Seedorf op weg naar finale met Botafogo

16

Clarence Seedorf is met zijn club Botafogo in het staatskampioenschap van Rio de Janeiro doorgedrongen tot de finale. Botafogo won afgelopen weekend van Flamengo en speelt komende zondag de finale tegen Vasco da Gama. Dat schrijft Nu/Sport.

Mocht Botafogo deze finale winnen dan is de club van de 36-jarige Seedorf doorgedrongen tot de zogenaamde superfinale. Deze superfinale gaat over twee wedstrijden en staat medio mei op het programma. De winnaar hiervan is dan definitief kampioen.

Seedorf, oud-speler van onder meer Ajax en AC Milan, staat sinds de zomer van 2012 onder contract bij Botafogo en gaat nu voor de eerste prijs met zijn club.(Via Nu/Sport)

UPDATE 11 mrt 2013: Seedorf heeft gisteren(zondag 10 maart) zijn eerste prijs met Botafogo gewonnen. De Braziliaanse club van de Nederlandse vedette won de finale van de Taça Guanabara, het eerste deel van het kampioenschap van de regio Rio de Janeiro. Seedorf leidde tegen Vasco da Gama de winnende treffer van Lucas in met een hakbal (1-0).

16 REACTIES

 1. Seedorf doet het goed in Zuid Amerika, het gaat lekker met die jongen, en wel op deze leeftijd, mooi dit allemaal, en kampioen worden met de club in de staat Guanabara zegt toch wat en Botafogo is wel een club met een geweldig verleden, Nilton Santos, Manga, Gerson
  Zagalo, Garrincha, Jairzinho, kortom het was wat toen in de jaren zestig, ze hadden toen de bijnaam van O Glorioso.


  Maak melding

 2. Deze jongeman had voorzitter van de SVB (Surinaamse Voetbal Bond) willen worden en had heel veel expertise en geld voor de voetbalsport in Suriname kunnen binnen roeien.

  Maar nee, de Suri’s hadden gekozen voor een zekere Giskus die enkel internationaal bekend is in Surname, en geen enkele toegevoegdewaarde voor deze sport wist te brengen !

  Integendeel was hij zijdelings betrokken bij een omkopingsschandaal van een Trinidadiaanse FIFA official die hem tienduizendollars cash had gegeven voor zgn de sport in SME als hij voor Sepp Blatter zouden stemmen.

  Anyway, Clarence we love you en jij bent ook één van de echte ambassadeurs van Suriname in het buitenland !

  God speed Clarence, god speed !!!


  Maak melding

 3. Toen deze kanjer een gooi deed naar het bestuur van de SVB hebben die SVB bonzen hemel en aarde bewogen om hem de pas af te snijden. Anno 2013 is het Surinaams voetbal nog 1 van lekmevesje.


  Maak melding

 4. Klopt wat hierboven staat, bij de SVB moeten ze die Seedorf niet hebben, dan niet zeg ik dan, die verhalen heb ik zelf in Suriname gehoord, het zijn gewoon een stelletje slampampers bij de SVB die eea tegenhouden,
  1 ding staat vast het voetbal in Suriname is tien keer niets, en zal nooit iets worden. Het peil is zeer laag
  de motivatie is zoek, en de mentaliteit daar hebben ze nooit van gehoord.


  Maak melding

 5. O ja dit nog, ik lees hierboven iets van Seedorf for Pres, nee toch een geintje neem ik aan, stel je voor.
  Clarence blijf lekker waar je bent en ga nooit wonen in Suriname, niet doen, ga en kijk rond voor effe, en ga weer pleite. Doe het je vrouw en kids niet aan.


  Maak melding

 6. SUPER en GRANDIOOS!

  Seedorf is sowiesie al geruime tijd genesteld bij de succesvolste en meest prominente voetballers allertijden.

  Nu is Suriname hopelijk zijn volgende station. Hij komt letterlijk steeds dichterbij.

  Seedorf zonder strijd geen overwinning.
  De volgende mag dan zijn de SVB.

  We benne benieuwd!


  Maak melding

 7. Seedorf is voor mij de grootste Surinaamse voetballer waar ik veel waardering hebt.In Nederland zijn ze jaloers op hem.Zelf heilige Johan Cruyff heeft niet zo een prestatie verricht in zijn hele loopbaan.Vind je het gek dat ze Seedorf niet meer oproepen voor Orange.Het komt uit jaloezie.V.Marwijk/v.Basten en v.Gaal jullie ziet het toch dat deze man in het buitenland wordt gewaardeerd.Hij is de enige die in een buitenlandse land altijd in de basis zou staan.Alleen in Nederland niet.


  Maak melding

 8. Na zijn geboorte had de grootvader van ” Sédré ” een droom waarin bleek dat hij een zéér rijke persoon zou worden; ” mi dréng tak a boi dis’ ó Gudu ” ! En….warempel.
  ” Cédré ” ,een echte Sranan Boi, heeft een geschatte vermogen van ongeveer € 40 miljoen maar blijft een bescheiden mens. Haast nooit ” djugudjugu” rondom die man.
  Meest belangrijke is dat ” Cédré” de ALLER GROOTSTE VOETBALLER is die het Nederlands voetbal heeft gekend.
  ” A boi bigi moro Cruijff, Gullit, Van Basten, Bergkamp,Van Hanegem, Neeskens,Abe Lenstra en de rest van het zooitje bij elkaar.
  Ik ben erg blij en verheugd dat ” Cédré ” IN SURINAME GEBOREN is en niet 7 hoog ergens in Amsterdam. Tijdens gesprekken in het buitenland kan ik dan lachend zeggen; ” hij is in het zelfde land geboren als ik, namelijk SURINAME !!!!!!!
  Het voetbal zit de Surinamers in het bloed maar met alleenmaar talent kom je er niet. DISCIPLINE is ó zo belangrijk en ” Cédré heeft ze ALLEBEI !!!!

  Bueno, Chavéz para siempre !


  Maak melding

 9. Waar Cruijff héél erg goed in is, is het geven van WAARDELOZE adviezen en het doen van idem dito uitspraken. Waardeloze Uitspraken die erg in de smaak vallen in de Nederlands voetbal wereld. Voorbeelden; ” als het wit is ,is het niet zwart” ,” als het zwart is is is het dus niet wit ”
  Onlangs kreeg hij ook een schop onder z’n reet van een Mexicaanse voetbal team waar hij volgens mij als adviseur was aangesteld.Meneertje zou zogenaamd het team uit een diep dal helpen. Nou, nou,nou…. ” in plaats fu a team promoveer, á team degradeer gó móro fara “!!!!
  Die man is tegenwoordig gewoon weg bezig z’n zakken te vullen, want ” a mang Skéér ” !!!
  Hij had tijdens zijn periode als voetballer bij Barca, geïnvesteerd in een VARKENSFOKKERIJ maar het zooitje ging failliet. ” Déng Agoe lówe gwé lib’ a fokkerij ” .

  Bueno, Chavéz para siempre !


  Maak melding

 10. @paraman,..Voor alle duidelijkheid,..”hij is toch ook een Suri-Ned”?? Paraman…..of te wel jou woorden een redimusu?
  Hypocriete beest yoo,.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.