maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSolo-voorstelling Frank Wijdenbosch over morbide obesitas

Solo-voorstelling Frank Wijdenbosch over morbide obesitas

-

Does Travel - naar Suriname

In april 2013 start Frank Wijdenbosch met de voorstelling “Kophonger”. In het stuk deelt Frank zijn gedachten en emoties bij zijn gevecht met morbide obesitas. Zijn overgewicht bepaalde zijn identiteit, maar werd een steeds meer een worsteling met zichzelf – en zijn gezondheid, waarbij een gastric sleeve operatie de oplossing moet bieden.

Bij de Sleeve Gastrectomy wordt een groot gedeelte van de maag chirurgisch werwijderd. Frank is iedereen dankbaar die hem heeft bij gestaan ook in de afgelopen periode. Hij zegt zelf: “Ik ben er nog lang niet, ik zal mijn hele leven lang specialistische begeleiding nodig hebben om nooit meer op de plek te eindigen waar ik 1 jaar en 6 maanden geleden was.”

Frank vertelt zijn ervaringen aan iedereen die het horen wilt, maar hij verwerkt zijn persoonlijke worstelingen ook in de solotheatervoorstelling “Kophonger”. Voor wie niet daarop wilt wachten vertelt Frank zijn verhaal in een interview bij de NOS:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
 1. Frank zoals ik me heb laten vertellen door derden is het heel moeilijk om op gewicht te blijven,maar ik hoop voor je dat vooral vanwege gezondheidsredenen je dit kan volhouden.Frank proficiat dat je zo ver bent gekomen.Het zal wel lukken met een ieder en alles om je heen.Ze zullen je moed inpompen.Frank blijf op letten met wat je doet en eet dang srafie srafie ou wen wel.Krachtie brada met alles wat je wilt en zal doen.Odi.
  Glenny.


  Maak melding
 2. thanks Glenny voor je opbouwende woorden, en je hebt gelijk, eetverslaving is een levenslange verslaving die je iedere dag moet bestrijden.
  door er over te praten, wordt het geen geheim, want geheimen zijn niet goed, je moet kunnen delen.
  we hebben allemaal zo onze verslavingen. deze voorstelling gaat over een van de verslavingen, het is geen vingerwijzing naar niemand, het is mijn verhaal en ik hoop dat iemand daar iets aan heeft, maar het is ook een onderhoudende voorstelling. ik hoop je te zien op een van de voorstellingen in het Pleintheater in Amsterdam van 24 tot en met 28 april
  gr. FRANK


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES