Suriname en Turkije willen geen visumplicht en dubbele belasting

99

PARAMARIBO, 20 mrt – Suriname en Turkije willen werken aan het afschaffen van dubbele belasting voor ondernemers. Dit zegt vicepresident Robert Ameerali. Het is wat afgesproken is tijdens zijn recente bezoek aan Ankara en besprekingen met premier Recep Tayyip Erdogan. Ook de visumplicht is bekeken. “Het staat hoog op de agenda. We zijn zover om in elk geval de visumplicht af te schaffen voor hoge functionarissen en diplomaten”, zegt Ameerali.

De details moeten nog worden uitgewerkt op ambtelijk niveau. Volgens Ameerali was het een goed bezoek met goede afspraken ook voor het bedrijfsleven. De ruim twintig zakenlieden die meereisden hebben tenminste begincontacten kunnen leggen. Een investeringsovereenkomst is in de pijplij, maar daar moet nog aardig wat voorbereidingswerk aan vooraf gaan. Vooral de belastingsaanslagen voor ondernemers krijgt daarbij aandacht.

Een mogelijk gebied van samenwerking is huizenbouw. Maar ook daar moet nog veel werk worden gezet. “In een tête-à-tête heeft premier Erdogan de Turkse successen aangegeven met huizenbouw. De afgelopen jaren zijn zo’n half miljoen woningen gebouwd. De Turkse aannemerij is van wereldfaam”, aldus Ameerali. Of Suriname ook kennis maakt met die faam is niet duidelijk. Concreet is niet al te veel gehaald. Volgens Ameerali volgt mogelijk een tegenbezoek.

99 REACTIES

 1. Weer zo’n nietszeggende reis.Afschaffing visumplicht voor hoge ambtenaren hahahahaaaaa dus afscaffing visumplict voor zichzelf en weer heeft de man die op 25 mei 2010 op deze zaka-zakas heeft gestemd ’t nakijken(niets dus)Kan Arme Ali mij de naam noemen van dat Turkse bouwbedrijf met dat wereld bekende naam.Ik weet dat Sony wereld bekend is,Naomi Cabel,Ballas Nedam,Ikea,daarom wol ik heel graag dat van dat bouwbedrijf weten in Turkoe wel weten.Ik vergeet niet wat Mis sie kaba(zijn missie is over ing missiekaba) op dat politiekpodium te latour had gezegd nml;laten de chinezen China gaan ontwikkelen.
  Laten de brazilianen Brazilie gaan ontwikkelen.Zal hij het xelfde zeggen van vvvooooral de turken,want hij is christen en de turken zijn moslims en dat wilt vaak niet samen gaan.Zie wat een niet geisoleerde DiDiBrie uit benauwtoe toch met zich laat gebueren.Hoe hebben ze de trip naar Turkoekoe voorbereid dan?Hebben ze niet geweten dat er in Turkoe niet zoveel tehalen was.Wij zien en horen nooit wie en wie er allemaal meegaat.Je komt alleen via de mofo korantie te weten wie er allemaal is mee gegaan.Er is naar mijn weten nooit een onafhankelijke journalist mee geweest op een van de vele onvoordelige reizen.Je ziet enkel een fragment op de tv.en een foto in de krant dang a k’ba. Odiiiii odi odiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 2. Suriname moet goede kennis nemen van de kwestie Yumus die thans speelt in Nederland. De Turken hebben veel ophef gemaakt over het feit dat deze jongendoor lesbisch ouder is opgevoed. Turkeye heeft zich ingelaten met de binnenlandse aangelegenheden van NL. Su is gewaarschuwd. Ook de Turken zullen zich inlaten met binnenlandse aangelegenheden van Su en daar zitten de paarse garnalen niet op te wachten.


  Maak melding

 3. In Ankara hebben vicepresident Robert Ameerali en de Turkse premier, Recep Tayyip Erdogan, twee overeenkomsten getekend. Een derde verdrag dat nog getekend moet worden, gaat over het beschermen van investeringen van de beide landen. Om dit verdrag te tekenen moet De Nationale Assemblee eerst toestemming voor geven. Het investeringsverdrag gaat volgens Ameerali over vooral belasting inhoudelijke zaken. De investeringswet komt er bij kijken, waarbij beide landen veel juridische vraagstukken eerst moeten oplossen voordat het verdrag getekend kan worden. Een van de belastingafspraken die duidelijk moet worden gemaakt, is dat over gepleegde investeringen geen dubbele belasting wordt betaald. Recent is hierover een speciaal verdrag gesloten met Indonesië.


  Maak melding

 4. Dames en heren, ik ben zelf een Nederlander van Turkse komaf. Ik volg het nieuw in Turkije en over Turkije in Nederland regelmatig.

  Naar mijn inziens heeft Turkije Suriname veel te bieden en Suriname Turkije.

  Suriname is een zeer zeer zeer rijke land. Helaas komt dat rijkdom niet toe aan de echtte Surinamers zelf en dat is doodzonde….daarom ook dat er vandaag de dag in Nederland net zo veel Surinamers leven als in Suriname.

  Nederland heeft middels dictatoriale Slavernij en later door dictatoriale Kapitalisme (lees moderne slavernij door mensen afhankelijk te maken) Suriname en de Surinamers uitgebuit. Helaas dit gebeurd onderhuids nog steeds. Nu willen sommige internationale westerse bedrijven hetzelfde kapitalistische zuig het land leeg strategie volgen zonder iets achter te laten in de handen van de Surinamers….

  Dit deed het westen….en kijk wat er nu gebeurt. China wordt rijker. Turkije wordt rijker… Brazilië etc etc etc… deze landen komen ook zaken doen…maar dan anders als Nederland of USA of Europa…die alles leeg zuigde en mensen arm achterliet in wanhoop en schuld.

  De Ontwikkelingslanden die nu net zo sterk of nog sterker zijn geworden komen nu zaken doen met andere ontwikkelingslanden. ZIj begrijpen elkaar beter en willen op basis van win win strategie werken zodat iedereen ervan beter wordt.

  Turkije is een zo een land. Een land die zeer strategisch ligt. Een Hub op het gebied van Handel en Energie. Een land die steeds rijker en invloedrijker is. Toegang tot Turkije betekent zaken kunnen doen met heel Afrika, Midden oosten, Rusland, Europa en Azie.

  Tevens heeft Turkije in de wereld na China het grootste en meest concurrente bouw sector. Chinezen zijn groot maar alleen werkzaam in China. Turken over de hele wereld. Heel Midden-Oosten, Midden Azie, China Noord Afrika en nu meer en meer ook in de rest van Afrika en rest vd wereld.

  Turkije heeft ervaring en technologie op het gebied van Mijnbouw, industrie, bouw en elke jaar komen nieuwe technologien, capaciteiten en contacten bij. Turkije is een sterke, betrouwbare handelspartner en gezien zijn Geschiedenis een land dat zuiver is van geweten en kwa geschiedenis en geweten absoluut niet vergeleken kan worden met westerse landen.

  Mehmet, een Nederlande Turk.


  Maak melding

 5. Alleen al de Turkse vliegmaatschappij ‘Turkish Airlines’ in Istanbul , verzorgt dagelijks vluchten naar meer dan 160 internationale luchthavens, waaronder Schiphol in Nederland. Met 91 verschillende landen heeft Turkish Airlines, het grootste netwerk ter wereld. Er zijn ruim 1500 vluchtroutes vanuit Turkije.


  Maak melding

 6. Volgens Ameerali was het een goed bezoek met goede afspraken ook voor het bedrijfsleven,…maarrrr *concreet* is niet al te veel gehaald!!

  is deze Ali & Lackin een eeneiige tweeling 🙂

  Glenny odi


  Maak melding

 7. Misschien nog iets dat leuk is om te weten….

  Het Ottomaanse Rijk dat bestond tot 1918 had in 1912 in het Turkse Luchtmacht gevechtspiloten die Afrikaans uitzagen terwijl in de zogenaamde demcratische Amerika Afro-Amerikanen tot de jaren 80 in de bus zelfs niet het gelijke waren van de Blanken…en tijdens oorlogen slechts loopjongens….

  Onder de Turken konden ze zelfs gevechtspiloot worden…ik heb hiervan foto’s gezien die horen tot de Turkse Luchtmacht Geschiedenis.

  Hiermee wil ik aangeven dat Turken een andere mentaliteit hebben als Westerse mensen die vandaag de dag nog steeds schijndemocratie hebben en mensen die niet blank zijn en westers zijn er gewoon niet bij horen. Het maakt niet uit hoe goed je bent…je bent door je afkomt in het westen al veroordeeld voordat je geboren bent….

  Turken zijn wat dat betreft echt anders en waarderen je als mens zijnde en daarom is zaken doen met Turken op bassis van Win win strategie het beste….Het westen kan in je gezicht glimlachen en met een dolk achter je rug steken….

  Bewijzen…onderzoek de geschiedenis, staat bol van bewijzen.

  Mehmet.


  Maak melding

 8. Kunnen de Surinaamse aannemers alvast in de rij te gaan staan bij de regering om hun handje op te houden omdat ze geen werk meer zullen hebben?

  Zullen de Turken geld in Suriname achterlaten of zakken vol meenemen naar Turkije?

  De Surinaamse bedrijfsleven zal instorten en hard ook, niet dat die stommelingen investeren in fabrieken enz in Suriname, nee ze gaan het makkelijk zoeken en een ander land rijk(er) maken, door te importeren.

  Je kan het zien als dat de regering Suriname heeft verkocht aan Turkije voor niks.

  Jammer, jammer en nog eens jammer.

  Waar waren de Turken 5, 10 jaar geleden? In Europa, Nederland nu het hun moeilijk wordt gemaakt en ze genoeg gefraudeerd hebben komen ze mooi weer spelen bij Suriname en die blinden trappen er nog in ook.

  Komen er ook extra agenten in Suriname?
  Kijk maar naar Nederland hoeveel er nodig zijn voor oa Turken, Suriname doet NL en Europa een hele grote plezier om het afval die zij uit kotsen binnen te halen.


  Maak melding

 9. @Mehmet de Schurk,
  Volgens mij ken jij jou eigen geschiedenis niet, of je bent een paarse idioot die zich hier voor doet als een( T) Schurk.
  De Ottomaanse Rijk, en vergeet niet de koerden die ondrukt worden in Turkije .
  Turkij heeft Suriname geen moer te bieden, laat Turkije eerst zijn eigen problemen oplossen. de mijnenbouw in Turkije zijn verouderd.


  Maak melding

 10. @Beste Mehmet, ik mag u wel wijzen op de Armeense kwestie waarbij duizenden Armeren zijn afgeslacht door de Turken. U mag daar een andere mening over hebben, maar feit is dat er sprake is van genocide. Ook vind ik het ronduit belachelijk dat premier Erdogan naar NL afreist om de kwestie ‘Yumus’ politiek uit te buiten. Ik wil u wel waarschuwen dat de huidige regering in Suriname onder aanvoering van de nationalistische NDP geen binnenlandse inmenging duldt. U moet daarop wel bedacht zijn en uw Turkse trots laten varen.

  Plato


  Maak melding

 11. De Turken moeten niet in Suriname komen maar Ali wil dit duivelse cultuur lnvoeren.De imams zijn er al.Ali wil niet weten dat deze Turken op een nacht toen ze Dehli hadden veroverd 83000 van zijn voor ouders hadden onthoofd.Deze zieke pikkie snijdende mensen hebben miljoenen mensen vermoord.Als ze ergens terecht komen zijn het koeparies die blijven je bloed zuigen en trachten hun niet eigen duivelse cultuur op je over te brengen.


  Maak melding

 12. Het is waarlijk onvergeeflijk dat ook vele landgenoten een leemte hebben in hun kennis. Niet wetende wat er in de wereld gaande is. Ze verkeren nog onder het juk van Mentale Slavernij. Wat een verlies toch voor een natie. Die onwetendheid zal niet snel opgeheven worden. Men volhardt namelijk daarin.


  Maak melding

 13. Mehmet weet niet of julie anders zijn als het westen want de Koerden zijn in strijd met de Turken en waarom haten julie elkaar schrijf daar wat over

  En julie spioneren voor het westen aan je buurlanden dus hoe zijn julie anders

  Ik vindt dat er gewoon visum voor bij de landen moet blijven zodat Suriname goed kan controleren wie ons land binnen komt

  Turkije ligt half in Azie en half in Europa

  De geschiedenis wijst dat julie de wereld wilden overnemen dus hoe kan jij ons bewijzen dat de mentaliteit van de Turken is veranderd

  Suriname is een rijk land dat staat vast door de crises heef ineens iedereen belangstelling voor SU

  Is dat jou niet opgevallen, mij wel!!

  Maar daar in tegen is samen zaken doen geen taboe als de recht van de mens niet geschonden wordt

  BASTA!!


  Maak melding

 14. Beste Mehmet:

  Je hebt het wel over over uitbuiting van de Nederlanders maar niet over de Turkse volkerenmoord op de Armeniers begin vorige eeuw die bij miljoenen door de Turken zijn afgeslacht en uitgehongerd.

  Een selectief geheugen noemen ze dat


  Maak melding

 15. Whahahaaaa, als of Surinamers staan te springen om zonder visa naar Turkije te reizen. Feit is dat Surinamers niets met Turken hebben, Visa Versa. Deze idiote deal is dankzij Bouterse door de strot geduwd. En in Europa is dat ook niets anders. Mijn auto komt uit Duitsland, mijn meubels komen uit Frankrijk, mijn fiets komt uit Italie en mijn fruit uit Spanje. De Turkse hazelnoten in mijn chocolade vind ik niet zo spannend. Anders gezegd, ze hebben weinig te bieden. Nederland exporteert voor miljarden naar Turkije voor tuinbouw, energie, milieutechnologie, medische apparatuurindustrie en elektronische apparatuurindustrie.

  En over Erdogan daar kan ik kort over zijn. Het is een idiote wolf in schaapskleren. Dezelfde Erdogan zei onlangs op een internationale bijeenkomst dat zionisme en islamkritiek als misdaad tegen de menselijkheid beschouwd moeten worden. Hoe ziek ben je.

  Ook de veroordeling over het huisplaatsing van een turks jongentje bij een lesbische stel raakt kant nog wal. Dat die jongen in zijn baby periode onder de blauwe plekken zat en met een gebroken arm naar het ziekenhuis afgevoerd moest worden zegt Erdogan geen moer. En al die turken in Nederland als een dolle.

  Het is simpel, wil je in Nederland wonen en leven, dan heb je ook te houden aan haar wetten. Bevalt het niet, dan vertrek je maar Turkije.

  En dit land wil ZOOOO graag aansluiten bij de EU. Wat mij betreft NOOIT !!


  Maak melding

 16. Ameer- Ali mi boi,

  kan je niet alvast wat buikdanseressen laten overkomen???

  en indien zij zich kunnen meten met onze kaboela-gangers dat per direct Su nationaliteit 🙂


  Maak melding

 17. MEHMET Onze Turkiyem wannabee: In navolging op de posting van Henk Molenaar wil ik je wijzen op de genocide van miljoenen Armenen en de ontkenning daarvan door de zgn ECHTE Turken,de onderdrukking en het uitmoorden van de Koerdische bevolking, om maar niet te spreken over de onderdrukking, van Christenen, homosexuelen en andere etnische minderheden.
  De westerse schijndemocratie waar jij het over heb zal ik voor het gemak niet op ingaan dan de opmerking dat degenen die de schijndemocratie niet bevallen, die kunnen a.s. donderdag samen met hunDictator Erdogan die met een privejet reist opzouten naar Turkije, en de volghens jou schijndemocratie laten voor wat het is.Enkele reis graag.Overigens voelt je Pres Erdogan nattigheid en zal tijden zijn bezoek aan Ned. de zaak Yunus niet op de agenda zetten. Het is hem geraden ook!!! We lusten hem n.l. rauw met zout en peper, de Belgen hebben hem al op zijn plaats gezet.
  Resumerend komt het erop neer dat het eneige wat Suriname en Turkije elkaar te bieden hebben zijn Moord, genocide,eerwraak, godsdienst en gender onderdrukking, haatimams, doorvoer van hetgeen waarin de veroordeelde Sur presje wannabee in grossiert, en hetgeen waarin Turkije in grossiert n.l. Cocaine en Heroine. Mehmet MERHABA & Zefgillim!!!


  Maak melding

 18. We zijn zover om in elk geval de visumplicht af te schaffen voor hoge functionarissen en diplomaten”, zegt Ameerali.

  Och Ameerali de boef, bedoeld zeker dat strakjes wanneer hij en zijn rovers Suriname moeten uitvluchten zij dan route Turkije gaan vluchten!!!Hij is was kennis gaan maken met zijn toekomstige AMNESTIE LAND!
  En inderdaad ,hoe heeft hij Turkije bereikt!!Boro pasie of ja toch via NEDERLAND!!


  Maak melding

 19. @Mehmet,wat je niet vermeld is dat Turkije de Koerden onderdrukken.Ik zie de moslim extremisten mijn geliefd suriname veranderen in een Islamiet land.


  Maak melding

 20. een torku bakker is wel welkom,…maar geen theehuisjes please want ons *parbohuisje* is switie mang!!

  oh ja…doe maar ook een kebab met leguana vulling 🙂


  Maak melding

 21. Weet U dat? Turkse aannemers zeer berucht zijn?Ze storten van goedkoopste cement/lage kwaliteit,in de bouw(torenflats) en zo sorten de huizen als een kaartenhuis(bij de minst beving).Turken zijn slimmer dan surinamers in zaken opzicht.Eeerst grote moske neerzetten en daaena niets


  Maak melding

 22. Natuurlijk joh, haal die turken maar naar Suriname en laat je eigen Surinamers maar in de stront zakken.

  Leer de Turken beter kennen, dan zullen we zien wat er nog van overblijft. Zijn mensen die alleen voor financieel gewin gaan. Lopen ze je eigen volk van Suriname voor beesten uit te maken. Maar ja, men wil van Suriname langzaam maar zeker een moslim staat maken en de aanvang is al gemaakt.

  IK ZEG OPDONDEREN UIT SURINAME


  Maak melding

 23. @Mehmet

  Als Turkije zoooooooooooooo goed was zouden je ouders voor altijd in Turkije geleven zijn en zou je een origineel geboren Turk zijn geweest!

  Les 1

  Vele turken verlaten hun land om te gaan wonen in Mederland. Het heeft zijn eigen voordelen voor de turken. De turken staan bekend om het feit dat ze een heleboel kinderen op de wereld zetten. De turken gaan naar Nederland ,krijgen een heleboel kinderen en wachten op de jaarlijkse kinderbijslag die per kind uitbetaald worden. Nu met de belastingsgelden in de hand gaan de turken gelijk terug naar hun vaderland en met die kinderbijsalg bouwen ze een huisje ,openen ze een kleine winkeltje want thuis hebben ze ook wat kinderen die ze hebben moeten achterlaten om de oversteek naar Nederland te maken!Zo verzorgen ze hun kinderen en families die achtergebleven zijn in Turkije en dit allemaal is mogenlijk dankzij Nederland!

  In Suriname hebben wij ook een SCHIJNDEMOCRATIE!
  Maar een paarse zoals jijgaat dat onmogenlijk bekennen!
  Wat heeft Suriname, Turkije te bieden en omgekeerd?!


  Maak melding

 24. @Melkfijn

  De nationale assemble in Suriname bestaat uit BRUNSIE,BOUTA ,SOMO EN JENNY!
  Wat deze viertjes hebben willen gebeurd in Suriname!
  Over recht en wet weten ze geen moer van!De andere niet ministers die niet paars zijn worden nooit om hun meningen gevraagd en als zij toch hun meningen willen uiten worden ze monddood gemaakt!Ze worden uitgemaakt als te zijn gevaarlijk!
  Zie maar wie en wat en hoe de bouta amnestie tot stand is gekomen!!Deze 4 hebben de rechtsgang in Suriname aan hun laarzen gelapt!


  Maak melding

 25. shoarma-tenten, kapperszaken(schapenscheerders), goud- en drugshandel(smokkel) mensenrechtenschendingen.
  Er is een gelijkwaardige partner gevonden.
  bla-bla-blAmeerali


  Maak melding

 26. henk: De meeste shoarmatenten, kapperszaken zijn dekmantels voor criminele activiteiten.
  En toen was onze Mehmet de turk wannabee opvallend stil!


  Maak melding

 27. “Concreet is niet al te veel gehaald.”

  Weer zo’n uitje van de zaak.
  Ik vind het godgeklaagd dat er een speciale regeling komt voor de ondernemers, geen visa en geen belasting.
  Waarmee zijn jullie bezig.

  Maar ja, zolang het volk niet in opstand komt, zal er niets gebeuren.
  Die suri’s storten massaal hun salaris bij die Turkse casino’s, erg triest.
  En die Turkse wijven die daar met een air rondlopen, die pikken jullie baantjes in, ik moet ze in ieder geval niet.

  Kortom, geen enkel voordeel voor het Surinaams volk, jullie salaris wordt weggedragen, en strax ook jullie goud en hout!


  Maak melding

 28. Merhaba Mehmet,Her iki ülke için ekonomik başarı. Turkije heeft Suriname heel veel te bieden op het gebied van ondersteuning van de woningbouw, b.v. het construeren van pre-fab woningen,de meubelindustrie, de constructiebouw, de fruitteelt en de textielindustrie. Suriname kan op haar beurt o.a. hout, goud, en andere grondstoffen voor de glas- en keramische industrie verkopen aan Turkije.

  Mijn tip:’Gerçekten oracle Esmeralda arıyorum.


  Maak melding

 29. Niet ieder schurk is een Turk, maar iedere Turk is wel een schurk.
  Als je ziet hoe sommige buitenlanders in Suriname mijn landgenoten behandelen dan verlang ik naar de saamhorigheid van voor de jaren 80, wie kan zich we nak den drie nog herinneren? Een Guyanees moest durven op in die tijd een Surinamer aan te raken, als je ziet hoe mijn landegenoten in de casino of chinese winkels worden behaldeld dan schrik echtwaar. ik ben een Surinamer van de oude stempel ik kan niet helpen, ik speel geen nationalist, ik ben een Suriname die zeer trots was op mijn land en volk voor de jaren 80 .


  Maak melding

 30. =Er staat geschreven:::::
  “In een tête-à-tête heeft premier Erdogan de Turkse successen aangegeven met huizenbouw. De afgelopen jaren zijn zo’n half miljoen woningen gebouwd.

  -Ik lees alleen de goede voornemens en de zaken die men gedaan wilt hebben.
  -Men moet niet vergeten dat vaak genoeg huizen zijn ingestort in Turkije. Ook houden sommigen zich niet aan de veiligheidsregels als het gaat om te vliegen met de Turkse vliegmaatschappij.
  Suriname gaat regelen dat de Turkse vliegtuigen nu vanuit Europa rechtstreeks kunnen vliegen naar Suriname.

  =Al jaar en dag doet Turkije zaken met Suriname, het is niet zo omdat Bouterse aan de macht is gebeurt dit opeens. Deze regering wil natuurlijk verder gaan met het bouwen van de 18.000 huizen. Eerst China en nu Turkije. KOMEN ZIJ OOK MET HUN MENSEN OM TE BOUWEN????
  Onze goud en hout worden weggevoerd uit dat land.

  =Het is afwachten wat er zal gebeuren en wie de rekening straks komt betalen.

  ++Mensen lees hier een stukje waarom Turkije geïnteresseerd is in Suriname:::::::

  =Hoewel de relatie nog pril is, exporteert Turkije al wel naar Suriname, zegt Jim Boussaid, honorair consul voor Turkije in Suriname. Het gaat daarbij om voornamelijk textiel, bouwmaterialen, zeep en plastic voorwerpen. Maar er is veel meer mogelijk, weet Boussaid. Zo is er volgens hem interesse voor het goud en hout van Suriname. „Suriname is op zoek naar investeerders. Turkije is de 15e economie in de wereld en denkt steeds meer ‘global’. Dat past dus goed.” Wat de kansen voor Surinaamse ondernemers in Turkije kunnen zijn, zal tijdens het bezoek duidelijk moeten worden.


  Maak melding

 31. @Robg

  Ondertussen wordt de hele wereld binnengehaald om huizen in suri te bouwen.
  Chinese bouwvakkers, Haïtiaanse bouwvakkers, Filipijnse bouwvakkers, Guyanese bouwvakkers en nu Turkse opzichters en dit voor een handjevol inwoners.
  Ben je serieus, want voorlopig schiet het niet erg op met de woningbouw, ondanks alle binnengehaalde ‘vaklieden’.

  Ik vraag mij echt af of deze lieden belasting afdragen.
  Waarschijnlijk niet, het Surinaams volk verzorgd deze mensen want ze maken wel gebruik van alle suri- faciliteiten.

  “Gerçekten oracle Esmeralda arıyorum”
  En wat heeft dit te betekenen?
  Beetje erg flauw hé….


  Maak melding

 32. @ira,

  Bedankt voor het berichtje.

  Als ik het niet dacht:
  “Maar er is veel meer mogelijk, weet Boussaid. Zo is er volgens hem interesse voor het goud en hout van Suriname. „Suriname is op zoek naar investeerders.”

  De rest is een coverup, ze zijn alleen maar geïnteresseerd in het goud en hout.
  De Turkse ‘spiegeltjes en kraaltjes’ die ze strakx op de markt brengen, is om het Surinaams volk koest te houden.
  Suri’s zijn gek op ‘late hale’ spulletjes.
  En weer trappen ze erin……….


  Maak melding

 33. Esmeralda, ik heb niets negatief over je gezegd. Ik vroeg alleen aan Memhet of hij het medium Esmeralda al heeft ontmoet.Je bent namelijk kritisch als het om goede initiatieven van Bouterse gaat. Als het initiatieven van Vene zijn, heeft hij je zegen.Dat is niet eerlijk.


  Maak melding

 34. @RobG,

  Klopt niet Robby.

  Ik mag dhr. Venetiaan heel erg graag, omdat hij nooit zijn eigen mensen, zoals ze dat in suri benoemen, heeft bevoordeeld ten koste van de rest van het volk!
  Altijd correct en zakelijk.
  En daarom ,alleen daarom kunnen ze hem afschieten en hebben ze op bouta gestemd.

  Had hij maar eerder actie ondernomen om die bouta op te sluiten, dan waren we van dit gezeik af.
  Helaas was hij ook gebonden aan de regels van de Democratie!
  Ik vind wel dat hij te weinig heeft gedaan voor de nabestaanden van de 8 dec moorden.
  De echte reden, tsja, wie zal het zeggen!

  btw Esmerald is de nickname.


  Maak melding

 35. Handel is nodig ook met turkije. Het zijn stelletjes niks nitter de zo negatief praten over suriname.Hier krijgen ze uitkering en lullen maar over suri.Antie nationalisten ga geschiedenis studeren. Jullie zijn de bange schijters of de blanke poep eten, en zo negatief praten over sur.OP Straat wordt je herkend als een imigraat.Sommige mensen zijn gebeuren zonder hersenen.die zo pessimist praten over sur…zijn de papaatjes…Straks wordt ook jullie geld tegoeden beslag gelegd. Wacht maar….DAn neem jjj die neagtief praat ovr suri ,,,1e vlucht naar P.bo….


  Maak melding

 36. mehmet

  het ottoomaanse rijk heeft net zo veel afrikaanse slaven gehad die mentaal en spygologisch gebroken werden en later als zij niet meer nodig waren vermoord werden.
  dus kom niet zeggen dat de turken beter zijn dan de europeanen of amerikanen”het waren toch de arabieren jou voorouders die 1000 jaren voor de europeanen met slavernij begonnen waren en afrikaanse mensen gingen ontvoeren en vermoorden”net als die europeanen”.het was toch turkije die verleden jaar samen met de koningin van nederland hun 400jaren van samen in turkije hebben gevierd,of niet dan,”dus wat wil jij dan uitleggen.


  Maak melding

 37. wanneer gaan wij de surinamers inzien dat wij geen vrienden hebben,maar mensen die doen net alsof zij onze vrienden zijn ,tot dat zij hebben kunnen bemachtigen wat niet van hen is maar van ons was/is.

  wij hebben geen vrienden in de wereld”word wakker”.


  Maak melding

 38. LOL ! Stinkende lelijke zwarte apen hebben een grooot stinkede bek hahaha!!!!!! Het moet gekker worden + surinamers zijn arme vuile dieren hahahaha


  Maak melding

 39. niggers

  jij ben mehmet”jij noemt ons niggers”een nigger is een slaven naam,dus maak die fout niet meer want mijn zoort ras(crioro) zijn geen slaven.

  jij bent vlink op jou plaats gezet.


  Maak melding

 40. Nauwere samenwerking tussen Indonesie en Suriname(Lackin op Starnieuws).

  Later dit jaar gaat er 1 visser voor een workshop naar Indonesie.

  Dat noem ik nog eens aanpakken, zo worden er grote zaken gedaan!!!!!!

  Waar gaat het over in dit Mickey Mouseland?


  Maak melding

 41. Hahahahaaaaa…..hahahaaaaaaaa…..
  HAI BOI LACKIN,
  wat wil je ons komen vertellen….hoe vissen te vangen!!!???
  Was je daarom naar djakarta!!!Om te zien hoe zij daar vissen vangen!!
  Mens zeg gewoon dat je genoten heb van je vakantie in djakarta en kom ons geen nonsens vertellen!!

  Whahahaaaaaa….die ene visser gaat ons komen leren hoe vissen te vangen…Echt het is echt triest gesteld met Suriname sinds 25 mei 2010!!!


  Maak melding

 42. @Henk Molenaar
  Die Mehmet is geschrokken van deze nieuwsbericht!

  Bij het Turks protest van vrijdag in Lelystad worden 1000 demonstranten verwacht. Dat liet een woordvoerster van de gemeente Lelystad woensdag weten. De demonstratie is gericht tegen het jeugdzorgbeleid in Nederland.

  De organisatie achter het protest roept onder meer via Facebook zoveel mogelijk mensen op om naar Lelystad te komen. In Turkije en onder Nederlandse Turken is onrust ontstaan over de opvang van Turks-Nederlandse kinderen bij homostellen of gezinnen met een andere religieuze achtergrond.

  De organisatie en de gemeente hebben afgesproken dat er vrijdag tussen 10.00 en 11.00 uur wordt gedemonstreerd op het Stadhuisplein
  is geschrokken van deze nieuwsbericht’

  Hahahaaaaa,,stel je voor,ze wonen niet in hun THUISLAND Turkije ,maar hun tweede thuisland Nederland en dan nog hebben de turken hun eisen en voorwaarden waaraan Nederland zich moet voldoen,al la turkije style!!

  Algaan de turken tranen met tuiten huilen in Nederland ,vraag 1 van ze of die wil terug keren naar TURKIJE!!!
  Je gaat geen 1 vinden die de retour reis gaat maken!!


  Maak melding

 43. Kruipen ze bij die Turken in het hol, laat ze maar uitkijken, bij Turken is het helemaal, “geef ze een vinger, nemen ze de hele hand”, maar er zal weer wat smeergeld aan te pas zijn gekomen.


  Maak melding

 44. HOOLIGAN réétje (Ray) scheetje, wij gingen er vanuit dat jij naar jou eigen zeggen in Su woont.

  Maar gezien jou dagelijke koloniale kont-draaierij hadden wij het met z’n allen beter moeten weten.

  réétje, we vinden dat je als schandknaapje in Holland beter tot jou recht komt. réétje het ligt niet in onze bedoeling jou “lekker” leventje in de war te brengen.

  Geen visumplicht zou voor de beide volkeren moeten gelden. Niet alleen voor de diplomaten e.d.

  Voor de HOOLIGANS is deze visumplicht regeling geen interessant nieuws, gezien ze in Turkije niet al te dol zijn op schandknaapjes.

  Desalniettemin zien we met gepast vermaak uit naar onze koloniale ventjes.

  We benne benieuwd!


  Maak melding

 45. ze kunnen alleen maar achter het net vissen, kijk naar de gouddeals die ze gemaakt hebben. ( lees artikel Dagblad van Su. 20-03)van Geetapersad Gangaram Panday.

  Alles wat ze hier doen is gedoemd te mislukken, wegens gebrek aan ratio en hersencapaciteit.


  Maak melding

 46. Ze willen geen Sinterklaas meer in Suriname en wat ga je nu krijgen de echte situatie nl : een echte Turk en donkere als zijn knechten, zo zal Suriname er vanaf binnenkort uit gaan zien, de Turken aan de macht en de Surinamer als knecht, niet waar? Kijk maar naar de casino wereld en luisteren ze niet dan worden ze door de Turkse maffia in elkaar geslagen.

  Dag SLM,welkom Onur air, dag roti, welkom doner,dag Telesur, welkom Ortel enz enz. Wie wordt er beter van?? Turkije en niet Suriname.

  Surinaamse vrouwen jullie pooiers komen eraan, zelf lopen hun vrouwen als ninja’s erbij maar andere vrouwen behandelen ze als vuil en al helemaal als ze eraan kunnen verdienen, niet waar?? Google maar en zie als voorbeeld Saban en zn maatjes.

  Schiphol zal nu wel geen 100% controle uitvoeren maar 200% ivm neppe merkkleding ( staat Turkije bekend om ), heroine, vals geld, enz enz.

  Niet alle Turken zijn natuurlijk zo maar diegene die NIET zo zijn zijn Turkije nog nooit uit geweest en de andere deel is crimineel wat papieren betreft, fraude!

  Liever 7zonder dan 8met!


  Maak melding

 47. HENK MOLENAAR:Zal me niet verbazen.
  ROBG de Honorair Consul van Instanbul wannabee,die zn Turkse lellebelletjes en de Turken op slinkse wijze wil verdedigenm.
  Maar helaas wij zijn niet van gisteren!


  Maak melding

 48. Boi Suriname en die Torkoes zijn van plan, bigi torie
  alhoewel die Torkoes zijn verder als wij, het is een groot land, de zaken gaan goed daar, en die gasten kijk maar in ptatta die werken, de meesten dan echt voor hun geld, ze zijn nog slim ook, dus ja, kow loekoe
  fa torie o go abra watra.


  Maak melding

 49. Veel reacties… Ik zal op enkele proberen te reageren:

  01: Slavernij: Bestond ook in het Ottemaanse Rijk. In tegenstelling tot het westen hadden slaven rechten. Slaven van de Sultan konden zelfs Groot-Vizier worden. Een groot Vizier is 4 keer machtiger als Obama nu. Turkije / Ottemaanse rijk had invloed over een gebied 5 x zo groot als Europa nu. Slaaf eigenaren mochten hun slaag niet slecht behandelen. Als een slaag verklaarde moslim te zijn of te zijn geworden moest de slaag meteen in vrijheid worden gesteld. In het westen kon een slaag nog ooit vrijkomen, gelijkgesteld worden aan een blanke man noch de rechterhand worden van de Sultan…en dat kon in Turkije / Ottemaanse rijk wel. Het is een andere mentaliteit.

  02: Armeense genocide….Officieel is juridisch en wetenschappelijk nog nooit bewezen of er wel een genocide is gepleegd. Het is wel bewezen dat Armeniers 2 miljoen Koerden hadden vermoord. Niemand heeft daar ooit iets van gehoord (media bepaald wat jij weten mag)….Belgie heeft nog geen 50 jaar geleden in zijn eigen kolonie 18 Miljoen Afrikaanse mensen vermoord…wie hoor je wat zeggen ?? Frankerijk heeft 1 op de 3 inwoners van Algarije vermoord rond 1960… wie hoor je praten? Europa is altijd vijhandig en met een dubbele agenda naar Turkije gegaan met een glimlach en een dolk in zijn hand achter de rug. Turkije is het slachtoffer geweest net als Suriname van brutale dictatoriale bezetters. Ik kon uit een gebied in Turkije dat bezet was door de Fransen. Mijn rechtsstreekse voorouders hebben tegen 50.000 Franse Soldaten gevochten…nadat de helft van het Franse leger dood was…besloten de Fransen dat vechten tegen het Turkse burgervolk te gevaarlijk werd. Dit was rond 1918… Turken zijn Trots…. zelfs een koloniale supermacht kon een plaatselijke handvol burgers niet verslaan. Daarom hebben de Turken door hun lef en trots 7 naties weten weg te jagen uit Turkije die kwamen bezetten waarvan 3 super machtig waren a la China formaat, laat staan Europa of Amerika… Dit zijn de Turken…lees de geschiedenis.

  03: Als je de geschiedenis bestudeerd zul je zien dat Turken als volk en land zeer betrouwbaar zijn…bestudeer diezelfde geschiedenis over de blanke Europa en je zult weten wie je wel of niet kan vertrouwen. Turken hebben vanuit het cultuur, waarden en normen respect voor zijn medemens. In het westerse cultuur heb je altijd een dubbele agenda…dat is een feit. Laat mij een vreemdeling in Turkije zien die zich een buitenlander voelt….In Nederland voelt bijna iedere vreemdeling zich een buitenlander…kijk dat is het verschil…. Turken respecteren iedereen…. Europa tolereert slechts zolang het hen uitkomt.

  04: Koerden…Ik ben deels ook Koerdisch. Er is inderdaad onrecht aangedaan naar de Koerden toe door Turkije als land zijnde… Dit heeft zijn oorzaken die teruggaan tot het jaar 1830, de vorming van Turkije rond 1923 en de pollarisatie van de Turken en Koerden vanaf 1970 – 1984 tot heden binnen de kaders van westerse belangen door westerse geheime diensten zoals Mossad, Cia, MI5, Duitse geheime dienst die overkoepelend samen hebben gewerkt binnen de kaders van gemeenschappelijke westerse belangen.

  Turken zijn fout geweest…en dankzij Recep Tayip Erdogan komen de Turken tot inzicht dat Turkije fout doet en nu steekt Turkije naar Koerden toe zijn handen… investeerd in Koerdische gebieden, beschermd de Koerden, respecteerd zijn taal en cultuur…er is zelfs een Trt die 24/7 in Koerdische taal uitzend en tevens kan men naar Koerdische taallessen mits gewenst en kan men zelfs in Rechtszalen zich in het Koerdisch uiten mits dat makkelijker gevonden wordt.

  De Ruzie tussen Koerden en Turken was nog in het belang van Turken noch in het belang van Koerden…maar in het westerse belang. Nu komen Turken en Koerden tot het inzicht dat ze tegen elkaar zijn uitgespeeld…verdeel en heers noemen ze dat….maar Turken en Koerden worden nu wel wakker.

  Mehmet


  Maak melding

 50. ROBG alias MEHMET: Ken je de uitdrukking: The longer the explanation, the longer the lie?????
  Idealisme maakt blind en dat is de leugen een natuurlijke bondgenoot.
  Ik moet je wel nageven dat je humor hebt met je:In het Ottomaanse rijk hadden de slaven rechten.
  Net zoiets als : Ik trim mn partner dagelijks in elkaar, maar ik geef haar wel alles wat haar hartje begeert!
  Maar ROBG alias MEHMET wist je dat Whitney Houston en Michael Jackson ook nog leven?
  Ik heb net nog de moonwalk met ze gedaan! Have a nice day!!


  Maak melding

 51. Mehmet, probeer je nu echt de slavernij van toen in Turkeye goed te praten? ik kan ook nog wel wat voorbeeldjes geven van het huidige gedrag van Turken in NL., een hindoestaanse/surinaams garagehouder/keuringsstation APK, heeft een paar Turken in los/vaste dienst, tijdens zijn vakantie naar Sur. melden de Turken auto’s af bij de RDW. op naam van de garage houder, door een steekproef komt dit aan het licht De Turken zijn vertrokken , de garahouder zijn bevoegdheid voor een half jaar kwijt, de neef van mijn vrouw verhuurd nood gedwongen zijn nachtclub/ bar-dancing aan Turken, het enige wat hij er overgehouden zijn de rekeningen van de energiemaatschappij, van Heineken, de eigenaar van het pand, de gemeente etc. en een paar gebroken vingers omdat hij ze er op aansprak, hoe bereidwillig zij Turken als er een beroep op ze gedaan word om ook eens met jeugdleden van een voetbalclub te rijden voor een uitwedstrijd, en heel aktueel hoeveel Turken stellen zich beschikbaar als pleegouder, waardoor situaties ontstaan waar zelfs Turkeye de arrogantie heeft zich mee te willen bemoeien. ik kan nog wel meer dingen aanhalen, maar daar doe ik de wel goedwillende, hardwerkende mensen mee te kort, ik wel alleen duidelijk maken dat wil je in het verleden kijken, je moet niet vergeten dat je nu en hopelijk morgen leeft


  Maak melding

 52. Suri s jullie president verkoopt jullie en het hele land , dat bedoel ik waar negers aan de macht zijn is alles verkloot voordat er iets bereikt is.


  Maak melding

 53. Henk Molenaar naar doe maar geen moeite Onze MEHMET alias ROBG is kwetsbaar, gevoelig , gebrainwashed en is het slachtoffer van zijn eigen onnozelheid. Ik heb met hem te doen.


  Maak melding

 54. Speciaal voor Mehmet:

  een overzicht van de volkerenmoorden en misdaden van het Turkse ( Ottomaanse) Rijk in de afgelopen eeuwen.

  In het algemeen werd dit geweld, wanneer massaal uitgeoefend, georkestreerd door de overheid. [bron?] Zo zijn tussen 1822 en 1915 de volgende pogroms/bloedbaden aangericht (niet volledig) onder christenen: (alleen doden worden vermeld, bij alle gebeurtenissen werden tevens kinderen en jonge vrouwen in slavernij afgevoerd). Andere niet-christelijk minderheden zoals Koerden zijn hierbij niet meegeteld, de aantallen gedode Koerden door systematisch geweld in dezelfde periode bedragen ten minste 500.000. De onderstaande opsomming[5] per jaar betreft uitsluitend ongewapende burgers:
  in 1822 op Grieken op het eiland Chios: 50.000 doden
  in 1850 op Armeniërs en Nestorianen in Armenië: 12.000 doden
  in 1860 op Maronieten en Syriërs in Damascus en Libanon: 11.000 doden
  in 1876 op Bulgaren: 15.000 doden
  in 1877 op Armeniërs tijdens de Russisch-Turkse oorlog: 6.000 doden
  in 1892 op Yezidis in Armenië bij Mosoel: 8.000 doden
  in 1894 op Armeniërs met name te Sassoun: 12.000 doden
  in 1895-1896 op Armeniërs, algemene pogrom: 300.000 doden
  in 1896-1897 op Grieken op het eiland Kreta: 55.000 doden
  in 1909 op Armeniërs te Adana en omgeving: 30.000 doden
  in 1914-1918 op Assyriërs-Chaldeeën, Assyrische genocide: 250.000 tot 275.000 doden
  in 1915 op Armeniërs, algemene pogrom en deportatie: 600.000 tot 1.500.000 doden


  Maak melding

 55. Laat ze in Suriname eerst eens naar de ontwikkelingen rond de Turken in NL. kijken vooral op het gebied van het geloof, in Suriname leven de verschillende geloven relatieven vreedzaam naast elkaar, de Turken zijn in hun geloofsbeleving veel extremer, mohammedanen zijn goed, de rest zijn ongelovige honden, weinig tot geen respect voor andere geloofsovertuigingen, winkels die in Nl leegkomen worden gelijk ingenomen door Turken, wat dat betreft zijn het net chinezen, altijd proberen, ze af te pingelen , doe je dat bij hun worden ze pissig, je moet je zelf wel afvragen of je dat allemaal er wel bij wilt hebben in Sur.


  Maak melding

 56. Ai boi,sommigen reageren precies zoals de Nederlander toen,denk aan Joop Glimmerveen en Jan maat,toen de Surinamers in 1975 hier naar toe zijn gevlucht.Maar 1 ding hadden Nederlanders gelijk,Surinamers,UITZONDERINGEN DAAR GELATEN, kwamen om hier te profiteren van de sociale voorzieningenen niet om kei en keihard te werken.Glimmerveen en janmaat hebben zo zwaar geprotesteerd :bv ga terug naar jullie apenland,eigen volk eerst,weg met die luie Surinamers enz.enz.enz.

  Turken staan erom bekend dat ze niet bij de pakken neer zitten,het zijn kei en keiharde werkers,zo ook de Chinezen.hahahaha alle stomme reakatie’s hiero duiden op jaloezie,sommige reageerders zijn als de dood dat Suriname eens STERK gaat groeien door de komst van Turken en Chinezen.
  Ik ben er blij mee,dit zijn tenminste mensen die niet zitten te wachten op de soos en dat ze in een gespreid bedje terecht komen zonder er wat voor te doen.


  Maak melding

 57. Jongens, jongens, Mehmet is niet Robg!

  Beste Mehmet,
  Wij zijn vroeger vaak op vakantie in Turkije geweest, maar sinds wij hebben ontdekt hoe jullie omgaan met de werkende klasse in de vooral all inclusive hotels, zijn wij er klaar mee.

  Deze mensen werken van 6.00-00.00, schandalig, dat noem ik nou slavernij.
  En de behandeling van deze dorpsgenoten en vooral Koerden is walgelijk.
  Maak maar eens voor de gein een wandeling om een van die ‘glamour’ hotels, dan zul je zien dat deze arbeiders op stapelbedden in echte kooien, achter tralies slapen.
  Sorry, toen wij dat zagen, was het over en uit.

  Een gesprekje met het hotelpersoneel en de oogjes gaan open.
  Maanden hun gezin achterlaten voor een onmenselijke behandeling en een habbekrats.

  Geen Turkije voor mij meer.
  Jou brainwash slavernij-verhaal heeft geen effect.


  Maak melding

 58. Mavis: “,sommige reageerders zijn als de dood dat Suriname eens STERK gaat groeien door de komst van Turken en Chinezen”

  Wordt het niet tijd dat Suriname sterk graag groeien door de Surinamer zelf…….?


  Maak melding

 59. Mavis,

  Het MOET nu zijn eigen volk eerst, de Surinamers hebben altijd onder moeten doen voor anderen en NU moet het klaar zijn, de Surinamers in het land verdienen het om te ondernemen, te groeien en te leven in een mooi land zonder hoofdpijn.

  Als de Turken niet stil zitten maar ondernemen dan laten ze helft van Turkije waar genoeg armoede is beginnen te helpen want daar kunnen ze ook wel wat hulp gebruiken en de Turken die zich buiten Turkije hebben gevestigd zijn de berg geiten, die komen uit de bergen waar ze geen moer hebben, gaan naar het buitenland een beetje frauderen, huis in Turkije bouwen en al het geld die ze op welk manier dan ook bemachtigen naar Turkije brengen en zelf maar de hele dag in cafe’s rondhangen en de vrouwen als ninja’s de straten onveilig maken in groepjes op koopjes jacht.

  Het zal me niks verbazen als zowel de man als vrouw een uitkering hebben.

  Of ze stichten een bedrijf, nemen een lening, bouwen een huis in Turkije, rijden de hele dag rond in dure auto’s of bedrijfsbusjes en trekken alle kosten af bij de belastingdienst, als ze uiteindelijk zich zelf failliet laten verklaren re-migreren ze terug naar Turkije en krijgen nog geld mee ook.

  Als je dat bedoeld dan moet ik je gelijk geven dat ze niet stil zitten en ondernemen.

  Je kan liever iemand hebben die je op je bek slaat en er klaar mee is op dat moment dan er 1 die jarenlang met je lach maar langzaam maar zeker die dolk dieper en dieper in je steekt, als je begrijp wat ik bedoel.


  Maak melding

 60. Mijn levensbeschouwing: Ongeacht geloof, ras, overtuiging vind ik dat iedere mens mijn mede broeder is die ik moet behandelen zoals ik zelf behandeld wil worden.

  Ik vind dat iedereen gelijke rechten en plichten zouden moet hebben.

  Ik ben voor Democratie en vrijheid. Democratie en vrijheid is op dit moment het beste ontwikkeld in het westen. Echter deze democratie en vrijheden zijn kunstmatig en rusten niet op sterke fundamenten… maar zijn wel de beste van de wereld….

  Omdat de Democratie in het westen niet rust op sterke fundamenten zal deze verzwakken of instorten wanneer de economie zwakker wordt.

  Maar ik heb respect, ook voor mensen uit het westen. Zij handelen slechts in eigen belang en in onwetendheid in beslag genomen door kapitalisme.

  *************Henk Molenaar********************

  Dank je wel voor het neerzetten van die getallen…

  Die getallen kloppen wel. Vanaf 1800 is de periode ingegaan dat het Ottomaanse Rijk begon te verzwakken…en gebieden begon te verliezen….met andere woorden constant oorlog.

  Ps…de Koerden hebben altijd aan de zijde van de Turken gevochten… Koerden zijn door anderen vermoord…. door de vijanden van de Turken.

  Misschien is het handig om meer te lezen over de periode….de gebieden die Turken verloren hadden…wat er gebeurde met de moslims en Turken daar…

  Misschien is het goed om te weten vandaag de dag 1 op de 3 mensen in Turkije zijn voorouders buiten de grenzen van het huidige Turkije komen….slechts…5% van de Turkse burgervolk was het gelukt te vluchten….

  Er kwamen in Turkije toen een paar miljoen Turken aan…die vandaag de dag de voorouders zijn van 25 miljoen Turken…

  Het aantal Turken die ronde het zwarte zee en de Balkan zijn vermoord is 38 MIljoen….zodat het gebied gezuiverd werd van de Turken… dit is westerse mentaliteit… Genocide… Het westen die overheerst wordt door het kapitalisme is doordrenkt van genocides… vind ik jammer…ook het westerse burgervolk is slachtoffer van het Kapitalisme…

  Mehmet


  Maak melding

 61. Beste Mehmet: “Het aantal Turken die ronde het zwarte zee en de Balkan zijn vermoord is 38 MIljoen”

  Dus er zijn bijna 7 x zo veel Turken vermoord door de Westerse landen dat Joden in de Holocaust door de Nazi’s?

  Uit welke Turkse duim zuig jij deze cijfers,,,,?

  je spoort echt voor geen meter.


  Maak melding

 62. Beste Mavis: Turken zitten in Nederland zeker niet stil

  “Van frauderende ondernemers rond de Amsterdamsestraatweg in Utrecht zal 9 miljoen euro worden teruggevorderd door onder meer de Belastingdienst en de Sociale Verzekeringsbank. Er werden 93 illegalen aangetroffen.

  Bij belwinkels, uitzendbureaus en Turkse groentenwinkels heeft het Interventieteam Midden Nederland op grote schaal fraude op het gebied van belastingen, uitkeringen en sociale verzekering aangetroffen. Er bleek ook sprake te zijn van illegale huisvesting.

  Case closed


  Maak melding

 63. Erdogan bij Rutte!

  “Migrantenorganisaties uit Turkije protesteerden in Den Haag tegen de politiek die Erdogan voert tegen Syrië, Koerden, Alevieten, minderheidsgroepen en werkenden. Ook zijn ze tegen bemoeienis van de Turkse regering met Turken in Nederland.”

  ”Minderheden worden onder Erdogan onderdrukt in Turkije, er is geen persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting staat ook al jaren onder druk”, aldus een van de organisatoren Nuri Karabulut, voorzitter van de Turkse arbeidersvereniging DIDF.”
  bron: nu.nl

  Ik heb het echt niet verzonnen wat ik eerder schreef.
  De werkende klasse voornamelijk in de hotels wordt misbruikt.


  Maak melding

 64. HENK MOLENAAR: Je vergeet de grootschalige fraude met PGB (persoonsgebondenbudget gelden) in de tuiszorg met medewerking van Turkse thuiszorgorganisaties in Twente.
  En malafide Turkse uitzendbureaus die valse werkgeversverklaringen verstrekken t.b.v. gezinsvorming en gezinshereniging met Turkse bruiden uit Turkije.
  Om maar te zwijgen over fraude met bijstandsuitkeringen, kinderbijslag en WAO uitkeringen.


  Maak melding

 65. Vers van de pers!

  “Een vliegtuig van een Turkse luchtvaartmaatschappij is donderdagmiddag kort na vertrek van Schiphol in de problemen geraakt. ”
  etc. etc.
  bron: nu.nl

  Wat toevallig allemaal, zeker de schuld van Nederland….

  Het is nu afwachten in welke mate Rutte, die Erdogan op de vingers tikt, vanwege zijn laatste flirtpartij met arme-alie!

  “De rel rond de opvang van de 9-jarige Turkse jongen Yunus laat zien dat Turkije nog lang niet klaar is voor toetreding tot de Europese Unie.
  “Sommige landen willen de onderhandelingen over de toetreding uit de ijskast halen, maar wat ons betreft kan de ijskast een graadje kouder worden gezet”, zei VVD-Kamerlid Mark Verheijen
  bron:nrc.

  Tsja, dit is de consequentie als je de verkeerde vriendjes binnenhaalt!
  Alles wordt nu onder een vergroot glas gelegd.


  Maak melding

 66. Juist Henk Molenaar en Who cares,

  Zo is het maar net, die schurken gaan tijdens hun vakantie in Turkije naar een turkse dokter, geef ze misschien een broodje kebab en er worden papieren gemaakt van 1 of andere gekke kwaal met de hoop in de WAO te belanden terug in Nederland en de kosten van die bezoek wordt natuurlijk gedeclareerd bij de Nederlandse zorgverzekeraar of dat hun vakantie zogenaamd verpest is en de reisverzekering oplichten.

  Turken laten hun kinderen solliciteren bij bedrijven waar ze er beter van kunnen worden, kijk maar zorgverzekering,bank,uwv enz enz.

  Weet je wat ze bij die belwinkels doen??

  Leuke aanbiedingen en leuke kado’s, ga er maar heen met je legitimatie en bankafschrift en sluit een deal af, na een tijdje verkoop die Turk jou gegevens aan een andere belwinkel en er wordt nog een abonnement op je naam afgesloten, jou kado verkopen ze los en van de provider krijgen ze provisie en zo gaat het maar door, zelfs leningen sluiten ze af met je gegevens maar dat mag wel volgens hun religie, net als ze zelf in strings zonnen op een Turkse strand maar in andere landen worden ze verplicht een theedoek om te hebben.

  Kijk die kamelen ( marokanen ) moet ik helemaal niet maar die roven je van je mobiel ofzo en ze zijn klaar met je maar die Turken houden je het liefst zolang mogelijk aan het lijntje om je vervolgens met nog grotere ellende achter te laten.

  Weg ermee!


  Maak melding

 67. Mehmet met het fanatisme wat jij hier tentoonspreid lijk je wel een aanhanger van de grijze wolven te zijn, man doe normaal en houd die lofzang op alles wat Turks is lekker voor je


  Maak melding

 68. Beste Hans,

  Heel wat Turken beschouwen zichzelf als opperwezens. Mehmet is daar een voorbeeld van met zijn eigen versie van de (Turkse) geschiedenis.


  Maak melding

 69. IK ben een Alleviet…. zij zijn tegen aanhangers van Fanatieke Islam en de Grijze Wolven en zijn als volk zijnde zeer links democratisch georiënteerd…

  Echter een Linkse Turks is Rechts voor Nederlandse begrippen…Ik geloof in de broederschap der volkeren. Ik vind dat jij een andere mening mag hebben en iets anders mag geloven als ik dat doe.

  Ik respecteer jouw met alles wat je hebt… Ik hoop dat dat wederzijds is. Ik kom ook meer op voor Nederland dan een gemiddelde Nederlander omdat ik van mening bent het land te dienen die jouw de mogelijkheden heeft gegeven… Meeste Nederlanders trekken meteen weg als het hier tegenvalt…vorige jaar zijn al 140.000 mensen weggegaan…. Jammer…

  Maar goed…veel Turken trekken ook weg uit Europa…per jaar trekken 50.000 Turken weg uit Europa richting de rest vd wereld en Turkije.

  Mehmet


  Maak melding

 70. Mehmet je bent geen alleviet je bent een Turk wannabee, sluw,ijdel en corrupt.
  En kan jij je invloed niet aanwenden dat het proces van het wegtrekken uit Europa versneld word?
  Binnen 1 jaar lijkt mij een prima plan!


  Maak melding

 71. Een beetje ouwehoeren over een jongen die geplaatst is bij een stelletje potten, die Turkse mannen kussen elkaar de hele dag door als ze elkaar tegen komen ergens op straat of in een koffiehuis en dat kan wel? Ze kussen hun eigen vrouwen niet eens zoveel!

  Dat zijn zeker IstanBOELERS???

  Wel goed voor de omzet van dames kleding handel zowel Achmet als Fatima zullen er kopen want ze lopen beide in jurken, familiekorting!

  Suriname heeft niks aan al het afval dat wordt uitgekots door nederland en de meeste landen van Europa!

  Chinezen zijn overal welkom en zorgen haast nergens voor overlast of criminaliteit en dat wilt Suriname inruilen voor die ellendelingen genaamd Turken!

  De Surinamers klagen over de SLM, maar op hoeveel zwarte lijsten staan Turkse luchtvaartmaatschappijen wel niet? Gaan ze dat dan wel accepteren?

  Suriname wordt wakker en doe je ogen open want als je dat nu niet zelf doet gaan de Turken het voor je doen maar dan is het te land want dan leggen ze al de 1e stenen in Ankara voor een nieuw hotel op de rug van Suriname! Als jei een beetje biegreippe watte ikk biedoele.


  Maak melding

 72. Ik wil wel leren hoe ze de lekkere broden bakken
  en koken met olijf olie- gezond eten!
  Chinees koken heb ik geleerd.
  Ik hoef niet te leren om Patat te bakken.
  Liever ergens mee beginnen dan met lege handen te lopen.
  welvaart is toch goed voor iedereen.


  Maak melding

 73. Turkije is een land van de ongekende problemen.

  In Turkije, door de dictator Erdogan, worden er Miljoenen Koerden (meer dan alle Syriërs) verjaagt uit hun woongebieden!!
  Turkije is juist de belangrijkste oorzaak van hele Syrische burgeroorlog en heeft tientallen Jihadistische organisaties opgericht. Niet alleen Al Nusra maar ook ISIS kreeg haar fondsen, wapens, opleiding, tactische en diplomatieke ondersteuning van de Turken. Veel van de IS-leden werden gerekruteerd uit de Speciale Turkse strijdkrachten. Circa 18 000 turkse soldaten en 26 000 paramilitairen vechten als jihadist in Syrie!

  Gaat deze Turkije nu Syrische migrantencrisis oplossen voor Europa?

  En nu turkse-Koerdistan/Noord Koerdistan met 28 Miljoen Koerden!

  Zware gevechten tussen Koerden en Turken.. Turkije jaagt miljoenen mensen richting Europa…

  Lijken in de straten. Straaljagers bombarderen Koerdische dorpen…Tanks trekken sporen in het asfalt waar tot voor kort auto’s reden. Zwaarbewapende soldaten van het Turkse leger doorzoeken huis na huis. Koerdische vrouwen worden massaal verkracht! Honderden duizenden Koerdische burgers zijn al gevlucht. Talloze anderen zitten gevangen tussen twee vuren en kunnen de deur niet uit wegens de uitgaansverboden die het Turkse leger in diverse steden en wijken heeft afgekondigd.

  Turkije zou eerst zijn oorlog tegen de Koerden moeten stoppen voordat de visa plicht met Europa wegvallen. Want met dit verdrag lost Europa geen migrantencrisis, in tegendeel halen we niet alleen 20 Miljoen Koerden hierheen maar ook moeten we brutale oorlog van de Turken financieren…!

  In steden als Diyarbakir, Cizre, Silopi, Nusaybin, Mardin, Sirnak, Idlib en Silvan voert Turkije een zware oorlog tegen de Koerden.
  De cijfers spreken duidelijke taal. Zeker 7,3 miljoen inwoners van 17 steden worden zwaar getroffen door de vuurgevechten en de uitgaansverboden.
  Koerden worden massaal verjaagt uit hun woongebieden. In Turkije wonen ongeveer 28 Miljoen Koerden! Meer dan alle Syriërs bij elkaar! Ze zijn nu door deze Turkse aanval migrant gemaakt en over de rug van deze migranten chanteert Turkije zich de EU in.

  Door de Turkse Jihad tegen de Koerden, zijn er meer dan 2 Miljoen Koerden al op de vlucht! Turkije is dus niet beter dan de Syrie, Afghanistan of Irak! Deze Turkije lost de migrantencrisis niet, maakt juist nog erger!!

  Als wij de Turkse dictator Erdogan moeten geloven dan kleeft er heel veel bloed aan de handen van EU leiders en de rest van alle corrupte politici!

  De haat van de Turkse president Erdogan richting europa!

  De islam komt hier als een dief in de nacht. Over een paar maanden kunnen de Turken massaal EU bestormen met alle jihadisten.
  Turkse islamitische macht als de Moslimbroederschap aan de basis van de politieke islam en wel van alle hedendaagse terroristische organisaties van islamitische signatuur. Turks Ottomaanse jihad (strijd) is nog steeds een belangrijke inspiratiebron voor islamitisch-fundamentalistische terreurorganisaties als Hamas, MoslimBroeders, al-Qaida en IS.

  15 Koerdische steden veranderd in ‘ware oorlogszone’ ! Turkije gebruikt Jihadisten tegen de Koerden!

  Turken blijven jihadisten steunen en Koerden beschieten…

  Ondertussen blijft het Turkse leger nog meer troepen en wapens naar Koerdistan sturen, en worden moslimterroristen bevoorraad en bewapend, zodat ze nieuwe aanslagen in het noorden van het half verwoeste land kunnen plegen.

  Turkije zet Jihad-groepen in tegen de Koerden…Nog meer koerden vluchten naar Europa: migratiecrisis wordt alleen nog erger! 

  Binnen Turkije is er juist nog een grotere burgeroorlog gaande…. Veel steden en dorpen zijn veranderd in spooksteden, waar nu een strikte avondklok is ingesteld. turkije heeft binnen 4 maanden 271 Koerdische dorpen met de grond gelijk gemaakt! 

  Dientengevolge zijn honderden duizenden Koerden gedwongen om hun huizen te ontvluchten. Turkije zelf is de grote oorzaak van de migrantencrisis! Turkije jaagt de Koerden, 1.3 Miljoen Koerden op de vlucht!

  In werkelijkheid zijn de Turkse “post-moderne islamitische” leiders gewoon islamisten, verpakt in een mooiere cadeauverpakking.

  270.000 Turkse soldaten, gesteund door tanks, straaljagers en raketten tegen de Koerden..

  In Turkije is er een regionale burgeroorlog tegen de Koerden begonnen. Miljoenen Koerden worden verjaagd richting Europa…

  Turkije vernietigd Koerdische dorpen en jaagt de bevolking! Erger nog, het conflict heeft de potentie om te leiden tot geweld in Europa, verspreid over grote steden.

  EU heeft aan dictator Erdogan feitelijk een vrijbrief heeft gegeven om met grote militaire macht de Koerden te verpletteren. Ankara gebruikt de € 6 miljard die het van Brussel kreeg om de migrantenstroom naar Europa in te dammen in werkelijkheid om de uitroeiingoorlog tegen de Koerden te financieren. Erdogan wil migrantenaanval op EU pas stoppen als hij de Koerden mag vernietigen..Dictator Erdogan heeft de miljarden die de EU hem heeft aangeboden om de massa’s vluchtelingen die hij op Europa afstuurt in Turkije te houden afgewezen. De reden: hij wil eerst toestemming van de EU om oorlog tegen de Koerden te voeren en hen te vernietigen. Ook hierin blijkt de bedrieglijke aard van de Turkse moslimpresident, maar de Westerse politiek weigert nog steeds hier zijn ogen voor te openen, mede omdat de EU diep verdeeld is en feitelijk niet meer in staat is zichzelf te verdedigen. En daar maakt Erdogan nu even handig als schaamteloos misbruik van.

  Nu worden de Koerden al maanden gebombardeerd door de Turkse luchtmacht, en werkt het Turkse leger nauw samen met de islamitische terreurbeweging Al-Nusra (Al-Qaeda in Syrië). Ook ISIS is een pion in het schaakspel van Erdogan, die zijn zinnen heeft gezet op Syrië en de in Turkije getrainde jihadisten…

  Turkije wil openlijke steun Europa voor oorlog tegen Koerden

  Volgens Erdogan mag het feit dat de Koerden een van de belangrijkste krachten tegen ISIS zijn geen reden zijn om hen dan maar hun gang te laten gaan. In werkelijkheid ziet Erdogan de Koerden juist vanwege hun strijd tegen ISIS en Al Qaeda als een grote bedreiging voor zijn Islamitische veroveringsplannen met Syrië en daarna het hele Midden Oosten.

  SALAFIST ERDOGAN WILT EUROPA ISLAMISEREN!

  Het startpunt daarvoor is de mogelijkheid voor 80 miljoen Turken om visa-vrij door de EU te reizen.
  Turkse Salafisme, is als gif dat onschuldig is als je er weinig van inneemt, maar wanneer je er langdurig aan wordt blootgesteld, kan het zich uiten in haat en wrok tegen het Westen…De uitbreiding van de moslim- en boven alles de Turkse gemeenschap in Europa is een van de lange termijn doelstellingen van het islamitische bewind in Ankara. Het visa-vrij reizen binnen de EU van Turkse onderdanen is daarbij een zeer effectief middel!
  Deze onbeperkte uitnodiging tot massale immigratie geeft enorme problemen met kosten, integratie, huisvesting, gezondheidszorg, scholing, criminaliteit, werkgelegenheid en geloof.

  Turkije krijgt in deze regeling ook nog een heel gevaarlijk extra instrument. Het kan 3 miljoen Syriërs (alleen de salafisten), Irakezen, Pakistaners en Afghanen en andere ongewenste vreemdelingen eerst een Turks paspoort geven, en daarmee automatisch een visum naar de Europa… In de hoop dat hun probleem, ons probleem wordt. Europa geeft haar immigratiebeleid uit handen aan gevaarlijkste Islamieten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.