zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijPresident Bouterse doneert voor kind met mergkanker

President Bouterse doneert voor kind met mergkanker

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 mrt – Het kabinet van president Desiré Bouterse heeft vijfentwintig duizend euro vrijgemaakt voor een peuter met beenmergkanker. Dit meldt de Times of Suriname. Het kind ligt momenteel in een ziekenhuis in Parijs, Frankrijk. De ouders zetten een bedelcampagne op, na vernomen te hebben dat het kind alleen in het buitenland behandeld kon worden.

Ook het kabinet, het werkbureau van de president, werd benaderd. Het geschonken geld moet de opvang en het onderhoud helpen bekostigen van de begeleiders. De driejarige Gianni Sabajo is begeleid door haar vader. Die moet binnenkort terug naar Suriname vanwege zijn werk. Een grootmoeder en een tante zullen de begeleiding overnemen in Parijs. Het kind vertrok bijna een maand terug zonder dat er zicht was op financiering. De behandeling duurt waarschijnlijk enkele jaren.

De Surinaamse ambassade in Frankrijk is betrokken bij de begeleiding. De vliegtickets voor de grootmoeder en tante zijn betaald door de sociale stichting 1 voor 12. “We hebben daarna overal aangeklopt, zoals bij ambassadeur Harvey Naarendorp en de president. Ik ben blij dat de president het besluit heeft genomen”, zegt voorzitter Louis Vismale.

opening
Fernandes Express
BODO Party

63 REACTIES
 1. Iedereen die geholpen kan worden tegen deze vrezelijke ziekte moet naar mijn stellige overtuiging geholpen worden.
  Ik heb wel probleem met dit bericht en ik zal ook aangeven waarom.
  1) is het een persoonlijke donatie van bouterse zelf dat moet duidelijke gemaakt woorden.
  2) Is het van de gemeenschap dan moet het ook duidelijk gemaakt worden dat Suriname geld heeft gedoneert.
  om misleiding te voorkomen.


  Maak melding
 2. Dit is geweldig. 1 voor 12 ga zo door met het geode werk.
  President Bouterse, dit is geweldig. Dit is hart hebben voor je medemens. U bent een vader van de natie. Dit is geen politiek, maar LIEFDE!!


  Maak melding
 3. …ik weet niet of ik mijn leven te danken zou willen hebben aan één van de grootste moordenaars en criminelen die Suriname ooit gekend heeft.

  En natuurlijk is dit een publiciteitsstunt, over de rug van een doodziek en onschuldig kind heen. Het is een greep uit Lanti’s-kassa, absoluut geen persoonlijke donatie.

  Als het persoonlijk en opdracht was, geef je zo iets achter de schermen – maar besteed je er geen triomfantelijk persbericht aan.

  Dan nog schep je ook een precedent; aan welke voorwaarden moet je voldoen om wel door de Surinaamse overheid geholpen te worden en wanneer kan je – letterlijk – dood neervallen?

  Het jaar 2015 komt in de buurt, dit is daar een mooie publicitaire opmaat voor.

  ps. ik wens het kind, de ouders en een ieder die hem liefhebben oprecht alle sterkte toe.


  Maak melding
 4. sra mi gudu fawaka???

  een weldaad van de Pres, derhalve chapeau!!!

  maarrr,…komt dit uit zijn eigen potmonnie!!

  er is een dagelijkse noodroep uit de samenleving,…hoe selecteert DADA deze???

  weet jij hoeveel SARITORI er nog meer is in Su???

  hoe dan ook,….Gianni Sabajo beterschap!


  Maak melding
 5. Bakra Basi

  …ik weet niet of ik mijn leven te danken zou willen hebben aan één van de grootste moordenaars en criminelen die Suriname ooit gekend heeft.

  En natuurlijk is dit een publiciteitsstunt, over de rug van een doodziek en onschuldig kind heen. Het is een greep uit Lanti’s-kassa, absoluut geen persoonlijke donatie.

  Als het persoonlijk en opdracht was, geef je zo iets achter de schermen – maar besteed je er geen triomfantelijk persbericht aan.

  Dan nog schep je ook een precedent; aan welke voorwaarden moet je voldoen om wel door de Surinaamse overheid geholpen te worden en wanneer kan je – letterlijk – dood neervallen?

  Het jaar 2015 komt in de buurt, dit is daar een mooie publicitaire opmaat voor.

  ps. ik wens het kind, de ouders en een ieder die hem liefhebben oprecht alle sterkte toe.
  al is het uit lanti’kassa dat gaat jou gee moer aan, je wenste wel dat je in de positie zat om jou en die fuw furu famirie van je te bevoordelen.laat het gezegd zijn. het kind moet hulp krijgen want die hulp is niet beschikbaar in su en overigens vind ik jou reacttie hierop dom. lees die van GMAP goed en neem een voorbeeld daaraan


  Maak melding
 6. @alleen

  Volgens mij zegt GMAP hetzelfde als ik, alleen in andere bewoording.

  Beiden twijfelen we aan de intentie en oprechtheid van deze gebeurtenis en stellen we de afkomst van het geld in twijfel.

  Maar ik spreek slechts voor mijzelf, niet voor GMAP.


  Maak melding
 7. Oom D ga zo door volgende stap is die ziekelijke syndroom
  redie moesoes in nl moet je ook helpen je poe ano boeng
  ze hebben altijd kritiek..我 要去 医院 Wo yao qu yi yuan
  GA ZO DOOR OOM DESIE>>

  I LOVE SU WOON EN WERK….


  Maak melding
 8. Na het maken/veroorzaken van vele weduwen, weeskinderen wordt het inderdaad tijd om ook de vele zondes te wassen door goede daden te verrichten, het lijk me wel een druppeltje op een gloeiende plaat….


  Maak melding
 9. Onbaatzuchtigheid is de werkelijke kracht in een samenleving. Een gebaar als deze hoeft niet vermeld te worden. Als de pers hier melding van maakt dan heeft zij belang, bijvoorbeeld: de topic in de nieuwsgaring. Als een van de betrokkenen het nieuws verspreidt heeft dan is dit om politieke doeleinden.het bedrag voor de behandeling dient dan als instrument. Natuurlijk is het in voordeel van het kind. Maar met empathie als werkelijke reden, zal de gever altijd op de achtergrond willen blijven met een bijna een gene voor publiciteit en in samenwerking met politieke kompanen altijd op zijn hoede zijn, wetende dat hier munt uit geslagen zou kunnen worden. Laat U inzake deze niet misleiden.


  Maak melding
 10. HET GELD KOMT NIET UIT BOUTA ZIJN ZAK MAAR STAATSKAS!!
  BEDANKT BELASTINGBETALERS VAN SURINAME!!!
  Laat de ndpers deze crediet niet komen opeisen!!Hun bijdrage aan de staatskas is NIHIL,NADA,NEKS!!

  Thuis zien de zaker er zo somber uit!
  Lees,

  Het conflict tussen de medische specialisten en de directie van het Diakonessenhuis bezorgt patiënten uit het binnenland enorm veel ongerief. Het ABOP-Assembleelid Walther Bonjaski zegt vandaag, woensdag 20 maart 2013, in het Dagblad Suriname, dat de regering moet ingrijpen in het conflict om erger te voorkomen.

  Ook zijn BEP-collega Ronny Asabina vindt de situatie in de ziekeninstelling kritiek. In het Diakonessenhuis worden veel patiënten uit het binnenland opgevangen, die voor verdere medicatie naar Paramaribo worden verwezen door artsen van de Medische Zending (MZ). De MZ verschaft een geneeskundig kaart van Sociale Zaken aan patiënten uit het binnenland, waarmee zij zich aanmelden in het ziekenhuis voor verdere behandeling.

  Zowel Bonjaski als Asabina, uit respectievelijk Sipaliwini en Brokopondo, zegt dat vele patiënten uit het binnenland terug zijn gezonden door het Diakonessenhuis, omdat er geen hulp aan hen geboden kan worden.

  Het is bekend dat de specialisten in het ziekenhuis de zorg hebben teruggedraaid om een oplossing te kunnen bewerkstelligen voor een ernstig geschil met de directie. De Assembleeleden vinden het pijnlijk dat de zieken zonder behandeld te zijn, weer terugkeren naar het binnenland. Slechts voor de ernstig zieke patiënten wordt een uitzondering gemaakt, schrijft de krant te hebben vernomen.
  March 20, 2013


  Maak melding
 11. Laat het kind centraal staan. Niet Bouterse.
  Als dat geld uit zijn zak is of niet, dat is niet belangrijk. HET GELD IS VOOR EN OM HET ZIEKE KIND GEGEVEN!


  Maak melding
 12. Dit is dus duidelijk een publuciteitsstunt, en natuurlijk trappen en het paarse stemvee en kuddedieren, en de ongeschoolde massa hierin.
  De overheid van Suriname heeft een zorgplicht ten opzichte van haar burgers,dus zijn dit verplicht aan het kind en haar familie.
  Er rust een inspanningsverplichting op de overheid om dit kind de zorg te bieden die het nodig heeft, en als het in het buitenland is dan is het zo!!
  En ik haal nergens uit dit stuk dat DDB de kosten uit eigen zak betaald!


  Maak melding
 13. ROY je hebt gelijk, en als hij dit al uit eigen middelen betaald koopt hij hiermede nog niet zn wandaden af.
  Hij moet nog steeds de Scheveningse gevangenis in met uitzicht op de Noordzee, en daarna afgeleverd worden bij het Internationaal Strafhof!


  Maak melding
 14. @ROY

  Natuurlijk ,hij bouta, is nog steeds de serial killer van Suriname!!Geen enkele daad verricht door hem,die hij ziet als een ‘goede’ daad zal zijn zonden wegwassen!!!
  15 onschuldige mannen ,slachtoffers, wachten nog steeds op gerechtigheid!!
  Hij ,bouta ,gaat boeten vroeg of laat!!Maar boeten zal hij!Niemand verlaat het aardse wereld ongestraft!Of hij nu amnestie geniet ,BOETEN ZAL HIJ!!!


  Maak melding
 15. Alles om deze jongen te redden, maar ik dat geld komt natuurlijk nooit uit de portemonnee van Bouterse.

  Altijd makkelijk om mooie meneer te spelen met belastinggeld


  Maak melding
 16. Onze KaBouter werkt aan zijn “verzachtende omstandigheden” voor zijn veroordeling.
  Hoe zal het gaan als plots 10 doodzieke kinderen op de stoep staan die alleen in het buitenland geholpen kunnen worden?
  Zolang de gift uit de staatskas komt heeft HET VOLK van SU het gegeven!!!
  Als de gift uit ’s mans zak komt, is dat een goede daad die zeker gevolgen zal hebben voor hem nl dat de weg vrijgemaakt is voor andere mensen in nood. En de nood is hoog in SU.

  Meneer de president, werk liever aan verbetering van het sociaal stelsel mn de ziektekostenvergoeding dan kan iedereen geholpen worden zonder de hand op te hoeven houden voor jou!
  Door ruchtbaarheid te geven aan zo ’n delicate zaak, heeft het werkelijk veel weg van een goedkope publiciteitsstunt.
  Mijn medeleven gaat uit naar het zieke kind en de familie.


  Maak melding
 17. Het lijkt wel of sommigen persoonlijk bij de donatie aanwezig waren. Zo goed als zij weten te melden uit welke pot het geld afkomstig is. Alsof het belang van het kind in deze niet leidend is of moet zijn.
  Ook al komt het geld uit de algemene middelen wat dan nog.


  Maak melding
 18. Gianni Sabajo, van harte beterschap gewenst. Klasse van Bouterse om ook aandacht hieraan te geven. De familie moet geen hoop verliezen maar blijven hopen en vertrouwen op onze Almachtige God.

  Dat het handjevol HOOLIGANS zelfs hiermee willen spotten is ronduit ellendig. En het zijn deze kwakzalvers die anderen de les willen lezen.

  Daar de familie Sabajo doorgaans een sterke en gerespecteerde familie is zullen zij ook zeker dapper over deze schandknaapjes heenstappen, kortom, ze vergeven.

  Nogmaals sterkte aan Gianni en familie.


  Maak melding
 19. Ik ben blij dat dat kind geholpen wordt,…..maar het blijft een politiek spel van Bouterse,..we kunnen meer van zulke donaties verwachten,..verkiezing nadert…


  Maak melding
 20. Erg voor zo een jong kindje, dat wens je niemand toe!
  Gelukkig zijn er Surinamers, ze vechten met elkaar, tegen elkaar maar als er hulp geboden moet worden doen ze dat met elkaar!

  Sterkte voor die kindje en fam en repect voor de President en zn mensen evenals Stichting 1 voor 12 van dhr Vismale.

  En dan snap ik die reactie’s van een aantal mensen hier niet die lopen te ouwehoeren, over belasting geld, verkiezingen enz enz. Het is een gebaar naar die kindje toe en een tegemoetkoming voor zijn familie, zoiets kan de President NIET plannen en stellen jullie eens voor als het bij jullie in de familie
  het geval was wat dan?

  Dit is geen politiek, dit is wat mensen voor elkaar horen te doen voor een ander in zulke gevallen. En 1 ding is zeker, deze mensen hoeven geen stemmen te krijgen bij de verkiezingen wat ze wel krijgen is zegen.


  Maak melding
 21. Elk kind dat een goede behandeling namens de staat Suriname kan krijgen heeft er recht op. Dat de regering over de rug van dit ziek kind propaganda maakt is ongepast.
  De regering weet namelijk dat de kosten van zo een behandeling vele malen hoger is. Wie gaat de rest van het bedrag betalen. De vrienden van DDB die zich nu verreiken over ruggen van: de jeugd (drugsgelden) de vele arme zieken, en bejaarden in tehuizen. Vergeten hoe vaak er uit de gemeenschap moet worden bijgesprongen voor de de mensen van Ashiana, de ouderen die na hard werken zorgeloos van hun oude dag dachten te genieten.
  Het is niet alleen ongepast maar ook valse hoop geven aan de familie want een zo een behandeling heeft ook een lange nabehandeling. Het geld in niet eens genoeg voor de verblijfskosten van de familie.

  Ooit heeft Limbo een “stunt”uitgehaald voor een mw. met Keelkanker, weten jullie hoe het is afgelopen?
  Ik noem het een “stunt” omdat men toen de regering van Vene de schuld gaf dat deze dame niet kon worden behandeld. Deze “stunt” is net zo smakeloos.


  Maak melding
 22. Wat is nou 25.000srd in Parijs? Helemaal niks. Niet eens genoeg voor 1 operatie. En dan te bedenken dat de heren daar op het Kabinet 81 miljoen srd nodig hadden om de laatste 6 weken van 2012 door te komen.


  Maak melding
 23. Het medisch centrum Groningen was bereid de operatie van dit kind uit te voeren tegen kostprijs +- 150.000 euro onder voorwaarde dat Suriname de kosten en verblijf voor de familie en begeleiders voor hun rekening zou nemen.
  Daar is niet op ingegaan.
  De SLM toestellen confiskeren voor nutteloze reizen naar maffiamaatjes op kosten van de Suri belastingbetaler dat schijnt geen probleem te zijn.


  Maak melding
 24. Begrijp me niet verkeerd, kanker is een vreselijke ziekte, maar Bouterse probeert over de rug van doodzieke kinderen stemmers te winnen. Ik vind dit onfatsoenlijk, ongehoord en buiten gewoon laag. Als de betrekkingen met Nederland goed waren geweest was hier zeker een oplossing voor gevonden.

  Dit is politiek bedrijven van het allerlaagste niveau. Lager dan dit kan je niet zakken. NDP-ers knopen jullie dit goed in jullie oren ! Wees maar trots op jullie LIJDER !! Bah..


  Maak melding
 25. Beleid hoort structureel te zijn.

  Dit is een walgelijke actie want het doel is slects het eigen prestige op te fijzelen terwijl gelijk tijdig 100-de mensen in SME verstoken zijn van goede medische voorzieningen.
  Slechts omdat dit een mooi emotioneel geladen verhaal op levert wordt er geld uit de staatskas beschikbaar gesteld. We zagen dit eerder bij slachtoffers van ruk winden.

  Over de rug van de slachtoffes maakt deze sociopaat goede sier. WALGELIJK.

  Morgen staat mijn geld weer op mijn rekening en maak ik 1000 € ove aan het KWF. Anoniem en zonder publiciteit puur als protest naar dit handelen. Wel onder vermelding van mijn motivatie:

  “Gezondheidszorg moet voor iedereen gelijkelijk beschikbaar zijn en gevers mogen nooit uit publiciteits geilheid giften doen”

  Doe ook mee. Geef dit weekend geld aan het WKF

  http://helpen.kwfkankerbestrijding.nl/helpen-als-particulier/Pages/ik-geef-geld-online-doneren-aan-kwf-kankerbestrijdingB.aspx?icmp=KB_optimalisatie_headerhome


  Maak melding
 26. In een der edities Weekkrant Suriname van het jaar 1998 stond een bericht dat een kind ziek was, en in Nederland zat zonder geld voor de behandeling. Er stond dat de president Wijdenbos toen UIT EIGEN ZAK geld geschonken had om direct de nood te ledigen. Het bleek later om geld genomen uit de staatskas te gaan, meneer Wijdenbos liep zo ging het verhaal met grote bundels geld en creditcards, allemaal eigendom van de Staat. Ofschoon we allemaal hopen en bidden voor de genezing van kleine en grote Surinamers, en hopen dat mensen genezen moeten we ons afvragen waarom het ziekenfonds of een andere organisatie die mensen helpt dit niet kon doen? Waarom Frankrijk? Met Colombia en Cuba zijn er toch afspraken? Waarom dit kind en niet zovele anderen die ook ziek zijn? En ja wie betaald dit? De president uit eigen zak of uit de staatskas, maw een onrechtmatige handeling, diefstal zo u wilt, net als Jules Wijdenbos in 1998?


  Maak melding
 27. Dit is politiek, verkoop jezelf en kijk hoe je alles voor elkaar krijgt. Dit is weer zo een mooie politieke stunt waar menige domme suri s in trappen. waarom zorgt bouterse er niet voor dat dit in eigen land gebeurt. Waarom zorgt hij niet dat de ziekenfonds in su goed geregeld wordt. Pas op mensen als sabajo maar beter wordt, ik hoopnhet
  Ik ben benieuwd


  Maak melding
 28. MARIA: Er is bij Colombia aangeklopt het kind is daar ook geweest, maar toen bleek om welke ingreep het ging hebben de Colombianen het afgeblazen, omdat ze dergelijke operaties alleen uitvoren voor eigen staatsburgers.Ook bij Cuba is aangeklopt maar volgens volksgezondheid of hoe de Sur. Ministerie ook mag heten is er nooit een reactie gekomen.Of dat klopt? Je weet het nooit met die gediplomeerde leugenaars die daar de leiding hebben.


  Maak melding
 29. Tweegesprek Pres en Stevie M
  P= Pres
  S= Stevie

  P: Eey Broeder Stevie,
  Darthuizen, Lindeboom, Duttenhofer, Roy van Aerde zo kort achter mekaar en
  allemaal maties, allemaal ergens tussen de 60 en 70. M’e frede ptjienso mang
  S: Sa je frede dang?
  P: Wanneer ben ik?
  S: dat weet alleen de Heer daarboven.
  P: ma mie ben ab wan dreng
  S: Saj dreng mi boi
  P: ik stond bij de hemelpoort
  16 mannen stonden daar, gewapend met Uzi
  S: je jokoe, sa den taki
  P: GO TO HELL
  da mi long da den soet mi in mi baka ma mi no dede
  S: dromen zijn bedrog want als je wakker wordt dan ben IK er nog!
  P: ma mi dring no keba ete want mi no dede. Da mi waka doro go na Vagevuur. Di mi doro, wan lo busnengre fu Moiwana, uma nanga pikin, uma nanga bere nanga mang boesnengre bing wakti mi drape. Allamalla ben set den gong, uzi so boeng.
  S: da sang den taki?
  P: HIT THE ROAD, JACK!
  Mi tek futu long.
  Den soet mie in mi baka ma mi no dede,
  S: PRIJS DE HERE, gado yepi mi boi
  P: da mi wakka go moro fara, te mi doro Hel
  Da mi sji MI SREFI e tnapu na heldoro, hori wan Uzi. Mi tak: what the ff**is this?
  Dan mi srefi piki mi: RIGHT HERE IS WHERE YOU BELONG
  S: Eey Pres mi ab wan sani fu du now, m’e sjie laterssz
  P: Ombeskoft


  Maak melding
 30. Totaal geen enkele vorm van sympathie te bemerken bij de meesten die reageren waarvan je oprecht kunt spreken dat ze behoren tot de “De Zwarte Jagers”. Jullie moeten je diep en dood schamen. Wie de schoen past trekke hem aan. De hoofdlijn is een kind met kanker die hulp krijgt en daarmee een kans op genezing. Behandeling van kanker is sowieso per definitie peperduur! Wist je dat dan niet? Zelfs dat, normaal doen uit barmhartigheid voor de zieken, is een onmogelijke taak voor jullie. Er is bij jullie in het hart een ongeneeslijke ziekte. Waarom overweeg je niet gewoon springen als je zo gefrustreerd bent?


  Maak melding
 31. @melkfijn

  Wij als surinamers zijn blij dat er hulp komt voor die jongetje en zijn leven gered kan worden!
  Waarover wij het hebben is het feit dat bouta alle crediet naar zich wil toetrekken!Alsof hij het gedoneerde geld uit zijn eigen zak betaald heeft. Dit is nonsens en wij weten het. Het geld komt uit de staatskas. de kop moet daarom ook luiden’
  Dank zijn de surinamers en niet dank aan bouta!
  Ere wie ere toekomt ..en dat zijn wij de belastingbetalers van Suriname die al het geld in de staatskas storten en en waarvan Lackin,bouta,somo,ameerali ook gebruikmaken zodat zij nog lang en blij verder kunnen doorgaan met hun reizen voor zomaar!Praat Suriname bv over 8dec dan lijkt het alsof je baasje is opgeslokt door de aardbodem!Hij verdwijnt voor een dagje om 8 dec te kunnen ontvluchten!
  Nu ,snap je nu wat wij bedoelen!!??


  Maak melding
 32. Gefrustreerde réétje (Ray) reageert ook met wiebelend kontje op driejarige kind die momenteel ligt in een ziekenhuis in Parijs, Frankrijk.

  Familie Sabajo, heel veel sterkte met uw kindje. God’s kracht en bovenal rijkste zegen.

  Trekt u zich niets aan van dit zielige koloniaal-slaafje geval, die zelfs in zo’n situatie zijn “8 dec speeltje” – u mag ook zeggen spleetje – uit de kast moet halen.

  Troost u, u bent niet de enige die dagelijks last ondervindt van deze HOOLIGANS. Voor straf dient réétje z’n wiebelend kontje te keren om genomen te worden.

  Het is vermakelijk hoe dit schandknaapje en zijn andere makkertjes, dagelijks hun levenslange gevangenisstraf hier op de site moet uitzitten.

  Het is dagelijks genieten geblazen.

  We benne benieuwd!


  Maak melding
 33. he he: Je weet waarschijnlijk ook dat wetenschappelijk is bewezen, dat die lui die het hardst roepen dat anderen in de kast zitten, zelf ook diep ,heel diep in de kast zitten, maar snachts als het donker is achter gesloten deuren of bij ruimschuimend bier stiekem de kast uitkomen en er pap van lusten!!!


  Maak melding
 34. Melkfijn:
  De één wordt boos, de ander woedend, chagrijnig, verdrietig, moedeloos, cynisch of……..sarcastisch, als men weer het gevoel heeft “genomen” te zijn door de president van het land.
  Met staatsgeld een doodziek kind helpen en doen overkomen alsof het uit jouw eigen zak komt, is ronduit WALGELIJK te noemen.
  Gebruik maken van het leed van een kind om reclame te maken voor jezelf. Dat is geen barmhartigheid maar listigheid en bedrog!
  Zoals wij het geleerd hebben van onze ouders en voorouders: als je goed doet, doe het in stilte en hang het niet aan de grote klok uit zelfzucht.
  En doe het vooral uit EIGEN zak anders heb jij het niet gedaan en pronk je met de veren van je eigen mensen.


  Maak melding
 35. @He HE de hijger

  Jammer dat op 8dec niet je vader, je zoontje of je broertje werd neergeknald als een hond te Fortzeelandia!Als je God danken wil dan moet je HEM danken dat hij jouw deze leed gespaard heeft!
  Voor de rest moet jij je snavel dichthouden omdat het meer schade voor jouw meebrengt dan jij denkt te doen met ons!
  PS

  die kokodrillen traantjes van je moet je maar bewaren ,voor de dag des oordeel van je held met amnestie!!!


  Maak melding
 36. Wie van jullie kunnen mij aanwijzen waar beschreven staat in het bericht dat het geld komt uit de zakken van de President van Suriname? Het is goed mogelijk dat ik erover heen las! Want in het bericht staat namelijk het volgende: “Het kabinet van president Desiré Bouterse heeft vijfentwintig duizend euro vrijgemaakt voor een peuter met beenmergkanker. Dit meldt de Times of Suriname”. Laat we van elkaar leren en wijs me noh waar.

  Als dit de toon is van mensen die blij zijn met de hulp die er is gekomen voor een kind met kanker welke beenmerg transplantatie moet ondergaan. Als de argumenten die deze figuren aanhalen een vergelijking is met…..jawel gebeurtenissen rond 8 december, dan weet je dat er geen contact meer is werkelijkheid met hen. Hoe triest! Wan kankankan, wan djandjandja bitagron. Soso BITA man saang ai mi boi. Soso fuga son wan fu den e fuga. Soso BITA. Jullie lijden aan het Bouterse Syndroom. Als de kop van van het bericht verkeerd is gekozen dan heeft dat zeker niks te maken met de publicist die het bericht plaatst. Daarnaast getuigt het van goed journalistiek werk dat je even je bronnen checkt voor je overgaat tot het publiceren. Lees nogeens wat ik schreef en je zult merken dat ik on-topic en inhoudelijk ben ingegaan op het bericht. Het is puur onkunde en onwetendheid dat het gewoon niet lukt on-topic en inhoudelijk op een simpele nieuwsbericht als hierboven in tegaan. Ga terug en ga goed lezen wat ik schreef en reageer on-topic inhoudelijk.

  Hier op Waterkant discussiëren sommigen van ons om de waarheid boven water te krijgen en niet om een discussie te winnen!


  Maak melding
 37. Schandknaapjes réétje (Ray) en who cares onze welbekande verwijfde snotneusjes hier op de site. Dat jullie willen lezen wat jullie willen lezen is tot daar aan toe. Maar dit staat er letterlijk zielige opruiers:

  Het kabinet van president Desiré Bouterse heeft vijfentwintig duizend euro vrijgemaakt voor een peuter met beenmergkanker.

  Meer staat er niet als zodanig. Een groot compliment aan de President van Suriname. Meer of minder kunnen wij er niet van maken.

  Familie Sabajo niets van aantrekken van deze HOOLIGANS – onderlinge kontneukers – die smachten en smeken dagelijks hier op de site om aandacht. Hun levenslange gevangenisstraf is: zichzelf dagelijks belachelijk te moeten maken hier op de site. En wij, wij mogen ons kostelijk amuseren. Wat een plezier beleven wij met deze dagelijkse virtuele kontneukers. Voor de rest hoeft u niet te raden, het spreekt voor zich.

  Familie Sabajo overheen stappen. Sterkte in het bijzonder aan Gianni. Het ga hem goed.

  Tot de volgende opruier.

  We benne benieuwd!


  Maak melding
 38. @ die paarse stomme idioten.
  Suriname doneert voor kind met mergkanker was beter geweest, jullie doen alsof massamoordenaar bouterse een heilige is.
  Hitler helpt joods kind met ………


  Maak melding
 39. @Melkfijn….laat de president bewijzen dat hij dit UIT EIGEN ZAK HEEFT BETAALD. Weet je niet dat burgers vragen mogen stellen over de herkomst van geld? Desi Bouterse als Gudu Pa’ that will be the day. De president heeft ZELF gezegd tak’ai winsi tak en abi so furu moni nav Kwakoe…Al met al geeft de president meer dan 100.000 USD weg, in nauwelijks 8 maanden. Ja Gudu PA!


  Maak melding
 40. Mensen helpen die het minder hebben is altijd goed. Maar met welke bedoelingen je geeft kan je aflezen aan de manier waarop je ermee omgaat. Schreeuw je het van de daken dat je iets gegeven hebt of blijf je stil omdat de persoon gaat die je helpt.

  Bouterse is hier duidelijk bezig met zijn campagne voor zijn herverkiezing in 2015. Geld geven en van de daken schreeuwen door middel van zijn eigen paarse propaganda machine. Dat was zo bij Kwakoe en nu ook weer. Zijn intenties zijn wat mij betreft dan ook niet juist. Maar … kan je iets anders verwachten bij een gift van de duivel?


  Maak melding
 41. On-topic inhoudelijk reageren graag: Het kabinet van president Desiré Bouterse heeft vijfentwintig duizend euro vrijgemaakt voor een peuter met beenmergkanker. Dit meldt de Times of Suriname. Het is je goed recht om als burger vragen te stellen in een democratie. Dat is nogal algemeen bekent en vragen naar de bekende weg!

  Als tegenargument op het bovenstaande komt er een met dit: “@Melkfijn….laat de president bewijzen dat hij dit UIT EIGEN ZAK HEEFT BETAALD. Weet je niet dat burgers vragen mogen stellen over de herkomst van geld?” Ik hoop dat je dit expres doet en dat je er niks aan kan doen. Anders moet je de tekst nogeens goed lezen.

  Het is ook goed om te weten dat het Kabinet van de President een eigen begroting heeft. Corrigeer mij a.u.b. mocht ik er naast zitten.


  Maak melding
 42. @Melkfijn

  Of het geld van de centrale begroting komt of van de pot van “kabinet vand e president” het is en blijft geld van het volk en het is en blijft een goedkope politieke truuk van DDB.

  Overigens begrijp jij blijkbaar even min wat “on/off topic”reageren inhoud.


  Maak melding
 43. Laat ik voorop stellen dat ik helemaal niks met politiek heb dus ook niet met de Surinaamse. Ik vraag mij af hoe de reacties zouden zijn geweest als de donatie afkomstig zou zijn van het kabinet van de vorige president en de kop van het artikel dezelfde zou zijn (maar dan met de naam van de vorige president).
  Bespaart u zich de plusjes en/of minnetjes want die raken mij niet.


  Maak melding
 44. dat ddb geld doneert, helemaal geen probleem

  máár dan uit zijn eigen zak,letwel zijn eigen geld en niet van de samen leving uit staats kas..


  Maak melding
 45. Beste Get a Life, meneer Venetiaan, daar kun je veel van zeggen, maar niet dat hij een corrupte diefachtige president was, integendeel. Vraagje kun je dat van de huidige president zeggen, met de brad’ kanti van je mond?


  Maak melding
 46. @GET A LIFE: ” Ik vraag mij af hoe de reacties zouden zijn geweest als de donatie afkomstig zou zijn van het kabinet van de vorige president en de kop van het artikel dezelfde zou zijn (maar dan met de naam van de vorige president).”
  ——–
  De donaties van de vorige president waren ONZICHTBAAR voor anderen. Als hij iets gaf dan kwam het uit zijn eigen portemonnaie. Hij heeft het nooit aan de grote klok gehangen omdat hij een integer mens was, goed, eerlijk en degelijk opgevoed door twee prachtige ouders.


  Maak melding
 47. ik ben heel blij dat het kabinet van de president zijn bijdrage heeft geleverd,wat het kabinet van de president niet heeft gedaan is geld beschikbaar stellen voor een kind die naar het buitenland moet voor een levertransplantatie. Er waren 2 kinderen met hetzelfde afwijking, bijde heeft de staat Suriname aan hun lot overgelaten. Een is overleden,terwijl die andere door zijn ouders naar frans guyana is gebracht voor verdere medische behandeling,omdat de mens bij de fransen centraal staat. Toch hoor je dat kinderen rechten hebben op gezondheidzorg in Suriname


  Maak melding
 48. Drie keer Hoera voor de president van SU, omdat hij niet alleen ‘de kleine Ingi Boy’ is die president is geworden, maar nu blijkt hij ook de Robin Hood held van SU te willen worden. Uiteraard moeten ouders van zeer zieke kinderen ook financieel geholpen worden. Maar een president hoeft zich niet persoonlijk en incidenteel te profileren. Een president moet het land besturen met beleid dat voor iedere ernstig zieke soelaas biedt. Met zo’n eenmalige actie, hoe acuut noodzakelijk dan ook, schept hij presidenten en irreële verwachtingen. Maar een president die een Amnestywet nodig heeft om te overleven, zal per definitie populistische maatregelen nemen, met als doel zieltjes winst.


  Maak melding
 49. REVALI: Robinhood stal van de rijken en gaf het aan de armen.
  Je DDB die Ingie boi, veroordeelde drugsdealer en massamoordenaar en analfabeet steelt van de gehele Surinaamse bevolking arm en rijk ten gunste van zichzelf en zijn 40 struikrivers!!!


  Maak melding
 50. Robin Hood? Desi Bouterse? Ja het is een struikrover, ja, maar een die alleen voor zichzelf iets pakt van anderen. Dat is duidelijk, wat iedereen wil weten is waarom dit kind, terwijl anderen sterven. GFCnieuws
  meldt zo vaak dat kinderen ziek zijn, en nooit hoor je dat pres kon yepi. Opeens wordt een kind geholpen door de president, uit zijn eigen zak. Anderen schrijven hier dat anderen kinderen stierven. Dus: what is going on, people? zou Johnny Kamperveen vragen Sa e psa, den man e du the du drape, en un no sabi!? Ja tok, wiens geld wordt hier gebruikt? We benne benieuwd, we benne reuze benieuwd!


  Maak melding
 51. Het zou niet anders moeten,het blijven gemeenschapsgelden of door criminaliteit verkregen.

  Dit is een van de methodes van deze president om een wit voetje te halen. Maar alles is doorgestoken kaart.

  Directie 1voor12 de heer Vismale is zeer goed bevriend met Bouterse. En nu wordt een kind gebruikt om Bouterse als een weldoener naar buiten te brengen?.

  Alle liefde, kracht en beterschap voor het zieke kind. En goed dat Bouterse iets doet, maar het hoeft van mij niet zo doortrapt te zijn. Doet echt afbreuk aan 1voor12.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES