zaterdag, december 9, 2023
HomeNieuws uit SurinameNederlandse ambassade spoort Surinamers in eigen taal aan

Nederlandse ambassade spoort Surinamers in eigen taal aan

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 16 mrt – De website www.nowakti.net is de nieuwste poging van de Nederlandse ambassade om reizigers uit Suriname aan te sporen hun visum voor het Schengengebied op tijd aan te vragen. ‘No wakti!’ (Sranantongo voor ‘wacht niet’, red.) moet vooral de stress van de piekperiode verminderen. “Mensen worden vaak boos op ons, maar we kunnen maar een beperkt aantal aanvragen per dag behandelen. Daarom moet men op tijd zijn”, zegt consul Ruud van der Waals.

Het wil nogal eens uitlopen met de aanlooptijd. Visumaanvragers melden zich vaak laat en dan ook met maar een deel van de vereiste documenten. Nu de piekperiode in juni-juli staat aan te breken, dreigt het weer die kant uit te gaan. Met de vervelende ervaringen van de afgelopen jaren voor ogen, wordt nu gestreefd naar verbetering. Op de website staat informatie over alle stappen naar het aanvragen van een visum. Ook kan elektronisch een afspraak worden gemaakt.

Mensen hoeven dan niet meer fysiek naar de ambassade in Paramaribo. “Het gaat om het maken van een afspraak, dat kan vijf tot zes weken duren. Als men niet op tijd aanvraagt, kan men niet op tijd een afspraak maken en op tijd vertrekken”, aldus Van der Waals. Te laat aanvragen in piekperiodes maakt de kans op afwijzing levensgroot. De lancering van de website maakt deel uit van een bewustwordingscampagne, inclusief posters, flyers en radiospotjes.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

74 REACTIES
 1. Deze vertegenwoordiger van het koninkrijk der Nederlanden gedraagt zich als of een bezoek aan Holland als het ware de gang naar de hemel is. Wij gaan er noodwendig naar toe om de simpele redenen omdat onze dierbaren er vertoeven. Daarbij schromen we er niet voor om het gesnuffel van vieze honden te trotseren en het betasten van/door oerlelijke emigratie ambtenaren te ondergaan. Een bezoek aan Holland is geen aardse gunst.Daar worden keiharde Euro’s voor neergeteld. What tha hell is going on there?


  Maak melding

 2. PARAMAN:Niemand hoeft naar Holland , ook niet om hun dierbaren te bezoeken.
  Als je toch een hekel hebt aan Holland en de Ho0llanders, kan je ook aan je dierbaren vragen om naar Surimaribo af te reizen.


  Maak melding

 3. Beste Who Cares:

  Paraman heef een door zijn Baas Bouterse aangeleerde diepgewortelde haar tegen alles wat blank, Nederlands, Surined is.

  Laat hem toch lekker.


  Maak melding

 4. klop klop..ik wil naar holland, hier is mijn pa-pier!

  meneer meneer..dit is een boete van Srd 10.000 van LBB voor het illegaal rapen van krappe -eieren, ga gauw betalen en kom terug met je paspoort

  ok man laterrrsssss 🙂

  wie is aan de beurt??

  ikke,..hier mijn bescheiden, tek dja!!

  prima…ziet er goed uit, wat is je logeeradres?

  H.J.E. Wenkebachweg 48 Amsterdam!

  ff tjekken,……maar meneer dit adres is de bijlmerbajes????

  ja is goed mang….daar woont mi neef 🙂


  Maak melding

 5. @ Who cares,

  “Als je toch een hekel hebt aan Holland en de Ho0llanders, kan je ook aan je dierbaren vragen om naar Surimaribo af te reizen.”

  Een andere mogelijkheid is om Skype te installeren op je computer; dan hoeft er van beide kanten niet gereisd te worden.


  Maak melding

 6. meneerwa meneerwa…ik snel visum mijn kleindochter gaat trouwen en ik veel groente en masala meenemen!!

  na 100% controle ging mai “feesten” achter de tralies

  🙂


  Maak melding

 7. Paraman, jij komt me behoorlijk gefrusteerd over, die alles maar dan ook alles aangrijpt om lekker af te geven op Nederland en alles wat met Nederland te maken heeft afgeeft.
  Jij denkt zeker dat het net zo gaat als met de busjes, je hoeft maar je hand op te steken en als er plaats is je kunt instappen. Vanuit NL. is nu gelukkig een toeristenkaart nodig, hoeven wij niet meer naar het consulaat in A’dam, maar voorheen moest toch ook een visum aangevraagd worden. Waar ter wereld je ook komt, overal zijn er formaliteiten. die ik ook wel eens vervelend vindt, maar het is nu eenmaal niet anders, vervelend is ook wanneer je langer dan 4 weken in Sur. verblijft je weer de gang naar de vreemdelingendienst mag maken om daar een lullig stempeltje mag halen wat als je een beetje pech hebt behoorlijke tijd in beslag neemt, maar het is nu eenmaal zo, net als de visitatie op Zanderij, hoor ik jou ook niet over.
  Waarom wordt je besnuffelt door schone honden, helemaal in vergelijken met de roedels zwerfhonden in Suriname? omdat ze op Zanderij nog steeds niet in staat zijn daar de drugs tegen te houden, of dacht je van wel.
  Om je laatste vraag te beantwoorden, van alles net als in Suriname, wat mij er niet van weerhoudt, om jaarlijks mijn schoonfamilie en vrienden op te zoeken en van het eten, de natuur, de mensen om me heen te genieten. Doe jezelf een plezier en probeer wat positiever te zijn. No span, en have a nice day


  Maak melding

 8. Wij gaan deze zomer naar weer naar Thailand. Gezellig, geen zeurpieten, geen gevaar voor overvallen of andere criminaliteit, geen zeurende familieleden en kennissen die ontevreden zijn over wat je voor ze meebrengt, geen gezeik over Holland of Bouterse….heerlijk!


  Maak melding

 9. Als een witte reist wordt hun geen belemmeringen op gelegd zoals bij de zwarten.Als je bovenstaande leest dan zie je hoe zwarten [witten] het tegen elkander opnemen.Het besnuffelen van zwarten is een feit door de witten.Vergeet niet de wijze waarop onze moeders behandeld werden door de witten op Schiphol.Deze witten laten je voelen dat je niet gewenst bent en toch likken de zwarten hun van alle kanten.Surined Nederlander wij zijn geen Nederlander wijn een ÄLLOCHTOON” EEN BUITENLANDER.aLS DIT JULLIE NIET DOOR DRINGT DAN WEET JE WAT JE MOET DOEN EEN WITTE VROUW.


  Maak melding

 10. @ Winston Hermelijn
  “Wij gaan deze zomer naar weer naar Thailand.”

  Heeeeeeeeeeeeeerlijk!!!!!!!!!!!!!!!!
  Probeer es een keer ook Maleisie en doe daarbij ook de hoofdstad van Borneo (Kota Kinabalu) aan. Een seafood-paradise zoals je dat nergens in de wereld tegenkomt. Vlieg voor een zeer redelijke prijs naar Sandakan en geniet diep in de jungle van wild-life terwijl je vertoeft in je jungle lodge die van alle gemakken is voorzien (van airco tot WiFi).


  Maak melding

 11. @Paraman,
  Je moet ze vragen hoe ze in Holland zijn beland en als Holland hun bezit is?

  @Hans,
  Jullie kinderen en kleinkinderen willen toch feesten onder het genot van een paar witte lijntjes en hebben geld teveel, vandaar dat ze niet alles kunnen tegenhouden.
  ” Waar is het feestje..in Holland is het feestje ”


  Maak melding

 12. Savioen, je vergist je toch behoorlijk, op Zandeij zijn mijn vrouw (hindoestaanse) en ik een paar keer door de MP gewoonweg hufterig behandelt, op zo’n moment wordt ik ook behoorlijk pissig, ben ik eenmaal buiten of in het vliegtuig haal ik mijn schouders en denk bij mezelf laat maar die dombo’s, ze weten niet beter.
  Voor mij zij alle mensen die in NL wonen een Nederlander al ben je groen of paars, aan jou gevoel kan alleen wat veranderen, als je maar wilt.


  Maak melding

 13. =Er staat ook geschreven:::

  Visumaanvragers melden zich vaak laat en dan ook met maar een deel van de vereiste documenten
  -Dit zijn vaak de vele problemen die “sommige” Surinamers hebben en krijgen als zij zaken gaan regelen.
  “sommige” Surinamers zijn ook altijd laat om hun zaakjes goed te regelen en nu komt men met een waarschuwing en dan nog is het niet goed.

  @Paraman, niemand hoef naar Nederland op vakantie te gaan, maar vergeet niet dat velen die op vakantie willen ook een fan van Bouterse zijn en vaak Nederland van kant geven.Ik heb bewijsstukken.
  -Ook wonen velen in Nederland die geen fan zijn van de Nederlanders, maar wonen wel in het land van hen.

  =Wie zijn dan de hypocrieten vraag ik mij soms af

  =Vergeet ook niet dat vele projecten die nu afgerond worden in Suriname het de harde euro’s en dollar’s zijn en vandaag lijkt het alsof Bouterse dat betaalt.


  Maak melding

 14. Forummers, Odi odi.

  @pasew, fawaka mang? Wan odi tu!

  Je kir mi mang! Soso lafu!

  Maar!
  Dan moet men ook tijdig terugkeren na een bezoek aan het Schengengebied.

  Anders krijgen wij straks het navolgende verhaal te lezen:

  PvdA wil opheldering over vastzetten Surinamers, die recent met ‘No wakti! Schengenvisum Nederland waren ingereisd en achter zijn gebleven.


  Maak melding

 15. @Paraman
  Wij gaan er noodwendig naar toe om de simpele redenen omdat onze dierbaren er vertoeven.

  LULKOEK!Verkoop je er vaker meer van?
  Als je iemand met principes bent (en die zijn er gelukkig)laat jij i.p.v. op familiebezoek te gaan juist je familie overkomen!
  Deze lulpraatjes houden jullie altijd om o.a. jouw brandende verlangens te verdoezelen!
  Ik heb vrienden in Suriname wonen,die uit principiele redenen nooit naar Nederland zijn geweest(hun goed recht);ze gaan liever naar het Caraïbisch gebied,Brazilië en de VS.
  Dus je lult maar wat!


  Maak melding

 16. @*%
  T.o.v. van vele andere landen is Nederland ZEKER een PARADIJS!Vraag het maar aan de asielzoekers,oorlogsmisdadigers,criminelen!
  Die vluchten niet naar China!
  Vraag het maar aan de Surinaamse misdadigers,indien ze Suriname ontvluchten (weet je het nog???Hardjoprajitno,Goeman en vele anderen).


  Maak melding

 17. Hmmm….kuist waterkant zijn forum onderwerpen?
  Op Starnews wordt melding gemaakt dat Hoogie zijn zoon een mooie job heeft geregeld. Stamang van bigi regionale player.
  Over papierwerk moet je niet druk maken wil ik zeggen.


  Maak melding

 18. @StakeholderSkype

  Dankjewel voor de tip! We waren al eens in West-Maleisie en dat was ook perfect. Dit zijn landen die je Suriname laten vergeten. En als we terug zijn in NL, dan sturen we gewoon weer onze pakketten.


  Maak melding

 19. Als je hoofd goed werkt zoek jij iets anders hoor .. velen vluchten op dit moment.
  Visa mi boi…wie laat jij komen of halen…het is koud plus wan bun bigi euro probleem.
  Men moet eerlijk vertellen dat er problemen zijn…maar mensen schuld geven is zand in de ogen.

  Ik denk dat men ziet dat steeds minder mensen visa aanvragen en dat baart zorgen.


  Maak melding

 20. Winston Hermelijn,Stakehold….Maar dat is juist wat de meeste Suri’s willen,dat jullie Suriname vergeten het zal ons hier zoveel rust geven.
  Ons vrijwaren van jullie arrogante nonsense


  Maak melding

 21. zanderij…kijk hier is mijn visa!

  da waar is jou bagage???

  wel ik ga je zegge noh….die lieve heer heeft mij zoooo goed toe-bedeeld dat ik alles kan vervoeren 🙂 rectaal 🙂

  Fer Odi odi


  Maak melding

 22. De reis naar Suriname moet ook in keiharde euro’s worden betaald of dacht u dat wij worden gesubsidieerd. En what about die oerlelijke ambtenaren. Op Zanderij komt je ook niet miss of mr. Universe tegen. Het zijn gewoon mensen van vlees en bloed. Hoe zo een beetje dom?! Daarnaast ook nog zwaar gefrustreerd.


  Maak melding

 23. Weer zoveel gekletst over Ned; blijf dan in je overheerlijke Su.Ga naar Brokobakka bij DiDiBrie logeren.In deze kan je een vb aan de DiDiBrie van je nemen,toen hij zijn poot niet uit Su kon zetten was hij alleen maar in het binnenland van Su te vinden.Volg dan maar je zo geliefde DiDiBrie leider ,trouwens het gaan naar de binnenlanden van Su is ook heel erg duur.Wie zo’n trip wil maken moet gewoon keiharde valuta neertellen,maar die zaka-zaka van OW vlieg gewoon naar die gebieden om er te vissen en let wel met een HELI en joe sang stem poting dape no mang rij wang fiets sreefie dimg dddddagoe.Ze spelen het heel mooi en dat DOM Su volk maar in koor roepen ;ik hou nie van Holland.Mie dat mie no wang go na Holland,want Holland weerede da nooit ie kong na Holland.Hoe weet je dan dat holland niet leuk is,weerede en ga zo maar door.En precies dja ding DiDiBrie dies wanie joe dan kunnen zij rustig verder met vreten en het volk voor de gek blijven houden.Brada voor mij en mijn kinderen is hollamd heel goed(dochters goed gestudeerd en ik werk)je zult ons niet horen klagen.Guys in Holland zet ‘m op, want veel is prettig geregeld in Ned voor land en volk wat ik niet zie en vind in Su vooral onder leiding van deze zaka-zakas en DiDiBrie. oeng tikie a day.Odiii.
  Glenny.


  Maak melding

 24. Suriname……..No Wakti

  Schiphol……..No Kong……

  …no kong no kong, wij marechaussee hebben een black hole syndroom van die 100 % 🙂


  Maak melding

 25. De Nederlandse ambassade ziet een mogelijke visum-aanvraagprobleem voor de Surinamer en geeft op een website aan hoe een aanvraag soepel kan verlopen. En toch zien enkele mensen dit als bezwaar! Zulke mensen zijn waarschijnlijk gewend van het kastje naar de muur gestuurd te worden en hebben er geen vertrouwen in dat een aanvraag in een keer helemaal goed kan verlopen. Jammer.

  Groet KPMG.


  Maak melding

 26. MEDUSA zegt:
  T.o.v. van vele andere landen is Nederland ZEKER een PARADIJS!Vraag het maar aan de asielzoekers,oorlogsmisdadigers,criminelen!
  Die vluchten niet naar China!

  We hebben al onze portie inheemse criminelen en hoeven geen importcriminelen uit andere landen erbij, dank u.


  Maak melding

 27. Een compliment voor het economisch beleid van president Bouterse.Dit natuurlijk tot grote jaloezie van het NieuwFront en haar aanhangers en naïeve volgelingen.De tekenen zijn duidelijk. Ook Nederland is het opgevallen dat de welvaart van de Surinaamse bevolking toeneemt door het economisch beleid van de regering Bouterse, en dat de vraag naar reizen naar Europa een stijgende lijn laat zien.Surinamers kunnen thans meer dan voorheen meer geld uitgeven.De website is dus een marketing strategie. Surinaamse toeristen gaan in Nederland veel geld uitgeven en dat is goed voor de Nederlandse economie.Het zou voor Nederland jammer zijn als door visum perikelen minder mensen uit Suriname naar Europa zouden reizen om dollars en Euro’s uit te geven.


  Maak melding

 28. ROBG: Als de mensen uit Suriname zo graag geld willen uitgeven kunnen ze het ook doen in de regio of Noord Amerika. Integratie in de regio was toch het motto van DDB en zijn crimi colors?
  En als de reislustigen zo graag de EU preferen ( lijkt mij om verschillende redenen evident want ze kunnen er niet zonder al beweren ze van wel), kunnen ze ook naar Frankrijk, want dat land was toch de poort naar de EU?
  Dat is toch de reden waarom ze een grote Ambasade in Parijs hebben gevestigd, met een moorverdachte als Ambassadeur? En Turkije is ook een optie met de nieuwe betrekkingen!


  Maak melding

 29. =Ik vind sommige reacties nergens opslaan. Men probeert de visum aanvraag goed te regelen voor de Surinamers die op vakantie willen gaan en Nederland gelijk afkraken en praten over de “zwarten”.

  =Nederland heeft met de tekst niets te maken.

  =Als dit de mensen zijn die op Bouterse hebben gestemd moeten zij even hun IQ laten testen.

  =Kwakkoefestival loopt ook niet goed vanwege de “zwarte” zoals men beweert dat zij altijd gebruikt worden.

  =Chavez heeft ooit gezegd dat Bouterse leuke dinges voor de mensen moet kopen en kijken waar hij kan helpen zodat hij elk jaar gekozen wordt. Een soort hersenspoeling.

  =Ik vraag mij af wat de aanhang tot nog toe heeft gekregen van Bouterse. Ik hoef niets omdat ik hard werk voor mijn geld.

  =SURINAME EN AL DAT GELD DIE BINNENKOMT EN ALLES WAT GEDAAN WORDT IN SURINAME IS NIET VAN BOUTERSE.


  Maak melding

 30. RobG
  Een compliment voor het economisch beleid van president Bouterse

  Daar hebben we onze Paarse Gek weer….

  Bouterse kan het woord beleid niet eens spellen…..


  Maak melding

 31. Who cares, ook het reizen naar de regio en Noord-Amerika laat een stijgende lijn zien.Dit is toch een duidelijk bewijs dat het ook beter kan dan onder Venetiaan en zijn compagnons. En laten we ook eerlijk wezen. De wereld is vele keren groter dan het plekje aan de Noordzee waar wij wonen.Het lijkt me ook leuk om Surinaamse toeristen eens te ontmoeten in Krakau of Sumy. Dit zijn mooie steden waar ik vaak op bezoek ben.


  Maak melding

 32. =Ik zou een ieder zowel voor en tegenstanders op deze forum adviseren naar de branding te kijken en goed te luisteren naar wat mevrouw Wijdenbosch te vertellen heeft.

  =IK MAAK MIJ ECHT ZORGEN OVER HET LAND SURINAME.

  =Maar steeds te lezen dat het goed gaat in Suriname. Ik ben bang dat straks de harde euro’s welkom zullen zijn.


  Maak melding

 33. Zes weken voor een visum-aanvraag valt nog mee als je bedenkt dat de aanvragen nog retour naar Nederland moeten worden gestuurd. Maar ja, Surinamers komen altijd op het laatste moment. Ik moest in Suriname 4 maanden wachten op mijn verblijfsvergunning. Ik bedoel maar, waar gaat dit over?


  Maak melding

 34. Henk Molenaar, paars is een mooie kleur.Wat heb je tegen paars?Wat zit je dwars? Ben je in je jeugd gepest door een vrouw in een paarse jurk, of heeft een allochtone vrouw die op Esmeralda lijkt je een voorbarige mep verkocht? Ik heb ook geen hekel aan groen of de kleur van de olifant!!

  Ter verduidelijking!!! De betekenis van kleuren: Paars (violet) bestaat uit blauw en rood en wordt tegenwoordig vaak als een vrouwelijke kleur gezien. Vroeger was het echter een koninklijke kleur, helemaal niet zo vrouwelijk dus. Paars is kalm en staat voor kracht, luxe, elegant, overtuiging, mysterieus, zelfvertrouwen, waardigheid, vastbeslotenheid, onder controle hebben, genezing, ambitie, wijsheid, rijkdom, dromen, spiritualiteit en de zoektocht naar persoonlijke en diepere betekenis.


  Maak melding

 35. Wat een slap gelul zeg, RobG, een beetje kleurentheorie,wat heeft dat nou met de visumaanvraag te maken, kkun je je niet bij het onderwerp houden in plaats de loftrompet te steken over de kleur paars, wat trouwens ook de kleur van de rouw is, een situatie waarin Suriname nu eigenlijk zit met de huidig regering of wat daar voor door gaat


  Maak melding

 36. Ira, die mevrouw Wijdenbosch is in de politiek gewogen en te licht bevonden.Zij is een van de laatsten die ik zou willen aanhoren.Haar redeneringen kloppen voor geen meter, alhoewel ze wel aannemelijk lijken te zijn voor lieden die zich niet verdiept hebben in het politiek-bedrijf.Deze vrouw maakt gebruik van drogredenen. Ze is een expert in politieke bangmakerij.Ik heb haar politieke carrière en politieke standpunten helemaal ontleed. Ze bedient zich vaak van Argumentum at ignorantium. Dus Ira, Henk Molenaar,Glenn Pengel,enz.enz.enz, Can you still follow me?

  I


  Maak melding

 37. Henk Molenaar, je clubje heeft geen antwoord op het goed economisch beleid in Suriname.Lastig he, om met je frustraties om te gaan. “Wees gerust alles komt terecht, maak je geen zorgen”. Ga maar lekker tot de verkiezingen van 2015, rustig ronddobberen in je NPS/NieuwFront reddingsboot.


  Maak melding

 38. In de ogen van iemand met een paarse bril lijkt het economisch beleid misschien wel wat, maar zet je die bril af, moet je vanzelf wel meejanken met de mensen die getroffen worden door allerlei prijsverhogingen en meer van dat maatregelen, als je goed luistert kun je het huilen tot in Nederland horen, weliswaar over de telefoon of via skype dat wel, man wordt toch eens wakker.


  Maak melding

 39. Forummers, Odi odi.

  @soer:
  Het is een regel cultuur.

  Het is niet (Jozefzoon) hoor!
  Maar de Zoon van Jozef!!!
  En zijn nicht (Ifna Vrede) is vervolgens een familielid van de (tante) van de Zoon van Jozef.

  Kan je het nog volgen?
  Zoniet! Dan vragen wij via SKYPE aan de (vader) van de Zoon van Jozef om uitleg in deze.


  Maak melding

 40. =Mensen die tegen Wijdenbosch en partij zijn, lees een
  stukje tekst van een ander:::::

  =Wanneer wij echter een blik werpen op de statistieken, die de moederbank zelf heeft geproduceerd over het verloop van de staatsfinanciën over de afgelopen jaren, dan blijkt dat er in december 2012 sprake was van een historisch tekort van de staatsfinanciën op kasbasis van SRD 605 miljoen. Dit tekort kwam uit op 4.3% van het bruto binnenlands product over 2011, wat dus beduidend hoger was dan wat de governor aan zijn personeel en aan de gemeenschap heeft doorgegeven.
  Dit tekort is recentelijk grotendeels door de moederbank gefinancierd. Dit blijkt uit het cijfermateriaal uit de weekstaten van de bank. Op de weekstaat van 1 februari 2013 waren de voorschotten van de Centrale Bank aan de staat nog ruim SRD 228 miljoen, terwijl op 22 februari 2013 deze voorschotten met maar liefst SRD 172 miljoen zijn toegenomen tot SRD 400 miljoen.

  =De Centrale Bank van Suriname heeft dus de vorige maand de regering fors gefinancierd, wat in tegenspraak is met eerdere door de governor gedane uitspraken. Ook de gewone rekening van de staat op de weekbalans van 15 februari 2013 is verder in het rood geraakt en bedroeg op die datum ruim SRD 875 miljoen. De vraag die bij ons opkomt en die door de monetaire autoriteiten moet worden beantwoord is: ‘Is het misschien zo dat de creatie van zoveel geld in onze economie gesluisd wordt naar het consumptieve en verkwistend uitgavenbeleid van de huidige regering’.


  Maak melding

 41. In eigen taal is altijd beter en men kan tegenwoordig (denk ik) via Internet aanvragen. Dan verloopt de procedure veel sneller. Hoe eerder men dit aanvraagt hoe sneller de aanvraag wordt afgehandeld.


  Maak melding

 42. Medusa,

  Je hebt het verkeerd begrepen of ik heb het niet duidelijk gesteld: We hebben al onze portie inheemse criminelen IN CHINA en hoeven geen importcriminelen uit andere landen erbij, dank u.
  Het ging erom waarom criminelen e.d. niet naar China vluchten.


  Maak melding

 43. surinamers maakt desnoods telefonisch een afspraak op welke day je wilt langskomen bij bakkra mang; dat werkt beter en je stress neemt ook af!!!!


  Maak melding

 44. ROBG 16 maart 2013 17.55 uur:” De wereld is vele malen groter dan het plekje aan de Noordzee waar wij wonen”

  Aldus onze slapende zombie uit het schimmenrijk van DDB en en 40 struikrovers allen behept met een chronisch gebrek aan ontwikkelingsvisie.

  ROBG:Dat de wereld groter is dan Ned. daar waren we al sinds de kleuterklas van op de hoogte, maar voorlopig bivakkeer jij er wel uitgebreid en geniet jij met volle teugen van Ned welvaartsstaat. Ik zou zeggen laat het landje aan de Noordzee voor wat het is en trek die grote wereld in, bij voorkeur Turkije waar je snolletjes op je wachten of Surimaribo zodat je het team van de de Suri staatsdebielen kan gaan versterken. Holle vaten zoeken elkaar altijd op!


  Maak melding

 45. Zondag 17 maart 2013 om 07:28 uur, door Henk Molenaar
  Paraman was, is en blijft een beetje dom

  Je hebt gelijk, het polemiceren met een EZEL levert alleen maar getrap en gebalk op. Weinig produktiefs.


  Maak melding

 46. Waarom communiceren met Surinamers in het sranantongo?
  Waar ter wereld wordt er buiten Holland beter nederlands gebezigd??? Zelfs de Limburgers, Groningers, Drenten, Zeeuwen, Brabanders, Tukkers kaarkong kunnen er niet aan tippen. Waarom ook niet in alle talen welke wij in dit land rijk zijn?


  Maak melding

 47. aah.. naast het papierwerk van een ambassade moeten wij ons ook zorgen gaan maken over het papierwerk van Hoefdraad? camoufleert hij de boel!


  Maak melding

 48. Paramannetje:

  Graag je ongetwijfeld kundig commentaar op onderstaande feiten/berichten:

  Haarscherp redactioneel commentaar in DS Suriname

  Suriname is inderdaad zoals metingen dat wijzen en missies naar het thuisland schrijven een corrupt land. Een oorzaak is het nagenoeg ontbreken van intelligentsia.

  Vanuit onze universiteit worden geen kritische vakmensen afgeleverd, maar derdewereldburgers die op zoek zijn naar een stuk brood om te surviven.

  Zwakkelingen zien zich genoodzaakt om zich aan te melden in de politiek, omdat alzo een baan sneller gegarandeerd is. Heel weinig personen met verondersteld denkniveau is neutraal. Als dat het geval is, holt men achter het geld aan.

  Eigen paarse familie eerst in SU

  Volgens politiek analist Jan Gajentaan is het opvallend dat familieleden van loyalisten van president Bouterse rijkelijk beloond worden in het banencircuit van de overheid. “De afgelopen dagen was er sprake van benoemingen van familieleden van Jozefzoon en Hooghart. Eerder al zagen we familieleden van minister Lackin overal opduiken. En ook de diplomatieke dienst van Suriname krijgt steeds meer het karakter van een familieonderonsje van partijbonzen”, meent Gajentaan.

  Jij behoort zeker ook tot het laffe gedeelte van Suriname die achter het geld aanholt ondanks het feit dat het wordt uitgegeven door incompetente moordenaars en criminelen


  Maak melding

 49. Volgens politiek analist Jan Gajentaan is het opvallend dat familieleden van loyalisten van president Bouterse rijkelijk beloond worden in het –bananen–circuit van de overheid


  Maak melding

 50. Beste Paswe: Het gebeurt gewoon openlijk en ze schamen zich er niet eens voor. In de komende 2 jaar tot aan de verkiezingen zal ger grote graaien doorgaan . Pakken wat je pakken kan is het devies van deze Paarse Bende

  “Kan ik het helpen dat deze nieuwe ambassadeur, adviseur en directeur toevallig mijn zoon, nichtje of vrouw is”


  Maak melding

 51. Volgens politiek analist Jan Gajentaan is het opvallend dat familieleden van loyalisten van president Bouterse rijkelijk beloond worden in het –bananen–circuit van de overheid op **kader-nivo**

  da hoe zal het niet zijn met “”baan-belonen”” van achterneef/plantagenicht en de verrevriend in de lagere overheidsregionen!!!

  Henk Molenaar,,,tjek deze 🙂


  Maak melding

 52. Ik snap niet waar iedereen zich zo druk om maakt. Een deel van de bevolking heeft gekozen voor een graai cultuur en amnestieregeling.
  Zij zijn er happy mee dat ze zelf niks hebben en dat verdachten van moord en hun familieleden in luxe leven, ze hebben het hun zelf mogelijk gemaakt dat vandaag de dag uitgelachen worden ipv dat ze voor gerechtigheid gingen.


  Maak melding

 53. Henk Naarendorp. Foto: Jason Leysner
  PARAMARIBO – Wil Suriname een goede eerste indruk maken, dan zal de attitude van het personeel op de Johan Adolf Pengel Luchthaven moeten veranderen. Dit stelt Henk Naarendorp, voorzitter van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF). Een vertegenwoordiger van een goudmultinational werd bij aankomst geconfronteerd met een dronken medewerker op de visumafdeling. Maar ook de afhandeling door de immigratie verliep zeer stroef.

  De man gaf aan dat dit de slechtste ervaring was die hij ooit heeft opgedaan bij aankomst in een land. In gesprek met journalisten verduidelijkte Naarendorp daarna dat deze ervaringen ervoor zorgen dat zakenlieden en toeristen zich wel tweemaal zullen bedenken voordat ze weer naar Suriname komen. “Op de luchthaven krijgen bezoekers de eerste indruk van je land en die moet altijd goed zijn”, benadrukt de KKF-topman.

  Bij de presentatie van de Nederlandse versie van het Caricom-verdrag, woensdag, wees de KKF-voorzitter op dit incident. Wil Suriname ook voldoende profiteren van de economische integratie in de regio, dan zullen de negatieve zaken goed geanalyseerd en aangepakt moeten worden. Alvast met de buurlanden moet nauwer worden samengewerkt op economisch gebied. Dat moet echter gepaard gaan met een positieve verandering van “onze volksaard” vindt hij, zodat bezoekers zich comfortabeler voelen en hier willen investeren.

  ja dit is van de ware tijd.


  Maak melding

 54. vorige week donderdag (7 maart) ben ik aangekomen op Zanderij. Bij binnenkomst zijn er 3 loketten voor een toeristenkaart (ONBEMAND). Ik vraag een beambte waar ik mij moet vervoegen en krijg gewoon GEEN antwoord.
  Vervolgens sluit ik aan in de rij 60+ (ik ben 65). Tot mijn stomme verbazing is dat de enige rij die het langste moet blijven staan en als laatste behandeld wordt. Er staan Surinaamse mensen van 80 jr in de rij en de airco werkt niet. ZO GAAN ZE HIER MET HUN OUDJES OM!!!!!
  Eenmaal bij de douane tref je een ongeinteresseerde, gedemotiveerde chagrijnige en onbeschofte vent.

  LANDING OM 17.20 UUR, EENMAAL BUITEN OM 19.05 UUR.
  Dat is 7 kwartier om 50 meter te overbruggen (SCHANDALIG)

  Volgende bestemming een fatsoenlijk, geciviliseerd land met parelwitte stranden, een azuurblauwe zee en schone opgeruimde straten waar men zich ook in het verkeer behoorlijk weet te gedragen.

  Hr. Naarendorp, veel succes met uw ZINLOZE OPROEP!!.


  Maak melding

 55. Ha Ha . Ik ga allang niet meer naar Suriname. Nooit meer.

  15 dagen Fuertaventura, € 350 p.p. Mooi appartement. 70 km strand.
  Alles schoon. Heel veilig. Prima service. Geen enkele controle want het is EU en toch voor de kust van Afrika


  Maak melding

 56. Tedje zegt

  “Ha Ha . Ik ga allang niet meer naar Suriname. Nooit meer.”

  Maar wel elke dag hier op waterkant.net je bezighouden met Suriname.

  Tedje je bent geestelijk gestoord, met jou zijn er nog meer van die geestelijk gestoorde ex-landgenoten.

  Ze moeten niets van Suriname hebben, maar zijn elke dag bezig met het land op waterkant.net, hoe ziek kan je niet zijn.


  Maak melding

 57. Mijn eerste bezoek aan Suriname was eentje om nooit te vergeten. Er stonden 2 lange rijen mensen van ongeveer 100 meter vóór de douane. De airco blies meer warme lucht dan koude lucht. De gitzwarte douane kon geen goede middag uitspreken, hij wilde zijn cocaine witte tanden niet laten zien. Komt er een wild vreemde jongen met een rood overhemd met opschrift Jacopar mijn koffer op een kar zetten zonder aan mij te vragen. Ik zei jongeman laat maar ik wil mij koffers zelf dragen waarop hij vroeg meneer heeft u een euro voor mij.

  Ik zei tegen die jongeman verwelkomen jullie zo toeristen op internationale luchthaven Johan Adolf Pengel????
  Op de terugweg werd mijn aansteker in beslag genomen die douane zei dat het gevaarlijk op grote hoogtes waarop ik zei waarom is het op schiphol niet in beslag genomen???
  Hij zei dit is geen schiphol maar Suriname waarop ik” zei waarom is dat niet vantevoren aangegeven en dan kon iemand blij maken met die aansteker?”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES