Surinaamse radio-icoon Werner Duttenhofer overleden

23

PARAMARIBO, 18 mrt – Radiopersoonlijkheid pur sang Werner Duttenhofer is overleden aan vermoedelijk een acute hartstilstand. Duttenhofer (69) werd plotseling onwel en overleed kort daarna. Volgens de Ware Tijd heeft personeel van de ontboden ambulance nog getracht te animeren. Het mocht niet baten en Suriname is één van zijn laatste nog levende radiopioniers kwijt.

Als oprichter en eigenaar van Radio 10 heeft hij de afgelopen ruim vijftien jaar aan de leiding gestaan van een ommekeer. Het Surinaamse radioland heeft met een nieuwe wijze van nieuws presenteren kennis kunnen maken. Ook het aanbod aan muziek is veel meer aangepast aan de variatie die Suriname is. ‘Voor het eerst in Suriname een geheel nieuw format, gericht op een verwaarloosde, doch interessante doelgroep met een zekere potentiële marktwaarde’, vermeldt de website van Radio 10.

De muziekformule heet speciaal bedacht te zijn voor de ‘echte Srananman’. “Adult pop: herkenbare muziek vanaf de jaren ’60 tot nu, voor iedereen die wat anders wil dan alleen hitradio! Eindelijk een perfecte blend voor Mainstream Suriname.” ‘Mr. Cool’ zoals Werner in zijn periode bij Radio Apintie werd genoemd(jaren zestig en zeventig), kenmerkte zich door zijn rustgevende, diepe stemkleur. De Surinaamse radio zal nooit meer dezelfde zijn.


23 REACTIES

 1. Mi skreki. Werner is niet meer. Een groot radioman heeft ons verlaten. Een pionier, zoals gesteld, is hij zeker geweest. Hij heeft de moderne radio in Suriname bijna “uitgevonden”. Zijn stem, zijn visie, zijn gevoel voor radio maken zal ik missen. Alle kracht en sterkte gewenst voor de familie en verdere nabestaanden. Werner, rust in vrede. Ondanks het feit dat wij van hetzelfde “bouwjaar” zijn, heb ik veel van je opgestoken. Rust in vrede, broeder.


  Maak melding

 2. Wij mensen zijn wikkers slechts, maar het is de goede God, die weet wat het beste is voor ons en dan ook beschikt. Dat deze radio-gigant en anderszins in vrede mag rusten. Na so wie e begi.


  Maak melding

 3. Sterkte toegewenst aan zijn gezin, de familie, personeel van radio 10, luisteraars van radio 10, vrienden ea.

  Moge zijn ziel de eeuwige rust ten deel vallen.


  Maak melding

 4. Werner Duttenhofer was een echte icoon. Een man die je kon boeien met zijn muziek. Ik herinner mij nog zijn programma waarbij te inhoudelijke tekst van het liedje eerst op literaire wijze werd vertaald en daarna ten gehore werd gebracht. Op deze wijze kon je als luisteraar kennis nemen met de poetische betekenis van een bepaalde ´song´. Grote klasse!

  De condoleance aan zijn broer (Austus Duttenhofer) en alle overige vrienden en kennissen!

  Rust zacht Werner.


  Maak melding

 5. Ik hèb werner persoonlijk niet gekend.
  Maar als tiener heb ik genoten van zijn programma’s
  Op radio apintie .
  Werner rust zacht . Suriname denkt aan je


  Maak melding

 6. Een Icoon en media autotiriteit van de hoogste orde!!
  Dat was Werner!!
  Allen gecondoleerd, in het bijzonder familie en personeel van radio 10.

  RIP Namens Marlon & Juliette Lok-Hin
  MJR MUSICPRODUCTIONS, Amsterdam


  Maak melding

 7. Werner,
  Ik heb zelden of nooit momenten spijt dat ik al meer dan 32 jaar nauwelijks of geen contacten meer heb met Suriname. Het vernemen van Werners overlijden is een zo’n moment. Ik heb kort maar intensief met hem mogen samenwerken bij Healy & Düttenhofer, maar lang daarvoor al was hij de inspiratie voor mij om de eerste schreden te zetten in de wereld van radiomaken. Suriname verliest een groot en enigszins miskend visionair.


  Maak melding

 8. Ik heb zelden of nooit momenten spijt dat ik al meer dan 32 jaar nauwelijks of geen contacten meer heb met Suriname. Het vernemen van Werners overlijden is een zo’n moment. Ik heb kort maar intensief met hem mogen samenwerken bij Healy & Düttenhofer, maar lang daarvoor al was hij de inspiratie voor mij om de eerste schreden te zetten in de wereld van radiomaken. Suriname verliest een groot en enigszins miskend visionair.


  Maak melding

 9. Ik heb zelden iemand meegemaakt, die een doordachte, en grootse visie had als het om radio maken ging. Werner was zo iemand, met een sterke persoonlijkheid. Ik heb in de jaren zestig en zeventig veel van hem geleerd, hoe je tekst en muziek kunt doorgronden(Down Memory Lane).
  Werner bedankt voor alles.
  De crew van Radio 10 Magic FM en nabestaanden wens ik veel sterkte

  Garry Louz


  Maak melding

 10. Werner Suriname is ontzettend dankbaar voor wat je allemaal gedaan hebt.

  Rust zacht en bedankt voor de prettige samenwerking bij Radio Paramaribo

  God be with you till we meet again


  Maak melding

 11. Een groot RADIOMAN is heen gegaan:Als tiener heb ik genoten van zijn tijd bij Apintie,samen met Roy Heave en Henk v.Vliet ,elke middag standaard werd er afgestemd op radio Apintie door haast alle tieners en idd Werner was de Man.
  Rust Zacht Werner ,bedankt voor alles.
  Condoleances aan zijn familie,vrienden kennissen en Radioland.


  Maak melding

 12. Werner zoals je alle verdriet en pijn van/uit ons wegnam met je manier van praten en de manier waarop je presenteerde op de zelfde manier en met jou in gedach- ten zullen wij die achter blijven het plotselinge verlies en gemis van jou dragen.Werner OM JOU zal Su zeker wenen en rouwen.Werner Su zal je missen.Su zal je prachtige stem missen.Werer R.I.P.
  En sterkte allemaal bij radio 10 en natuurlijk zijn vrouw en kinderen.
  Glenny.


  Maak melding

 13. Werner heb ik zelf meegemaakt, in de tijd dat ik op de radio was in het begin van de zeventiger jaren.
  Een radiopionier dat zeker, Suriname is hem nu kwijt.
  Jammer. Voor de radio is ie echt vsn grote betekenis geweest.


  Maak melding

 14. Het is triest dat werner er niet meer is net daar ik hem nodig had om me te helpen met me liederen.Laten wij er voor zorgen dat zijn kunst niet verloren mag gaan.Lobi bigi brada gado kari joe ma oe no sa fergiti joe srebi sweti en seni joe segi gi wi en sranang sa tang memre joe.Pr


  Maak melding

 15. Niet te geloven dat deze man er niet meer is. Een echte mattie (van vroeger). Na 41 jaar niet gezien te hebben, doet het me nog zo veel verdriet dit te moeten horen. Ik zal rouwen om je verlies.
  Rust zacht in vrede Werner.

  Sterkte toegewenst aan Gerda en kinderen.

  Namens Carlo Sof – Rotterdam – Nederland


  Maak melding

 16. Het is ongelooflijk dat Werner er niet meer is.Is moeilijk te accepteren.Werner we gaan jouw magische stem missen.We missen het nu al.Rust zacht Werner.Tang boeng.Condoleances aan Gerda en gezin,familie,vrienden,kennissen,de crew van Radio 10. Heel veel kracht en sterkte.


  Maak melding

 17. hij was begin jaren 80 dé referentie op het gebied van kwaliteit
  als het ging om disco drive’s voor feestjes : “werners disco drive” met technics sl1200mk draaitafels en yamaha boxen… een inspiratie bron en idool van vele beginnende djays en anderen…
  rip werner.


  Maak melding

 18. Mijn oprecte condoleance aan de gehele surinaamse gemeenschap met het heengaan van onze lobi brada Werner.Als spiritule-numerloog wil ik aan de gehele Surinaamse gemeenschap,de radio 10 crew en al de trouwe luisteraars,bekend maken dat Gran Brada Werner
  geboren is met grootste Meestergetal t.w het getal 33.Het getal 33 wordt beschouwd al De meesterziel.Allen die geboren zijn volgens de numerlogie bezit de gouden vibratie van Dienstbaarheid aan zijn medemens.Het verantwoordelijkheids gevoel in alles wat zij ondernemen ,ligt diep verankerd in hun ziel.Werner heeft het levenslicht mogen aanschouwen met een Wijze en Oude ziel als Gids.Ik zal het kort hoden en verwijs zij die geintereseerd zijn in numerlogie.te kijken op het internet.De waarde van het meestergetal 33.Mi denki tali anga disi dan mi sori san na wan geboorte momenti fu wan sma…..Het getal is en blijft Het Kompas van het leven.Een grote kankantrie is gevallen,doch de vele vruchtbare wotels zijn al in bloei.Bij mijn komst in Suriname zal ik een lezing geven over na bigi krakti fu 33 en de kankantrie.Kract en Godstroost aan allen voor mogen en de komende dagen.ANANA-ADABENI-ADAGABE-ADAMONDO De ziel leeft voort NELL.SEDOC gediplomeerd Numerloog/Paranormaalgenezer/schrijver


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.