Bouterse: ‘Chávez bracht socialisme 21ste eeuw’

108

PARAMARIBO, 8 mrt – President Desiré Bouterse ziet zijn overleden Venezolaanse ambtgenoot Hugo Chávez als de president die het ‘socialisme van de eenentwintigste eeuw’ invoerde. “Met grote aandacht voor de noden van zijn volk, vooral volksgezondheid.” In elk geval Bouterse houdt sowieso een voorbeeld over aan Chávez. “De zwakkeren een beter bestaan geven, wat dat betreft konden we mekaar vinden.”

Chávez hield er een filosofie op na van veel geld stoppen in volksgezondheid. “Omdat je aan het eind van de rit er goedkoper vanaf komt. Minder zieken betekent minder kosten”, zegt Bouterse. Ook andere aspecten van Chávez’ filosofie blijken aan te spreken.“Met veel aandacht voor onderwijs, voedselvoorziening, landbouwhervorming en het opvoeren van de productie. Ook heeft hij heel veel aandacht besteed aan huisvesting.”

Het is dus volop solidariteit met de “goede bedoelingen van Chávez, een hele grote volksvriend.” Tot die bedoelingen worden evenzeer gerekend vrede en eenheid onder Venezolanen en onder alle broedervolkeren. De landen in de regio hebben volgens het Surinaamse staatshoofd de “morele plicht de eenheid inhoud te geven en uit te bouwen. President Chávez genoot respect in het Verre Oosten, Rusland en natuurlijk niet te vergeten, de landen in de regio.”

108 REACTIES

 1. Hij en zijn “politieke vrienden” zijn gasten die LINKS lullen en RECHTS hun zakken vullen.
  Zowel hij als Chavez maken misbruik van de arme en onderontwikkelde bevolking. Ze spekken hun familie en vrienden, maken de oppositie monddood, bedreigen cq laten tegenstanders bedreigen, sluiten hun niet welgezinde radiostations en zorgen ervoor dat hun verhaal de hele dag te horen en te zien is.
  Chavez getraind door de USA gaf op ze af en Bouterse getraind in Nederland scheldt steeds op ze.
  Maar als er geldt uit die landen komt weten ze waar ze hun kostuums en andere luxe voor zichzelf en hun familie mee moeten halen.


  Maak melding

 2. Er staat geschreven:::: “Met grote aandacht voor de noden van zijn volk, vooral volksgezondheid.” In elk geval Bouterse houdt sowieso een voorbeeld over aan Chávez. “

  =Zal Bouterse een voorbeeld geven om te stoppen met roken?
  =Zal Suriname een land worden als Venezuela die Chavez als voorbeeld heeft achtergelaten???

  =Chavez bracht geen socialisme zoals beweert, omdat maar een klein groepje mensen ervan genoten,
  -Je moet oppassen wat je zegt, net als zijn vriend Bouterse
  -Alles wat verkeerd gaat in je land heeft het buitenland gedaan, terwijl jou eigen mensen een handtekening hebben geplaatst onder de documenten.
  -De familie en vrienden alleen worden rijker
  -Onervaren zitten in de politiek
  -Dictator gedrag ten top
  -Macht over anderen hebben en bepalen hoe je moet leven ect ect ect….

  =Aan de Surinaamse bevolking zou ik een ding willen zeggen WORDT WAKKER


  Maak melding

 3. Socialisme is een farce indien er geen respect bestaat voor de fundamentele mensenrechten en een eerlijke verdeling van de schaarse goederen. Chaves kan geen grondlegger zijn van het socialisme omdat op slinkse wijze de rechten van burgers (vooral de oppositie) vertrapte. Hij heeft wel wat huizen neergezet voor enkele armen, maar dat maakt hem nog niet tot een grondlegger. De prijzen van goederen en de armoe is juist onder Chaves gestegen. Ik denk dat Bouterse zijn huiswerk beter moet maken voordat hij deze Chaves als zijn voorbeeld neemt.


  Maak melding

 4. Chaves de Mahatma, of tog niet?

  of mss een machtswellustige die voor stemmenwinst uit de vele miljarden *maar* wat kruimels toewierp naar de armen, een beleid voerde a la Amin met als gevolg vertrek van vele bedrijven en dus een devaluatie v/d munt!

  vele miljarden heeft hij uitgegeven aan wapens!!

  hoeveel nullen staat er op zijn prive-rekening??

  DADA is ook zo’n Mahatma…..sardien voor het volk, maar met een mooie prive-rekening!


  Maak melding

 5. en JIj MOORDENAAR, wat heb je ons gebracht….
  1 en al ellende/leed….
  moorden
  misbruik
  devaluatie
  drugs
  crminaliteit hoog niveau
  pinarie
  moreel verval


  Maak melding

 6. Bouterse,
  Wat lul je de hele tijd,
  |Heeft het te maken met het feit dat je s’lands problemen wilt verhullen??
  Jij bent niks je zult ook nooit wat worden.
  Dus oprotten!


  Maak melding

 7. Het is dus volop solidariteit met de “goede bedoelingen van Chávez, een hele grote volksvriend.”

  Is de isolering en de neerwaartse gang van de economie het gevolg hiervan?
  Venezuela dobbert op haar olie en niet meer en minder. Zelf de binnenlandse productie, wat vroeger volop aanwezig was, is thans verdwenen.
  Lijkt wel een tweede Zimbabwe te worden, want let wel de olie raakt eens op en dan?
  Iemand zijn passie preken heeft te maken met:
  Liefde voor de persoon
  Er is wat te halen bij de persoon
  Ik denk dat “er wat te halen was bij Chavez maar binnenkort zal dit over zijn” en dan???????????


  Maak melding

 8. Bouterse is een idioot, kan er helaas niets anders van maken. Tot nu toe is er van Karl Marx zijn voorspellingen niet zo veel terecht gekomen. Het kapitalisme is springlevend, de arbeidersklasse is niet minderwaardig, maar rijker dan ooit en zit niet te wachten op een revolutie. Het socialisme van Karl Marx is een voorloper van het communisme. Ik hoef jullie niet uit te leggen dat het communisme voor dood en verval staat.

  Chavez deed zich voor als de Zuid Amerikaanse Robin Hood. Het land barst van de olie maar het volk leeft nog in armoede. Vermogenden en hoogopgeleiden vluchten het land uit. Internationaal is Venezuela ook geïsoleerd. Bouterse en Chavez waren partners in crime, 2 idioten bij elkaar.


  Maak melding

 9. Trouwens waarom is Ameraali in Turkije en niet Bouterse ? Schijtzak… eeuwige liedje. Wordt tijd dat Bouterse uit zijn grot komt en de Atlantische Oceaan oversteek.


  Maak melding

 10. @Koos

  Broeder Koos, Hoe staat het met de tractoren uit Iran..
  Volgens mij was het weer een dooie haan waarmee de wolf en paarse aanhang blij werd gemaakt…


  Maak melding

 11. Pasew, Ameer & Ali whahahahaaaaaaa… hij doet zijn naam eer aan. Hij komt zeker 2 kg zwaarder terug. Die doner kebab daar gaat in als zoete koek.

  Roy, die tractoren torie was ik al vergeten. Kunnen we toevoegen aan het lijstje. Boeren staan te springen om goed materiaal. Maar goed, op dit moment is Iran ook internationaal geïsoleerd. Ze hebben daar zelf niets te makken. Dacht dat Cuba een rol zou spelen bij het verder ontwikkelen van landbouw. Ook één van de vele beloftes. Roy, we kunnen makkelijk een caberet avond van maken met de luchtkastelen van Bouterse. Maar eigenlijk is het triest. Suriname glijdt langzaam af.


  Maak melding

 12. Wat Chavez bracht, is niet belangrijk wat ons land aangaat, wat bouterse ons land heeft gebracht is alleen maar ellende en verdeeldheid, met zijn onnozele uitspraken.


  Maak melding

 13. Het fundamenteel verschil tussen Bouterse en Chaves is dat laatst genoemde amnestie heeft verkregen na zijn gevangenschap. Bouterse daarentegen heeft NOOIT gevangen gezeten en heeft TIJDENS het strafproces en liefs na het onderzoek ter terechtzitting, amnestie verkregen. Bouterse kan zich dus niet meten met deze Chaves. De facto is Bouterse een grotere schender van wet en recht dan Chaves. Chaves heeft – voor zover bekend – geen tegenstanders standrechtelijk geexecuteerd.

  Heb ik gelijk of niet?


  Maak melding

 14. PLATO: Je hebt helemaal gelijk.
  De tegenstanders van Chavez zitten grotendeels na een schijnproces in het gevang, radio en t.v. stations die volgens hem destabiliserend bezig waren zijn gesloten en private ondernemingen genationaliseerd, de middenklasse weggevaagd, en de rijken zijn het land ontvlucht.


  Maak melding

 15. Koos & Roy,

  zo rond ’95 (hou mij ten goede) doet Korea of mss Japan omdat zij in Su wateren mogen vissen tractoren kado aan de regering!!!

  nu denk je,….tractoren dus voor de landbouwers!!!

  wat denk je???

  middels loting kreeg een Su wonend in een huurhuis met een oppervlakte van 10 bij 20 meter een tractor kado en stond hij daar met zijn handen in zijn haar??

  Sranang lai kiek hoor 🙂


  Maak melding

 16. Bouterse kraait hier als een haan zonder kop!! wat doet hij voor de volkeren in SU?? Chinezen en straks de Fillepino’s halen naar Su!! en de SU’s volkeren kunnen naar de maan!! Er zijn er meer dingen achter de schermen, waar de SU’s geen weet van hebben!!

  Lees eens even dit:De zwakkeren een beter bestaan geven, wat dat betreft konden we mekaar vinden.” wat een lachtje zeg!! Hij durft wel!!!! Ach, ja! wat doe je tegen dit soort kakkerlak???


  Maak melding

 17. Ik vraag me dan ook af welk geschiedonderwijs de kinderen in Suriname krijgen t.a.v. Venezuela: ik stel me dan ook voor dat de paarse idealisten Chaves zullen inkleuren als een ‘held’ en ‘grondlegger’ van het socialisme. Dat is m.i. geschiedvervalsing!


  Maak melding

 18. Beste Plato, in de surinaame school geschiedenisboeken wordt Bouterse bestempeld als de grote revolutionaire leider. De dec.moorden zouden een noodzaak zijn. Er is veel gezeik hierover geweest. Bouterse heeft de oude boeken laten aanpassen. Natuurlijk is dit geschiedenis vervalsing.


  Maak melding

 19. Nou ik heb mijn eigen mening, een ander dan die van de Pres, ik had het niet zo met die Chavez, een vreemde man, was dat. Hij was een gevaar voor de regio, had zijn ideeen, nu is ie er niet meer, en wat gaat er nu
  gebeuren met dat land. Moeilijk allemaal, hopen op andere tijden voor dat volk.


  Maak melding

 20. @Beste Koos
  Dan vraag ik mij ook af wat er wordt gedoceerd op de lerarenopleiding geschiedenis LO, MO-A en MO-B???

  Wie houdt wie voor de gek?


  Maak melding

 21. Plato, de paarse evangelie heeft ook haar intrede gemaakt in de lerarenopleiding. Jongeren worden daar gek gemaakt met de NDP gedachtengoed. Niet alleen in het onderwijs is eea mis, maar ook de journalistiek gaat gebukt onder bedreiging en censuur. Alleen om Bouterse buitenschot te houden.


  Maak melding

 22. ‘Met veel aandacht voor onderwijs, voedselvoorziening, landbouwhervorming en het opvoeren van de productie’

  WAT? hebben we het wel over dezelfde Chavez? De man die het voor elkaar gekregen heeft om een land dat bijna al zijn voedsel al importeerde, nu NOG minder produceerd, en het land met de grootste olievoorraden ter wereld van 3 miljoen barrels olie per dag naar 2 miljoen is gegaan en dalende…

  Over welke productie heeft DDB het? Blijkbaar hebben allebei dezelfde definitie van productie.

  Oh Suriname…zie Venezuela en zie je toekomst!


  Maak melding

 23. Bouterse kan zijn aanhang voor de gek houden maar hij is geen goed mens.Los wat hij uitgevreten heeft in het verleden is hij op het zelfde manier bezig.Hij heeft geen goede inborst en zijn mensen die hem omringen zijn van het zelfde soort.Zijn uit spraak werk alleen maar met witten houdt hij tot nu toe gestand.Alleen voor het smeer geld dat de witten hem betalen doet hij dit.
  Chaves was een man hoe krom of scheef hij kwam voor de armen op.En dit doe jij niet maar jou doel is om de mensen om te kopen dat ze straks voor je gaan stemmen.Als mens zijn jullie eigenwaarde nul.


  Maak melding

 24. Het socialisme van de 21ste eeuw heeft nog steeds dezelfde duivelse eigenschappen als die van de twintigste eeuw, dus wat dat betreft zijn we niets opgeschoten. Weg ermee!!


  Maak melding

 25. @Savioen, je kan voor de armen opkomen, maar er zijn ook grenzen. Zie het volgende:

  -Cuba is toen ook voor alle armen opgekomen door gratis onderwijs en ziektekosten verzekering voor een ieder.
  Vandaag merken zij zelfs in Cuba dat het niet meer gaat dus moeten de mensen nu komen betalen voor alles.
  Ook het buitenland wordt voorzichtig bij betrokken.

  -Iran, precies hetzelfde ook. Door koppigheid zijn de mensen zo arm geworden dat zij het niet meer redden en nu buigen voor de Amerikanen.

  -Als mensen teveel krijgen weten zij op den duur niet wat hard werken is.

  =HEBBEN MENSEN WEL GELEERD VAN HUN VOOROUDERS DIE ZO OP HANDEN GEDRAGEN WORDEN? =HARD WERKEN=


  Maak melding

 26. De Argentijnse president Cristina Fernandez Kirchner laat verstek gaan bij de begrafenisplechtigheid voor haar overleden Venezolaanse geestverwant Hugo Chavez omdat het slechts een ‘plichtpleging’ betreft. Daarom is ze na een kort bezoek aan Chavez’ baar op advies van haar arts de slopende tropische hitte in Venezuela ontvlucht.

  Zo belangrijk was Pancho ook weer niet…


  Maak melding

 27. Koreaanse taferelen nu in Venezuela.
  Hun leider is er niet meer, massahysterie.

  In principe kunnen die chavenistas er weinig aan doen. Ze zijn jaren gebrainwasht en ‘zoet’ gehouden met presentjes.

  In hun mind verdienen ze geen beter leven dan het leven bepaald door chavez.
  Ze zijn bewust dom gehouden met visvoer ipv een hengel.

  Het mag niet zo zijn dat een enkel persoon voor wie dan ook het leven uitstippelt.
  Daar ben ik faliekant tegen.

  Wat hij deed voor die arme mensen is ze afhankelijk maken, monddood, minderwaardig, niets meer en niets minder.
  Dezelfde strategie heeft die bouta overgenomen.


  Maak melding

 28. “Chavez bracht het socialisme van de 21ste eeuw”, aldus Bouta.

  Net zoals Fidel Castro, Chroestjev, Breznjev, Mao-zedong, Jong-Kim-il, Yasser Arafat, Khadaffi e.a. hebben gezorgd voor een fantastische welvaart in Cuba….


  Maak melding

 29. En later kwam O-FLY-O tegen ongedierte.Dit was een Sur.product en rook heel erg naar petroleum.Karsin-olie.
  Misschien dat Paraman het zich kan herinneren.In een groene fles met een gele etiket.Ook met de flitspuit gebruiken.


  Maak melding

 30. @Blakende bakra

  Nogmaals ik heb géén politiek en economie bestudeerd, maar naar mijn mening is het idee (systeem)communisme helemaal niet zo gek, alleen zijn de leiders zwak. Daarintegen geloof ik dat het kapitalisme met de beste leiders beschikbaar gedoemd is te mislukken en de héle kapitalistishe wereld meetrekt in zijn ondergang!
  Zie de huidige realiteit!!


  Maak melding

 31. Aahh….Communisme en socialisme. Bewezen mislukte experimenten. Staatsinrichting met gouden kooi.
  In de kern een pure vorm van moderne slavernij van de massa.


  Maak melding

 32. @@ Jacobus, de reclame luidde destijds als volgt’Black Flag multy action!!

  @@ Roy, ik had die Baygon gekocht maar niet gebruikt!! wie weet in de toekomst!! ook voor dit soort Kakkerlakken!! het is een van!!


  Maak melding

 33. Hebben jullie de uitvaart gevolgd? Daar zat ruim 6.000 jaar gevangenis bij elkaar. Lukachenko, de beul en genocidepleger en dictator van Wit-Rusland, Ahmahinejad, de dictator en de aanstichter van de onrust in het Midden-Oosten, Bouterse (commentaar overbodig), Raul Castro, het zwakke verlengstuk van zijn broer Fidel en nog een aantal presidenten die geen schone handen hebben. Wat een circus! Ik hoop dat het Venezolaanse volk snel uit deze roes ontwaakt en het gezonde verstand laat prevaleren. Overigens blijkt nu al dat de benoeming van Maduro tot president ad interim ongrondwettelijk is. Dus de strijd is nog niet gestreden.


  Maak melding

 34. Hugo Chavez heeft wel wat goede dingen voor het arme volk gedaan. Wat hem niet populair maakte in de wereld is het nationaliseren van bedrijven en zichzelf tot president voor het leven laten benoemen. Ook heeft hij zijn land naar de afgrond gebracht. Meer geld uitgeven dat er binnenkomt. Met geld strooien.
  Elke socialistische regering in welke landen dan ook maakt feitelijk het land kapot.


  Maak melding

 35. Chaves was een populist, hij heeft op de korte termijn wel iets gedaan voor een deel van de armen van Venezuela. En dat was niet moeilijk, want hij verkocht de olie aan vrienden. met een dubieuze reputatie. Maar hij heeft aan bankroet land achtergelaten. Chaves wordt door psychologen gekwalificeerd als een pathologische narcistist. Niet verwonderlijk dat onze pres. Bouta hem als vriend uitkiest.


  Maak melding

 36. De politieke tegenstanders die Bouterse van de troon wilden stoten maakten een grote misrekening omdat zij het vermogen niet in zich hadden om de politieke machtsverhoudingen in en buiten Suriname in te schatten. Ze verloren daardoor de realiteit uit het oog. Ze zijn het slachtoffer van hun eigen overmoed geworden. Ze gingen af op het verbaal-geknetter uit Nederland hetgeen hen funest werd. Zij dachten dat met behulp van de valse profeten uit Nederland, de succesjaren voor de oppositie waren aangebroken. Ze geloofden de leugens uit Nederland. Men zag reeds Nederlandse oorlogsschepen in de monding van de Suriname rivier opstomen naar Paramaribo.Helaas voor hen, het liep anders af.


  Maak melding

 37. Ook in Venezuela hebben ze schijt aan de grondwet

  Maduro ondanks protest interim-president Venezuela

  Net als in Suriname is ook in Venezuela de interpretatie van de grondwet telkens een discussiepunt. Volgens de oppositie kan vicepresident Nicolas Maduro niet ingezworen worden als waarnemend president. “Dit is een grondwettelijke fraude”, zegt oppositieleider en presidentskandidaat Henrique Caprilles”.

  De oppositie stelt dat volgens de grondwet de parlementsvoorzitter moet waarnemen als president en de verkiezing moet uitschrijven. Het hooggerechtshof heeft echter besloten dat de beëdiging legaal is en dat Madura de waarnemend president van Venezuela is die de verkiezingen mag uitschrijven. Voordat Chávez stierf heeft hij Maduro aangewezen als zijn opvolger. Parlementsvoorzitter Diosdado Cabello beëdigde Maduro als interim-president.
  President Desi Bouterse zei op een persconferentie woensdag dat hij verwacht dat het volk van Venezuela de wens van het overleden staatshoofd zal vervullen en voor Maduro zal kiezen. Bij de uitvaart van Chávez is het volk massaal op straat gekomen om uiting te geven aan zijn verdriet.


  Maak melding

 38. Ik hoop niet dat de paarse idealisten in Suriname zich zullen storten op de ideologische erfenis van Chaves, want dan hebben we echt een probleem!!!

  Plato


  Maak melding

 39. @Esmerald,
  Prima verwoord.
  Domme bouterse heeft heeft het over socialisme van de 21ste eeuw, laat hij vertellen voor hoeveel landen dit geld .
  bouterse is een stomme rund hij heeft over socialisme maar zijn partij heet NDP, de D vAn Drugs of Dogma zeker


  Maak melding

 40. ROBG:”Ze geloofden de leugens uit Nederland”.
  EN :”Ze verloren daardoor de realiteit uit het oog”

  ROBG: Kan het zijn dat jullie paarse schapen en kuddedieren de leugens en luchtfietserij uit het rariteitenkabinet van drugsdealer en massamoordverdachte en gediplomeerde leugenaar DDB geloven?
  En kan het zijn dat jullie de paarse politiek ongeschoolden en klootjesvolk door apathie de realiteit uit het oog hebben verloren? hou jezelf een spiegel voor en je hebt het antwoord. Have a nice day!!


  Maak melding

 41. @GMAP, als men gaat slapen in Suriname en zich geen zorgen gaat maken om Bouterse dan weet ik het niet meer.

  =Het is heel ernstig wat die man heeft achtergelaten. in een woord::alleen maar ellende.


  Maak melding

 42. @Ira
  In Chili,Peru,Brazilie en Colombia hebben een betere economische groei dan Venezuela met zijn olie, wat mij ook opvalt zijn de gelijkenissen met het beleid van die crimineel in Suriname, Chavez zijn gecentraliseerde politieke macht……


  Maak melding

 43. Romeo Hoost alias GMAP! Ik heb nergens gelezen dat president Bouterse het Venezolaans model op Suriname wil toepassen.Dat zijn verzinsels uit de kokers van mensen die niet de tijd nemen om een goed onderzoek uit te voeren.Er zijn ook geen aanwijzingen dat het beleid van Chaves, fundamenteel in al haar facetten op Suriname werd toegepast.Suriname heeft baat bij het Olie-Caribe project van Venezuela.


  Maak melding

 44. Aldus ROBG advokaat van de duivel die met hoor de wolven huilen in het bos verhaaltjes probeert alles van DDB goed te praten.
  Helaas hier geen klandizie, behalve de paarse kuddedieren.


  Maak melding

 45. Who cares, misschien kan jij een verhelderend onderzoek uitvoeren naar de oorzakenvan de gebeurtenissen van december 1982.Je moet ervan uitgaan dat een bepaalde natie of land een debieuze rol heeft gespeeld.De signalen hebben de tegenstanders van de toenmalige regering in Suriname op de verkeerde been gezet.Dat land of die natie die ze op de verkeerde been heeft gezet geldt in de buitenlandse politiek als zeer onbetrouwbaar.Ik zie graag dat dit onderwerp goed wordt onderzocht.


  Maak melding

 46. RobG
  Blijf jij maar lekker dromen.
  Kijk om je heen , open jou ogen voor het te laat is .
  Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, bouterse is bezig Suriname te onderwerpen word wakker.
  Kijk naar feiten en laat je geen paarse worst voorhouden,noem mij een socialistische land in de wereld waar er welvaard welzijn vrijheid is.
  Cuba en Venezuela zijn landen waar de regeerders alles hebben wat hun hartje begeerd, de bevolking wordt dom gehouden en onderdrukt, ze geven miljarden uit aan wapens in plaatst dat ze hun volk voeden, geeft mij maar de democratie.
  RobG jij bent de zoveelste domme paarse schaap die niets belangrijk heeft te vermelden, alleen onzin.


  Maak melding

 47. @ RobG

  blijf af van de overheids site.Het plaatst je steeds op de verkeerde been want is alleen maar leugens dat daar staat.Weet je nog dat er gegeven was dat er zo veel huizen al gebouwd zijn,terwijl alleen de kavels waren klaargemaakt.Dat de ouderen in december een AOV verhoging krijgen?Blijf weg van dat ding.


  Maak melding

 48. @RobG,

  Niet netjes van jou om continu af te geven op Nederland.
  Je verworven kennis en kunde is behoorlijk aan het af nemen sinds je in suri woont.
  Kom op man gedraag je een beetje, want je hebt het beter dan de gemiddelde suri omdat je in Nederland hebt gestudeerd en nu de vruchten daarvan plukt.
  Bovendien heb je of een oprotpremie van 450 eurie of je bent nog steeds in het bezit van een Nederlands paspoort.
  Een beetje dimmen met je commentaar en niet teveel in de zon zitten, want je Algemene kennis schijnt af te brokkelen.

  In principe ben je alleen maar bezig met je eigen portemonnee, als het maar goed gaat in suri, ongeacht de criminele regering, ikke ikke ikke en de rest mag stikken!

  Beetje egoïstisch robg!


  Maak melding

 49. ROBG Onze advokaat van de duivel.
  Ik heb nieuws voor je:Verhelderend onderzoek overbodig!!!
  Je DDB hoeft zich alleen in Boxel, of bij voorkeur in Den Haag bij het Internationaal Strafhof te verantwoorden en de waarheid en niets anders dan de waarheid te vertellen, en de Sur. bevolking inclusief de nabestaanden van 8 dec.1982 hebben helderheid over het gebeuren.
  En mocht het zo zijn dat bepaalde naties waar jij op doelt een dubieuze rol gespeeld zou hebben, de eindverantwoordelijkheid ligt bij de uitvoerders en niet bij de vermeende aanstichters.En wie zijn dan de landverraders????? Als je tenminste begrijpt wat ik bedoel!


  Maak melding

 50. Esmerald: Vaak is het zo dat bepaalde figuren de crimi colors die de leiding hebben met verve verdedigen, tegen beter weten in, omdat ze 7-even baantjes toegeschoven krijgen, domeingrond en andere privileges. Wiens brood men eet………….


  Maak melding

 51. En nu wat feitjes:

  The legacy of Hugo Chávez: Low growth, high inflation, intimidation!

  Chávez’s sustained electoral success is remarkable because he managed to achieve it despite a dismal economic and social performance.

  How can electoral success be achieved under such weak foundations?

  First, undermine checks and balances. You can use it to eliminate any separation between party and state, so as to make government social programs a privilege of the loyal, not a right of all deserving citizens.
  Idem dito het ‘nog te ontwerpen’ sociale programma van bouta

  Create a very large civilian army of political activists that are handsomely compensated by the state for their party work.
  idem dito in suri en ned, veel paarse troepen.

  “Judicialize” politics by using the courts to put your enemies in jail or threaten them with prosecution.
  Whahahaha, wie zou de hele VHP in de gevangenis stoppen..

  Let your collaborators steal generously, and make sure that they know you know about it. That way, they will never dare to betray you.
  Oke dan, de grondboeven, goudboeven en houtboeven idem dito in suri.

  Second, dominate the airwaves. Limit the airing of critical views with carrots, such as government spending on ads, or by threats of fines, jail or expropriation.
  Whahahahaha, limbojana, staatsradio en landverraders overzees.

  Third, in choosing your narrative, be creative. Don’t be limited by truth, reality or common sense. If your country does not have an external enemy, invent one.
  ook doorzichtig, de enemy is Nederland.

  Fourth, dehumanize your adversaries. Don’t debate them or grant them any form of moral recognition. Never extend the phrase “my fellow citizens” to include those that don’t vote for you.
  Negeer de oppositie en de overzeese critici, het welbekende landverrader alias redimoesoe syndroom.

  Ask for complete delegation of power from the “people” to their “dear leader” so that he can crush the enemy.
  Zie hier de paarse troepen op wkn.

  By skillfully mixing these ingredients you will be able to perpetuate yourself in power. You will have done so at the cost of your people’s prosperity and freedom.
  But then again, even Chávez cannot win them all.

  Mijn analyse; een vergelijking tussen het chavenisme en het boutisme.

  veel leesplezier!


  Maak melding

 52. Esmerald mi Gudu,

  jij bounty in tropische verpakking,

  gestaag groeit jou status naar grotere hoogten zie waardering van mede-posters, en jij *durft* hier weg te blijven vanwege een IDIOOT!!!!!

  🙂 jij blijft hier posten, zo is onze wens 😉


  Maak melding

 53. Aanbidders van Socialisme:het isme werkt niet in kapitalistisch westen.Zie Cuba,,N-korea..Chavez ’s aanhangers krijgen wel een baantje en zijn familie,3/4 van de bevolking leven nog in favela’s(krotjes)Dus geen rede hem te verheerlijken.


  Maak melding

 54. Elk land vult het socialisme in op zijn of haar manier.Je heb landen die het socialisme in al haar facetten,dus in extreme vorm trachten door te voeren en je heb landen die sociaal getinte elementen in de maatschappij invoeren.Nederland heeft voorheen ook heel veel sociale elementen,het solidariteits principe in haar samenleving ingevoerd.Ik noem bijvoorbeeld de rechten voor vakbonden en werknemers, het ziekenfondsstelsel van voorheen, de sociale voorzieningen voor mensen die een slechte arbeidsmarktpositie hebben en die niet uit deze positie kunnen komen, de a.o.w, de sociale woningbouw en de huursubsidie,enz. Al deze voorzieningen worden afgebouwd omdat het aftreksels zijn van het socialisme. Nederland wordt een hardvochtige samenleving waarin de sterkten met veel geld gaan zegevieren.In Surine wordt helemaal geen socialisme ingevoerd. Jullie zien spoken opdoemen.


  Maak melding

 55. En toen ROBG geen valide argumenten had op eerdere postings van o.a. Esmerald, verplaatste hij de discussie bij gebrek aan tegenargumenten van Suriname en Venezuela naar Nederland. Zwaktebod!


  Maak melding

 56. Who cares, Chavez probeerde de positie van de arme mensen in Venezuela te verbeteren.Hij is hierin gedeeltelijk geslaagd en de rijken moesten een deel van hun rijkdom inleveren.Ook miljoenen arme Amerikanen, dus in de VS, hebben voordelen gekregen door de projecten van Chavez. De mensen kregen goedkope electriciteit en brandstof aangeleverd voor de verlichting en verwarming van hun huizen(krotten).Ook een groot aantal arme Amerikanen kregen studiebeursen om artsen opleidingen te gaan volgen aan universiteiten in de VS, Cuba, Venezuela, Mexico,Colombia,enz. Waarom denk je dat dominee Jesse Jackson aanwezig was bij de begrafenis van Chaves.


  Maak melding

 57. @RobG: Waarom is de criminaliteit dan toegenomen en worden bij de rijke vaker ingebroken en erger nog overvallen en worden huizenbezitters ook nog vermoord?

  Vertel me dit eens!! Ja afgunst zal het zijn.


  Maak melding

 58. ROBG:Met alle respect, ik ga niet met je in discussie over het land Venezuela.
  Ik ken het land en de bevolking van binnenuit, kwam er tot in mn tienerjaren minimaal 1 vaak 2x perjaar in Caracas Las Piedras en Merida en Baraquisimeto. Nu iets minder.
  En heb vrijwel wekelijks contacten via de email sociale media skype en internet, dus give me a break!


  Maak melding

 59. Esmerald, voor alle duidelijkheid.Ik woon en werk in Nederland en ik ben zeer kritisch bij het vergaren van nieuws en informatie van Nederlandse media.Volg maar het nieuws via de media in Nederland en vergelijk het met het nieuws dat verstrekt wordt via de media van Belgische of Duitse.Ik ben nog niet uitgepraat over dit onderwerp.Ik hoop dat de discussie verhelderend kan werken en dat jullie het belang van de vooruitgang van Suriname in zullen zien.


  Maak melding

 60. RobG,
  Volgens mij heb jij de reactie van Esmerald van 8 maart 17-42 uur niet goed tot jou door laten dringen.
  Ook dit kaarsje zal uitgaan net als anna_z , die verhalen die deze figuren rondbazuinen kunnen ze niet lang volhouden, men zegt leug ens hebben korte benen.
  Rob ook in Amerika of Holland zal je mensen tegen komen die sympathie hebben voor Chavez, Hitler,Saddam,Idie Amin,bouterse,stalin.


  Maak melding

 61. ROBG: Whatever! Ik ga alleen met mensen in discussie over VENEZUELA MI GRAN PAIS die weten waar ze over lullen, en niet van die lui die het hebben van wat hun LIJDER wannabee in OCER of op de berm staat te bleren.


  Maak melding

 62. Hahahaaaaa, de media in Nederland hebben het weer gedaan.
  RobG, ik noem jou vanaf vandaag een paarse uilskuiken, kijk naar de media in jou eigen land en die in Venezuela dan piep je anders yu buriki.
  Limbo laat zien hoe je een volk bakken met zand in de ogen kan strooien.


  Maak melding

 63. Chaves heeft geld uitgegeven die er niet was.Gevolg devaluatie.Jaren ’80 gaf bout geld uit dat er niet was.Gevolg ontwaarding van het geld.Heel veel nullen op de biljetten en nullen in de regering.


  Maak melding

 64. aah….de zg sociale agenda van de megagraai partij is een dekmantel om de massa te lokken in de gouden kooi. Alles vrij maar arm blijf je omdat alleen de lijder zijn eigen mensen rijk maakt en houdt.
  Fundamentedl wordt de economie niet sterker. Het gaat om het bespelen van de massa tegen een zg elite die hen zg uitbuit.
  Maar de zg elite in Su bestaat nu feitelijk uit cocaine dealers,zwendelaars van grondpercelen en hen die voor de lijder de vieze klussen opknappen. De vergelijking in Su loopt krom want
  het gaat allemaal om de macht en die te behouden. De arme massa die zijn eigen cipier kiest.


  Maak melding

 65. Het dringt steeds meer tot me door. We hebben op dit forum te maken met een serieus probleem, namelijk een intellectueel probleem.Er zijn mensen op dit forum actief die het verschil tussen het economisch beleid van president Bouterse en het door wijlen president Chavez gevoerde economisch beleid niet kunnen inzien.Het ontbreekt ze aan de geestelijke kracht, inzichten en competenties om op een hoger niveau vraagstukken m.b.t. Suriname zonder vooroordeel te bespreken.Deze mensen zijn mijn inziens om president Bouterse verstandelijk en emotioneel geblokkeerd.EN ONTKEN HET NIET!!!!!!


  Maak melding

 66. meneer Robg, moet je dan intellectueel zijn om bouterse en zijn gang bang te begrijpen. Ik wil bouterse en co niet eens begrijpen. Deze mensen boeien me ook niet. Het is een verrotte zooitje wat daar zit.


  Maak melding

 67. ROBG:Er zijn ook figuren vrijwel allen paarse schapen en kuddedieren met primitieve gedachtengangen die van de werkelijkheid zijn losgeraakt, behorend tot een arm en sneuvolk die kiezen voor een sardientjesabehandeling van hun zgn lijder en verworden zijn tot politieke zombies.Ik heb met ze te doen.


  Maak melding

 68. RobG, Heb je weer Ka van DiDiBri Bouta gegeten? Elke dag een beetje noh? Geen wonder dat je brein te klein is en je uit je mond stinkt.

  Hoe kom je anders tot de volgende onzin: ‘intellectueel probleem, competenties, gebrek aan geestelijke kracht, gebrek aan inzichten, verstandelijk en emotioneel geblokkeerd.’

  Je hebt niet eens door dat je hiermee jezelf, de regering van Suriname en de vazallen van DiDiBri Bouta beschrijft, waaronder zijn criminele zoon, die hij op cruciale posities heeft benoemd. De mensen op dit forum hebben veel meer in huis, vermoed ik. En beter nog, ze weten goed het verschil tussen goed en kwaad, iets waar ik bij jou en je geliefde DADA Bouta geen verschil tussen zie.


  Maak melding

 69. Rare jongens die NDPers ze praten ALLES van DADA goed!

  Maar die uitgeproken tegenstanders “nô tan na bakka” zij praten ALLES van Olland en de US goed!

  Je zal het er maar mee moeten doen!


  Maak melding

 70. @Bifa en @Sankofa, als de regering Venetiaan-Sardjoe een wanprestatie heeft geleverd en door de bevolking is weggestemd dan hebben ze dat aan hun eigen falen te danken.Ik kijk naar het economisch beleid van de huidige regering en de werkprocessen die plaatsvinden waardoor er goede resultaten worden geboekt. Bespaar me de inhoudsloze commentaren.Ik houd niet van praten in het luchtledige, gezwam in de lucht, inhoudsloze prietpraat,enz. Jullie mogen voortdobberen met het NieuwFront tot de volgende verkiezingen.Ik wens jullie geluk.


  Maak melding

 71. RobG:”We hebben op dit forum te maken met een serieus probleem, namelijk een intellectueel probleem”

  Even een teiltje……..


  Maak melding

 72. Robby,
  Mijn uitgesproken neutraliteit wordt danig op de proef gesteld met lieden die reageren zoals jij doet!

  Het is dat ik niet in het kamp van Henk en Koos geplaatst wil worden!
  Maar tart me niet!!


  Maak melding

 73. “Ik kijk naar het economisch beleid van de huidige regering en de werkprocessen die plaatsvinden waardoor er goede resultaten worden geboekt.”

  Robby, pas over enkele jaren zullen we kunnen spreken over resultaten nu zijn het de resultaten van de vorige regering!!
  De beslissingen elke door Dada (niet)zijn genomen kunnen we wel beoordelen!


  Maak melding

 74. Sankofa,

  Je bent al in ons kamp want je bent neutraal. Dat betekent dat je met je ene voet bij mij, Henk Molenaar, GMAP, Koos de Jong, Wiep-Ding, Who cares, Blaka Bakra, Neus, Ray, Esmeralda, en nog velen meer staat en met de andere gauw genoeg ook. Dus hou op met dat neutraal zijn anders willen we je niet meer.


  Maak melding

 75. Beste Bifa
  Vele die jij hier opsomt zijn zo stellig overtuigd van hun gelijk en zelden of nooit roepen zij iemand terug als deze gene onzin verkondigd!!

  Ik ben veels te eigenzinnig!

  Ik ben géén naprater en ik laat me niet denigrerend uit naar geen enkel volk laatstaan het Surinaamse volk(waar dan ook ter wereld)!


  Maak melding

 76. Romeo Hoost-GMAP,laat je goed doorlichten door een zeer ervaren psychiater.Je bent emotioneel en geestelijk totaal in de knoei. De werkelijkheid ontgaat je helemaal omdat je een waas voor je ogen ziet wanneer de naam Bouterse wordt genoemd.

  Op een Amsterdamse radiostation vertelde je zaterdagavond dat je op de Venezolaanse televisie Bouterse helemaal niet heb gezien.Je suggereerde direct dat hij niet welkom was.

  Hoost je bent ziek, niet een beetje maar behoorlijk geestelijk ziek. Op internationale tv-zenders en ook op de Venezolaanse t.v. zag ik beelden hoe Bouterse werd ontvangen op het vliegveld van Caracas. Vervolgens zag je ook beelden van zijn ontvangst op de plek waar alle hoogwaardigheidsbekleders aanwezig waren bij de uitvaart-ceremonie. Hij werd luid aangekondigd en voorgesteld als de president van de republiek Suriname.

  Hoost, het gaat niet goed met je.De werkelijkheid ontgaat je. Het ergste is dat je vrienden niet durven in te grijpen om je bij een psychiater af te leveren.


  Maak melding

 77. Esmerald, het artikel van Ricardo Hausmann maakt helemaal geen indruk op mij.Hausmann, is Venezolaan van geboorte en zijn voorouders waren Duitsers.Hausmann behoord tot de 1500 rijke (Europese )families die 90% van alle rijkdom en het vruchtbare van Venezuela in hun bezit hebben.De arme Indianen,Mestiezen en Afro-Venezolanen bezaten niets.

  De vergelijking die je maakt tussen het Chavisme en het Boutisme slaat nergens op.Begin me maar te vertellen wat het Boutisme is?
  Wat ik ook raar vind is de bewering van een aantal van je vrienden dat Bouterse Suriname tot een socialistisch land wil omvormen.Alleen al op grond van hun beweringen en de reacties die ze geven op postings geven mij de indruk dat we te maken hebben met een intellectueel probleem.Ze kennen niet eens de betekenis van het woord’ socialisme’.Vertel me dan hoe je met deze personen moet discussieren?


  Maak melding

 78. RobG,
  Vertel jij mij hoe je kan discusseren met personen die een vraag beantwoorden met een weder vraag?
  Geeft jij maar antwoord op de vraag wat socialisme en Revolutie betekend in de ogen van die paarse idioten.


  Maak melding

 79. @Bryan
  Dank voor uw opmerking. Ik kan u vertellen dat ik zeer verheugd ben dat wij ons recht op vrije meningsuiting kunnen ventileren. Er wordt gediscusieerd over verschillende onderwerpen en u mag ook reageren. U hoeft niet met ons eens te zijn en als er dingen worden gezegd die u niet bevallen, dan verschijnt u niet op deze website. Dan gaat u voor mij part tuinieren of in de bar hangen. Ik mag waterkant ook een ‘kletsforum’ noemen. Ook dat is uw goed recht.

  Groet

  Plato


  Maak melding

 80. ROBG: Onze Venezuela specialist wannabee!
  Hausmann is Venezuelaan van geboorte en zijn voorouders waren Duitsers. ROBG: NOU EN??????????
  ROBG Behalve de Indianen komen alle voorouders van Venezuelanen elders vandaan, net zoals jij een geboren Surinamer bent maar je voorouders elders vandaan zijn geplukt tenzij je 100% Indiaans bloed hebt.
  En de zgn rijke Europeesche families bezitten 90% van alle rijkdom NOU EN???
  Misschien hebben ze er hard voor gewerkt en zijn ze generaties lang bezig geweest om vooruit te komen, en niet achterover hebben zitten leunen,of zich bezig hielden met elke zondag tot god bidden om hun geld en goederen te geven of op de overheid zaten te wachten en doordeweeks zich bezig hielden met enkel en alleen hoereren kinderen maken terwijl ze geen cent te makken hebben, met in hun achterhoofd dat god zorgt,geindoctrineerd door de haa tkatholieken, en verschillende vrouwen op nahouden.De Immigranten in Suriname met name de nazaten van de voormalige contractarbeiders en de nieuwe immigranten, Chinezen Brazilianen, Libanezen etc. daar zie je hetzelfde fenomeen, die zijn de zgn waarachtige Suris al mijlenver vooruit gestreefd door hard werken, terwijl bepaalde groepen zich bezig houden met list bedrog fraude, drugssmokkel, berovingen overvallen, en om maar niet te spreken van de witteboorden criminelen in het parlement en de regering.
  En het socialisme van Hugo Loco Chavbez is morsdood! De theorie was een succes maar economisch een FIASCO.
  En je DDB heeft niet de Charisma of politieke genialiteit van Hugo Loco Chavez om ook maar iets voor Suriname te betekenen, behalve op de berm een stel zwakzinnige paarse schapen bagger,b*llsh*t projecten en luchtfietserij te verkopen, die dat alles als zoete koek slikken net als een 2e koekje nemen bij de koffie. En dat soort debielen met een laag zelfbeeld komen hier ook dagelijks langs op dit forum. Zo asjeblieft and have a nice day!Wie aan Venezuela en Caribisch Nederland komt komt aan mij!!!


  Maak melding

 81. ROBG: Nogmaals een dringende oproep aan jou om je bezig te houden met waar jij goed in bent, en dat is je bezighouden met je Turkse lellebelletjes in Istanbul!


  Maak melding

 82. tenslotte is de man zelf ten onder gegaan en een puinhoop achter gelaten en dat zal onze moordenaar 8-12-1982 ook doen..

  gelukkig is niemand blijvend,doch tijdelijk aanwezig..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.