Surinaams meldpunt voor epidemische ziekten

11

PARAMARIBO, 23 mrt – Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG, heeft een hotline ingesteld. Op het telefoonnummer kunnen gevallen van pneumonie of ernstige diarree worden doorgegeven. Goudzoekers worden aangemerkt als groep die extra in de gaten gehouden moet worden. Directe aanleiding is het uitbreken van een ‘mysterieuze’ ziekte in Maripasoela, in Frans Guyana. De afgelopen dagen vertonen zeker tien personen de symptomen.

Die symptomen kunnen variëren van diarree tot hoesten en ademhalingsproblemen. De patiënten zijn opgenomen in een Frans Guyanees ziekenhuis. Volgens niet bevestigde berichten zouden zeker vijf personen zijn overleden. Het BOG onderzoekt nog wat er van waar is. “Feit is dat mensen uit goudzoekerskampen zijn gevlucht naar Maripasoela en Paramaribo”, meldt het BOG. De kans bestaat dus dat de ziekten verspreid worden.

Met het alarmnummer worden burgers in staat gesteld te helpen bij het smoren van ziektekiemen. Er worden maatregelen getroffen om de verdere verspreiding tegen te gaan. Wie desondanks ziek wordt doet er goed aan zich te melden bij een dokter. Artsen die te maken krijgen met gevallen van pneumonie of ernstige diarree, vooral bij mensen uit het goudzoekermilieu, zouden dit moeten doorgeven aan de autoriteiten.

11 REACTIES

 1. Moeten de rovers, overvallers, verkrachters en moordenaars zich ook telefonisch aanmelden want het beeld dat er is vertoont er ééntje die aangeeft dat er sprake is van een epidemische ziekte.

  Misschien helpt een pilletje of een voorstudie om de mannen en vrouwen beter te beschermen tegen het krijgen van kinderen die zij alleen moeten opvoeden en de andere kant hun verantwoordelijkheid niet nemen.


  Maak melding

 2. ik had het al gezeg dat die chemische troep negatieve gevolgen voor volks gezonheid gaat zijn,en kijk,het begint al.
  maar het zou ook een chemische aanval kunnen zijn van nog onbekende bronnen”su volk”pas op voor die buiten landers die zich als toeristen voordoen.


  Maak melding

 3. Misschien komt die chemische aanval van DDB en zijn 40 stuikrovers, die alleenheerser wil zijn in het bos waar hij vandaan komt, en zo anderen wil verjagen!


  Maak melding

 4. of mischien komen er onbekenden het land via de grensen binnen om dodelijke paniek te veroorzaken om de huidige regering de schuld te geven,zoal jij dat nu doet,toch jongen.


  Maak melding

 5. jammer dat er geen ,,meld-punt is voor de zieke achterlijke lijders,, die sme bezit..

  de zelf verheerlikende lijders die maar geen fuist kunnen maken pronken met staats middelen..

  en hét volk.. krijgt brood en spelen en is op en top vrolijk en blij,maar blijven movinas/straat arm..

  het lijkt erop,dat sme letterlijk in afrikaaa ligt..

  bijna geen verschil..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.