Hardnekkig luchtje rond bouw ziekenhuis Wanica

58

PARAMARIBO, 25 mrt – Het blijft muffig rond de bouwplannen voor een ziekenhuis in Wanica. De keus voor een andere bouwplek na de foute eerste keus, lijkt ook niet al te gezond genomen. Volgens de Times of Suriname ligt het alternatief niet ver van de in opspraak geraakte vuilstortplaats Ornamibo.

En daar stinkt het pas echt. Precies nu wordt het protest van buurtbewoners luider. De ‘geestesvader’ van het ziekenhuisplan, parlementslid Charles Pahlad (Mega Combinatie/NDP), heeft geen sluitend weerwoord als het aankomt op het wijsheidsgehalte van de keus: “Ik ben geen deskundige, het Nimos (het Nationaal Milieu Instituut, red.) moet maar bepalen of de plaats geschikt is of niet.” Voor de veteraan is belangrijker dat de tien hectare waar het ziekenhuis komt, al van de staat is.

De koop is onlangs formeel gesloten. Of het een kat in de zak wordt? Pahlad heeft daar geen antwoord op. Hij denkt eerder dat politieke tegenstanders de regering, zijn regering, een hak willen zetten. “Ik weet uit welke hoek het komt, het deert me niet.”. De eerste keus was in elk geval een goed foute. Er was grond gereserveerd bij een ondernemer, die later grote hypotheekschulden bleek te hebben. Intussen duurt het protest voort.

58 REACTIES

 1. Okay,
  als het ziekenhuis niet kan komen,dan maar de tweede universiteit.Want er zou ook nog een universiteit komen in Wanica.Maar dan moet er dit keer goed uit de doppen worden gekeken waar het komt te staan.Met het ziekenhuis zien we dat haastige spoed nog steeds niet goed is.


  Maak melding

 2. De geur is zo “muffig” dat het ziekenhuis er gewoon niet komt. Dit is weer één vorm van ons verrijkt ons.
  De mannen hebben hun buit binnen en de domme NDP massa, geloofd ze zodanig op hun bruine ogen, dat ze de dollartekens in die zelfde ogen niet zien.


  Maak melding

 3. Zonder een adequate MMilieuwetgeving en Regelgeving voor de Ruimtelijke Ordening is het dweilen met de kraan open..

  Iedereen is deskundig, met alle ellende die daaruit voorvloeit als gevolg. Wat ik U kan verzekeren uit de opgedane kennis van de stedenbouwkundige geschiedenis uit andere landen, dat zonder Planologen het een rotzooi wordt met de ruimtelijke ordening. Over de gehele wereld is dit fenomeen bekend. Structureren van de ruimte is een must, daarna of gelijktijdig instemmen met de bestemming van de gronden. Elk varken weet dat als er geen ruimtelijke indeling en bestemming bestaat het zijn zwijnenstal wordt. Geen enkele filosoof, psycholoog, econoom, psychiater, doctor, meester in de rechten, advocaat of ingenieur of bankdirecteur hebben de tools van de Planoloog om het ruimtelijk probleem te ordenen. Pas als die ruimtelijk probleem is geordend; pas dan weet je wat je gaat bouwen of zetten op zo’n plekje; en weet je waar er geen ziekenhuis moet worden gebouwd; dan weet je waar het milieu is vervuild; of een vuilstort bestaat zoals die naar Weg naar Zee. Zonder onderzoek door zulke deskundigen die in elke overheidsapparaat behoort te zitten, wordt het natte vinger werk en rotzooien maar. Het wordt hoogtijd dat die deskundigheid wordt binnen gehaald als die er niet voorhanden zijn!!!


  Maak melding

 4. er is niet eens een tekening beschikbaar hoe die ziekenhuis er uit moet zien,,laatstaan hoe het bemand moet worden..

  waar haal je het personeel vandaan,toch geen suris,,de infra-struktuur,omgeving,woningen,personeel,zoveel open vragen,wie is de trekker van het geheel,heeft de opperhoofd hoofd verdachte ooit een visie gegeven over het plan,,zienkenhuis,,..


  Maak melding

 5. Alweer die ezelachtigde paarse retoriek waarbij een ander de schuld in de schoenen wordt geschoven. Keer op keer maakt deze regering blunders en altijd weer wordt de schuld in de schoenen van critici geschoven. Wat een lafaards zijn het!

  Ik word hier moedeloos van.


  Maak melding

 6. Alles waar deze staatsdebielen mee bezig zijn daar hangt een luchtje aan, erger nog alles waar ze zich mee inlaten daar hangt de geur van een stinkriool!


  Maak melding

 7. het wordt echt tijd dat bouterse op rot deze man heeft bloedt aan zijn handen hawer rambokes omrasing er is zelfs iemand in guyanna vermoordt december moorden politie man gooding moiwanna bloed binnenlandse oorlog bloed bloed laten we niet zeuren om een ziekenhuis begin bij het begin deze man is een killer geen president mensen van surinaame gado bless joe maar het nieuwfront is de partij voor surinaame


  Maak melding

 8. Geachte heer of mevrouw, nó-foeroe-wroko, de Regering zelf behoeft die visie niet te hebben. Daarvoor zijn er de afgestudeerde en van beroep praktiserende Planologen die op alle ruimtelijke vragen het antwoord moeten kunnen geven aan de vragende Regering die verlegen om is, omdat die meestal die kennis zal ontberen. Het is niet nodig, (alhoewel het nuttig zou zijn) dat de Regering of Volksvertegenwoordiger die visie hebben, maar bij gebrek moet die wel bereid zijn gebruik willen en kunnen maken van de visie en deskundigheid van die visionaire Planologen in zijn dienst en bij gebrek die kennis gewoon inhuren.


  Maak melding

 9. Pahlad heeft géén gebrek aan zelfkennis…
  Een “AMATEUR” dus: en die net als zovelen de Surinaamse politiek als hun ‘SPEELTJE’ gebruiken!
  Totaal onverantwoord!!

  (Maar Pahlad hoeft niet ver te lopen om zijn ‘geesteskind’ bij de vuilstort te deponeren( ).


  Maak melding

 10. Planningsvaardigheden en organisatie zijn niet weggelegd voor deze regering. Nu wordt de bevoliking lekker gemaakt met een ziekenhuis maar die komt er niet.


  Maak melding

 11. weet je wat als eerste is gelukt voor onze boys mensen de gouddeals en weet je waarom voor eigen gewin bouterse brunswijk sardjoe ze doen net of heel surinaame zijn deel krijgt maar volk van surinaame geen paniek jullie krijgen niets en wees gerust het kom allemaal bij de ndp vriendjes terecht alles wat bouterse regelt hij voor hem zelf en zijn vriendjes ziekenhuis waarom als er met een van ons toch wat is gaan we toch op kosten van surinaame naar onze groote vriend in cuba dus fuck dat ziekenhuis mang zo zijn onze leiders onze revo bende surinaame zit al heel lang zonder bestuur want bouterse bestuurt alleen zijn vriendjes club de ndp en wat er bij hoordt ik heb het al vaker gezegt zo lang de man speelt en denkt president te zijn zo lang wordt surinaame berooft


  Maak melding

 12. De aanhangers van het NieuwFront lijden aan een of andere vorm van autisme.Ze hebben een ongewone drang naar herhaling en routines van het NieuwFront.Ze zijn namelijk bang voor alles wat onbekend is en alles wat onverwacht gebeurd.Ze willen dan dat alles hetzelfde blijft zoals het beleid van het NieuwFront, dat hen houvast biedt.Het lijkt alsof de NieuwFront aanhangers door het beleid van de regering Bouterse last hebben van paniek- en angstaanvallen.


  Maak melding

 13. =Sommige Surinamers leren het NOOIT.

  =Mensen gaan eerst papieren ondertekenen zonder eerst na te gaan of alles klopt. Eerste steenlegging en het gaat NIET door. Richting Albina was ook precies hetzelfde aan de hand.
  =Het ministerie van milieu wordt niet eens benaderd om na te gaan of het mogelijk is om daar te gaan bouwen, noem maar op.

  ==De enen blunder na de ander==

  =Zelfs denk ik dat alles om geld gaat en men snel moet handelen. Zie maar hoe alles verloopt.


  Maak melding

 14. ROBG: Laten we nou precies hetzelfde denken van de NDP-volidioten en dwaallichten.
  En daar komt nog bij dat het paars stemvee en kuddedieren ook nog analfabeet, ongeschoold en zwakzinnig zijn.


  Maak melding

 15. RobG ze kunnen niet anders. Ze zijn stuk voor stuk zwakbegaafd met het oude primitieve gedoe wat ze ooit geleerd hebben zijn ze in balans, al het nieuwe en verandering haalt ze uit balans.

  Dit gedrag kan je hier toch duidelijk zien, al die labiele fronters die hier reageren, het is geen uitzondering, het is structureel.


  Maak melding

 16. Mi mofo no kowru.

  RobG typisch voorbeeld van zo’n labiele fronter is who cares. Dit ziek ding zou eigenlijk permanent onder toezicht moeten vertoeven.


  Maak melding

 17. Paar zaken die Planologen ook moeten kunnen oplossen voor de toekomst
  1. Het kampement, waar soldaten zijn gehuisvest aan de Gemenelandsweg. Ook zo iets, om van te kotsen binnen de woonwijk. Zo’n militaire post had allang aan de rand van de stad en woonwijken moeten zijn. Waarom te midden van woonwijken. Dit noem ik ook een tekortschieten van het visionaire denken. Tal van zaken moeten worden aangepakt,
  2. De grenzen Oost, West en Zuid biedt werkgelegenheid, waarom deden Regeringen zo zeurderig tot nu toe,
  3. Een behoorlijke openbaar vervoer is er niet. De fransen treinen die in Suriname waren destijds bleken voor de Nederlandse schatplichtige te duur. Nu kan Suriname in plaats daarvan de Duitse metro’s invoeren vindt ik. We gaan Staatsolie moderniseren, dus met eigen brandstof kan een kaartje betaalbaar blijken voor de consument. De wilde buseigenaren, kunnen bij gebleken geschiktheid daarbij gelijk een baan ambiëren.
  4. Het ontwerpen van nieuwe wegennetten ter voorkoming van congestie
  5. De omkadering van de stad en wijken
  6. Variatie in de verkaveling van gronden die meer ruimte geeft voor doorgangswegen en recreatie
  7. Alle andere infrastructuren
  8. Afwatering van het land, regio en districten
  9. Aanleggen van kademuren tegen hoogwaterstanden
  10. Behoorlijke rioleringstelsel ontwerpen


  Maak melding

 18. Aldus onze solidariteitsdienaar van het corrupt geboefte, maffiamaatje en beroepsleugenaar met falende hersenfunkties, oorzaak van het stockholmsyndroom.


  Maak melding

 19. het nieuwfront is in de jaren een partij geweest goed beleid venetiaan is de langst zittende president geweest en hij deed het goed maar beste ndp jullie bouta zal nooit zo lang kunnen blijven want hij is niet de juiste man voor het land zijn naam is besmet met bloed en drugs en met gerotzooi en gerommel in surinaame


  Maak melding

 20. Tjauwa,door de ontstane dynamiek in de Surinaamse samenleving hebben autisten heel veel moeite om de veranderingen bij te benen.Met name op het gebied van de ruimtelijke ordening moet veel werk verzet worden. Ik ben van mening dat de huidige Surinaamse regering een op maat gesneden voorlichtingscampagne op touw had moeten zetten, om de autisten gedoseerd voor te lichten zodat ze de veranderingen kunnen behappen.

  De autisten weten niet dat ruimtelijke ordening een zoekproces is voor de ruimtelijke inrichting van een veranderende samenleving en het maken van keuzes hoe en waar functies tot hun recht komen, vooral met het oog op lange(re) termijn ontwikkeling.Bijv. woningbouwprojecten kan je moeilijk binnen een jaar bedenken en in dat jaar uitvoeren.Er zijn heel veel factoren waar rekening mee gehouden moet worden.

  Een term als volumegroei in een samenleving kennen autisten ook niet.Ergo nog, als we moeten spreken over determinanten van volumegroei in de Surinaamse samenleving is het hek van de dam en breken gekken los.


  Maak melding

 21. Ik snap niet hoe mensen het vertrouwen hebben dat Bouterse het land welvaart zal brengen. Zolang het druipt van de corruptie zal Suriname geen stap vooruit gaan.

  We mogen blij zijn dat Venetiaan ons een belangrijk goed gegeven is en dat is “vrede”. Zonder vrede waren we nergens. En dat was Venetiaan zich van bewust.De verbroedering was een proces. De volgorde – fase 1= vrede – fase 2 = rust- fase 3= verbroedering- fase 4 = stabiliteit – fase 5 = bestrijding corruptie – fase 6 = ontwikkeling fase 7 = welvaart
  Venetiaan was goed bezig maar zat op fase 4.
  Neeee,.. maar de Surinamers hebben geen geduld!!


  Maak melding

 22. Morena,je kan je uiterste best doen voor Venetiaan, maar de beeldvorming die wij van hem hebben kan jij en ook niet veranderen.Het hokje waarin hij, Venetiaan zichzelf heeft gemanouvreerd daar kan hij niet meer van los komen.Venetiaan is een vastgeroeste tandeloze krokodil.Men is klaar met hem.


  Maak melding

 23. sme heeft zoveel des-kundigen,dat ze niet eens per jaar een jaar opgaaf kunnen precenteren..

  de regering kan zijn eigen boekhouding niet prijs geven wat inkomsten uitgaven zijn..

  geen enkele ministerie kan een jaar opgaaf geven,,sterker nog, men weet nieteens hoeveel zeven-even figuren in dienst zijn van de staat..

  en jij nu..

  geen enkele ziekenhuis in sme draait op niveau alles op verlies


  Maak melding

 24. Hallo geachte heer, RobG, een figuur om Surinamers en autisten de maat af te nemen, daar ben ik de figuur niet naar. Wat ik, u of jij en een ander Surinamer kan helpen proberen doen zijn bruikbare oplossingen bedenken, waaraan deskundigen en het volk wat aan kunnen hebben. Als elk van ons dat probeert, dan komen we er heus wel. Op een heel laagdrempelige forum waar mensen elkaar op de huid zitten met scheld kanonnades, van hier tot Tokio, moet ook de bereikbaarheid zonder een behoorlijk openbaar vervoer mogelijk zijn. Helaas hebben we zulke moderne vervoermiddelen nog niet in Suriname, dus moeten wij het doen met LSD( Luisteren, Samenvatten en Doorvragen of Diepte vragen Doen); in de hoop dat onze gedachten als burger bij de plannenmakers gehoor vinden. Pas dan zijn wij goed bezig. Want ook onze stem moet luid en duidelijk doorklinken, zodat de planmakers dat oppikken. Maar elkaar minachten of een onbestemde naam toedichten lost het Surinaamse probleem niet op. Het is een weg die wij moeten leren bewandelen, omdat wij deel uitmaken van het Surinaamse systeem. Te lang werd alles van boven af geregeld, waarop wij als burgers het maar voor lief moesten nemen. Maar nu moeten wij leren deelnemen of te wel leren participeren in dat systeem, wat met vallen en opstaan zal gebeuren. Maar we moeten onze best voor blijven doen. Ook die would be autistische meneer of vrouw, zou hoe gebrekkig ook , misschien heel misschien onze zorgen kunnen over brieven, naar een bekende of familielid die een planner is. We moeten dus iedereen bij betrekken dan komen we er heus wel.


  Maak melding

 25. Als je in een ziekenhuis in Parbo beland word je vermoord door de tjoekoe zoekende artsen en verplegers.
  In de nieuwe ziekenhuis zorgt de stank van Ornamibo dat gratis.Odie


  Maak melding

 26. Tjauwa, de huidige regeerders in Suriname willen graag samenwerken met andere politieke partijen om Suriname vooruit te helpen. Maar ultra-conservatieve politici en conservatieve politieke partijen proberen via een isolatiepolitiek de grootste partij van het land van de macht af te houden. Het resultaat is bekend. Deze ultraconservatieven hebben zichzelf geïsoleerd van de politieke werkelijkheid.Ik ben voorstander van een brede aanpak van de economische en sociale problemen in het land.


  Maak melding

 27. Hopende dat in die lokatie dit ziekenhuis komt alwaar de ndp-ers en soortgenoten kunnen worden behandeld tegen hun geestelijke aandoeningen.


  Maak melding

 28. fronts redimusus jullie kunnen van alles verzinnen wij zijn verhard door al die verzinsels .maar na loko e lolo doro mie mang .jullie hebben steun bij olland gezocht niets heeft geholpen ,jullie hebben een kogel brief tijdens een acp top in een brieven bus gedaan van jullie partij genoot om paars de schuld te geven niets is er van terecht gekomen .jullie kunnen niet tegen de successen van de paars dus moet er maar wat verzonnen worden .jullie achterban slinkt oeng loekoe boeng wo ka dalijk hebben jullie geen zetels meer .verder wil ik mdie redimusus aangeven dat ze geen recht van spreken hebben zolang ze in olland zitten en makkelijk lullen .komen jullie een bijdrage bleveren niet auwe hoeren no lul praten jullie geen poep suriname moet vooruit en het gaat ook vooruit wat wij doen .alles lag stil toen front het voor het zeggen had .op dit moment wordt er overal gewerkt .rioleringen water noem maar op WEGEN DIE SINDS FRONT EEN JAAR WERDEN GEASVALTEERT EN NU AL KAPOT ZIJN .VEN FRONT OLLAND OP ROTTEN


  Maak melding

 29. leonard ik ben niet de eerste patient ik ben een van de tienduizenden die op hem hebben gestemt je zegt het verkeert .als je maar niet zegt dat ik vene moet stemmen .ik wil geen achteruitgang ik wil vooruit gang .er is werk zat als je wil werken in dit land .ik ken velen die richting suriname op komen jij en enderen kunnen niet komen so so boto roep ik steedss tegen jullie .jullie willen wel komen wonen maar die uitkering is niet toereikent.kom naar su kom casave met pero planten op boxel mie mang je kan ook wachter worden hoor het is zo geregelt op waterland .of strate maker ,er wordt heel veel gedaan aan de rioleringen in het land .ze maken ze dicht en gaan voetpaden en bromfiets paden maken .je ziet het de regering zit niet stil .


  Maak melding

 30. @ Pero,

  Stratenmakers, cassaveplanters en wachters, daar zijn er genoeg van in Suriname. Heb je ook geen diploma voor nodig. Wat Suriname nodig heeft is niet-corrupte politici, afgestudeerde planologen en hoogopgeleide technici. Aan gebakken lucht verkopende regeringsleider(s) hebben we niets. En als die lucht nog stinkt ook, dan ben je dubbel de klos. Mark my words: dat hele ziekenhuis wordt één blamage!


  Maak melding

 31. Het was weer een sluwe VHP’er die de Staat wilde laten opdraaien, de door hem gemaakte schulden bij de bank te laten betalen….het is en het blijven schurken…en daarom zijn zij verschrikkelijk bang voor rovers, want ze weten wat ze uitspoken….oplichten en dieven is bij hen dagelijkse kost.


  Maak melding

 32. De VHP rovers zijn verschrikkelijk bang voor de NDP-rovers want ze zijn allemaal van hetzelfde laken en pak.
  Ze graaien allemaal nog harder dan vakkenvullers vakken kunnen vullen.


  Maak melding

 33. Deze VHP rovers zijn gemaakt door de NPS. Het zijn mensen die die hun moeder kunnen verkopen zoals alle Surinamers die de kans krijgt.De hoofd schuldige is de politiek die klimaat schept om te kunnen stelen.De VHPer bewaard het geld en doet zaken waar de NPSer het opmaakt aan plezier.En dat is het verschil.De hoofd schuldige is en blijft de politieke leiders van het land.Deze traditie is door de NPS gecreeerd en wordt nu door Bouterse toe gepast.Hij heeft dit nog geperfectioneerd.Het volk moet wakker worden en dat politiek van de NPS om het volk te verdelen moet stoppen.Het volk van Suriname lijdt en dat zijn niet de Afro Surinamers maar elk volk daar.De jongens boven vieren feest en de ezels vechten met elkaar.


  Maak melding

 34. beste surinaamers of beter mega ndp de droom valt in 1000 stukjes als de waarheid boven komt drijven van jullie mega leider de revo president desi delano bouterse dan valt de hele boefen bende uit elkaar en dan pas kunnen we een echte feest dag houden want dan zal surinaame echt vrij zijn en zal er meer over deze man bekend worden dat de goud deals alleen maar goed waren voor hem en zijn vriendjes dat de stukken land alleen voor ndp of mega vriendjes zijn dat hij veel geld geef aan wie zijn mond dicht houdt dat hij brunswijk goud mijn geeft voor steun aan de mega club en de wet die bouta uit de problemen helpt er zal heel veel aan het licht komen mensen time wil tel we betaalen maar het wissel geld mag hij houden en als het kan schieten we ze op de vlucht dood dat waren de woorden van onze president er was tot nu toe maar een echte president venetiaan nps nieuwfront


  Maak melding

 35. De vuilstortplaats ligt op 8 km verwijdert van waar het ziekenhuis komt. Het kan dus allemaal geen kwaad. De overheid zou er goed aan doen om een berg zand op de vuilstortplaats te dumpen en uitkijken naar een geschiktere plaats. Gebruik de oude als een park en plant er veel bomen neer. Heeft men ook in Nederland gedaan. Omgeving Leiden/Den Haag en daar staan nu huizen op.


  Maak melding

 36. Laatste toetje

  Bij de ruimtelijke ordening hoort het ruimte gebruik of ruimtelijke functies zijn gedefinieerd. Het probleem voor politici is de korte termijn variant, terwijl ruimtelijke ordeningsplannen 5 tot 10, 20 of 30 jaren duren voor ze verwezenlijkt kunnen worden. Er moet gedegen onderzoek en studie plaatsvinden voordat er plannen kunnen worden ontwikkeld die kunnen worden uitgevoerd, Ad hoc of haastig uitvoeren van niet gedefinieerde ruimtelijke functie plannen, is tijdverlies en geldverspilling. Is betrokken bedrijf of gemeenschap van plan 5, 10, 20, 30 jaren of langer te vertoeven, dan hoort met alle facetten zoals wegen, ziekenhuizen, winkels, werken, parkeergelegenheid. leefmilieu, samenstelling leefgemeenschap, apotheek, gezondheidcentra en bereikbaarheid enz. rekening worden gehouden. Als voorbeeld wil ik de binnenlandse gemeenschap nemen. Het gebied waar deze mensen wonen, met hun waterbronnen en voedselbronnen, vissen en jagen, medicijnbronnen en schoonmilieu, is immens en vraagt om een ruimtelijke definiëring. Het plaatsen van deze mensen in een afgebakend gebied waar wonen, verbouwen van hun gewassen, omringd met schoon en fris drinkwater, waar jagen en vissen in een leefmilieuvriendelijke omgeving normaal is vraagt om zulk een strakke definiëring. Dit geldt voor elk ander gedeelte van Suriname. Een gebied waar gemijnd zal worden of uitgemijnd is dient worden verschoond van alle milieuvervuiling die er is gestort door de concessionaris. Dat moet in een behoorlijke milieuwetgeving worden vastgelegd, op basis waarvan maatschappijen zoals de Billiton en Suralco alsnog de rekening krijgen gepresenteerd voor het betalen van de in te huren milieuschoonmaakploegen om hun gemaakte vervuiling van het milieu op te ruimen. Zo’n operatie duurt jaren, maar tegelijkertijd schept dat werkgelegenheid. Dus goed plannen en beleid maken dat kost tijd en kostbare middelen. Op korte termijn kan een regering de structuur aangeven, maar het zijn de planologen, die het onderzoek moeten doen voor de invulling en definiëring van zulke ruimtelijke bestemmingsplannen binnen de gewenste structuur op basis van de wensen van betrokkenen. De betrokkenen zijn burgers en bedrijven.


  Maak melding

 37. Wat ik mij een poosje geleden afvroeg en nog steeds afvraag, is er nog behoorlijke censuur op dit forum, om de niet inhoudelijke argumenten te censureren. Velen begrijpen niet dat het niet gaat om op elkander af te geven, maar om een discussie met oplossingen of kritische benadering met feitelijke kennis van zaken.


  Maak melding

 38. Tjauwa komt steeds meer ’to the point’ waar het bij ‘Waterkant.net’ aan schort…
  I.p.v. een inhoudelijke discussie is het hier verworden tot een persoonlijk vete tussen ’n groepje reageerders.
  (En waarom steeds meer mensen, waaronder ikzelf, afhaakten)!

  P.s. Veel hangt af van de wijze waarop ‘Waterkant.net’ de nieuws-feiten brengt of formuleert…


  Maak melding

 39. @ tjauwa
  Helemaal gelijk met je laatste opmerking.
  De een wordt toegestaan hoofdletters te gebruiken,vieze vuile vulgaire taal te bezigen,discriminerende uitlatingen te doen terwijl de ander die dat doet wordt gecensureerd.


  Maak melding

 40. Stuk hoort erbij

  Wat de Regering moet willen,is Suriname verder moeten willen ontwikkelen met de invoering van een woningwet als die er nog niet is. Want dat zou het begin zijn van die ruimtelijke ordening. Het aanpakken van de grondeigendommen moet een natuurlijke maatschappelijke acceptatie van kennis en kunde voor die ordening, mogelijk maken. Want momenteel zijn het alleen de heersers van bestaande grondeigendommen en kapitaalkrachtigen die de monopolisten zijn met voor in Suriname ingezetenen onevenredig onbetamelijke hoge grondspeculatieve bedragen. Het streven van deze speculanten en grondeigenaren is om maximale grondopbrengsten te genereren, wat het gevolg is van smalle straten met hoge bebouwingsdichtheden en ontbrekende speeltuinen, parken, en plantsoenen. Verder is de onveiligheid waarneembaar aan de vele verplichte dranghekken voor ramen en deuren. Vandaar het nodig is de speculanten en eigenaren dwingend eisen opleggen tot op z’n minst veilige woningbouw. Ook moet een bouwverordening als die er nog niet is worden ontworpen of aangepast met onder andere regels over de brandveiligheid, bouwhoogtes, fundatie en kwaliteit van de bouwmaterialen. Dit moet zowel binnen de regionale als in innovatieve planvorming geschieden voor geheel Suriname, dus dito voor de binnenlanden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.