SLM vliegt weer op binnenland Suriname

45

PARAMARIBO, 16 mrt – De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, heropent de vliegverbindingen met het binnenland. Anders dan tot in de jaren negentig, is de uitvoering in handen van een partnermaatschappij. ‘Caribbean Commuter Airways’ of Caricom Airways zet direct twee vliegtuigjes in van het type Cessna Islander. Daar blijft het niet bij.

Het inspelen op de behoefte aan luchttransport voor het achterland biedt perspectief genoeg voor nog een derde toestel. Dat wordt volgens een persbericht een Britten-Norman Trislander. Dit is een iets groter toestel met een vervoerscapaciteit voor zeventien personen. De Cessna’s kunnen zes passagiers hebben. “Op termijn zullen de binnenlandse vluchten opgenomen in het wereldwijde reserveringssysteem van de SLM”, zegt SLM-directeur Ewald Henshuys tegenover de Times of Suriname.

Mets Tours, dochtermaatschappij van de SLM, zal de ‘nieuwe’ lijn ook promoten en benutten. DE SLM staakte de binnenlandse lijn vanwege tegenvallende bedrijfsresultaten. De lijn was verlieslatend en moest via kruissubsidie onderhouden worden. Dit bleek op den duur onhoudbaar. De vraag naar luchttransport is sindsdien explosief toegenomen. Vooral de goudwinning in verschillende gebieden blijkt een goudmijn aan transportbehoeften bloot te leggen.

45 REACTIES

 1. De tekenen zijn duidelijk.Door goed economisch beleid neemt de bedrijvigheid in het Surinaamse achterland toe en de passagiers- en goederenstromen vragen om meer vervoerscapaciteit. De SLM wil deze lucratieve ontwikkelingen niet aan haar voorbij laten gaan.


  Maak melding

 2. En nu hopen dat de toestellen het wel doen , en de vluchten volgens schema uitgevoerd worden,en de toestellen niet geconfisceerd worden door DDB en zijn 40 struikrovers om hun criminele activiteiten in het donkere bos te onplooien!


  Maak melding

 3. De Surinaamse overheid heeft laten zien dat ze niet geschikt zijn om een bedrijf te leiden.Daarom is het hoogtijd om al die bedrijven te privatiseren.De overheids bedrijven worden als privaat bedrijven van de politieke partijen gezien.De directeuren die benoemd worden hebben geen kaas gegeten van hoe een bedrijf te leiden.Maar ja een land geleid door de heren Venetiaan Bouterse kan je niet iets anders verwachten.


  Maak melding

 4. Rog: Niemand op dit forum neemt jou belachelijke lofzang op deze incompetente en corrupte regering Bouterse nog serieus.

  Heb je je 40 dukaten van je Baas voor deze maand al ontvangen als dank voor bewezen propaganda diensten.

  Je maakt me kotsmisselijk


  Maak melding

 5. Henk om ….. een rog te noemen is helemaal niet slecht hoor,misschien heeft deze een pijlstaart en wie weet zijn we heel snel af van en DiDiBrie en regering(gie a DiDiBrie wang prikt/steek snel onder water) zie de australier The Crocodle man.En degene die verder kunnen denken en zien wisten meteen wat /wie je bedoelde.Odi.
  Glenny.


  Maak melding

 6. SLM vliegt weer op binnenland Suriname.

  Ook Kapitein Lonnie Brunsie, gaat binnenkort als co piloot vliegen met zijn Blue Wings vanuit Zorg & Hoop naar Papatam en omstreken.
  Maar gaat echt niet vliegen naar FRANS GUYANA.

  Dus het wordt straks bijzonder druk in het luchtruim van SU.


  Maak melding

 7. en wanneer komt er een derde maatschappij op de lijn zanderij-amsterdam..

  je hoort al vele vele jaren,dat er onderhandeld wordt,maar toch nog toe zonder resultaat

  terwijl de inversteerders stonden te trappelen aan de voor deur om binnen te komen..

  waarom moest lackin via via via via reizen naar indonesië,terwijl zanderij-schiphol-djakarta de meest geschikte route is..


  Maak melding

 8. O jee, en nu maar hopen dat ze niet meteen verdwalen in het SU luchtruim.
  En ja, of de SLM in ons land wel op tijd zal vliegen is natuurlijk de grootste vraag die iedereen bezig zal houden.
  Ik vlieg voorlopig gewoon met de bekende vliegers, die weten allemaal wel hoe het hoort.


  Maak melding

 9. Beste RobG

  Als jij denkt dat het economisch goed gaat met Suriname moet je ingezonden brief op Starnieuws lezen. Suriname kampt met een enorm tekort

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/16034

  De Centrale Bank van Suriname heeft dus de vorige maand de regering fors gefinancierd, wat in tegenspraak is met eerdere door de governor gedane uitspraken. Ook de gewone rekening van de staat op de weekbalans van 15 februari 2013 is verder in het rood geraakt en bedroeg op die datum ruim SRD 875 miljoen. De vraag die bij ons opkomt en die door de monetaire autoriteiten moet worden beantwoord is: ‘Is het misschien zo dat de creatie van zoveel geld in onze economie gesluisd wordt naar het consumptieve en verkwistend uitgavenbeleid van de huidige regering’.

  Door deze ontwikkeling ontstaat het gevaar van inflatie en kan de koopkracht van de burgers nog verder fors worden aangetast. Uiteindelijk dreigt er opnieuw, dat het devaluatiespook om de hoek komt kijken. De recente devaluatie van de Venezolaanse munt kan als voorbeeld worden gesteld.

  Door de negatieve financiële ontwikkelingen zal het vertrouwen in een betere toekomst, vooral voor de jongere generaties en voor de sociaal zwakkeren in onze samenleving een behoorlijke deuk oplopen. Uiteraard maken wij ons ook zorgen om de mogelijke koopkrachtdaling voor de middenklasse en voor de nationale ondernemers.

  Met andere woorden: laat de persen maar draaien om SRD te drukken.

  Binnen enkele maanden is d SRD weer geen donder waard.

  Graag commentaar van onze Paars Slaafje RobG


  Maak melding

 10. Eigen paarse familie eerst in SU

  Volgens politiek analist Jan Gajentaan is het opvallend dat familieleden van loyalisten van president Bouterse rijkelijk beloond worden in het banencircuit van de overheid. “De afgelopen dagen was er sprake van benoemingen van familieleden van Jozefzoon en Hooghart. Eerder al zagen we familieleden van minister Lackin overal opduiken. En ook de diplomatieke dienst van Suriname krijgt steeds meer het karakter van een familieonderonsje van partijbonzen”, meent Gajentaan.


  Maak melding

 11. Haarscherp redactioneel commentaar in DS Suriname

  Suriname is inderdaad zoals metingen dat wijzen en missies naar het thuisland schrijven een corrupt land. Een oorzaak is het nagenoeg ontbreken van intelligentsia.

  Vanuit onze universiteit worden geen kritische vakmensen afgeleverd, maar derdewereldburgers die op zoek zijn naar een stuk brood om te surviven.

  Zwakkelingen zien zich genoodzaakt om zich aan te melden in de politiek, omdat alzo een baan sneller gegarandeerd is. Heel weinig personen met verondersteld denkniveau is neutraal. Als dat het geval is, holt men achter het geld aan.


  Maak melding

 12. De cocaine zal op deze manier rijkelijk vervoerd worden baya.
  Desi ye do sani , maar goed komt tijd komt raad zeggen ze.
  Een kat in het nauw maakt rare sprongen.


  Maak melding

 13. En toen was het muisstil rond onze ROBG.
  Niet zo verwonderlijk, want onze Honorair Consul van Istanbul heeft meer verstand van Turkse lellebelletjes dan van micro/macro economie, monetair beleid en ontwikkelingsvisies!
  En onze PARAMAN daar zal ik het maar niet over hebben want die heeft alleen verstand van cassave en para-korantie en paars gewauwel!


  Maak melding

 14. Henk wat ben je toch een negatieve pauper. waarom blijf je maar op Suriname afgeven? Heeft je Surinaamse liefde je in de steek gelaten. Hou je liever bezig met je eigen land, zoals jullie Nederlanders dat graag ook aan anderen meegeven. Jouw land bruist van neo fascisme en racisme gaat gebukt onder de zwaarste recessie sinds tijden, jullie hele sociale stelsel staat op instorten. De verloedering is een feit! En jij durft commentaar te leveren op een land dat ondanks alles toch nog een jaarlijkse economische groei heeft van 5,5 %? Bouterse moordenaar? vergeet je wat jullie in Srebrenica hebben gedaan? En al die Joden die jullie verraden hebben tijdens WW2? Om over jullie slavernij verleden maar te zwijgen. Ik raad je aan om je terug te trekken op Texel en een relatie met een schaap te beginnen, dan mag je gaan zeiken over de tekortkomingen van wollen sokken!


  Maak melding

 15. rechtenwaarheid die niet weet wat de betekenis daarvan inhoud:
  HENK MOLENAAR heeft gelijk punt basta!!!! discussie gesloten. En ja Bouterse is niet alleen een moordenaar,een labiele pistolen paultje maar ook een veroordeelde drugsdealer, een fraudeur, een opportunist, een analfabeet, een gediplomeerde leugenaar en een dom stuk vreten waar de Surinaamse zwerf en rioolhonden geen brood van lusten. Have a nice day!


  Maak melding

 16. Beste rechtenwaarheid

  Zou je niet een andere nickname nemen…”?

  Je maakt je volkomen belachelijk door bij onderbouwde kritiek op regering Bouterse de fascisme, slavernij en racisme te trekken.

  Haal de WO 2 en de Joden er ook maar bij, want een kansloze paarse pauper ben je toch.


  Maak melding

 17. Beste Who Cares,

  Een normaal weerwoord krijg je niet van die gehersenspoelde paarse paupers. Slavernij. Bosnie, Racisme en Joden worden er gelijk met de haren bijgesleept…


  Maak melding

 18. Who cares, je naam zegt het al! Jij bent net zo’n gefrustreerde pauper als die molenaar. Lekker hier vanuit je uitkeringsflatje op Bouterse schelden. Be a man! ga naar Su en zeg het hem persoonlijk! Maar daar heb jij de ballen niet voor. dus blijf maar lekker anoniem schelden via dit forum en see that no one cares!


  Maak melding

 19. Oh molenaartje, heb ik een gevoelige plek geraakt. Zat pappie ook bij de bruinhemden? Typisch weer die splinter en balk! Onderbouwde kritiek? zijn de Joden en het Slavernijverleden dan verzonnen? Hup naar Texel!


  Maak melding

 20. Beste rechtenwaarheid:

  Nederland heeft geen moordenaar en drugscrimineel als president die het land als een kankergezwel besmet en door corruptie en vriendjespolitiek het land OPNIEUW naar de financiele en morele afgrond leidy.

  Het feit dat zijn zoon Dino – ook een notoire en veroordeelde crimineel – het hoofd is van een ongecontroleerde gewapende prive terror groep zegt alles over jou geliefde leider


  Maak melding

 21. HENK MOLENAAR: Klopt helemaal dat ik geen normaal antwoord hoef te verwachten, dat is de reden dat ik uitdrukkelijk gesteld heb dat de discussie gesloten is.
  Maar dat gezegd hebbende weet ik ook dat zwakzinnig en ongeschoold als de paarse paupers zijn, en dat ze tot het zielig arm en sneuvolk behoren zal ik wel weer wat bagger over mij heen krijgen want dat kunnen ze als de beste! But WHO CARES!!!! dat zegt alles over hen!!


  Maak melding

 22. Henk Molenaar, denk je mij wijs te maken met een ingezonden brief van twee zeer grote NPS propagandisten die continu streven naar persoonlijke macht en aanzien.Met name John van Coblijn ligt echt niet goed bij de fracties binnen de partij die achter Fernand en Venetiaan strompelen.

  Het is mogelijk dat de Centrale Bank de overheid moest financieren.Er kan sprake zijn van een tijdelijke financieringsbehoefte. Dat komt in alle landen van de wereld voor.Ook in het rijke Nederland en het super rijke Amerika.Het is daarom noodzakelijk dat de overheid haar inkomsten uit de heffingen van directe en indirecte belastingen en uit de overige baten vergroot.


  Maak melding

 23. Beste WhoCares,

  De Paarse Paupers denken dat het economisch goed gaat met Suriname dankzij Bouterse.

  Suriname leent zich suf en financieert haar ongecontroleerde uitgeven door de drukpersen te laten draaien. Binnen enkele maanden is de SRD niks meer waard.
  Ondertussen hebben Bouta en zijn vrienden de taart al verdeeld.


  Maak melding

 24. RobG :

  Hoe zit het met de financiering van die fantastische goud deal waarvoor Suirname 500 miljoen usd moet ophoesten?

  Suriname kan blijkbaar haar reguliere uitgaven niet betalen……….zonder SRD bij te drukken…

  Euro’s en USD kun je namelijk niet bijdrukken……


  Maak melding

 25. Fer E,lach je om de jongere broer van Ronnie Brunswijk, de heer Leo Brunswijk die Vliegtuig- en Ruimtevaart Ingenieur is en die ook nog een groot vliegbrevet heeft.


  Maak melding

 26. Zoals verwacht heeft onze ROBG een van zijn fatasieverhalen uit het schimmerijk van DDB en zijn 40 struikrovers uit de kast gehaald!
  Nou ROBG ik stel voor dat je weer snel de kast induikt, en een boek van Hans en Grietje erbij pakt!


  Maak melding

 27. Zondag 17 maart 2013 om 13:27 uur, door RobG
  (lees zijn reactie)!

  @RobG:
  Ik weet niet wat jouw reactie inhoudt.

  Want je hebt het over een Leo Brunswijk!

  Is hij soms werkzaam bij het Ruimtevaartstation in de stad Kourou in Frans-Guyana?
  Is hij soms werkzaam bij de Braziliaanse vliegtuigbouwer (Embraer)?
  Of is hij soms werkzaam bij de Zweedse vliegtuigfabrikant Saab?
  Misschien kan hij namens (RobG) een Fokker 70 of een Fokker 100 in Brazilië bestellen.

  http://www.profnews.nl/1001592/braziliaanse-vliegtuigfabrikant-embraer-richt-nederlandse-holding-op


  Maak melding

 28. Laat SLM eerst maar eens zorgen dat hun internationale vluchten op orde zijn. Nu was er weer gerotzooi met een vlucht vanuit Belem, met een tussenstop in Cayenne, die niet uitgevoerd werd. Passagiers boos, airco deed het niet, na uren vertraging toch vertrokken. Cayenne zou geen nachtvluchten kunnen accommoderen, omdat daar geen technici zijn die de motoren kunnen starten, enz. enz. Dat weet je toch van tevoren? Het blijft een amateuristisch zootje bij SLM. Een een binnenlandse vlucht? Over mijn lijk! Ik ga wel met de boot. Ik kan beter zwemmen dan zweven….


  Maak melding

 29. RObG,

  Je fantasie is weer met je aan de haal gegaan noh? Ai mi boi. Lees mee: “de jongere broer van Ronnie Brunswijk, de heer Leo Brunswijk die Vliegtuig- en Ruimtevaart Ingenieur is en die ook nog een groot vliegbrevet heeft.”

  Leo Brunswijk heeft alleen maar een HBO diploma van de Sociale Academie. In Tilburg Nederland gehaald. Misleiding en leugens daar ben je goed in RobG. Niet veel anders dan de leiders die je volgt. Toch?


  Maak melding

 30. Het is gewoon fascinerend om te zien hoe jullie elk onderwerp om weten te buigen tot een politieke discussie.

  Het maakt niet uit wat het onderwerp is. Of het nou gaat om een recreatie,economie,ontspanning,natuur,sport ….. !!

  Zolang jullie maar iemand de schuld kunnen geven voor je eigen tekortkomingen.

  Bouterse en/of Venitiaan zijn het probleem ? Laat me niet lachen….!!!!!

  Hoe inferieur moet je wel niet zijn als je ruzie maakt over een onderwerp als ‘Binnenlandse vliegreizen’.

  Te lui om op het land te werken, te emotioneel om samen te werken en te achterlijk om zich technologisch te ontwikkelen … dat is een goede omschrijving van het Surinaamse volk.

  Klagen als een stelletje ouwe wijven …..daarin zijn jullie wel NUMMER 1.

  Gefeliciteerd.


  Maak melding

 31. Henk Molenaar,

  Als je het allemaal zo goed weet, waarom richt je niet een politieke partij en presenteer je officiëel je plannen voor Suriname.

  Jij hebt OOK overal een antwoord op toch.

  Wacht ..wacht. Ik weet wat je wil schrijven, maar je hoeft niet te counteren.Kom niet met je standaard aanval dat ik voor DDB of Venitiaan ben.

  Geef me 1 oplossing voor 1 probleem.

  Schrijf 1 stuk op deze site, waarin je niet verwijst naar een andere reactie of wie dan ook.

  KOM OP ….JE KUNT HET WEL HENKIE, jij bent de man.

  Jij bent onze hoop ….laat het horen.


  Maak melding

 32. Parbo,

  Klagen als een stelletje ouwe wijven …..daarin zijn jullie wel NUMMER 1.”, schrijf je.

  Dat wat jij doet lijkt ook verdacht veel op een klacht hoor Parbo. Maar goed, ik klaag niet, je mag schrijven wat je wil.


  Maak melding

 33. Bifa, Leo Brunswijk is een man met een grote passie voor de luchtvaart.Hij is president-commissaris geweest bij de SLM.Studeerde in Nederland Luchtvaart techniek.


  Maak melding

 34. Henkie,

  Welk probleem in Suriname zou jij willen aanpakken. En leg ons eens even haarfijn uit hoe je dit zou financiëren.

  Of kun je alleen woorden zoals paarse ratten,moordenaar enzo gebruiken.


  Maak melding

 35. Henk Molenaar, als jij inzicht zou hebben in financieel-economische en sociaal-economische vraagstukken,zou je moeten weten dat er sprake is van een financieringsbehoefte bij de Surinaamse overheid voor haar deelname in het goudbedrijf.Het geld moet aangetrokken worden op de kapitaalmarkt.De Surinaamse overheid kan niet zomaar uit de staatskas het kapitaal onttrekken voor deelname aan het bedrijf.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.