zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse politieacademie start met negentien

Surinaamse politieacademie start met negentien

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 mrt – Suriname’s eerste politieopleiding op bachelors niveau is gelanceerd. Met negentien mannen en vrouwen wordt een aanvang gemaakt met wat nieuw bloed moet worden voor het nationale politiekader. Het was de hoogste tijd, volgens korpschef Humphrey Tjin Liep Shie.

Als één van de weinig overgebleven afgestudeerden van de eerste inspecteursopleiding, weet Tjin Liep Shie als geen ander dat op tijd vervangen een noodzaak is. Hij is daarom blij dat na ruim dertig jaar weer gestart wordt. Deze keer gebeurt het vollediger en in de vorm van een academie. Tot voor de groep van Tjin Liep Shie was Suriname aangewezen op de politieacademie in Apeldoorn, Nederland. De laatste groep met een Nederlandse kaderopleiding dateert weer van de jaren tachtig.

Tjin Liep Shie wil dat de lichting zo efficiënt mogelijk het studietraject aflegt. Van de aankomende officieren wordt veel verwacht, zowel tijdens de opleiding als in de praktijk. De kwaliteit van het korps staat en valt met deugdelijk topkader. Binnen twee jaar moeten zoveel mogelijk van de negentien gereed zijn. Een deel komt uit het middenkader van het korps. De rest is burger.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

34 REACTIES
 1. De HBO opleiding van 30 jaar geleden was een fiasco geworden. De meeste jonge afgestudeerden werden wel inspecteur van politie maar werden structureel tegengewerkt door de oude garde die er reeds generaties lang zat. Vervolgens werden de debutanten van de opleiding systematisch weggewerkt door de toenmalige militaire leiding. De meesten vertrokken naar Nederland of ambieerden een andere functie buiten de politiedienst. Tjin Liep Sie is de enige geweest die het zo ver heeft kunnen schoppen.


  Maak melding
 2. vind ik een goede kader van tjin liep shie,dit is eindelijk ook een beweging naar zelf kennis in theoretish en praktische uitvoering.
  tien talle jaren daarvoor werd het politie apparaat niet uit nationalistishe en samenwerking met inwonenden gerealiseert het was een aan eensluiting van daden die politiek gestuurd werd door dwangstelsel matig tegen het volk optreden inplaats van het sociale orde te stimuleren om negatieve elementen te onderdrukken,nu kunnen er vorderingen gehandhaafd worden die het landelijk stelsel door samen werking tot rust kan bewegen.
  het is van groot belang dat het politie apparaat van su niet afdwaald naar ideen van buitenlandse handelingen,maar er op toeziet dat men met maatstaven van gebeurtenissen in het land proffesioneel inschattingen onderneemt om het vrede in eigen land te bewerkstelliggen.

  ik zie de politie ambtenaren als mensen die ervoor moeten zorgen dat het bevolking ook kan lijden naar een beter georganiseerde samen leving(het crieeren en instanthouding van het sociaal bewustzijn).

  sterkte


  Maak melding
 3. who cares

  daar heb jij de hersenen niet voor,het is te hoog voor jou gegrepen,”ja ik drai stong zeg het jou,jaloerse kolonisator,whe dont care a bout you


  Maak melding
 4. recht gearde surinamers in su en in ned.

  zoals jullie kunnen merken is who the fk i dont care met zijn jaloerse betoog bezig,’mag ik jullie aanraden om zijn uitingen niet seriues in acht te nemen,”let wel op dat hij in een afkick situatie verkeer en het niet door heeft van zijn afwijkingen.

  dus niks van aantrekken,dat is zijn mentaliteit en zo zal hij blijven een holigan de kolonisator.

  who cares”beterschap


  Maak melding
 5. Alle begin is moeilijk. Maar met goedewil en de nodige manschappen en financién moet het lukken. Uiteraard is een goede voorbereiding noodzakelijk. Ik wens jullie veel succes met het opzetten van politie academie. Maar onthoudt : Bij reizen is niet het einddoel belangerijk maar de reis ernaar toe.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding
 6. Met Sra ben ik het volkomen mee eens. Afgezien van de taalfouten is zijn betoog helder, omdat ik mij geheel en al daarin kan vinden. Surinamers die om wat voor redenen ook taalfouten maken neme ik niet kwalijk daarvoor, omdat het gaat om de inhoud en niet de fouten Ansich. Gezien het feit, dat ook ik een vervolg politieopleiding in 1969 niet kon voortzetten, heb zelf ik toen als groot gemis moeten ervaren. Als een echte patriot kon het mij toen niet boeien een Nederlandse opleiding te willen volgen, omdat ik mij toen veel te slim voor gevoeld had. Maar het gebrek aan de hoognodige opleidingskader bij de hoogste politieautoriteit, duwde mij naar andere studierichtingen uit te kijken. Ik was toen een afgezwaaide agent van politie van de lichting onder Hoofdinspecteur van politie Walker, Hiwat, Naninankan, Rupertie enz. Verder studeren als officier kon toen niet. Ik ben derhalve zeer ingenomen met de eigen Surinaamse Politie Academie waar officieren kunnen worden afgeleverd( met een vergelijkbare oude beloningstructuur ), in navolging van een eigen Surinaamse militaire officiersopleiding. Het heeft eigenlijk te lang geduurd, maar uiteindelijk is het toch van gekomen. Als ten aanzien van de politiedienst de basisdocumenten te weten:
  1. politie projectopdrachten,
  2. plan van aanpak,
  3. voortgangsrapportage,
  4. eindrapport,
  5. issuelijst,
  6. risicolijst ,
  7. actie en besluitenlijst
  in orde zijn dan heeft het een begin van hoogstaande professionaliteit kans van slagen!!!


  Maak melding
 7. @ meneer sra en tjauw.
  Wat heb je aan een goede politieopleiding wanneer jou land geregeerd wordt door criminele misdadigers die wetten en regels vertrappen?
  Die zelfde Tjin Liep Shie waar jullie het over hebben gaan jullie morgen laten vallen als hij de wet zuiver en eerlijk toepast.


  Maak melding
 8. gaymap

  ik weet dat jij in een zelf erkenning cricis verkeer”leer eerst jou zelf kennen,dan zal jij zien dat jij die persoonlijkheid bekleed waarvan jij tjin liep shie van beschuldig.
  het wordt tijd dat jij ophoud met jou onzin spreken en leugens verkondigen,jij,ray,henk molenaar,who cares en andere van jou consoorten,jullie weten niet waar jullie over praten dan alleen maar negatieve woorden uiten waar men niks aan heeft.
  gaymap jij ook ,beterschap


  Maak melding
 9. sra,
  Laat mij heel duidelijk zijn, ik herken mij niet in moordenaars en drugscriminelen.
  Jij moet hulp zoeken want moordenaars aanbidders gaan mij niet komen vertellen wat normen en waarden zijn, over leugens gesproken jij wordt dagelijks met de waarheid op de oren geslagen toch kiest jij de kant van bedriegrs en leugenaars.
  als het gaat om maxima haar vader dan hebben jullie allemaal een uitgesproken mening, wanneer ik vindt dat je als oprechte Suriname met een goede opleiding niet met een crimineel en massamoordenaar als boutere mag samenwerken dan hebben wij de poppen aan het dansen.
  Bouterse verschuild zicht achter een amnestiewet die nationaal en intanationaal is verworpen, sra jij ben gehersensspoeld. Hitler,Stalin Sadam ,Gadafi werden ook zo aanbeden.


  Maak melding
 10. TLS heeft het over de kwaliteit.
  Over welke kwaliteit heeft hij het dan?
  Zelfs de nieuwe lichting politiemannen moeten strakjes verantwoording moeten afleggen aan de grootste crimineel van Suriname, bouta!
  En welke eed gaan ze agfleggen dan …deze misschien…
  ‘en hierbij leggen wij de eed af dat wij de allergrootste crimineel van Suriname tevens ons ‘baas’ met rust zullen laten’.
  Hai baja, en die TLS die liep te dokken om de vragen te vermijden die de journalist de Vries aan hem wilde stellen !!Hai boi….


  Maak melding
 11. @Tjauwa

  Laat de politie alvast met een plan komen hoe de crimineel bouta aan te pakken okay,want die loopt al 33 jaren op vrije voeten ondaks het feit dat hij de meest koelbloedige moorden heeft uitgevoerd in Suriname !En nu loopt hij zelf rond met Amnestie. Laat de politiemannen een andere job gaan zoeken hoor,want straks als elke en iedere misdadiger met amnestie gaat rondlopen hoeven ze niemand meer te gaan arresteren !Dan worden ze ineens brodenloos!!
  Stel je voor je gaat toch niet zeggen dat je een politieman bent als je niemand hoeft te arresteren?!


  Maak melding
 12. gaymap
  in jou vorige posting had jij het over tjin liep shie en niet over bouterse.
  hieruit kan ik uitmaken dat jij steeds van jou eigen woorden aan het afdwalen ben en geen rieele inhoud aan jou eigen posting te vermelden hebt.
  zie jij nu wat ik bedoel of niet en als jij dat niet kan zien,dan zit jij echt met een probleem van zelf erkenning en geen open mind uitleg.


  Maak melding
 13. De klas van Tjin is uit de REVO voort gekomen, waarvan 99% zijn doorgedrongen tot de hoogste regionen van zowel de Surinaamse maatschappij als daarbuiten.


  Maak melding
 14. @Paraman

  Ook bouta de revo’held ‘ is doorgedrongen tot de ‘hoogste’ regionen in Suriname en voor hem geld..KWALIFIKATIES EN CV’s niet vereist!!
  Slim zijn en Verraad kunnen plegen is het enige dat je nodig hebt om tot de hoogste regionen te klimmen in Suriname!O,ja en als je een vriendje bent van bouta of een familielid dan is dat alvast een pluspunt!

  Politiemannen die hun werk naar behoren doen en geen vrienden zijn van bouta worden uit de weg geruimd,door wie anders…juist door bouta en zijn moord brigade!
  Denk aan inspekteur van politie GOODINGS,point blank doodgeschoten omdat hij bezig was met een drugsonderzoek tegen bouta en kortnuiten .
  En TLS die danst als een zwijn achter bouta aan .In zijn body ga je geen 1 grammetje MOED en LEF vinden dat van een echte politieman verreist wordt . Meneer Goodings die had het wel,en toen had ndp baasje haast om hem af te maken.


  Maak melding
 15. @Paraman
  Speciaal voor jou en je ndp kliekje

  De staatsgreep op 25 februari, 1980, die algemeen werd beschouwd als een spontane actie, was in feite een gerichte politieke actie. Deze conclusie kan men trekken uit alle tot nu toe vrijgekomen geheime informatie uit complementaire nu vrijgegeven geheime bronnen van de Nederlandse regering en uit semi geheime getuigenissen in het langdurige rechtsproces (8 december 1982) tegen hoofdverdachte Desi Bouterse. Ook informatie uit de USA en waarnemingen van personen die dicht bij het centrum van actie stonden, wijzen er op dat de toenmalige staatsgreep een uit de hand gelopen regie was, in samenwerking met het buitenland. Surinamers hebben in samenwerking met buitenlanders ingegrepen in het politieke bestuur van hun land; een anti nationale daad. De tweede (onzichtbare) coup die onmiddellijk na 25 februari 1980 plaatsvond, was een politieke coup door de linkse beweging onder leiding van Ruben Lie Paw Sam en Carla Oedayraisingh Varma (Volkspartij), die gebruik maakte van het ontstane machtsvacuüm en ideologische ondersteuning gaf aan de onervaren militairen; dit alles op basis van ontbrekende en onjuiste informatie.

  Zwakke democratische structuren

  Suriname helde in 1980 over naar een politiestaat, die dictatoriaal geregeerd werd door een nationalistische NPS-elite, waar zowel de VHP als de Nederlandse kolonisator veel last van hadden, omdat door partijpolitiek en corruptie de democratische structuren niet functioneerden. Maar een staatsgreep is nou eenmaal een onwettig avontuur. De nieuwe machthebbers -omringd door vele raadgevers- zaten continue in de piepzak en waren uiterst vatbaar voor paranoïde angst. Bovendien was de aanvankelijke nationale en internationale sympathie voor de jonge coupplegers gebaseerd op bedrog (samenzwering met van de Valk, gedoogd door Nederland) en verraad (door Surinamers). De inderhaast met medewerking vanuit den Haag uitgezonden interimmanagers Henk Chin A Sen en André Haakmat, bleken incapabel het getij te keren en lagen weldra met elkaar overhoop. Ruben Lie Paw Sam, de belangrijkste politieke leider van het moment trok zich terug en ging zich toeleggen op het bedrijfsleven: de goudexploitatie. Muitende militairen, onervaren en zonder politieke leiding, schonden mensenrechten in naam van de revolutie. Er was weer een machtsvacuüm.
  De leden van de Volkspartij afgesplitste Revolutionaire Volkspartij (RVP) namen samen met de PALU informeel de politieke leiding over, met de briljante Ernie Brunings (Celbioloog) en Frank Playfair (ingenieur) in de hoofdrol. Desi Bouterse, legerleider en pragmatisch politicus, koos na de decembermoorden (8 december 1982) ervoor om Frank Playfair voor te dragen als eerste burgerpresident van de postkoloniale revolutie. De democraten binnen de linkse politieke leiding van het zogenaamde revolutionaire proces verloren de interne machtsstrijd binnen de 25 februaribeweging die opging in de NDP. Playfair, Mijnals, Brunings, e.a. kaders werden op een nogal grimmige manier (vergelijkbaar met hoe Henck Arron door de NPS van Gun Dyari werd verwijderd) uit de NDP (OCER) verjaagd. Playfair richtte zonder succes zijn eigen politieke Democratische Partij op; Mijnals PPRS. Brunings sloot aan bij de FAL/DVF. Direct na de Amerikaanse invasie in Grenada (op 25 oktober 1983; Operation Urgent Fury) voltrok zich in het Surinaamse binnenland een gewapende strijd tussen leger en rebellen ondersteund door huurlingen uit USA en Europa. De twee agressors Bouterse en Brunswijk die in samenwerking met het buitenland onder valse voorwendselen, een zinloze bloedige binnenlandse oorlog ontketenden, hebben nu vrede gesloten en werken samen, maar herstellen de materiële en immateriële verwoestingen in het binnenland niet. Het binnenland werd onbestuurbaar. Het akkoord van Portal (7 juni 1989) bestendigde de chaos, door o.a. rebellen in feite politiek te erkennen.

  Schuivende panelen in de Surinaamse politiek

  In 33 jaren na de coup is de politieke structuur kapot gemaakt. Chaos voorkomt immers historische evaluatie, waarheidsvinding en oordeelvorming. De ex-kolonisator onderschatte de groeiende economische en gewapende macht – door realpolitik (on the job training) – van de minder geschoolde en onervaren militairen en de intellectuele invloed van hun linkse (o.a. PALU/geremigreerde) adviseurs. De vermoorde Humphrey Keerveld was aanvankelijk bezig met een linkse (Chinese) coup in de desintegrerende NPS en Atta Mungra was bezig met een conservatief liberale financiële coup in de desintegrerende VHP. Lachmon, jurist en administratief- ‘witte boorden’ – leider, begreep de pragmatische transitiefase in het bedrijfsleven niet. Industriëlen, vermogende ondernemers verlieten de VHP, om na politieke solo avonturen uiteindelijk in de NDP te belanden. De rol van de NPS was uitgespeeld omdat de alsmaar gehanteerde botte chantagepolitiek t.o.v. Nederland, en de boosheid over de Nederlandse steun aan de rebellerende militairen, geen hout sneden . Er voltrok zich een machtssplitsing van Chinees en Hindostaans handelskapitaal die ook leidde tot interne partijpolitieke afsplitsingen, met nieuwe clusterleiders, Djawalapersad, Surrender en Atta Mungra, Dilip Sardjoe, George Phalad, Mangli, e.a. puissant rijke ‘captains of industry’.
  Het parlement werd in 30 jaar een lobby (koehandel) instrument en veiling locatie van de nationale macht en daaraan gekoppelde nationale eigendommen en bezittingen. Ministeries werden door loyalisten bedrijfsmatig gerunde sectoren; aangestuurd door een nieuwe elite die zich rond de president c.q. de regerende politieke partij vormde. Grondwet en presidentiële positie werden zodanig verankerd dat Suriname gemakkelijk kon verworden tot dictatuur van de luidruchtigsten, rijksten en gewapenden. De regeertermijn werd door Wijdenbosch in 1987 verlengd tot 5 jaar. Men de NDP hoopte eeuwig aan de macht te blijven maar verloor verpletterend de verkiezingen in 1987, waarna de democratie in Suriname zich kon beginnen te herstellen. Maar de schuivende panelen in de gehele Surinaamse maatschappij dwingen ons tot her evaluatie van de huidige stand van zaken; c.q. status quo. De politieke parameters veranderen met de dag. Demografische verschuivingen door o.a. een nog niet grondig bestudeerde interne en externe migratie, nieuwe vreemdelingen die zich op oneigenlijke wijze macht (o.a. door corruptie) verwerven, en beleidloosheid hebben geleid tot gebrek aan controle op land en volk. Nationale natuurlijke hulpbronnen en grondstoffen (olie, Goud, hout ) worden zonder lange termijn visie verkocht aan het buitenland. De wijze waarop heden mondiale veranderingen in klimaat, nieuwe economische markten, vorderingen van technologie en wetenschap niet verdisconteerd worden in lange termijn beleid is zorg wekkend.

  Symboolpolitiek en populisme

  De politieke ideologie, democratische gezindheid, het oprechte patriottisme , zijn reeds weggelekt in kringen van de leidinggevenden in Suriname. Dat wil zeggen dat de machtsuitoefening steeds meer onderhevig zal zijn aan grillige persoonlijke (partijpolitieke) rancune. Instituten om bestuurlijke machtswillekeur te beteugelen, het parlement, het justitieel apparaat, het onderwijs (in mentaal opzicht) functioneren niet adequaat door inhoudelijke uitholling. Normvervaging is troef en de schijn regeert. Het eroderende onderwijs- niet gebaseerd op eigen waarden- is steeds meer ontkoppeld van de productieve delen van de staatshuishouding, die op zich gedomineerd wordt door de informele economie. De intellectuele vorming is bij gevolg niet primair gebaseerd op de nationale behoefte, dus vals en onbetrouwbaar. Met leugens over motieven voor een in te stellen waarheidscommissie inzake de decembermoorden van 8 december 1982 doen de volgelingen van de president alsof zij (die de waarheid verdoezelden, de dadergroep) geïnteresseerd zijn in de waarheid. Zij willen geen rechtsproces, dat hoort niet in een door de informele economie geregeerde ministaat. De president roept herhaaldelijk op om de geschiedenis te herschrijven. Het zou hem sieren indien hij begon met zijn eigen persoonsgeschiedenis eerlijk te vertellen en te analyseren. Maar zelfs die beperkte menselijke geschiedenis van hem- waarvan de zwakten en het falen hem in principe vergeven zouden kunnen worden- is een gefrommeld lappendeken, een aaneenrijging van triestheid, frustraties, leugens en bedrog. Maar hij is door God gezonden, heeft zijn geestelijk adviseur hem gerustgesteld, en dat gelooft hij heilig.
  De datum van 25 februari is inderdaad een historische datum, die herdacht moet worden. Maar hoe? Wij Surinamers hebben de verantwoordelijkheid over onze eigen geschiedenis. Laten wij beginnen onze eigen geschiedenis vanuit onze nationale bronnen goed te bestuderen en te kennen. In dit nieuwe licht van waarheidsvinding betekent 25 februari een datum om ons grondig te bezinnen op alle (zinloze) slachtoffers die gevallen zijn in onze zinloze onderlinge strijd om macht en in onze versnipperde strijd tegen de gevolgen van eeuwen kolonialisme. De funeste symboolpolitiek is op 25 februari 1980 begonnen bij gebrek aan kennis en bestuurlijke ervaring. Symboolpolitiek betekent: wij bootsen een politieke vorm na van een parlementaire democratie, rechtstaat, maar de inhoud ontbreekt. Wij voerden een binnenlandse oorlog, zonder politiek doel, en stellen niemand verantwoordelijk voor deugdelijk bestuur van het land. Medeburgers gaan dood en het interesseert ons kennelijk niet waardoor, door wie, en waarom? Wij verkopen zonder toekomstvisie duurzame grondstoffen en ontvangen vergankelijk aan ontwaarding onderhevig geld, dat wij vervolgens consumptief besteden ten nadele van de jonge generaties.

  Met populisme, bedrog en mediamanipulatie verdedigen wij onze fouten en volharden in onjuist beleid. De linkse politieke beweging is in 33 jaar om zeep geholpen en gecorrumpeerd. Het nationale kapitaal -de ruggengraat van onze maatschappij- wordt door de informele economie gewurgd en wij bouwen niets meer op. Buitenlanders roven het land leeg, beheersen de handel, bouwen geen infrastructuur en beschermen niet het milieu. Let wel! Buitenlandse investeringen, arbeid en kennis zijn welkom. Maar op bedrog en verraad (van de linkse beweging en de jongeren) kan geen ontwikkeling gedijen. Dat is de ware les van de datum 25 februari, die steeds meer Surinaamse ogen zal openen. Laten wij die datum hervormen en herbenoemen tot een door allen geaccepteerde en erkende nationale slachtoffer-dag. Dit is het begin van de zoektocht naar een nieuwe saamhorigheid en nationale eenheid van alle verenigde Surinamers wereldwijd.
  Ludwich van Mulier, Nijmegen 4 maart 2013.
  March 5, 2013


  Maak melding
 16. GMAP & RAY: Jullie hebben de varkentjes SRA en PARAMAN al de oren gewassen, dus ga ik het niet meer doen. BRAVO and keep up the good work!!
  En die DJOGO laat ik maar voor wat die is n.l.een alcoholist onder invloed van XTC.


  Maak melding
 17. “Met leugens over motieven voor een in te stellen waarheidscommissie inzake de decembermoorden van 8 december 1982 doen de volgelingen van de president alsof zij (die de waarheid verdoezelden, de dadergroep) geïnteresseerd zijn in de waarheid. Zij willen geen rechtsproces, dat hoort niet in een door de informele economie geregeerde ministaat. De president roept herhaaldelijk op om de geschiedenis te herschrijven. Het zou hem sieren indien hij begon met zijn eigen persoonsgeschiedenis eerlijk te vertellen en te analyseren. Maar zelfs die beperkte menselijke geschiedenis van hem- waarvan de zwakten en het falen hem in principe vergeven zouden kunnen worden- is een gefrommeld lappendeken, een aaneenrijging van triestheid, frustraties, leugens en bedrog. Maar hij is door God gezonden, heeft zijn geestelijk adviseur hem gerustgesteld, en dat gelooft hij heilig”

  Graag commentaar van de Paarse Onderlaag, vertegenwoordigt door RobG, Sra en nog mee van die kansloze paupers


  Maak melding
 18. Het beste is om de hele Surinaamse politieacademie onder te brengen onder de Chineze regering. Ook het opleiden van negentien mannen en vrouwen moet louter van Chineze afkomst zijn wil dit succes van slagen.


  Maak melding
 19. @@ Ray let wel op!! die druiloren komen toch terug!!! Geen zelfrespect vandaar!! Het zijn Ratten, die in staat zijn jou maag te knagen!! koste wat het kost!!!!!


  Maak melding
 20. HBO niveau, dus hogere salaris voor de politie.
  Overigens, waarom zie ik in de districten politiemensen uit Paramaribo? Vertrouwen ze de lokale bewoners die politie-agent(e) willen worden soms niet?


  Maak melding
 21. De vooropleiding van de groep uit de jaren 60/70/80,die aan de politie academie te Apeldoorn afstudeerde,was minimaal AMS!(Boksteen,Walker,Pocornie etc. later Monsels,Dijksteel etc. … later Santhoki etc. etc.)
  Ben benieuwd naar de vooropleiding van deze 19 politieagenten.Dat zal,vrees ik,een slok op een borrel schelen met alle nare gevolgen van dien!


  Maak melding
 22. @MEDUSA
  Voorheen werd je op basis van kennis aangesteld als politieman.
  Sinds de wolf aan de macht is wordt je op basis van kennissen aangesteld als inspecteur en of minister van POLITIE…directeur noem maar op…


  Maak melding
 23. @live en zo..

  Waarom verhuis je de 19 mannen en vrouwen gewoon niet naar China tezamen met de gehele politie academie?!
  En als ze al afgestudeerd zijn komen ze terug met de etiket ..Policeman/woman from Suriname ..MADE IN CHINA!!


  Maak melding
 24. Als dit ertoe leidt dat de Korps Politie Suriname geprofessionaliseerd en verbeterd wordt dan is het wel een goede zaak want de KPS is dat op dit moment zeker niet.


  Maak melding
 25. @Ray,

  Waarom gewoon niet 19 Surinaamse Chinezen de opleiding laten doen? Er is sowieso een tekort aan politieagenten met een Chinese achtergrond. Het gros van de politie bestaat uit Bosland- en Stadscreolen. En dan kun je de Chinese agenten het predikaat ‘Made in Surinam’ geven.


  Maak melding
 26. @Yang Ka

  Als het 19 Surinaamse chinezen zijn die deze opleiding willen volgen kan ik onmogenlijk bezwaren hebben !

  Ps de meeste chinezen willen handelaars en winkeliers worden ,het is heus niet zo dat ze niet aangenomen worden om trainigen te volgen. Ze melden zich nooit aan!


  Maak melding
 27. Vraag is: wie gaat deze 19 mannen en vrouwen opleiden?
  Is er voldoende kader in het Politiehuis? De Apeldoorners zijn intussen gepensioneerd of lopen tegen hun pensioen aan.
  Of wordt het weer “laten halen”?
  Dat wordt een duur betaalde opleiding dan.


  Maak melding
 28. Enkele import polderproleten,wannabe kaaskoppen met een superhete zoete-aardappel in hun niet Hollandse mond, denkt dat er alleen in Nederland goede politie-opleidingen bestaan.Niets is minder waar.Nederlandse politie arrestatieteams passen technieken toe die ze o.a. in Suriname van Surinaamse politie hebben geleerd. Er gaan ook Nederlandse politie-agenten op training bij de Turkse politie om nieuwe technieken te leren. En wat dacht je van de trainingen die ze in Rusland gaan volgen.Neem dit van me aan!In Suriname zullen de politie-officieren een degelijke opleiding krijgen.


  Maak melding
 29. @RobG
  Heb je ooit naar “Skotoe kies mie” gekeken?
  Daar kun je het kaliber van de Suri agenten goed zien.
  Niveau: 5 sterren!! 🙂 maar niet heus!


  Maak melding
 30. Meneer Mulier, alias Ray, de mens schept, creëert en geeft vorm aan de samenleving naar zijn of haar inzichten. Er zit dynamiek in de samenleving. Het starre politieke denken behoort tot het verleden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES