Asha Bhosle met Metropole orkest op Lalla Rookhfestival

9

Asha Bhosle, de “Nightingale of Asia”, geeft samen met het Metropole orkest op 9 mei een eenmalig concert ter viering van haar 80e verjaardag. Dit concert valt samen met de aftrap van de viering van 140 jaar Hindostaanse migratie in Nederland als onderdeel van het Lalla Rookhfestival.

De grootste muziekdiva van Bollywood geeft dan een uniek concert in het World Forum in Den Haag. Haar grootste hits zullen in nieuwe arrangementen met het Metropole orkest worden uitgevoerd.

Het is 140 jaar geleden dat het schip “Lalla Rookh” de eerste migranten uit India naar Suriname bracht, als contractarbeiders op de suikerplantages. De komst van deze Indiase migranten wordt jaarlijks gevierd en herdacht, in zowel Suriname als Nederland.

Het Lalla Rookhfestival geeft de migratieviering dit jaar een uniek karakter met een muzikale reis door de tijd. Het wordt een spannende mix van Surinaamse Hindostaanse artiesten die een ode brengen aan de traditionele muziek. Hierna volgt een exclusief concert van “living legend” Asha Bhosle met Golden Oldies uit haar omvangrijke oeuvre. Dit allemaal op nieuwe arrangementen gespeeld door het Metropole Orkest. Het symboliseert de driehoek India-Suriname-Nederland.

Aanvang: donderdag 9 mei ( Hemelvaart) 14.30 uur in het World Forum in Den Haag.

9 REACTIES

 1. Een echte levende legende!! Moeite waard om naar toe te gaan!!! Zij zet de wereld op zijn kop!! Haar songs?? nou, nou zeg!! buitengewoon vol glorie!! niet voor niets de naam “Nightingale” Wanneer zij haar voeten op de grond zet, begint de grond ook te mee te dansen!!


  Maak melding

 2. en toen dacht Lonnie…eey weetje ik ga ook wat late halen,….en toen…

  PARAMARIBO- Een aantal christelijke gemeenten is naar alle waarschijnlijkheid niet zo gelukkig met de komst van de Amerikaanse hiphopartiest Rick Ross naar Suriname. De Vereniging van Volle Evangelie- en Pinkstergemeenten en -bedieningen in Suriname (VVEPS) houdt morgenochtend namelijk een persbriefing.

  hup kaboela hup in mijn hop 🙂


  Maak melding

 3. Dit is een echte aanrader voor een ieder. Deze vrouw kan zingen. Je krijgt kippenvel als je haar hoort zingen. she is real good. Haar songs zijn ook erg sexy. Je raakt helemaal geinspireerd,gemotiveerd.
  Asha Bosle is, Tum sa nahin dekha.


  Maak melding

 4. ik vind de kaartjes wel een beetje te duur voor deze tijd
  vooral al voor asha bonsle , hoeveel liederen gaat ze alleen kunnen zingen?????????????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.