dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameCommissie voor studie illegale bezetting gronden

Commissie voor studie illegale bezetting gronden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 mrt – De regering stelt een commissie in om het illegaal bezetten van land in de wijk De Goede Verwachting te bestuderen. Volgens de Times of Suriname worden mogelijk ook andere gevallen bekeken van illegale inname van grond door burgers. Parlementariër Andre Misiekaba (Mega Combinatie/NDP) vindt alweer een commissie een onsje te veel.

Het instellen van een commissie voor De Goede Verwachting is bovendien een open deur intrappen. Eerder is al een commissie aan het werk gezet. Die zou de basis hebben gelegd voor een ‘politieke oplossing’. De honderden gezinnen die zijn neergestreken in De Goede Verwachting, zouden er toch mogen blijven. Alleen het formele werk moet nog worden gedaan en dat is voor het ministerie. Nu komt er weer een commissie. “Ik pik dit niet”, zegt Misiekaba.

Opnieuw een commissie instellen komt erop neer dat de bezetters in onzekerheid blijven. “We zijn het erover eens dat de mensen hebben geoccupeerd en dat het niet goed te praten valt. Maar we hebben besloten de zaak politiek op te lossen, omdat we langer dan zestien jaar hebben gedoogd dat de mensen daar wonen. je gaat twintigduizend mensen niet kunnen verplaatsen. Dus we gaan ze de gronden geven”, aldus Misiekaba.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

27 REACTIES
 1. O,ja Misiekaba,
  Begin dan alle koppen in Suriname te tellen ,want dan moet iedere burger van Suriname in aanmerking komen voor een stuk GRATIS grond en niet slechts een klein gedeelte,dus niet alleen de 125 krakers,de zogenaamde ‘STERKE ‘ ruggegraat van de NDP regering!!!
  Begin jij alvast je illegale hectaren grond verkregen door je baasje alvast te verdelen in 125 stukken !!!


  Maak melding
 2. Misiekaba joe ka kiskissie joe, wat jij doet is aanleiding geven voor stelen want dat is het gewoon, anderen hun gronden in bezit afpakken, waarom stel jij jou grond en die van je familie niet beschikbaar??

  Ik was altijd voor de NDP omdat ik dacht dat ze er waren voor het land en volk maar integendeel, ze geven het land voor een appel en ei aan Turkije, ze geven aanleiding tot het inpikken van een ander zn grond, criminaliteit is ERG toegenomen en de daden ERNSTIGER.

  Niet dat ze aan een nieuwe moderne universiteit, straat vervuiling, werkloosheid, fabrieken opzetten, export ipv import, enz enz denken zodat anderen die het minder hebben het land niet ontvlucht maar iets van zijn leven kan proberen te maken, NEE ze maken het hun makkelijk, zet een paar stenen op een ander zijn perceel en je mag het hebben. Lekker hoor en dat zit in de regering, het 1 grote circus zonder clowns maar met alleen APEN!

  Ze kunnen hun zelfve niet eens serieus nemen maar verwachten dat wel van de rest van de wereld. Belachelijk!

  Teleurgesteld in de NDP zeg ik kom op Santhoki en ga op die troon zitten.


  Maak melding
 3. Bouta heeft toch beloofd!! elk burger heeft recht op een lapje grond!! daden oeng wan si!! Oen!!!!

  Begin alvast bij de parlementariërs af te pakken welke ten onrecht in hun bezit zijn!!


  Maak melding
 4. Commissie voor studie illegale bezetting gronden…

  Het is niet voor iedereen weggelegd, maar je kunt beter de politiek ingaan en legaal gronden gaan bezetten, zoals zovelen hebben gedaan en nog steeds doen…Dit is de beste manier om aan grond te komen.

  Op een ander manier grond bezetten is gelijk aan stelen…


  Maak melding
 5. waarom moeten altijd de djoekaas bevoordeeld worden dan andere bevolkings groepen..

  het zijn altijd die djoekaas die alles voor elkaar klijgen zonder iets aan te doen..

  waar blijven de andere goepen in dit land..

  dit is puur discriminatie..openlijk..


  Maak melding
 6. ach laat die mensen die grond krijgen toch, ze wonen er al 16 jaar, suriname is groot. En die mensen waren al straatarm, op deze manier krijgen ze een kleine voorsprong, is positief.


  Maak melding
 7. Anand, zou kunnen dat ze het grond zouden kunnen houden omdat ze er al zolang zijn en ook een plek moeten hebben om te leven, zo een plek gun ik elke SURINAMER, ik kijk niet naar bevolkingsgroep maar naar SURINAMERS dat zijn we, want elke bevolkingsgroep heeft zo zn goede en slechte dingen. Maar het moet wel zo zijn dat als zij die grond mogen houden dat dat wel betaald moet worden en wat ik dan zou willen zien is :

  het land gunt ze die gronden dus dan moet de staat de eigenaar betalen tegen de huidige waarde en een betalings regeling treffen met de dief, de eigenaar is er dan klaar mee, heeft zn geld en geen verantwoording meer voor dat perceel en kan verder, de staat moet het dan maar bekijken met de dief als toekomstige eigenaar, betalen ze de staat niet dan zouden ze alsnog moeten vertrekken en dat de staat dat perceel aan een ander aanbiedt die zich heeft ingeschreven om een stuk grond bijvoorbeeld.

  Het is toch ook niet zo dat als je je geld 16 jaar op de bank laat staan dat de bank zegt het is nu al zolang bij mij, ik neem het en ze krijgen nog gelijk ook van de regering en dat je geen moer te zeggen heb over je eigen bezittingen.

  Wat ik bedoel is VOOR NIKS GAAT DE ZON OP!


  Maak melding
 8. Hoeveel commissies zij er in de afgelopen 3 jaar niet door Bouterse in het leven geroepen.

  Resultaat NADA

  Constitutioneel Hof……..
  Waarheidscommissie…….

  Amnestiewet…..in 2 dagen…..

  I rest my case


  Maak melding
 9. Waarom wordt geen commissie van wijze mannen vormen die het land richting kan geven waar het wil komen over 50 jaar.Jullie zijn maar bezig om adhok problemen op te lossen die jullie zelf creeen.Bouta stap op en geef het roer over aan mevrouw Simons laat zij het proberen.Je bent niet geschikt om het land te besturen.De vorige keer heb je goed huis gehouden en honderden miljoenen op gemaakt en nu ben je op de zelfde manier bezig.Maar geen NPS want die is nog erger dan de NDP.Laat Ali emigreren naar Turkistan met zijn aanhang het zou een opluchting zijn voor het land.


  Maak melding
 10. Ordening of structureren van de ruimte of te wel Ruimtelijke Ordening, daarna volgt het bestemmen van de gronden binnen die structuur, zodat elke occupatie een halt kan worden toegeroepen. Het moment voor de Overheid is nu rijp om de eerste structuurplan voor Suriname te ontwerpen die nationaal betrekking heeft op elke ruimte van het Republiek Suriname. Als het kader aanwezig is in de lagere overheden dan zouden zij de bestemming van gronden moeten invullen. Het gevolg van een goed opgezette structuurplan en bestemmingsplan operatie zal bepalend zijn voor het gemak waarmee elke occupatie die op wijk, district of stadsniveau geschiedt kan worden opgelost, zonder al te veel heisa, omdat een ieder de regels hoort te kennen zodat vroegtijdig ingrijpen ook sneller plaatsvindt. Dat er weer een commissie in het leven wordt geroepen is de enige juiste weg om deze heikele materie van occuperen op te lossen. Het is van belang dat de belangrijkste deskundigen, dat zijn de planologen, daarin ook zitting hebben in de commissie. Het zijn de Planologen die de deskundigheid bezitten hun tools deskundig in te zetten om het occupatie probleem tot een weloverwogen wijze op te lossen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook andere disciplines nodig, op het gebied van stedenbouw, sociologen, psychologen enz . De politiek moet wel haar steentje bijdragen, want nadat de adviezen zijn uitgebracht zal er een keuze gemaakt moeten worden uit de aangedragen oplossingen die het meest geschikt zijn. Dat er een degelijke Ruimtelijke Ordening moet komen in Suriname staat buiten kijf. Huizen zijn te dicht op elkaar gebouwd, te smalle straten, weinig speelruimte vanwege de vrijheid in de wijze van verkaveling( ook hier zal de commissie naar moeten kijken, opdat die vrijheid in de keuze van verkaveling door de overheid aan banden wordt gelegd, meer variaties), weinig fietspaden, openriolen die zeer slecht zijn voor de algemene gezondheid en veiligheid, de slechte verkeersmobiliteit binnen de verkeersaders met als gevolg dagelijkse congestie, waarvan de economische bedrijvigheid ook veel te verduren krijgt, zeer slecht onderhouden kademuren als je die kademuren mag noemen, de slechte afwatering van de stad en omstreken, om maar enkele gebreken bij name genoemd. Bij een behoorlijke Ruimtelijke Ordening van boven opgelegd, waarbij op de verschillende schaalniveaus, wijk, plantage, district en stadsniveau wordt gehandeld, moet een eerste stap daartoe zijn lijkt mij!!!


  Maak melding
 11. Andre Misselijkekebab heeft teveel praatjes.
  Begin eerst maar de zaak bij Doekhie en Somo te onderzoeken. Deze dagoes hebben meer dan genoeg grond (illegaal verkregen) om de kavelproblemen in één klap op te lossen.


  Maak melding
 12. Suriname lijdt aan een commissie syndroom. Voor iedere scheet wordt een commissie. Met 500.000 inw. verwacht je juist een laagdrempelige overheid. Bureaucratisch gejojo enkel alleen om een rookgordijn op te werpen.
  Maar goed deze beesten zijn alleen uit op zelfverrijking en niemand mag het door hebben. Ze kunnen nog zo zwart zijn, WIJ ZIEN ALLES !!


  Maak melding
 13. De Goede Verwachting …

  wie heeft ooit deze naam bedacht 🙂

  en wie kan mij vertellen wat ik kan verwachten over de *verwachting* aldaar???

  wordt Misiekeba daar de biologische 🙂 ik *pik* dit wel 🙂


  Maak melding
 14. je gaat twintigduizend mensen niet kunnen verplaatsen. Dus we gaan ze de gronden geven”, aldus Misiekaba.

  Indien die 20.000 zich zelf al een keer hebben kunnen verplaatsen, kunnen ze dat natuurlijk ook een tweede keer.


  Maak melding
 15. =Als je mij het vraagt hoef die hele commissie niet te komen. Reden:

  =In Suriname houden sommigen zich niet aan de regels vandaar deze toestanden.

  =De overheid kan gewoon een groot stuk grond, waar bos is open kappen en kavels van maken. De wegen worden dan aangelegd, water en licht voorzieningen worden gelijk ook aangebracht en daarna de huizen opzetten.

  =VREEMD ALLEMAAL, OMDAT ER GENOEG GROND IS. O ja, er is nu even geen geld.


  Maak melding
 16. Misiekaba moet ophouden het werk van Jonas te doen.Want als hij verzwolgen wordt door de vis komt hij niet meer eruit.God kan onmogelijk aan de zijde van goddelozen zijn.Het belemmeren van anderen om hun eigendoms recht uit te oefenen levert nog altijd een strafbaar feit op.


  Maak melding
 17. Commissie..?? Commissie..??
  Referenda..!! Referenda..!! (Zal men bedoelen…).

  Waar blijven de -nationale- discussies (georganiseerd naar onderwerp) over hetgeen waar de doorsnee van de bevolking de toekomst van Suriname ziet??


  Maak melding
 18. ding plyer dies dink dat na in a boesie ding de .
  zo werkt het niet en het gaat ook niet werken om andermans spullen in te pikken .er zijn regels dit gaat echt te ver.er wordt geroofd gemoord door die marons en nu dit weer .ik kam niet alles over een maar sommige marrons lappen wet en regels aan hun laars .
  ding foto negre het zelfde ,en ze hebben al gauw die zonde bok en dat is in hun ogen belford .no no belford doet zijn werk heel goed .alle respect voor deze minister ,het is geen missidjan .regering doe wat je moet doen om deze mensen er op te wijzen dat er regels gelden ,anders krijg je anachie en chaos en dat moet koste wat kost voorkomen worden ,als er niets aan wordt gedaan is het hekje van de dam .


  Maak melding
 19. @pero: er word geroofd en gemoord door die marrons en nu dit weer. ding foto nengre hetzelfde

  pero ze hebben rolmodel en pres die precies hetzelfde doet en die heet DDB en heeft 40 rovers!!!!!


  Maak melding
 20. Willen ze eigen grond verkrijgen door het te stelen van anderen, wel ik gun ze dan van harte een stukje eigen grond op een veld genaamd :
  Begraafplaats De Verkeerde Verwachting.

  Dan hebben ze allemaal een stukje eigen grond en rust!


  Maak melding
 21. Die commissie kan dan tegelijk gaan uitzoeken over alle illegale verkregen gronden door een ieder, als gronden worden uitgegeven en niet worden gebruikt de beoogde doelstellingen is dat ook illegaal en moet ook terug worden gevorderd door de staat.
  Ten tweede moet ik proberen jullie wijs te maken dat eenmaal domeingrond uitgegeven elke keer dat het wordt verkocht, gepacht, in bruikleen gegeven de republiek Suriname 25% van die gelden moet krijgen indien geel geld verwisseld dan maar een getaxeerde waarde.
  Veel succes commissie 9822.


  Maak melding
 22. Ik had nooit gedacht dat ik het ooit met Misiekaba eens zou zijn maar vandaag is het zover. Wat voor zin heeft het om een commissie in te stellen om onderzoek te doen naar de krakers? Dat is gewoon een gigantische waste of time. De wet moet gewoon gehandhaafd worden en de illegale krakers moeten ontruimd en gearresteerd worden, punt uit.


  Maak melding
 23. Ik ben benieuwd dat als die dieven die gronden gaan krijgen en er rijke mensen vanuit de stad richting het binnenland gaan en ze daar een mooie lap grond tegen komen en ze beginnen met bouwen als 2e huis buiten de stad of voor verhuur wat die aap van een misiekaba gaat doen, hij gaat dan weer opkomen voor die binnenland bewoners en zeggen dat het hun eigendom is.

  Laten we de rollen omdraaien die dieven krijgen een paar vierkante meters in de stad en de stadsbewoners gaan een paar hectare bezetten en claimen in het binnenland, opkappen, huizen neerzetten, verhuren enz wat gaan ze dan zeggen, neem maar, jullie zijn daar al?

  Dan wil ik die misiekaba horen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES