donderdag, maart 28, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidWeinig zicht op oplossing conflict artsen Diakonessenhuis

Weinig zicht op oplossing conflict artsen Diakonessenhuis

-

Does Travel

PARAMARIBO, 11 mrt – Een oplossing voor het conflict tussen directie en artsen in het Diakonessenhuis lijkt nog lang niet in zicht. Hoewel al enkele weken terug is opgeroepen tot ingrijpen van het ministerie van Volksgezondheid, lijkt maar weinig te zijn gebeurd. Het is intussen zover dat het ziekenhuis van de Evangelische Broedergemeente voorlopig geen specialistische en andere medische diensten meer kan aanbieden.

De medisch specialisten weigeren nog langer patiënten te behandelen. Nieuwe opnames zijn dus ook niet meer mogelijk. Alleen patiënten die al in het ziekenhuis liggen, kunnen rekenen op bijstand. Volgens de artsen zijn de werkomstandigheden niet meer uit te houden. De communicatie met de directie zou tot een ‘ongekend dieptepunt’ zijn gedaald. Hoewel het met zoveel woorden ontkend wordt, komt de actie neer op een staking. Met gevolgen voor het ziekenhuis zelf.

Geen opnamen meer betekent inkomstenderving. Maar ook valt een sociaal vitaal onderdeel van de dienstverlening uit. Het Diakonessenhuis is goed voor vrijwel alle opnames van bewoners van het binnenland. Het reeds jaren slepende conflict treft nu dus rechtstreeks een vrij omvangrijke doelgroep van de zorg. Voormalige bestuursleden van het ziekenhuis luidden al eerder de alarmklok. Of de politiek er ook oren naar heeft zal al gauw moeten blijken.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

23 REACTIES
  1. Wat is nu de kern van de discussie ?

    De communicatie met de directie zou tot een ‘ongekend dieptepunt’ zijn ???

    Wat een dooddoener ! Als de problemen niet benoemd kunnen worden, wordt het maar op communicatie afgeschoven. Zo gaat het ook in het bedrijfsleven.

    PATIENTEN MOGEN HIER NIET DE DUPE VAN WORDEN !

    De artsen moeten maar aan het werk gaan en laat de rechter maar een uitspraak doen. Dit is niet accepttabel


    Maak melding
  2. Kwassikek@,
    Jij bent ook 1 van die muggensifters. Je weet het niet eens zeker en begint al een hoop shit uit te kraaien. Het is puur een interne EBG aangelegenheid. De politiek heeft er direct niks mee te maken.


    Maak melding
  3. Paraman, dat de politiek niets mee te maken heeft ben ik het niet mee eens.

    De medisch specialisten weigeren nog langer patiënten te behandelen. Nieuwe opnames zijn dus ook niet meer mogelijk ??? Dit is spelen met mensen levens. Dit ziekenhuis is goed voor vrijwel alle opnames van bewoners van het binnenland. Belang is immens groot.

    Justitie moet desnoods de artsen gaan vervolgen !

    De zorg sector kun je niet vergelijken met het bedrijfsleven.


    Maak melding
  4. De minister van Volksgezondheid is laks. Het ziekenhuis mot per direct ONDER CURATELE worden gesteld en het bestuur moet worden vervangen door een
    crisismanagement die orde op zaken dient te stellen.

    Zo kan het niet langer of moeten er eerst dooien vallen????????????


    Maak melding
  5. EBG of niet de Minister van Volksgezondheid is in deze kwestie de eindverantwoordelijke.
    De overheid heeft een zorgplicht,en de ziekenhuizen zijn de uitvoerders punt.
    Maar ja daar weet onze PARAMAN niets van hij heeft meer verstand van cassaveteelt, die overigens ook nog niet van de grond komt!


    Maak melding
  6. In Suriname ontbreekt een Inspectie voor de Volksgezondheid en voor zover die er wel is is het een dood lichaam. Functioneert niet of nauwelijks.

    En de minister speelt weer struisvogeltje!


    Maak melding
  7. Di Di Brie laat het weer afweten. Hij heeft niet de ballen om binnenlandse problemen op te lossen, in het bijzonder problemen tussen werknemers en werkgevers. Een goede leider zou interveniëren en oplossings gericht denken.

    Deze Di Di Brie is alleen bezig met China, Chavez en Equatorial Guinea. De man snakt naar internationale erkenning. Wat een zielige vertoning en de paarse meute hobbelen als makke lammetjes achter hem aan. Zijn terkortkomingen worden bedekt met de mantel der liefde en een dikke laag bruine bonen. Volgens de IDOS peilingen slikt de bevolking zijn evangelie voor zoete koek. Triest.


    Maak melding
  8. Het zijn de ego’s die hier een grote rol in spelen.Het zijn de mensen waar het volk van afhankelijk is.Hun intellect gestudeerd op belasting centen.Jammer genoeg hebben zwarten geen verantwoordelijkheid gevoel.Hun handelingen zijn laag.Kijk om je heen het is niet anders.


    Maak melding
  9. laat het ziekenhuis op zijn b..k gaan, dang pas gaan ze realiseren wat het is om een ziekenhuis te hebben. Overheid???? niks, geen overheid. Laat Djakonessenhuis zijn sh..t zelf opruimen. Dit ding is al jaren gaande..ga maar kijken welke mensen daar werken…let op hun kop (haar). deze kunnen noooooooooooiiiiiiiiit ontwikkeling brengen!!!!!!!


    Maak melding
  10. Koos

    Paraman, dat de politiek niets mee te maken heeft ben ik het niet mee eens.

    De medisch specialisten weigeren nog langer patiënten te behandelen. Nieuwe opnames zijn dus ook niet meer mogelijk ??? Dit is spelen met mensen levens. Dit ziekenhuis is goed voor vrijwel alle opnames van bewoners van het binnenland. Belang is immens groot.

    Justitie moet desnoods de artsen gaan vervolgen !

    De zorg sector kun je niet vergelijken met het bedrijfsleven
    jistitie mut jou vervolgen met je grote bek leugens en onwaarheden


    Maak melding
  11. Ok!

    laat het ziekenhuis op zijn b..k gaan, dang pas gaan ze realiseren wat het is om een ziekenhuis te hebben. Overheid???? niks, geen overheid. Laat Djakonessenhuis zijn sh..t zelf opruimen. Dit ding is al jaren gaande..ga maar kijken welke mensen daar werken…let op hun kop (haar). deze kunnen noooooooooooiiiiiiiiit ontwikkeling brengen!!!!!!!
    twee mensen fucken het ziekenhuis op 1 die ka koeli gangaram panday en de advocaat (die van een boom) M. Vos wat lul jij dan nog over de mensen die daar werken. elke ras werkt daar is dat een probleem wat voor soort mensen daar employ vinden??? ik snap sommige idioten niet debiel dat je bent have a facking shit


    Maak melding
  12. Ik heb begrepen dat het Diakonessenhuis een private instelling is dus heeft de overheid niets te zeggen bij een intern conflict tussen de directie en de artsen. Ze moeten het zelf onderling uitzoeken. Voor mijn part worden die stakende artsen maar ontslagen door de directie, die artsen denken zeker dat ze kleine goden zijn en dat zij de baas zijn, nou dan hebben ze het mis. De directie is de baas en die artsen zijn werknemers, en een werknemer dient te luisteren naar de baas.Voor artsen zou het belang v.d. patient op de eerste plaats moeten staan, dat ze nu aan het staken zijn vanwege een geschil m.b.t. de communicatie met de directie toont aan hoe laag bij de grond die artsen zijn. Ze verzaken hun eed van Hippocrates.


    Maak melding
  13. @beste Ray
    Uw stelling dat het Diakonessenhuis een private instelling is en dus geen overheidsingrijpen mogelijk is, is onjuist. Het ziekenhuis is eigendom van de Stichting EBGS. Er is van overheidswege een vergunning verleent voor het bedrijven van een ziekenhuisinstelling. Tevens is de Stichting onderworpen aan alle Gezondheidswetten op grond waarvan de overheid een controlerende taak heeft. I.g.v. een noodsituatie kan en mag de minister op treden. Dat is mogelijk via het onder curatele stellen van de directie. Stelt u zich eens voor als er doden vallen??????

    Groet

    Plato


    Maak melding
  14. De bond bij het Diakonessenhuis wil, dat er snel een structurele oplossing wordt gevonden voor het geschil tussen de directie casu quo het stichtingsbestuur en de medisch specialisten. Dit stelt de Vakcentrale C-47 vandaag, maandag 11 maart 2013, in een verklaring. De bond heeft verschillende pogingen gedaan om tot een oplossing te komen, maar nog steeds zonder resultaat.

    Nu de medisch specialisten sinds 7 maart de klinische- en poliklinische zorg van alle afdelingen volledig hebben stopgezet, vreest de vakcentrale niet alleen voor het leven van zieken, maar ook voor arbeidsplaatsen.

    C-47 heeft een gesprek gevraagd met het stichtingsbestuur in het belang van de werknemers. De bond stoort zich aan de houding van de directie, die stelt dat medische specialisten vervangen kunnen worden en dat er van de actie niets wordt gemerkt.

    Volgens de vakcentrale zijn deze uitspraken niet oplossingsgericht. Op verantwoordelijken wordt een beroep gedaan om het algemeen belang voorop te stellen. Na een gesprek met het stichtingsbestuur zal een ledenvergadering worden belegd om verdere stappen te bespreken.
    March 11, 2013


    Maak melding
  15. Laten we ons niet voor de gek houden: dit valt onder de ministeriele verantwoordelijkheid. Het betreft de gezondheid van mensen niet van dieren!


    Maak melding
  16. Maarre ff he…. dus die artsen stellen zich aan, er is niets mis met de werkomstandigheden, waardoor zij hun verantwoordelijke werk goed kunnen uitvoeren…. want als dat niet het geval is …. is het goed dat ze hun mond open doen, hoe dan ook wordt er al een poos met mensen levens gespeeld wat te maken heeft met onhoudbare werksituaties…. Het mes snijdt aan 2 kanten, we moeten een verhaal immers van 2 kanten bekijken ?! toch ? oorzaak gevolg actie reactie…


    Maak melding
  17. @ Plato
    Je hebt zelf toegegeven dat het een private instelling is doordat het ziekenhuis eigendom is van de stichting EBG. Die stichting is een private insatelling. Zoek maar eens in een woordenboek op wat dat betekent. Dat ze een vergunning hebben afgegeven door de overheid en vallen onder de gezondheidswet doet daaraan niets af. Het spijt me voor je maar de overheid heeft niet de macht om op te treden bij een intern conflict tussen de directie en de specialisten, de overheid zou hooguit een bemiddelende rol kunnen spelen. Als de overheid bovendien bij machte was geweest om op te treden tegen de directie dan had de overheid dat allang gedaan, het is dus jouw stelling die niet klopt.


    Maak melding
  18. @Beste Ray2
    We zijn er overeens dat de minister van Volksgezondheid een vergunning afgeeft. Dwz dat de minister erop moet toezien dat conform de vergunningvoorwaarden er goede medische dienstverlening moet worden gegeven door deze stichting. Dat staat expliciet in de voorwaarden. Indien het ziekenhuis door interne conflicten niet meer de medische dienst kan verlenen zoals omschreven in de voorwaarden, dan dient deze door de minister te worden ingetrokken. De Stichting kan ook niet meer conform haar statuten (doelomschrijving: medische zorg) opereren. Gevolg: de minister heeft het volste recht ( en moet dat ook ) optreden, private instellling of niet. Heeft u ooit gehoord van zoiets als Gezondheidsrecht???

    Ik dank u

    Plato


    Maak melding
  19. ik denk dat de heer bouterse met flink wat geld zal moeten komen.de direkteur had de eer aan zichzelf moeten houden en moeten vertrekken.immer met twee nationaliteiten heeft hij meer keus.de vraag is of hij deze flauwekul ook in een nederlandse ziekenhuis had kunnen uithalen.zal mij niet verbazen dat hij andere belangen koestert dan hij doet overkomen.denk personlijk dat hij zich aan het verrijken is,en wat ik zeker niet vreemd zal vinden dat hij de naam van het ziekenhuis wil veranderen in zijn achernaam.uit
    zichzelf zal hij niet vertrekken(macht), zijn oom was dc van saramacca die ook niet wilde vertrekken,uiteindelijk door saramaccaners is verjaag.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES