Meeste telefoontjes politiemeldkamer van ‘overlastbellers’

11

PARAMARIBO, 12 mrt – De meeste telefoontjes die binnenkomen bij de politiemeldkamer worden gepleegd door ‘overlastbellers’. Dit zegt politiechef Humphrey Tjin Liep Shie. Het is ook één van de voornaamste redenen voor het invoeren van een moderne uitrusting. Die moet niet alleen het bellen door grappenmakers in de kiem smoren.

Belangrijke nog moet de reageersnelheid van de politie worden opgevoerd. In dit opzicht moet de investering, zo’n honderdduizend dollar, gezien worden als een ‘stevige verbetering.’ Er kan makkelijker en sneller onderscheid worden gemaakt. Op de eerste dag al waren er binnen enkele uren zo’n vierhonderd telefoontjes. “En maar ongeveer tien procent was voor incidenten”, zegt Tjin Liep Shie. De rest betrof de overlastbellers, zo goed als dagelijkse kost.

Per dag komen tientallen loze telefoontjes binnen. “Kinderen die een liedje willen zingen of mensen die uitschelden.” Het verschil is nu dus dat makkelijker onderscheid kan worden gemaakt. Het nieuwe systeem verkeert nog in de probeerfase. Politiepersoneel krijgt assistentie van specialisten. De verwachting is dat de klachten aanzienlijk afnemen over de reageersnelheid bij de politie.

- Advertentie -

11 REACTIES

 1. Allemaal aanhangers van Bouterse. De meeste van hun hebben de Mythylschool gedaan. Zelfs een garnaal scoort hoger in de IQ testen.

 2. Maar waarom hebben ze dan zoveel motorfietsen gekregen en vsn wie hebben ze die gekregen ,van china misschien.
  Ik hoop dat die motorfietsen wel bemand worden door goedopgeleide ahenten. Ik ben benieuwd baja
  ?
  A tan g so

 3. Heel erg jammer dat er een spelletje van gemaakt worden!! terwijl aan de andere kant veel ergere dingen kan gebeuren. traceer hen en beboet ze!! Maak bekend dat er geen grap over gemaakt moet worden!!!

 4. Koos, jaloezie maakt je leven tot een hel.Maar vergeet een ding niet. Je zal er mee moeten leren leven tot de verkiezingen van 2015.Sterkte!!!

 5. Aldus onze ROBG Zero IQ en tokkie vermaak!
  But then again: You dont have to be nots to say something crazy!!!

 6. Tjin Liep Shie mi gudu,

  contracteer een *bel-adviseur* op basis van overuren!

  voor meer info; Belfort 🙂

 7. Kijk eens aan, komen zij ermee, in Ptatta is het de hele dag raak op 112, een hoop idioten bellen en bellen maar, en wat doen men eraan, geen ene flikkerrrrr.

 8. De telefooncentrale moet voor een telefoontje naar de politiemeldkamer direct een heel hoog bedrag in rekening brengen, als blijkt dat het telefoontje terecht was, dan wordt het geld teruggestort, blijkt het afkomstig te zijn van een overlastbeller dan is de beller het geld voor goed kwijt, je zult dan merken hoe snel het afgelopen is met deze grappen. De nieuwe regels voor het bellen naar de politiemeldkamer moeten wel duidelijk doorgespeeld worden naar het publiek en de ‘scheidsrechters’ moeten natuurlijk gerekruteerd worden uit de eerlijke mensen binnen het politiecorps, ik ben bang dat het, met de voorbeelden die Belfort en Tjin Liep Shie geven aan hun ondergeschikten, even problematisch zal zijn als het zoeken naar een naald in een hooiberg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.