dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieIllegale Chinezen 'illegaal vast in Suriname’

Illegale Chinezen ‘illegaal vast in Suriname’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 mrt – Vijf illegaal in Suriname verblijvende Chinezen worden wederrechtelijk vastgehouden door de politie. Dit stelt mr. Raoul Lobo, advocaat van de vijf. “De wet gaat er in beginsel vanuit dat de illegaal in Suriname verblijvende vreemdeling zelf weggaat en dus niet ingesloten wordt ter uitzetting.” Toch zitten de Chinezen al ruim een week vast. Dit levert meer op dan alleen maar een schending van nationaal recht.

Daarom zal niet alleen lokaal aan de bel worden getrokken. “Deze mensenrechtenschending wordt aangekaart bij de Chinese ambassade en de Inter-Amerikaanse Commissie voor de Rechten van de Mens”, zegt Lobo tegenover de Times of Suriname. De vijf zijn aangehouden tijdens een inval op een adres in Paramaribo. Volgens de wet mocht ze nog hooguit achtenveertig uur na hun aanhouding worden vastgehouden. Dit is niet gebeurd.

De ‘vrijheidsbeneming’ heeft volgens de advocaat al veel te lang onrechtmatig geduurd. Hij eist dat de vijf onmiddellijk op vrije voeten worden gesteld. “Omdat hun vrijheidsbeneming onrechtmatig is.” De drie belangrijkste Chinese belangenorganisaties in Suriname zijn intussen geïnformeerd. Die kunnen alsnog proberen een verblijfsvergunning voor elkaar te krijgen. De organisaties klaagden onlangs nog over de trage afhandeling van verblijfsvergunningen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. Eey Belfort…ga geen snesi spelen met de snesi’s, zeker niet met het a.s. bezoek van DADA aan de gele rivier!

  want, als hij geen kadootjes meekrijgt dan ben jij de 🙂 zure doks 🙂


  Maak melding
 2. Dinsdag 12 maart 2013 om 20:26 uur, door Ferdinand Hossenbux
  Flikker die gasten eruit, er zijn al genoeg van die patjakkers daar.

  Waarom zo hatelijk tegen deze hardwerkende mensen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES