woensdag, mei 22, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijWijk in Paramaribo eerste begunstigde Petrocaribe

Wijk in Paramaribo eerste begunstigde Petrocaribe

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 mrt – De Wijk Latour in het zuiden van Paramaribo komt het eerst in aanmerking voor hulpgeld uit het Venezolaanse Petrocaribe fonds. Voor herstelwerk aan het plaatselijke gemeenschapscentrum is tweehonderdduizend dollar nodig. De Stichting Buurtwerk Latour, Stibula, heeft het projectdossier al klaar liggen en het is nu wachten op een signaal.

De regering zal uiteindelijk bepalen wanneer het geld vrijkomt. Het stichtingsbestuur verwacht glansrijk door het voortraject heen te komen. “Vanwege de prestaties van Stibula, de bijdrage aan de gemeenschap en het goede beeld dat de verantwoordelijken hebben van het centrum”, zegt Stibula-voorzitter Ronald Kolf tegenover de Ware Tijd. De goede reputatie als ontwikkelingsorganisatie die al ruim vijf en veertig jaar aan de weg timmert, helpt wellicht.

Stibula richt zich vooral op werken met jongeren. Een padvindersgroep, sportbeoefening en gemeenschapsontwikkeling staan centraal. De organisatie moet het vooral hebben van vrijwilligerswerk. Maar dat wordt steeds lastiger. “Mensen hebben geen tijd. Ook zijn er geen geschikte personen en mensen verhuizen ook”, aldus Kolf. Petrocaribe biedt Suriname de gelegenheid aardolie deels te kopen op afbetaling. Wat niet meteen betald hoeft te worden moet in een ontwikkelingsfonds.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
 1. Die begi begi tori in Suriname houd nooit op. En maar een grote mond hebben, “we regelen het zelf”. De gemiddelde Surinamer gaat straks van bedelen een ware kunst maken. Dankzij Bouterse heeft Jos Steeman Shipping straks meer dan genoeg werk. Rijen families die straks op hun dozen zitten te wachten.


  Maak melding
 2. =Er staat letterlijk::::
  Petrocaribe biedt Suriname de gelegenheid aardolie deels te kopen op afbetaling. Wat niet meteen betald hoeft te worden moet in een ontwikkelingsfonds.

  =Ik hoop dat de jongeren gaan beseffen dat zij straks met een enorme schuld zitten en niets voor hun land en volk kunnen betekenen.

  =Bouterse heeft altijd geroepen wij kunnen het zelfs, dus wat er nu gebeurt is geld vergooien.

  =De Surinaamse bank is nu al bezig voor de tweede keer de Surinaamse dollar te gaan devalueren, dit betekent dat de familie in Suriname straks de harde euro nodig heeft. Dollars zijn nu al schaars.


  Maak melding
 3. Carl Breeveld: Ik hou de president aan zijn woord

  Ik hou de president aan zijn woord, uitgesproken tijdens de algemene beschouwingen dat in het eerste kwartaal 2013 de ontwerpwet anti-corruptie bij De Nationale Assemblee er zal zijn. Ik heb daar tot nu toe niets van gemerkt, maar er zullen verdere stappen ondernomen worden om de samenleving bewust te maken. Er is kennelijk sprake van onwil dan wel onmacht.”

  Breeveld vindt het niet verwonderlijk dat het ene schandaal na het andere de regering achtervolgt. Het is alsof men denkt: “Zo snel mogelijk graaien en dan zien we nog wel of er anti-corruptiebeleid moet komen.” Het schandaal rond onderminister Mahender Gopi is niet afdoende afgehandeld. Hij werd wel ontheven, maar hij mag vrolijk verder met 94.600 ha Surinaams grondgebied op zijn naam.
  De kwestie-Sew A Tjon met 600.000 ha grond voor exploratie is ook weer zo een kwestie die talloze vraagtekens oproept.

  “De aankoop van de ambassade gebouwen in Brussel en Parijs waar miljoenen mee gemoeid zijn, kan niet terdege verantwoord worden. De bedragen komen op de begroting niet voor, en de president wist er naar mijn mening niets van af. Als dat het geval was, had hij mij al lang antwoord op vragen betrekking hebbende op deze zaak gegeven”, stelt Breeveld.
  Recentelijk is er regeringsadviseur Errol Alibux voor Turkije benoemd die in de gemeenschap in opspraak is in verband met allerlei grondkwesties.

  Aanbestedingen die uitblijven, vrienden en familie die gezegend worden met allerlei opdrachten. Dat zijn schandalen waar absoluut maatregelen tegen moeten komen.

  Ik wens hem veel succes!


  Maak melding
 4. =Bijna elke week als je de krant leest krijg je er kippenvel van wat er allemaal in Suriname gebeurt. Corruptie en fraude nemen alleen maar toe.

  =Lees een stukje tekst:::::Corruptie zou al heel lang behandeld moeten worden, maar de president heeft nooit tijd en stuurt iemand naar de vergadering die helemaal niets te vertellen heeft.

  Schandaal op schandaal
  Breeveld vindt het niet verwonderlijk dat het ene schandaal na het andere de regering achtervolgt. Het is alsof men denkt: “Zo snel mogelijk graaien en dan zien we nog wel of er anti-corruptiebeleid moet komen.” Het schandaal rond onderminister Mahender Gopi is niet afdoende afgehandeld. Hij werd wel ontheven, maar hij mag vrolijk verder met 94.600 ha Surinaams grondgebied op zijn naam.
  De kwestie-Sew A Tjon met 600.000 ha grond voor exploratie is ook weer zo een kwestie die talloze vraagtekens oproept.

  “De aankoop van de ambassade gebouwen in Brussel en Parijs waar miljoenen mee gemoeid zijn, kan niet terdege verantwoord worden. De bedragen komen op de begroting niet voor, en de president wist er naar mijn mening niets van af. Als dat het geval was, had hij mij al lang antwoord op vragen betrekking hebbende op deze zaak gegeven”, stelt Breeveld.
  Recentelijk is er regeringsadviseur Errol Alibux voor Turkije benoemd die in de gemeenschap in opspraak is in verband met allerlei grondkwesties. Er is een duidelijk protest geweest met aanbieding van een petitie bij De Nationale Assemblee en het kabinet van de president waarin deze ambassadeur op oneerlijke wijze gronden ten behoeve van familie toegewezen heeft gekregen. “Nepotisme ten top. Vraagt u het maar aan mevrouw Dini Grootfaam die de acties gevoerd heeft en de president gevraagd heeft maatregelen te nemen. In plaats van maatregelen volgde een beloning in de vorm van een ambassadeurschap. Wat een schande voor onze natie!”, zegt de politicus.


  Maak melding
 5. @Ira

  Juist als er géén schandaal is valt het op in SU…

  Zeer trieste zaak dat men gewoon passief blijft toekijken en de akties/kwesties goed blijft praten…


  Maak melding
 6. Latour is de plek waar de meeste uitschot uithangt. Als het regent is de surinamr rivier net zo vies en vuil als latour. Dit geld is zowieso weggegooit geld. Zonde en nog eens zonde


  Maak melding
 7. Lees Gowtu “klopjacht op het Surinaamse goud” (isbn 9789054293460) en weet dat een beetje ritselen zoveel oplevert dat het land er niet meer toe doet.

  Petrocaribe fondsen zijn niet gratis maar een vriendelijke lening. Een lening die het best ingezet kan worden om iets mee te ondernemen (goedkope financiering) zodat er verdien capaciteit ontstaat voor Surinanaamse burgers en ze zelf clubhuizen die er toe doen kunnen realiseren.

  Consumeren uit Petrocaribe fondsen komt later erg duur te staan hoe nuttig het clubgebouw ook geweest is.


  Maak melding
 8. Tja,….ik snap er geen hol van:

  1. Hoe kan je iemand tot ambassadeur van een land benoemen, met crimineel verleden en die ook nog eenarrestatiebevel op zijn kop heeft staan. Is het niet Suriname nog meer belachelijk maken in de wereld.

  2.Hoe kan de regering een stukje grond kopen van een partijgenoot van de president voor 3.3 miljoen SRD terwijl het lang niet die waarde heeft.Corruptie!!!


  Maak melding
 9. =Mensen zie hoe ver de corruptie gaat. Ja, als baas geen goed voorbeeld kan geven dan krijg je dit. In de doofpot gestopt.::::

  18 Mar, 16:00

  Twee politiemannen O. en V. zijn in verzekering gesteld. Zij hebben een Braziliaan afgeperst, die illegaal in het land vertoeft. Een taxichauffeur, met wie de agenten goed bevriend zijn, werd ingezet om de man in de val te lokken. De taxichauffeur is ook ingesloten.

  Starnieuws verneemt dat de taxichauffeur de Braziliaan moest vervoeren. De agenten hebben een plan beraamd en een roadblock opgezet. De Braziliaan werd gedwongen om geld neer te tellen om vrijuit te kunnen gaan. Het geld is verdeeld tussen de agenten en de taxichauffeur.

  Er is aangifte bij de politie Geyersvlijt gedaan. De agenten en de burger zijn de vorige week gearresteerd. De mannen zitten nog steeds in voorarrest. De zaak zal verder behandeld worden door Onderzoek Politie Zaken. Over dit voorval heeft de politie geen melding van gemaakt


  Maak melding
 10. =Het gevecht om macht gaat zo ver dat mensen die gestemd hebben op de NDP denken dat zij macht hebben en ook net als hun baas kunnen doen wat zij hebben willen.

  =Zie de overheersende macht en vlaggen van de NDP en van de NPS staat er ook een.

  ==In de branding “Krakers bezetten tientallen woningen te Tout Lui Faut”. Zielig en erg.

  NIEMAND HOUD ZICH MEER AAN DE REGELS IN HET LAND.


  Maak melding
 11. @ Beste Henk,

  Ik zal je vertellen waar ze zijn. Ze zijn ontruimd uit het Maretraite-project bij Tout Lui Faut. En nota bene met de NDP-vlag in top. Hoe dom kun je zijn! Ze moeten wel met hun kop in het zand, want om droog te blijven heb je een dak boven je hoofd nodig en dat hebben ze niet meer. De eerste tekenen van het verval dient zich al aan. Allemaal ontevreden NDP-ers met paarse shirtjes aan. En dan nog agressief doen tegen de politie. Maar ja, in 2015 stemmen ze, ondanks het feit dat er dan nog geen 1000 van de beloofde 18.000 woningen zijn gebouwd, opnieuw NDP. Want voor een bordje linzensoep zijn ze gewoon over te halen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES