dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBank ‘verrast’ door besluit lokale verkoop aandelen

Bank ‘verrast’ door besluit lokale verkoop aandelen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 mrt – De directie van de Hakrinbank is verrast door het besluit van de autoriteiten om aandelen van de bank aan Surinamers te verkopen. De bank zit midden in onderhandelingen met de Republic Bank van Trinidad & Tobago. Een overname van aandelen van de staat zat in de pijplijn. Het besluit komt dus als donderslag bij heldere hemel.

Volgens de Ware Tijd werd bankdirecteur Jim Bousaid ‘overvallen’ door het nieuws. Parlementariër Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS), zelf ooit topfunctionaris bij de Hakrinbank, wil een openbaar debat. Het parlement zal een stem moeten hebben in het uiteindelijke besluit. Aan wie verkocht wordt is niet een vraag die zonder meer te beantwoorden valt. Dat moet goed doordacht en besproken worden. “Ik ben bang dat anders één of twee personen het bankwezen gaan controleren”, zegt Wijdenbosch.

Het zou beter zijn internationale partners te zoeken. Dat kan de toegang tot de internationale markt vergemakkelijken. De staat heeft een meerderheidsaandeel in de Hakrinbank en alle aandelen in de Landbouwbank. Die zullen nu verkocht worden. “Ik beschouw dit als een compliment. Het is een teken dat we ons huiswerk in orde hebben. We kunnen nu in hoger tempo professioneler worden”, reageert directeur Djajenti Hindori van de Landbouwbank.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Niet echt handig van alle betrokkenen om op deze wijze te communiceren. Of beter gezegd niet te communiceren.

  Als de regering dergelijk nieuws in openbaart mag het voor de zittende directie geen donderslag bij heldere hemel zijn.

  Ook al is het een donderslag bij helder hemel voor de zittende directie dan is het niet slim omdat zo open te laten blijken.

  Hoe goed de banken er voor staan het verhoogd de waarde niet om op deze wijze de verkoop in het nieuws te brengen.


  Maak melding
 2. Is de staat Suriname bevoegd aandelen te verkopen zonder toestemming van de overige aandeelhouders en zonder de RvC te hebben geraadpleegd?
  Nee, dan kan niet. Het getuigt van wanbestuur van overheidszijde.


  Maak melding
 3. In Suriname weet men niet meer wie wat doet en met wie!
  Iedereen wordt verrast met alles!
  Suriname is sinds 25 mei 2010 de kluts kwijt geraakt!


  Maak melding
 4. Plato,
  Zolang het een NV is en geen voorwaarden aan de aandelen zijn verbonden mag je ten allen tijde je aandelen verkopen en ook nog zelf bepalen tegen welke prijs de transactie zal geschieden.


  Maak melding
 5. Men bouwt nog teveel op buitenlandse kennis om zaken in Su inorde te krijgen.
  Als onafhankelijk land is het wel nodig om stappen te ondernemen die nu en in de toekomst voor een bepaalde zekerheid móet zorgen.
  Als men dat wil bereiken moet men eerst stappen ondernemen van een goed doordacht stelsel van waarde uit eigen visie met voordelen meedragend.


  Maak melding
 6. WTF Weer een zinloze vrije dag voor nationale rouw…

  Wat een gek!!

  Waar is het feest????

  De regering heeft voor vrijdag een Dag van Nationale Rouw afgekondigd in verband met het overlijden van de Venezolaanse president Hugo Chavez. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dit donderdag bekendgemaakt.

  De vlag van Staatsgebouwen, schoolgebouwen en van de ter rede en aan de steiger liggende schepen zal op 8 maart om zes uur des voormiddag tot zonsondergang halfstok worden gehesen.


  Maak melding
 7. Is toch geen gek idee dat de droga mangs eigen banken bezitten.Deze regering heeft het verder gebracht dan dat Escobar ooit had durven dromen voor zichzelf.Een bank als wasmachine is heel ideaal.Dus is haast absoluut geboden.


  Maak melding
 8. Gaat mij niet verwonderen als de benodigde 500 mln US voor de goudmijnen door deze banken zullen gaan.Zogenaamd hebben ze dat geld aangetrokken uit het buitenland.


  Maak melding
 9. Natuurlijk , want de bedoeling is gewoon weg aandelen te verkopen en de opbrengst in jullie eigen zakken stoppen. Hindori profiteert hiervan natuurlijk ook.
  Suriname raakt in een isolement en geld is op dus bouta e do sang ing wani.
  A tang so
  Seri a heri kondre.


  Maak melding
 10. Ja een gedeelte van de aandelen gaat naar familie bouterse met de meerderheidsaandelen in handen van Dino, daarna volgt meneer Dilip Sardjoe, Gopi, lackin, Abrahams en Boerenveem.Alle aandelen wordt in Srd vekocht en dan gaat men weer bedelen bij China voor de valuta’s.


  Maak melding
 11. @Kolo Kolo
  Het recht de aandelen te verkopen staat overeind, maar je hebt wel te maken met andere aandeelhouders en met de statuten van de NV. Het is geen bananenrepubliek. Stel dat de overige aandeelhouders zonder overleg met de overheid hun aandelen verkopen, dan zou de regering (lees: kabinet) dat niet leuk vinden en wellicht deze transactie terugdraaien. Er bestaat ook zoiets als goed bestuur of niet dan!!


  Maak melding
 12. =In een woord kan ik zeggen NIET weten te COMMUNICEREN en achterbakse zaken gaan regelen.

  @kamper, je hebt gelijk en hoop dat het volk niet met schulden komt te zitten of in de toekomst de banken niet meer bestaan.


  Maak melding
 13. Ik vraag mij nog steeds af,dat wij sme goud bezitten en laten buitelnlandse bedrijven komen om het goud te ontginnen..

  het is ons bezit,en wij sme érs moeten aan die buitenlanders 500 miljoen betalen om deel te nemen in onze voorraden..

  het is ons land, goed, bezit, en wij betalen aan buitenlanders,,dit kan ik niet bevatten..

  de buitenlander bepaalt wat wij moeten doen..

  leg mij dat nou een keer uit..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES