Illegale Guyanezen liften met brandweerwagen

22

PARAMARIBO/TOTNESS, 7 mrt – Brandweerlieden zijn op heterdaad betrapt bij mensensmokkel. Volgens de politie zijn de spuitgasten in het district Coronie aangehouden. Zes Guyanezen die langs illegale weg het land binnenkwamen, zaten in een brandweerauto. Het dienstvoertuig was met loeiende sirene de politiecontrole bij het plaatsje Burnside gepasseerd. De politie rook op gegeven moment lont.

Van een brandmelding was geen sprake. Ook was een andere auto met daarin een bekende mensensmokkelaar voor controle gestopt. Dit gebeurde kort nadat de brandweerauto voorbij raasde. De politie ging de brandweerlieden achterna en reeds de wagen klem. Onder de zes Guyanezen bevond zich een kind van vier. De oudste illegale is vijftig jaar. Op het kind na, zitten ook de buitenlanders vast. Intussen heeft minister Edward Belfort van Justitie & Politie maatregelen beloofd.

De brandweerlieden/mensensmokkelaars hangt mogelijk ontslag boven het hoofd. “We gaan de zaak onderzoeken. Als blijkt dat de mannen zich werkelijk schuldig hebben gemaakt hieraan, kunnen we niet verder met ze. Het dienstvoertuig is niet voor zulke dingen bestemd “, zegt Belfort tegenover de Ware Tijd. De politie controleert regelmatig het verkeer vanuit de grensplaats Nickerie. Eerder op de dag waren al illegalen uit een passagiersbus verwijderd.

22 REACTIES

 1. Forummers, Odi odi.

  Waarom doen die (spuitgasten) dit?
  Tijdens het uitoefenen van je werkzaamheden zulke geintjes uithalen kan gewoon niet.
  Wat zullen die (spuitgasten) straks verklaren?

  NEKS NO FOUT!
  Dus 5 volwassenen en 1 minderjarige, allen met de Guyanese nationaliteit.

  Alleen vraag ik mij in deze af of ze daadwerkelijk (illegaal) zijn in Suriname.

  Blijkens CARICOM overeenkomst:

  Vrij Verkeer van Bekwame Burgers i.h.k.v. Caricom overeenkomst.
  http://www.gov.sr/media/431809/vvp_brochure_2012.pdf

  Of waren die (spuitgasten) ook bezig met een andere illegale verboden transport?
  En om de zaak te camoufleren werden de Bekwame Burgers uit Guyana dan gratis vervoerd naar richting…..!!!


  Maak melding

 2. Het voorbeeld door prominente figuren wordt gevolgd dus niets nieuws. Zoals altijd geldt in Suriname “if joe saka spang dang ala san de mogelijk”
  Waar maken wij ons druk om zou je denken.
  Stelen en bestolen worden is schering en inslag en dus kan dit er wel bij. gebeurt dagelijks onder het oog van justitie. Zelfs PA’s en Politie en leger doen dit. Kijk naar ordening goudsector ga daar maar dieken en kijk wat uit die beerput stinkend naar boven komt.


  Maak melding

 3. Eerst was het:
  Houdt het Hoofd Koel in het Kokosdistrict Coronie.

  Nu staat Coronie in Brand en vliegen de SPUITGASTEN met WATER en al, het Kokosdistrict voorbij.

  Maar de GEEST van PAPA COLIN hielt ze tegen in Burnside.


  Maak melding

 4. lees ook Politie mishandelt gehandicapte tot bloedens toe no spang.com

  Ben benieuwd welke scenario belfort heeft klaarliggen iov de wolf….


  Maak melding

 5. @Abaisa, weet wat je schrijft, omdat onder Santhoki deze mensen wel werden opgepakt.
  Zowel in de stad als in Coronie. Weet je wat men toen zei? Santhoki gaat te hardhandig te werk en moest het anders aanpakken.


  Maak melding

 6. Waarom zo een kabaal over een paar buren die bij je op visite zijn.Maken jullie je druk om de Chinezen die het land leeg roven en een vrij brief hebben om te komen en te gaan.Hier zegt de leeghoofd leg mij geen obstakels in de weg.Suriname zou een hechte band moeten op bouwen met zijn buurlanden in plaats van zich te richten op Europa.


  Maak melding

 7. Het lonen structuur in Sur.is van dien dat een normale leven pas mogelijk is als er naast de reguliere baan ook wat bij gehosseld kan worden.Door Brahim en Hoefdraad zulke salarissen toe te kennen zijn er scheve verhoudingen ontstaan in loon en prijs in de winkel.De chinees op de hoek[hij scheldt heel erg]denkt dat wij allen SRD 80.000 ontvangen.


  Maak melding

 8. sjeeses wat een idioten op dit forum soms. vrij verkeer bestaat tussen de Caricom landen, maar 1. je moet wel langs een officiele grenspost met immigratie en douane (en deze mensen kwamen het land door backtrack binnen; 2. vrij verkeer geld voor bepaalde beroepen: mensen die zijn afgestudeerd van universiteiten en journalisten. read something before you crank open your piehole.


  Maak melding

 9. minister,Belfort
  als het aan mij gelegen had ,zou ik niet aarselen om die spuitgasten te ontslaan, bij zulke overtredingen is het noodzakelijk voor onmiddelijk ontslag.
  als ik het goed hebt heeft een forum bezoeker een tijd geleden aangegeven om grens bewakings posten in noord, zuid , west , en oost suriname op te zetten ter bevordering van veiligheid en zulke praktijken als smokkel en mensen smokkel”waarom overlegt u niet met de regering om dit ook uit te voeren,dan weet ik zeker dat zulke handelingen minder of niet meer zal gebeuren.
  laat zien dat wij ook een stakke belijd kunnen hebben en de zaken niet laten verslappen.

  ik dank u voor u aandacht.
  *%


  Maak melding

 10. Als de sirene niet keloeid had waren de Kuyanezen zonder probleem binnen kekomen.
  Domme Kolonianen!
  Ma die sirene loeit nooit want in Kolonie is er nooit brand, te weinik huizen.


  Maak melding

 11. sjeden!

  sjeeses wat een idioten op dit forum soms. vrij verkeer bestaat tussen de Caricom landen, maar 1. je moet wel langs een officiele grenspost met immigratie en douane (en deze mensen kwamen het land door backtrack binnen; 2. vrij verkeer geld voor bepaalde beroepen: mensen die zijn afgestudeerd van universiteiten en journalisten. read something before you crank open your piehole
  goed gezien man


  Maak melding

 12. Whahahahahahaha, hilarisch………

  Ach man, laat die arme mensen binnen, met of zonder ‘papieren’.
  Hoe meer zielen hoe meer vreugde.

  Chinezen
  Filipijnen
  Turken
  Marokkanen
  Guyanezen
  Brazilianen
  Colombianen
  Haïtianen
  Afrikanen
  Amerikanen.
  Alles wat op …en eindigt mag naar binnen.
  One big happy family….
  Suri is hot & booming, echt wel!!!!

  Enne, geen plaats voor surineds in Eldorado……, helaas Nederlanders eindigt niet op ..en, whahahahahahahahahaha…


  Maak melding

 13. Wat een gezeur zeg omtrent illegale brandweerlieden spuitgasten of gewoon mensensmokkelaars, Goed dart ze gepakt zijn moeten ze met alle criminelen in Suriname doen, dan wordt het een keer veilig, dus regering oppakken en opsluiten die handel, goed gedaan agenten van controle punt Coronie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.