Uitspattingen leiden tot feestverbod in twee volksbuurten

71

PARAMARIBO, 13 mrt – Uitspattingen als kaboelafeesten (met jonge vrouwen en meisjes die zich schaars kleden en al dansend hun schaamdelen blootleggen, red.) zijn ‘tot nader order’ verboden in de volksbuurten Pontbuiten en Latour. Dit meldt de Times of Suriname. Districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Zuid-West zegt dat het verbod onmiddellijk ingaat. Ook house- en streetparties zijn verboden.

Het is precies het soort vermakelijkheden waar jongeren op af kwamen de laatste jaren. Meermalen leidde politie-ingrijpen zelfs tot regelrechte botsingen. Het verbod moet een eind maken aan een steeds chaotischer fenomeen. “Dit is allemaal het gevolg als mensen zich niet willen houden aan de regels. En het lijkt echt alsof men zich wil storen aan god noch gebod”, zegt Nerkust. Klachten over geluidsoverlast, uitspattingen en soms zelfs vuurwapensalvo’s zijn niet van de lucht.

De overheid had al eerder een verbod uitgevaardigd. Organisatoren hadden Nerkust kort na zijn aantreden als districtshoofd benaderd voor versoepeling. Er werden afspraken gemaakt over een ordelijker verloop. Maar in de praktijk wordt vrijwel alles aan de laars gelapt. Voorgeschreven tijdlimieten worden genegeerd en minderjarigen mogen ‘optreden’ en alcohol nuttigen. Nerkust overlegt met de politie hoe het verder moet.

71 REACTIES

 1. Fer Odi odi,…pe ju de???

  is deze jou nog bekend van DWT forum????

  ai boi…eerst was het Para, nu overgewaaid naar Latour, en straks samen met DADA op het plein…

  ….Edele Lippen Dienst… 🙂


  Maak melding

 2. oh oh oh, wat verlang ik toch naar de goede oude tyd met muziek nog van de Vrolijke Jeugd…

  GOD heeft mijn geliefde land verlaten welk geregeerd wordt door de duivel met paarse aanbidders…


  Maak melding

 3. Allemaal aanhangers van Bouterse. Sodom en Gomorra… Deze mensen aanbidden ook de duivel. Fatsoenlijke mensen laten hun kinderen niet bloot dansen. Het tokkie volk kent geen schaamte.


  Maak melding

 4. @Roy
  “oh oh oh, wat verlang ik toch naar de goede oude tyd met muziek nog van de Vrolijke Jeugd…”

  Deze is speciaal voor jou:

  A trong gowtoe noya, a trong gowtoe noya, a trong gowtoe noya, in sranan den sori den pola no ja.


  Maak melding

 5. Brother Roy,
  Jij hebt een koude Djogo verdiend.
  Mooi was die tijd, toen wij met open ramen sliepen,.mooi was die tijd toen wij nog jong en onervaren waren, mooi was die tijd toen wij respect hadden voor ouderen mooi was die tijd het paradijs dat wij bezaten, vooraltijd altijd draag ik die in mijn gedachten.
  Roy, Suriname waarin wij zij opgegroeid was de best.
  De Suriname van nu onder leiding van criminele gangsters is er 1 zonder normen en waarden, morgen gaan ze beseffen dat onze roep hier op dit net niets met haat te maken heeft, maar wel met liefde voor ons vaderland dat afglijd naar een normloze staat, bandeloosheid waar drugscriminelen de dienst uitmaken.


  Maak melding

 6. @GMAP
  Yes my brother….deze tyden komen nooit meer terug…
  we leven nu achter ijzeren tralies echter is onze veiligheid niet gegarandeerd…inderdaad met dank aan de zieke hond…


  Maak melding

 7. Cobi,

  laten wij aannemen dat Misiekaba geboorteregistratie wel meteen meldt, anders moeten wij weer 20 miljoen lenen voor een volkstelling 🙂


  Maak melding

 8. @Henk Molenaar
  Ik moet je even corrigeren.
  Kaboela is ontstaan tijdens de front regeringen,zo’n 15 jaar geleden.
  Het is toen alleen maar bij een geklaag van mevr.Wijdenbosch(NPS)in DNA gebleven,maar de regeringen hebben ondanks klachten van de gemeenschap verzuimd vergaande maatregelen daartegen te nemen.
  Dat heeft deze regering wel gedaan!
  Dus hoe krom of hoe scheef het ook lijkt,toch ode aan deze regering!


  Maak melding

 9. Goede maateegelen.
  Straks gaan ze naakt op feesten dansen en ja aangezien die soort gestoorde mensen er kak aan hebben is hettoch een goede maatregel.


  Maak melding

 10. @MEDUSA, geen enkel regering kan hiervan de schuld krijgen, omdat niemand je dwingt om je zo te misdragen. 15 jaar geleden moest er alleen maar puinhoop opgeruimd worden van Bouterse Wijdenbosch.

  =De informatie zegt iets over de opvoeding van mensen.Waar blijven de waarde en normen van sommige mensen?

  =Bepaalde zaken kun je niet verbieden zolang het maar thuis gebeurt. In het openbare leven moet je gelijk een halt toe roepen.

  =Morgen zijn deze jonge meisjes zwanger en hoor je plotseling dat er een kind langs de weg of in de bosjes ligt.

  =Dat jonge- oudere vrouwen zich zo vreselijk gedragen op het podium of dansvloer is een grote schande voor hun voor- voorouders en morgen roepen “wij moeten de voorouders van de slavernij herdenken wat ze voor ons hebben betekent.

  ==Ik heb een documentaire van Afrika gezien en moet zeggen dat een bepaalde houding/dans voor kwam in die serie, maar had puur te maken met seksuele voorlichting aan jonge meisjes die zouden gaan trouwen. Voorbereiding op hun seks leven.

  =Tot heden gebeurt dat nog steeds in Afrika en moet zeggen dat ik de rillingen van kreeg toen ik het zag.


  Maak melding

 11. door dit gedoe kan ik mijn feest nog in surimaribo kunnen vieren nou ik denk er nog over na want ben niet van plan zoveel euro kwijt te gaan makenterwijl ik gewoon met de familie mijn verjaardag wil gaan vieren bigi jari


  Maak melding

 12. Tya, dacht ik dat die Kaboela feesten alleen in Nederland waren door het verderf dat in Nederland mogelijk is, blijkt dat deze feesten ook in Suriname gehouden worden.

  Deze feesten direct verbieden per wet, want ze hebben geen enekele toegevoegde waarde, noch aan de cultuur noch aan de ontwikkeling van de mensen. Het is slechts verderf waar de jeugd mee in ontmoeting komt.

  Het zal me dan niet verbazen als het fenomeen breezersletje ook naar Suriname overgewaaid is.

  Voor of tegenstander van de regering, het is taak van u allen om dit stop te zetten.


  Maak melding

 13. Dat krijg je als volwassenen, zonder enkele voorwaarden en ongelimiteerd, kinderen kunnen maken en deze geheel aan hun lot mogen overlaten van de regering. Wat voor plichten hebben ouders in SU??? Geen flauw idee….

  De regering stelt geen enkel opvoedingsvoorwaarden die ouders moeten hebben als ze kinderen verwekken, alles mag…Als ze als beesten willen leven is dat ook goed…

  Opvoeding, vooral door beschaafde, getrouwde, ouders die ook beschaafd opgevoed zijn door hun getrouwde, ouders, manieren hebben geleerd en wat goed en slecht is, si volgens mij het beste milieu waarin je opgevoed kan worden.

  Soms lijkt het net alsof sommige groepen in SU en ook elders wereld niet meer weten wat de standaard normen en waarden zijn van een beschaafd maatschappij, en dat opvoeding en fatsoen maar bijzaak is.


  Maak melding

 14. Het gaat hier niet over de jeugd van Suriname maar over de jeugd van Latour en Pontbuiten.
  Gelukkig gedraagt de jeugd van SU zich over het algemeen netjes en hebben hun feestjes een totaal ander karakter.
  Het probleem ligt bij het type of soort dat woont in bovengenoemde buurten.
  Hoe het zover kan komen heeft alles te maken met de opvoeding en de sociale controle van de ouders en andere opvoeders. Daar schort het aan.
  Normvervaging en een gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel van de ouders zijn waarschijnlijk de oorzaken van deze schaamteloze vertoning!


  Maak melding

 15. In een eerder artikel heb ik aangegeven dat deze “kinderen” niet mijn kinderen zijn (opvang te atjonie of zoiets).
  IK werd welhaast het graf in gescholden door mijn posting, welnu zie ik dat meerdere postings van diverse pluimage hetzelfde aangeven.
  Ik blijf het zeggen:
  “een vloek in Suriname is het vervagen van normen en waarden mede veroorzaakt door het beestelijk gedrag “kinderen maken / krijgen no problema. Maar opvoeden ho maar en daardoor zijn er geen normen en waarden meer en dan bedoel ik specifiek die groep die de grootste alleenstaande ouder is met meerlingen van verschillende vaders.”


  Maak melding

 16. @ GMAP: Als de leider van het volk roept: ” Neks no fout” (de 2de grote misdaad van de leider) dan zijn het de kanslozen in de maatschappij die hier meteen in geloven en er gevolg aan geven.
  De jeugd valt niets te verwijten, het zijn de volwassenen (en de omstandigheden waarin ze moeten leven) die schuldig zijn aan deze problematiek in de SU samenleving.
  Jammer genoeg hebben ze (de ouders) te weinig scholing gehad om het te begrijpen. Ze wikkelen zich in paarse vlaggen en volgen hun leider blindelings.
  Morgen heeft iedereen in SU en misschien ook NL hier last van. Dat is het jammerlijke ervan. Je kunt ze niet de rug toe keren, ze weten niet beter. “Mijn leider zal voor me zorgen” denken ze.


  Maak melding

 17. Dus… Ik volg dagelijks de reacties en wat men wel en niet leuk vind…

  Het volgende is me opgevallen (en dat verwachten van zogenaamde Surinamers, dis vanuit de kantlijn maar kritiek leveren)… Overal waar er slecht over de huidige, democratisch gekozen, regering gesproken wordt, vind iedereen het leuk.

  Maar zodra iemand iets toejuicht, iets wat goed is gedaan. Bijvoorbeeld het stopzetten van dit gedrag, worden er dislikes gegeven. Ik verwacht ook dislikes.

  Maar houd 1 ding in gedachten. Front heeft 10 jaar daar gezeten, nooit zo een feest gestopt, deze regering zit maar 2 jaar daar en we zien tenminste dingen gebeuren!! Daadkracht!

  Dus advies aan die zogenaamde Srananmans… Check je feiten eerst, want ga ervan uit dat jullie intelligent genoeg zijn.


  Maak melding

 18. Bla bla bla bla…. vrolijke jeugd.. en de goeie ouwe tijd.
  Maar stiekempjes naar vieze danspartijtjes op youtube bekijken, zogenaamde moraalridder.
  OUWE VIEZERIK!!!!


  Maak melding

 19. Alleen maar nonsens hier op waterkant.Laat de vrouwen dan zicht aankleden precies als in India en Afganistan In india dragen vrouwen alleen maar lange kleren en hoofddoek en toch worden ze verkracht.In suriname is het niet zo erg als sommige landen.


  Maak melding

 20. Het lijkt mij dieren gedrag zo feesten apen ..alle apen doen het van achteren…kijk eens een dieren film…het is toch mensen die apetijd of apentijd na doen


  Maak melding

 21. @Ira
  Elke regering heeft/had de taak om zulke uitspattingen te verbieden.Dat hebben de vorige regeringen NIET gedaan!
  Wat de reden daarvoor was ligt in het duister!!
  Ik geef de schuld aan ELKE regering die dit al lang had kunnen stoppen!En als jij een andere mening bent toegedaan,nou dan is het heel TREURIG met je gesteld jongen!!


  Maak melding

 22. @Bally
  Jouw laatste zin spreekt mij erg aan.
  Je zegt n.l.:-
  “Voor of tegenstander van de regering, het is taak van u allen om dit stop te zetten”.

  KLASSE!!!
  Het gaat niet om welke politieke partij dit verbod heeft ingesteld,(dat zal mij een worst wezen)maar het gaat om het feit dat deze bende een halt is toegeroepen.
  Daar moet elke Surinamer zich toch goed bij voelen?
  Wat ik verder van je waardeer is dat ik je op
  geen enkele manier heb kunnen betrappen op deze discussie de racistische kant op te duwen,zoals bepaalde forumleden hier boven demonstreren!
  Daar zak ik mijn broek voor af!BAH,BAH,BAH!


  Maak melding

 23. @Paagal
  Jij schrijft:”sommige groepen in SU en ook elders wereld niet meer weten wat de standaard normen en waarden zijn van een beschaafd maatschappij, en dat opvoeding en fatsoen maar bijzaak is”.

  Kan je mij vertellen in welk land ter wereld er geen groepen zijn die weten wat de standaard normen en waarden van een beschaafde maatschappij zijn?
  Ik hoop dat je hiermee de opzet van mijn reactie ook begrepen hebt!


  Maak melding

 24. @Lea
  Jij zegt:”Het gaat hier niet over de jeugd van Suriname maar over de jeugd van Latour en Pontbuiten”.

  Valt de jeugd van Latour en Pontbuiten dan niet onder de jeugd van Suriname?
  Hoe zo niet?


  Maak melding

 25. @srananman
  Over jouw reactie van woensdag 13 maart 2013 om 21:29 uur.
  DAARVAN AKTE!
  Goed gezien.

  Werkelijk zogenaamde schaamteloze Sranangmangs!
  WILLEN DE ECHTE SRANANGMANGS NU OPSTAAN!

  Het gaat toch om Suriname en niet om Bouterse?
  Waar blijven jullie?
  OF VALLEN JULLIE NU KEIHARD OP JE TANDENLOZE BEK?
  WAT IS HET VERDACHT STIL!!!


  Maak melding

 26. @marwina
  Laat je niet kennen!
  IK BEGRIJP JE WOEDE WEL MAAR Hou je groot,denk groot!
  Laat de rest zich maar racistisch uitleven.

  WAT EEN SCHANDE! WAT EEN TOESTAND!
  NU VALLEN ZE SCHAAMTELOOS BIJ BOSJES DOOR DE MAND!
  IK VERTROUWDE HET AL LANGE TIJD NIET!
  En nu BINGO!!!


  Maak melding

 27. Vreemd hor…. Ok, weetje wat jullie Nederlanders kunnen doen. Nu mind dicht houden, eerst je eigen land, waarvoor je hebt gekozen, in orde maken.

  Als je kllar daarmee bent, en het us je gelukt. Kom naar Suriname en bljf niet als een mietje aan de kantlijn staan en schreeuwen!


  Maak melding

 28. Dus zodra er iets goed in Suriname gebeurt, uitten jullie een storm van kritiek… Jullie negativiteit heeft Switi Sranan sowieso niet nodig.

  Het is toch goed dat er een einde is gemaakt aan dit gedrag?

  Maar waarom dan beledigen, schelden, disliken… Uiteindelijk maakt niet uit wie daar zit, het werk moet gedaan worden! Daz belangrijk toch?


  Maak melding

 29. Henk Molenaar, je raakt de spijker op z’n kop. Bij veel gezinnen ontbreekt een vader figuur. Een persoon die de kinderen kan corrigeren als het fout gaat. Veel taken rusten nu op de schouders van de moeders. En dit probleem speelt niet alleen in Suriname maar ook in Nederland. Het wordt tijd dat de gemeenschap hier korte metten mee gaat maken. Vaders kunnen zich niet onttrekken uit hun ouderlijke verplichtingen.


  Maak melding

 30. GMAP, in je brein speelt zich een generatie-conflict af.Je gaat dit verschijnsel onder de jongeren politiseren om je trauma mede helpen te verwerken.

  Dit verschijnsel in de volksbuurten van Paramaribo lijkt me een interessant onderzoeksonderwerp voor Esmerald om te promoveren.Esmerald, je kan rekenen op mijn(NDP symphatisant) zegen en ondersteuning.De NDP is nooit beroerd om te helpen.


  Maak melding

 31. Medusa,

  Er zijn zijn ouders die hun kinderen een flink pak slaag zouden geven als ze erachter zouden komen dat hun kinderen meedoen aan orgie feesten….

  Er zijn ook ouders die het aanmoedigen dat hun kinderen meedoen aan orgie feesten….of dit in ieder geval normaal vinden dat hun kinderen zo opgevoed worden, waar dan ook ter wereld.

  Ik behoor tot de eerste groep…en jij????

  Als er elders mensen in de wereld zijn die stront eten wil het niet zeggen dat stront eten normaal gevonden moet worden….tenzij je zelf ook stront heb in je hoofd…


  Maak melding

 32. @MEDUSA, zover ik mij kan indenken danste men gewoon thuis en men kon dan doen en laten wat hij of zij wilde hebben.

  =”Vroeger” had je geen discotheek of plaatsen waar je zulk muziek hoorde en zo smerig kon dansen. Soul muziek was toen in.

  @Roy, heeft het al aangegeven, de tijd van toen. “Vroeger” kon je toch ook veilig naar de stad gaan en je deur gewoon dicht trekken zonder het op slot te doen?

  @Paagal, dank je wel.


  Maak melding

 33. Donderdag 14 maart 2013 om 00:13 uur, door marwina

  Alleen maar nonsens hier op waterkant.Laat de vrouwen dan zicht aankleden precies als in India en Afganistan In india dragen vrouwen alleen maar lange kleren en hoofddoek en toch worden ze verkracht.In suriname is het niet zo erg als sommige landen.

  Als je met gesloten oren en ogen het nieuws volgt,dan gaan jou heel wat dingen ontgaan.Tegenwoordig worden de vrouwen die in huis worden aangetroffen bij beroving ook verkracht.Dinsdag nog op Lelydorp.Stiefvaders kunnen niet afblijven van de minderjarige kinderen.Mannen hebben verschillende huizen zo ook vrouwen enz.


  Maak melding

 34. @srananman
  Wij zullen het niet vaak eens met elkaar zijn,maar geef je nu 100% gelijk!
  LUCHT JE HART MAAR LET DAARBIJ NOOIT OP DE MINNETJES!


  Maak melding

 35. Kijk men heeft het nog steeds niet door dat dit de dans is van homo’s zo werd op de homo feestjes gedanst jaren ’80 ’90..Het is gewoon let op ! Ka=poep…boel=homo la=bilspleet incl. gat..let op! Kaboella.


  Maak melding

 36. @Jacobus
  Wat Marwina in zijn taal wil uitleggen is deze..

  In Suriname mogen jullie gerust je gang gaan hoor,jullie mogen doorgaan met verkrachten,groepsverkrachtingen,pedofiele aktiviteiten en incest,want bij ons vallen deze zaken nog mee in vergelijking met landen met miljoenen aan inwoners en waar ze lange jurken dragen en hoofddoeken !

  Wat die Marwina nodig heeft is een schop onder zijn kont!


  Maak melding

 37. @Koos
  JE ZEGT:”Bij veel gezinnen ontbreekt een vader figuur. Een persoon die de kinderen kan corrigeren als het fout gaat”.

  Ik moet je stelling torpederen want,
  1.IK KEN OP MIJN BEURT ZOVEEL GEZINNEN BIJ WIE GEEN VADERFIGUUR (OF MOEDERFIGUUR)ONTBREEKT EN HET GAAT TOCH FOUT.
  Hoe verklaar je dat!

  2.DAARTEGENOVER KEN IK VELE GEZINNEN BIJ WIE DE VADERFIGUUR (OF MOEDERFIGUUR)ONTBREEKT EN HET GAAT DESONDANKS GOED.
  Hoe rijm je dat?

  3.WAAROM MOET DE VADER SPECIAAL HET KIND MOETEN KUNNEN CORRIGEREN,WAAROM KAN DE MOEDER DFAT NIET?

  Conclusie:Een vader(moeder)figuur in huis is geen garantie voor een succes opvoeding!
  Hun aanwezigheid is nodig,maar niet voldoende!
  Er moet daarnaast veel meer gebeuren.
  Er moet tussen elk tweetal,de moeder,vader en kind(eren) onderling een goede verstandhouding kunnen bestaan.
  Vader met moeder,vader met kind(eren),moeder met kind(eren).
  DAN ZIJN WE OP DE GOEDE WEG!


  Maak melding

 38. @Paagal
  TWEE DINGEN:
  1.SLAAN MAG NIET (MEER).
  Je zet je zelf met het kind en de school en kinderbescherming in onnodige problemen.

  2.De ouders zullen dan eerst ervan op de hoogte moeten zijn dat hun kinderen aan een orgie hebben deelgenomen.
  KINDEREN LENE KLEDING VAN ANDEREN EN VERKLEDEN ZICH VAAK BIJ ANDERE VRIENDINNEN THUIS EER ZE NAAR EEN FEESTJE GAAN!
  Kom er als ouder maar achter!!!Vooral indien de ouder van de andere meehelpen te bedriegen.

  Ik ken verder geen ouders die hun kinderen tot orgiën aanmoedigen.Jij wel,dan zou ik je willen aanraden ander gezelschap op te zoeken.

  Wat mij erg steekt is de laatste opmerking en daar gaat het meer om de manier(jouw UITSPATTING)van converseren.

  Jij zegt:”Als er elders mensen in de wereld zijn die stront eten wil het niet zeggen dat stront eten normaal gevonden moet worden….tenzij je zelf ook stront heb in je hoofd”…

  WAT EEN ANIMAAL,ONBESCHOFTE,ONBELEEFDE EN PRIMITIEVE MANIER OM EEN DISCUSSIE TE VOEREN.
  JE KRIJGT VAN MIJN NOG EEN KANS OM JE NETJES TE GEDRAGEN OVEREENKOMSTIG DE MANIER WAAROP JE ONS HIER OP DIT FORUM DOET VOORKOMEN.INDIEN JE WEER HIERIN VERVALT ZAL IK ME TEGEN JOU OP DE ZELFDE MANIER UITEN.EN NEEM HET VAN ME AAN:DAT ZAL NIET ZO NETJES WEZEN!
  DEAL …………. PAGAAL???????????????

  Mijn antwoord i:Natuurlijk zal geen enkele sterveling stront eten,maar HIJ MOET OOK NIET DOEN ALSOF HIJ WATER ZIET BRANDEN.OVERAL KOMEN ER UITSPATTINGEN VOOR.iNDONISIË,CHINA,INDIA(!!!!)AFRIKA VS NEDERLAND,SURINAME!!!Dus dat hou je niettegen.
  DAT BEDOEL IK MET MIJN REACTIE!


  Maak melding

 39. 3.WAAROM MOET DE VADER SPECIAAL HET KIND MOETEN KUNNEN CORRIGEREN,WAAROM KAN DE MOEDER DFAT NIET?

  Conclusie:Een vader(moeder)figuur in huis is geen garantie voor een succes opvoeding!
  Hun aanwezigheid is nodig,maar niet voldoende!
  Er moet daarnaast veel meer gebeuren.
  Er moet tussen elk tweetal,de moeder,vader en kind(eren) onderling een goede verstandhouding kunnen bestaan.
  Vader met moeder,vader met kind(eren),moeder met kind(eren).
  DAN ZIJN WE OP DE GOEDE WEG!

  @Medusa

  Ik denk dat jij de geschikste persoon bent om het huishouden van bouta [niet je man,chavez was je man],onder de loep te nemen!
  Er zijn twee ouders in het gezin van bouta!Je bent vergeten te melden dat kinderen ook graag de vb van de ouders of de ouder overnemen!
  Zie Meriba en Dino!
  Misdadigers op en top ,zo vader zo zonen!!En soms nemen de ouders de vb over van hun kinderen. Meriba heeft Amnestie met de complimenten van papa bouta,de moordenaar en wie moest ook automatisch amnestie krijgen …juist ja papa bouta!

  In dit gezin corrigeren ze mekaar niet ,ze doen juist mee met hun vieze vuile spelletjes!


  Maak melding

 40. @Paagal
  Je moet je niet laten afschrikken door Medusa,al komt hij/zij hier over als de diktator van WKN.
  Je hebt alle vrijheid je meningen te schrijven hier en Medusa kan geen CENSUUR hier opleggen!


  Maak melding

 41. Medusa,

  Ik ben ech bang geworden van je!!!
  Je mag van mij de pot op, hier op deze forum. Als je me de mond wil dichtsnoeren probeer dan…. Doe vooral je best…


  Maak melding

 42. Je kan nooit de mond van een idioot dichtsnoeren. Die willen altijd het laatste zegje doen. Making sense or not…

  Een wijsheer luisterd. Een idioot praat.


  Maak melding

 43. @Paagal
  Ik ga jou de mond niet snoeren!
  Bezorg mij a.u.b. LEUK maar geen NAAR werk.
  Dat moet/ga jij zelf doen,tenzij jij je wil scharen onder de groep beschaafde mensen op dit forum!!
  SLUIT JE AAN Paagal!
  Je kan het;het is WEL laat,maar nog NIET te laat!
  GEEF HET “PAARSE BLOC” HET GOEDE VOORBEELD,want ze letten op de contra’s!En als die zo primitief ongemanierd, onbeschoft,ongemanierd,onbeleefd en animaal tegen elkaar zijn dan hebben zij een punt en ben je geen haar beter!!!!
  DEAL ……Pagaal?


  Maak melding

 44. DOMBO, EZEL, ACHTEREIND VAN ÉÉN OF ANDER BEEST, EZEL, EZELSKINNEBAK, OEN, ELKE KOE VAN ZONDAG ENZ ENZ…….
  Zeer bekende, met de regelmaat van de klok terugkerende terminologie van……?…????.. Ja wie denk je…..??
  MEDUSA!! natuurlijk.
  En nu anderen verwijten van ongemanierd, onbeschoft, onbeleefd, primitief, animaal gedrag.

  Als de vos zijn passie preekt……verwijt de pot de ketel! of Als de pot de ketel verwijt, boer pas op je kippen!! 🙂 🙂
  Medusa, jij doet precies hetzelfde: Wat ge niet wilt dat u geschiedt, doet het ook een ander niet.


  Maak melding

 45. @ Lea
  Ja dat ben ik in hoogst eigen persoon.
  Maar jij springt midden in een verhaal!
  Indien je alles goed gelezen hebt,waarschuw ik eerst van te voren.
  Paagal(misschien ben jij het zelf Lea;waarom neem je het voor Pagaal op)begon uit het niets over stront eten en stront in je hoofd.
  Wat denk je dan van mij?Moet ik dat pikken!
  Als ik hem/haar voor me had,had hij/zij klappen op zijn/haar bek gekregen,maar omdat hij/zij zoals anna_z zich achter een schuilnaam verbergt,krijgt hij/zij het maar op deze manier gepresenteerd!

  Wie mij zoekt kan het krijgen ook.Dit geldt voor een ieder!
  Ik kan namelijk neerdalen tot elk niveau maar weer er weer uit opstijgen,mij verschonen en mijn weg verder vervolgen …. zij niet helaas!


  Maak melding

 46. MEDUSA,

  JIJ BENT LAGER DAN STRONT….

  STRONT BLIJFT STRONT. ALS JE SLAGROOM EROP SPUIT BLIJFT HET STRONT. ALS JE STRONT MET DIAMANTEN EN GOUD VERSIERT BLIJFT HET STRONT. EN JIJ BENT LAGER DAN DAT…


  Maak melding

 47. @Paagal

  JIJ BENT LAGER DAN STRONT….
  STRONT BLIJFT STRONT.
  ALS JE SLAGROOM EROP SPUIT BLIJFT HET STRONT.
  ALS JE STRONT MET DIAMANTEN EN GOUD VERSIERT BLIJFT HET STRONT.
  EN DAT ZIT ALLEMAAL IN JE MOND!!!!
  HIHIHIGHEGHEGHE!
  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 48. @Sankofa
  Kowroe mie ede? Foe sang so?
  Soema e werie mie ede a stront Paagal,joe e bedoel???
  No mang mie ede no e werie mang Sankofa!
  Ha ha ha ha ha ha ha 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 49. 🙂 halloooooo stelletje kemphanen 🙂

  terwijl zij daar in Su mss op een andere locatie a/h *Vleselijk Festijnen* zijn, zijn jullie hier aan het “kaboela-kogelen met woorden”

  vrede


  Maak melding

 50. Goed,

  Laten we even vrede sluiten….. Even serieus…. Ik neem me woorden terug. Sommige laffe mensen vermoorden zelfs andere, ongewapende, mensen omdat ze een andere mening hebben…. Suriname heeft daar een heel bekend voorbeeld van….

  Maar ik las net dat net dat 28 procent van de meisjes in Z-Afrika met HIV besmet zijn…Dit is iets wat niemand absoluut niet zou willen in SU… Ook dit kun je goedpraten, maar het blijf me mening dat we het niet zover moeten laten komen…

  http://nos.nl/artikel/484644-kwart-meisjes-zuidafrika-heeft-hiv.html


  Maak melding

 51. Paagal chapeau mang..groots ,

  het gaat echter niet om afrika/india/etc.

  wat dagelijks in deze landen en de rest van de wereld gebeurt…man ik wil dit niet weten anders slaap ik niet meer!!

  4 jaar geleden onder VENE ging de tent te Para dicht,..en toen ging het verplaatsen!!

  wat in Su gebeurt is bij openbare aangelegenheid !!ZEDENSCHENNIS!! en dit is strafbaar
  da moet je niet alleen de tent sluiten……
  ,, deze moraalloze moet je ook opsluiten


  Maak melding

 52. Nou ik ben geen moraalridder maar zelfs ik vind dit: “Uitspattingen als kaboelafeesten (met jonge vrouwen en meisjes die zich schaars kleden en al dansend hun schaamdelen blootleggen, red.)” behoorlijk RANZIG. Als mensen dit soort feestjes willen houden, waar vrouwen met hun kont zitten te draaien tegen de schaamstreek van mannen (schuren), en daarmee in feite gewoon zitten te droogneuken, dan moeten ze maar een prive-zaal huren en daar hun seksfeestje in alle beslotenheid vieren. Persoonlijk vind ik dat mensen die op die manier zitten te dansen zich als een stel ranzige op seks beluste beesten gedragen. In de openbare ruimte mag naar mijn mening van iedereen een zekere mate van zedelijkheid verlangt worden. Ook dit: “Klachten over geluidsoverlast, uitspattingen en soms zelfs vuurwapensalvo’s zijn niet van de lucht” kan natuurlijk niet want het woongenot van anderen wordt verknald door dit soort overlast. Kortom het is goed dat ze dit soort ranzige en overlastgevende feestjes hebben verboden. Hopelijk wordt dat verbod ook gehandhaafd want in SU schort er behoorlijk wat als het gaat om de handhaving.


  Maak melding

 53. Het moreel verval in Suriname neemt steeds ergere vormen aan, maar gelet op de criminele en immorele politieke leiders van SU die door hun gedrag het slechte voorbeeld afgeven aan de jeugd en het volk dat in buurten als Pontbuiten en Latour woonachtig is verbaast het me helemaal niet dat dit soort ranzige en overlastgevende feestjes werden gehouden. Suriname is al lang naar de klote gegaan.


  Maak melding

 54. @pasew
  Ik ga wel voor vrede,maar niet TEN ALLEN TIJDE!
  In dit geval zeker NIET.
  Ik heb in de eerste instantie na de eerste salvo STRONT uitdrukkelijk gewaarschuwd niet onbeleefd tegen mij te zijn,indien er geen aanleiding voor is gegeven!
  En toen kwam er desondanks toch weer STRONT over me heen!
  MAAR IK HEB DAT IN ZIJN MOND(lees BEK) KUNNEN STOPPEN!
  Paagal zal het van nu af aan even als perro en patrong merken!
  IK ZAL HEM BLIJVEN ACHTERVOLGEN!
  HET IS OORLOG DESNOODS,EEN VUILE!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.