Bouterse met Zuid-Amerikaanse leiders bij begrafenis Chávez

41

PARAMARIBO, 7 mrt – President Desiré Bouterse zal samen met de andere Zuid-Amerikaanse presidenten de begrafenis bijwonen van Hugo Chávez. Bouterse zei tijdens een persconferentie solidair te zijn met het Venezolaanse volk “in deze moeilijke periode.” Suriname zal zich inzetten voor het in ere houden van Chávez’ principes.

Vrede, eenheid en samenwerking tussen ‘broedervolkeren’ zullen steeds worden nagestreefd. Bouterse stak zijn bewondering voor de gewezen leider niet onder stoelen of banken. Voor het Surinaamse staatshoofd is en blijft Hugo Chávez de man van solidariteit tussen de volkeren van de Amerika’s. “Een groot leider en een echte vriend”, aldus Bouterse.

Met zijn vertrek naar Venezuela zit Suriname zonder president en vicepresident. Vicepresident Robert Ameerali is op dienstreis naar Turkije.

41 REACTIES

 1. Met zijn vertrek naar Venezuela zit Suriname zonder president en vicepresident. Vicepresident Robert Ameerali is op dienstreis naar Turkije.

  Dan komt LONNIE BRUNSIE eindelijk aan de beurt.
  Hij wordt tijdelijk PRES. van SURI.

  En (Schijndood) SOMO wordt dan Vicepres.


  Maak melding

 2. @Fer. E.
  Dan komt LONNIE BRUNSIE eindelijk aan de beurt.
  Hij wordt tijdelijk PRES. van SURI.
  En (Schijndood) SOMO wordt dan Vicepres.

  Lonnie of Somo ook lood om oudijzer!!!!!


  Maak melding

 3. @pawiro
  Niet heel Suriname want hij heeft ook vijanden.
  Maar wat zeker is,is dat er velen zullen huilen. Collaborateurs,profiteurs,hypocrieten,overlopers en likkers omdat ze heel veel aan hem hebben verdiend!


  Maak melding

 4. DDB in de persconferentie voorafgaand aan zijn vertrek naar Venezuela: “Chavez heeft ervoor gezorgd dat de armoedegrens van 70% is gedaald naar 26%.”

  Waar dan?

  Waarschijnlijk alleen in zijn geboorteplaats.

  Ga maar eens praten met de gemiddelde Venezolaan. Hij zal heel andere dingen zeggen. Maar met die mensen spreekt DDB niet.


  Maak melding

 5. @blaka bakra
  Ga maar eens praten met de gemiddelde Venezolaan. Hij zal heel andere dingen zeggen. –

  De genmiddelde Venezuelaan heeft Chávez in het zadel geholpen.(Hij heeft trouwens de verkiezingen en referenda gewonnen).
  Dus hoe andere dingen horen??????
  En wel van de gemiddelde Venezuelaan????
  Hoe dan?


  Maak melding

 6. Met de gemiddelde Venezolaan bedoel ik de 47% die NIET op hem gestemd hebben. De rest zijn allemaal meelopers. Maar die kennen we in Suriname ook, toch?


  Maak melding

 7. Ay Milton,

  Totdat juf Jenny zaterdagmorgen wakker wordt en denkt: Verdikkeme ik heb gisteren vergeten het land te leiden, hahaha.

  Maar zonder gekheid, het is natuurlijk van de dolle dat er geen enkele wet is die voorziet in vervanging van de president als hij en de vice-president beiden uitlandig zijn. Op dit moment is het zo dat Ramon Abrahams de vice-president mag vervangen, maar niet de president. Probleem dus opgelost.

  Overigens denk ik dat het voor Suriname niet zoveel uitmaakt om een dag zonder regeringsleider(s) te zitten. Het kan zelfs een verademing zijn.


  Maak melding

 8. @ Medusa,

  Mathematisch heb je gelijk. Alleen behoren bij die 47% de beter opgeleiden, intellectuelen, captains of industry enzovoort, dus de mensen die de economische ruggengraat van het land zouden kunnen en moeten vormen. Vergeet ook niet dat talloze werknemers van de (staats)bedrijven het absoluut niet eens zijn met het Chavez-beleid. Da bedoel ik met gemiddelde.


  Maak melding

 9. @blaka bakra
  Dan moet je maar een ander woord zoeken,want de term gemiddeld is een puur mathematische!
  En het mag wel zo zijn dat de intellectuelen in de 47% zitten,maar daar let de democratie niet op helaas!


  Maak melding

 10. Ja, als de Pres erbij wil zijn, dat bepaalt hij, dat, eromheen er allerlei commentaar gegeven wordt is mij
  duidelijk, maar goed het zij zo.


  Maak melding

 11. TRUE: Ik denk niet dat het volk van Venezuela DDB als dictator wil, want je mag van HUGO LOCO CHAVEZ vinden wat je wil, maar hij had een militaire academische opleiding, was welbespraakt, en wist de arme bevolking al was het dan op sluwe en slinkse wijze aan zich te binden door gratis woningen en gezondheidszorg en onderwijs weg te geven.Kwaliteiten die DDB de analfabeet allemaal mist!


  Maak melding

 12. De ene reist naar Venezuela wegens persoonlijke redenen ,
  De ander reist naar Turkije,gewoon voor de plezier!

  REIZEN EN ALSMAAR REIZEN!!en dat ook voor NIEMENDAAL!!


  Maak melding

 13. @Blaka bakra

  En jij hebt gelijk.
  Zowel bouta als Ameer ali worden niet gemist door niemand!Ze kunnen beiden voor eeuwig wegblijven!
  Geen 1 ziel in Suriname die zit te wachten op deze twee!


  Maak melding

 14. @Ray

  ik heb tot diep in de nacht naar CNN zitten kijken in de hoop dat ik onze vice president zou zien met de turkse president.Maar helaas heb ik niet eens een vlekje van hem kunnen bespeuren.Misschien was hij op Al Jazeera.


  Maak melding

 15. @Jacobus

  Hahahaaaa….in Turkije is Ameer ali net als een vreemdeling in de woestijn voor de turken. Over Suriname zullen de turken nooit van hun leven gehoord hebben!
  Wij horen wel over turkije als de bommen daar ontploffen en het volk op straat komt om te protesteren tegen hun corrupte regering of als een enkeling zich zelf in brand steekt uit teleurstelling in de regering aldaar!


  Maak melding

 16. Betrekkelijk!

  Desi zal tijdens deze ceremoni tot de ontdekking komen dat alles maar betrekkelijk is. Je gaat dood aan een of andere ziekte of je gaat dood door moord.
  Wie geboren wordt gaat natuurlijk ooit ook dood en dat bepaalt de natuur. Maar ome Desi heeft het voor een tiental vooraanstaande Surinamers zelf bepaalt en de natuur overgeslagen.
  Ooit gaat hij zelf ook dood en dan wil ik weten wat voor rotzooi hij achter laat. Allemaal betrekkelijk.
  En hoe belangrijk is Desi voor het Caribisch gebied of Zuid Amerika? Helemaal niet! Je ziet op TV alle hoge boys maar geen schijn van Desi.
  Chavez, rust zacht!


  Maak melding

 17. medusa: wat maak je je druk om die shit opmerkingen van blaka bakra. niet doen! blaka bakra is gewoon met zijn werk bezig. zijn werk is, om de surinaamse gemeenschap in nederland van shit informatie te voorzien. hij wordt hier voor betaald door de aivd. heb medelij met blaka bakra, dat hij door middel van het verspreiden van leugens en shit, zijn brood verdient. wat een shit invulling van je leven heb je dan!


  Maak melding

 18. @Ray
  Let op wat je zegt.Je zegt:”Zowel bouta als Ameer ali worden niet gemist door niemand!Ze kunnen beiden voor eeuwig wegblijven”!

  Ze worden NIET gemist door NIEMAND betekent dat ze door IEDEREEN gemist worden!

  Je bedoelt ze worden door NIEMAND gemist of
  je bedoelt ze worden NIET door IEMAND gemist!

  PAS OP!Straks word je verkeerd begrepen!


  Maak melding

 19. @Jacobus
  Je zegt:”ik heb tot diep in de nacht naar CNN zitten kijken in de hoop dat ik onze vice president zou zien met de turkse president”..

  Heb je zoveel voor de vice president over door tot diep in de nacht op te blijven?
  Verborgen bewondering???


  Maak melding

 20. @MEDUSA

  Jacobus.
  Je zegt:”ik heb tot diep in de nacht naar CNN zitten kijken in de hoop dat ik onze vice president zou zien met de turkse president”..

  Heb je zoveel voor de vice president over door tot diep in de nacht op te blijven?
  Verborgen bewondering???

  Ach, ik wilde maar weten of we werkelijk op de kaart staan na 2010 zo als de hele regering beweert.

  Noord Korea scoort veel beter in het nieuws.Haast elke dag vertelt CNN wat over hun.Honger,kou,raketten,aanbidding van grote geliefde leider enz.


  Maak melding

 21. Ik had verwacht dat de Noord-Koreaanse President Kim Jong-Un ook aanwezig zal zijn. Het zijn toch socialistische broeders?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.