zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenEntertainment'Kwakoe' gaat verder als KWAKU - Summer Festival

‘Kwakoe’ gaat verder als KWAKU – Summer Festival

-

Does Travel - naar Suriname

Het Kwakoe festival gaat voortaan verder onder de naam KWAKU – Summer Festival. Het evenement in Amsterdam Zuidoost duurt dit jaar vier weekenden in plaats van zes en wel van 13 juli tot en met 4 augustus. Dit heeft organisator Ivette Forster aan AT5 laten weten.

Volgens de zender zal het festival opnieuw plaatsvinden in het Bijlmerpark en het aangrenzende sportpark waar het traditionele voetbaltoernooi wordt gehouden. Het festivalterrein wordt opgedeeld in eilanden met een thema. Zo komen er een jongereneiland, een salsatent, een cultuurtent, een Africa Lounge en een Wellness Garden.

Zoals eerder bekend werd, zal het festival niet meer gratis zijn. Bezoekers moeten 2,50 euro betalen om het terrein op te mogen. Er is plaats voor 100 kramen en uiteraard kan er op Kwaku vooral weer lekker worden gegeten en gedronken. Forster zegt tegen AT5 het festival te willen professionaliseren met behoud van het bijzondere karakter.(Bron: AT5)

opening
Fernandes Express
Passion in concert

57 REACTIES
 1. “Forster zegt tegen AT5 het festival te willen professionaliseren met behoud van het bijzondere karakter.”

  We zullen zien of die mooie praatjes omgezet zullen worden in daden. Ik heb echter m’n twijfels.


  Maak melding
 2. Geef de organisatie toch het voordeel van de twijvel, beoordelen kun je toch pas achteraf, en 2,50 euro wat is dat vandaag de dag n , je kunt er geen Djogo voor kopen, Nederlanders word wel eens (terecht) verweten over over te zeuren, maar Surinamers kunnen er ook wat van


  Maak melding
 3. Hans die hele kwakoe kan me gestolen worden, maar het invoeren van een entree zet de heken open hogere entrees. Zie invoer zorgpremie (basisverzekering)

  €1.060 – 2006
  €1.147 – 2007
  €1.094 – 2008
  €1.110 – 2009
  €1.149 – 2010
  €1.262 – 2011
  €1.287 – 2012
  € 1.325**2013 !!!


  Maak melding
 4. Gaat het gezeik toch door, jammer, wat een zielig gedoe
  En nu een kleine bijdrage, voor wat, om rond te dolen
  als een idioot, stelt al jaren niets meer voor. ik kwam er ook niet meer, mijn tijd besteed ik aan andere zaken.


  Maak melding
 5. Gelukkig !hopelijk is dat een zorg minder voor de toch al nalatig en slordige en vooral corrupte surinamers. Jullie welgeprezen kwakoe zal zal zijn rug omdraaien in zijn graf.
  Jullie hebben voor niets maar dan ook niets vetkocht en in de steek gekaten.
  Sari baya sari


  Maak melding
 6. Ivette Forster maakt nu al alleen maar fouten, laat staan wanneer het festival van start gaat. Ik vraag me af wat dan niet allemaal fout zal gaan. Het festival moet in ere, naam en faam worden hersteld. Er zijn tijden geweest dat het festival zonder problemen, haast moeiteloos werd georganiseerd.

  De politiek in Amsterdam m.n. Amsterdam Zuidoost dacht er goed garen bij te kunnen spinnen. Dat is het grote probleem van Kwakoe geworden.

  De politiek behoort zich haast volledig terug te trekken en simpelweg de aanvragen bekijken en ondersteunen.

  Kwakoe is een van oudsher Surinaams feestje met als basis de Afro-Surinamers. Dat moet worden hersteld.

  Niemand zou aan de haal kunnen gaan met een Pink-pop festival of een Milan festival in Den Haag.

  Ik zie het al voor mij dat een persoon afkomstig uit Suriname, bijvoorbeeld een Marron of Indiaan, het Milan – of Pinkpop festival uit het niets gaat organiseren, dus zonder enige wortel of affiniteit te hebben met desbetreffende festival.

  Ivette Forster komt aan de naam Kwakoe, het gaat opeens KWAKU – Summer Festival heten. Wat herstel ze dan, zoals zij beweert, is de vraag. Ik zie eerder hier tweedracht creëren dan wat anders. Je komt toch niet zomaar aan een merknaam, wat de naam Kwakoe nog altijd is. Wat voor lichtzinnigheid, interessant doen, eigengereidheid, eigenwijsheid, en/of eigenzinnigheid is dat nou van Ivette Forster?

  De naam Kwakoe vertegenwoordigt een stukje Surinaamse en Nederlandse cultuur tegelijk. De naam Kwakoe heeft geen moderniteit nodig. Wat de naam Kwakoe wel nodig heeft is respect. Respect met name aan degene die ooit met Kwakoe gestart zijn uit het niets inclusief de autoriteiten toentertijd en Kwakoe verder hebben uitgebouwd. Sommigen leven zelfs niet meer, maar hebben iets waardevols nagelaten. Kwakoe moet juist terug worden gebracht, naar hoe het was, waarom en hoe het ooit begon.

  Als je Kwakoe in ere wilt herstellen – er is genoeg kapot gemaakt m.n. de afgelopen vijf jaren door o.a. politici – dan mag en moet er nimmer entree worden geheven. Kwakoe heeft iets met “vrijheid”. Vrijheid ook in psychologisch opzicht.

  De gelden behoren bij een tekort, van de Overheid, Gemeente Stadsdeel vandaan te komen. Net zoals bij elke andere bijdrage of initiatief waar de samenleving baat bij heeft. In het bijzonder Amsterdam Zuidoost in dit specifieke geval.

  Als KWAKU – Summer Festival de naam wordt, dan mag Ivette Forster het dak op voor mijn part. De naam behoort te blijven zoals het is en onveranderd op z’n Nederlands worden geschreven. Het geeft een stukje historie weer de naam: KWAKOE. Er zijn genoeg Engelse benamingen. De naam mag niet worden gecommercialiseerd, direct of indirect. Kwakoe mag niet onder invloed komen van mensen die winst maken het belangrijkste vinden.

  Het sociale karakter van Kwakoe dient ten alle tijden worden nagestreefd en behouden blijven.

  Geen bewuste eilandjes scheppen zoals hierboven vermeld: jongereneiland, een salsatent, een cultuurtent, een Africa Lounge en een Wellness Garden.
  De mensen moeten juist spontaan met mekaar bezig kunnen zijn, jong en oud, arm en rijk, geschoold en minder- /ongeschoold. Maar niet een bewuste toestand zoals een een Africa Lounge. Waarom dan niet een India Lounge, een Indonesia Lounge, een Volendam Lounge, een Zwitsere Lounge, een China Lounge en noem maar op.

  Ik heb eerder de indruk dat Ivette Forster hier de Afikaanse politici tevreden wilt stellen en maakt haar niet uit of ze vervolgens het Kwakoe festival verder de verdoemenis in helpt. Kwakoe als naam oorspronkelijk uit Suriname waar er ook Nederlands wordt gesproken. Een Engelse benaming is totaal misplaatst en heeft iets van, interessant te willen lijken als hoofdprioriteit.

  Geen enkel Lounge toestand hebben we nodig bij Kwakoe. Als het spontaan wordt gecreëerd is iets anders. Dan als een soort regel. Dat soort benaderingen scheppen/creëren alleen maar kloven tussen mensen.

  Wat Kwakoe nodig heeft is OVERTUIGING. Mensen verzoeken de schouders onder te laten zetten, ruimschoots goed en doordacht met de onderlinge kwaliteiten Kwakoe organiseren. Op zoek gaan naar vrijwilligers, sponsoren en bijtijds spontaan vragen van giften. De Gemeente ook de spiegel voor te durven houden. Geen halfslachtig hypocriete gedoe. Want elke Gemeente en/of Stadsdeel heeft baat bij een dergelijk evenement. Mensen maken een Gemeente/Stadsdeel.

  Kortom KWAKOE, dus geen KWAKU – Summer Festival, vraagt naar een stukje organisatie waarbij “EENVOUD” de boventoon behoort te voeren.

  Hoe modern men ook wil overkomen: bij Kwakoe mag nimmer entree worden geheven. KWAKU – Summer Festival is een “for the love of the money” toestand. Dus we weten met z’n allen waarom het nu speciaal in het Engels wordt geschreven.

  Dat is nooit en te nimmer de daadwerkelijke intentie van KWAKOE geweest. Kwakoe is bij, door en voor de zwakkeren in het bijzonder begonnen. Het sociale karakter van Kwakoe stond altijd voorop. Met de voetbalsport als bindmiddel.

  Ivette Forster mag zich afvragen en zelfs diep, maar dan ook diep schamen als Surinaamse en/of Surinaamse Nederlandse met haar aversie ten opzichte van het oorspronkelijke Kwakoe. Ze begrijpt totaal niets, maar dan ook niets van KWAKOE! Ik dacht niet dat iemand aan Ivette Forster gevraagd had, om Kwakoe – het wiel – opnieuw uit te vinden.

  Laat KWAKOE in hemelsnaam aan de juiste personen over, die KWAKOE weer willen en kunnen verheffen.

  Dit egocentrisch gedoe heeft niets met KWAKOE van doen en verdient derhalve geen ondersteuning van de Surinamers in het bijzonder.

  Ga terug naar de basis/oorsprong van Kwakoe, dan is herstel van Kwakoe een fluitje van een cent.


  Maak melding
 7. @ Koos Alberts,
  Wat is er met jou gebeurd? Nooit en nooit komt er iets positiefs uit jou smoel en wil jij notabene kaboela feesten eisen. ik vermoede het al, jij bent een ranzige viespeuk die op alles van Su loopt te zeiken en ondertussen wel loopt te fantaseren over su vrouwen. bah viespeuk!


  Maak melding
 8. Hey Nitwit, als je niets weet van de Surinaamse cultuur moet je niet zo hoog van de toren blazen, KWAKU is de officiële Surinaamse spelling. In het Surinaams kennen wij geen dubbele klinkers. Bovendien heeft de Stichting Kwakoe jarenlang een brevet van ongeschiktheid afgegeven. Corruptie en mismanagement is waarmee dit festival werd geassocieerd. Deze ORGA doet al 3 jaar de 1 juli viering in het oosterpark en dat gaat gesmeerd. Dus ga weer rustig in je hoekje zitten HEHE en kom weer naar buiten als je werk hebt!


  Maak melding
 9. Respectloosheid naar Kwakoe toe.

  Het gaat niet om een spellling “KWAKU”. Het gaat de oorspronkelijke naam. Er staat veel meer relevante info in het stuk. Surinamers zijn vandaag de dag zichzelf te verkopen. Zelfs ten voordele van Afrikanen die zich niet bekommeren om de Surinamer. Ik zeg om te beginnen: laat de naam zoals het geweest is. 38 jaren doe niet zomaar weg. Er is hier totale incompetentie en eigengereidheid hier ten grondslag.

  Er moet research worden verricht alvorens men tot een dergelijk “model” komt. Als dat het geval zou zijn krijgt Kwakoe nimmer zo’n naam.

  Neen, maar je hebt sommigen die zelfs hun moeder bereid zijn voor geld te verkopen. De Surinamers moeten Kwakoe in een dergelijk smerig jasje gewoon boycotten en meer niet.


  Maak melding
 10. Jouw oerreactie is typisch voor het falen van de Surinaamse saamhorigheid in Nederland. Je hebt nog niet gezien wat het wordt, maar je weet nu al dat het mislukt. Heel goed om een Surinaamse orga zo’n hart onder de riem te steken. Wij mogen wat leren van de Turken en Marokkanen die veel meer hun eigen mensen ondersteunen. Bij Suri’s is het: hoe maak ik mijn mede Sranangman zo goed mogelijk kapot. Bovendien die 38jarige traditie waar jij het over hebt was de laatste jaren niets anders dan een moneymaking voor de organisatoren geworden.


  Maak melding
 11. Wat voor “een Africa Lounge” dat zegt genoeg. Wat voor Srananmang ondersteunen die z’n eigen festival ten gronde richt ten voordele va Afrikanen (dat zijn er nogal wat). Wat Afrikaanse Lounge. Als Ivette Forster niet in eerste instantie met haar eigen mensen kan communiceren, is zij het niet waard zo’n evenement te organiseren. Alle Surinamers en een ieder die de doelstelling van het oorspronkelijke Kwakoe kent, moet dit euvel boycotten.

  Je gaat toch niet op een uitnodiging in om “je eigen Kwakoe” om zeep te helpen ten faveure van Afrikanen met name die jou geen ene moer interesseren.

  Boycotten is de enige remedie om dergelijke personen aan hun verstand – als ze die uberhaupt hebben – te brengen.


  Maak melding
 12. …..Respectloos naar Kwakoe toe…….

  ter ere van zijn naam kwam(en) alles wat ons Su zo “respectvol” maakt!!!!!

  een waar festijn van ALLES WAT HET DAGLICHT niet verdragen kan!!!

  wat een beestenboel 6 weken bijelkaar!!!


  Maak melding
 13. al die commotie om zo’n festival.
  Probeer het gewoon eens een beetje eens met elkaar te worden en er een leuk feest van te maken zonder vooroordelen naar wie dan ook toe, als jullie als (voormalig) Surinamers al niet in staat zijn, zonder te veel problemen iets dergelijks op te zetten, is het dan verwonderlijk, dat er mensen opstaan die zeggen dan doen wij het wel, en krijg je weer opmerkingen van bepaalde creolen, waar bemoeien die Bakra’s of Hindoestanen (over racisme gesproken) zich mee, moeten we niet “SAMEN” in dit land leven in plaats van allerlei eilandjes en kijken of het jaar daar beter bevalt


  Maak melding
 14. Helemaal eens met Koos.
  Waarom weer 4 weekenden, 1 weekend is meer dan genoeg.
  Mijn reactie komt puur door de corrupte gedoe van deze mensen.
  Ik had eerder gehoopt dat deze organisatie zou ophouden met bestaan.
  Ik ben benieuwd(zonde van ons gemeenschaps geld)


  Maak melding
 15. Milan,

  twee agenten 3 dagen lang moet terug naar de sportschool vanwege al die *gratis* lekkertjes…,,, meneer proef deze en eet deze”’!!

  Kwakoe,

  een heel peleton goed afgetrainde ME’ers moet na 6 weken aan het infuus, want oh oh oh 6 weken lang rennen achter **surinaamse onpret** 🙂


  Maak melding
 16. wij zijn ooit begonnen met Kwakoe, vandaag heten wij Kwaku,….de wijsheid leert dat wij uiteindelijk zullen eindigen met….

  ………… KOE………. 🙂


  Maak melding
 17. “Als het gaat om vraagstukken van racisme en etniciteit gedragen Surinamers zich als de vogel Struis. Ze houden zich blind voor de dagelijkse werkelijkheid uit angst zichzelf tegen te komen, en uit vrees dat te veel aandacht de verdeeldheid zal vergroten en de noodzakelijke eenheid als natie zal bemoeilijken.”

  Uit: De Toekomst van ons Verleden; Jules Sedney.
  VACO NV, Uitgeversmaatschappij; Paramaribo, 1997.


  Maak melding
 18. Als een geboren boro-mang ben ik niet van plan entree te betalen jullie kunnen de naam vertalen in alle talen behalve betalen. No spang, atang so.


  Maak melding
 19. Tang Lafoe, jij domme paarse schoothond als je mijn eerdere postings had gelezen dan wist je dat ik Kaboela feesten walgelijk vindt. Mijn opmerking was sarcastisch bedoeld. Zo lang Bouterse aan de macht is is er weinig positiefs te melden over Suriname. Er is sprake van moreelverval en land is vergelijkbaar met Zimbabwe. Een bananenrepubliek.


  Maak melding
 20. De naam kwakoe heeft door slecht bestuur een slecht imago gekregen, vind ik persoonlijk respectloos jegens het symboliek kwakoe. Kwakoe staat voor vrijheid en respect.

  Persoonlijk vind ik het ontzettend leuk festival met geweldig oude kaseko muziek oude glorie herleven weer.

  Beveiliging vind ik de allerhoogste prioriteit en entree heffen een hele goede zaak. Voor niets gaat de zon op.

  Beveiliging moet ook surveilleren over het hele terrein dat ze zien en gezien worden geeft een veilig gevoel.

  En de salsatent vind ik ook een verrijking daar salsaroots in afrika ligt.

  Ik zou het bestuur willen adviseren bij andere festivals te kijken zoals Milan, Pasar Malang wat er mis als je van anderen kunt leren?


  Maak melding
 21. jammer dat kwakoe/kwaku door gaat..stop de hele shit joh..elke keer als deze rot feest is wordt mij auto vernield,,en herrie..laat ze maar in afrika gaan vieren.


  Maak melding
 22. Ik weet een ding als een blanke een gat in de markt ziet dan doen ze alles op alles om het in hun macht te krijgen . kwaku/kwakoe vraag een afrikaan of Hindoestaan of javaan of patata { witmang }of die wel een link hebben met kwakoe dan hoor je wel hun reactie . maar wel wat te verdienen daar dan komen ze wel in getallen en ook nog om het af te pakken . wij Surinamers { de meeste }zijn niets gewend dan wanorde dus patata geef dat geld als je wil of niet en laat ons met rust of stop het omdat het niet door jullie is gerealiseerd . als er geen geld in zat was het ook stop gezet of geen subsidie meer verstrekt . ja he gat in de markt . die zwarte zijn gek dus ja . ze hebben geen eenheid dus profiteren maar .de gemeente zou kwakoe al lange tijd geleden stop zetten mensen en nu proberen ze het zelf als het niet lukt dan stoppen ze wel dus ik zou zeggen gaan jullie niiiiieeeeeettttttttt !!!!!!!!!!


  Maak melding
 23. 2012 Kwakoe Festival
  2013 Kwaku Summer Festival
  2014 Kwakkoe Zomerfeest
  2015 Quaku festival d’ été
  2016 Quakku festival d’ Afrique
  2017 Kwakoe Surinaams feest
  2018 Kwakoe Surinaams Zomer feest
  2019 Quakoe Surinaams Festival

  Hei als jullie ooit namen tekort komen laat mij bij deze weten.
  Arme Kwakkoe moet in zijn graf draaien door de misbruik van zijn goede naam.


  Maak melding
 24. Hoop een correctie op de naam stelling.

  KWAKOE = KWAKU SUMMER FESTIVAL

  MAAR HAD DIT NIET BETER KUNNEN ZIJN MET DE NAAM

  KWAKOE4U OF KWAKOE4U FESTIVAL

  Jammer dat de naam zo veranderde


  Maak melding
 25. Kwaku gewoon door laten gaan…maar als voetbaltoernooi zoals het begon..paar kleine vreet tentjes er om heen..meer niet..oh ja..en een DJ die lieve hugo draait etc


  Maak melding
 26. Ik geef de stichting van Yvette Forster het voordeel van de twijfel, waarom niet. Daarvoor was het ook altijd soep met balletjes. Er was nooit geld, of het was achterover gedrukt , of altijd gelazer op de caraibische stations waar een normaal mens niet goed van werd van al het over en weer beschuldigen, er was altijd gehannes, nooit iets positiefs. misschien dat ik het nu wel een keer zal wagen een kijkje te nemen, in de hoop dat ik er geen spijt van krijg


  Maak melding
 27. Kwakoe is al jaren geleden verziekt door een matige organisatie, de bemoeienis van de gemeente Amsterdam en de vergunningen en evenementen bureau van de Regio Politie Amsterdam-Amstelland.


  Maak melding
 28. Alles wat Surinaams is, is gedoemd om vroeg of laat opgeheven te worden. En dat hoeft niet door de schuld van de Surinamers zelf te zijn. Kijk maar naar Rotterdam. Afgezien van Wi masanga is de Surinaamse gemeenschap door bezuinigingen alles kwijt. Tijd om te remigreren?


  Maak melding
 29. Geef Ivette en haar groep de kans het te doen op een andere manier dan voorheen.
  Laten we ophouden negatief te zijn (karma)
  Slavernij herdenking net gevierd,zijn we dan ook mentelfree? kom op zeg.
  Sukses orga Kwaku new style go for it.ROY.


  Maak melding
 30. Het stoort mij ontzettend €2.50 te moeten betalen aan witte meisjes aan de kassa, waar blijkbaar geen plaats is voor een zwarte. De hele gang van zaken is een schande voor de afro – Surinamers.


  Maak melding
 31. wat een vette neppe sjit zeg allemaal aardappel op kweku festival, poffertjes en patatkraam op kweku hoe dan ? genodigde mogen uit porseleinen service eten de slaven mogen 2,50 betalen en bandje om en uit plastic bakjes eten, voetbal wordt een halve km verderop gespeeld gezellig hoor met 90% aardappel anders wat daar rond kwekkelt.Mis de ekte Kwakoe mang !


  Maak melding
 32. dus dat samaaka, iedereen kreeg na betalen van 2,50 een polsbandje om, nu alleen die ketting nog en invoering de slavenij en apartheid wordt weer bij KWAKU aangeschaft!


  Maak melding
 33. wat een aanfluiting KWAKU IN PLAATS VAN KWAKOE IK VIND T, ZIELIG VOOR KWAKOE WAAR HET FEEST NAAR VERNOEMD IS DAT ZIJN TE GRONDE WORD GEGOOID OM DE EUROPEANEN TE PLEASEN SCHANDALIG


  Maak melding
 34. If you want to add better encryption to your
  phone, then you can use L2TP, and if you want great encryption for Mac,
  Linux, or Windows, then you can use Open – VPN. One
  therefore needs to keep formatting and re-formatting the i – Pod while switching from Mac to Windows etc.

  Mac’s are tanks when it comes to warding off viruses.


  Maak melding
 35. Het is jammer dat er weer veel ‘afkraakpartijen’ aanwezig zijn op het forum.
  Het kan nooit perfect zijn maar volgens mij doet de huidige organisatie haar best om er iets goeds van te maken. Je kan nooit iedereen tevreden stellen helaas en degenen die het hardst kritiek geven zouden het volgens mij niet beter kunnen organiseren….
  Kritiek geven is overigens ook zeker niet slecht, zolang het maar opbouwend is anders wordt het wel heel makkelijk! Aan een nieuwe orga zitten altijd weer voor en nadelen maar probeer de negatieve kritiek om te zetten in opbouwende krititiek en geef de orga dan ook bruikbare suggesties…soso lobi!


  Maak melding
 36. Ik ben reeds 2 keer naar de Kwakoe newstyle geweest en ik ben niet ontevreden.
  Het was nodig te innoveren (een modewoord) om zo een breder publiek te trekken. Ik merk dat vooral de jongeren heel goed aan hunnen trekken komen. Nostalgie is leuk maar soms moet je meegaan met de flow.
  Er is echter één ding dat ik niet begrijp.
  Wie is Kwaku? Wat betekent Kwaku? Waarom niet gewoon Kwakoe: het symbool van vrijheid en vooruitang.


  Maak melding
 37. Zo kan je zien dat dit soort mensen het beter kunnen dan die van afro mensen die kunnen alleen kapot maken.
  Waar hebben ze iets kunnen doen dat gaat.
  Kijk die kaaskop heb gelijk bingo (jackpot).
  Zelfs de weer Goden deden ook mee.


  Maak melding
 38. And here it comed again babylon never can stay away from black people with thete stupid ideas.Kwaku is zo erg verander xie je niet dat babylon met hun stomme ideeen komen om de mensen teveranderen.ga weg oproep zaaiers laat ons met rust weten ons zelf te vermaken.met jullie. ….wellness.we zijn mooi genoeg we hebbeb gern af goderij nodig om ons mooi te maken.Onze God is de God of Israel.kom ons niet weer verleidrn in jullie. ….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES