‘Slachtoffer’ politiegeweld werkt zich de bak in

41

PARAMARIBO, 16 mrt – De politie heeft halve activist Winston Stolk aangehouden. De uitbater van hotel en bar Emergency haalt het nieuws voor de tweede keer in ruim een week tijd. Stolk wist het van ‘slachtoffer’ van politiegeweld te maken tot arrestant. Hij is aangehouden voor heling. En dat terwijl zijn stem haast dagelijks de media bespeelde in een ware zoektocht naar gerechtigheid.

Het filmpje van zijn veiligheidscamera moet nog op het net te vinden zijn. Een van zijn zoons is daarop te zien met politieagenten die de zaak binnenvallen. De jongeman krijgt enkele rake klappen en trappen te verwerken. De agenten waren zogezegd op zoek naar illegale migranten. Stolk zou zich schuldig maken aan mensensmokkel. Er werd niets of niemand gevonden. Maar de boot was aan. Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie verdedigde achteraf de actie ietwat klungelig.

Er zou ‘meer aan de hand zijn’ dan op het filmpje te zien was. Echt het geweld rechtpraten lukte geen moment en het waarom hangt nog immer als dreigende schaduw over deze samenleving. Mooier of belachelijker, de loshandige agenten blijken geen moment lucht te hebben gehad van dat waar Stolk echt mee bezig was. Te midden van het verbale geweld dat de man over het korps heen stortte, was het een burger die uit de hemel kwam vallen. De man klaagde Stolk aan. Die had zijn door drie jongemannen verduisterde spullen voor een habbekrats gekocht. En opgeslagen in Emergency. Case closed?

41 REACTIES

 1. Rancuneuze actie v.d. politie???
  Wie een hond wilt slaan vindt altijd wel een stok daarvoor.
  Wat wordt er gedaan tegen de gewelddadige politie agenten die geboeide arrestanten mishandelden terwijl ze op de grond lagen??? De korpschef kan beweren wat hij wilt maar het is een FEIT dat de Korps Politie Suiriname absoluut GEEN professioneel, goed opgeleid en beschaafd korps is en het dient dringend hervormd te worden. Het volk is al bang voor gewelddadige criminelen moet men nu ook bang worden voor machtsdronken politieagenten met losse handjes??? De rechtsstaat wordt zo helemaal begraven.


  Maak melding

 2. De heling zaak staat geheel los van het brute optreden van de politie. De zoon van Stolk dient middels een advocaat een klacht in te dienen bij het OM. Als het OM weigert tot vervolging over te gaan dan rest de Art 12 Rechtsvordering procedure bij het HOF. Deze zaak kan en mag niet in de doofpot verdwijnen. De Korpschef heeft een buitengewoon partijdige en premature uitspraak gedaan, die ik zeer teleurstellend vond. Als het één instantie is in Suriname die weet wat het betekent om op unhumane wijze te worden behandeld, dan is het het Korps Politie Suriname wel. Is de politie vergeten dat ze in 1980 op harhandige wijze door de militairen zijn aangepakt waarbij enkele hoofdinpecteurs met naakte lichamen op straat werden gedeponeerd???


  Maak melding

 3. Die jongen zal inderdaad geen lievertje geweest zijn. Maarrr wat de politie, die volgens mij met tien man aanwezig zijn hier, uitflikt, gaat ook mijn pet te boven……..Zo horen we niet met mensen om te gaan…Zeker niet als je als je als beschermer bent aangewezen van het volk…

  Is zoveel onnodig politiegeweld, wel noodzakelijk bij dit specifiek geval…..Als er geen camerabeelden waren, dan had de politie die altijd het laatste woord heeft, dit zaak zeker gewonnen…..Waarschijnlijk wisten ze niet dat dit gefilmd wordt.

  http://www.apintie.sr/vidi.php?vid=6986


  Maak melding

 4. @Beste Paagal, dank voor uw opmerking.
  De politie heeft dus geen lessen geleerd uit het verleden. De opleiding schiet te kort en is niet gericht op de samenleving dienstbaar te zijn. Vele burgers klagen over het verbale en non verbale geweld die de politie ten toon spreidt. Het Politie Handvest wordt niet nageleefd en het Wetboek van Strafvordering is velen niet eens bekend laatstaan dat die wordt uitgevoerd. Tjien Liep Sie zou beter moeten weten!


  Maak melding

 5. Tjien Liep Sie doet wat hij moet doen: criminelen die mensen smokkelen het leven zuur maken. Een Chinees die optreedt wordt blijkbaar niet gewaardeerd. Men beschermt liever de crimineel.


  Maak melding

 6. Lekker belangrijk allemaal. Gerommel met loterijen, grondbezit of mensensmokkel, het is allemaal peanuts wat de grote leider op z’n kerfstok heeft staan.

  In Suriname krijg je amnestie voor 15 moorden of je krijgt gratie voor het gooien van handgranaten naar een ambassade. En de Surinamers zelf, een schaamteloze volk dat haar LIJDER als een mak lammetje volgt. In andere werelddelen gaan mensen de straat op voor democratie en vrijheid.

  Begint erop te lijken dat Surinamers geen trots en eigenwaarde meer hebben. Ze hebben meer oog voor het kruimelwerk.


  Maak melding

 7. Ik heb mij degelijk vergist in deze Tjien Liep Sie.
  Mijn trots heeft hij niet meer, dat hij korpschef is, helaas. Je bent het of je bent het niet. Bij deze ben jij het niet. Je bent korpschef voor geheel Suriname en niet voor jou personeel alleen meneer Tjien Liep Sie. Je bent niet integer, schande voor het Surinaamse volk.
  Trouwens, hoe ver ben je met het kogelbrief onderzoek??? Kan de pers hem het voorgaande niet vragen of poepen ze in hun broek?
  Ik wacht nog steeds op het resultaat van het onderzoek betreffende de welbekende kogelbrief.


  Maak melding

 8. Het is gewoon jammer dat er niemand bij jullie redactie werkt dat op fouten en zinsconstructie kan letten. een sezde klasser zou het beter kunnen. Foei toch.


  Maak melding

 9. @Ray2, je hebt gelijk en die stok hebben zij nu even gevonden.

  =Tjien Liep Sie, heeft nooit hard opgetreden vanaf dit incident heeft plaatst gevonden. Zijn mannetjes heeft hij altijd beschermd.
  =Ik denk dat de druk van de samenleving te zwaar werd en er is gelijk iets gevonden bij die meneer.

  =Ik ben benieuwd naar, omdat er ook een zaak was waar de politie iemand had betaalt om te getuigen voor een ander om hem zo te kunnen pakken./////


  Maak melding

 10. Hoe zit het met die 4 overvallers die in koele bloeden zijn neergeschoten. Als de politie op deze manier verdachten gaan aanhouden is het eind zoek.


  Maak melding

 11. Als men helers stevig aanpakt, heeft men zeker de helft van alle diestallen achter de rug.
  Maar de politie speelt en de rechters zijn de grootste grappenmakers.


  Maak melding

 12. Schoerpioen, misschien je kun je ons aan geven wat de successen van deze regering zijn. Denk dat je in max 2 min. klaar bent. Als je het mij vraagt, gaat er nagenoeg niets goed in Suriname. Ik geloof niet in de luchtkastelen van een massa moordenaar. Van z’n verkiezingsbeloftes is nauwelijks is waargemaakt, investeringen blijken straks een schulden te zijn en in het land is er sprake van moreelverval. Als jij vindt dat het goed gaat in Suriname wordt het hoogtijd dat je een goede opticien gaat bezoeken.


  Maak melding

 13. @shot door de roos

  Begin te lezen hier!

  De Decembermoorden is de gangbare term voor het op 8 en 9 december 1982 martelen en vermoorden van vijftien tegenstanders van het militaire regime van Desi Bouterse. In Suriname, en bij de Surinamers in Nederland, heeft deze gebeurtenis diepe sporen achtergelaten. De Nederlandse regering bevroor uit protest de ontwikkelingshulp aan Suriname

  Op 7, 8 en 9 december 1982 werden vijftien prominente Surinamers die het militaire regime van legerleider Desi Bouterse bekritiseerden uit hun bed gelicht en overgebracht naar Fort Zeelandia, het toenmalige hoofdkwartier van Bouterse, waar ze gemarteld en gefusilleerd werden.

  Volgens verklaringen van getuigen werden de slachtoffers eerst “voorgeleid” aan Bouterse voordat ze doodgeschoten werden op Bastion Veere, een van de open ruimtes van Fort Zeelandia.

  De militairen die deel uitmaakten van het vuurpeloton werd verteld dat het ging om de executie van personen die een coup tegen het militaire regime beraamden. Op 8 december 1982 rond 9 uur ’s avonds zei Bouterse in een verklaring die uitgezonden werd op de Surinaamse televisiezender STVS dat er tijdens kerstnacht 1982 een tegencoup gepleegd zou worden met behulp van buitenlandse krachten en dat deze coup vroegtijdig onschadelijk gemaakt werd. Na de verklaring van Bouterse werd een fragment uitgezonden van een gearresteerde Jozef Slagveer, met een met name aan de linkerkant gezwollen gezicht, die in aanwezigheid van Roy Horb voor de televisiecamera een verklaring voorlas. Hierin verklaarde hij dat er inderdaad een samenzwering was om met buitenlandse hulp het militaire regime af te zetten.[1] Slagveer zou deze verklaring onder druk hebben afgelegd. Ook André Kamperveen had een soortgelijke verklaring voor de camera afgelegd, maar omdat hij er erg toegetakeld uitzag, werd van zijn verklaring alleen het geluid uitgezonden.

  [bewerken] De vijftien slachtoffers
  John Baboeram (31), advocaat
  Bram Behr (31), journalist verbonden aan het communistisch weekblad Mokro
  Cyrill Daal (46), voorzitter van de Moederbond (op dat moment de grootste vakbond van Suriname)
  Kenneth Gonçalves (42), advocaat en president van de plaatselijke Orde van Advocaten
  Eddy Hoost (48), advocaat
  André Kamperveen (58), ondernemer, eigenaar van ABC Radio, voormalig minister van Jeugdzaken, Sport en Cultuur en vicepresident van de FIFA
  Gerard Leckie (39), psycholoog en decaan van de Economische Faculteit van de Universiteit van Suriname
  Sugrim Oemrawsingh (42), wis- en natuurkundige en voormalig parlementslid voor de Vooruitstrevende Hervormings Partij.[2] Broer van Baal Oemrawsingh, een docent aan de Medische Faculteit van de Universiteit van Suriname, die dood en met een zwaar bebloed lichaam werd gevonden na de couppoging van maart 1982
  Lesley Rahman (28), journalist verbonden aan het dagblad De Ware Tijd
  Soerendre Rambocus (29), luitenant die de leiding had van de couppoging van maart 1982 tegen Bouterse en in november 1982 door de Krijgsraad was veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf
  Harold Riedewald (49), advocaat
  Jiwansingh Sheombar (25), militair die beschuldigd werd van betrokkenheid bij de couppoging van maart 1982 en hiervoor door de Krijgsraad veroordeeld werd tot 8 jaar gevangenisstraf
  Jozef Slagveer (42), journalist en directeur van nieuwsagentschap Informa
  Robby Sohansingh (37), ondernemer
  Frank Wijngaarde (43), journalist en radio-omroeper werkzaam bij ABC Radio (Wijngaarde was Nederlander)

  Een zestiende gearresteerde, de vakbondsleider Freddy Derby, werd onverwacht vrijgelaten. Hij deed op 8 december 2000 verslag van zijn ervaringen waarin hij aangaf dat Bouterse hem had gezegd dat hij moest blijven leven om voor kalmte te zorgen bij de toen “opstandige” vakbonden van Suriname.

  [bewerken] Verklaring van Bouterse

  De omstandigheden waaronder de vijftien personen omkwamen, zijn tot op heden nooit volkomen opgehelderd. Bouterse zei in een verklaring die op 10 december 1982 op de Surinaamse televisiezender STVS door de nieuwslezer werd voorgelezen: “Toen woensdagmiddag (8 december) het transport van de verdachten van het Fort Zeelandia naar de kazerne op technische problemen stuitte, werd besloten dit transport in de avonduren plaats te doen vinden. Bij dit transport ondernam een aantal der aangehoudenen, vermoedelijk op instigatie van twee der aangehouden militairen, een wilde vluchtpoging. Nadat schoten in de lucht hen niet van hun ontsnappingspoging konden weerhouden, moest gericht worden geschoten waarbij een deel der aangehouden samenzweerders het leven liet”.

  En dit allemaal is gebeurd tijdens het regieme van je baasje en och,ja v oor deze moorden heeft je baasje hemzelve en zijn handlangers ,de nog in leven zijnde, beloond met AMNESTIE EN AMBASSADE POSTEN!!!


  Maak melding

 14. @shot door de roos

  En o,ja,tijdens het regieme olv bouta je baasje ,mag belfort iedereen morsdood neerschieten in de straten van Paramaribo lefst bij meerderen tegelijk,en belfort zegt’NO QUESTIONS , PLEASE OR ELSE……’


  Maak melding

 15. @Ray
  je bent appels en peren met elkaar aan het vergelijken, omdat je zo gefrusteerd bent en niks anders kan uitbrengen. probeer en met jou ook jou medestanders inhoudelijk te reageren op het artikel. in de eerste plaats gaat dit artikel over de criminaliteit en het politieoptreden.

  Schot door de roos, heeft een juiste vergelijking gemaakt om het politie optreden in 2007 ook nogeens tegen het aan te houden en het blijkt dat het niet veel beter was.


  Maak melding

 16. Schot door de Roos,

  Je schrijft het volgende:

  “Het politie optreden valt wel mee, onder het vorige regime werd je in een mangoboom doodgeschoten.”

  Wat wil je hiermee zeggen? Dat je lariekoek eet of dat je niet doordenkt, de grondhouding van veel van de paarse paupers en duivelsvolgers.

  Twee kwaden maakt niet één goed heb ik altijd geleerd, maar jij denkt dat als het kwaad bij de vorige regering gebeurde het ook bij deze regering mag, noh?

  Mi boi, ga iets met je leven doen hoor. Iets waarbij het kwaad geen vat op je heeft of zo.


  Maak melding

 17. =Een stukje tekst wat er in Suriname gebeurt met het optreden van de politie. Het is nergens goed te praten.::::

  -Een dame legt uit dat ze op de Dokter Sophie Redmondstraat 40km per uur reed, zoals ook de overige autobestuurders deden, dit omdat er bij de Maystraat een politie controle-actie werd gehouden, waardoor het verkeer gestremd.

  “Toen ik bij ze aankwam zeiden te me dat ik boven 60km per uur had gereden. Ik legde ze uit dat het onmogelijk is, maar het enige dat ik te horen kreeg was of ik de boete wilde betalen of voor de rechter wilde”.

  -Ook het gedrag van de wetsdienaren tegenover burgers baart zorgen. “Bij het minste geringste trekken ze naar hun wapen”, zegt dezelfde mevrouw ook wijzend naar de incidenten waarbij agenten schieten op hun partners of anderen.


  Maak melding

 18. @Ray
  Jouw voormalige frontregering heeft 15 jaren de kans gehad om de voormalige coupplegers te berechten.
  Maar in plaats daarvan ging men er politiek mee bedrijven, nu is het te laat.

  @Bifa,

  Wat ik wil zeggen is simpel, dat de vorige regering op z’n minst net zo crimineel was.
  En verder word ik nooit persoonlijk in mijn postings!


  Maak melding

 19. @paagal…
  Je bedoelde misschien agent SULTAN??
  In dat geval was dat voor de ingang van de Memre Boekoe.
  …vanaf de kapel() van de kazerne werd de politiebus met een ‘punt 50′(!) doorzeefd.


  Maak melding

 20. Klopt Engel…hij stierf zeer jong, liet een weduwe en een zoontje achter…En zo zijn er velen die zinloos heengegaan zijn….

  Ik heb absoluut geen bezwaar tegen dat de politie zwaar geweld gebruikt tegen aantoonbare, gevaarlijke criminelen….

  Bij dit artikel gaat het mij erom dat de politie onnodig zoveel geweld gebruikt tegen een bijna onschuldig, niet agressief, arrestant, die heel ruw op de grond gegooid en geboeid wordt, geen enkel gevaar meer vormt maar ook daarna zeer onmenselijk wordt behandeld. Het verbaast me dat zijn arm niet gebroken of uit de kom is geschoten….


  Maak melding

 21. In Suriname is alles te koop, ook de politie is te koop.
  Wie kan zich het geval herinneren van een surined die werd opgepakt omdat hij een relatie had stop gezet met dame die goede contacten had binnen de KPS?
  In een land waar grote drugs criminelen het voor het zeggen hebben komt dit vaak voor. Maffia praktijken daar in Suriname.


  Maak melding

 22. @GMAP, je hebt gelijk en lees weer een stukje uit de krant:::

  Politieagenten aangehouden wegens afpersing

  Twee politieagenten zijn donderdag aangehouden en in verzekering gesteld. De agenten A. en O. zijn samen met een burger G. betrokken geweest in een afpersingszaak. Advocaat Irvin Kanhai, die de verdachten juridisch bijstaat, bevestigt de aanhouding. In dit stadium kan hij echter niet in details treden, zegt hij.


  Maak melding

 23. koos ik hoef niet naar een opticien hoor, ik zie dat er inderdaad maar hele kleine veranderingen zijn, maar ik nederland raken de mensen steeds meer kwijt, als ik zie dat de oudere wat meer gekregen hebben in sur, en in nederland minder, zo zie ik de verschillen, en ja, het gaat ook ten koste van de staatskas, maar dat gebeurd in europa ook en vele male erger, tussen een klein beetje vooruit of stilstaan, is beter dan achteruit.
  gr schoerpioen


  Maak melding

 24. @Ray
  Jouw voormalige frontregering heeft 15 jaren de kans gehad om de voormalige coupplegers te berechten.
  Maar in plaats daarvan ging men er politiek mee bedrijven, nu is het te laat.

  @Bifa,

  @Schot door de roos

  HET IS TE LAAT OM EEN MOORDENAAR DIE 15 MOORDEN HEEFT GEPLEEGD TE BERECHTEN!!!??

  VEnetiaan is niet de rechter maar de president!!
  Hij kan zich niet bemoeien met de rechterlijke macht. En bovendien zijn het de familieleden van de vermoorde burgers die een rechtszaak hebben ingediend tegen bouta de moordenaar!!!
  Wat een drama krijgen we te zien te Boxel!
  Waarom heeft je baasje AMNESTIE!!!Begin dit te verklaren!!!!

  Bemoeienis president fnuikt rechtspraak

  zaterdag, 27 augustus 2011 23:55

  COLUMN – Volgens de theorie van de trias politica, wat in de Surinaamse grondwet verankerd is, moeten de verschillende functies van de staat aan verschillende machten worden opgedragen om evenwichtige machtsverhoudingen te realiseren: de wetgevende functie aan de volksvertegen- woordiging, de uitvoerende functie aan de regering en de rechtsprekende functie aan onafhankelijke rechters. De drie fungeren als een soort eilanden en begeven zich niet op elkaars terrein.

  De scheiding van de staatsmachten is een essentiële voorwaarde voor de Surinaamse rechtsstaat. Onlangs heeft President Desiré Delano Bouterse schriftelijk verduidelijking gevraagd aan de Rechterlijke Macht over het verwijt van Stanley Brug. Het schrijven is gericht aan de waarnemende president van het Hof, Cynthia Valstein- Montnor.

  Door zich te bemoeien met de zaak van Stanley Brug en een schrijven te richten aan de RM om opheldering te vragen, heeft president Desiré Delano Bouterse de trias politica aan gruzelementen geslagen. Een rechtstaat waarin er geen gezag is voor het recht is namelijk gewoon een bananenrepubliek. Dat de president zich niet houdt aan de grondwet is ons wel bekend, neem als voorbeeld, het niet verschijnen in het parlement om verantwoording af te leggen.

  Artikel 90, lid 2 van de grondwet zegt duidelijk, dat de president verantwoording verschuldigd is aan de DNA, echter lapt hij dit artikel aan zijn laars. President Desi Bouterse heeft bij diverse gelegenheden gezegd dat Suriname geen rechtsstaat is, derhalve is voor hem geen enkel obstakel om in te grijpen waar hij nodig acht. De brief die door president Desi Bouterse gestuurd is naar de Rechterlijke Macht kan je kwalificeren als interventie in de Rechterlijke Macht.

  Ik vraag me af wat de president ertoe brengt zich te bemoeien met de rechtsgang. Wordt het straks als een reguliere taak van hem gezien om de rechter te controleren? Of is de interventie vooral een mooie gelegenheid voor de president om zich te profileren? Of is de bemoeienis van de president een teken van een gebrek aan vertrouwen in de rechterlijke macht of juist een onontkoombaar gevolg van de spanning tussen deze machten.

  Ik denk dat zowel gebrek aan vertrouwen als de spanning tussen de twee machten een rol speelt. Want voordat Desi Bouterse president werd van Suriname, had hij te kennen gegeven dat hij geen vertrouwen had in de rechterlijke macht. En bovendien had hij ook aangegeven, dat als hij bestuursmacht zou krijgen, de rechterlijke macht volledig geherstructureerd zou worden. Door zulke absurde uitspraken te doen creëer je automatisch spanning tussen de twee staatsmachten.

  Gelukkig heeft 55% van de bevolking wel vertrouwen in de rechterlijke macht en dat is een goed teken voor onze rechtsstaat. Netals, alle burgers van dit land dient president Desi Bouterse zich ook te houden aan de grondwet, niemand staat boven de wet. Het zou verstandig zijn van de rechterlijke macht om geen reactie te geven op de brief van de president, als zij dat wel doen, kan zij juridische precedenten scheppen. Volgens mij schuilt er een adertje onder het gras. De rechterlijke macht moet wel ervoor waken dat zij niet in diskrediet wordt gebracht door de brief van president Desi Bouterse.

  Wanneer burgers, die niet eens zijn met een rechterlijke uitspraak zullen zij voortaan dan zich wenden tot de president om hun gelijk te zoeken. Hierdoor zal men door de bomen het bos niet meer zien. De brief die de president naar de RM heeft verstuurd, is naar mijn oordeel een ongehoorde daad, hij mag zich niet inlaten met de rechterlijke macht.

  Enerzijds zegt de Directeur Administratieve zaken van het kabinet van de president, Eugene van der San, dat het een normale zaak is dat de president informatie vraagt aan de RM. En anderzijds zegt hij dat Suriname een rechtsstaat is. Als je weet dat er scheiding van de staatsmachten is, waarom ga je dan als uitvoerende macht een brief versturen naar de RM voor een verduidelijking die jou niet aangaat.

  En bovendien weet je ook dat de zaak van Stanley Brug reeds uitgeprocedeerd is, en hij heeft zich gewend tot de OAS. Waarschijnlijk begrijpt president Desi Bouterse de theorie van de trias politica niet, of hij wordt verkeerd geadviseerd door zijn adviseur of er is sprake van opzet. Ik denk dat hier eerder sprake is van opzet, dat hebben we ook opgemerkt tegen de ondernemer Oemar Chiragaly waarbij de vergunning van City Entertainment Group werd ingetrokken en later weer verleend. De president speelt kat en muis spelletje met de ondernemer.

  Dat de OAS niet tot behandeling is overgegaan van de zaak Stanley Brug, is niet de schuld van deze instantie, zij beschikte immers niet over voldoende informatie. De betrokkene moet eerst de schuld bij zichzelf zoeken alvorens anderen te vewijten van corruptie. Dat de rechters van alles en nog wat worden beschuldigd door Stanley Brug is absurditeit, normen en waarden worden over boord gegooid, het is gewoon verdorven- en dwaasheid van hem.

  Rashied Doekhie had ook geprobeerd zijn invloed aan te wenden om de zaak tegen de oud-DC Doebay in de doofpot te stoppen. Hij had de PG gevraagd om zijn hand over het hart te strijken in de stafzaak tegen de DC. Politici moeten ophouden om vriendendienst te bewijzen wanneer het gaat om zaken die bij het openbaar ministerie liggen of nog onder de rechter zijn of die al uitgeprocedeerd zijn. Ik vind dat voorál politici voortaan hun waffel moeten houden als een zaak hun niet regardeert.
  Naipal. A.I


  Maak melding

 25. @schot door de roos

  Het is nooit te laat om misdadigers te straffen!!!
  heden worden nog altijd criminelen uit de wereldoorlogen gestraft voor hun bijdrage aan de vele moorden van toen begaan door hun!!
  KOM GEEN NONSENS PREDIKEN HIER !!


  Maak melding

 26. OOk de politie dient zich te houden aan wet en recht. Na bestudering van de vele dossiers waarbij de politie bij betrokken is, valt het op dat de wettelijke regelingen en instructies niet worden nageleefd. Dat is sinds jaar en dag. Tjin Liep Sie is niet de man die orde op zaken zal kunnen stellen. Daarvoor heeft hij al zijn visitekaartje afgegeven door op amaturistische wijze de brute overval te verdedigen. Tjin zocht naar een rechtvaardiging voor het optreden van zijn manschappen, maar het volk denkt er anders over.

  Shame on you Tjin!


  Maak melding

 27. -4 overvallers die in koele bloeden zijn neergeschoten.
  -gratie voor het gooien van handgranaten naar een ambassade.
  -kogelbrief onderzoek,
  – Massa corruptie met gronduitgifte sinds Vene.

  Justitie kijkt de andere kant op, gewoon doofpot politiek.

  Ik vergeet vorig jaar nooit meer, toen ik die skotoe in uniform van zijn wisky zat te genieten in die bar, kon mijn ogen niet geloven.I MI TATA,I love SU……………………


  Maak melding

 28. naipal weet totaal niets van de zaak van Stanley Brug!

  Tot op heden [april 2020] worden de procedures van Brug niet door het hof in hoger beroep in behandeling genomen, terwijl Brug al sedert februari 1989 in proces is##@@!!

  Ervaart Brug de zogenaamde rechtstaat die voor Naipal heilig zou zijn in Suriname?
  Hoe rijmt naipal het dat het in Suriname mogelijk is dat een burger aan een medeburger geld betaald voor iets en medeburger bevestigd het geld te hebben ontvangen en toch niet presteert?
  Vervolgens wordt door het hof in hoger beroep procedure een deskundige door het hof aan partijen voorgesteld om de geleden schade van Brug vast te stellen en partijen accepteren de door het hof aan hen voorgestelde onafhankelijke deskundige en deze werd vervolgens benoemd en beëdigd door het hof en wanneer de deskundige zijn deskundigenbericht aan het hof en partijen overhandigd, het hof verzuimd om de medeburger te veroordelen tot betaling van de veroorzaakte schade bij de rechtzoekende burger. Het hof deelt vervolgens de rechtzoekende burger mede dat deze nakoming moet vorderen in een nieuw op te starten procedure met het gevolg dat tot en met vandaag de rechtzoekende geen cent heeft ontvangen van zijn, door het hof van justitie benoemd en beëdigde onafhankelijke deskundige, vastgestelde schade.
  Dat het hof verzuimd heeft de medeburger te veroordelen tot betaling is de kardinale fout; hetgeen gekwalificeerd wordt als een gerechtelijke dwaling casu quo klinkklare corruptie in casu!
  Het hof is de laatste instantie [rechtsmiddel] in Suriname en diende er voor zorg te dragen dat er een einde aan het procederen was gekomen tussen deze burgers!
  Het hof diende zoals het in een rechtsstaat hoort de medeburger te veroordelen tot nakoming van de door de onafhankelijke benoemd en beëdigde deskundige vastgesteld schade!

  Hiermee zal volstaan worden in de hoop dat naipal zijn bek zal houden en zal gaan doen wat hij en zijn voorouders zo graag doen en deden en hun naam daaraan hebben verboden; paal naaien!

  Justice Emailer


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.