dinsdag, mei 21, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinaamse minister bijt zich vast in eigen buurt

Surinaamse minister bijt zich vast in eigen buurt

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 mrt – Minister Edward Belfort van Justitie & Politie weigert te verhuizen uit zijn woonbuurt aan de rand van Paramaribo. De ‘volksbuurt’ De Goede Verwachting, of populair ook Witboiti, is Belfort na aan het hart. De buurt was goed voor toen Belfort nog geen minister was, en moet het nog steeds zijn. De veiligheidsdiensten en ook anderen denken er het hunne van.

Witboiti zou niet geschikt zijn als woonbuurt voor een bewindsman. Ook zou de buurt onveilig zijn, vanwege diens gettoachtige reputatie. Ook het gegeneraliseerde beeld van crimineel broeinest zou een minister niet staan.“Ik blijf hier. Ik heb nergens heen te gaan. Men vindt dat het geen goede buurt is. Maar ik vind van wel”, zegt Belfort tegenover de Ware Tijd. Het is ook wat hij de Centrale Veiligheidsdienst te kennen gaf bij zijn aantreden als minister vorig jaar.

Witboiti is zijn thuishaven al vanaf zijn jongensjaren. Hij bleef er ook nadat hij politieagent werd. Zijn uitgangspunt is dat mensen vatbaar zijn voor verandering. Een duw in de rug of een schouderklopje kan daarbij helpen. Juist nu hij minister is, kunnen de stimulansen meer effect sorteren. “Nu al zijn er signalen dat de buurt verandert, vanwege de houding van de minister. Daarom ga ik niet weg. Wie zou dan als voorbeeld moeten dienen”, aldus Belfort.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

45 REACTIES
 1. PLUIMPJE VOOR DEZE MAN DAT HIJ ZICH NIET VERHEVEN VOELT BOVEN DE BUURT WAAR HIJ IS OPGEGROEID. ZOALS ZOVELEN DENKEN DAT ZIJ MEER ZIJN DAN DE BUURT WAAR ZIJ WONEN. EEN GEZEGDE ZEGT :
  “JOE PLAK KA TAP A MUUR, KA DENKI DAT A DE WANG SKEDERIJ (PICASSO).”
  EN DIT TERWIJL KA TANG KA


  Maak melding
 2. Inkoppertje.

  Wat een humor vandaag wkn!

  Hoe ging het ook al weer: ‘You can take the man out of the gutter, but…..
  Al draagt een aap een gouden ring…..
  Boeven vangt men met….

  Vraagje, waar ligt witboiti?
  Zie het nl niet op de kaart 🙂


  Maak melding
 3. Belfort past prima tussen het paarse materiaal. Edward Belfort is zelf een crimineel. Een betere verblijfplaats is er voor hem niet. Sterker nog, ik vind dat ze een hek met prikkeldraad om Witboiti moeten bouwen. Wat mij betreft verhuizen alle NDP-ers naar Witboiti. Allemaal verplicht een enkelbandje dragen. Deze getto moet afgegrendeld worden met de beschaafde wereld. Opgeruimd staat netjes.


  Maak melding
 4. De minister heeft gelijk. Jammer dat zijn houding enigszins teniet wordt gedaan door een regering waarin corruptie, nepotisme, vriendjespolitiek en fraude aan de orde van de dag is.

  Om niet te spreken van een president, ambassadeurs en lagere ‘goden’ die verdachte zijn in een lopend proces, met moord, doodslag en andere mensenrechtenschendingen. Verder zijn ze in het verleden veroordeeld vanwege allerlei drugsdelicten, fraude, etc.

  De buurtgenoten van de minister en de rest van Suriname hebben op dat gebied gewoon geen goed voorbeeld of ze denken vermoedelijk: wat zij mogen, mogen wij ook.


  Maak melding
 5. =De opstelling naar de buurt toe is te begrijpen en kan een stimulans zijn voor velen.

  =Aan de ander kant zit er wel een gevaar in vanwege het werk dat hij doet. De vraag is dan ook in hoeverre hij mensen op het matje kan roepen en hard kan ingrijpen als er daad werkelijk iets ernstig in zijn buurt gebeurt, dit terwijl hij heel goed op die mensen is.. Oppassen dat er geen haat ontstaat.


  Maak melding
 6. Hij zit in elk geval in de juiste buurt wanneer zijn overige maffiamaatjes DDB en consorten langs komen om hun dubieuze plannenetjes te beramen!


  Maak melding
 7. Onze “KaBouter” zou eens een voorbeeld kunnen nemen aan deze man Belfort, die tenminste toont dat hij meer principes heeft dan menigeen in de regering, ongeacht zijn functioneren.


  Maak melding
 8. En alle oneerlijken,dieven,rovers,verkrachters, weten nu waar Belly te vinden is.Ik hoop dat jullie nu gehoor geven aan zijn oproep om bij hem te melden en de gewone burgers met rust te laten.Ik heb steeds het vermoeden dat jullie je op het verkeerde adres aanmelden.


  Maak melding
 9. Hallo belfort, de serial killer van WITBOITI,
  De gezegde SOORT ZOEKT SOORT is niet voor zomaar uitgevonden!Het paast picture perfect bij jouw!

  jij een voorbeeld…..?!!!!
  Wanneer heb je voor het laatst voor de spiegel gestaan!!???


  Maak melding
 10. @Koos en consorten

  Wanneer zijn jullie voor het laatst geweest in de buurten waar de die groene partij zijn aanhang heeft, Frimangron, Van Dijk enz enz?
  Witboiti is vergeleken met deze buurten vandaag de dag een villawijk!

  @Esmerald,
  Meen je dat nou echt? voor iemand die altijd mee wil praten zou je het moeten weten, tenzij je in Holland bent geboren.(no disrespect)


  Maak melding
 11. Dat Belfor niet wil of kan verhuizen is zijn goed recht. Ik teken daar wel bij aan dat zijn getto-mentaliteit wel tegen hem zal werken. Hij stelt een goed voorbeeld te willen zijn voor jongeren. Hiermee slaat hij de plank volledig mis als ik kijk hoe hij zijn beleid voert. De kwestie Gallant is een bewijs dat zijn straatvechtersmentaliteit de zaak geen goed doet. Zijn bestuurlijk-politiek niveau is ver beneden alle peil. Een Engelse gezegde: ‘You can take the man out of the ghetto but you can’t take the ghetto out of the man’!


  Maak melding
 12. @Shot door de Roos

  Wiboiti een villawijk?!

  Ja natuurlijk onder Belfort zijn aanwezigheid kunnen jullie alles witwassen daar …vandaar de villawijken!!


  Maak melding
 13. ” Is not where you live but how you live ”

  Herinnert u zich deze nog?

  Schoonzus van president steekt huis in brand!
  Was toch in een mooie sjiekewijk in Paramaribo?


  Maak melding
 14. praktisch alle leiders uit de hele werteld zijn aanwezig in Rome om de nieuwe paus te zien beëdigd worden..

  behalve die van sme ,die durft weer niet te gaan,bang dat hij wordt opgenomen in ,,het boek off gunus,,

  waarom blijft juist hij altijd weg bij belangrijke gebeurtenissen..

  heeft hij soms vlieg-angst of bang is dat hij uit de vliegtuig wordt weg geduwd boven de oceaan..

  je kunt een brief sturen,maar persoonlijk aanwezig zijn is van andere waarde..


  Maak melding
 15. Wanneer zijn jullie voor het laatst in de Loorstraat of Vulcanistraat, Afi Jabbastraat(Nepveustraat) geweest?
  Stronghold van die groenepartij!
  Zeker weten dat jullie keihard weglopen.


  Maak melding
 16. Ook een goed voorbeeld voor de Surinaamse Jeugd:

  Militair. Vertrouweling van Desi Bouterse. Vestigde in de guerilla met Brunswijk reputatie als ‘beul van het binnenland’. Was onder Bouterse hoofd van de inlichtingendienst. Nu hoogste veiligheidsadviseur van de president. Ook directeur van een eigen bewakingsdienst. Zou volgens verklaringen aan de Nederlandse justitie hand- en spandiensten verlenen aan het Suri-karte

  En zijn huidige functie: hoofd Bureau Nationale Veiligheid.

  Melvin Linscheer, hoofd Bureau Nationale Veiligheid, zegt in gesprek met Dagblad Suriname nota te hebben genomen van het International Narcotics Control Strategy Report (INCSR) 2013 van het Bureau of International Narcotics and Law Enforcement Affairs van de USA.

  In dit rapport wordt weer eens benadrukt dat Suriname een doorvoerland is van cocaïne uit het achterland van Zuid-Amerika. Het Bureau noemt corruptie op alle overheidsniveaus een hoofdoorzaak van het aanhoudend probleem.

  En wat zegt deze Beul van het Binnenland op het dodelijke rapport van de USA:

  ” ‘We laten ons niet opjutten door dergelijke rapporten”

  En dat is Suriname anno 2013: de moordenaars en criminelen zitten in de hoogste overheidsfuncties

  Wat een voorbeeld voor de Surinaamse jeugd.


  Maak melding
 17. Los van alle overige maatregelen die door deze minister getroffen zijn of nog getroffen zullen worden in de toekomst, vind ik deze houding van hem sympathiek. Waarom moet je, wanneer je toevallig, tijdelijk tot minister benoemd wordt, van verwaandheid niet weten hoe snel je uit je oude woonomgeving moet verhuizen, Lamur woont ook nog steeds in het oude huis waar hij al in woonde voordat hij minister was, Abrahams was nog niet eens geïnstalleerd als minister en hij was al vertrokken uit het huis waar hij jaren in gewoond had.
  Ik sympathiseer niet met de huidige coalitiepartijen, maar ik bekijk Belfort na het programma ‘Tap a Bankstel’ al met andere ogen, de manier waarop hij misstanden probeert aan te pakken, zou volgens mij met een beetje meer takt mogen gebeuren, maar hij heeft vaak wel gelijk om ze aan te pakken.


  Maak melding
 18. @Schot door de roos.
  ja ik ben serieus.
  Ik ken alleen maar wit-santi ergens in distr. Para volgens mij.
  Witboiti nooit van gehoord.
  En ik geloof niet dat ik de enige ben.

  Ik vermoed dat het in de buurt is van de ex-witboi-fabriek?
  ahum, niet lachen.


  Maak melding
 19. Beste Henkes,

  ook ik moet toegeven dat Belfort de beste minister is van dit bijeengeraapt zooitje. En volgens mij als enige ook van redelijk onbesproken gedrag.


  Maak melding
 20. @ Schot door de Roos:
  “Herinnert u zich deze nog?

  Schoonzus van president steekt huis in brand!
  Was toch in een mooie sjiekewijk in Paramaribo?”
  ———-
  Dit is vals, Schot door de Roos.
  Hier schiet je echt mis, door de roos dus.
  De schoonzus van onze vorige president Venetiaan had een psychiatrische aandoening, ze was ziek!
  Hoe pijnlijk moet dat niet geweest zijn voor de hele familie. Een beetje respect zou hier op zijn plaats zijn.


  Maak melding
 21. Feit is dat de press en consorten criminelen zijn en dat dit geen goed voorbeeld is voor de jeugd, GERESPECTEERDE (buitenlandse) ministers willen ook NIET geassiocieerd worden met een moordenaar, veroordeelde drugsdealer.

  Wie durft mij tegen te spreken..


  Maak melding
 22. Koos volgens mij begrijp je niet waarover het gaat ,ik denk dat je de billen van de blanken mag blijven likken ,want Belfort is helemaal niet van de NDP ,ik denk dat je beter moet gaan verdiepen en interesseren in het Surinaamse gebeuren .Ik vind Belfort een voorbeeld figuur voor heel veel jongeren in suriname en ook voor anderen die een hart hebben voor suriname en die voorgang van suriname willen .Hij is geen Santhoki die racistisch bezig is .


  Maak melding
 23. Deze minister Belfort heeft alles in zijn profiel om Su de goede kant op te laten gaan.
  Laat u niet van de wijs brengen minsiter Belfort: in de hoedanigheid van “Tigri barba”heeft u menig crimineel op twee gedachten gebracht en nog velen zullen de weg naar het gevang volgen.
  In de hoedanigheid van mens heeft u bij mij een gevoelige snaar geraakt: hoe gewoon kan je zijn als minister en mens.
  Bravo, bravo, bravo


  Maak melding
 24. Gewoon doen blijven !
  Maak er een mooie buurt van, dan kunnen dieven geen grond komen roven……want men denkt eerder aan grond roof en deze regering doet toch niks….blijven…goed beveiligen en blijven…..heel mooi toch…het moet een keer ook anders…men wil deze man in een situatie brengen waar enkel list en bedrog wordt toegestaan…en dat doen velen…blijf !.. tan pi yu di.


  Maak melding
 25. Waarom worden wijken als Latour en Goede Verwachting ‘volkswijken’ genoemd??? De benaming ‘volkswijk’ suggereert dat je in die wijken een dwarsdoorsnede kan vinden v.d. gehele Surinaamse bevolking maar de realiteit toont aan dat voornamelijk mensen van een bepaalde etnische groep (de afro’s) woonachtig zijn in dat soort wijken en dan met name mensen die voornamelijk behoren tot de onderkant v.d. samenleving.


  Maak melding
 26. ik ben boyke van witboiti
  ik ben 10 jaar en woon al heel me leven in witboiti
  vaak zie ik de minister voorbij rijden me vader en hem hebben vroeger veel met elkaar gespeeld
  Ze zijn nog steeds vrienden
  papa werkt bij een goudbedrijf en mama in het ziekenhuis
  het gaat goed met ons en hebben nu al 2 maanden internet
  Ik vind het tof dat hij ook bij ons in de buurt woont
  Ik doe hard mijn best op school want ik wil net zo als de minister worden
  wat is zeker niet wil worden is als die vele domme mensen die lelijke dingen over suriname en de minister schrijven
  want daar komt suriname niet mee vooruit

  boyke


  Maak melding
 27. @ Esmerald,
  Zou je kunnen zeggen, hangt ervan af van welke richting je komt.
  In ieder geval voorbij de Koesewijnebrug links, gaande richting Nieuweergevondenweg.


  Maak melding
 28. Dit zijn nou van die bille berichten en weer ede nieuwtjes, what a fuck, als ie kerel daar wil blijven
  wonen lieb eng, het is zijn torie. Den mang jere go dape boi.


  Maak melding
 29. Mensen die woonachtig zijn in een villawijk, zijn allang blij dat Belfort in die ghetto blijft wonen, want met zo,n man als buurman moet je ook niet echt gelukkig zijn, want zijn manieren zijn ook van een bedenkelijk niveau.


  Maak melding
 30. Witboiti, Wit Santi, Wit-snoifie, ach wat maakt het uit. Ik associeer de wijk Goede Verwachting met occupanten en krakers. Dat is misschien een stigma. Maar goed, als de minister in zijn eigen buurte wil blijven wonen, mijn zegen heeft hij. Ik heb al een andere minister als buurman, en ik kan niet zeggen dat ik daar erg blij mee ben. Dat gedoe met beveiligingsdiensten en militairen, waar worden mijn bloemen alleen maar allergisch van.


  Maak melding
 31. Ik vind de laatste zinsnede van de minister wel grappig.

  “Nu al zijn er signalen dat de buurt verandert, vanwege de houding van de minister. Daarom ga ik niet weg. Wie zou dan als voorbeeld moeten dienen?” aldus de minister.

  Hiermee geeft de minister aan dat er geen goede voorbeelden te vinden zijn.


  Maak melding
 32. ‘Vicepresident Robert Ameerali heeft met nadruk aangegeven dat vakbondsrechten niet beknot mogen worden. “Dat blijft overeind”, stelt hij. Op een vraag, tijdens een persconferentie dinsdag, antwoordt de bewindsman dat de buitenfunctiestelling van vakbondsleider Gustaaf Gallant zeker wordt ingetrokken zoals dat is beloofd door minister Edward Belfort van Justitie & Politie. Ameerali zegt dat de regering ernstig bezig is deze zaak op te losse’.

  Belfor is hardnekkig en rancunieus. Deze man moet ‘gereshuffeld’ worden. Hij weigert de buitenfunctiestelling van Gallant ongedaan te maken. Heeft dat te maken met zijn ‘getto’ mentaliteit?????


  Maak melding
 33. Respect voor die man dat hij daar wil blijven door hem kan de buurt gereinigd worden

  En zijn buurt als klein jongen das toch mooi waarom moet hij ineens bigidoen om zijn eigen buurt te verlaten


  Maak melding
 34. Deze man heeft groot gelijk, is gewoon zichzelf gebleven en niet naast zn schoenen gaan lopen….

  Als je in een dure buurt gaat wonen. in een gouden kooi zoals heel veel die in de politiek miljonair geworden zijn, weet je niet wat er zich in het land afspeelt. Je leeft dan ver buiten de realiteit….


  Maak melding
 35. @Schot door de Roos

  Bedankt voor de info!
  Weer iets geleerd.

  En nu nog een beetje suri-zon deze richting opsturen.

  Phoe, ik heb het echt gehad met dit weer.


  Maak melding
 36. @boyke van witboiti

  Goed van jou, dat je trots bent op je buurtgenoot.
  Een beetje the American dream.

  Zo te lezen, behoren je ouders tot de middenstand, ze werken erg hard.

  Maar….
  Let wel, je verdiend meer en bent niet gedoemd daar te blijven wonen, de wereld staat voor je open, maak er gebruik van en neem geen genoegen met minder!


  Maak melding
 37. je kunt een varken uit een sloot halen,maar een domme negré kan je niet uit de sloot halen..

  lood om oud ijzer..

  laat hem in zijn eigen waarde..komt nooit verder..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES