maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameLuchtje aan overuurvergoeding adviseur minister

Luchtje aan overuurvergoeding adviseur minister

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 9 mrt – Bij de oppositie worden de wenkbrauwen heftig gefronst. Volgens de Ware Tijd wordt het als ‘vreemd’ ervaren dat een beleidsadviseur op Justitie & Politie eventjes ruim honderd en vijftig duizend Surinaamse dollar (ongeveer veertigduizend euro) vangt. Aan overurenvergoeding. Parlementariër Shailendra Girjasing ruikt corruptie en heeft al per brief vragen gestuurd richting president Desiré Bouterse.

Want, kan een beleidsadviseur zijn adviezen niet formuleren tijdens kantoortijd? Mooier nog, in de wet worden beleidsadviseurs nergens genoemd in het rijtje ambtenaren die in aanmerking komen voor overuren. Het is weliswaar niet de eerste keer dat deze politiek bedachte functie controversie voedt. Girjasing wil dat de waas van vaagheid rond de functie eens eindelijk optrekt. Bouterse krijgt dan ook de vraag te beantwoorden of alle beleidsadviseurs recht hebben op overwerkvergoeding.

De beantwoording kan interessant worden. Volgens deskundigen moeten de ministers van Binnenlandse Zaken en Financiën mee tekenen als wordt afgeweken van de regeling bij de overheid. De vraag is dus of minister Edward Belfort van Justitie & Politie zijn collega’s heeft betrokken. Wat hij wel deed is opdracht geven tot betalen. Girjasing vindt dat het geld terug moet in staatskas als blijkt dat Belfort steken en steekjes liet vallen. Uiteraard mag het ook niet ongestraft blijven.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

95 REACTIES
 1. Hallo let op ! wij praten hier over overwerk betalingen, dan zal de normaal gewerkte uren 20x of 50x hoger zijn………mi denki dati a man e go kon na bun bigi probleem


  Maak melding
 2. Zijn het productieve uren …??
  @Ray
  Broeder Ray, het is in mijn beleving nooit goed advies geweest daar GEEN van de zgn plannen/beleid zijn/worden gerealiseerd.Dus waarom een royaal gebaar alszijnde overwerk..

  jabaya, zwarte sinterklaas bestaat hor….


  Maak melding
 3. Alles moet goed en grondig onderzocht worden en bij onjuistheden, de Laan van Santo Boma serie 6 uitsturen na kaal geplukt te hebben!!


  Maak melding
 4. PARAMARIBO, 4 mrt 2013,

  Vivian Gordon, directeur van het kabinet van de vicepresident betaalt ***zichzelf uit*** een kwart miljoen Surinaamse dollar om Borger Breeveld te doen optreden in de Su STVS versie van;..

  ….Slechte tijden & nog Slechtere tijden….

  🙂


  Maak melding
 5. Gevraagd: Anansie Torie beleids adviseur
  werkzaamheden:verzinnen van leugens en het verstrekken van valse informatie
  beloning:je mag ook meegraaien
  vereist:dagelijks de kont kussen van de wolf


  Maak melding
 6. Een keertje moest het fout lopen als de minister zijn eigen beleids adviseur in huurt als consultant.Zulke constructies hebben we vaker gezien bij de overheid.

  De overheids functie die Lonnie heeft is ontelbaar.Volgens mij kan een lantimang maar één baan hebben.Hij moet ook onder het vergrootglas.


  Maak melding
 7. Heel eenvoudige oplossing: Iedere “overwerkvergoeding” boven de 1000 SRD met 100% belasten. Komt het vanzelf terug in de staatskas…


  Maak melding
 8. Vraagtekens rond forse overurenvergoeding uitbetaald door minister Belfort aan een beleidsadviseur – VHP’er Girjasing: ‘Mogelijk sprake van bevoordeling en corruptie’

  inNieuws, Surinaams
  Minister Edward Belfort van Justitie en Politie heeft opdracht gegeven een overurenvergoeding van in totaal SRD 168.848 te betalen aan Henry Seedorf, een van zijn beleidsadviseurs, aldus schrijft journalist Ivan Cairo vandaag, zaterdag 9 maart 2013, in de Ware Tijd.

  Het VHP-Assembleelid Shailendra Girjasing heeft de indruk dat hier sprake is van bevoordeling en mogelijk corruptie. Girjasing heeft president Desi Bouterse schriftelijk om opheldering gevraagd.

  Een deskundige op het stuk van de overheidsadministratie en de Personeelswet zegt in de krant, zonder overigens met naam en toenaam genoemd te worden door Cairo, dat hier mogelijk sprake is van een ‘ongebruikelijke’ betaling.

  Bij Staatsbesluit van 31 mei 1976 is duidelijk vastgelegd welke categorie ambtenaren en landsdienaren in aanmerking komt voor overurenvergoeding. Beleidsadviseurs zouden daar niet bij horen. Indien van dit staatsbesluit wordt afgeweken, dan moeten de ministers van Binnenlandse Zaken en Financiën eerst toestemming geven. Het vooralsnog onduidelijk in hoeverre dit is gebeurd, aldus Cairo.

  In drie afzonderlijke beschikkingen van 28 en 31 december 2012 gaf minister Belfort opdracht tot uitkering van SRD. 21.902, SRD. 53.630 en SRD. 93.316. Het betreft overwerk in de periode september 2010 tot en met juni 2012.

  Girjasing wil nu onder andere van de president weten of alle beleidsadviseurs recht hebben op overwerkvergoeding en of de werkzaamheden niet tijdens normale kantooruren zijn verricht. Ook wil de VHP-politicus weten waarom Belfort’s voorganger Seedorf niet heeft uitbetaald, indien hij daadwerkelijk recht had op de vergoeding.
  March 9, 2013


  Maak melding
 9. De comptabiliteitswet wordt sinds jaar en dag met de voeten betreden door deze regering. Geen enkele beleidsadviseur kan SRD 150.000,- vangen ook met overuren. Indien er overuren worden gemaakt dan is het gemaximeerd en moet er een duidelijke urenspecificatie worden overlegd. Vervolgens is de vraag aan de orde of de onderdelen waarvoor men declareert wel in overeenstemming zijn met de declaratie voorschriften. Deze Belfor handelt kennelijk onder een hoedje met deze pseudo beleidsadviseur teneind de ‘buit’ te delen. Motie van wantrouwen!


  Maak melding
 10. Ik wacht op de verdediging van sra en RobG, ik ben benieuwd hoe zei zich hier uit gaan lullen . voor een mini-ster zijn deze op1 stapeling van blunders einde oefening, de vraag is laat brunsie hem vallen net als Rasta mesiedjan


  Maak melding
 11. Ook Bouterse heeft zich geschaard met ‘beleidsadviseurs’ zoals een geestelijke, culturele en een juridische beleidsadviseur. Is dat wel nodig? De president heeft geen cultureel adviseur nodig, daarvoor heeft men het ministerie van cultuur. OOk een geestelijk adviseur is niet nodig: daarvoor moet Bouterse het dan maar uit eigen zak betalen en niet door de belastingbetaler. Een juridische adviseur is ook niet nodig: daarvoor is het ministerie van Binnenlandse zaken.
  Allemaal baantjes die gecreeerd zijn voor werkloze vrienden van Bouterse.


  Maak melding
 12. vwb onze Lonnie,

  deze **Bokito Bestuurder* heeft per maand > 32 < dagen nodig om al zijn salaris bijelkaar op te tellen!!!

  vermenigvuldigen echter,… 🙂 een ware inlandse-natuur-talent 🙂


  Maak melding
 13. Wel, zij die hun demo(n)cratisch recht vervuld hebben om op de NDP/MC te stemmen, moeten nu de zoetzure vruchten van plukken, sorry. Men had zoveel over het Front te zeuren toch? Waarom zijn Paranam en zijn consorten nu muisstil? Shankar en Venetiaan gingen met de normale lijndiensten op staatsbezoek. Deze revolutionaire heren en dames charteren (chanteren) de SLM en pikken op de koop toe hun Guyanese collega’s mee. Wat kost ons dit allemaal? Ramoutar heeft tijdens de ontmoeting met onze nieuwe ambassadeur in Georgetown enkele harde dingen gezegd tegen Suriname over het delven en innen van Goud. Niemand in Suriname heeft dit opgevangen. Vreemd!


  Maak melding
 14. Waar blijven die paarse onnozels met hun reacties. Het moge duidelijk zijn dat mensen uit deze regering corrupt zijn. En dit is nog maar een topje van de ijsberg. Wat mij betreft gaat de beerput open.

  Bouterse heeft deze mensen aangesteld. Hij en niemand is verantwoordelijk voor deze mensen. Bouterse trek je conclusies en maak plaats voor iemand anders of schrijf desnoods nieuwe verkiezingen uit. Zijn positie is onhoudbaar !


  Maak melding
 15. bouterse laat sme in de kou en verlaat het land zonder lijding..

  wel wel,,hij heeft letterlijk schijt aan het land/volk,als hij ddb kan genieten van zijn privileges die hem is toegekend door de armoe-zaaiers..

  na zijn aftreden zal de zoon van god tevreden zijn en ter ziele rusten..


  Maak melding
 16. =Wil men mij vertellen dat vanaf deze minister benoemd is er zo hard gewerkt is?????

  -Het wordt steeds gekker in de Surinaamse politiek met al die schurken en corrupte mensen.

  -Ben benieuwd hoe Brunswijk de daden van zijn vriend gaat goed praten.

  -Chavez model treed langzaam op, omdat een ander het moet overnemen.

  ===ALS BOUTERSE GEEN GOED VOORBEELD KAN GEVEN DAN ZIE WAT ER GEBEURD.=====


  Maak melding
 17. Overuren vergoeding van 168.000,- om adviezen uit te brengen. Wat is de bezoldiging van deze beleidsadviseur dan als hij zoveel aan overwerkvergoeding moet krijgen.


  Maak melding
 18. vreselijk!dit valt door niemand goed te praten!

  ADVISEUR?wat adviseert hij zo dan?en waarom overuur?

  geef je zo geweldig adviezen(wat ik niet denk)

  er zijn zoveel adviseurs,geestelijk en noem mar op.vraag bouterse als al deze adviseurs nuttig zijn
  waarom kon zijn zogenaamde geestelijk adviseur hem niet adviseren om de amnesty wet niet aante nemen/terug te draaien?
  OMDAT ZE ALLEMAAL WAARDELOOS ZIJN


  Maak melding
 19. @ Molenaar
  Natuurlijk is het stil,en het zal ook stil blijven. Een deel van de critics zit met de president in Caracas. Een ander deel zit met Ameerali in Ankara en Istanbul. De rest zit met Abrahams, want hij is nu (ongrondwettelijk) de sterke man in Suriname. Bye the way boys, ik hoor daarnet dat de Onderwijsinspecteurs Minister Sitaldien niet meer lusten. Hmmmm!


  Maak melding
 20. Het surinaamse volk is ongelukkig. Dat verklaart ook het feit dat er zoveel zieke mensen in suriname rondlopen. Het surinaamse volk is zowel lichamelijk als geestelijk ziek.

  En omdat het surinaamse volk ziek is, kiest het volk ook een zieke president. Alleen iemand met een heldere verstand kan dat zien. Want het surinaamse volk ziet dat niet eens meer. Zo ziek is het volk.


  Maak melding
 21. Als men voor in dit soort werk het niet afkan in de daarvoor beschikbare uren toont men aan dat men niet geschikt/ gekwalificeerd is voor de JOB.

  Overuren in dit soort banen zijn ondenkbaar. Men vervult de taak binnen de uren die er voorstaan of men wordt vervangen vanwege onbekwaamheid. Althans zo werkt het elders.

  Deze meneer krijgt achteraf over een periode van 22 maanden een 100% extra salaris. Dit gedrag zegt veel over de ambtenaar als persoon en de minister.

  Gedurende de zelfde periode zo men 72 gepensioneerden srd 100/ maand extra kunnen geven. Dat lijkt mij heel wat nuttiger voor de samenleving en geheel in overeenstemming met het beleid van de President.


  Maak melding
 22. Het volk laat gelaten dit soort dingen gebeuren, en beseffen niet eens dat ze constant bestolen worden dooir deze paarse criminele bende.


  Maak melding
 23. Duh, natuurlijk hangt daar een stinkend luchtje aan. Het is overduidelijk dat een politiek vriendje v.d. huidige machthebbers in de gelegenheid is gesteld om een flinke njang te maken. Zo gaat het er al vele decennia aan toe en het domme Surinaams volk vindt dat blijkbaar best want men blijft iedere keer weer stemmen op corrupte Surinaamse politici. Ze moeten echter niet gaan denken dat ik vrijwillig via belastingen ga bijdragen aan de staatskas zodat politieke en ambtelijke figuren met hun corrupte graaigedrag daarvan kunnen gaan profiteren. Mijn geld is van mij en niet van de (r)overheid. In het Surinaams volkslied staat de zinsnede “god zij met Suriname,” maar als er een god bestaat dan is die zeker NIET met Suriname.


  Maak melding
 24. Luchtje aan overuurvergoeding adviseur minister “Bellie met z’n Boos gezicht”.

  Forummers, Odi odi.

  Het wordt steeds gekker in SU.!

  @Molenaar: ‘Paars’ is nog steeds in de rouw.
  En straks houden ze nog (aiti dei)

  Maar wat dachten jullie van deze ‘casemanager’ R.D.
  Raadpleeg even Apintie TV (In de branding) van 4/3/2013. Video: Proclamatie Ip. opleiding.
  En letten jullie i.h.b. op dhr. R.D. met z’n rode das.

  En wat zullen ze neer tellen voor dhr. R.D. als adviseur?

  Het is dezelfde R.D., die minister ABRAKAHAMS net voor de staatsgreep van 25/02/1980 als MP. moest ophalen.
  Er moet nog een foto op internet te traceren zijn.
  Abrahams werd toen nog flink aan zijn rechterhand vastgehouden en afgevoerd door R.D.


  Maak melding
 25. Ook een adviseur of consultant heeft zijn prijskaartje.Nog heel veel mensen op dit forum denken dat adviseurs vrijwilligerswerk verrichten om zware maatschappelijke problemen op te lossen. Een adviseur is niet in dienst van de overheid maar wordt als externe deskundige aangetrokken. Samen met de adviseur wordt afgesproken wat voor werkzaamheden worden verricht en men spreekt ook tijdspad af.Dit houdt in dat men overeenkomt dat de adviseurs een nader omschreven aantal uren aan aan de opdracht zal besteden. Als nu blijkt dat de adviseur of consultant meer tijd heeft aangewend voor de werkzaamheden zal men over de brug moeten komen met geld.Zo simpel werkt het.


  Maak melding
 26. @ RobG
  Ok, maar vertel het volk dan niet dat er bezuinigd moet worden op andere fronten. Men kan nog steeds de leerkrachten die extra werken niet uitbetalen. De gepensioneerden wachten al een poosje op hun verhoging. Het Diakonesshuis sluit haar deuren voor nieuwe patienten, en er is geel geld voor nieuwe scholen in ons achterland. Zo, wie houdt wie voor de gek?


  Maak melding
 27. Eduard Lupson,Suriname wordt jarenlang geconfronteerd met bepaalde vormen van criminaliteit.Zodra er in het land een overval heeft plaatsgevonden krijgt de regering de schuld. We kennen uitspraken als’de regering doet niets en criminelen mogen hun gang gaan’,enz. En als men nu een adviseur aanstelt of een consultant aantrekt om de problemen op te lossen, begint men te steigeren.Ook een adviseur of consultant heeft een prijskaartje.


  Maak melding
 28. alleen dit jaar al zal zeker 18000 woningen gebouwd worden..

  vergeet die oveerflys en de acht baans niet op de indira gandieweg

  wat dacht je je van die zee-haven..


  Maak melding
 29. @RobG,….ik heb 1 advies voor jou,..begrijpend lezen!
  Je snapt er geen hol van,..het gaat niet om de hoogte van het bedrag,….goed lezen wat er staat voor dat je hier op reageert. Bouterse schreeuwt steeds over transparantie, maar in de praktijk blijft dat uit,..met als gevolg onduidelijkheden, vraagtekens.
  Het is de plicht van de oppositie dat alles gecontroleerd wordt.


  Maak melding
 30. @RobG, ik zou graag alle bewijsstukken willen zien. De reacties op deze forum kan ik ook begrijpen, omdat Belfor zonder toestemming van anderen een besluit heeft genomen. Dit vraagt dus om corruptie.

  =Weet je nog dat Bouterse toen geld van de staat had genomen zonder toestemming van de DNA???

  =Ten tweede, ook al wat er gebeurt in een land de president is en blijft verantwoordelijk voor alles, omdat hij de hoogste baas is.
  De president moet de ministers een halt toe roepen als het niet goed gaat.


  Maak melding
 31. Corruptie is de grootste probleem in SU. Mischien nog erger dan de criminaliteit. De grootste criminelen bevinden zich uiteindelijk toch in de politiek.

  En natuurlijk zal men hiermee wegkomen zoals altijd….Want het passieve volk keurt het goed door niets te ondernemen….


  Maak melding
 32. Q Eduard Lupson:

  Trap je echt in dat “volwassen commentaar” van RobG?

  Die verdedigt alles van deze regering en van de vorige regering is niets goed.

  Het gaat hier om een BELEIDSADVISEUR die OVERUREN maakte. Hij is dus in OVERHEIDSDIENST. Dat bedrag is voor de OVERUREN. Het is NIET zijn loon.

  We hebben het niet over een CONSULTANT (die over het algemeen trouwens ook geen ene moer bijdragen, waar ze ook komen).


  Maak melding
 33. Wat jullie niet weten is dat de adviezen van die man Suriname 100 miljoen Euro heeft opgeleverd. Vraag het maar na aan de President!


  Maak melding
 34. @ Rob G,

  Je zit te kletsen tegen beter weten in. Waarom probeer je altijd recht te praten wat krom is? Ik denk dat je zelf overwerk nodig hebt om tot een zinnig commentaar te komen. Kom op nou, we praten over een adviseur, niet eens over een minister. En als deze adviseur{s} zoveel tijd nodig hebben om tot een advies aan de minister te komen, dan zijn zij niet voor hun taak geschikt. En als deze man volgens Kankantrie 100 miljoen euro heeft opgeleverd, dan wil ik wel eens weten waaraan. Dat hoef ik niet aan de president te vragen, want transparantie is namelijk uit den boze. 25 nieuwe politiemotoren en 135 nieuwe politieagenten kosten de staat alleen maar geld. Of heeft deze adviseur dat geadviseerd?


  Maak melding
 35. RobG: de enige die simpel is ben jij….

  Ik heb nog nimmer zo’n hersenloze paarse teefje achter Bouterse zien lopen als jij…

  wat ben jij een zielepoot…


  Maak melding
 36. @ Midete
  Mijn commentaar is niet bedoeld als een bevestiging op de mening van RonG. Ik heb een punt gemaakt dat ik het niet eens met hem ben, en hij heeft zijn stelling verdedigd zonder erop af te schelden. Wij moeten ophouden om dit medium te gebruiken als een afvoerbuis om anderen te bestrijden. Ik ben geen NDP’r, maar waarom moet ik altijd afgeven op de regering en mijn ogen sluiten voor enkele positieve ontwikkelingen? Het woord “Volwassen” is bedoeld om mekaar met respect te behandelen met behoud van onze eigen opinie en integriteit.


  Maak melding
 37. Wij moeten ophouden om dit medium te gebruiken als een afvoerbuis om anderen te bestrijden. Ik ben geen NDP’r, maar waarom moet ik altijd afgeven op de regering en mijn ogen sluiten voor enkele positieve ontwikkelingen? Het woord “Volwassen” is bedoeld om mekaar met respect te behandelen met behoud van onze eigen opinie en integriteit.
  Eddy ik ben het er volkomen mee eens!


  Maak melding
 38. ik begrijp niet waarom men zich zo druk maakt in Su gebeurt hetzelfde wat in alle westerse landen gedaan wordt.(dit heet democratie goed voorbeeld )en voordat er hierop gereageerd wordt ff kijken naar de situatie bij sns en naar de reactie van Dijselbloem.

  grt Mundo


  Maak melding
 39. RobG, dat de regering consultants in huurt om werk te verrichten is niet meer dan normaal. Iedere regering doet dat. Waar het om gaat is dat deze consultant overuren declareert. In principe kan je overuren declareren als je indienst bent bij een werkgever of de werkgever moet daar uitzondering voor maken. De betreffende consultant is niet indienst bij de overheid dus kan hij niets declareren. Belfort heeft een groot probleem. Destijds heeft hij zijn huis laten bouwen door gedetineerden (enkelen zijn tijdens de bouw ontsnapt) en hij ligt ook slecht bij de vakbonden. Nu komt corruptie daar boven op.

  Recent zijn ook nieuwe manschappen indienst getreden bij de politie, nieuwe pick ups en motorfietsen zijn aangeschaft. Ik ben benieuwd hoeveel dit de gemeenschap heeft gekost en hoe de aanbesteding is verlopen. Je kunt je ook afvragen of dit ook noodzakelijk is geweest. Belfort heeft de schijn tegen zich. De onderste steen moet naar boven komen. De gangen van Belfort moet nagegaan worden evenals zijn bankrekeningen en bezittingen.

  Dit alles is toch niet in het belang van Suriname ?

  Suriname staat op de 84e plaats als het gaat om corruptie. We scoren nog slechter dan Zuid Afrika en Thailand.

  Graag jouw reactie hierop want iedereen die van Suriname houd keurt dit af.


  Maak melding
 40. RobG,
  Je bent niet ocer mi boi.
  Hoelang hou je dit vol?
  RobG ik heb een vraag aan jou Mag KPMG ook over uren declareren bij de regering?
  Rob-Gek deze mini-ster licht vanaf zijn aantreden onder vuur.


  Maak melding
 41. Belfort mi boi,

  ** jou warung vretende korps moet afslanken, anders geen promotie!
  voor dit advies, doe maar srd 25 dusu!

  ** een wet aannemen op preventief fouilleren
  doe maar srd 50 dusu!

  ** start maar een Police-Academy…..nee nee niet die van Hollywood!
  doe maar srd 75 dusu!

  DADA betaald srd 72 dusu p/j voor zielenknijperij..
  Belfort is goed voor het dubbele

  🙂


  Maak melding
 42. De maffia-baas DDB is eigenlijk het probleem, dit soort dingen gebeuren in zijn opdracht.Men mag wel afgeven op Belfort maar de eindverantwoordelijke DDB.

  Deze man geeft achter de schermen opdracht zodat hij niet te verwijten valt.

  Het groot probleem dat we hebben in ons land is D.Bouterse en zijn kliek met hen in het land zal Suriname nooit vooruitkoemen.
  Maar ook de PG in ons land zit de vooruitgang in de weg.

  Ik vraag mij dan ook af wanneer we met Bouterse en consorten gaan afrekenen a la Argentinië, Guatemala.

  Zelfs in Haïti wordt Duvalië in de boeien geslagen en voor het gerecht gebracht. Volgen wij nog het goede voorbeeld van deze landen.

  Bouterse is voor ons een mega kankergezwel die ons land al ruim dertig jaar ziek heeft gemaakt en in zijn wurggreep houdt.
  De volgende niet ndp regering moet prioriteit geven aan het verwijderen van D.Bouterse en levenslang in de gevangenis stoppen.


  Maak melding
 43. Welke schoolopleiding heeft deze beleidsadviseur?
  Want als je een beleidsadviseur hebt die een lagere school diploma heeft net als Brunswijk gaat hij zeer zeker overuren moeten maken om iets zinnigs op papier te kunnen zetten.


  Maak melding
 44. een Minister als beleids**maker**

  zo niet in Su!!!!!

  een salaris inclusief Gratis Stroom naast andere secundaire voorwaarden en tog hulp van deskundigen!!!

  hoe deskundig is dan de minister zelf???

  Waardeloze landgenoten,

  als de Beleidsadviseurs bepalend zijn, da waarom kies jij voor een minister????

  voor shuffle-pret 🙂


  Maak melding
 45. Bout tekent een boete bedrag van 3,5 euro aan Ballast-Nedam zonder het gezien te hebben.Kromo tekent voor Gopie 94.000HA aan de grond zonder het gezien te hebben.Paal werkt als adviseer bij Moes en zet de burgerlijke stand bestanden op CD en wordt apart voor betaalt. Bewinds lieden schijnen brillen nodig te hebben en een extern geheugen.


  Maak melding
 46. En mijn vraag is,..”wie adviseert de adviseur?”en wie adviseert de adviseur van de adviseur,.en wie etc,
  hahahaha,.. Suriname is toch een grote rovershol, met aan het hoofd de rover himself…..mensen, mensen,..leren jullie het nooit,…dit gaat net als alle andere onderwerpen,..in de doofpot,…en wat zegt Bouterse : “hou je smoel als je er geen verstand van heb”,…dus eigen mening wordt niet getolereerd,..!!!!


  Maak melding
 47. men neme de vele rr/dr/kapitein, regionale eerste medewerkers,….
  tel hierbij op ministers/onderminister/driko/onderdriko/beleidsadviseurs/directie van beleidsadviseurs/1e medewerkers enz enz op een inwonertal van 1/2 miljoentje,

  dan verdwaal jij in Paramaribo,….De Vrolijkste Stad in de Jungle 🙂


  Maak melding
 48. Paars houdt zich koest. Jammer had graag een reactie willen hebben van vb, Sra, Milton, Sabideri, Bigi Kill etc etc…Deze mensen hebben altijd kritiek op de oppositie. Waar blijven ze nu met hun kritiek ? Het land wordt door Bouterse en z’n kameraden door de stront gehaald. En deze lui noemen zichzelf patriotten. Whahahahaaaaa


  Maak melding
 49. Broeder Pasew,

  “Paramaribo de Vrolijkste Stad in de Jungle”

  Kerel, half Sosamaribo is stoned of vindt zijn/haar geluk door de neusgaten. 🙂

  Lijkt mij een terechte constatering !


  Maak melding
 50. @Mundo, een vergelijking die nergens opslaat, en dit doet de aanhang van Bouterse steeds. Onderzoek eerst hoe of wat.

  =De Trustbank van Suriname is toch niet van de Overheid? Misschien zie ik het verkeerd.


  Maak melding
 51. PLATO: Ze zijn zich nog aan het beraden wat voor fantasie verhaal ze nu weer zullen ophangen.
  En de slavernij en/of koloniale kaart zal weer getrokken worden!


  Maak melding
 52. Mensen zijn snel in het trekken van conclusies. Het moet nog maar blijken of Dhr Belfort daadwerkelijk corrupt is. Hij is onschuldig tot dat het tegendeel bewezen is. Weer een hoop getoeter van Nieuw Front.
  We kunnen beter achter deze regering staan. Verdeeldheid leidt nergens toe. De huidige president doet goed zijn best. Onder zijn bewind is het leven beter geworden.

  Groet
  Asraël, miauw


  Maak melding
 53. ASRAEL: Je Minister Belfort is corrupt tot op het bot, hij is een van de 40 leden van het corps van DDB en zijn 40 struikrovers.
  Woef! en
  Groeten aan GARGAMEL.


  Maak melding
 54. Zondag 10 maart 2013 om 14:49 uur, door Plato
  Ik vind het buitengewoon LAF dat de paarse bendeleden niet reageren op dit bericht en de kritiek. IK BAAL!
  ………………………………………………
  @Plato: Niet balen maar stralen!

  Die gasten zijn nog steeds in diepe rouw.
  Straks houden ze nog (aiti dei) met sukru pinda en swit sopie in (Ocer)!


  Maak melding
 55. @Asrael

  Belfort is een koelbloedige moordenaar zo ook je ‘pseudo’presidentje’.
  Waar ergens ter wereld kan je mensen vermoorden en dan met amnestie verder op vrije voeten door het leven gaan?
  Precies alleen in Suriname ..en onder wie..
  Juist ..Belfort en bouta!


  Maak melding
 56. @Asraël
  Niet wij hebben voor de verdeeldheid gezorgd!
  Wie heeft samen met pastoor Stieve “Wonder” Meyer zijn eigen landgenoten,landverraders en staatsvijanden genoemd?Niet wij toch Asraël!!


  Maak melding
 57. Koos,hier volgt een ambtsbericht van de Amerikaanse ambassade uit 2008. In 2008 was niet Bouterse president van Suriname, maar R. Venetiaan.De informatie is verzameld tijdens de regeerperiode van Venetiaan. Maar ook onder president Bouterse worden deze corruptie praktijken voortgezet door dezelfde ambtenaren die op hun posten blijven zitten.

  De Surinaamse samenleving is totaal doortrokken van de corruptie, maar op het hoogste niveau wil men dat eigenlijk niet zien. Dat schrijft de Amerikaanse ambassade in Paramaribo in maart 2008 aan Washington.

  Grond
  Corruptie komt veel voor bij het verwerven van stukken grond. Hoewel het overgrote deel van Suriname leeg is, kost het de gemiddelde Surinamer veel moeite om een perceel te kopen, zo beschrijft het ambtsbericht. Dat komt door ingewikkelde regelgeving en de macht van de overheid. “De daadwerkelijke toekenning van een perceel is een lange en gevaarlijke weg, vergeven van corruptie”, schrijft de ambassade.

  “Degenen die in staat zijn grote sommen geld te betalen, banen zich een weg langs de vele procedures van het Land Management Office terwijl de gemiddelde Surinamer letterlijk zijn leven lang kan wachten voor zijn verzoek is toegekend.”

  “Er zijn geruchten dat werknemers van het Land Management Office smeergeld aannemen voor landuitgiftes en politici worden ervan beschuldigd dat ze land verkopen dat ze zelf gratis gekregen hebben of dat ze het weggeven in ruil voor politieke gunsten.”

  Twee keer salaris
  Een andere vorm van corruptie wordt in de hand gewerkt door het systeem van etnische politieke partijen, waarbij kiezers rechtstreeks beloond worden. Bijvoorbeeld met een baantje of, beter gezegd, door ze op de loonlijst van de overheid te zetten.

  De ambassade zegt dat het vaak gebeurt dat iemand salaris krijgt, zonder dat er voor gewerkt wordt: “Het is in Suriname gewoon om meerdere baantjes te hebben waar je wel of niet voor komt opdagen.”
  Zo kent de ambassade een niet-gouvernementele organisatie voor kinderrechten die moet samenwerken met elf maatschappelijk werkers van de overheid. Daarvan functioneren er drie slecht en de overige acht werken helemaal niet.

  Een andere truc is het opsplitsen van grote bedragen in kleinere. Het ambtsbericht beschrijft dat betalingen onder de 1400 dollar niet gecontroleerd worden. Daarom worden grote giften verdeeld in meerdere kleinere.

  Bedrijfsleven
  Corruptie beperkt zich niet tot de overheid, het gebeurt ook in het bedrijfsleven, bijvoorbeeld in de journalistiek. De ambassade heeft van een medewerker die zelf oud-journalist is, gehoord dat Surinaamse freelance-journalisten een deel van hun honorarium terugbetalen aan de hoofdredacteur die hun de klus heeft gegund.

  “Als een verhaal bijvoorbeeld 20 dollar waard is, dan kiest de hoofdredacteur een verslaggever die hij vertrouwt, geeft hem of haar het verhaal en krijgt, eenmaal geschreven, 5 van de 20 dollar terug. De journalist ontvangt 15 dollar en de uitgever betaalt de rekening.”

  Daarnaast pakken journalisten geld aan van bedrijven en politieke partijen in ruil voor positieve berichten, zegt de ambassade.Ook journalisten van Apintie,ABC,enz maken zich schuldig aan dit soort praktijken.


  Maak melding
 58. @GMAP, natuurlijk kan KMPG overuren declareren bij de overheid.Als in het contract is afgesproken dat een consultant voor een periode van 6 maanden voor 20 uren per week beleidsondersteunende werkzaamheden moet verrichten, dan is men aan het contract gebonden.Maar als men in het contract opneemt dat werkzaamheden die meer dan 20 uren per week in beslag nemen vergoed moeten worden, is er mijn inziens geen vuiltje aan de lucht.Maar het is typisch Surinaams.Mensen zullen altijd klagen. Het maakt ze niet uit welke regering aan de macht is.


  Maak melding
 59. Beleid!

  Een beleidsadviseur geeft beleidsadviezen. Adviezen aan de minister dienen binnen de normale werktijden te geschieden. Of zit deze adviseur aan het zwembad van Torarica zijn adviezen te schrijven?

  Kijk maar naar het advies van KPMG. Waar denkt u dat het tot stand is gekomen? Juist, te Berg en Dal.

  Ik ben benieuwd naar de adviezen aan Belfort en hoe goed die voor de samenleving waren. 40.000 Euro is het jaarsalaris van een adviseur van een moderne energie-leverancier in Nederland.
  En deze meneer Seedorf heeft de moed dit te declareren
  en de minister de laksheid om het te honoreren. Suriname heeft zoveel beleidsadviseurs omdat de ministers zelf over te weinig kennis beschikken. Meneer Seedorf heeft via een moderne grafiek de minister laten zien hoe het de afgelopen jaren met de misdaad zat. Daarnaast heeft hij een organigram gemaakt van de toekomstige bezetting bij de politie. Dat kan iedere MULO-leerling.

  Voor mij is politiek zoals het in Suriname geschiedt een gepasseerd station. Ik geloof er niet meer in en in onze leiders nog minder.


  Maak melding
 60. Musk, door de adviezen aan de minister is er in Suriname thans meer politie op straat in uniform en in burger op straat.Dit heeft een afschrikkingseffect op de criminelen. Daarnaast kreeg de politie betere hulpmiddelen om de misdaad te bestrijden.Het moet aan de criminelen duidelijk gemaakt worden dat de misdaad niet loont.De pakkans van de boeven is door de adviezen aan de minister vergroot.Resultaat: het aantal inbraken berovingen is afgenomen door het harde no-nonsense beleid.


  Maak melding
 61. Het is goed mogelijk dat Belfor een beleidsadviseur heeft aangesteld in de kwestie Gallant. De vraag is of dan of deze kwestie van dusdanig gewicht was dat men 160.000 SRD moet neertellen voor een beleidsmedewerker! Kom op Belfor, wees dapper en geef een verklaring af.


  Maak melding
 62. wie zegd dat deze regring ,,corrupt ,, is,is een grote leugenaar die liegt en bedriegt zelf..

  wij bezitten de meest eeerlijke lijders die ooit geleeft hebben op deze aarde..

  go zo door en volgt chavez tot in zijn graf met lege handen natuurlijk..


  Maak melding
 63. Die ROBG is ook helemaal van de werkelijkheid losgeraakt.
  Maar dat is niet vreemd, hij is een paarse schaap en kuddedier.Robg zoek hulp het is nog niet te laat!


  Maak melding
 64. Het allerlaagste kader uit Groenjarie,de rank and file uit de NPS,weet nog steeds niet dat adviseurs goed betaald dienen te worden.De adviseur van minister Belfor heeft goed werk verricht. In Nederland zijn er ook adviseurs actief die de hele dag op een potlood zitten te bijten, en die ineens een briljant idee krijgen en direct een miljoen euro opstrijken.Het valt me op dat jullie ervaringswereld zeer beperkt is.Jullie vallen steeds meer door de mand.


  Maak melding
 65. Belfort moet maar aftreden want anders vermoeden wij day hij en anderen ook een commissie verdienen van die 160000.

  NDP = No Damned Progress


  Maak melding
 66. ROBG:Lees mn posting van vandaag zondag 10 maart 2013 18.37uur nogmaals een paar keer van voren naar achteren, en van boven naar beneden.


  Maak melding
 67. Door de IDOS peilingen hebben de NDPers zich al rijk gerekend. Ze menen de winst van de verkiezingen van 2015 al binnen te hebben. Dat kan een belangrijke verklaring zijn voor hun arrogante gedrag doordat ze geheel zonder overleg en verantwoording, besluiten nemen. Ze denken dat ze al ‘onschendbaar’ zijn en gewoon hun gang kunnen gaan. Dat is ook inherent aan het lakse en passieve gedrag van het volk. Die laat zich openlijk ‘piepelen’.


  Maak melding
 68. Hopelijk wordt nu steeds ook voor het grotere deel van het volk duidelijk dat deze coalitie er niet is gekomen om het land echt te besturen en vooruit te helpen! Zelfverrijking en corruptie is structureel onderdeel van het gedrag van deze regering. Overuren voor 150.000 srd. uitbetalen aan een adviseur is toch absurd, terwijl het overgrote deel van het volk dagelijks probeert rond te komen met hun karige inkomsten. Er wordt flink geplunderd uit de staatskas en de jongeren hebben het maar niet door, terwijl de rekening straks naar hun wordt doorgeschoven. Je hoort ook nooit een kritisch geluid van de regeringspartners van de NDP bij deze talrijke corrupte handelingen!


  Maak melding
 69. @ Revali
  “Hopelijk wordt nu steeds ook voor het grotere deel van het volk duidelijk dat deze coalitie er niet is gekomen om het land echt te besturen en vooruit te helpen! Zelfverrijking en corruptie is structureel onderdeel van het gedrag van deze regering.”

  Reken daar maar niet op. De massa is DOM en makkelijk te verleiden, en dan met name de Surinaamse massa, vandaar dat men al vele decennia blijft stemmen op corrupte politici die enkel geinteresseerd zijn in het graaien in de staatskas en het zo snel en zo veel mogelijk vullen van de eigen zakken. Op het gebied van corruptie is er trouwens niet zoveel verschil tussen deze regering en de vorige. Alle Surinaamse politici zijn in mijn ogen 1 pot nat, ze zijn allemaal v.h. onbetrouwbare en corrupte soort. Daarom stel ik me op politiek gebied neutraal op, ik ga m’n tijd echt niet verdoen door achter politieke figuren aan te rennen en ze te gaan steunen want dat verdienen ze helemaal niet. De enigste keuze die er in Suriname te maken is op politiek gebied is die tussen slecht (Nieuw Front) en slechter (de criminele NDP), en dat vind ik een waardeloze keuze. Als alle Surinaamse politici op een dag dood zouden neer vallen dan zou Suriname daar beslist niet onder te lijden hebben, sterker nog ik denk dat het juist een prachtige dag zou zijn.


  Maak melding
 70. Het gaat zo goed in Suriname dat mensen het geld dat ze van familie uit Nederland krijgen, gaan vergokken in casino’s. De familie in Nederland mag het alleen niet weten. De tegenstanders van Bouterse zullen nog meer verlies lijden.Bouterse laat het goed gaan in Suriname. Er is geld in overvloed


  Maak melding
 71. Het is beter om deze adviseur van de Minister te ontslaan en alles terug te laten betalen. Deze adviseur vervangen door een trotse Chinees.


  Maak melding
 72. Niet zo lang geleden maakte deze man heel veel ophef over een collega, die zogenaamd in recordtijd een beschikking had gekregen over een paar hectare grond.
  Achteraf bleek dat hij zelf in wereld recordtijd een beschikking had gekregen.
  Kortom deze man is onbetrouwbaar, is een geboren leugenaar en verdraaid altijd de feiten!
  Advies is nooit gratis, wie werkt moet betaald worden.
  Verder erger ik mij aan de reacties van de Surineds, we betalen geen belasting in SU, en toch willen bepalen wat ze daar met belastingcenten moeten doen.

  Oud burgemeester Cohen van Amsterdam, heeft de onderzoek gedaan naar de rellen van vorig jaar in gemeente Haaren, heeft daar totaal 15 of 16 werkdagen over gedaan en wordt daarvoor bijna 35000 euro’s betaald.
  En de Surinamers die hier in dit land hard werken en keihard belasting betalen hebben geen weerwoord op dit forum, wat dat betreft!


  Maak melding
 73. @Who cares en @Henk Molenaar, lees mijn WIKI LEAKS posting op: Zondag 10 maart 2013 om 16:13 uur. Jullie snappen het nog steeds niet. De hoge notering voor corruptie in Suriname was het ergst onder de regeringen van Venetiaan en Sardjoe.Sinds het aantreden van de regering Bouterse is de corruptie bij de overheid afgenomen, maar er zijn nog altijd elementen van het oude regiem actief bij de overheid. Ik hoop dat Esmerald jullie wat meer kennis kan bijbrengen.

  @ Sankofa, ik weet dat je neutraal bent met een knipoog naar je vrienden toe.Ik wens je tevens een fijne en productieve werkdag.


  Maak melding
 74. ROBG: En het onderzoek dat de corruptie sinds DDB is afgenomen is zeker ook onderzocht door DDB en zijn 40 struikrovers.
  ROBG je moet verkassen naar Hollywood of Bollywood om daar je geluk te beproeven in de filmindustrie.
  Ze hebben daar nog mensen nodig die sprookjes/liefdesverhalen en maffiafilms a la scarface op papier zetten.
  En o ja Michael Jackson en Withney Houston die leven ook nog steeds. Alive and kicking.
  Have a nice day.


  Maak melding
 75. Ik weet niet of de geweldadige roofovervallen in Paramaribo en omstreken heel anders zijn dan de roofovervallen in New York,Amsterdam,Buenos Aires,Rio de Janeiro,Moskou,Bogota,Nairobi of Kaapstad.Bij deze overvallen maakt men vaak gebruik van zware wapens die door militairen worden gebruikt.

  De politie is vaak niet opgewassen tegen het geweld van deze zware criminelen. Ik ben van mening dat de minister het recht heeft om een zwaargewicht adviseur in te huren om hem te adviseren in dit soort vraagstukken.We weten ook wat de impact op de samenleving is als deze zware criminelen hebben toegeslagen.Gewone politie-agenten durven tegen dit soort zware criminelen niet op te treden.Tegen dit soort criminelen moet je zwaargeschut en vuurkracht inzetten.Een deskundige adviseur kan bij dit soort lastige vraagstukken goede adviezen geven.


  Maak melding
 76. apart eigenlijk, in Su is haast iedereen pro BOUTA, in nl zijn ze anti bouta en anti SU. DE VRAAG IS MOETEN WE ONS IN SU WEL DRUK MAKEN OM DIE EURO SURI’S DIE daar haast allemaal uitkeringtrekkers zijn? WE HEBBEN GEEN FUCK AAN ZE..laten ze daar blijven man, Su is ze liever kwijt dan rijk.


  Maak melding
 77. RobG.

  Bij mij is het afgelopen jaar twee keer ingebroken.
  En weet je wat de politie zei: “nog meer dievenijzer”.
  Ik verwacht dat het dit jaar nog wel twee keer zal gebeuren.
  Het beleid in deze is nihil. Ook de voorstellen van deze adviseur zijn nihil. Drie dagen heeft het geduurt voordat er een agent naar mijn huis kwam. Gefeliciteerd!
  Verdedig wat goed is maar niet wat krom is.


  Maak melding
 78. iedereen roept dat de mimnisters. pres.onder-pres. alle ambtenaren lantiemang/oems moeten aftreden,..

  maar niemand gaat weg..

  strerker nog,,het wordt met de dag erger..

  er wordt dagelijks op elk niveau gestolen, verduisterd,verdoezeld,op naam van anderen gezet en,,, de movinas staan erbij en kijken ernaar..

  lantie totaal gerooft en geplundert ..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES