Tandartsen Suriname blij met contact Nederlandse collega’s

39

PARAMARIBO, 27 mrt – Surinaamse tandartsen zijn tevreden over het laatste groepscontact met collega’s uit Nederland. Het ‘intercongress’ met de collega’s is net weer gehouden in Paramaribo. “Het is de elfde keer al dat we het in Paramaribo doen”, zegt Eric van Heeswijk van de Nederlandse stichting Intercongress. Er kon weer flink wat kennis worden uitgewisseld.

Intercongress heeft dan ook weer eens zijn doel gehaald. “We hebben in Nederland natuurlijk eerder contact met nieuwe ontwikkelingen”, zegt Van Heeswijk. De collega’s worden dan bijgeschoold waar mogelijk. Op het congres is onder meer gesproken over de nieuwe techniek van mechanische wortelkanaalbehandeling. Die moet in Nederland nog worden ingevoerd. Volgend jaar wordt gesproken over onder meer cosmetische chirurgie.

Het helpt in het uitwisselen dat Surinaamse tandartsen in Nederland worden opgeleid. De aansluiting geschiedt dan ook zo goed als naadloos. Het is weer gebleken bij het congres in Paramaribo. Er waren ook demonstraties. “We krijgen beter inzicht in materiaal dat we gebruiken. Daar heeft uiteindelijk de patiënt baat bij”, zegt Jean Paul Gooswit, voorzitter van de Surinaamse tandartsenvereniging.

39 REACTIES

 1. Tenminste iemand bij met Nederland. Overigens hadden deze tandartsen ook opgeleid kunnen worden in Cuba, Venezuela, Haïti of China. Jean Paul Gooswit weet ook dat je voor de beste zorg in Nederland moet zijn. Laat dit een voorbeeld voor de paarse mislukkelingen ! En geldt overigens niet alleen voor de zorg, maar ook voor landbouw, glas-tuimbouw, vuilverwerking en ander vormen van industrie. Blijf gerust zaken doen met nietszeggende landen. Komt allemaal wel goed.


  Maak melding

 2. Nederland heeft ook geen probleem met Suriname en/of Surinamers> Nederland heeft een probleem met moordenaar en drugscrimineel Bouterse zijn 40 rovers


  Maak melding

 3. Hierboven snap ik iets niet, die korte mening, maar goed het ligt wellicht aan mij, het gaat toch over contact tussen de tandarts uit Ned en die uit Suriname,
  nou een goeie zaak of niet.


  Maak melding

 4. Niet vergeten, dat ook Duitsers de kennis hebben op vele gebieden, zoals ruimtelijke ontwikkelingen van stedenbouw, weg en waterbouw werken infrastructurele werken en industriele ontwikkelingen. Suriname heeft eigen industrieen nodig, want op de lange termijn ben je ook goedkoper uit, omdat die kennis kan worden opgepot. Een visionaire leider moet zulke aanwijzingen met beide handen durven aanpakken. Alleen als je laf ben doe je dat niet!!!


  Maak melding

 5. @Ferdinand Hossenbux, goeie vraag, maar ik denk voordat je kennis gaat uitwisselen, diplomatiek één en ander wel goed moet zijn. Contact tussen tandartsen uit Ned en die uit Suriname is dus niet vanzelfsprekend. Het gaat echt om een alles omvattende pakket.

  Dat Surinamers opgeleid worden heeft te maken met het koloniale verleden. Er is een band tussen Suriname en Nederland. Een band die Bouterse probeert kapot te maken.
  Suriname moet blij zijn met de nederlandse hulp. Ik heb ook hier niets tegen. Fijn dat de Suri’s geholpen worden.


  Maak melding

 6. @Ferdinand Hossenbux
  Een uiterst een goeie zaak!
  Maar het ligt niet aan jou!
  Pas maar op dat jouw opmerking niet verwijderd wordt.
  De opmerking die jij bedoelt zal deze keer i.t.t. die van anderen niet verwijderd worden!
  Let maar op!!!
  Ik begin nu veel door te hebben!


  Maak melding

 7. Suriname kan altijd op de hulp rekenen van Nederland!!
  Alhoewel bouta de moordenaar zijn best doet de surinamers te isoleren van Nederland en omgekeerd,heeft hij geen sucsess!!
  Bedankt Nederland!!Blijf ons steunen!!


  Maak melding

 8. Wederom een bewijs dat ondanks Bouterse de samenwerking/relatie tussen de onderdanen van Suriname en Nederland meer dan uitstekend is. Ik heb begrepen dat je in Suriname niet alleen struikelt over de Nederlandse stagiaires maar je struikelt ook over de Nederlandse zakenlui. En zo hoort het ook.
  Dat het tussen de tussen de Nederlandse en Surinaamse
  overheid niet kan vlotten betekent niet daardoor geen vriendschappelijke/zakelijke band kan zijn tussen beider onderdanen.
  Mogen er nog meer van zulke samenwerkingen volgen.
  Goeie ontwikkeling!


  Maak melding

 9. Koos, door de economische aanpak van Bouterse gaat het in Suriname veel beter. De achterlangsbovenholelikkers van Nederland,die in de oppositie zitten hebben het nooit zonder Nederlandse geldelijke steun kunnen redden. Weet je waarom sommigen deze mensen steunen? Men denkt nog steeds dat ze weer gratis geld van Nederland gaan krijgen.Dit worstje werkt goed bij de aanhang van de NPS en VHP.


  Maak melding

 10. meneer Ray,

  Ik denk dat jij de zaken een klein beetje verdraaid en
  en dat je enige tegenstrijdigheden aan het verkondigen bent.
  Vanaf het aantreden van Bouterse heeft de Nederlandse overheid namelijk geroepen dat Suriname geïsoleerd zou raken en dat Nederland daaraan graag een handje aan zou willen helpen. De ontwikkelinghulp werd stopgezet en de Nederlandse ambassadeur werd teruggeroepen.
  En jij beweert dat Suriname ALTIJD op de hulp van Nederland kan rekenen?????

  Het feit dat je nu Nederland feliciteert met de hulp
  aan Suriname impliceert dat van die aankondiging dat Suriname geïsoleerd zou raken weinig terecht is gekomen. Daar moeten we gewoon eerlijk over zijn.
  Persoonlijk denk ik dat beide landen toch dichter bij elkaar staan dan wij denken.

  Gelukkig!

  Meneer Ray,

  Ik wil je van harte ondersteunen met jouw stelling dat
  Nederland, ondanks Bouterse, bereid is om Suriname een handje te helpen in haar ontwikkeling.
  Want hoe je het draait of keert, in Nederland ligt er
  expertise, en als Suriname gebruik kan maken van die expertise ten gunste van haar ontwikkeling dan moeten wij met z’n allen dat ten volle ondersteunen!
  We moeten ons niet laten misleiden door die zogenaamde stoere praatjes van de Nederlandse en Surinaamse overheden.

  Dus meneer Ray, samen met jou roep ik: bedankt onderdanen van Nederland, in naam van de Surinaamse ontwikkeling!


  Maak melding

 11. RobG welke economische aanpak ? SU heeft recent kritiek gekregen van het IMF. De aanpak van ddb is het land dicht spijkeren met leningen en schulden doorschuiven.


  Maak melding

 12. Beste Koos: Er is helemaal geen economische aanpak/beleid van Bouterse anders dan “Graaien wat we graaien kunnen”

  Paarse Teefjes als RobG zijn te dom om dat te onderkennen…..

  De rekening voor het Surinaamse Volk wordt binnenkort gepresenteerd. Bouterse leent zich suf en haalt Chinezen en Haitianen binnen alsof het sprinkhanen zijn.

  Surinamers zijn binnenkort vreemden in hun eigen land.


  Maak melding

 13. Beste Bifa: het kenmerk van de Paarse kakkerlakken is dat ze achter iedereen aanlopen die ze een paar kruimels toewerpt……

  Kansloze paupers zonder eergevoel.


  Maak melding

 14. @Shanice

  Dat Nederland de ontwikkelingshulp stop zette heeft een diepere betekenis!
  Nederland gaat niet miljoenen in handen stoppen van een dictator ,waar dan ook in de wereld!
  Sinds wanneer denk jij dat diktators goed zijn voor een land?!En amnestie hoort dat in de wereld thuis waar waardige , hooggeleerden met de nodige kennis het voor het zeggen hebben?!NEEN het ,hoort in de wereld thuis bij de paarsen en je baasje!!Het hoort thuis in een SCHIJN DEMOCRATIE zoals bv Suriname!
  Wees blij dat ondanks de oproepen van Nederland tot een boycot het juist de nederlanders zijn die Suriname tegemoet komen in alle nood!!
  Ze zetten hun humanitaire hulp aan Suriname voort aondanks het feit dat je baasje hun voor alles uitmaakt. Je baasje heeft de surinaamse ambassade toch niet teruggeroepen en weet je waarom?!Hij is bang dat de ontwikkelings hulp die richting Nederland komt onherroepelijk gestopt zal worden! Want dan zal voor Nederland geen reden meer bestaan om de ontwikkelings hulp voort te zetten!Je baasje heeft die hulp nodig ook je baasje weet dat wij surinamers als kind verbonden zijn aan de navelstreng met Nederland!!
  Ik dank Nederland altijd voor het feit dat zij om humanitaire redenen Suriname blijven ondersteunen ,ondanks het feit dat je baasje als een hond staat te blaffen in OCER als hij zijn haat voor Nederland begin t ten toon te stellen!!
  ps
  het is je baasje die graag Nederlsnd zou willen wegvegen op de map en dat wij geisoleerd zouden raken en naar de armste landen van de wereld zouden ermigreren zoals haiti,turkije,venezuela,argentinie,brazilie,cuba en columbia…

  Suriname kan altijd op Nederland rekenen met of zonder bouta!!


  Maak melding

 15. Meneer Ray,

  ik ben ook hartstikke blij dat Suriname op Nederland kan rekenen, met of zonder Bouterse.
  Dan is mijn baasje Rutte in elk geval tot bezinning gekomen.
  Dan zijn we beide blij!


  Maak melding

 16. Surinamer bij de tandarts…

  ik heb pijn achter in de mond , maar ik ga laterzz betalen ok??

  prima!

  Su naar huis,..staat voor de spiegel…sshitt waar is mijn gouden tand?

  🙂


  Maak melding

 17. Zit zelf in Nederland, maar een hoge pet van die Hollandse en Amerikaanse gasten moet je het zekerst niet hebben. Duitsers, Canadesen of Surinamers in buitenlandse diensten, inclusief me zelf heb je meer aan dan die aardappel kakkers!!! Laat dat eens en voor altijd duidelijk zijn!!!


  Maak melding

 18. Wat zijn wij paarsen toch zoooo blij met die hulp van Nederland he!? Mijn ‘baasje’ schijt op die hoofden van die witmangs. Maar toch zijn die witmangs niet weg te slaan uit Suriname. Hoe dan???
  Die witmangs bieden zelfs spontaan hulp aan Suriname. oo wat zijn wij paarsen toch blij met die hulp van Nederland.
  En wat leuk om te zien dat zelfs iemand als Ray zijn ondersteuning geeft aan onze blijdschap.
  oo, wat zijn wij blij met die hulp uit nederland!
  heerlijk is dit he. Aan de ene kant lekker schelden op die witmang en wanneer die witmang zo ‘slim’ is
  om geheel spontaan hulp te bieden, dan die hulp ook lekkertjes accepteren.Heerlijk!
  oo, wat zijn wij paarsen blij met die hulp uit nederland!
  Wie zijn de volgende ‘slimme’ witmangs die massaal naar suriname zullen gaan om geheel spontaan hulp aan Suriname te bieden??


  Maak melding

 19. Che Rasta,

  Het laatste bericht van een pedofiel die ik las was van 26 maart 2013. Het was een smerige Surinamer, waarschijnlijk net zo’n paarse kakkerlak als jij, die niet van een jong meisje af kon blijven. Lees hieronder op Starnieuws. Zo heb ik in de afgelopen jaren op allerlei Surinaamse media gelezen over honderden gevallen van kindermisbruik door Surinamers. Jouw eigen paarse leider in het parlement, mevrouw Simons, spreekt over een epidemie. En let op: ze had het niet over witten die zich hieraan schuldig maken, maar over haar eigen volk.

  Terwijl jij je druk zit te maken over witte pedofielen zijn er zoveel smerige Surinaamse mannen die kinderen verkrachten en onzedelijk betasten. Een van je paarse leiders (Somohardjo) is er zelfs voor veroordeeld. Dus praat niet over witte pedofielen als je in je eigen stinknest nog veel hebt op te ruimen. Begin je eigen tollie te castreren smeerlap, dan is Suriname al een beetje geholpen.

  26 Mar, 06:00
  De 39-jarige stiefvader Soerinderdath P., die al elf jaren pandit is, wordt ervan verdacht zijn tienjarige stiefdochter mishandeld en seksueel misbruikt te hebben in het bijzijn van de moeder”.


  Maak melding

 20. Op het congres is onder meer gesproken over de nieuwe techniek van mechanische wortelkanaalbehandeling. Die moet in Nederland nog worden ingevoerd.

  Surinaamse tandartsen zijn tevreden over het laatste groepscontact met collega’s uit Nederland.

  De vraag is of de DDB blij mee is? wat een profiteur zeg!!! Hyena’s zijn in mijn ogen wel profiteur. Die pakt de lijkt ook wel!! uchhhh, ik bedoel de stinkende kadavers!!

  Nu alleen Bouta nog!! o, neen!! hij heeft kunstgebit!!
  Zo niet? laat hij maar naar Nederland komen a.u.b..!!!!


  Maak melding

 21. @Bifa

  Vergeet vooral de kerk niet, de ultieme sekte der pedofielen met aan het hoofd een seniele oude witte man. Daar kan Suriname natuurlijk never aan tippen.


  Maak melding

 22. Was het maar waar dat Bouterse Nederland buiten zou houden.Bouterse doet op de achter grond alleen maar zaken met witten en dit is een feit.Geen een zwarte gunt wat aan die andere zwarte.Ze vertrouwen elkaar niet en denken dat de andere zwarte dom is.Waar zie je vooruitgang bij de zwarten.Zo lang de bodemschatten er zijn kunnen ze groot doen maar die is straks op en wat hebben hun kinderen de bedelstaf.


  Maak melding

 23. Sabidieri heeft met haar kunstgebit niets te klagen, dankzij de nederlandse staat. Kan je in je paarse bijlmer grot op een manja kauwen. Praise the lord !!


  Maak melding

 24. Henk Molenaar, je hebt groot gelijk, Chinezen en Haitianen zijn net als konijnen. Over 10 jaar is de populatie verdubbeld, is de officiële taal Manderijns, wordt er op de centrale markt iedere dag Tai Chi gedaan, de Surinaame rode ster vervangen voor de hamer en de sikkel en wordt de familie van ROBG tewerk gesteld in een kampement. Die zal tzt wel denken had ik toch maar naar Henk en Koos geluisterd. Ik zweer het je als Martelly een collectief asielverzoek voor de Haïtianen had gedaan, had Bouterse ze allemaal in huis gehaald. De man is stapel gek !!


  Maak melding

 25. @de paarse pimpernel

  Ik ben altijd blij met hulp uit Nederland. Ik zeg altijd DANK JE WEL! tegen ze!
  Tevreden ben ik ook altijd wanneer hulp komt in de vorm van projekten of uitwisseling van kader ,en bouta je baasje geen CASH in handen krijgt toegestopt!
  Daarom wordt je baasje altijd boos op NEDERLAND. Hij wil CASH zien!!!


  Maak melding

 26. En LEENDERT had je nog een mening over de topic?
  Iedereen schijnt er een te hebben, behalve natuurlijk de solidariteitsdienaren van de Suri staatsdebielen onder leiding van DDB en zijn 40 rovers, die enkel en alleen bagger en luchtfietserij te toon spreiden, bij gebrek aan valide argumenten!


  Maak melding

 27. Geachte, heer Henk Molenaar,

  Als U, dat nog niet wist, Nederlanders houden niet van Surinamers. Wel van Piet Hein, een gedeelte wil zelfs een Republiek Nederland….can you digged..huichelaars zijn het ja….als er wat te verdienen valt, dan wordt dat uitgebuit….kijk maar naar de jongens van Ballast Nedam en de Nederlandse kustmatten leggers tegenover Paramaribo. Uitbuiters zijn het ja; ik ben tegen geen enkele Surinamer; maar wie in het machtcentrum komt, kan het moeilijk krijgen, totdat de dood op volgt. Zo is het ook een keer, knoopt U dat goed in de oren!!!


  Maak melding

 28. Leendert,

  Wil jij het hebben over mest? Kijk in die regering van je die wordt geleidt door jouw Dada Didibri Bouta en zijn naaste medewerkers op zijn kabinet. Veroordeelden voor drugs gerelateerde activiteiten, seksuele intimidatie, coupplegers, mensenrechtenschenders, verdachten in een proces vanwege moord en doodslag, etc. En als je daar de mest niet ziet dan is het vermoedelijk bij jou, want sinds jouw reactie op dit forum stinkt het verschrikkelijk. Ai, a tingiiiiiiiiiiiii!!!


  Maak melding

 29. In Nederland mag ook menig tandarts naar zo’n congres waar de nieuwste zaken worden gepresenteerd. Er lopen daar ook figuren die de gaatjes proberen te vullen met cement.


  Maak melding

 30. LOSIE: Ik klan me wel voorstellen dat je als tandarts bepaalde gaatjes met cement wil vullen en niet met amalgaan. Met name de gaatjes van de NDPLEEE solidariteitsdienaren en klootjesvolk….. have a nice day!


  Maak melding

 31. Niet alleen tandartsen Suriname blij met contact Nederlandse collega’s.

  Ook de Surinaamse (Watermanagement) in het distr. Nickerie is bijzonder blij met de kennis die ze gaan opdoen in Nederland met hun werkbezoek.

  Watermanagement Nickerie brengt werkbezoek aan Nederland. 28 Mar. 2013 (Bron-Starnieuws.com)

  De Wakaypompen spelen een centrale rol in het watermanagement van Nickerie.

  Een delegatie onder leiding van (dc) districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh brengt van 8 tot en met 12 april een werkbezoek aan Nederland.
  Het gaat om de uitvoering van het project van de Europese Unie (EU) ‘Capacity Building for Integrated Watermanagement Nickerie, West Suriname’.

  Voor het volledig verhaal (zie starnieuws.com).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.