Meer aandacht voor ‘kleine’ klant vliegmaatschappijen

16

PARAMARIBO, 21 mrt – Advocatenkantoor ICS gaat zich specialiseren in het begeleiden van de ‘kleine’ reiziger. Volgens advocaat Ingrid Simson gaat het om de klant die minder bekend is met zijn rechten in geval vliegmaatschappijen steken laten vallen. De maatschappijen lijken eerder geneigd zakenlieden en degenen die vaker reizen, tegemoet te komen. Dat moet veranderen.

De maatschappijen behoren hun klanten op de hoogte te stellen van hun rechten in geval van problemen. In de praktijk wordt juist de strategie van de bloedneus gehanteerd. “Het zijn vooral gewone passagiers die niet regelmatig op reis gaan, die benadeeld worden. Ze weten vaak niet waar ze recht op hebben en nemen genoegen met wat de maatschappij bepaalt. Het excuus van overmacht wordt ook te vaak gebruikt”, zegt mr. Simson tegenover de Ware Tijd.

In geval van technische problemen, mag de maatschappij best ook aansprakelijk gesteld worden. Voor slecht onderhoud bijvoorbeeld. ICS wil bijstand verlenen in alle ‘vervelende’ gevallen. Het gaat dan onder meer om vertragingen, overboekingen en annuleringen. Zaken die in Europa wel keurig geregeld zijn. SLM-directeur Ewald Henshuys geeft toe dat er ruis is in de communicatie met klanten. Maar dat ligt vaak ook aan de klant, die geen contactgegevens doorgeeft.

16 REACTIES

 1. Jezus Christus,

  Hoeveel keren reist de ‘kleine’reiziger dan?!!
  1 keer in 10 jaar,
  i keer in 5 jaar,
  En dat allemaal dankzij de contributie van onze familieleden in NEDERLAND!!

  Dan heb je de ‘grote’ reizigers!
  En ze reizen a la dol als een hond op hol geslagen!!!
  En wie zijn de GROTE REIZIGERS!!
  Precies,Lackin,bouta,somo,en consorten[een lange stoet van benden]
  Ze hijacken de SLM schip,vliegen wanneer ze willen laten de ‘kleine’ reizigers ergens stranden en geen woord zegt deze SIMSON hierover!
  BAJA,in Suriname hebben ze wel tijd voor 1 ding en dat is tijd voor ..NONSENS zaken!!


  Maak melding

 2. @Ray, je hebt groot gelijk. Ik hoop niet dat zij van Suriname een schade land zal maken zodat een ieder gaat denken zodra het mis gaat “ik recht heb op en schade vergoeding”.


  Maak melding

 3. De ene zijn dood, de andere zijn brood!! zo zien de vliegmaatschappijen!! Hoe eerder je van hen af bent, hoe beter en het liefst zonder enige tegemoetkoming!!


  Maak melding

 4. Gisteren Las ik, dat VP KLM wil vervangen voor Turks airliner. succes 🙂

  Vliegtuig met problemen terug naar Schiphol

  SCHIPHOL –
  Een vliegtuig van een Turkse luchtvaartmaatschappij is donderdagmiddag kort na vertrek van Schiphol in de problemen geraakt. Er zijn problemen met de luchtdruk. De piloot van de Boeing 737 besloot daarop terug te keren naar Schiphol.

  Mail Print

  Volgens een woordvoerster van de Luchtverkeersleiding was de kist op weg naar de Turkse stad Izmir. Het vliegtuig maakte een voorzorgslanding op de Kaagbaan. Volgens de regionale zender RTVNH gaat het om een toestel van de maatschappij SunExpress.
  Het vliegtuig met vluchtnummer XQ945 landde kort voor 15.00 uur veilig op Schiphol, meldde een woordvoerster van de luchthaven.


  Maak melding

 5. “Volgens advocaat Ingrid Simson gaat het om de klant die minder bekend is met zijn rechten in geval vliegmaatschappijen steken laten vallen.”

  ——————————————————————

  Duh… zo’n instantie (Nederlands, Europees en internationaal opererend) is er allang;

  http://www.euclaim.nl/

  Als je meer dan een x-aantal uren vertraging hebt, kan je beroep doen op deze instantie. Juridisch heb je namelijk recht op honderden euro’s schadevergoeding per ticket.

  Mits de vlucht van / naar Europa plaatsvond; de SLM moet dus officieel bij elke vertraging haar passagiers schadeloos stellen. Dit doen zij niet, maar als elke klant hier een beroep op zou doen (wat hun goed recht is), dan is de SLM in no-time failliet.

  Per jaar claimen deze organisaties miljoenen euro’s wegens vertraging. Ik adviseer het iedereen (zelf al zeker 2.000 euro gevangen op die manier…).


  Maak melding

 6. Goedzo!!!! en als ze toch niet willen betalen, beslag leggen op het toestel!!!!!!!!! sor deng!!!

  “SLM-directeur Ewald Henshuys geeft toe dat er ruis is in de communicatie met klanten. Maar dat ligt vaak ook aan de klant, die geen contactgegevens doorgeeft”

  Hij kan niet voor ontwikkeling zorgen. Dat moet hij zeggen.

  Deze man is dom als het 8terwerk van een varken!!!!!


  Maak melding

 7. @ Ira

  dat gaat wel gebeuren, omdat jou SLM een potje van gemaakt heeft. Ze gaan het nooit leren!!! of doe JIJ dat ook!!!!!!!!!!! Wat een opvo.ding!!!!!!!!!!!!!! Ga zo door!!!!!!!


  Maak melding

 8. Helemaal mee eens zon, rn bovendien kun je hendhuyscvaker ziennhet okura hotel waar hij met velen aan het tafelen is en wie je denk je dat het betaald. Oen dink a tori. Allemaal dieven. Grwoon niet meer met de slm vliegen.


  Maak melding

 9. Zijn alle intellectuelen in Suriname corrupt of zijn ze dom.Ze houden zich bezig met banale onderwerpen en waar het toe doet hoor je de dames en heren niet.
  Bouterse geeft 25000 euro weg.Vraag is kan die man staats gelden geven aan wie hij wilt.Waarom de aanbidding van een mens die de verkiezing heeft gewonnen.
  Hij/Zij moet toch het land dienen en niet anders om.
  Voor Venetiaan ging het domme volk nog dansen en hij denken ik ben god.Roep Bouterse te verantwoording voor de gelden die hij zo steelt en weg geeft.
  Vene je laat niets van je horen. Maak je achterban wakker dat in harmonie met elkaar moeten leven.
  Wamt deze achterban is bezig zich zelve op te eten en wat er werkelijk in het land gebeurt zien ze niet.
  Is het bij de zwarte zo dat ze hun leiders zien als ontastbaar.Hij weet het.Laat los die droom omdat ze dieven zijn en geen humaniteit in zich hebben.


  Maak melding

 10. @Savioen, je hebt deels gelijk, maar gebruik het woord zwart aub niet meer anders klopt jou verhaal dan weer niet.

  -De vraag is dan hoeveel leningen zijn er reeds afgesloten, mogelijk een stuk of 8 of 10? De rente wordt dan heel hoog en de jongeren zullen dat allemaal terug moeten betalen. Daar gaat het belastinggeld van de belasting betalers.

  =Zo goed gaat het weer niet met de economie zoals men dat roept.Ik dacht dat Suriname een heel goede economie had dus geen geld hoefde te lenen, want dat wordt toch verteld.

  =Men zou daarom heel voorzichtig om moeten gaan om Suriname tot een schade land te maken. Eerst alles op orde zien te krijgen.


  Maak melding

 11. Menner de directeur geeft weer eens de schuld aan de klanten. Dat is ook zo typerend voor de arrogante cultuur van het personeel (organisatiebreed) van de SLM. Hopelijk zal de inzet van deze advocaat iets kunnen veranderen aan de afkeurenswaardige houding van m.n. sommige cabinepersoneel van de SLM. Want dat is de oorzaak dat veel SU-reizigers de SLM mijden.


  Maak melding

 12. het is een schande,dat de s.l.m. met die oude verrotte boeing 747-300 die allang gesloopt is nog steeds zit te pronken..

  dat ding is allang in de woes tijn van nevada gesloopt en verkocht alleen het domme volk wordt gelooft nog in die verhaal..


  Maak melding

 13. wat ik niet begrijp dus de mensen uit suriname vliegen zonder een naam van een familie lid door te geven aan het reisbureu als de vliegtuig crass hoop niet dan weten de familie leden het als erjournaal komt dus met andere worden het vliegmaatschappij kent niet alle namen op dat momentwant je moet toch gegevens hebben van iedereen die mee reis en ook de mensen uitleggen over innig bij vertraging suriname loopt echt achter


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.