Haïtiaanse president Martelly in Suriname

1

PARAMARIBO, 22 mrt – Het bezoek van de Haïtiaanse president, Michel Martelly, is officieel begonnen. President Desiré Bouterse zelf leidde de ontvangst op de Johan Adolf Pengel luchthaven. In het district Para waar de luchthaven staat, zijn de twee leiders verwelkomd door plaatselijke bewoners. “Ik voel de liefde van de mensen voor hun president, het is een warm welkom”, zei Martelly. Het wordt een tweedaags bezoek aan Suriname.

Kennelijk is al het een en ander uitgewisseld. “De president heeft mij verteld hoe hij het leven van de mensen wil verbeteren. Hij maakt zich zorgen om de problemen in de huizenbouw. Ik denk dat het volk van Suriname de juiste persoon heeft gekozen”, aldus Martelly. Er zal onder meer gesproken worden over samenwerking en betere reisverbindingen tussen de twee landen. Martelly ontmoet ook de Haïtianen die in Suriname wonen.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.