‘Dag van nationale rouw in Suriname vanwege overlijden Chávez’

94

PARAMARIBO, 7 mrt – De regering van de Republiek Suriname heeft morgen, vrijdag 8 maart 2013, afgekondigd als Dag van Nationale Rouw. Dit naar aanleiding van het overlijden van de Venezolaanse president Hugo Chávez afgelopen dinsdag. Dat staat in een verklaring van het Surinaamse ministerie van Binnenlandse Zaken.

“Gelet op de hechte band tussen de president van de Republiek Suriname de heer Desiré D. Bouterse en de overledene en in het bijzonder de goede banden tussen de beide landen, is het eerdergenoemd besluit genomen” aldus het ministerie.

Met maatregelen als het halfstok hijsen van vlaggen en een aangepaste programmering van radio en tv-stations, wil de Surinaamse regering medeleven en solidariteit betuigen met de regering en volk van de Bolivariaanse Republiek van Venezuela. Chávez is 58 jaar geworden en wordt vrijdag begraven.

Zie ook ‘Bouterse met Zuid-Amerikaanse leiders bij begrafenis Chávez‘.

94 REACTIES

 1. Wat is dit voor NONSENS!!!
  Chavez is geen burger van Suriname geweest!!
  Chavez is gewoon een persoonlijke vriendje van bouta geweest en niet van Suriname!!

  WAAROM GEEN ROUWDAG VOOR DE 8DEC SLACHTOFFERS!!!!
  WAAROM GEEN ROUWDAG OP 25 FEB 1980!!!
  WAAROM GEEN ROUWDAG VOOR DE MOIWANA SLACHTOFFERS!!!!
  WAAROM GEEN ROUWDAG OP DE DAG DAT DE BOUTA AMNESTIE WERD AANGEKONDIGD!!??

  WAAROM EEN ROUWDAG VOOR EEN VREEMDE DIKTATOR IN SURINAME HOUDEN!!??

  WAAROM houdt de NDP geen rouwzitting op het NDP HOOFDKWARTIER IN CARACAS,VENEZUELA,OF GEWOON TE OCER!!
  Waarom moet het volk van Suriname gedwee een rouwdag gaan houden voor een vreemde die niks heeft betekend voor Suriname!!!!!


  Maak melding

 2. Chaves was een held. Hij stond klaar om velen te helpen.De zwakbegaafde beesten kunnen moord en brand schreeuwen, maar ze hebben geen macht in Suriname en in Nederland om deze dag van NATIONALE ROUW tegen te houden


  Maak melding

 3. @Koosjer

  Hij was een soort NDP held!!
  En natuurlijk gaan wij surinamers het niet tegen kunnen houden want het werd per decreet aangekondigd. En als je je niet eraan houdt of als protest de straat zal opkomen dan liggen de KOGELBRIEVEN al klaar om je te groeten ,of je krijgt gewoon een kogel door je kop,of wordt je midden in de nacht uit je bed gesleurd en dan afgemaakt in Fort Zeelandia!!

  Als ik jouw reaktie leest dan huiver ik ,het komt over als een soort BEDREIGING!!


  Maak melding

 4. Hee koosjer, venezuela is een grote olie producent. Mensen leven nog steeds in armoede. Vermogende mensen vluchten het land weg. Gevolg het land zit vol met arme sloebers. EN DAT IS OOK CHAVEZ.


  Maak melding

 5. beste Henk Molenaar,

  dat is toch al ruim bekend dat deze didibri goed gestoord is..belachelijk gewoon en dat de surinaamse samenleving dit gewoon pikt.


  Maak melding

 6. 1 ding staat vast en dat is dat de vlag ZEER zeker NIET halfstok gaat hangen bij het overlijden van de wolf, INTEGENDEEL….A ZAAL O BOSSSS


  Maak melding

 7. Beste Koos,

  Dit kost overheid en bedrijfsleven miljoenen.

  En dan nog 1 dag van te voren aankondigen zo dat je geen afspraken kunt afzeggen en opnieuw moet inplannen….

  Te gek voor woorden


  Maak melding

 8. Knettergek is deze bouta!

  Een dag van rouw voor zijn portemonnee zal hij bedoelen.
  Bouta wie zal je in 2015 steunen, want chavez is er niet meer.
  Volgens de Internationale berichten ging je stiekum naar Venezuela om geld op te halen voor je ‘bruine bone parties’.

  Knettergek, wat voor affiniteit heeft de gemiddelde suri met Venezuela?


  Maak melding

 9. Deze man in gek en beste surinamers hij gooit stront in jullie ogen. Pas op zou ik zeggen.
  A mang disi e siki , nog durven sommige suri s te zeggen dat hij goed doet.
  A tang so
  Trouwens waarom gaat bouta niet naar de begravenis,: hij is niet welkom want behalve chaves kent niemand bouta in venezuela.


  Maak melding

 10. Een dag van nationale rouw afkondigen, te belachelijk voor woorden, voor normaal denkende mensen, maar zo’n dictaat past wel bij D.B. wat dat betreft konden Bouterse en wijlen diktator Chavez zo goed met elkaar overweg, soort zoekt soort


  Maak melding

 11. Koos je bent een debiel.je kan er helaas niets aan doen.Het zit eenmal in je genen.Je hebt dezelfde genen als Whocares,GMAP,Esmerald,Jack Russel,Ray en noem maar op.Tegen jouw domheid is niets opgewassen.Een nationale rouwdag houdt niet in dat iedereen vrij is. Dus dommie, de bedrijven gaan niet dicht en de scholen worden niet gesloten.


  Maak melding

 12. Dit snap ik niet, Chavez komt te overlijden, ok tot daar aan toe, maar wat hierboven staat waar slaat het op, gaan ze dit ook doen als een andere staatshoofd komt te overlijden in Zuid Amerika, dit gaat wel erg ver, ik zou wel willen weten wat de man op straat er over denkt, maar goed.


  Maak melding

 13. Hallo jij hierboven.
  Wie denk je dat je bent om mijn nick te misbruiken.
  Geef je commentaar en laat mij erbuiten.

  Gesnoven debiel!!!!!


  Maak melding

 14. @Koosjer

  Of men vrij is bij de nationale rouwdag van Chavez of niet…
  DE VRAAG IS WAAROM MOET BOUTA EEN NATIONALE ROUWDAG AFKONDIGEN VOOR EEN VREEMDE MET EEN VREEMDE NATIONALITEIT!!
  WAT HEEFT DIKTATOR CHAVEZ VOOR SURINAME EN DE SURINAMERS GEDAAN ?!! HET ENIGE DAT WIJ WETEN IS DAT HIJ EN BOUTA GOEDE MAATJES WAREN EN VERDER IS ER NIKS BELANGRIJKS TE MELDEN over CHAVEZ DAT SURINAME AANGAAT!
  Wat zullen OBIANG ,RAMOTAR,de presidenten van Haitie,Brazilie ,argentinie ,chilie ,columbia[farc] de gebroeders ,castro van Cuba blij zijn met bouta. Ze zijn verzekerd ,alvast dus, voor een nationale rouwdag in Suriname,gewoon voor zomaar!!
  KOMT ER VOOR JOUW OOK EEN NATIONALE ROUWDAG ALS BURGER VAN SURINAME DAN?!

  SURINAME,WAARHEEN!!!!!???


  Maak melding

 15. Nou ik zit niet bepaalt te rouwen om de dood van dictator Chavez. Verder hoop ik dat Bouta en al zijn hersenloze en kontlikkende aanhangers ook spoedig aan hun einde komen op een heel akelige en pijnvolle wijze. Dat zou namelijk hun verdiende straf zijn.


  Maak melding

 16. Het overlijden van Chavez is een verlies voor zijn land,maar ook voor de regio.Ik vindt hem een held,die niet bang was voor de groot machten. Maar om een dag van nationale rouw voor hem uit te roepen gaat mij toch een beetje te ver.


  Maak melding

 17. Ray, je hebt gelijk en dan ook nog gaan bepalen wat de radio en tv uitzendingen moeten weergeven.

  @Koosjer, een ieder bepaald zelfs of hij of zij iets met de dag willen gaan doen zonder macht.
  -Denk je soms dat Bouterse geert zal worden in Venezuela als hem iets zou overkomen??ik dacht het niet.

  =Persoonlijke vriendjes hebben moeten NIET gemengd worden met politiek en het hele volk erbij gaan betrekken.


  Maak melding

 18. Zoek de verschillen:

  Chavez probeerde in 1992 via een coup de macht over te nemen in Venezuela. Na 2 jaar gevangenschap kreeg hij amnestie (!). Daarna ging hij de politiek in en door zijn (loze) beloftes aan het volk en zijn volksmennerij wist hij de macht naar zich toe te trekken. Hij was een agitator en demagoog met een hoog “bermgehalte”. Hij bemoeide zich meer met de omringende Latijns-Amerikaanse landen dan met zijn eigen volk, dat ondanks de grote olie-inkomsten voor het overgrote deel nog in armoede leeft. Chavez voelde zich het alter ego van Bolivar zelf. Veel vooral Caribische landen zijn afhankelijk van de Venezolaanse goedkope olie en zijn zodoende, misschien tegen beter weten in, in de schoot geworpen van de gedachtengang van Chavez. Hij heeft zijn politieke vriendjes dus gewoon “gekocht”. Chavez heeft tijdens zijn regeerperiode een groot deel van zijn familie geaccommodeerd op vitale plaatsen in het overheidssysteem. Op economisch gebied heeft hij Venezuela bijna geheel van de moderne westerse wereld geïsoleerd en de binnenlandse economie te gronde gericht. Alleen hijzelf, zijn familie en zijn directe partijgenoten hebben garen gesponnen bij de olie-inkomsten, die, hoe controversieel dan ook, voor een groot deel afkomstig zijn van de Verenigde Staten. Die betalen namelijk het volle pond voor de Venezolaanse olie. Mochten de Arabische landen besluiten om het quotum te verhogen en de olieprijs binnen OPEC zodoende te verlagen, dan zal Venezuela verder wegzinken omdat de inkomsten dan ook navenant zullen dalen. De Venezolaanse economie is voor 96% afhankelijk van de olie-inkomsten. Chavez heeft dus op één paard gewed. En zoals men in Suriname zegt: Als het gras groeit, sterft het paard. Gezien een jaarlijkse inflatie van 23% en een devaluatie van de Bolivar sinds 2008 met 2/3 hangt dit schrikbeeld als een molensteen om de nek van de huidige en komende regeringen. En niet te vergeten het volk, waarvan wordt gezegd dat zij Chavez onvoorwaardelijk steunden in zijn strijd tegen armoede. Er zijn absoluut geen aanwijzingen dat het volk het onder Chavez het er beter op heeft gekregen. Integendeel. De ideeën van Bolivar neigden sterk naar het communisme. Chavez zei eens: “Ik ben geen marxist, maar ik voel me wel marxist”. In dat kader is het ook niet vreemd dat hij de grondwet wijzigde volgens het Bolivariaanse (lees: communistische) systeem.

  Dit zijn gewoon feiten. Iedereen heeft het recht erover te denken hoe hij/zij wil. Echter, het zou verstandig zijn de vinger aan de pols te houden.


  Maak melding

 19. De Venezuelanen die ooit van de naam Bouterse gehoord hebben kan je op een hand tellen. En dat zijn Wijlen Chavez en en crimicolors.
  Ik raad ierdereen aan om naar de nieuwsuitzendingen van TVE uit Spanje te kijken, waar de dood van Chavez en de politieke Economische situatie van Venezuela grondig belicht worden.
  De eenzijdige berichtgeving in Su en Ned die huilende Chavez aanhangers laat zien,word weggevaagd door de tegenstanders van Chavez en zijn Socialistische politiek die aan het woord komen, en meestal in stilte juichen dat Chavez er niet meer is. En deze groep vormt minimaal de helft van de Venezuelaanse bevolking.


  Maak melding

 20. Het zou volgens mij gepaster zijn een “Dag van Nationale Rouw” voor het Venezolaanse volk te houden, en NIET wegens het overlijden van Chavez.


  Maak melding

 21. We zitten niet alleen opgescheept met een moordenaar als president, maar ook nog met een psychopaat, met die grote onzin om er een dag van te maken van Nationale rouw, als of bouterse belangrijk was voor die andere couppleger Chavez, en mocht bouterse binnenkort de pijp uit gaan zal Venezuela dan ook in diepe rouw gedompeld zijn? denk van niet, want wie kent bouterse in Venezuela? nobody.


  Maak melding

 22. Voor mij persoonlijk is het in ieder geval morgen een feestdag, en mocht bouterse ook aan de beurt komen, dan heb ik een week feest. opgerot met al die ex militairen en hun zogenaamde revolutie.


  Maak melding

 23. ik ben een fan van bouterse,maar dit vind ik echt te ver gaan.

  hoe zo nationale rouwdag? is ramdin steunen voor de functie bij oas niet iets beters?iets dat ons vooruitbrengt?

  we moeten ons bezighouden met belangrijkere zaken
  ik weet zeker,dat als ddb ooit komt te sterven,geen enkelland een dag van nationale rouw aankondigt(niet dat hij zo gehaat is),maar come on! wie is hij?en wie is chavez dat we dit moeten doen?

  Hou van je land!!!!


  Maak melding

 24. Mensen, niet zo hardvochtig!
  Hoe zou jij je voelen als jouw dealer plotseling afhaakt?
  Dan zit je goed in de puree.
  Vind maar zo gauw een ander. Let maar op de eerste afkickverschijnselen: waanzin roepen zoals “nationale rouwdag”.


  Maak melding

 25. Elke dag schijt bouterse op jullie hoofd, hij heeft duidelijk Ka aan jullie mening en hoe jullie over denken, bouterse denkt voor die sakasaka don buriki..
  Het is toch te gek voor woorden wat deze megalomaan doet, zolang jullie als domme makke lammetjes apathisch zitten kijken hoe deze massamoordenaar op jullie neer kijkt, Net zolang zal hij op jullie hoofd poepen.


  Maak melding

 26. arme arme surinamers. Hoe willen jullie ooit nationaal en internationaal serieus genomen worden. Zolang deze malloot in de picture blijft zal het niet gebeuren.


  Maak melding

 27. Wat een commentaar en kabaal van onmachtigen om de nationale rouwdag in Suriname.Holle vaten klinken het hardst.Koosjer heeft gelijk . De tegenstanders zijn machteloos, kunnen deze dag in Suriname niet tegenhouden. Met de staart tussen de benen gaan de tegenstanders moeten aanschouwen en moeten accepteren dat de NDP uitgroeit tot de allergrootste en allerbelangrijkste partij van
  Republica Surinam!


  Maak melding

 28. Sodemieter toch op lullkoek!! wat een hufter die mafkees!!

  Waarom geen nationale rouwdag per 8 december?? en wat Ray bovenstaand noemt!!!
  deze hufter krijgt ook geen plek in de Hel!!!

  Hij moet door de WC-pot doorgespoeld worden!!! In de Septintank dus!!!!

  @@ Ray je hebt het goed gezien!!


  Maak melding

 29. Bouta heeft zijn Flikker partner kwijt geraakt, vandaar een nationale rouwdag!! wat heb ik en de SU”s met die Homo te maken? opkrassen!!!


  Maak melding

 30. @RobG
  “de NDP uitgroeit tot de allergrootste en allerbelangrijkste partij van
  Republica Surinam!”

  Het kan in één keer afgelopen zijn. Gisteren in Venezuela. Morgen in …..???
  Wie zal het zeggen?
  Maar zelfs ijdele hoop doet leven, blijkt.


  Maak melding

 31. Een nationale rouwdag voor een persoonlijke vriend van onze president!
  Sranan mang wordt wakker! Waar gaat deze grootheidswaanzin eindigen?


  Maak melding

 32. ROBG: Je kent vast en zeker het liedje van Marco Borsato, De meeste dromen zijn bedrog!
  Ook de meest fervente aanhangers van drugsdealer, massamoordenaar, analfabeet en fraudeur DDB zullen op een dag het licht zien, en hun LIJDER als een baksteen laten vallen.


  Maak melding

 33. RobG: Zelf enkele fanatieke Bouterse aanhangers spreken schande van deze belachelijke dag van rouw.

  Jij blijft als een domme blinde en dove hond achter je baasje lopen…

  Je bent te triest voor woorden


  Maak melding

 34. @Wan bon
  Je zegt:”Het kan in één keer afgelopen zijn. Gisteren in Venezuela. Morgen in …..???
  Wie zal het zeggen”?

  Morgen ZEKER ook in …… Suriname!
  Maar WIE is aan de beurt?
  Misschien NIET wat je NIET denkt!
  Voor ons allen een VRAAG maar voor één,de ALMACHTIGE,een weet!!!!
  Die zal het zeggen!


  Maak melding

 35. Bouterse vliegt morgen naar Venezuela met zijn prive SLM kist.

  Staan er weer honderden passagiers op Schiphol en Zanderij met uren vertraging…

  Wannabet?


  Maak melding

 36. RobG, onder leiding van Bouterse zal suriname zich internationaal nog verder isoleren. Hij was al niet welkom op de ACP meeting, de meeting in Chili mocht hij ook niet aanwezig zijn en de EU sluit haar kantoor in Paramaribo. En dat is gewoon een feit.

  Iedere andere willekeurige president had veel meer uitgehaald. Bouterse komt niet verder dan Venezuela, Cuba, China en Equatoriaal Guinea. De man is beperkt in zijn bewegingsvrijheid. Dit is toch niet in het belang van het land ? of wel soms ?

  Het land draait alleen op de export van aardolie en de gunstige prijzen die voor de grondstoffen worden betaald. En wat we ook niet mogen vergeten is dat de Front regering een solide financiële basis heeft gelegd voor huidige suriname. En dit laatste wordt in record tempo door Bouterse afgebroken.

  De inkt op Chinese contracten zijn nog niet opgedroogd of Bouterse zet z’n klauw op de volgende overeenkomst of lening. Het volk wordt dicht getimmerd met allerlei overeenkomsten. De olie deal met Venezuela is daar een goed voorbeeld van. De goud deal zal de genade klap zijn. Mark my words..
  Op de pof leven en schulden doorschuiven naar volgende generaties heet dat.

  Die megalomane leider van je snapt niet hoe je een land moet besturen. Dat zeg ik niet alleen, de voltallige oppositie, Chief Executive Officer van de Surinaamse Bank (Sigmund Proeve, leger officiers, vele andere financiële experts en de sociale partners. 1 geruststelling niet alleen Bouterse is incompetent maar ook z’n ministers missen bestuurlijke kwaliteiten. Bouterse weet dat zelf ook, daarom likt hij Santhoki’s billen gretig. Hij heeft VHP in 2015 keihard nodig.

  Bouterse heeft alleen verstand van wapens, drugs en de achterkant van een varken. Ik zou zeggen, blijf hem volgen als een mak lammetje. Straks eten jullie zijn drek en verlangen jullie weer naar een fatsoenlijke regering.


  Maak melding

 37. ………..CondoleanceRegister…………

  Rust Zacht mi gudu en doe de groeten aan Winnetou & Sitting Bull als je hun tegen komt 🙂

  pasew


  Maak melding

 38. @Koosjer,
  =Chavez was een held voor “velen”, maar was deze man werkelijk voor alle Venezolanen??

  =Hij heeft huizen laten bouwen voor mensen die geen cent hoeven te betalen. Er wordt ook gecontroleerd of men een echte Chavez is of was.

  =Geen pers vrijheid in het land en je kan niet voor je eigen mening opkomen.

  =Nu al is aangegeven dat als een zender rellen bekend gaat maken wat er in Venezuela gebeurt zij hun vergunning gaan verliezen en betalen ook nog een boete.

  =Chavez bepaalde wat er in het land gebeurde en jij als burger had niets voor het zeggen.

  =Probeer Bouterse zijn ideeën maar naast die van Chavez te plaatsen. Wordt eens wakker.

  =Een ding moet je niet vergeten welk regering dan ook waar ook ter wereld, alle problemen van mensen zullen NOOIT opgelost kunnen worden.
  =Mensen zullen daarom ook zelfs actie moeten ondernemen om te gaan werken.

  –zieken, gehandicapten etc haal ik even eruit–


  Maak melding

 39. =Een stukje tekst van de opvolgers van Chavez.

  -Wil men wel of niet voorruit gaan?

  De staatsradio liet donderdag de hele dag oude toespraken van Chávez en revolutionaire liederen horen. Aanhangers van hem riepen dat de socialistische revolutie doorgaat.


  Maak melding

 40. Henk Molenaar

  Bouterse is nu echt KNETTERGEK geworden.

  Het enige land in de wereld dat een vrijdag geeft voor een ander staatshoofd
  voor het eerst in mijnleven heb ik vernomen dat een dag van rouw een vrijedag is. het is wel dat de vlaggen halfstok hangen als eer betoon. weer eens een van de zieke blauwe ogen die geen KA te dun heeft


  Maak melding

 41. @Ira
  =Chavez was een held voor “velen”, maar was deze man werkelijk voor alle Venezolanen??

  Ben je ooit een regeringsleider tegengekomen die het wel is/was?
  Iedere regeringsleider heeft tegenstanders c.q. vijanden!
  Dus jouw opmerking is een “dooddoener”!


  Maak melding

 42. @MEDUSA, ik had richting koosjer gereageerd en het woord velen staat tussen haakjes vandaar.

  Lackin zegt het volgende:::

  =De Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin, verwacht dat het Surinaamse volk op gepaste wijze medeleven zal tonen aan de Venezolanen. ”Ons hart gaat uit naar de kinderen en overige familie van Hugo Chávez, maar zeker ook naar het Venezolaanse volk.”

  =Hoe zit het met die 15 moorden waarvan zijn baas nog steeds niet naar de rechtbank is geweest. DEZE MENSEN HEBBEN OOK GEZINNEN….


  Maak melding

 43. @MEDUSA:
  Je haalt mijn woorden uit de context. Het gaat mij niet om willekeurige mensen maar om volksleiders. Iedereen komt vandaag of morgen aan de beurt.

  Was jij het niet die mensen op WKN openlijk een acute HEART ATTACK toewenste?

  Als de vos zijn passie preekt………


  Maak melding

 44. ‘Dag van nationale rouw in Suriname vanwege overlijden Chávez’

  Bouta: dit is een tikkeltje overdreven vriend!!! Chávez heeft ook goeie dingen gedaan voor zijn land en volk.Wat heeft hij voor het Surinaamse volk gedaan??? Nou ja zeg.

  Wij hebben nog meer absurde dingen van jou gezien. Wat is dit… he?

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 45. Eey DADA fawaka?

  Pres jere noh…jij gaat tog ook overal Slm’en met die Ramotar, da waarom mag die illegalen niet het land worden *ingespoten* door onze brandblusser??

  en dan die Natio-Rouwdag….waarom zeg je niet aan het volk dat na overlijden van Chaves jij niet meer hoef te betalen die petrocaribe deal, jij wilt dat geld zelf dokken noh????

  en dan deze Pres…zeer dringend verzoek ik jou om landgenoten niet lastig te vallen met arbeids-ethos, is onze psychische problemen al niet erg genoeg?

  🙂


  Maak melding

 46. @pasew, Odi odi.

  en dan die Natio-Rouwdag….waarom zeg je niet aan het volk dat na overlijden van Chaves jij niet meer hoef te betalen die petrocaribe deal, jij wilt dat geld zelf dokken noh????

  Dat is het (pasew)!

  Maar ik ga binnenkort een afspraak maken met B.W.
  Je weet wel wie ik hiermee bedoel.
  Want deze kan ons precies vertellen wanneer de volgende Dag van Nationale Rouw in SU. zal zijn.


  Maak melding

 47. @Wan bon
  Was jij het niet die mensen op WKN openlijk een acute HEART ATTACK toewenste?

  Ja,dat was ik JA!
  Maar wat heeft dat nou in dit verband ermee te maken?


  Maak melding

 48. “Alle presidenten van Zuid-Amerika hebben bevestigd de begrafenis van de overleden Venezolaanse leider Hugo Chávez in Caracas te zullen bijwonen.
  Secretaris-generaal Jose Miguel Insulza vertrekt donderdag (nt.vadaag dus) al naar Caracas om namens de OAS de uitvaart van de overleden leider bij te wonen”.
  Dit zegt Albert Ramdin, assistent-secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), aan dWT Online.

  Indien dit Venezuelaanse staatshoofd zo slecht was als men hierop dit forum doet voorkomen dan hadden vele staatshoofden een tweede zo niet een derde man gestuurd!
  Maar ze verkiezen allen om er persoonlijk bij te zijn!

  Bouterse is geen Chavez en dat zal hij nooit worden ook!!Chavez droeg i.t.t. Bouterse mijn bewondering en verwondering weg.
  Hij was dus een vriend en geen vijand van heel Zuid-Amerika!!!
  Hij was mijn man!


  Maak melding

 49. JA HOOR,

  JE HOEFT ALLEEN MAAR EEN SCHEETJE TE LATEN IN SURINAME, EN DAN KOMT E.O.A. IDIOOT MET EEN BESLUIT OM EEN VRIJE DAG OF EEN ROUW DAG TE PRESENTEREN.

  ZO WIL IK SLAPEND RIJK WORDEN.

  WIE IS DE VOLGENDE DIE AAN DE BEURT KOMT ?
  OF WORDT HIJ ZELF DE VOLGENDE. ALLES WAT JE ZAAIT ZAL JE OOK OOGSTEN.
  DAT IS DE WET VAN DE NATUUR.


  Maak melding

 50. Donderdag 7 maart 2013 om 22:22 uur, door MEDUSA

  Ik heb vandaag geen NDP’ers gehoord!
  Of het moet aan mij liggen!
  ……………………………………………….

  @MEDUSA:
  Omdat de NDP’ers vandaag ‘Singi dei & neti hebben.


  Maak melding

 51. Aan de forumleden die hopen dat het volgend slachtoffer wel de Surinaamse regeringsleider zou kunnen zijn,heb ik 2 opmerkingen:

  1.Je wil dus hebben dat Bouterse weer aan de macht komt,want je wens zou lang op zich kunnen laten wachten.
  2.Santhoki zou ons komende regeringsleider kunnen wezen.

  DUS MENSEN EN DAAR WAARSCHUW IK JULLIE AL EEN HELE TIJD VOOR:WENS NIET DE DOOD VOOR EEN ANDER,EN VOORAL DIE VRESELIJKE ZIEKTE NIET ….. WANT HET ZOU ZICH TEGEN JOU(W)(EIGEN MENSEN)KUNNEN KEREN!
  BEWARE,BEWARE,BEWARE!!!


  Maak melding

 52. Koos, jij snapt het nog niet.Suriname raakt helemaal niet geïsoleerd.Heb je niet door dat de acties van Nederland om Suriname te isoleren gedoemd waren te mislukken.Ergo nog, de Suriname regering is nog maar met een beperkt aantal landen gedoseerd bezig contacten te leggen. Er zijn nog meer economisch sterke landen die graag met Suriname zaken zouden willen doen. En reken erop!!!!! Nederland zal via een achterdeurpolitiek proberen om de banden met Suriname weer aan te halen.


  Maak melding

 53. @ Rob G.:

  Van geestverruimende middelen ga je ook hallucineren, wist je dat?

  Waarom zou iemand een door de regering ingestelde Nationale Rouwdag zullen of willen tegenhouden? Je ziet geesten die er niet zijn. Uit de opmerkingen van jou blijkt hoe xenofoob je bent.


  Maak melding

 54. @Medusa

  De zuidamerikaanse staatshoofden die daar gaan voor de begrafenis hebben een aantal dingen gemeen met elkaar!
  Het volk wordt onderdrukt door hun en zelfverrijking viert hoogtij!
  De man van OAS is daar omdat hij hoopt dat Venezuela en Amerika zaken met mekaar kunnen doen!Want dat werd bemoeilijkt toen Chavez nog in leven was!En omdat Chavez lid was van de OAS gaat de OAS zijn plicht als gastheer vercvullen door aanwezig te zijn daar.Het is heus niet zo dat zij blij zijn daar te zijn !

  En Medusa, niemand hier zegt dat we blij zijn dat Chavez aan kanker is overleden.Dat wensen wij onze vijanden en zelfs bouta ook niet toe. We zijn gewoon tevreden dat de wereld 1 diktator armer is geworden.Niemand heeft hem dus opzettelijk vermoord!Het is Gods wil geweest en dat kunnen we onmogenlijk beletten!

  Ook al als gezegd wordt hier dat anderen hetzelfde voor 1 bepaalde persoon wensen ,kan ik je zeggen Medusa,ze menen het niet!!

  Wij laten God zelfl ieders straf bepalen!


  Maak melding

 55. @blaka bakra, laten we eerlijk wezen. Het anti-front,een samenraapsel van verzuurde mensen die complexe politieke processen niet kunnen analyseren heeft vele woordvoerders. Een ieder in het clubje is een woordvoerder. Jullie zijn allen met eigen argumenten tegen de rouwdag in Suriname. Aangezien jullie geen macht en geestelijke kracht bezitten om een geringe dosis zelfreflectie toe te passen, zal het maar bij frontaal-kabaal van het machteloze clubje blijven.


  Maak melding

 56. @ Ray
  Ik zou je graag gelijk willen geven,maar lees de reacties van bepaalde forumleden nog’s na!
  En de rillingen zul je aanstonds over het hele lichaam voelen!


  Maak melding

 57. De ene couppleger kondigt een rouwdag af voor de andere couppleger uit een ander land. Nog nooit vertoond in de geschiedenis dus wat betreft is Dada DiDiBri Bouta de eerste gek.

  Wie Chavez eert omdat hij Zuid-Amerika zogenaamd bij elkaar wilde brengen, in de lijn van Simon Bolivar, is nog gekker. Wat Chavez wilde doen is het geweld verspreiden dat in Venuzuela gemeengoed is. Dat noemde hij revolutionair. Zie zijn steun aan die moordenaars en drugsbende van de Farc en zijn bijna oorlog met Colombia. De enige op dit forum die dit niet wil zien is ‘mijn vriend’ Medusa. Niet erg, we kunnen het niet overal alles eens zijn, gelukkig wel over DiDiBri Bouta wel. Maar een rouwdag afkondigen voor Chavez in Suriname? Het moet niet gekker worden.


  Maak melding

 58. RobG,

  Je taalgebruik en lulpraat lijkt verdacht veel op dat van Anna Z en haar andere alter ego’s. Loop naar het toilet van je koude Bijlmerflat of je Almere rattenhuis, steek je hoofd erin en eet. Veel erger dan de Ka van DiDiBri Bouta die je regelmatig slikt kan het niet zijn. Toch?


  Maak melding

 59. bouterse is een indiaan; chavez is ook een indiaan. indianen zouden een rouwdans maken. dat kan bouterse niet; want hij te veel vermoord!


  Maak melding

 60. @Bifa
  Wat Chavez wilde doen is het geweld verspreiden dat in Venuzuela gemeengoed is.
  De enige op dit forum die dit niet wil zien is ‘mijn vriend’ Medusa.

  Behalve een “telprobleem” heb je ook nog een “taalprobleem”!


  Maak melding

 61. Medusa,

  Tja, We kunnen niet allemaal zo wijs en slim zijn als jij. Tellen en schrijven kan jij vermoedelijk als de beste. Hoera!!!!

  Ga je ook naar de begrafenis van je geliefde couppleger en terroristen ondersteuner Chavez?


  Maak melding

 62. @Bifa
  Nee hoor,Bifa!
  Maar zal met respect iets gelijkwaardigs doen en wel op een gepaste manier rouwen voor iemand (waar de armen veel aan hebben gehad en zullen hebben) die helaas door een vreselijke ziekte is geveld.
  Een ziekte die ons allen (familie,kennissen,vrienden, vijanden) ooit eens kan treffen!Mind you!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 63. Medusa.

  Je laat je telkens maar weer leiden door zijn ziekte. En niet door zijn politiek. Wellicht is het iets dat je persoonlijk raakt vanwege je familie of vrienden, maar beste Medusa, zijn ziekte is niet het onderwerp. Zijn politiek is voor veel mensen niet te verteren en dat geldt ook voor mij. Wellicht is het de domme massa in Venezuela die hem op handen draagt, net als de domme massa in Suriname die DiDiBri Bouta op handen draagt. Maar je ogen sluiten voor zijn wandaden gaat mij iets te ver. Er is werkelijk geen enkel verschil tussen hem en DiDiBri Bouta. Ik begrijp niet dat je de één (DiDiBri Bouta) verafschuwt, terwijl je de ander (Chavez )bijna verafgood.


  Maak melding

 64. @Bifa
  Zijn doodsoorzaak is de ziekte.
  Waardoor moet ik me dan laten leiden?
  Zijn binnenlandse zowel zijn buitenlandse politiek waren een zegen voor geheel Zuid-Amerika!
  In zijn land was het de meerderheid en ook in geheel Zuid-Amerika!
  Let maar op wie er allemaal bij de begeleiding naar zijn laatste rustplaats aanwezig zullen zijn!
  Dat zegt wat!Die eer krijgt een duivel niet!
  Onthou dat!


  Maak melding

 65. Beste Medusa,

  Niet gedacht dat ik bij jou zoveel onlogische stellingen zou vinden, maar het is gezegd: zelfs jij kan fout denken, als je dit wil ZIEN. Ten eerste ‘Zijn doodsoorzaak is zijn ziekte. Waardoor laat ik me dan leiden?” Dat is onlogisch want sterven kan op verschillende manieren en Chavez was veel meer dan zijn ziekte. Je kan overlijden door ziekte, moord, ongeval, natuurlijke dood, etc. Maar de juiste beoordeling maakt men van je leven, politiek, etc, en je doodsoorzaak is maar bijzaak.

  Verder. Wat is dat voor onzin ‘let maar op wie er allemaal bij de begeleiding naar zijn laatste rustplaats aanwezig zullen zijn! Weet je wie er allemaal bij de bijlegging van Stalin in het Mausoleum in Moskou aanwezig waren? Alle hoogwaardigheidsbekleders van dat moment uit heel de wereld. Bij die van Jezus, onze Redder en Heer was er geen één. Zou je dan zeggen dat Jezus niets voorstelde en Stalin wel?


  Maak melding

 66. Het is ongeloooflijk hoe sommigen hier reageren.
  Zonder de man te kennen of direct beinvloed te zijn door zijn politiek een mening geven die gebasseert is op wat de europese media en politiek denkt of zegt.

  Het is wel bekend dat leiders die opkomen voor hun eigen volk en breekt met de koloniale machten altijd het predikaat slecht krijgt in het westen.

  Het is wel jammer dat zelf mensen die van oorsprong niet westers zijn zich laten leiden door dit soort zaken zonder dit te bezeffen

  Ik kan er van meepraten,alleen luisteren naar westerse media zal je echt een vertekend beeld geven over leiders in de wereld want zelf leiders die het eigen volk uitmoord maar de westerse belangen blijft dienen zal nooit als slecht worden neergezet……jammer jammer


  Maak melding

 67. BANDOLERO: Er zijn ook mensen die de Venezuelaanse bevolking en het land van binnenuit kennen, en info hebben uit de eerste hand, en die niet afhankelijk zijn van info uit de media!


  Maak melding

 68. Als ik de reacties lees van hookers en Co dan zijn ALLEEN de westers georiënteerde landen (vooral Olland)moreel ethisch verantwoord bezig op deze aardkloot.
  Deze gedachtengang heeft zij mede gevormd door eigen ervaringen en info uit de eerste hand?!


  Maak melding

 69. SANKOFA: Je zou weleens groot gelijk kunnen hebben!

  Als ik gelijk heb dan betekent dat dat jij de wereld bekijkt met oogkleppen op!
  Dan is dus de nick Who cares je op jouw lijf geschreven!


  Maak melding

 70. Exclusief!

  Een exclusieve man, die Chavez. Voor God en niemand bang en hij durfde de dingen te zeggen zoals ze zijn. Soms overdreven, maar vaak genoeg dicht bij de waarheid.
  Chavez heeft ontdekt dat het Kapitalisme de reden en oorzaak is van de grote armoe in bepaalde delen van de wereld. Hij heeft ontdekt dat Amerika en Europa systematisch de rest van de wereld arm houden door hun handelsbeleid. Daar wilde Chavez zich sterk voor maken.

  Europa heeft Afrika, Azie en Amerika bevaren en bezet en ongevraagd bezit genoemen van deze werelddelen.
  Vandaag de dag heeft Europa een AssielWet. Alle deuren worden gesloten gehouden voor Afrikanen, Aziaten en vooral Zuid Amerikanen, delen van de wereld die de Europeanen ongevraagd betraden. Maar het tij gaat zich keren. Het begin van het verval van Europa heeft zich aangekondigt. De Europese hegemonie zit over 30 jaar in het slop. En bett your life! Ze gaan oorlog voeren.
  Ze gaan weer werelddelen bezetten en ongevraagd binnen vallen. Dat alles wist Chavez. En Noord Korea heeft zich nu al verzekerd van verdediging.

  Chavez was door zijn gedrag naar de grote leiders toe niet geliefd. Maar hij had wel durf! Durf om Bush de Duivel te noemen wat velen dachten, maar niet durfden te zeggen.
  Chavez heeft aanslagen overleefd en zich vooral voor het arme Venezuelaanse volk ingezet tegenover de rijke buitenlandse investeerders die alle oliedollars naar de VS exporteerden.

  Desi is geen Chavez. Hij heeft heeft de kennis niet en het charisma ontbreekt alsook de wil om de armoe te verhelpen. Desi maakt rijke mensen rijker en beloont alleen vrienden en familie of mede-coupeplegers.
  Chavez was mijn man; Desi niet!


  Maak melding

 71. @Bifa
  Als ik zeg dat ik mij door de doodsoorzaak (ziekte in dit geval)”laat leiden”,zou zelfs iedere gecastreerde ezel uit verstaan dat de ziekte (de doodsoorzaak dus) mijn opinie over deze grote Zuid-Amerikaan beïnvloedt (laat leiden )!
  (Algemeen Normaal Nederlands sinds 1950).

  1.Dus voordat je logisch wil leren denken moet je eerst gewoon de taal machtig zijn,Bifa!

  2.Wat ben je lekker actueel met jouw Jezus en Stalin tronie!
  En indien je als mens niet kan aanvoelen wie er wel op zo’n dag welgemeend aanwezig zijn is je ziel even vereeld als het achtereind van een verjaarde buffel!


  Maak melding

 72. Even voor de geïteresseerden.
  Waarom vermoord?
  1.Dag Hammarskjöld (secretaris generaal van de VN)
  2.Egyptenaar Gamal Abdel Nasser(Arabische Eenheid),
  3.Ghanees Kwame Nkruma (Afrikaanse eenheid),
  4.Congolees Patrice Loemoemba (idem),
  5.Toussaint Loeverture(Haïti)
  6.ARAFAT (onzichtbare bestraling met polonium-210)
  7.Simon Bolivar,
  8.Hugo Chavez (ONZICHTBAAR NUCLEAIR BESTRAALD)??

  Opmerkelijk!!!
  Een groep internationale juristen gaat de dood van Dag Hammarskjöld opnieuw onderzoeken.
  Hammarskjöld, toen secretaris-generaal van de VN, kwam in 1961 om het leven bij een vliegtuigcrash in Noord-Rhodesië (nu Zambia).
  Het toestel was onder weg naar een vergadering m.b.t. de Afrikaanse Eenheid.
  Zoals altijd was de westerse wereld tegen een Afrikaanse Eenheid.
  Over de toedracht bestaan nog altijd onduidelijkheden en complottheoriën.

  Het toestel stortte neer op 17 september 1961, bijna 51 jaar geleden, ten zuid-oosten van zijn bestemming: Congo.
  Naast Hammarskjöld kwamen veertien anderen daarbij om het leven.
  Wat er precies gebeurd is,is nog altijd in nevelen gehuld.
  EINDE!!

  CNN WITH IN HALF AN HOUR FROM NOW:
  FUNERAL FROM VENEZUELAN PRESIDENT.

  FUNERAL SCHEDULED TO BEGIN IN HALF AN HOUR!


  Maak melding

 73. Medusa,

  Tja, wat laat je je weer kennen. De discussie niet kunnen winnen maakt je dom en beperkt. Of sorry: dat was je al. Wat jij moet doen? Klim in de eerste de beste klapperboom. Kijk vooral niet naar beneden en… spring. Je vind jezelf, volgens jezelf, zo goed in Nederlands en je bent de taal, weer volgens jezelf, zo goed machtig, dat je dit wel zult begrijpen, denk ik. Vermoedelijk krijg je er zelfs een orgasme van.

  Enne: Actueel hoeven we niet te zijn hoor. Dat zijn niet de regels van een discussie of van het Nederlands dat jij zogenaamd zo machtig bent. Dus ga je ‘el presidente’ couppleger en terroristen ondersteuner begraven en zoek daarna de klapperboom op die ik al eerder beschreef.


  Maak melding

 74. @ Bifa
  Was jij bezig met een wedstrijd?Och,och,och!
  Laat je daar maar niet door LEIDEN,OEN!
  Ik was bezig met,jou de waarheid onder jouw verstopte neusgaten te smeren!
  En indien je zo graag wil wedden?
  Ik van de klapperboom en jij van de Wijdenbosbrug!
  (H)Eerlijk verdeeld,toch!


  Maak melding

 75. Medusa,

  Heb ik je niet gezegd dat je een klapperboom op moet zoeken en springen. Ben je doof of zo. En die verstopte neusgaten, volgens mij bedoel je die van je moeder.

  Je klinkt net een TBS patient die persé aan iedereen de waarheid moet vertellen, je eigen waarheid wel te verstaan want meer is het niet, maar dit even terzijde. Ik zal even bellen met de van Mesdag kliniek. Wellicht kunnen ze je ophalen.


  Maak melding

 76. @Bifa
  Gaan we het nu ook over elkaars moeder hebben?
  Dat is wel mijn grens,anders zou ik jou graag vertellen wiens gaten en welke juist verstopt zijn en wie ze verstopt heeft,waarmee en waarom!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.