Nederlandse minister BuZa niet blij met ambassadeur Alibux

157

De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) betreurt het dat Suriname opnieuw een moordverdachte heeft aangesteld als ambassadeur. Dat laat Timmermans via zijn woordvoerder weten aan Novum Nieuws.

President Desi Bouterse benoemde dinsdag Errol Alibux als de Surinaamse ambassadeur in Turkije. Hij is verdachte in het proces over de Decembermoorden. Eerder stelde president Bouterse ook al verdachte Harvey Naarendorp aan om de ambassade in Parijs te leiden.

“Ik betreur het dat Suriname opnieuw een moordverdachte tot ambassadeur heeft benoemd. Nederland vindt dat het proces rond de Decembermoorden doorgang moet vinden. De slachtoffers hebben daar recht op. Dat zullen wij ook blijven benadrukken in onze contacten met Turkije, waar het reeds bekend is dat Alibux een van de verdachten is”, meldt Timmermans aan Novum Nieuws.

157 REACTIES

 1. @ lukubun;

  Nee, dit is de rest van de wereld waarschuwen voor het feit dat Bouterse bezig is zijn mede-moordverdachte het land uit te werken zodat ze niet kunnen worden berecht in SU.
  Zie je dat dan niet?
  Wanneer gaan je ogen eens open?
  Laat jij ze nu nog steeds dicht gooien met het paarse zand van het kwaad?


  Maak melding

 2. De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) betreurt het dat Suriname opnieuw een moordverdachte heeft aangesteld als ambassadeur. Dat laat Timmermans via zijn woordvoerder weten.

  Timmerman die kan beter zijn smoel dichthouden, want jullie witte zijn jullie verleden vergeten he?


  Maak melding

 3. @srudati

  Nee kluns, de misdaden van vroegere Hollanders erkennen we wel degelijk, maar daar gaat het hier niet om.
  Die mensen leven niet meer, deze crimineel (OK, verdachte) nog wel en krijgt nu zelfs een belangrijke functie.
  Maar dat heeft hij natuurlijk wel verdiend met zijn trouw aan de Baas.


  Maak melding

 4. Ik snap jullie helemaal niet. plus puntje voor lukubun.
  Nederlanders laat Suriname met rust. Wij hebben gekozen en staan achter ons president. En de nieuwe verkiezingen gaan wij weer op hem stemmen. Jullie land is bijna failliet, jullie gaan Suriname nodig hebben.Hij gaat toch niet naar nederland?? SANG WE LUL.NEDERLAND BEMOEI JE MET JE EIGEN ZAKEN JULLIE HEBBEN HET AL ZWAAR GENOEG… OF WILLEN JULLIE DE BAAS ZIJN IN ONS GELIEF SURINAME OM WEER GOUD, DIAMANT JA NU OOK OLIE TE NEMEN?? ONG BIGIIIIII


  Maak melding

 5. Hollandse hypocrisie 101. Documenten van de nederlandse aandeel aan de coup worden voor honderden jaren verzegeld dan lullen ze over onze boeven. Maar zou toch wel fijn zijn met mij als ze al die 40 boeven persona non grata worden in de hele Schengen verdrag landen. En laat die Naarendorp maar ambassadeur worden in Frankrijk en hem dan in Belgie aanklagen voor mensenrechtenschennis voor zijn aandeel in de 8 dec moorden. Hopelijk vinden beide Alibux en Naarendorp hun dag in een gerechtshof.


  Maak melding

 6. Zucht… Echt waar… Dus vind het vreemd heh? Als jullie (Nederlanders)er zo zeker zijn van dat het moordenaars zijn, maar nog niet berecht kunnen worden… Publiceer dan die documenten die voor 60 onnodige jaren bewaard moeten worden.

  Het zal toch een wezenlijke bijdrage leveren aan de berechting?

  Punt 2: We merken nu wel op dat een van moord verdachte ambassadeur wordt. Maar vonden het niet erg dat een van seksueel molest veroordeelde idioot voorzitter van hoogste college van de staat werd… Waar zijn we nou mee bezig?


  Maak melding

 7. Die Nederlandse Minbuza moet zich doodshchamen.Waar zijn al die negerslaven gebleven, die zij hier eertijds hebben aangevoerd? Stel hypokrieten! Look who’s talking? Een nazaat van moordenaars aller tijden!!!


  Maak melding

 8. Deze achterlijke deeltje van de wereld (holland) beseft nogsteeds niet dat Suriname onafhankelijk is en alle beslissingen zelf mag nemen. Wanneer gaat holand nou stoppen om Suriname zwart te maken?

  Nedeland moet weten dat we dit keer een president hebben gekoze voor Suriname en dat we vierkant achter onze president staat met alles wat hij tot nu toe doet en wat hij de komende jaren gaat doen.
  De hele wereld ken de geschiedenis van holand. In nederland zitten de beste criminelen, verkrachters,verraders,mensenrechtenschenders,hypocrieten, ………..dan willen ze voor Suriname kome bepalen, timmermans moet gewoon zijn BEK dik houden. Wij verwachte geen blij gezicht van deze lafbek.


  Maak melding

 9. Nouw denken jullie echt dat het SU interseert wat Buza vindt van onze regering ik denk het niet zou SU klaagen wie Ned zet hoe en waar nee geen tijdt laat dit aan surienaamers over of zijn het NEDERLANDERS geweest in December nee toch maar zijn suries geweest in slaafen tijdt Oooo sorry dats lang geleeden daar praaten we niet meer over vergeet het maar nou zullen we dan maar over sorogieta praaten want daar hoor je niks van en waarom niet er zijn veelmeer mensen vermoordt en verdweenen hallooooo mr Buza klop klop bent u er nog


  Maak melding

 10. Oo nog wat laat onze press met rust dit is gewoon persoonlijk niet om wat er gebeurt is dat weet een ieder nou ook wel want anders was er heel wat anders aan gepakt nou ja laat ook maar tijdt verlies PRESS SU LOVE YOU YES WE DO


  Maak melding

 11. De Paarse Bende is plotseling wakker.

  OP alle berichten op Paars wanbeleid en Paarse corruptie reageren ze niet…..

  Hun land wordt leeggeroofd door de Paarse Kliek………


  Maak melding

 12. Paraman is ook weer wakker…..”Negerslaven”, “Nazaten van Moordenaars”

  Maar over de nog levende moordenaars in zijn eigen land met bloed aan hun handen van Surinamers….. dat vindt hij prima


  Maak melding

 13. De paarse debielen, zwakzinnigen ,zwerf en rioolhonden en kakkerlakken zijn weer wakker, uit hun stinkriolen gekropen,niet omdat het regent of dat Surimaribo weer blank staat, maar omdat ze opdracht hebben gekregen van hun LIJDER om naar Noord Koreaans model hun zwakzinnige wartaal uit te kramen. Maar niemand behelve hun soortgenoten die onder de indruk zijn!


  Maak melding

 14. Beste Roy en Who Cares

  Zie onder

  BOEGROE: “wie Ned zet hoe en waar nee geen tijdt laat dit aan surienaamers over of zijn het NEDERLANDERS geweest in December nee toch maar zijn suries geweest in slaafen tijdt”

  Hebben jullie soms ook het gevoel in een slechte film te zijn beland. Zoveel dommigheid kan toch helemaal niet?


  Maak melding

 15. Beste Roy,

  Gebrek aan opvoeding en scholing is de oorzaak van dit ziekelijke Paarse Gedrag ( Purple Horror).

  Een andere verklaring heb ik niet. In Suriname worden alleen personen met crimineel verleden benoemd op topfuncties.

  De rechtgeaarde en goedopgeleide Suirnamer ( en die zijn er genoeg! kom onder dit Paarse Zooitje nooit aan bod.

  60 procent van de Surinaamse beroepsbevolking is ambtenaar. Een niet productieve kostenpost die wordt bekostigd met goud en olie inkomsten.

  Over een paar jaar zijn deze inkomsten opgedroogd en dan zit Suriname zonder inkomsten en meet en miljardenschuld.

  Purple Horror…..


  Maak melding

 16. Ondanks enkele verbeteringen in het naleven van de mensenrechten, vinden er in Turkije nog steeds schendingen plaats. De vrijheid van meningsuiting staat er onder druk, met name bij commentaar op het leger en de positie van Armeniërs en Koerden. Marteling en mishandeling vinden op grote schaal plaats en er is nog geen einde gekomen aan straffeloosheid en oneerlijke processen.

  >hier voelt DADA & CO zich meer dan thuis<


  Maak melding

 17. TRAUMA: 卫卫生 棉条 redie moesoe Wei Sheng mian Tiao 有 没有 会 英文 的? 泻药Xie yao Laxeermiddel….die slaven van nl hebben weer diarree…
  I LOVE SU WOON EN WERK


  Maak melding

 18. Eerlijk gezegd begrijp ik niet waar tata zich druk om maakt. We hebben hier al zelf zoveel problemen.Ze steunen Israel die dagelijks mensen vermoorden omdat ze hun land terug willen. Koninklijke Shell vernietigt een grote gedeelte van Afrika waardoor al honderde mensen gestorven zijn, en nog steeds sterven en daar word door Nederland niets over gerept. Ik ben niet voor Bouta of 1 van die andere partijen. Denk dat uiteindelijk niemand ze straf ontloopt. Je kan niet gaan wijzen terwijl er ook bloed aan je vingers zit.
  Kijk eerst even in je eigen keuken .

  Lobie,


  Maak melding

 19. De paarse kakkerlakken verdedigen Bouterse met hand en tand. Blijkt maar dat deze ongeschoolde beesten lak hebben aan menselijke waardigheid, vrijheid, democratie, gelijkheid, de rechtsstaat en de eerbiediging van de rechten van de mens.
  Nederland legt haar vinger op een open zenuw en meteen vliegen de verwijten naar Nederland. Dit zegt al genoeg. De waarheid is hard. Als je jullie debiele LIJDER onschuldig heeft hij niets te vrezen en laat hij de rechters hun werk doen. Maar deze schijtzak verschuilt zich achter pseudo wetten.

  Te zielig voor woorden. Schaamteloze volk !


  Maak melding

 20. Goed dat Timmermans de Turken inlicht over deze kwestie met Alibux. Nu zijn de Turken geen lieverdjes want die moorden zelf hun Koerdische bevolking uit en zullen dus heus geen moeite hebben met een klein moordenaartje als Alibux, maar kwaad kan het zeker niet. Mensenrechten zijn universeel en dat is iets wat sommige van onze mensen nog steeds niet snappen. Die denken emotioneel en provinciaals en horen nog niet echt bij de grote wereld. Het duurt in Su allemaal wat langer.


  Maak melding

 21. HEE DADA WAAR BLIJFT MIJN HUIZ BAJA ! IK WIL GEEN KARTONNENVOUWDOOS MAAR EEN EKTE HUIZ. IK WIL EEN HUIZ VAN BAM CONSTRUCT.

  —————————————————-

  AMSTERDAM- BAM Construct, onderdeel van de Nederlandse bouwer BAM, gaat het nieuwe hoofdkantoor van Google in Londen bouwen. ANP Dat meldde de Financial Times maandagavond laat. Het nieuwe Europese hoofdkantoor van de Amerikaanse technologiegigant kost circa 1 miljard pond (1,14 miljard euro).

  BAM liet volgens de krant andere grote gegadigden voor de opdracht, zoals Carillion, Skanska en Balfour Beatty, achter zich.

  De bouw van het hoofdkantoor, met verschillende gebouwen die variëren van 7 tot 11 verdiepingen, begint dit jaar. De opdracht is waarschijnlijk in 2016 afgerond.

  Een woordvoerder van BAM wil het goede nieuws voor zijn bedrijf nog niet bevestigen, maar “de voortekenen zijn gunstig”. “Wij wachten nog op berichtgeving van Google”, zegt hij. Het Amerikaanse internetbedrijf geeft uiterlijk woensdag uitsluitsel over wie het kantoor mag bouwen.

  Op dit moment is het personeel van Google nog verspreid over twee locaties. In Londen werken tussen de 3000 tot 4000 mensen voor het bedrijf.


  Maak melding

 22. @Redactie…
  Bij de posting over de activiteiten van de Surinaamse Inheemsen in Nederland ergerde U zich aan iemand die te vaak reageert op schrijffouten van de andere deelnemers(“wél of géén hoofdletter”)!

  Wanneer de Redactie nu eens bijvoorbeeld boven-geplaatste serie bijdragen onder de loep neemt en de schrijfstijl beoordeelt, dan kan U toch niet ontkennen dat hiermee een (nationale)naam als ‘WATERKANT.Net’ ernstig bezoedelt wordt…


  Maak melding

 23. Meneer Timmermans ,
  stop met het verlenen van visa’s aan deze criminelen!!
  En laat vooral de wereld weten wie en wat Alibux in werkelijkheid is!!Hij is een koelbloedige moordenaar!!


  Maak melding

 24. Het gehele bericht luidt als volgt.

  De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) laat vandaag, woensdag 13 maart 2013, via zijn woordvoerder aan het Nederlandse persbureau Novum Nieuws weten, het te betreuren dat Suriname opnieuw een moordverdachte heeft aangesteld als ambassadeur.

  ‘Ik betreur het dat Suriname opnieuw een moordverdachte tot ambassadeur heeft benoemd. Nederland vindt dat het proces rond de Decembermoorden doorgang moet vinden. De slachtoffers hebben daar recht op. Dat zullen wij ook blijven benadrukken in onze contacten met Turkije, waar het reeds bekend is dat Alibux een van de verdachten is’, aldus Timmermans.

  President Desi Bouterse benoemde gisteren Errol Alibux als de Surinaamse ambassadeur in Turkije. Alibux moet zich net als Bouterse voor de Krijgsraad verantwoorden voor zijn aandeel in de 8 decembermoorden, de executie in 1982 van vijftien tegenstanders van het toenmalige militaire regime.

  Alibux, op dat moment minister van Sociale Zaken, was volgens getuigen aanwezig in Fort Zeelandia toen de moorden daar plaatsvonden. Eerder stelde president Bouterse ook al verdachte Harvey Naarendorp aan om de ambassade in Parijs te leiden.

  Na de aanname door het Surinaamse parlement van de gewijzigde Amnestiewet vorig jaar kwam het proces in een impasse. Timmermans voorganger Uri Rosenthal (VVD) besloot vervolgens dat geen enkele verdachte van de decembermoorden nog een visum kon krijgen voor Nederland. Die maatregel blijft van kracht. ‘Ook indien Alibux een doorreisvisum zou aanvragen voor Nederland, dan zullen wij hem dat weigeren. Zelfs indien hij de diplomatieke onschendbaarheid geniet.’

  Alibux liet eerder al weten dat hem dat niet deert. ‘Er zijn 1.001 manieren om Ankara te bereiken vanuit Suriname. Daar heb ik Schiphol niet voor nodig’, zei hij vlak na zijn beëdiging. Volgens minister van buitenlandse zaken Winston Lackin kan de nieuwe ambassadeur Ankara perfect bereiken via Brazilië.
  March 13, 2013

  Dus de vluchtroute van Alibux is via Brazilie naar zijn vrijheid in Turkije!


  Maak melding

 25. Ray, mag hopen dat die vliegtuig een crash in de Atlantische oceaan maakt. De houding van nederland in deze kwestie is goed. Wat mij betreft mag nederland de duimschroeven verder aandraaien.


  Maak melding

 26. Zielige uitlatingen van die zogenaamde Surinamers… Keep in mind…

  A true patriot never leaves his country when times get tough… Vertaald (want misschien verstaan jullie het niet):
  Een echte nationalist verlaat zijn land niet wanneer het moeilijk begint te worden…

  Zodra iemand de ontwikkeling van Suriname prijst, wordt zo een persoon direct vernederd en paars gekleurd. Echt waar, had meer verwacht van inwoners van zo een “ontwikkeld” land.

  Maar goed. Zoals eerder gesteld. Begin eerst wat fout gaat in Nederland te corrigeren, en als het je is gelukt. Kom ons wijzen hoe, als dat je lukt.


  Maak melding

 27. Meten met twee maten!

  Die lackin mag wel tij en ontij afgeven op Nederland, maar als de Nederlandse Minister van Buitenlandse zaken zijn mening geeft, dan zijn de rapen gaar.

  Timmermans heeft gelijk, een groot deel van de surineds schaamt zich kapot over de hedendaagse situatie in suri.
  En dan heb ik het niet eens over de Grote Stille Zwijgende Meerderheid in Suriname die monddood is gemaakt.

  Monddood.
  Niemand die iets roept over de buitensporige gronduitgiftes, salarissen aan zogenaamde adviseurs, de openlijke corruptie.
  Geen enkele journalist die het aandurft om een stuk over de corrupte zaken van deze regering te schrijven.
  Mensen worden geïntimideerd en subtiel bedreigd met baanverlies.
  Monddood noemen we dat!

  Tsja, als je heel hard brult en alleen maar met je eigen mensen omgaat, dan lijkt het er inderdaad op, alsof heel suri achter deze regering staat.
  De Surinamers die dit alles stilzwijgend ondergaan, zullen jullie in 2015 mores leren.

  Enough is enough!


  Maak melding

 28. Maar even… Is het zo moeilijk om te beseffen dat het daadwerkelijk goed gaat in Suriname. We zien ontwikkeling. We zien dingen gebeuren dat de afgelopen 10 jaar (Front) niet is gebeurt. Ja, er is corruptie… Maar daar wordt ook aan gewerkt.

  Enkele ontwikkelingen op een rij:
  – Basis onderwijs is gratis
  – Duurt nu geen jaren meer om een NV op te richten
  – Sociale voorzieningen worden allemaal verhoogd
  – Infrastructuur wordt verzorgd, verbeterd
  – ETC

  Letten jullie zogenaamde SuriNeds niet op deze positieve ontwikkelingen? Het past toch niet om als “Surinamer” alleen maar negatieve energie richting je “geliefd” land te sturen.

  Help mee aan de ontwikkeling, ongeacht welke regering daar zit.

  Yepi bouw yu kondre!!


  Maak melding

 29. =Dan weet de Europese gemeenschap gelijk dat Suriname regeert wordt door een stelletje criminelen, drugsverdachten, oplichters en moordenaars.

  =Voorstanders van Bouta, vergeten jullie niet dat Turkije straks lid moet worden van de EU.
  Zouden jullie je zelfs niet gaan afvragen wat voor belangen Turkije in Suriname heeft en wat zij nog verder gaan doen??

  =Vergeet niet dat in Turkije een overwegend moslimland is en men NIET mag gokken en het daarom in Suriname doet. Dit betekent dat de Surinaamse kinderen WEL verslaafd mogen raken en hun kinderen NETJES worden opgevoed.

  =Ik zeg nu tegen de aanhang van Bouterse een stelletje dommerd zijn jullie zonder goed over na te denken.


  Maak melding

 30. @srananmang

  Grappig wat jij hier boven stelt, amusementsgehalte op hoog niveau.

  Of ben jij voor het gemak even vergeten dat jou ‘lijder’ de surineds openlijk de oorlog heeft verklaard?
  Heeft hij niet lopen brullen dat wij surineds landverraders zijn en onze mond moeten houden.
  Worden wij hier niet dagelijks vies en vuil uitgescholden en voor redimoesoes uitgemaakt?

  Maar…plots moeten we meehelpen.
  Je begrijpt hoop ik, dat het erg onlogisch klinkt, om iemand te helpen, om het land op te bouwen die je liever ziet gaan dan komen.

  Stel dat we dit massaal doen, wie denk je dat de eer krijgt?
  Nou dacht het niet.
  Hij moet eerst oprotten, dan praten we verder.

  Je laat je dochter ook niet met een drugsdealer trouwen omdat hij geld in het laatje brengt, kom op man.
  Nederland staat tenminste achter de surineds, hun eigen volk laat ze vallen.

  das nou mijn mening!


  Maak melding

 31. =ZIE MAAR DE “WAARDE EN NORMEN VAN SOMMIGE SURINAMERS”

  =Als Bouterse dit niet heeft kunnen zij natuurlijk niets aan doen. Zelf de zoon van Bouterse die een moord heeft gepleegd zijn verhaal in de doofpot is gegaan, bewijsstukken ten top en toch deze regering ophemelen.


  Maak melding

 32. Terecht. De Turken, hoe aardig ze ook moge zijn, moeten weten wat voor vlees ze in de kuip hebben. Alibux is een van moord verdachte crimineel en wordt benoemd tot AMBASSADEUR!

  Waar min Godsnaam is dat mogelijk? Zelfs in in de meeste onbeschaafde landen zou zoiets niet kunnen gebeuren!


  Maak melding

 33. Ok,

  Maar wie help je? Het land of Bouterse. Lees je reactie even nuchter, dan zal je zien wat amusement is.

  Als je niet wil helpen, best… Maar dan zit rustig! Als je geen bijdrage, wezenlijke bijdrage wil leveren aan de opbouw van het land…

  En dat jullie verraders zijn. Best… Want een echte Srananman, blijft in Sranan… Een echte nationalist vertrekt niet zo gauw dingen niet goed gaan. Je hebt gekozen voor een ander land. Je bent een verrader.

  Wie gaat de eer krijgen? Niemand zoekt eer!! Het gaat om nationaal (Surinaams) belang… Suriname krijgt eer. WOW… Echt waar heh? Ik zou verwachten dat mensen uit zo een ontwikkeld land (Nederland) een goed ontwikkelings niveau zouden hebben. Zielig dat dat niet het geval is.


  Maak melding

 34. @sranangman

  Over welke ontwikkelingen in Suriname heb je het?!

  En een echte patriot bedeld niet om amnestie,hij geeft zijn leven op in naam van ‘LIEFDE VOOR VADERLAND’.
  Een echte patriot vermoordt de burgers van zijn eigen land niet ,ook niet in fort-zeelandia middels executie!
  Een patriot verlaat zijn vaderland niet in alle haast om ambassadeur te worden ergens in een ver onbekend land,dat doen ze alleen maar als ze hun straf willen ontkomen …zie vb Naarendorp en nu Alibux..
  Vreemd nietwaar,vreemd dat alleen de moordenaars van 8 dec 1982 ambassadeurs worden!!


  Maak melding

 35. Beste mensen, nog even voor de duidelijkheid: voor de Turken maakt het dus helemaal niets uit dat Alibux moordverdachte is. Net als Suriname heeft Turkije een zeer slechte naam op het gebied van de mensenrechten (genocide op Koerden en Armeniers).
  Verder vinden ze Suriname ook niet zo heel belangrijk, hun aandacht is tegenwoordig in de eerste plaats gericht op de Arabische wereld sinds een aansluiting bij de Europese Unie ingewikkeld voor ze is. Ze kijken dus vooral naar het Oosten.
  Voor de internationale diplomatie is het wel degelijk belangrijk dat minister Timmermans protesteert tegen de benoeming van Alibux. Fatsoenlijke landen houden dit soort zaken nauwlettend in de gaten en zeker de USA (belangrijke strategische partner van Turkije) zal hiermee niet blij zijn.


  Maak melding

 36. @ Ray:

  Ontwikkelingen genoeg… Laat me maar in herhaling treden:
  + Gratis basis onderwijs
  + Vlotter verloop van admin zaken
  + Verhoogde sociale uitkeringen
  + Verbeterde/ vernieuwde infrastructuur
  + Ga zo door…

  Vind het nogal lullig over die 15 mensjes die zijn geexecuteerd. Hebben jullie intussen niet al een ander punt? Bijvoorbeeld die 100-en die dood zijn gegaan tijdens de binnenlandse oorlog? Er is veel gebeurt in Suriname… Maar dat maakt deel uit van het ontwikkelings proces.

  Maar we kunnen het allemaal stopzetten als we de documenten, die 60 jaar onnodig bevroren zijn, te publiceren. Bijdrage leveren aan het 8 december proces. De verdachten uiteindelijk veroordelen. Dat willen we toch uiteindelijk. 🙂


  Maak melding

 37. @srananmang.

  Dat bedoel ik dus.
  Zodra een antwoordt niet bevalt vallen jullie weer in het alom bekende ‘haat en nijd’ patroon.

  Wie heeft het gros van de surineds weggejaagd?
  Hoe komt het dat suri een gebrek heeft aan kader?
  Zijn deze mensen voor de lol vertrokken of zo…

  Denk maar niet dat er alleen maar arme sloebers het land hebben verlaten.
  Het overgrote deel zijn mensen met geld geweest en de geschoolden(kader).
  Deze mensen hebben gekozen voor een betere toekomst voor zichzelf en hun gezin.

  Alleen het feit dat je met die oer-stomme redenering komt:
  “de enige echte suri’s zijn degenen die zijn achtergebleven”, zegt genoeg.

  Wel, los dan lekker je eigen sores op.
  Ik hou me wel bezig met de Surinamers die het verdienen.
  Een op een hulp op afstand kan ook mannetje.

  Dit moet een les zijn om nooit te vergeten.
  Een levensles voor allen die deze crimineel hebben uitgekozen.


  Maak melding

 38. Beste Srananman, het land helpen opbouwen ? Prima, maar op voorwaarde dat Bouterse eerst vertrekt. Helpen het land betekent dat Bouterse nog steviger in het zadel zit. Sterker nog, hij krijgt de credits hiervoor. NEVER !

  “Ik zou verwachten dat mensen uit zo een ontwikkeld land (Nederland) een goed ontwikkelings niveau zouden hebben” ???

  Menselijke waardigheid, vrijheid, democratie, gelijkheid, de rechtsstaat en de eerbiediging van de rechten van de mens zijn zaken die WIJ SURINEDS omarmt hebben. Zouden jullie ook moeten doen.

  Jullie zijn in zee gegaan met een massa moordenaar. Hoeveel zegt dit nu over jullie ontwikkelings niveau ?


  Maak melding

 39. Ik vind reacties van Nederlanders (en nee jullie zijn geen Srananmans!! Een Srananman heeft een blauw paspoort!) Zeer ongegrond, stom, achterlijk…

  Ik ben er pas en verwachtte constructieve discussies. Maar enige dat wordt aangehaald is hoe slecht het gaat in Suriname, moordenaars en paarse idioten.

  Really people. Is that the best you can say/ do?


  Maak melding

 40. “Menselijke waardigheid, vrijheid, democratie, gelijkheid, de rechtsstaat en de eerbiediging van de rechten van de mens zijn zaken die WIJ SURINEDS omarmt hebben. Zouden jullie ook moeten doen.”

  Is dat het nieuwe standpunt (vanaf heden) van Nederland. Want dat hebben ze afgelopen Deccenia niet laten merken 🙂

  + Wat is geworden van de april moorden op Curacao?
  + Wat is geworden op de moord/ vernedering van Doedel, Anton de Kom?
  + Wat is geworden van de bijdrage die NL heeft gegeven tijdens de revolutie?
  + En zo kunnen we verder…

  Allen vergeten zaken? Zielige stel mensjes dat jullie zijn. Splinter in ander mans oog, snel te waarnemen. Maar die balk in je eigen zie je niet…?


  Maak melding

 41. Zeer opvallend:

  Alle functies worden door persoonlijke vrienden van Bouterse vervuld. De dochter van Rachied Doekhie is zaakgeslaste in Nederland, deze medeverdachte gaat naar Turkije en zo gaat het allemaal veder.

  Triest voor woorden dat een president als Bouterse meent serieus genomen te worden.

  Alle plannen mislukken eveneens omdat die plannen gesmeed worden als men in hogere sferen verkeerd en dus onder invloed van coke. Ze kunnen wel alles ontkennen, maar de kenmerken liegen er niet om!


  Maak melding

 42. @ Esmereld:

  Wie heeft het gros van de surineds weggejaagd?
  + De mensen die vochten voor het land. Voor onafhankelijkheid. De grootste groep is voor 1975 vertrokken.

  Hoe komt het dat suri een gebrek heeft aan kader?
  + Omdat we zoveel jaar geen ontwikkeling hadden. Door doen van het front.

  Zijn deze mensen voor de lol vertrokken of zo…
  + Nee, sowieso niet. Omdat ze geen geloof hadden in eigen kunnen.


  Maak melding

 43. Toen Naarendorp benoemd werd tot ambassadeur vroeg ik mij af of geen ander persoon te vinden was onder de 500.000 suri’s.Maar het schijnt dat bout zich niet schaamt voor zijn eigen geschiedenis van coup,moord en doodslag.Of Parijs Naarendorp heeft aanvaardt,weten we niet.Maar de Turken gaan zich niet laten beledigen en gaat Alibux net als Naarendorp nergens welkom zijn.Niet eens op een corps diplomatique party.


  Maak melding

 44. @ Ray:
  Door Sranangman

  Ontwikkelingen genoeg… Laat me maar in herhaling treden:
  + Gratis basis onderwijs
  + Vlotter verloop van admin zaken
  + Verhoogde sociale uitkeringen
  + Verbeterde/ vernieuwde infrastructuur

  Gratis onderwijs is altijd aanwezig geweeest in Suriname en die crediet gaat niet naar je baasje ,ABSOLUUT niet!
  Jammer dat je baasje en zijn clubje bestaande uit de drie musketiers van Suriname ..bouta,brunsie en somo nooit gebruik gemaakt hebben van het gratis onderwijs in Suriname!Het is overbodig ze te vragen om hun diploma’s aan ons te tonen want ze bezitten geen 1 ondanks het gratis onderwijs!

  Hoeveel aan verhoging is er dan voor sociale uitkering?
  Laatst toen wij gecheckt hadden ging het om een eenmalige uitkering die werd uitgekeerd omdat je baasje stemmen nodig had.De volgende verhoging komt nog wanneer hij weer stemmen nodig zal hebben voor het een of andere!
  -Vlotter verloop van administratieve zaken…Hahahaaaaaa….je moet je vragen of de ndp kliekje ooit van dit bestaan gehoord heeft!Daar doet een ieder zijn ding!!

  Verbeterde /vernieuwde infrasstruktuur…Wat!!!
  Is de weg naar Brazilie er al. ,de negen ,tien banen zijn die al aangelegd,de trein route par’bo.Onverdacht is die al operationeel!!
  Hmmmmmm….zal Alibux de opening van de weg naar brazilie verrichten ,want kijk zijn vluchtroute is bepaald en het zal gebeuren via brazilie..


  Maak melding

 45. Sranangmang
  Ik denk niet dat je deze mensen op andere gedachten kan brengen hoor …ik probeer ’t al jaren.
  Ik denk dat het enige doel dat zij hebben is om verdeeldheid onder ons te zaaien net als hun moederland Nederland.
  Wij moeten gewoon ons ding blijven doen en dat is vechten voor een beter Suriname en het doet mij goed te zien dat wij goed op weg zijn.
  Ik woon en werk in Suriname heb een Surinaams paspoort en voel me gebonden met dit land in goede en slechte tijden.
  Wij gaan goeie tijden tegemoet jongen en dat weten en zien ze en dat doet hen natuurlijk verschrikkelijk pijn.


  Maak melding

 46. @Sranangman

  Jij bent duidelijk geen vriend van Suriname ,maar wel een vriend van bouta!
  Dat je pas bent komen kijken hier is duidelijk voor ons allemaal.
  Wanneer wij praten over de 15 mensen vermoord door je baasje praten wij ook gelijk voor de Moiwana slachtoffer en ieder ander die geleden heeft aan de handen van je baasje.

  Luister ga eerst het basis woord AMNESTIE kennen okay!!
  Want je baasje is drager ervan!!

  En je baasje dan ,REVO vier je met hem samen ,waarom heb je hen niet gelijk gevraagd wat er in ZIJN dossier staat!!
  Heb je hem horen zeggen bij het monument van 25 feb of in Ocer van ‘DAnk je wel Nederland dank je wel dat met jullie medewerking ik een coup heb gepleegd in Suriname”.
  Heeft hij persoonlijk aan Nederland gevraagd om het dossier te openen?!!
  Neen toch,dat hebben wij nooit van hem gehoord,Die moordenaar hoopt dat het dossier nooooooit open zal gaan ,ook niet na 60 jaren?
  Erger nog,de geschiedenisboeken op school zijn nooit aangepast,niets over zijn revo,dec moorden mag erin staan . VERBODEN BIJ WET. En dan moet jij als paarse parasiet jezelve toch ook afgevraagd hebben waarom de recente geschiedenis niet in de schoolboeken verschijnen mag maar wel de geschiedenis van 400 jaren geleden!
  Sranangman ,please ga op het Dino website!


  Maak melding

 47. @Bryan
  WIL JE VOOR SURINAME BLIJVEN VECHTEN DAN MOET JE OP DE EERSTE PLAATS SURINAME HELPEN VERLOSSEN VAN BOUTA, DE ILLEGALE COUPPLEGER EN DECEMBERMOORDENAAR!

  Bryan jongen,
  Leg ons uit hoe een amnestie houder tevens ongeschoolde jochies als bouta,somo em brunsie ons land vooruit gaan brengen. Dank zijn zij Amnestie loopt je baasje vooruit met Amnestie als zijn bodyguard,strip je hem van zijn amnestie is hij net een kale kip rijp voor de slachtbank!
  Jezus mang,je niveau moet hetgelijke zijn als die van de drie musketiers!Dom,achterbaks,niveauloos!!
  Iedereen met een hoge opleiding dan deze drie boeven weet dat zij gewoon uit eigen belang daar zitten en niet om landsbelang


  Maak melding

 48. het gaat goed in suriname,en dat doet een heleboel van die haters pijn.
  haters van su en van su bevolking in nederland”dan bedoel ik niet de rechtgearde suri’s in NL,maar”die fronter,haters”wij de ekte sus’lachen jullie uit”jullie wonen niet eens in su,maar kletsen en negatief uit je nek lullen over su en bevolking en regering,”’ghet lost


  Maak melding

 49. Weer een moordenaar erbij in de diplomatieke dienst voor de NDP. Hoera!! Alle DiDiBri’s juichen. Maar God overwint. Altijd!!! Wacht nog even Surinamers, het komt goed. Want de duivel zit bij Bouta en zijn kornuiten, maar echt niet in ons bloed.


  Maak melding

 50. @Sranangman en Bryan

  Noemen jullie prefab woningen [kartonnenhuisjes] ontwikkelingen?!!Bij jullie paarse idioten bestaat het gevoel alsof de kartonnenhuisjes als warme broodjes over de toonbank zullen gaan ,net zo van
  -1 prefab woning met kaas aub
  -1prefab woning met kip en 1 met boter aub
  of 1 prefab woning met een hele grote pot extra strong cetabever lijm aub.
  En om die prefab woning neer te zetten moet je toch een stukje Eigen grond bezitten??!!Of is het de bedoeling de prefab woning te kopen en je intrek op buurman zijn eigendom nemen,[occuperen],want kijk je kan die prefab woning letterlijk overal met je meedragen ,het is karton materiaal en geen steen!!
  Of kan je ze neerzetten langs de straten in de weilanden of overal waar je een lege plekje ziet!!Het is net een opvouwbare huis,langs de lijntjes vouwen met een scherpe nagel,lijmen en plakken en klaar is je kartonnen huisje,en nu nog een open plekje zoekje en je kartonnenhuisje neerzetten!En vooral bidden dat de weergoden nooit boos worden anders waait je huisje weg of wordt door de stroom aan water weggevoeld in de oceaan en voordat je het weet heeft de oceaan zijn eerste prefab bewoner.Of als jullie geluk hebben voert de stroom je naar vaste landen bv de arme’MACHTIGE’ guyana,haitie,cuba venezuela ……


  Maak melding

 51. @Bryan en Sranangman

  Zeg ken jij de PINDAMAN,de PINDAMAN, de pindaman
  Zeg ken jij de Pindaman die verkoopt Prefab woning…!
  Tralala…tralalala ..tralalala[4x]


  Maak melding

 52. Een diplomaat die zich een boro passie heeft geregeld.Ik kom niet bij van het lachen.
  Had Ramdin ook zo een verleden dan was hij in het denken van de regering de geschiktste persoon voor de Secretaris-Generaal van de O.A.S.Met schone handen ben je nergens bij deze regering.


  Maak melding

 53. nederlandse minister van buiten landse zakan”suriname heeft jou niet om bemoeienis gevraagd,deze besluit heeft niks met nederlandse ontwikkeling te maken.
  wat is de reden dat u zo een uitspraak over surinaamse buitenlandse aangelegenheid uit,heeft het misschien de reden van die 100%controlle op pasagiers van SLM vals of geen allarm bleek te zijn ,en minister lacking van surinaamse buitenlandse zaken om op heldering gevraagd heeft en tot de dag van vandaag geen anwoordt gekregen heeft”is het een zoort van counterback aktion,bah.


  Maak melding

 54. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…………………………….

  De jaren 1945-1949 stonden in het teken van de Indonesische kwestie. Nederland erkende de Indonesische Republiek niet en zette alles op alles om Nederlands-Indië te behouden. Het parlement en het OVERGROTE DEEL van de bevolking steunden het kabinetsbeleid

  Rawagede.

  Niet alleen kapitein Westerling of oud minister-president Colijn heeft zich schuldig gemaakt aan oorlogsmisdaden. Later werd bekend dat Nederlandse troepen op 9 december 1947 in Rawagede de desabewoners bijeen brachten en 431 van hen doodschoten.

  Onafhankelijk onderzoek naar de oorlogsmisdaden is weinig gedaan. Minister-president Piet de Jong beloofde de Kamer in 1969 een onderzoek naar de gebeurtenissen in Indonesië. Er kwam echter geen parlementaire enquête zoals Den Uyl (toen kamerlid) wilde.

  Westerling en alle andere oorlogsmisdadigers zijn nooit voor de rechter verschenen. Niemand is voor die moorden bestraft.

  Over rechten van slachtoffers gesproken. Deze Indonesiers hadden waarschijnlijk geen rechten.
  Ik zal het maar niet hebben over de Marienburgmoorden in Suriname door de koloniale militairen.

  SPIEGELTJE,SPEIGELTJE


  Maak melding

 55. *%, arme ongeschoolde Siberische zwerfhond. Je moet je kapot schamen om een massa moordenaar te steunen. Bouterse kun je in in één adem noemen met Bokassa, Kabila en Taylor. Het zijn allemaal beesten met bloed aan hun handen en vindt jij het gek dat Nederland kritiek heeft.


  Maak melding

 56. @Pongodingen

  Begin gerechtigheid te vragen voor de mensen wiens tragische geschiedenis jij heb mogen meemaken en wiens moordenaar met amnestie rondloopt en zijn handlangers stuk voor stuk het land uitvluchten om hun straf te ontkomen!
  Of moeten het jou nazaten zijn zo een 400 jaar later die zullen opkomen voor deze slachtoffers omdat jij verzuimd had op te komen voor ze toen jij alle mogelijkheden had deze criminelen te helpen berechten en berecht te zien met je eigen ogen,maar had verzuimd zo te doen omdat je kop was bliven steken in de geschiedenis van 400 jaren geleden,een geschiedenis die wij alleen maar kennen uit de geschiedenisboeken!


  Maak melding

 57. Echt waar? Noem je dat een reactie? Me nichtje van 10 kan beter man…

  Nou, het gaat om huisvesting. Maakt niet uit als het prefab woningen zijn. Het zijn woningen waarmee duizenden kunnen starten.

  Zo luidde ook velle kritiek op de brug over de Suriname rivier toch? Wat gaan we eten? Brood met brug? En zie nu… De brug zorgt voor ontwikkeling.

  Onthoud het volgende, verwacht niet dat je het zal begrijpen…

  Liever vraagt men zich af waarom je niet spreekt, dan dat men zich afvraagt waarom je gesproken hebt.


  Maak melding

 58. Ik heb medelijden met jullie Nederlanders heh? Hand openhouden voor lekkers? Welk jaar leef je 19zoveel? Met wie praat je zo…. Met mensen van 60+, die nog steeds denken dat Holland paradijs is…

  Ik houd me handen in geen geval open. Integendeel!! Ik wordt gevraagd om terug te bellen, want er is geen budget daarvoor. Ik wordt gevraagd om lekkers te sturen, want leven is taai daar.

  Terwijl jij wacht op de bus of trem, omdat je geen auto kan permitteren. Stap ik in me auto en ga waar ik wil.

  Nieuwe snufjes kunnen jullie alleen permitteren wanneer het gratis wordt gegeven middels een abbo, anders heb je het niet. Wij betalen hele bedragen!

  Wij krijgen prefab woningen, eigen bezit gronden. En jullie moeten de huisbaas nog elke maand betalen?

  Wie heeft het nou beter? Wie houd klauwen open voor lekkers… Psshhh…

  Dom volk… Zucht, Nederlanders… Dom volk.


  Maak melding

 59. @ Roy,

  Heb jij al een woning? Een eigen perceel? Of huur je nog?

  Geen nood, ik heb al me eigen huis, perceel en auto… Die prefab woningen zullen hun die het moeilijker hebben helpen.


  Maak melding

 60. @Sranangman

  Domme sranangman,

  het zij jouw gierige familieleden die jouw vragen terug te bellen!En misschien zitten ze niet eens in Nederland maar in haitie,guyana,brazilie,cuba argentinie ,chilie of venezuela!
  Kom hier niet de schijn op na houden okay!!

  Je gaat je eigen gronden krijgen wanneer wij dat zullen toelaten,en reken erop dat het niet gebeuren zal!!Luie sranangman…niet werken en dan rekenen op een wonder dat je in 1 dag alles automatisch zal bezitten?!!En weet je waarom de mensen met de trem reizen…omdat het je geld bespaard en tijd en benzine!
  Jij kan alles doen als ik lees wat jij geschreven heb krijg ik het gevoel dat je morgen nog je eigen prive jet kan kopen?
  Is je vader misschien ook een ndp minister?
  is je vader misschien ook 1 van de decembermoordenaars?
  Want echt opscheppen tegenwoordig kunnen alleen deze twee groepen in Suriname!!
  Wordt je vader ook ambassadeur ergens in een vreemdland zo strakjes en ga je hem vergezellen via de BACKTRACK route,zo van dok ,dokken fasie!?


  Maak melding

 61. @Sranangman

  Sang,
  je hebt een woning ,auto, en perceel…
  Heb je het vandaag gehad van je baasje als cadeau,want kijk voor zijn reclamedoenerij wordt je ‘vorstelijk’ beloond door hem!Hij hanteerd de methode…GEVEN EN NEMEN!!
  En misschien zal je de eerste zijn die in de rij staan voor een prefab woning!
  Heb jij je al geregistreerd voor de prefab woning of is het al overboekt!?


  Maak melding

 62. Het is een unicum in de Surinaamse geschiedenis dat er zoveel van deliquenten in een regering zitting hebben of een strategische post hebben!

  Hoe moet ik DAT aan mijn kleinkinderen verkopen?


  Maak melding

 63. Hahahaha,

  Andere reacties zou ik never verwachten. Wel. Nee, ik ben geen NDP-er, geen Boutaist. Ik ben een hardwerkende, echte Surinamer… Een die iets goed wil voor land en volk.

  Misschien is het jouw familie die nog steeds handjes openhouden. Wel, dan stuur ze om te gaan werken!

  Niets kado gehad. Allemaal van scratch opgebouwd. En dat al jaren lang door verschillende regeringen heen. Maak niet uit welke regering daar zit, als je niet werkt. Kom je niet vooruit!

  Nee, geen nood. Ze zitten in Nederland… Vroeger ging het volgens hun geweldig daar. Maar nu kunnen we meer nieuws volgen en zien dat het echt niet goed gaat daar heh?

  Maar echt, Nederlanders, constuructieve antwoorden geven. Nu zie ik echt dat alleen de knappen zijn achtergebleven heh?

  Idioterige reacties allemaal!!


  Maak melding

 64. Precies Ray…
  Want anders is deze web-site (in het kader van de vrije meningsuiting) alsnog verplicht haar naam te veranderen!

  En om dan niet gelijk de naam-bekendheid te verliezen:
  WATER’KA.Net
  Alleen die toevoeging ‘.Net’ slaat dan als ‘een tang op een oud varken’…


  Maak melding

 65. @srananman,

  ‘Nu zie ik echt dat alleen de knappen zijn achtergebleven heh? Idioterige reacties allemaal!!’ schrijf je noh.

  Waar zijn de knappen die zijn achtergebleven? Bedoel je jezelf? Wat de politiek van Suriname betreft zie ik vooral criminelen, moordenaars en andere mensenrechtenschenders, corrupte honden en… stommerikken.

  Wat we hier beschrijven is de feiten en de inhoud. Als je die bunker uit je ogen zou halen zou je ze ook zien.


  Maak melding

 66. Broeder Plato,

  Je hoeft niets aan je kinderen te verkopen hoor, dat doen die DiDiBri’s wel. Gewoon de waarheid vertellen aan je kinderen en het beestje bij de naam noemen.

  “Er was eens een moordenaar-president, zijn naam was Dada of DiDiBri Bouta. Hij liet 15 mensen vermoorden en ook een paar van zijn bloedbroeders, etc.”

  Dat is het begin.


  Maak melding

 67. Feit is dat ik hier (in Suriname) woon, hier ervaar, hier meemaak! En dat geen enkele Nederlander moet komen uitleggen hoe en wat terwijl je daar zelfs niet beter kan maken.

  We bouwen Suriname wel op en dan op eigen kracht! En dat omdat het kan! Geen bedelarij, geen ontwikkelingshulp, geen Nederland.

  Ik heb niets aan Nederland, als heel Nederland vandaag zou verdwijnen zou ik er niets van merken. Los van het nieuws dat me op de hoogte zou stellen.


  Maak melding

 68. Onbegrijpelijk dat Nederland na 38 jaar sinds 1975 nog steeds niet begrijpt dat ze zich niet met interne zaken van andere soevereine landen moet bemoeien. Minister Timmermans begrijpt niets van de internationale diplomatie. En als-ie wist hoeveel Turkije reeds doet in Suriname, zou hij een ander liedje fluiten.


  Maak melding

 69. @ Sranangman,

  Ik lees zojuist wat je schrijft:

  “Terwijl jij wacht op de bus of trem, omdat je geen auto kan permitteren. Wij krijgen prefab woningen, eigen bezit gronden. Wie heeft het nou beter? Wie houd klauwen open voor lekkers… Psshhh…”

  Dit is arrogantie van de macht, van iemand die het beter heeft vanwege familieverbanden, corruptie, nepotisme, politieke diarree en… KA. Hoeveel mensen in Suriname hebben het net zo goed als jij, als het al waar is wat je schrijft, want daar twijfel ik sterk aan? Nog steeds gaat er per jaar meer dan 250 miljoen euro aan particuliere goederen en geld vanuit Nederland naar Suriname. Statistieken die er niet om liegen.

  Van je arrogantie krijg ik allerlei braakneigingen. Jij arrogante klootzak, stinkhommel, zwijn. Geen volk dat zo trouw de Surinamers in Suriname in de afgelopen dertig jaar te hulp is gekomen als de Suri’s in Nederland. Als de ontwikkelingshulp werd afgeschaft trokken we van alles wat ze hadden soms meer dan de helft af om familie en anderen in Suriname te helpen en dan kom jij nu met je KA. Steek de kwattaweg over mi boi, langzaam, niet geconcentreerd, je gedachten bij je mooie auto die je zojuist geparkeerd hebt. Ik hoop voor je dat je goed oversteekt, jij vuile KA.


  Maak melding

 70. Natuurlijk weer die witte man die loopt te zeiken, wie de pres benoemd of ergens naar toe stuurt, what a fuck, met die Timmermans, o ja het zit die witte boys in Den Haag dwars en goed ook, dat dit soort van zaken gebeuren overzee, lekker voor ze, ik geniet van dit soort van tories,op naar de volgende act.


  Maak melding

 71. RICHARD EYKENDUYN:”Minister Timmermans begrijpt niets van Internationale diplomatie”

  Aldus onze Richard.
  RICHARD: Frans Timmermans heeft Franse Letterkunde gestudeerd aan de Universiteit van Nijmegen.
  Europees Recht en Franse Letterkunde aan de Universiteit van NANCY (FR)
  Was o.a. Hoge Commisaris van de OVSE,de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa tussen 25 lidstaten van de EU op Economisch Militair en Humanitair gebied.
  Dit is even een kleine greep uit de CV van Frans Timmermans.
  Richard kan jij mij vertellen waar je Pres de veroordeelde drugsdealer massamoordverdachte fraudeur gediplomeerde leugenaar en analfabeet en zijn 40 struikrovers hun opleiding gehad hebben?
  Ik ben ervan overtuigd dat hun CV vele malen langer is dan die van de heer Timmermans maar dan aan strafbare feiten. Have a nice day!


  Maak melding

 72. Laat die Timmermans mn mars eten,zij kiezen hun mensen ook uit en niemand heeft daar wat over te zeggen dan waarom bemoeien ze uit nl altijd met andere landen.

  Een ding Sur gaat helaas wel schijten door de Turken en daar zal nl wel blij mee zijn, zijn zij verlost.


  Maak melding

 73. Nou… Als een ieder werkt, kunnen ze veelbereiken… In plaasts van jullie strontzakken maar bedelen voor lekkers!

  Ik zie dat alleen het land de titel ontwikkeld draagt. De bewoners? Nix van gemerkt.


  Maak melding

 74. oh jee het is zover, ik wist dat het eraan zat te komen, maar zo snel!!!!

  sardien vergiftiging in Su….oftewel aantasting van de hersenen!!

  werken willen zij alleen maar bij de overheid, want hier sparen zij overdag hun energie op om ‘s-avonds los te gaan bij kaboela-uitspattingen!

  en de winnaar krijgt een…..Prefab 🙂


  Maak melding

 75. Koloniaal of geen koloniaal, Alibux is de trekker geweest van de decembermoorden. Hij is de man geweest die verklaart heeft tegenover de bevelhebber, nu president: “Er moet een rilling door het volk gaan.” Verder nog, hoe kan iemand die bijna een jaar in de gevangenis heeft doorgebracht nu ambassadeur spelen?


  Maak melding

 76. =Zie waarom de aanhang zo dom en ziekelijk is. Het volgende::
  -Omdat het een Nederlander is die aangeeft wat er aan de hand is schreeuwt een ieder het van zijn of haar dak uit.

  =De Amerikanen en canadezen pikken al dat goud en bepalen ook hoe of wat.

  =Waar blijven de echte Surinamers dan??? Nee Bouterse moet niets van Nederland, dus zijn aanhang volgt hem gewoon ook.

  @Eduard Lupson, en vele anderen dank je wel en zal het nooit snappen dat men kiest voor een misdadiger. BAH en nogmaals BAH.


  Maak melding

 77. even dit nog::

  =Op alle diplomatieke posten van de Nederlanders hebben zij een goed cv, goed geschoold en hebben ook heel veel ervaring en zijn ook GEEN moordenaars en criminelen,….tegenover die van “sommige” Surinamers die wel MOORDENAARS en CRIMINELEN ECT zijn.


  Maak melding

 78. @ srananman
  Wat me heel erg bij je opvalt is,dat je het constant door maar hebt over “aardse goederen” (wat en hoeveel jij hebt en de andere niet).
  Hoe zit het nou met de andere kant van je leven?
  Heb je die ook?
  Je “normen en waarden”,de zedelijke en morele aspecten die je leven ook glans moeten geven,heb je die ook?
  Werk je ook daaraan?
  Vertel!!!!


  Maak melding

 79. Bovendien is de correcte spelling; Het CV en niet de CV.En dan durven die figuren anderen te bekritiseren. Holland moet zich niet mengen met een Surinaamse aangelegenheid. Es ist vorbei vor die Niederlände ist ober und schluss. Nederland zal moeten gaan accepteren dat ze niks meer te zeggen hebben in en over Suriname en dat die tijd nooit meer komen gaat. En dan die Surinamers die daar moeite mee hebben, die kunnen beter overwegen te springen. Maar dat zullen ze nooit doen. In plaats daarvan halen ze Suriname bij ieder voor hun geschikte moment door het slijk. Suriname zal altijd een verdeelt land blijven zolang er van die figuren zijn die hun afkomst verloochend hebben en vergeten zijn waar ze vandaan komen en denken/vinden dat ze geen Zwarten maar blanken zijn en daarbij iedere kans onbenut laat om Suriname aan de schandpaal te nagelen. Welke land op aarde heeft geen zwarte bladzijde of van welke wereldleider staat vast dat er geen bloed aan zijn handen kleeft………Stelletje hypocrieten die jullie zijn. Jullie hebben geen Surinaamse Roots, anders zouden jullie nooit toestaan dat iemand het alnd zo beledigt. Het zal me niet verbazen als jullie op een bepaalde loonlijst staan dat je los gaat over Su. Zijn sommigen van jullie dan echt geen Surinamers met het hart op de juiste plaats? Of ben je toch een Oreo?


  Maak melding

 80. Speciaal voor onze “echte Surinamers”zoals srananman

  Volgens Fred Derby, de enige overlevende van de Decembermoorden van 1982, was Alibux aanwezig op het terrein van Fort Zeelandia tijdens de martelingen en moorden.

  In 2000 werd Alibux aangeklaagd wegens oplichting van de staat, valsheid in geschrifte en overtreding van de deviezenwet. Tijdens de rechtszaak kwam hij niet altijd opdagen omdat hij het volgens eigen zeggen te druk had met politieke zaken. Alibux was intussen voorzitter geworden van het Democratisch Nationaal Platform 2000 (DNP 2000, de partij van Wijdenbosch). Het Surinaamse Hof veroordeelde hem in 2003 tot een jaar gevangenisstraf wegens valsheid in geschrifte en oplichting van de staat. Hij werd schuldig bevonden aan het vervalsen van een missive van de ministerraad om de aankoop van een pand mogelijk te maken toen hij minister van Financiën was.


  Maak melding

 81. Weer zo’n blind Paars Paard: “Melkfijn”

  Google de naam van Alibux en je komt alleen maar criminele activiteiten van deze veroordeelde schoft tegen.

  En dit soort tuig wordt benoemd in hoge functies…

  Suriname anno 2013: de ultieme bananenrepubliek


  Maak melding

 82. =@Melkfijn, sorry ook al ben je een echte Surinamer dan nog hoef je niet te kiezen voor een paar CRIMINELEN en MOORDENAARS die jou gaan vertellen hoe het verder moet.

  =Nederland komt tenminste op voor zijn EU partner, terwijl Lackin Suriname heeft laten vallen.

  –Vertel maar dat het NIET zo is—


  Maak melding

 83. Het heeft absoluut totaal niks te maken met het kiezen voor bepaalde mensen. Dat moeten de mensen maar lekker zelf weten. Het is te doen om de wijze hoe die figuren op Suriname afgeven ongeacht voor wat men kiest. Foei foei foei toch! De meesten van ons weten heel goed wat is voorgevallen in Su en daarvoor hoef ik Google zeer zeker niet te raadplegen volgens een specifieke figuur die meent te weten dat ik geliëerd ben aan een zekere politieke partij. Dat is namelijk vragen naar de bekende weg. Men moet leren dat er keuzes gemaakt worden waar jij geen invloed op kan uitoefenen, maar om dan vervolgens een land en zijn bewoners te bemodderen, omdat hun keuzes jouw niet zint? Wat is dat voor iets? Wat is dat voor duidelijke dwaling en kortzichtigheid? De mensen daar kiezen en beslissen en je hoeft het er zeker niet mee eens te zijn. Spreek dan vervolgens het goede of zwijg als een graf. Het is ronduit respectloos en het getuigt van figuren met een minderwaardigheidscomplex complex, die nogmaals, vergeten zijn waar ze vandaan komen!


  Maak melding

 84. @srananman,
  behalve een grote bek en een veel te grote broek, ben je waarschijnlijk niks anders dan een werkschuwe spookambtenaar, die niet anders kan dan bedelen, klagen en vragen aan familie in Nederland voor ondersteuning. En als jij zo goed het nieuws uit Nederland volgt, dan heb je ongetwijfeld vernomen dat er nog nooit zoveel spaartegoed is geweest als nu onder de Nederlanders, met een totaal van 30 miljard.
  euro. En LACKIN MAAR BEDELEN EN VRAGEN IN HET BUITENLAND VOOR HULP AAN SURINAME.
  Dus eerst kijken, dan denken en tot slot doen(praten).
  Maar dat zal aan jou, met je verstandelijke beperking waarschijnlijk niet besteed zijn.


  Maak melding

 85. Eey DADA fawaka?

  Pres.. wat bedoelde jij met : wij gaan een nwe koers varen??

  wel pasew..die noorzee landen stationeren hun beste paard, en dus ik ook, alleen mijn paarden hebben een *hengstig* verleden!

  jij bedoelt…bloeddorstig verleden!

  neks no fout!

  oei oei Pres…hier zakt mijn broek vanaf, wil jij ff bukken en heel langzaam omhoog trekken?

  hoezo?

  da krijg jij van mij een paarden-zeikstraal over je kop

  jo vuile beest ju 🙂


  Maak melding

 86. Ter uwer informaties was Derby degene die publiekelijk zei: “Als ik jok, mag ik doodvallen” en zie daar, die is letterlijk doogevallen.

  Over de December moorden, nogmaals… Willen we berechten. Laat ons de documenten van Nederland zien. Help ons die moordenaar (volgens jullie) achter slot en grendel te zetten.

  Ik wil door middel van mijn bezittingen:
  1) Kenbaar maken dat ik niets hoef te bedelen van Nederland
  2) Kenbaar maken dat door hard werken je veel kan bereiken

  Ja, het gros van de Surinamer is lui en daarom pinaren we! Niet om de regering! Maar om zichzelf.

  Nee, ik ben geen spook ambtenaar. Ik ben ondernemer die zowel voor de vorige regering als de huidige in dienst werd genomen voor me kwaliteiten.

  Rest: Hard werken breng je voorruit. Zeg dat aan jullie families die nog steeds bedelen voor lekkers!

  Maar dit is het resultaat van zoveel jaren Front. Nu wordt er geproduceerd, gewerkt en velen zijn er niet mee eens omdat ze lui zijn!


  Maak melding

 87. Forummers, Odi odi.

  @pasew, fawaka!

  Je moet die aanhangers van DADA & co horen mang.

  Maar SU blijft nog steeds hulp en adviezen krijgen vanuit de (Noordzee).
  En dat wordt helaas niet geweigerd.
  ………………………………………………

  EUROPESE UNIE FINANCIERT VERBETERING WATERPRODUCTIE
  Thursday 14 March 2013 (Bron-GFC)

  PARAMARIBO- De Europese Unie (EU) levert met een bedrag van euro 1.207.535 een bijdrage aan het verbeteren van de waterproductie in Suriname. Vandaag werd het startsein gegeven voor het project “Capicity Building in Drinking Water Supply in Suriname”, een project waarvoor er in 2012 een overeenkomst is getekend door de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) en de Nederlandse partners Waternet en Vitens-Evides International.

  Binnen het project zullen deelprojecten uitgevoerd worden, te weten Management efficiency, Water resource management, Drinking water treatment plants, Non revenue water, Laboratory working processes en Awareness raising. Het project moet binnen 48 maanden uitgevoerd worden. SWM-directeur Sven Sjauw Koen Fa is ervan overtuigd dat dit project zal slagen met de medewerking van de bevolking, door vooral zuiniger om te gaan met water.

  PS:
  Ik hoop dat dit project daadwerkelijk zal slagen met medewerking van een (HARDWERKENDE) (BEVOLKING) en niet dat een deel van het (GELD) wederom in bepaalde zakken verdwijnt.


  Maak melding

 88. Nederland moet niet zeiken.
  Ze hebben in hun eigen regering en daarbuiten ambassadeurs zitten, die massa moordenaars zijn. Verantwoordelijk voor bloedbanen in Afghanistan , Irak, etc….. Duizenden vrouwen, kinderen en mannen vermoord.
  Wat denk je van Srebenica? Alles loopt vrij rond.
  Fuck THE Bakra


  Maak melding

 89. Maar ja. Mijn beledigen, zielige figuren. Kom met argumenten, kom met feiten…

  Niet alleen vuilsmijterij. Daar win je geen discussies mee. Enige dat ik hoor, omdat ik eens ben met wat gebeurt nu in Suriname (de ontwikkeling) dat ik:
  + Paars ben (duidelijk niet)
  + Me vader minister is (Duidelijk niet, die is al overleden)
  + Ik familie ben van Bouterse (Nee)
  + Ik spookambtenaar ben (Helemaal niet, btw daz een fenomeen van Front)

  Argumenten en feiten please.


  Maak melding

 90. Ik vind de houding van Holland zeer hypocriet als het om Suriname gaat.Hypocrisie aan de voordeur, hypocrisie via de achterdeur,hypocrisie via het dak. De grootste ——–© m.b.t. de buitenlandse politiek, wijzen weer met het verwijtende vingertje naar Suriname.Dit vingertje maakt helaas geen indruk op Suriname en ook niet meer op landen in de rest van de wereld.Ze kunnen Suriname internationaal niet isoleren.Alle pogingen die ze ondernomen hebben zijn mislukt.

  De Polderaars zijn meesters in het op nahouden van een dubbele moraal.Het meten met twee maten is hen in het bloed gegoten.In Bosnië heeft Nederland, tussen de 8000 tot 10000 moslims de dood ingejaagd.Ook de Moslims die werkzaamheden verrichten op de compounds van het Koninkrijk der Nederlanden.Nederland moest in naam van de VN deze moslims bescherming bieden. Op instructies van de Nederlandse regering liet men de Moslims door de Serviërs maar afvoeren.


  Maak melding

 91. Ik wordt van alle kanten hier in Nederland van mijn rechten ontnomen mijn kinderen zijn bijna twee jaar zomaar geschorst van school worden nu gezet op school onder hun niveau uitkering onterecht stop gezet voorzieningen waar ik recht op heb kregen wij niet de buurt zit haat te zaaien politie wil geen aangifte op nemen wordt erg gediscrimineerd de post wordt open gemaakt

  Onbudsman heeft het van kwaad tot erger gemaakt

  Er is totaal geen beleid

  Advocaten die mij moeten helpen is achter mij rug voor de tegen partij

  Ambtenaren die je moet helpen houden ons voor de gek

  Ben bij Nederland 1 nederland 2 en 3 geweest rtl 4 en 5 sbs 6 wordt van kasje naar de muur gestuurd

  Schreef een brief naar de Burgermeester hier over word pas na een jaar uit genodigd

  En nog steeds geen resultaat

  Minister BuZa fawaka dan hier in NL

  SURINAME was van julie

  IN GOD WI TRUST!!


  Maak melding

 92. Frans Timmermans waar maakt u druk om? Er zijn gewoon weg géén integere mens(en) die met deze gasten nog wilt mee doen.Is een zinkende schip.

  De diaspora heeft het ook al gezien. Geen haar op hun hoofd,die eraan denkt om met hun kennis én kunde, de paarse makke lammetjes te gaan versterken! Waarde én Normen zijn gewoon weg zoek!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 93. Nouja… Einde discussie…

  Discucieren met ene idioot maakt je een nog grotere! Feiten, argumenten… Nogmaals en geen vuil smijterij. Las daarnet dat bouta me baas was, Ray, ter uwer informatie is hij de democratisch gekozen president van Suriname.

  Demo = Volk
  Cratie = Kiest

  Per slot: Vernederen en beledigen zal je geen enkele discussie laten winnen. En daar zijn jullie top in. Eigenlijk zeer triest. Blij het maar zeggen, ik had meer verwacht van jullie intelligentie niveau.

  Groetjes vanuit Suriname,

  De echte Srananman
  (On to the next topic)


  Maak melding

 94. Timmermans:en jullie omarmen jullie moordverdachten?Bv,Srebrenica,Ravagate(Indonesie) deze oorlogsmisdadigers
  worden door de mantel der liefde bedekt.
  Dus kop houden over anderen.


  Maak melding

 95. Timmermans…hou je smoel…Bouta,,,hmm erzijn ook andere mensen op de post te zetten.Als je krant leest Dan zie je Studenten Afgestudeert in Sicen, batchlor,drs..noem maar op..Allemaal in NIKS kunde.Bouta kan wel andere mensen gebruiken dan ouwe lullen daar te plaatsen.NL moet WEl zijn BEK dicht houden.NL is een opvang centrum voor criminelen en pedo..verkrachters en noem maar en hier verzorgd worden WW krijgen…..Overal in grooten steden zien je piguin lopen die geen Woord NL spreken,,De moorders wat timmermans zegt die spreken nog NL..Maar hier maken ze kinds en geen steentje bij dragen. NL hou bezig met je intern zeken…Jongern Werkloos is een verloren generatie..Meest arrogante Volk in EU is NL


  Maak melding

 96. Die paarse bende met die moordsenaar aan het roer, kunnen alleen maar verdachte personen en mensen met een bevlekt verleden plaatsen op functies waarvoor ze totaal niet geschikt voor zijn, zo ook dus die alibux die net als die moordenaar bouterse niet zomaar de hele wereld kunnen aan doen, en beperkt blijven in hun bewegingsvrijheid, en met dat soort criminelen wil je een land op een hoger level brengen!!!! mijn mars.


  Maak melding

 97. Sranangman,

  Een intellectueel debat met moordenaars, fraudeurs, durgsbaronnen, mensenrechtenschenders en coupplegers lijkt en de volgers van deze lui lijkt mij een contradictie. En ik doe niet aan contradicties. Ga je intellectueel debat voeren met de lui die je Ka willen eten en het verschil tussen goed en kwaad niet weten, zoals die paarse bende van je.

  Trouwens: ik heb je toch gezegd dat je langzaam de kwattaweg moet gaan oversteken terwijl je denkt aan je mooie auto die je zojuist hebt geparkeerd. Heb je ook niet gezegd dat ik hoop dat je goed oversteekt. Nou wat lul je hier dan nog? Ga oversteken arrogante klootzak!!! Is dat intellectueel genoeg voor je?


  Maak melding

 98. SRANANMAN: Een reactie op de posting van ROBG onze Honorair Consul Wannabee van Istanbul, Turkije en specialist in turkse lellebelletjes is verspilling van energie net als de postings van jezelf Srananman ,en de rest van het paarse klootjesvolk, politiek ongeschoolden en propogandisten van de staatsdebielen DDB en zijn 40 struikrovers.
  Als er iemand is met een dubbele moraal dan is het ROBG wel, schelden op Ned. en de Nederlanders maar intussen wel in Nederland uitgebreid en jarenlang bivakkeren, en met volle teugen genieten van alle voordelen die de welvaartsstaat hem biedt. Mijn enig advies aan onze ROBG is een enkele reis te kopen of richting Turkije, waar die zich bezig kan gaan houden met zn turkse snollen, of een enkele reis Surimaribo en zich voegen bij het overig NDP trash en de Ghetto Crew. Have a nice day!


  Maak melding

 99. Frans Timmermans,

  Je bent een hypocriet, vader van Maxima, wat heeft hij op zijn geweten van Alibux is niet bewezen dat hij moorden heeft gepleegd.


  Maak melding

 100. Who cares, de bounty heeft gesproken met de hete aardappel in zijn keel.Pikzwart is hij van buiten en zo wit als sneeuw van binnen.Een echte schertsfiguur die zich blanker opstelt dan de blanken van dit land.Ook heel veel Nederlanders hebben het dezelfde standpunt als het verhaal van RobG.Who cares, jij bent een gevaarlijk persoon.Je werkt voor de Nederlandse inlichtingen dienst, net als Gmap en nog veel meer hier.


  Maak melding

 101. J.Merkebach, een typisch reactie van een zielige paarse schoothond. Als het te benauwd wordt komt de slavernij troefkaart weer op tafel. Die 15 kondre mangs die op beestachtige wijze zijn geslacht waren zeker ook in functie van de nederlandse geheime dienst.
  Die bruine bonen propaganda maakt geen enkele indruk.


  Maak melding

 102. Reacties gelezen en kom tot de volgende conclussie:

  Zodra er een feit wordt aangehaald (bijv praktijken van Nederland) wordt er gereageerd vuilsmijterij. Dan ben je paars? Is dat zo, iemand kan niet gewoon neutraal zijn in zijn mening.

  Tip aan Hollanders:
  Een reactie moet vol feiten en waarheden zitten. Niet met vuilsmijterij. Het geeft dan aan wat het niveau van het Nederlands volk is.

  (Ik zal na deze reactie zeker ook uitgemaakt worden tot een paarse iets, iets… Bouterse zal wel een oom van me zijn of wat dan ook) « Allemaal vuilsmijterij.

  Ik daag anyone uit om een discussie aan te gaan, maar een intellectuele discussie. Een waarbij er met feiten en niet met vuilsmijterij wordt beargumenteerd.

  Anyone die zo een uitdaging wil aangaan?


  Maak melding

 103. @Gtre
  Als jij de misstanden van Olland erbij haalt zorg dan dat jij hoogblond bent en minstens 200 jaar (generaties)lang woonachtig bent in Holland(zonder uitkering).
  Zoniet dan wordt er van je gevraagd het land te verlaten en te gaan leven in een economisch ahtergestelde bananenrepubliek.

  Criteria voor het leveren van critiek op Olland zijn
  autohtoon zijn
  werk hebben.
  Hookers vul het rijtje maar verder aan aub.


  Maak melding

 104. Sankofa,

  Duidelijk niet begrepen. Ik vroeg naar iemand die de uitdaging aan wilde gaan. Ter uwer informatie woon ik in Suriname. Ben nooit naar Nederland geweest, wens ik ook niet. Zelfs niet voor een vakantie.

  Maar doe dan? Ben je intellect genoeg om een debat aan te gaan gebasseerd op feiten, waarheden.

  En niet als je reactie dat vol leugens, aantijgingen die op niets slaan zit.


  Maak melding

 105. GtRE: Ik wil een discussie met alle plezier aangaan, maar als de discussie een intellectuele inhoud zou moeten hebben dan vallen jij en SANKOFA onmiddelijk af.
  Met types als jullie valt er alleen te discussieren over de inhoud van films zoals Scarface ,en de waakhonden democratie en totall freaks! Helaas. But have a nice day!


  Maak melding

 106. J. MERKENBACH: Ik ben geschrokken van het feit dat je nu weet dat ik voor de inlichtingendienst werk.
  Ik ga nu uitzoeken waar de lek zit, en zal binnenkort een gesprek met je aangaan over hoe verder met ROBG.Want ik ben best wel een aardige jongen!!
  Tegen die tijd is de hete aardappel in mn keel hopelijk afgekoeld, en is er heerlijke Basmati of Pandangrijst of misschien home made Italiaanse Pasta voor in de plaats gekomen.Tot die tijd raad ik je aan om je te laten testen op klinische krankzinnigheid en Paranoia. De uitslag zullen we samen bespreken. Tot dan and have a very nice day!!


  Maak melding

 107. GtRE: Helaas zal ik ook jou moeten doorverwijzen voor een test klinische krankzinnigheid en zwakzinnigheid, want mn posting heb je schijnbaar niet begrepen, alhoewel er geen woord spaans of koeterwaals tussen zit. Helaas spreek ik geen wartaal anders had ik je misschien kunnen bereiken.Maar ik probeer het nogmaals in ABN Nederlands: Een intellectuele discussie met je zit er niet in., want daarvoor moet je over inttelect beschikken. COMPRENDE???? Have a nice day and no hard feelings!!!


  Maak melding

 108. Srananman,

  Jij duivelsvolger, ga je brasa aan iemand anders geven want diezelfde brasa heb je ook aan moordenaars, drugsbaronnen, coupplegers en mensenrechtenschenders gegeven.

  Je arrogantie overstijgt alles. Blijkt wel uit je posting waarin je zo zit te lullen over hoe goed je het wel niet hebt in Suriname. Hieruit blijkt wel dat je met een bunker voor je ogen loopt, anders had je wel gezien hoe moeilijk het voor anderen is in dat land.

  En nogmaals, steek de Kwattaweg over, langzaam, terwijl je denkt aan je mooie auto die je zojuist hebt geparkeerd. Even kijken of die auto van de andere kant kom en tegen je aanrijdt een onderscheid maakt tussen wie intellectueel is en wie niet, of tussen wie het goed heeft en wie niet.


  Maak melding

 109. @GtRE

  Jou conclusie bevat een analyse van de reacties.
  Maar waar blijft jou analyse of reactie op het onderwerp?

  Trouwens, vuilspuiterij is niet Hollands of Surinaams, maar een Internationaal fenomeen op Internet.

  In dit geval zijn beide partijen hier debet aan.
  De ‘paarsen’ hebben wel het record verbroken…. 🙂


  Maak melding

 110. @GtRE
  U bent nieuw hier nôh?

  Mijn reactie op uw uitdaging, was of is er één met een beetje sarcasme, niet begrepen te uwer zijde! Geeft niks hoor ik ga de disussie met u aan zodra ik iets van u lees waarmee ik het niet eens ben ok!

  bless bless


  Maak melding

 111. Hookers
  Heel lang geleden dachten de ‘intellectuelen op aarde dat deze plat was en de zon eromheen draaide.
  Niet zo lang geleden dachten de(witte) intellectuelen dat de zwarte man de schakel was tussen hemzelf(witteman) en apen!
  vandaag de dag beweert hoogopgeleide (pseudo) intellectueel,met droge ogen,dat Olland het enigste ethische land op aarde is! For crying out loud!


  Maak melding

 112. @Sankofa,

  Jeetje man, Sankofa….
  Ik laat net, een naar mijn inziens, positief berichtje voor je achter en wat lees ik hier…….

  Niet chique, niet sjiek.

  Ik zou mijn energie liever in mijn projecten steken, levert wat meer op, of niet dan…


  Maak melding

 113. @Sankofa,
  @GtRE
  U bent nieuw hier nôh?

  Even een nuancering aanbrengen.
  De schuilnaam is nieuw,maar of de persoon achter de schuilnaam ook nieuw is ……. ?
  Dat zullen we later merken!
  Vergissingen en fouten komen ongevraagd en vanzelf!
  Let maar op!


  Maak melding

 114. @Sankofa,

  Nee hoor mij niet..
  Iedereen leest mee, de lezers zijn een beetje moe van het gebakkelei hier.

  Ik heb een berichtje voor je, een plan van aanpak (carifesta)

  Veel leesplezier

  en een fijn weekend.


  Maak melding

 115. @Esmerald(Es)
  Debateren is nodig om je standpunten te verdedigen of om te veranderen van gedachten.

  Ook zal ik altijd proberen om netjes te zijn naar een ander toe.

  Kan ik niet zeggen van een pseudo subject alhier!
  Ik ga direkt lezen!! Gracias!


  Maak melding

 116. @Melkfijn
  Even off topic.
  Je zegt :”Bovendien is de correcte spelling; Het CV en niet de CV.En dan durven die figuren anderen te bekritiseren ……

  Ook jij zit fout en dan durf ook jij anderen te bekritiseren.

  1.Het is ten eerste geen “spelling” maar een verkeerd gebruik van het lidwoord!
  2.Het CV of de CV zijn beide fout(als schrijftaal)!
  Het moet zijn “het cv” (klein- en geen hoofdletter zonder punten).

  Dus eh ……. Melkfijn!
  Melk zal wel fijn zijn,maar jij niet!


  Maak melding

 117. Feit, iedereen die een publieke functie bekleed moet rekening houden met kritiek, of je paus heet, of je bent ambassadeur,president ,voetballer men zal in jou geschiedenis duiken.
  Die domme paarse idioten moeten niet afgeven op Nederland, ze moeten afgeven op die criminele oplichters bende in Suriname onder leiding drugs crimineel bouterse.
  Hij zou volgens die paarse idioten hebben geleerd van de fouten in het vetleden.
  bouterse leerd het nooit, geloof mij maar. hij gaat met zelfde kliek van de jaren 80 verder.


  Maak melding

 118. Ambassade in Turkije? Dat zal wel niet zijn voor het toerisme. Wat gaat Alibux allemaal inkopen in Turkije? En gaat hij ook 20 Euro voor een visum vragen? Of mogen de Turkse adviseurs van Erdogan gratis Suriname binnen?
  Hoeveel van de gronden in Suriname is al gereserveerd voor de Turken? En wat gaan ze verbouwen? Wat voor bedrijven gaan de Turken opzetten en hoeveel van de winst mogen ze meenemen naar Turkije? Hoe groot wordt de toekomstige Turkse ambassade in Suriname en waar komt het te liggen? Hoeveel moskee-en gaat Turkije bouwen voor haar burgers in Suriname? En gaan ze de Joden Synagoge opblazen? Zomaar enkele vragen.

  Groet KPMG.


  Maak melding

 119. Mensen wat er ook gebeurt steeds inhoudelijk on-topic blijven reageren. Zelfs als je off-topic reageert dan nog met je inhoudelijk on topic reageren op dat wat is 😉


  Maak melding

 120. Mensen wat er ook gebeurt steeds inhoudelijk on-topic blijven reageren. Zelfs als je off-topic reageert dan nog moet je inhoudelijk on topic reageren op dat wat is;-)


  Maak melding

 121. Feit blijft dat de belangrijkste posten van het land worden bekleed door veroordeelden criminelen en verdachten in een mooordproces.

  Het hoofd van de CTU is ook een veroordeelde crimineel (Dino)

  Dat zijn de kille feiten


  Maak melding

 122. Over BEMOEIZUCHT gesproken !!!!!! Onlangs deed Lodewijk Ascher, vice premier van ” SODOM ” (Nederland) een in mijn ogen erg opmerkelijke en arrogante uitspraak richting de Turkse regering n.a.v een 9 jaar oud jongetje dat als 4 maanden oude baby door de Nederlandse Jeugd Zorg is weggehaald bij de ouders en in huis is geplaatst bij LESBISCHE OUDERS.
  Een doorn in het oog van de biologische moeder nadat zij erachter kwam. Ze schakelde toen de hulp in van autoriteiten in Turkije.
  ” WAAR BEMOEIT TURKIJE ZICH MEE ? “, was de reactie van de Nederlandse vice premier. Hiermee wilt hij duidelijk maken dat Turkse pottenkijkers niet gewenst zijn en dat het vooral een Nederlandse zaak aanbelangt. Hij vond het ” buitengewoon AANMATIGEND dat buitenlandse mogendheden probeerden te bepalen hoe Nederland haar zaken moest aanpakken”. Zééééééééérrrrrrrrr OPMERKELIJK als je het mij vraagt. DE POT VERWIJT DE KETEL DAT HIJ ZWART ZIET !!!!!!!!
  GAAT NEDERLAND NU AL PROBEREN TE STOKEN IN EEN PAS VOLTROKKEN ” HUWELIJK ” ????
  ALIBUX, Surinaamse Ambassadeur in Turkije, verdachte in de decembermoorden, Amnestie Wet, zijn zaken die SURINAME aanbelangen. Dus SURINAME mag ZELF beslissen hoe zij de aangelegenheden regelt. Nederland wenst géén POTTEKIJKERS en SURMARBO wenst dat even min !!!!!!.

  Bueno, Chavéz para siempre !!!!


  Maak melding

 123. Timmerman , verbeter de wereld, begint in nederland.
  De koopkracht is gedaald tot 88%, wij gaan ook hier van dood.
  De regering rutte /samson zijn ook moordenaar


  Maak melding

 124. Telkens als ik denk dat deze NDP paupers op hun laagste niveau ooit zijn beland, overtreffen ze zich zelf weer.

  Wat als Turkije kritiek had op het feit dat een zwart/surinaams gezin in Nederland Turkse kinderen die uit de ouderlijke macht waren gezet had opgevangen?

  Dan waren de slavernij/koloniale/racisten troefkaarten door de Paarse Kakkerlakken massaal getrokken.


  Maak melding

 125. HUGO LOCO CHAVEZ:De oplossing van het Tukrs probleem is heel simpel.
  Als Turken niet willen meedoen in de Ned. Samenleving, en om te voorkomen dat hun kroost die ze na keer op keer mishandeld hebben in Ned./Christelijke of anderssoortige gezinnen terecht komen, dan stel ik voor dat ze in de eerste plaats niet naar de beschaafde westerse wereld komen,of zelf hun kinderen goed opvoeden, en voor diegenen die hier al vertoeven is de oplossing een enkele reis Turkije. Its our way, or the highway.


  Maak melding

 126. Hugo Chavez, door jouw manier van communiceren op dit forum, weet ik nu de betekenis van het woord baboen, dank daarvoor, ook het verschil tussen zinnig en onzinnig maak jij goed duidelijk, alleen schep je daar een voor jou niet zo’n gunstig beeld mee, wordt het niet eens tijd dat jij en velen met jou jullie blinde vlekken en jullie oogkleppen laat verwijderen, succes daarmee, en have a nice day


  Maak melding

 127. Suriname: de ultieme bananenrepubliek waarbij topfuncties worden gegeven aan de eigen families…

  War een lachertje

  Desiré Hooghart volgt vader op bij Nationale Loterij

  “Desiré, de zoon van Ronald Hooghart, is benoemd tot directeur van Nationale Loterij. Vader hooghart is president-commissaris en heeft ongeveer tien jaar waargenomen als directeur. “Ik vind niet dat het om conflict of interest gaat”, stelt Ronald Hooghart stellig tegenover Starnieuws.

  16 Mar, 06:00
  Jozefzoon: Niet omdat Ifna mijn nichtje is, wordt ze directeur

  Ifna Vrede wordt de nieuwe directeur van Regionale Ontwikkeling. (Foto: FaceBook) “Zij is inderdaad mijn nichtje. Mijn lievelingsnichtje zelfs, maar dat betekent niet dat zij daarom de nieuwe directeur wordt op het ministerie van Regionale Ontwikkeling”, antwoordt raadsadviseur en topper van ABOP, Eddy Jozefzoon, op vragen van journalisten. Vrede is projectdrager bij stichting Fonds Ontwikkeling Binnenland.


  Maak melding

 128. Zaterdag 16 maart 2013 om 17:12 uur, door Henk Molenaar

  Suriname: de ultieme bananenrepubliek waarbij topfuncties worden gegeven aan de eigen families…
  ……………………………………………….

  @Henk Molenaar:

  Het is en blijft een REGEL CULTUUR bij die gasten!

  Bij de ‘Hooghart’: Zo Vader zo Zoon!

  En bij ‘Jozefzoon’: Dat zijn niet de echte Zonen van Jozef!
  En een NICHT kan altijd middels een ‘krutu’ worden bijgeplakt.


  Maak melding

 129. @ Hans

  Hans, door jou manier van reageren op dit forum weet ik nu de betekenis van het woord ” HANSWORST “, dank daarvoor, ook het veschil tussen CLOWNESK en Hyper CLOWNESK maak jij goed duidelijk,alleen schep je daar een voor jou(Hans/Who Cares) niet zo gunstig beeld mee.Wordt het niet eens tijd dat jij en de rest van de ” Hollandse Toko” hier,jullie blinde vlekken,hollandse oogkleppen maar bovenal stinkende HOLLANDSE ARROGANTIE nou eens keertje een flinke wasbeurt geven ???? Gewoon lekker eens een keertje door de wasstraat halen. Kom op ! gewoon een simpele beurt. Succes ermee.

  Bueno, Chavéz para siempre !
  p.s. don,t mess with “Chavéz”


  Maak melding

 130. Aldus onze HUGO LOCO CHAVEZ : Prominent lid van een fout volkje en aanbidder van de Surinaamse Politieke delinquenten.Met gel*l van een dronken aardbei,en wartaal waar de goden moedeloos van worden. Ik hoop voor hem dat hij niet binnenkort naast de echte Chavez komt te liggen.


  Maak melding

 131. Alsof het Nederlandse volk zo blij is met de keuze die Rutte en zijn vriendjes verzinnen om het land nog sneller een look-a-like griekenland te worden!

  Laat ze met hun eigen zaken bemoeien en NL proberen te redden als er nog wat te redden valt.

  Hahaha, Turkije wil haast niks meer weten van Nederland, niet dat Timmermans de tijd en moeite in zijn eigen land steekt om het beter te laten gaan, nee, hij gaat schoolplein spelletjes doen en opsteken, dat dat in een regering kan zitten, jeetje zeg.

  Gaat Timmermans ook gelijk aan de wereld vertellen dat wat Nederland over heel de wereld oa Suriname en Indonesie heeft uitgehaald en dat ze daar nog steeds geen excusus voor hebben gemaakt aan de nabestaanden en de bevolking van die landen?

  Hij kan net zo goed bij een roddelblad gaan werken.


  Maak melding

 132. SU: Het verschil tussen Timmermans en DDB de veroordeelde drugsdealer, massamoordverdachte, analfabeet en gediplomeerde leugenaar is dat Frans Timmermans Franse letterkunde heeft gestudeerd aan de Universiteit van Nijmegen.
  Europeesch recht en franse taal en letterkunde aan de Universiteit van Nancy,Frankrijk.
  Staats secretaris van Europeesche zaken 2007 tot 2010
  Hoge commisaris van de OVSE ,De Organisatie voor Veiligeheid en Vrede in Europa.
  Dit is een kleine greep uit de verdiensten van Frans Timmermans totnogtoe.
  Waar heeft die Drugsdealer die zich Pres van Suriname noemt gestudeert?
  En Nederland en de Republiek Indonesia hebben lang geleden het verleden achter zich gelaten en zijn met een schone lei begonnen en zijn grote handelspartners,jij maakt je drukker dan de Indonesiers waar het om gaat, en over onze economische positie hoef jij je niet druk te maken, want Europa is onlosmakelijk en onbreekbaar en ondeelbaar.
  En Turkije wil volgens jou niets weten van Nederland, vandaar dat Erdogan de Premier van Turkije nog geen 48 uur geleden uitgebreid bij onze Minister President en Koningin op bezoek is geweest.
  Jij kijkt te veel en te vaak naar fabeltjeskrant en luistert teveel naar die fatasieverhalen van DDB en zijn 40 struikrovers. Have a nice day!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.