maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameTopfunctionaris VN houdt kritiek op Suriname in

Topfunctionaris VN houdt kritiek op Suriname in

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 mrt – Geen kritiek op gevoelige issues over en rondom Suriname. Dit was duidelijk de rode draad in opmerkingen van Vuk Jeremic, voorzitter van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Zijn bezoek aan Suriname is ook niet daarom begonnen. De topdiplomaat houdt het dan ook op algemeenheden. “Suriname is een voorbeeld voor de wereld als het aankomt op culturele en religieuze harmonie.”

Het is een voorbeeld dat moet worden meegenomen in het werk van de Verenigde Naties. “In de Algemene Vergadering ( de jaarvergadering van staatshoofden, red.) komen veel onderwerpen aan de orde die ook op Suriname betrekking hebben. Zoals culturele diversiteit en duurzame ontwikkeling. We kunnen niet bepaald hardop zeggen dat het ook elders in de wereld die kant uitgaat. In dit opzicht is Suriname een schitterend voorbeeld”, zei Jeremic tijdens een persconferentie.

Suriname zou daarom een behoorlijke bijdrage kunnen leveren aan debatten binnen de VN. Minister Winston Lackin van Buitenlandse zaken is dan ook uitgenodigd voor een presentatie in New York. Minder uitgesproken is Jeremic over meer controversiële zaken als de amnestiewet. Suriname is een soevereine staat en daar wil Jeremic het op houden. Het pakt ook handig uit dat de amnestiewet niet is aangesneden in de Algemene Vergadering: “Voor zover ik weet, is deze issue niet besproken.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

25 REACTIES
 1. Wie houdt wie voor de gek. Deze Vuk Jeremic heeft een selectieve geheugen. De december en moiwanna moorden doen hem helemaal niets. Dat de Surinaame president bij verstek veroordeeld is doet hem ook niets.

  De VN is toch een intergouvernementele organisatie die samenwerkt op het gebied van het internationale recht, mondiale veiligheid, behoud van mensenrechten, ontwikkeling van de wereldeconomie en het onderzoek naar maatschappelijke en culturele ontwikkelingen.

  DE VN laat de Surinamers in de steek en die Vuk Jeremic moet zich kapot schamen !


  Maak melding
 2. He Fuck Jere mie,
  “Suriname is een voorbeeld voor de wereld als het aankomt op culturele en religieuze harmonie.”

  Daar krijg ik en mijn andere hongerige landgenoten geen volle buik van. So get lost please.


  Maak melding
 3. Voor me heb ik liggen:
  Van de Commission on Human Rights van de (Economic and Social Council) van de UNITED NATIONS (VN) vier rapporten; t.w. 21 februari 1984, 12 februari 1985, 13 maart 1985, 4 april 1985 en 19 januari 1988 van de Special rapporteur Mr. S. Amos Wako!
  Plús het rapport van de Inter-American Commission on Human Rights (2 oktober 1985) van de Organization of American States (OAS): ‘Second(!) Report on the Human Rights Situation in Suriname’.
  (En uiteraard een aantal rapporten van Amnesty International uit 1985/1986/1987/1988/2003…)!


  Maak melding
 4. @Koos, je hebt groot gelijk, maar zie het probleem ook vanuit een ander hoek. Het volk moet beschermd worden.

  =Als men hard op gaat aangeven hoe of wat lijd het Surinaamse volk eronder. Dit uit ervaring van andere landen. Zie Venezuela maar.

  -Binnen korte tijd staat Bouterse op het podium zijn aanhang klaar te stomen dat het buitenland komt bemoeien met alle gevolgen van dien.
  -De buitenlanders worden geweerd en er komen dan sancties.

  ==Wees op je hoede zou men zeggen.==


  Maak melding
 5. De VN kunnen we weinig serieus nemen. We zullen het zelf moeten doen als het erop aankomt onze DiDiBri’s uit het verleden en heden te confronteren met hun misdaden tegen de mensenlijkheid, etc. Kunnen jullie je nog herinneren hoe de VN in 1994 aan de zijlijn stond, geen hulp stuurde, niet ingreep, toen meer dan 800.000 zwarte mensen werden afgeslacht in Ruanda. En deze VN moet ik serieus nemen? Ik dacht het niet.


  Maak melding
 6. Hahahaha. kijk ze die redi musoes jammeren! Jeremic heeft niet gezegd wat jullie willen horen noh? hoor ze schelden en klagen. Plotseling is die Jeremic niet goed. woeiiiii wat zijn jullie zielig inclusief Koos Alberts hahahahahah.


  Maak melding
 7. Wat willen zij (vn)dan bepalen,of wat voor inspraak wil vuc in Su hebben,’Su leeft al eeuwen op die manier van verdraagzaamheid,en komt hij nu met zijn verraderlijke woorden om zielen te winnen.
  Su kan ook best wel vooruit komen zonder VN of EU.
  Hari na dang,fucky.


  Maak melding
 8. @Tang Lafoe
  Ook net terug van de begrafenis?
  Jullie waren in de laatste tijd “en bloc” absent!
  Waar waren jullie?
  Het woord redie moesoe zal nu weer veelvuldig op dit forum verschijnen;jullie zijn terug!


  Maak melding
 9. Hahahaaaaaa….die Vuk zegt dat de amnestie van bouta niet ter sprake is gekomen ,het is misschien opzettelijk erbuiten gelaten,dus zegt Vuk ik ga mezelve daarom netals Lackin en de ndpers gedragen en doen alsof ALLES IS’ GOED ‘IN SURINAME !!
  Hai boi Vuk,je doet alsof we in Suriname niet genoeg grappenmakers[ndp regering] hebben en je moest je perse aansluiten bij deze groep van grappenmakers!!

  HahahaaaaaVUK,je bent een GRAPPENMAKER!!!
  De clown van de VN,That’s what you really are..A CLOWN!!


  Maak melding
 10. Verdachte in het 8 decemberstrafproces en regeringsadviseur Errol Alibux wordt benoemd tot zogenoemd niet-residerend buitengewoon gevolmachtigd ambassadeur van Suriname in Turkije. De benoeming is een direct gevolg van het bezoek van vicepresident Robert Ameerali met een handelsdelegatie aan Turkije afgelopen week.

  (Bron foto)

  President Desi Bouterse beëdigt Alibux vandaag, dinsdag 12 maart 2013, in het Hoekhuis van Suralco aan de Waterkant, zo bericht Starnieuws.

  Zijn advocaat in het decemberproces Irwin Kanhai vroeg de Krijgsraad tevergeefs om het proces te beëindigen, vanwege het aannemen door De Nationale Assemblee in april 2012 van de gewijzigde Amnestiewet.

  De Krijgsraad wees het verzoek af en het proces is geschorst in afwachting van de instelling van een Constitutioneel Hof dat moet toetsen of er sprake is van inmenging door de wetgevende macht in het lopende 8 decemberstrafproces bij de rechter.

  March 12, 2013

  Het land Suriname wordt gelijdt door criminelen die allemaal iets gemeen hebben met elkaar en dat is een strafzqaak tegen hun ivm de december moorden ,en Vuk zegt’alles is goed.’


  Maak melding
 11. DE RECHTERS IN SURINAME ZIJN BOBOJANTJES,BANGERIKKEN BIJELKAAR.ZE LATEN ZICH ZO MAKKELIJK INTIMIDEREN !!
  DE PASPOORTEN VAN DEZE 8DEC MOORDENAARS MOEST INGETROKKEN WORDEN EN HUN ZOU VERBODEN MOETEN WORDEN HET LAND TE VERLATEN IN AFWACHTING VAN HUN STRAFZAAK!!
  Goeie genade stuk voor stuk verlaten de moordenaars het land met het excuus als te zijn ambassadeurs!! .
  Naarendorp zit in Frankrijk,
  Nu gaat Alibux naar Turkije
  Bouta die rekent op zijn amnestie en hoopt dat zijn amnestie geen vervaldatum heeft,
  De rest zijn ministers gewoon voor de lol….

  WET EN RECHT IS ECHT ZOEK GERAAKT IN SURINAME!!!


  Maak melding
 12. redimusus zitten vol wrok en haat. laat die december torie zitten mang. de bevolking is er klaar mee anders was bouta nooit president geworden. deze president is democratisch aan de macht gekomen. ook de amnestiewetgeving is democratisch tot stand gekomen.
  de heer Jeremic is een wijze man. het gaat goed sranang. ik begrijp niet waarom die redimusus zo negatief zijn over sranang. jullie zetten het land voor schut. ene zekere koos alberts moet zich na laten kijken. en reetje mag achteraan de rij sluiten.


  Maak melding
 13. @Bigie kill…big for nothing!

  Die Jeremic en Vuk hebben de lege hersenen van de ndp troep in Suriname!!
  Misschien kan jij ons uitleggen waarom je baasje amnestie nodig heeft?!!!


  Maak melding
 14. BIGIE KILL: redimusus zitten vol wrok en haat, en BIGIE KILL heeft zoals vaak bij bejaarden last van falende hersenfunkties en kan goed en kwaad niet meer van elkaar onderscheiden.
  If i listen to your lies would i say:
  Im a man without conviction
  Im a man who does not know how to sell a contradiction!!!


  Maak melding
 15. @Ray, heb ik ook gelezen, maar de aanhang ziet niet in welke mensen het land regeren.

  =Het recht in Suriname is heel ver te zoeken. Als je tegen Bouterse bent, moet je oppassen voor je leven. Hierover heb ik harde bewijzen, maar ben echt niet bang hoor.
  =Als ik met de aanhang van Bouterse te maken heb, lijkt het alsof zij geen mening hebben en hun baas gewoon na praten. Zielig allemaal.


  Maak melding
 16. Bigie Kill en Tang Lafoe,

  Jullie hoofd zit vol met paarse stront noh? Wat zeg je? Je familie en je vrienden zitten ook vol. Geen wonder dat jullie de feiten niet onder ogen kunnen zien. Je volgt een paarse partij van moordenaars en psychopaten en alles wat ze zeggen is misleidend en behoorlijk dom. Als jullie al die Ka van ze verorberen, hoe denk je dat je er na een tijdje uitziet en lult? Juist: als een paarse, volgevreten, DiDiBri. A tang so.


  Maak melding
 17. Broeders en Zusters, het kan ook zijn dat die Vuk jeremie Lacking, Bouterse en consoorten op een dwaalspoor wilt brengen. En dan slaat hij later toe, want die man heeft opdracht gehad uit hogere hand om een bezoek te brengen naar Suriname, deze mannen waneer ze komen gaan ze alles goed observeren en door sturen, wat ze van de regering vinden. Net terug van de begrafenis is die man direct op bezoek.Jullie zullen het weer horen.


  Maak melding
 18. @Ira
  zij die de staatsgreep hebben meegemaakt weten waarover zij praten, zij die dat niet hebben meegemaakt vertonen populistisch gedrag en leiden tevens aan ziekelijk gedrag…
  Helaas is er geen medicijn hiervoor…
  Deze mensen zijn dan ook in staat hun ouders/kinderen te verkopen voor wat oud vreten, warme bier icm bezoek OCER….zoals HUN baasje…


  Maak melding
 19. @Roy, je hebt groot gelijk, maar toch vraag of deze mensen niet eens de tijd nemen om de geschiedenis te gaan onderzoeken.

  =Er zijn veel fouten gemaakt waarvan men harde bewijsstukken heeft, en toch praat men alles goed. Inderdaad wat je aangeeft een ziekelijk gedrag.

  =Als het niet goed gat heeft een ander het gedaan. helaas was Chavez zodanig ziek dat hij niet eens zijn dood kon afkopen.

  Lees een stukje tekst:::::

  ‘Imperialisten’ zijn schuldig aan de dood van de Venezolaanse president Hugo Chavez. Dat heeft de Boliviaanse president Evo Morales maandag gezegd.

  “Als ze hun doel niet democratisch of via een coup kunnen bereiken (…) dan proberen ze iets anders – zoals het beëindigen van iemands leven”, zei Morales.

  Chavez zelf was bij leven ook niet te beroerd het gerucht te voeden dat zijn kanker hem door een buitenlandse partij was ’toegediend’.


  Maak melding
 20. Wel mijn mede Surinamers jullie geven inderdaad blijk van hoe groot jullie intelligentie is. De Surinamers zelf hebben onze president gekozen. Bij de verkiezingen wist elke Surinamer die stemgerechtigd was dat mogelijk een crimineel met zijn criminele aanhang de macht over onze Suriname zou krijgen. Met andere woorden iedere stemgerechtigde Surinamer heeft doelbewust kunnen kiezen. Meneer Vuk doet niets anders dan RESPECT tonen voor deze keus. Het zou toch te gek voor woorden zijn als de VN zich in de keuze van het Surinaamse volk zou gaan mengen? Mijn mede Surinamers toen onze president beëdigd werd hebben we even feest gevierd. Nu is het tijd om te huilen. En huilen zullen we. Dit is nog maar het begin. Het vingertje naar een ander wijzen is makkelijk. Hierbij zien we niet dat er drie vingers naar jezelf wijst.


  Maak melding
 21. @ medusa, nee, ben net terug van surimaribo, waar ik de Pres. DDB heb mogen ontmoeten op 24/25 februari. En mi sik anoe nanga Pres! Mijn Democratisch gekozen Pres!


  Maak melding
 22. Tang Lafoe,

  Liever mijn hoofd vol paarse stront dan met lucht. Want je lult in het luchtledige!, schrijf je aan mij noh, jij uilskuiken van een Tang Lafoe.

  Hoe dom kan je zijn? Van stront ga je stinken en vooral de bacteriën tasten je hersenen aan. Lucht is het leven.

  Een beter bewijs dat die paarse stront al veel van je hersencellen heeft aangetast had je niet kunnen leveren.


  Maak melding
 23. TRAUMA: 卫生 棉条 redie moesoe Wei Sheng mian Tiao 有 没有 会 英文 的? 泻药 Xie yao Laxeermiddel….die slaven van nl hebben weer diarree…thank jou mr,Vuk Jeremic,,,,,,,,,,
  I LOVE SU WOON EN WERK…..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES