dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenEconomieInternationale expertise tegen fraude douane Suriname

Internationale expertise tegen fraude douane Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 mrt – De regering roept de hulp in van het Zwitserse Société Générale de Surveillance, SGS. Volgens legerofficier buiten dienst Aanand Ramdjielal moet de douane meer gaan opleveren. De staat wordt nog te zeer benadeeld door fraude. SGS controleert de waarde van importen al bij de inkoopplek, dus nog voor de verscheping.

Dit wordt doorgegeven aan de autoriteiten in Paramaribo. Vooraf is dan bekend wat de waarde is van ladingen. “Het gaat erom fraude te elimineren bij de invoer, met name het onderfacturen”, zegt Ramdjielal tegenover de Ware Tijd. Als veiligheidsadviseur van president Desiré Bouterse kreeg hij de taak de douane te hervormen. De afgelopen maanden is daar zwaar op ingezet. Er worden nieuwe krachten aangetrokken om de vergrijzing tegen te gaan.

Ook krijgt de douane – voor het eerst – een eigen onderkomen. “Het is eens schande voor de samenleving dat de douane zo stiefmoederlijk behandeld wordt”, zegt Tony van Dijk, hoofd van de belastingdienst. Het samenwerken met SGS wil hij dan ook niet zien als blijk van wantrouwen. “Het is om de douane zelfstandig te maken, zodat het korps zelfstandig de fraude kan aanpakken.” Fraude “oneerlijke concurrentie in de hand werkt.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

64 REACTIES
 1. En wat moet dat kosten? Dat doen ze toch zeker niet gratis. Want bedelen dat is een kenmerk en keurmerk van Suriname. Me benne benieuwd.


  Maak melding
 2. Meer opleveren ? begin maar eerst die radar op Zanderij te installeren en het personeel op cursus te sturen. Dit zijn miljoenen srd’s per jaar. Douane en Bouterse ? Dat is vloeken in de kerk. Als of de slager haar geheimen prijs geeft.


  Maak melding
 3. Forummers, Odi odi.

  INTERNATIONALE EXPERTISE TEGEN FRAUDE DOUANE SURINAME.

  Niet alleen DOUANE moet hierin genoemd worden!
  Maar tegen alle soorten van FRAUDE die in Suriname tot heden plaatsvinden.

  Want tot op heden is het een gebed zonder einde!

  Ook die STEVE MEYE WONDER van SRD. 6000,- n.p.m. voor het niets doen, wenst geen verandering in deze.

  @Koos heeft gelijk!
  Dat is VLOEKEN in de KERK van STEVE MEYE WONDER.
  Geef Uw Gulle Gave en dan zullen wij de rest van het VOLK blijven belazeren en natuurlijk bestelen.

  En natuurlijk niet te spreken over DADA & CO.

  Maar wat houdt het (SGS) verder in?
  En wat zullen de kosten zijn voor verbetering cq. verandering m.b.t. bovengenoemd artikel?

  Natuurlijk ben ik het verder gaan opzoeken.
  Raadpleeg:

  http://www.sgs.nl/nl-NL/Our-Company/About-SGS/SGS-in-Brief.aspx


  Maak melding
 4. op school werd geleerd dat stelen niet mag….

  op het werk hebben wij een eed afgelegd…

  bij Steve Meye bidden/zingen wij trouw aan gods geboden…..

  en dan,…dan plots realiseren wij dat wij SURINAMERS zijn, en dan beginnen wij te stelen als de tingi fowru’s van Ornamibo 🙂


  Maak melding
 5. He He ,eindelijk kunnen ze ook het regelen van familie en vrienden aan te nemen aanpakken. Kunnen mensen die capabel en eerlijk genoeg zijn aangenomen worden.


  Maak melding
 6. @pasew, odi tu!

  En vandaag 27/03/2013 is het “Holi Phagwa”.
  Dus aan alle Sranan smá, Subh Holi!

  Ook de DOUANE zal vanaf vandaag gekleurd worden met de kleuren en gedachtegoed van “Holi Phagwa”.

  Wij zullen nooit meer STELEN, ROVEN en het VOLK bedriegen.
  Want het (SGS) doet binnenkort zijn intrede!


  Maak melding
 7. Tjionge dat zijn racisten. Wha Ha. Ga maar eens als Surinamer de grens over tussen Zwitserland en Italië.

  Je blijft lachen.
  Kwamen die zwitsers niet in Nederland op curses.
  Juist


  Maak melding
 8. Als ze in de regering geld verduisteren en grond stelen….

  Wat moet de kleine man op straat doen dan, ik wil het niet goedpraten, maar geef eerst het goede voorbeeld.

  Ik heb trouwens nog nooit meegemaakt dat de douane bij de haven geen tjoekoe zocht, het is meer regel dat uizondering dat ze iets lekkers willen, om van hun gezeik af te zijn en omdat je je spullen hard nodig heb geef je het ze maar…..

  Mischien zijn de invoerrechten ook veels te hoog zodat men bijna altijd onder factureerd……


  Maak melding
 9. bouta mie mang wij laten ons niet kisten wij zijn op de goede weg voor land en volk .wat front in die vijftien jaar niet kon doen doe jij in 2,5 jaar .
  voorlopig geeft het volk jou het voordeel van de tweifel en zolang wij in su achter jou staan hoef jij je niet druk te maken met redimusus ,olland en de fronters .paars kan op het volk rekenen zolang het volk ziet dat er gewerkt wordt .ding mang takie ….te kauw njang a moesoe gie assie passie ,ding assie dies no mag regeer sranang moro .vandaag gaan wij pagua vieren maar pero gaat casave planten en taxi rijden .
  oeng tang in oeng manarie in olland a kouroe jullie hebben geen keus .ik lees hier op het net dat die schulden crissis veel mensen ziek maakt met name geldt dit voor die redimusus we ka dape .rutte e mik oeng schijt .na so so spuit poep we kiesie .het is zonnig hier moet ik een beetje zon voor jullie exporteren .
  bouta go go go


  Maak melding
 10. =Opzicht een goed plan, maar alleen nog de uitvoer ervan. Dit omdat alles vanuit het buitenland bepaald gaat worden wat de waarde zal zijn.

  =Vanuit welk land zal dit gebeuren? Nederland of Zwitserland?
  =Om welke spullen zal het gaan?
  =Wie zijn de mensen die het allemaal gaan controleren?


  Maak melding
 11. Aldus onze PERO ambasadeur van Fabeltjesland, en ridder in de orde van de paarse grootgraaierscombinatie en steeldieven en steeltuig…….


  Maak melding
 12. IRA: s.v.p. niet van die moeilijke vragen stellen aan onze SRA waar hij geen antwoord op kan geven.
  En ik bedoel een zinnig antwoord, hou rekening met zn zwakzinnige en labiele gesteldheid.


  Maak melding
 13. Alweer buitelanders die het toch komen doen in Su(waar ik overigens niet tegen ben)ma waar is die GTOTE DOMME SNUIT van deze zaka-zakas incl DiDiBrie?Maar goed; zo krijgt de wereld de bevestiging dat oeng(DiDiBrie) ede no abie notie.Oeng ede leegie.Ding zaka-zaka diesie na soso praatjesmakers hahahahahaaai.DiDiBrie zei vaak’t volgende nml:ze bakken het te mooi,ze bakken het bruin nou dat zelfde heeft DiDiBrie gedaan tijdens de verkiezingen van 25 mei 2010 op campange.Elke dag weer doet hij precies wat hij niet zou doen en nog steeds hebben de apen in Su nog niet door dat a zaka-zaka DiDiBrie kisie ding DOMMIES sang pater Choennie be bedoel.So odi odi baja en een special groet aan Pasew,Who Cares,Esje trouwens Esmerald joe kier mie echt mi gado toen je je zelf neerzette met al jouw zijn,je bouw,je size mi gado ik heb zodanig gelachen dat ik ’t gevoel had dat ik ’t pasen niet zou halen.Aibaja fam met jullie kom ik de idioterie van de rest de tijd wel door.Odo odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding
 14. Woensdag 27 maart 2013 om 11:58 uur, door pero

  vandaag gaan wij pagua vieren maar pero gaat casave planten en taxi rijden.

  Ook dat zal binnenkort aangepakt moeten worden door (SGS).
  Illegaal TAXIVERVOER (SNODDER) door pero.
  Want die wenst op geen enkele manier een belasting bij te dragen aan de opbouw van het land.

  En (pero) heeft nog wat te zeggen aan zijn broeders en zusters in (OLLAND) die ook illegaal hier verblijven.

  oeng tang in oeng manarie in olland a kouroe jullie hebben geen keus .

  Maar wanneer doet (pero) eindelijk een beroep op zijn (llegale) landgenoten die aan de Noordzee verblijven, voor terugkeer naar Switi Sranan?
  Want DADA & (pero) de cassave teler wachten op jullie.

  En wat wij nog niet in de Surinaamse pers hebben vernomen, is dat ook bepaalde mensen uit SU. hun geld zijn kwijtgeraakt via de (Laiki Bank) in Cyprus.


  Maak melding
 15. WAAROM NIET GELIJK EXPERTISE HUREN DIE ONS KAN BEVRIJDEN UIT DE MOORDENDE GREEP VAN BOUTA EN CO?!!!

  WAARMEE HEEFT BOUTA JE BELOOND RAMJIELAL?!
  ENKELE HECTAREN AAN GROND,MINISTERSCHAP,AMBASSADEUR,AUTO….?!!!!


  Maak melding
 16. ira ik ga niet voor jou als redimusu opsommen wat bouta gedaan heeft ,als je dat wil weten moet je hier in suriname zijn …niet dat land ontvluchten en roepen wat bouta gedaan heeft .wat heeft rutte voor jou gedaan is nu mijn vraag .bezuinigingen liegen bedriegen en steeds maar verkiezingen uitschrijven dat heeft rutte voor jullie .in su hoeft bouta niets en dan ook niets voor mij te doen ,hij moet het voor het surinaamse volk doen en dat doet hij .wat jullie als oppositie doen en zeggen is bekent,, negatief,maar wij zijn tegen opgewassen en reageren amper .hier in su heb je recht van spreken niet op achtduizend km .die blanke nederlander zou je zeggen ga je land opbouwen en niet dom lullen en ik zou die blanke nederlander gelijk geven ira .2015 nadert en wij staan klaar voor nog vier jaren paars .bouta go go go


  Maak melding
 17. ira ik zit achter die pc en de zon schijnt op di ment dat ik jou antwoord …waar zit je met de verwarming aan in een huurhuis hihihihihi wat je hebt bereikt is om je uitkering veilig te stellen en toch heb je geen zekerheid op die uitkering van rutte .kijk naar die problemen in olland we ka dape .op dit moment zijn ze bezig met ciprus een deskundige is op dit moment bezig zijn verhaal uit de doeken te doen wat jullie te wachten staat er wordt gedebateert met ferry mingelen wat er gaat gebeuren .ook dijselbloem onder vuur jou minister .wij volgen alles in ons suriname wat er daar gebeurt .dijsel bloem onder vuur .ira jo kaka dape mie boi .klokslag half tien in de ochtend live op tv ze krijgen spuitpoep die ollanders .
  bouta go go go


  Maak melding
 18. rutte probeert het goed te praten die leugenaar jou minister .ira nu op dit moment is het spanend in su wij vieren pagua jullie zie ik crissis .ik heb het niet gezegt .bouta ziet het ook op dit moment op de tv half tien in de ochtend .bouta go go go


  Maak melding
 19. niet alleen dijsel bloem doet domme uitspraken ook rutte en die redimusus hebben van die doemdenkende uitspraken en daarom spuitpoep .de regering in olland gaat straks naar uis niet naar huis maar naar uis .
  bouta zit stevig in het zadel en daar gaat het om .crissis op crissis bouta go go go.


  Maak melding
 20. Heee Pero, deel jij soms je nest met Bouta of zo ? Je zit zo diep in z’n hol gekropen dat je bruine waas voor je ogen heb gekregen. Inderdaad een stinkende bruine waas en geen paarse. En dat verklaard ook waarom jij in HOLENDRECHT woont.


  Maak melding
 21. Woensdag 27 maart 2013 om 13:36 uur, door Roy
  @pero
  bouta zit stevig in het zadel…zit hy dan op je rug ???

  Whahahaaaaa…hahahaaaaaaaaa…..


  Maak melding
 22. Pero, is Bouterse een vaste klant van je paarse snodder taxi ? Je hart is zo vol van hem. Als hij dit leest maak je zeker kans op promotie. Daarom bekronen we je tot Reichs Commisaris van Paramaribo. Hij kan niet meer om je heen. Gefeliciteerd.


  Maak melding
 23. Ik dacht dat die SCHAAMTELOZE ONBETROUWBARE MISLUKTE WAARDELOZE BITTERE CASSAVE KWEKER nu op dit moment:-

  14:20u.(Nederlandse tijd-4:00u.=10:20(Surinaamse tijd)
  op het veld te vinden zou zijn om zijn misliukte oogst te controleren.

  Een paar dagen geleden zat hij ook nog om 09:10 u. nog achter zijn laptop!Hihihihihihi!
  Zó onbetrouwbaar als deze verrader,is ZIT HIJ NU ALWEER ACHTER ZIJN COMPUTER!
  Hoe waardelozer kan deze leugenaar nog zijn?


  Maak melding
 24. Wat nou staat wordt benadeelt door ………

  De staat is een oplichter, wat wil u dan?

  Je moet toch een leeghoofd hebben wil je niet begrijpen dat het boegbeeld van de corrupte ambtenaren Bouterse en zijn vrienden zijn?

  Wat kletsen we nou dan uit onze nek? Gaan we het hier over concurrentie en eerlijkheid hebben.

  De maatschappij dat zijn wij en de staat dat bent u.

  Klaarblijkelijk is uw behoefte naar geld, zoveel mogelijk geld. En ja uw handelingen in deze bevestigen dat DE SURINAMER onbetrouwbaar zou zijn/is. Eerder heeft uw eigen volk voor lui uitgemaakt…..

  Wel stommerik Bouterse, waar heeft u gewerkt?. Waar heeft u al die miljoenen verdient? Waar heeft u tot nu toe uw luxe leventje mee bekostigt?

  Zo, beantwoordt eerst mijn vragen dan praten we verder….


  Maak melding
 25. Wedden dat die perro nu daar hij betrapt is pas naar zijn bittere cassave veldje 12-hoog gaat?Hihihihihi!
  Vanaf nu zullen we hem niet meer horen!


  Maak melding
 26. Fraude komt als paddestoelen uit de grond schieten van SU??? Jammer dat ik de wet niet kan veranderen, anders zou men nooit, niet eens willen nadenken over dit soort frauduleuze handelingen, laatstaan doen!!!


  Maak melding
 27. @pero, ik vind het zielig voor jou en ook nog voor vele anderen. Je blijft soms uitschelden op anderen, domme vergelijkingen maken, maar kan geen concreet antwoord geven op wat men gevraagd heeft.

  =Aan jou manier van schrijven kan ik jou nu zeggen dat jou niveau van denken beneden de 75 is.

  =Vergeet niet dat er al geld in Nederland gevraagd is voor een monument. Jou baas gaat Haitianen het werk in de landbouw laten doen en GEEN Surinamers.

  =Eerder had ik al aangegeven dat ik een prachtig toekomst heb, maar jij niet.

  @Who cares, je hebt groot gelijk en dank je wel.


  Maak melding
 28. @pero, zie wat jou baas heeft gedaan:::
  “Desi Bouterse heeft Cyrill Daal en Soerindre Rambocus persoonlijk doodgeschoten.

  =Rutte en Dijsselbloem hebben dat niet gedaan en zijn ook GOED geschoold. Zie maar de top functies.


  Maak melding
 29. Waarom Venetiaan niet ingehuurd hij heeft alle verstand van fraude.Het fraude systeem dat door de NPS ontwikkeld is kent zijn gelijke niet.Niemand zal kunnen bewijzen dat er gefraudeerd wordt.Venetiaan vertel het domme volk hoe je partij het doet.Bouterse laat wat rook gordijnen los voor zijn aanhang vertel het volk waar hij mee bezig is.Vertel het intelligente volk hoe de transactie plaats vinden. vergeet de inbreng van de Chinezen niet.


  Maak melding
 30. @ Pero:

  Heb je niets anders te doen dan je onbenullige postings op WKN te zetten? Tegen zoveel domheid is geen kruid gewassen. Ga aan het werk, sukkel. Of vind je het misschien ook geweldig dat een man is beroofd en omgebracht die nauwelijks een paar dagen in Su met vakantie was, of die saka saka die probeerde de studio van Apintie leeg te roven? God, god, wat ben ik trots op mijn land! Jij loopt zeker ook met zo’n T-shirtje met “I love Su” erop? Je moet je doodschamen!


  Maak melding
 31. Het verbaast mij ten zeerste dat iedereen telkens weer reageert op Pero die steeds de meest negatieve kwalificaties naar het hoofd geslingerd krijgt. Kennelijk heeft hij/zij toch enig talent; hij/zij naait iedereen op en men stinkt er keer op keer weer in.


  Maak melding
 32. Blaka bakra, kennelijk hebt u mijn bericht verkeerd begrepen. Als ik zo’n lage dunk van iemand zou hebben, als men in het algemeen van de figuur Pero heeft, zou ik niet eens de moeite nemen op zijn/haar berichten te reageren.
  Toch gebeurt dit telkens weer en dat verwonderde mij dus.
  Ik zou denken a waste of time and space.


  Maak melding
 33. @ Beste Get a life:

  Normaliter reageer ik ook niet op niet ter zake doende postings, maar het wordt vervelend. Voor zijn onzin zijn er andere forums dan WKN. Het recht van vrije meningsuiting heeft iedereen, maar dit is provocerend, niet respectvol en dom. Als mijn reactie op zijn onzin hem juist in de kaart speelt, wat jij suggereert, dan zij het zo. Maar daar kan ook een moderator een stokje voor steken. Vindt je ook niet?
  Met alle respect.


  Maak melding
 34. Pero, hartelijk dank voor je laatste update. De berichten uit Suriname zijn hoopgevend.Kennissen die recent in Suriname op bezoek zijn geweest spreken over behoorlijke positieve veranderingen die plaatsvinden. Ook Hollanders die op bezoek zijn geweest spreken lovende woorden over het beleid van de regering.Er is dynamiek en economische bedrijvigheid in de samenleving. Mensen hebben weer hoop gekregen. De mensen zijn ervan doordrongen dat men op eigen kracht heel veel kan verzetten.Suriname heeft eindelijk een inspirerende leider.


  Maak melding
 35. ROBG: De allesgelover, goedgelovige en prominent lid van een bende van maatschappij ontwrichters, die ook nog geloofd in een fopwetenschapper genaamd PERO,de ongeschoolde tokkie!


  Maak melding
 36. Waarom posten de meesten van jullie zo negatief over Suriname? Jullie wonen niet eens in Suriname maar in Nederland. Eigenlijk hebben jullie geen recht van spreken.
  Het kan me niks schelen wie aan de macht is in Suriname. Belangrijk is, de ontwikkeling van het land Suriname.
  Als je echt wat wil betekenen voor Suriname, moet je niet in Nederland zijn maar Suriname.

  Ik kan me vinden in de postings van Pero en RobG.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamakka)


  Maak melding
 37. ira en consorten ik kom net uit de stad ….was feest aan het vieren op de onafhankelijkheid plein .een lekkere fatoe .
  veel eten en drinken mooi weer en mooie vrouwen .
  oja niet te vergeten de zon en een beetje regen om af te koelen maar over het algemeen mooi weer .ik ben in mijn land en ben trots met al ons gebreken .jullie redimusus zitten op je ballen achter die pc en verkondigen jullie spuit poep praatjes .ik laat jullie over aan rutte en dijzelbloem .laat ons hier over aan bouta die problemen die jullie in europa hebben heeft su niet .oeng tang in oeg manarie mie mang .deze casave planter of taxi rijder hoe je het wil doet niet onder voor geen enkele redimusu ….het is geen grootspraak het is de realiteit .jullie hebben geen eigen waarde velen van jullie .die blanke nederlander heeft het voor het zeggen hij regelt alles voor jullie ook de bezuinigingen .we ka dape hihihihihihi
  koroe, monie,stress die problemen zijn te veel voor jullie straks ga ik lekker buiten zitten met een parbo hihihi .


  Maak melding
 38. Beste KWAMMA, waarom moeten we juichen en dansen? Kritiek is er omdat veel mensen willen dat Suriname goed gaat, dat het zo mooi wordt als de mensen zeggen dat het is. Negatief posten, of de kritiek gaat bovendien over de regering, en die vertegenwoordigen de mensen, het volk en niet het land Suriname. Waar ik ook ben, ik blijf een Srananmang, maar ik zal nooit de Surinaamse president steunen. Ik zal altijd oppositie voeren tegen de NDP, en alle mensen die het land willens en wetens vernietigen en vernietigd hebben. Mijn kleine jongen vertelde verleden hoe we in de auto zaten, en we bij elke rij stopten in de hoop eten te vinden. Hij vertelde hoe we weg zijn gegaan, en hoe ik lastig gevallen werd door een paar militairen, die dachten dat ze een alleenstaande moeder konden versieren, op haar erf konden komen en in haar huis. We houden nog steeds van Suriname, alleen niet van de president en deze regering.


  Maak melding
 39. Maria
  Kritiek kan goed zijn als het opbouwend is maar kan je wel opbouwende kritiek geven aan iemand van wie je niet houd daar moet je enorm dapper voor zijn


  Maak melding
 40. niet reageren om die redimusus .als ik zin heb reageer ik op deze redimusus .suriname kunnen ze niet meer komen wonen ze hebben niets geen bal so so boto heb ik al eerder geroepen .ze hebben geen vertrouwen in hun eigen laatstaan land opbouwen .hun eigen kunnen ze niet opbouwen hoe gaan ze het land dan opbouwen .
  die ollanders regelt alles voor die redimusus .front heeft ze geleert om afhankelijk te blijven .
  die blanken zeggen vaak dat ze terug moeten om hun land op te bouwen maar ze kunnen niet .ze zijn afhankelijk van die uitkering en die willen ze niet achter laten hihihihihihi en het zijn deze gasten die suriname afkammen poep praten ze zoals rutte poep praat .


  Maak melding
 41. el vene front kan veel heel veel leren van paars hoe het moet en hoe het niet moet .het zijn partijen die zijn blijven steken .vhp nps zijn antieke partijen ze zijn niet meer van deze tijd .
  bouta go go


  Maak melding
 42. TEDJE: Daar het je mensen voor nodig die met een p.c. om kunnen gaan en een bettje verstand hebben van it.
  En dat kunnen de meeste 7-even ambtenaren niet.


  Maak melding
 43. Geen enkele expertise is opgewassen tegen de inventiviteit van zowel de handel- als daarvoor in aanmerking komenende douaniers. Langleve het doorgraaien op de havens!


  Maak melding
 44. Pero, bla bla bla en toen werd je wakker op Bijlmer Frissenstein 8 hoog, in je paarse boxershort, op je slippers, op je balkon met een flesje Grolsch in je handen.


  Maak melding
 45. koos je bent een zielig mannetje geef antwoord op al mijn antwoorden .kom niet met bijlmer dat is larrie .ik zal het nog eens voor jou herhalen .
  misschien zal het tot je doordringen .die ollander verzorgt jullie redimusus die ollander bepaalt jou uitkering ,die ollander bepaalt alles voor jullie redimusus en die ollander vernedert jullie koos .die ollander vraagt aan jou en consorten wanneer jullie je land gaan opbouwen .laat mij dan in de bijlmer zijn ik heb voor jou opgesomt wat ik vaak lees op het net over de suris in olland .jij hebt geen bal so so boto en daarom denk jij koos dat anderen ook in jou chit zitten .suriname vooruit /het is klokslag tien voor zeven in de ochtend mie au go rij schoro piking no no ik weet niet als je nog slaapt of op je uitkering wacht ,kom laat mij jou casave leren planten koos dan kan ik jou wijzen waar mijn mijlmer is .blijf niet 8000km poep praten maar kom .of heb je geen geld om een ticket te betalen .vraag rutte wie weet .
  bouta go go


  Maak melding
 46. Douaniers staan er bekend om dat velen in luxe leven.Ze geven veel meer geld uit dan ze verdienen.Corruptie komt daarom ook vaker voor bij douaniers.En laten we eerlik zijn.Het douanewezen is altijd een bastion van het Nieuw Front.Ze vormen een macht in de staat.Ook NDP kan hieraan niets veranderen.


  Maak melding
 47. KOOS: Je heb gelijk PERO zit gewoon in zn sloopflatje in de Bijlmer.
  Hij heeft zichzelf zonder dat hij het doorheeft meermalen verlinkt.
  Hij liegt zoveel, dat hij niet meer weet wat hij een week geleden gepost heeft.
  Maar dat liegen en bedriegen is NDP eigen dus nieuw is het niet….
  En ik heb liever dat ollanders alles voor mij bepalen, dan een veroordeelde drugsdealer, massamoordverdachte, analfabeet,en gediplomeerde leugenaar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES