Ondergrondse stroomkabels in centrum Surinaamse hoofdstad

126

PARAMARIBO, 5 mrt – In het stadscentrum komt een ondergronds kabelnetwerk voor de stroomvoorziening. Energiebedrijf EBS ziet het ondergronds gaan als onderdeel van een moderniseringsplan. Alle straatpalen in de binnenstad worden verwijderd in naam van schoonheid en milieuvriendelijkheid.

Het scheelt ook aan ruimte in de steeds drukker wordende binnenstad. “EBS werkt aan een mooier en milieuvriendelijker elektriciteitsnetwerk. Het is daarom belangrijk dat alles zo veilig mogelijk is. Binnenkort zullen alle kabels en palen verwijderd zijn. Het totale netwerk zullen we ondergronds aanleggen”, zegt EBS-topfunctionaris Marcel Eindhoven tegenover de Times of Suriname. Het werk moet binnen zo’n anderhalf jaar zijn afgerond.

Nu al worden in de bekende Maagdenstraat palen en kabels verwijderd. “We zijn al ruim twee jaar ebzig met dit project. Een voordeel is dat er minder ruimte nodig is om de kabels ondergronds te plaatsen. Nog een voordeel is geen palen meer geramd zullen worden”, aldus Eindhoven. Een nadeel is wel dat elke nieuwe aansluiting graafwerk vergt. Het risico van beschadiging aan kabels is ook groter als ondergronds gezocht moet worden naar eventuele lekkages bij storingen.

126 REACTIES

 1. Modernisering voor de Surinaamse ondergrond is een welkome en nuttige vereiste. Maar de elektrarekeningen moeten wel betaalbaar blijven voor de consument, die weinig heeft te besteden dunkt mij.


  Maak melding

 2. als EBS aansluitings punten van het ondergrondse stroom kabel kenmerkt en op strategiese punten een digitale net werk aansluit,zal het geen probleem zijn om beschadiging te lokaliseren.
  wat ik wel vind is,dat de su staat ook de helf van die kosten opzich moet kunnen nemen en niet dat de stroom kosten voor huiselijk gebruik hoger moet worden.
  als er landelijke afspraken gemaakt kunnen worden,kan er ook werk gelegenheid gecrieerd worden,dan kan er landelijk aan een stuk door die plan gerealiseerd worden.
  niet vergeten het milieuvriendelijkheid en veiligheid


  Maak melding

 3. Hallo EBS,

  ik wacht al meer dan zes maanden op mijn stroomaansluiting. Ik een straat waar al stroom zit….

  Het geld had ik toendertijd reeds aan jullie voldaan.

  Nu jullie van plan zijn om te gaan graven in de stad hoop ik niet dat het nog 2 jaar gaat duren om een stukje kabel van 20 meter door te trekken naar me huisje.

  Jammer dat er maar 1 stroomverkoper zit in SU die mensen werken daar echt van zeven tot even…Er moeten meer bedrijven komen, dit zal de kwaliteit en prijs zeer ten goede komen, en kunnen de mensen van EBS ook echt gaan werken…


  Maak melding

 4. Beste heer Eindhoven.
  1.Hoe zit het met de stroomuitval tijdens deze werkzaamheden?
  Zal dat verergeren,want zoals u weet is dat schering en inslag in groot Paramaribo?

  2.Ik heb u ook met geen woord horen reppen over het terug plaatsen van de straattegels na deze nodige maar toch zo bewerkelijke ingreep.
  Zal er eindelijk een begin aan deze eeuwenlang op zich wachtende reparaties worden gemaakt?

  Zoals u weet is het onderhoud van de straatmeubilair niet ons sterkste,maar een onzer zwakste kanten!


  Maak melding

 5. Dit had allang moeten gebeuren in ieder geval een goede zaak en ik hoop niet dat het maar praatjes zijn omdat de vetkiezingen weer voor de deur staan.
  Ik hou mijn ogen open en in ieder succes.


  Maak melding

 6. Mooi mang!! een stukje Amsterdam in Paramaribo!!! alleen nog hopen dat de criminelen, de kabels niet afknippen voor een joint!! anders zijn ze in de hemel, alwaar heel veel rook gratis is!!


  Maak melding

 7. @@ kolibri, ach ja!! het zijn laat bloeiers! het komt wel!! liever laat als nooit en inderdaad!! het moet niet blijven bij pak, pak, pakkaaaaak!!!! want je kent de fantasierijke figuren toch?? Het kind is nieteens geboren en ze hebben nu al de jaardagkaarten de deur uit gedaan.


  Maak melding

 8. Beste heren van het EBS, ik ben blij met de initiatieven van de regering Bouterse om Paramaribo een mooier aangezicht te geven. Dit is ook van groot belang voor het toerisme waarmee heel veel inkomsten verworven kunnen worden.

  Een tip voor de heren van het EBS. Mijn jongere broer werkt als werktuigbouwkundig tekenaar in Nederland. Hij is vaak bezig met het tekenen van de ondergrondse routes voor kabels en pijpleidingen die worden aangelegd. In Nederland brengt men alles in kaart. Dit is van groot belang als met opgravingswerkzaamheden moet gaan verrichten.Men hoeft alleen maar de kaarten te raadplegen om te weten wat er in de grond reeds is neergelegd.


  Maak melding

 9. het moet natuurlijk niet de bedoeling zijn om suriname als een europeese land in te richten,men moet dus uiters voorzichtig en op een positieve manier doordacht in praktijk tewerk gaan.
  suriname moet geen copy van enige europese land worden,als men dat doet zal men van die landen kwa bouw fo infra structuur en wat ik vernietigende kennis noem, van die landen afhankelijk zijn,en dat is niet de bedoeling.
  paramaribo is een vesting dat door de engelsen gebouwd is toen zij slaven handel verichten,dus paramaribo mag ook kwa bouwstructuur een komplete verandering ondergaan.
  fort zeelandia is een fort gebouwd door de zeelanders uit nederland met de zelfde doel als de engelsen.
  als er goed gekeken wordt leeft men in suriname en vooral in paramaribo volgens een verkeerde kijk en wil men het oude negatieve niet voor het nieuwe eigen positieve omzetten voor een beter levens wijze waar europese staten geen invloed kunnen hebben.
  wij moeten geen copy van een volk worden die niet weet waar zij naar toe gaan.


  Maak melding

 10. @sra

  Suriname moet geen kopie worden van het buitenland?!
  En de prefab ,kartonnen woningen dan,die komen uit China!!
  Made in China!!
  En Fort Zeelandia werd door je baasje gebruikt om zijn eigen volk af te maken daar. EXECUTIE KAMER a la bouta style!!


  Maak melding

 11. men moet niet vergeten dat de meeste dingen van land en administratie,politiek,sociaal,maatschapelijk was voor opbouw van de kolonialisten in hun land en niet voor su.
  die hele structuur moet omgezet worden ten voordele voor su en volk,en dat kan alleen als men op eigen kracht en kennis een plan of structuur van zelf opbouw realiseren,’omdat niemand het voor ons gaat doen.


  Maak melding

 12. Men zegt een kinderhand is gauw gevuld, sommige Surinamers zijn gauw tevrden.
  Sra, van welk land mag suriname volgens jou een kopie zijn ?
  Haiti of Cuba?
  over Fort zeelandia gesproken, met welk doel heeft jou Holmaat het gebruikt?
  Europa heeft geld,kennis en macht dus lul niet zo achterlijk.
  Ondergrondse kabels is oud nieuws mi boi, de ontwikkeling wat kabels betreft in Nederland is vergevorderd mi boi, jullie kunnen heel veel van Europa leren.
  Dit nog, gebruik jou tijd en energie om het kwaad te bestreiden, gebruik het niet om het kwaad te stimuleren.


  Maak melding

 13. er werd geen echte sociaal,maatschapelijk structuur in su gebruikt omdat het met politiek vermengd werd waardoor het zijn natuurlijke waarde verloor.
  begrijp dit;alles werdt door de europeaan onderschept en verdraaid om daardoor te regeren,maar het oorspronkelijke ervan kunnen zij niet handhaven,omdat zij hun macht in de wereld zouden verliezen.


  Maak melding

 14. Kan iemand mij vertellen wat SRA onze pleisterclowntje nou voor wartaal uitkraamt?
  Volgens mij zit hij weer met zn neus in zilverpapier.


  Maak melding

 15. @GMAP, je hebt gelijk als het gaat om kennis en het feit dat het heel oud is.

  @sra, je vraagt er zelfs om dat men zo reageert, omdat GMAP het tegenovergestelde aangeeft en heeft ook goed gelezen naar mijn mening wat je hebt geschreven.

  =In ieder geval zij mogen wat kennis van Nederland gebruiken.


  Maak melding

 16. paramaribo is een vesting dat door de engelsen gebouwd is toen zij slaven handel verichten,dus paramaribo mag ook kwa bouwstructuur een komplete verandering ondergaan’,aldus sra.

  Sra jongen ,ga slapen okay!
  Wat wil je veranderen binnen paramaribo?!
  Moeten wij onze stad en gebouwen opblazen en plaats maken voor prefab ,kartonnen ,modellen?Moeten de surinamers opnieuw proberen de wiel uit te vinden?
  Straks ga je ons komen vertellen dat wij geen kleren moeten dragen omdat het uitgevonden is door engelsen. Hoe zie je ons dan LIEVER rondlopen in de stad SRA?
  Zoals Adam en Eva bedekt met bladeren,lendendoeken,of gewoon naakt?!


  Maak melding

 17. Sra
  Jij hebt gelijk,niet reageren,zij begrijpen het wel maar willen partjes maken en nog meer van jou leren.
  Hun verstandelijk vermogen is nihil.

  Ray,ira,gmap,who cares,henk molenaar en consoorten,jullie zijn geen patij voor sra


  Maak melding

 18. Ben een leek als het gaat om stroomzaken maar één ding weet ik zeker, stroom en water gaan niet samen!
  Na een fikse regenbui ligt half Par’bo blank! Sommige straten veranderen in kolkende rivieren.
  Zou het niet beter zijn geweest om eerst het waterprobleem op te lossen, regering van SU??
  Straks staat alle verkeer onder stroom bij beschadiging (door knagende beesten bijv.) van de ondergrondse kabels??
  Dat zal wat worden. Hoop dat men weet waar men mee bezig is.


  Maak melding

 19. drai stong: “Ray,ira,gmap,who cares,henk molenaar en consoorten,jullie zijn geen patij voor sra”

  Sra: “er werd geen echte sociaal,maatschapelijk structuur in su gebruikt omdat het met politiek vermengd werd waardoor het zijn natuurlijke waarde verloor”

  Kan iemand mij in godsnaam uitleggen wat hier staat……..


  Maak melding

 20. Koos,

  jij bent niet echt een schoon voorbeeld van iemand die zich bezigt met positief feedback.
  Dus ook het zien zal jouw negatieve kijk op zaken niet echt veranderen, vrees ik.

  Overigens, is dit goed nieuws voor Suriname. Weer een stukje positieve ontwikkeling.
  Zaken gaan weliswaar langzaam maar beetje bij beetje zie je wel de ontwikkeling zich ontvouwen.


  Maak melding

 21. LEA: In dat geval lijkt het mij beter dat je dan zwijgt als het graf, en je bezig gaat houden met zaken waar je wel verstand van hebt, b.v. die scholieren die in trance zijn in Wageningen,Nickerie.


  Maak melding

 22. @drai stong

  je schrijft,

  Ray,ira,gmap,who cares,henk molenaar en consoorten,jullie zijn geen patij voor sra

  Ik zeg,
  Wij zijn gewoon TE sterk voor SRA,
  hij is net een dwerg die voor een REUS staat.
  Hij is net 1 van de dwergjes uit het verhaal van SNEEUWWITJE’,echtwaar!


  Maak melding

 23. @Henk Molenaar

  Sra: “er werd geen echte sociaal,maatschapelijk structuur in su gebruikt omdat het met politiek vermengd werd waardoor het zijn natuurlijke waarde verloor

  Ik denk dat Sra bedoeld dat we liever alles moeten opblazen wat hem doet herhinneren aan onze geschiedenis van vroeger ,en volgens hem moeten wij de stad Paramaribo opblazen zodat er een grote GAT onstaat waarin wij gaan wonen .
  Hij heeft liever dat wij in de toekomst zullen wonen in de GAT van Paramaribo!


  Maak melding

 24. Het had allang moeten liggen, nu is het beter om dit door de superieure Chinezen uit te laten besteden en ook door Chinezen aan te laten leggen. Ze zijn wereldkampioen om ondergrondse stroomkabels aanleggen.


  Maak melding

 25. @DUUH!

  Van een positieve ontwikkeling praat je wanneer;
  1 je baasje wordt opgepakt en zijn gevangenisstraf uitzit, wegens de moord op 15 ongewapende burgers van Suriname!
  2 Zijn Amnestie nietig wordt verklaard!
  3 zijn handlangers,de amnesialijders , van Suriname ook berecht worden.
  Wat heb je aan een mooi opgepoetste Surinamer als de lijder een internationaal gezochte crimineel is?
  Van buiten zal alles mooi,mooi,lijken maar van binnen….pffffff…. we zitten dan nog steeds opgescheept met de moordenaar!!


  Maak melding

 26. LIVE: En de Chinezen die dat allemaal gaan aanleggen, zijn dat de 13 miljoen rechtelozen, die zijn voortgekomen uit de Chineze 1 kinds politiek?
  Of zijn het de Chinezen die straks verdreven worden uit Tibet en XINJIANG?


  Maak melding

 27. Goed zo!

  Mooi man! Eindelijk iets dat zinnig is, mits het goed georganiseerd gedaan wordt.
  De palen verhinderen het kunnen verbreden van sommige wegen of het betegelen van een mooi voetpad. Zodra de opgravingen gedaan zijn dient er een egaal loopgedeelte te komen zodat men zonder risico van enkel breuk of kneuzing kan doorlopen.

  In Nederland krijgen de Gemeentes steeds meer claims van mensen die door een kapotte of niet goed liggende tegel gewond zijn geraakt. Een advocaat in de hand en aanklagen de Gemeente.
  Dat zou in Suriname ook moeten gebeuren om de overheid te dwingen voor goed begaanbare trottoirs te zorgen.
  Ze kunnen gelijk met het opgraven dichtgooien en mooi betegelen.


  Maak melding

 28. @Musk: niet alleen betegelen. Ook het mooi asfalteren van Surinaamse wegen en ook het verbreden zal een prioriteit moeten zijn.


  Maak melding

 29. @@ drai stong vind je het gek, dat wij geen partij voor Sra zijn? Nou, neen! wij gaan niet zo laag, vandaar!!!! sjnap, sjnaap, sjjjnaaapie???

  Wij geven hen een drai kont!!!


  Maak melding

 30. @Medusa,ik onderschat de Surinaamse tekenaars niet.Mijn jongere broer is ook Surinamer maar hij woont in Nederland. Met mijn bericht heb ik niets verkeerd gedaan. Wat ik deed was niets anders dan kennis /informatie delen met anderen zodat anderen mogelijk hun voordeel mee kunnen halen.Mijn broer vertelde me dat men nu ook gebruik maakt van satelliet navigatie om ondergrondse kabels en rioleringen aan te leggen of om deze te traceren.De modernisering van samenlevingen kan men uiteindelijk niet stoppen.Dit zal tot gevolg hebben dat men in Suriname steeds meer zal gaan om nieuwe infrastructuren in te voeren.


  Maak melding

 31. Who cares,

  No mann! Die ken ik echt niet! Leg het even simpel uit.
  Voor mij is het al een overwinning als er een plan is. Wordt het niet uitgevoerd om een of andere reden dan kunnen we nog altijd gaan klagen, toch?


  Maak melding

 32. Dinsdag 5 maart 2013 om 13:34 uur, door sra

  als EBS aansluitings punten van het ondergrondse stroom kabel kenmerkt en op strategiese punten een digitale net werk aansluit,zal het geen probleem zijn om beschadiging te lokaliseren.

  Beste Sra,
  Zou je dit iets meer kunnen toelichten bijv.door hoe jij denkt dit gestalte te kunnen geven.
  Ben zelf ook een klein beetje technisch en leer graag bij.
  Hoe een digitaal netwerk aansluiten op Middenspanning


  Maak melding

 33. Op dit forum bemoeien mensen met Suriname die helemaal niet in dat land wonen.
  Laat de Surinamers in Suriname zelf beslissen wat zij willen doen hou jullie je daar buiten.
  Ga jullie tegen de Nederlanders zeggen dat ze niet moeten bezuinigen want jullie kunnen maandelijks niet uitkomen en blijven jullie af van Suriname.
  Jullie blijven Suriname maar steeds afbreken,wie zijn jullie eigenlijk snotneuzen!


  Maak melding

 34. SJANG: Ik heb al aan Den haag voorgesteld om te bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking en export van uitkeringen naar het buitenland omdat we anders niet uitkomen!


  Maak melding

 35. Ik weet het niet (meer) zo zeker maar volgens mij is de van’t van Hoogerhuysstraat toch al voorzien van ondergrondse kabels?
  Dus zó nieuw is dat niet voor/in Paramaribo!!


  Maak melding

 36. @Live en zo…

  En waar gaan we de stroomrekeningen betalen dan?
  Bij het kantoor van de ENERGIE BEDRIJVEN UIT CHINA IN SURINAME?!!
  Want kijk als de chinezen het gaat over nemen dan praten we niet meer van DE EBS maar de EBC
  EBC = energie bedrijf china!
  Waarom vertrekken jij en musk niet naar China?!
  Alles is kant en klaar daar mooie voetpaden en al!


  Maak melding

 37. @Musk

  Wat ben jij aan het uitleggen?!!
  Plannen maken die nooit uitgevoerd zullen worden noem jij een OVERWINNING?!Een overwinning voor wie ,voor wat,moet je buitenlandse vijanden eerst verslaan misschien?!!Of Een overwinning dat de maffia moordenaar JE BAASJE de dag met een nieuwe fantasie gedachte gaat beginnen?!!

  Luister no muskje,
  Ga eerst goed nadenken en beslissen voor jezelve of je Suriname wil helpen verlossen van de moordenaar of ,of je graag achter hem wil aanlopen ,gehersenspoeld door zijn zoveelste fantasie verhaaltjes!!
  Want kijk eerlijk,
  Als er een volgende keer een bericht verschijnt hier over bouta die kritiek verdient en ik zal merken dat jij ook kritiek zit te leveren,BOI ik zweer het, het zal niet prettig voor je klinken wat ik allemaal voor jouw als tegen reaktie gaat schrijven!

  Maak het duidelijk voor ons!
  Of je houdt van die man en zijn fantasie rijke verhaaltjes of je haat hem voor wat hij in werkelijkheid is ..een landverrader en een moordenaar!

  Please let us know!


  Maak melding

 38. Gmap,

  wat een enorme oetlul ben je toch!
  Wanneer suriname door sommigen op dit forum met Nederland wordt vergeleken met betrekking tot mensenrechtenschendingen dan ben jij de eerste die zijn
  ‘smoelwerk’ openpiert waarom er altijd een vergelijking gemaakt moet worden met Nederland.
  Maar nu het om een klein stukje ontwikkeling gaat in Suriname dan ben je wel als de kippen bij om Suriname met Nederland te vergelijken. Dan is Nederland plotseling de allerbeste.

  Gmap, misschien is het nog niet tot jouw simpele kop doorgedrongen maar Nederland is al decennia lang een
  rijk land. Logisch dus dat Nederland op bijna elk gebied verder is dan Suriname.
  Suriname is een arm land dat zich langzaam richting ontwikkeling toe beweegt.
  De kleine stapjes die Suriname neemt zijn ontwikkelingen die Nederland reeds lang achter de rug heeft. allicht!
  Maar Suriname moet dat proces ( de kleine stapjes) nou eenmaal doormaken voordat de werkelijke welvaart wordt bereikt.

  Natuurljk willen we met z’n allen dat Suriname in een oogwenk ook de status van Nederland bereikt.
  Maar ieder weldenkend mens zal tot de conclusie komen dat dat een onmogelijkheid is.
  Helaas is die weldenkendheid bij jou ver te zoeken is.
  Als Suriname een snelweg zou aanleggen ben jij typisch iemand die terstond zijn smoelwerk zou roeren en roepen dat dat niks voorstelt immers Nederland heeft een heel netwerk aan snelwegen.
  Gek he?

  De groeten uit Enschede


  Maak melding

 39. dit is nou hoopgevend nieuws; minder oorzaak van stroom uitval door bliksem en boomstammen op kabels; meer ruimte om de straten te verbreden zodat ook grote touringscar bussen kunnen rijden en daarmee de stad meer in trek is voor toeristen.


  Maak melding

 40. @GRAPJANUS uit enschede

  Heb jij die ontwikkeling waarover alleen maar gesproken kan worden ,met je ogen zien gebeuren dan?!!
  En Suriname heeft geen lijder als bouta nodig die babystapjes moet leren maken. Die lijder mag jij hebben!Natuurlijk gaat Suriname niet in een oogwenk de status van Nederland kunnen bereiken ,ik zeg Suriname gaat het nooit bereiken zolang een moordenaar het land aan het lijden is!!
  Nederland heeft het in snel tempo bereikt omdat het leiders heeft die gekwalificeerd zijn ,hoog opgeleid zijn ,personen met een schoon blad en geen amnestie zoekenden zijn !
  Hier doen we het met een couppleger,moordenaar ,landverrader bouta de verschrikkelijke,brunswijk die het a,b,c ,heden aan het leren is,djakarta toerist en pindaman de antieke javaan Somo,en de amnesialijders van BOXEL!Lackin ,Belfort oa.
  Zie je nu waarom Nederland blijft groeien en wij met grote stappen achteruitgaan!

  Doei .doei,
  groetjes van ons ,de rechtgeaarde surinamers.


  Maak melding

 41. GMAP

  Die paarse idioten zijn niet weldekend.
  Groeten van een democraat uit Holland.
  jij bent weldenkend als het achterste van de slapste ezels die rondlopen in europa


  Maak melding

 42. Niet zo lang geleden stond de EBS op de rand van een faillissement.
  De lijst met klachten was niet te overzien en de ontevredenheid over het functioneren van het bedrijf was alom.
  Mensen moeten tjuku’s betalen, om na 2 jaar wachten op een aansluiting, nog niet aan de beurt te komen terwijl er in dezelfde straat waar een nieuwe Chinees een gigantisch pakhuis aan het bouwen is, de stroomkabels al zijn gemonteerd zijn.
  Hoe kan een bedrijf dat zo gigantisch in de problemen zit en niet eens de plaatselijke bevolking behoorlijk van stroom kan voorzien, zo’n grote operatie verrichten in de binnenstad van Par’bo? Wel mooi maarrrrr waar komt nu plots het geld vandaan? Ik snap er niets van!!


  Maak melding

 43. @alleen

  Neen Paarse ezel die gevoel heb jij en je baasje alleen !Alsof jij in een paradijs woont. Het is HELL waar jij woont met de duivel naast je als buurman.
  Hoe groet je hem in de morgen?
  zO MIsschien,
  Goeiemorgen buurman bouta ,de duivel,’gaat U vandaag nog enkelen neerknallen als U gedaan had 31 jaar geleden?!
  Whahahahaaaa……


  Maak melding

 44. @Alleen

  En als jij afhankelijk bent van je baasje dan neem je hem mee naar huis en plaats hem in je vitrine kastje als souvenir!!
  Whahahahaaaaa….


  Maak melding

 45. GRAPJANUS(VANUIT ENSCHEDE NLD):Je vind GMAP een oetlul,ook toevallig want laat ik jou ook een oetlul vinden en geen gewone, maar een uit het universum dat is gebaseerd op maffiafilms als scarface.
  Je schrijft:Natuurlijk willen we met z’n allen dat Suriname ook de status van Nederland bereikt. Maar ieder weldenkend mens kan tot de conclusie komen dat dit een onmogelijkheid is.
  Welnu GRAPJANUS (die zijn nick eer aan doet)weten we met zn allen dat zolang een veroordeelde drugsbarron massamoordverdachte fraudeur gediplomeerde leugenaar en analfabeet, de leiding heeft in welk land dan ook, de ontwikkeling te allen tijden mijlenver achter zal blijven.GMAP heeft gelijk punt basta !!en over tot de orde van de dag.Het verblijf in het oosten heeft niet veel bijgedragen aan de ontwikkeling van je simpele ziel.But WHO CARES! Groeten in Enschede.


  Maak melding

 46. @suriboy

  door speciale Chinese technologie, gebaseerd op de vurige tong van de draak,wordt het asfalt van de straten lichtgevend gemaakt,waardoor lampen overbodig worden.De draak genereert haar eigen energie wat een besparing voor de staat oplevert.


  Maak melding

 47. @koos: hij werd steeds meedogenlozer tegen iedereen die hard voor zijn centen werkt en spaart en een kapitaal probeert op te bouwen. Hopelijk komt nu een beter tijdperk aan. Op den duur komen buitenlandse investeerders weer terug als er een andere president aan de macht is. Voorlopig afwachten hoe de politieke situatie gaat ontwikkelen.

  Ontopic: Hele ondergrondse stroomkabels in het centrum van Paramaribo kan je beter aanleggen als alle oude huizen en krotten zijn afgebroken. Tegelijker tijd wolkenkrabbers neerzetten, een nieuw moderne zakencentrum met kantoren torens en een mooie nieuwe stadscentrum met minstens 3 warenhuizen in een overdekte winkelcentra’s. Liefst van totaal 5 verdiepingen hoog. Ook moet er een nieuwe treinstations komen totaal 2 in Paramaribo. Het Centraal Station en Station West. Ook komen er dubbeldekkers bussen na Engelse model.


  Maak melding

 48. @Koos
  Ik vind dat je hier iets te ver gaat!
  De man heeft strijd geleverd tegen een vijand van wie iedereen het zeker zal verliezen.We moeten gezamenlijk ten strijde trekken tegen deze wereldvijand nr.1
  En wie er volgt????Weet jij dat?Ik niet!!!
  WEES GROOT,DENK GROOT en wil je de dood van een ander toch vieren doe dat dan op gepaste wijze!


  Maak melding

 49. @MEDUSA: Hugo Chavez is goed voor arme mensen en mensen die niet willen werken en of niet vooruit willen komen.

  Hij is zeker niet goed voor mensen die ambitie hebben en een kapitaal op willen bouwen en hun verworven rijkdom willen verdedigen. Ook voor het bedrijfsleven die vooruit willen komen is hij niet goed. Hij werd bovendien meer een dictator. Dictator was hij toch al, ik zag het meteen vlak na zijn aantreden. Vooral paar jaar erna werd het zichtbaar. Ik mis hem niet.


  Maak melding

 50. @Medusa

  Niemand viert feest over Chavez zijn dood maar we zijn wel blij voor het volk van Venezuela . Zij zijn nu verlost van een dictator en kunnen nu een nieuw hoofdstuk beginnen zonder hem!
  Je kan dit ook zien als een straf van God!
  Niemand heeft het eeuwige leven,iedereen komt aan zijn beurt!
  Natuur heeft zijn werk gedaan !


  Maak melding

 51. @Live vanuit het Koude Nederland
  Dat jij die mening over hem op na houdt tot daar aan toe!
  Daar ben je vrij in,maar juichen over de dood van iemand die op dergelijke manier door een gezamenlijke vijand is geveld,vind ik abject en infaam!Vooral daar je weet dat deze vijand voorlopig nog niet te overwinnen is en een ieder het volgende slachtoffer kan zijn.


  Maak melding

 52. @ Ray
  De manier waarop jij dat verwoord,daar is geen vlekje aan;je hebt je met de nodige reserves uitgedrukt.
  Maar heb jij de reactie van Koos op dinsdag 5 maart 2013 om 23:14 uur, gelezen?Dat is andere koek!
  Ik kreeg koude rillingen over mijn heel lichaam toen ik die las!
  WIE VOLGT?


  Maak melding

 53. CHAVEZ is er niet meer, en met hem het mislukte socialistische experiment. Socialisme of de Dood was zijn slogan. de dood heeft overwonnen.
  Als mens kan ik er niet blij om zijn.
  Maar voor de Venezuelaanse bevolking en de Cubaanse bevolking, de grootse sponsor van Cuba breken er weer onzekere tijden aan.Macht blijkt weer betrekkelijk te zijn. Ik ben niet optimistisch wat de toekomst voor de Venezuelaanse bevolking betreft, Chavez is niet meer maar zijn controversiele en opportunische achterban zijn nog springlevend. Mijn gedachten zijn met de waarachtige Venezuelanen. VENEZUELA MI GRAN PAIS!!!!!


  Maak melding

 54. De dood van Chavez zal t.z.t een juiste duiding krijgen. Ontegenzeggelijk heeft vooral de mainstream media een bepaald beeld gecreëerd van de man en de beweging.

  De waarheid ligt zoals gewoonlijk verre van dat beeld. Dat zijn dood gevolgen zal hebben in de hele regio is evident.

  Ik hoop niet dat we teruggeworpen zullen worden naar de jaren zeventig waar vooral de VS en haar instituten de regio als hun speeltuin gebruikten.

  Ben trouwens benieuwd naar de invulling van de leegte door de andere landen in de regio. Brazilië, Bolivia en welke sterke figuren de strijd die nu ongetwijfeld zal losbarsten in Venezuela, zullen overleven.

  Mensen die de situatie niet alleen maar via de mainstream media volgen zullen de dood van Chavez anders duiden dan de kleine groep anties hier.


  Maak melding

 55. @Who cares
  Waarvan akte!Bravo!En ik hoop dat alle tegenstanders op dit forum op gepaste wijze hun zegje zullen doen en jouw voorbeeld moge volgen!
  (Ik ben niet pessimistisch,noch optimistisch maar wel realistisch)!


  Maak melding

 56. Als de duivel is overwonnnen en naar zijn hel is verwezen juich ik wel hoor. Zonder problemen. Als ik aan Chavez denk, denk ik aan walgelijke retoriek, meestal aan het adres van Amerika. Velen kunnen zich nog herinneren dat hij ten overstaan van heel de VN zei dat het daar rook naar zwavel omdat de duivel (hij verwees naar president Bush) daar zojuist was geweest. Ik denk ook aan zijn coup in 1992 met vele onschuldige doden. Geen wonder dat die andere Zuid-Amerikaanse duivel Dada Bouta hem zo bewondert. Ik denk ook aan het grenzeloze geweld in zijn land dat onder zijn bewind alleen maar is verergert. Ze noemen Caracas niet voor niets de moordhoofdstad van Zuid-Amerika. Ik denk ook aan zijn dictatoriale neigingen, zoals de nationalisaties van belangrijke bedrijven. En natuurlijk aan de invoering van die achterlijke socialistische ideologie (Cuba style), waarbij meer repressie in zijn land is gebracht dan voorheen.

  Sommigen gaan zeggen, ja maar hij bouwde gratis huizen voor aremen en hij gaf ze gratis geld en olie. Wat een gelul. Mensen lekker maken om op je te stemmen kan elke idioot. Maar ze leren om voor zichzelf te werken zodat ze hun eigen brood kunnen verdienen en niet hun hand hoeven op te houden, dat is andere koek.

  Nee, het is goed zo. Ondergronds gaat hij. Voorgoed!!


  Maak melding

 57. @ Bifa
  Bedenk,dat dezelfde hand waardoor hij getroffen is EEN IEDER ook kan treffen!Het is de onzichtbare hand van een gezamenlijke vijand!WIE VOLGT!!!


  Maak melding

 58. Medusa,

  Ik schrijf niet over zijn ziekte, maar over zijn politiek. Niemand weet hoe hij gaat. Het kan een kogel, mes of ziekte zijn. Maar is je ziel gered, dat is de vraag. Die van Chavez duidelijk niet. Luister naar zijn volgers en zijn Didibri vice president Maduro die meteen die achterlijke retoriek uitslaat en iedereen de schuld geeft van de ziekte van zijn baas en vooral Amerika natuurlijk. Ziekelijk gewoon. En dan zou ik die achterlijke socialisten nog serieus moeten nemen?


  Maak melding

 59. @Bifa
  De 2 zinnen spreken boekdelen:
  “Als de duivel is over wonnnen en naar zijn hel is verwezen juich ik wel hoor”.

  Nee, het is goed zo. Ondergronds gaat hij. Voorgoed!!

  Ondergronds gaan we allemaal een keer!Dat is het enige dat waar we allen zeker van zijn.
  Dus vind je dat een overwinning?
  Hij is ons voor geweest!Wij volgen.Wie na hem?


  Maak melding

 60. Jmmer! maar ergens heel goed de vlag uitsteken, hitler, idi amin, chavez, fidel, maurituis of zo, ghadafi, lul laden, oceaan hoessein, EN NU KOMT HET!!! BOUTERSE!!! ALLES OP ZIJN TIJD!

  GADO DE WI FESI MANG!! WE E GO MORO FARA
  WAAR GEEN ANGST IS, IS DE /WINNAAR/GELUKZALIGHEID


  Maak melding

 61. Medusa,

  Wat is je probleem. Ik geef mijn mening op mijn manier en als je daar niet van gediend bent, jammer dan. Ik vind hem een duivel vanwege zijn coups, walgelijke anti-Amerika retoriek, socialistische agenda die mensen aanzet om niets te doen om zichzelf te verheffen, want ze krijgen van Chavez toch alles gratis. En ga zo maar verder. Mag ik juichen als de duivel die die politiek leidt er niet meer is? Ga toch heen man als het je niet bevalt. Ik ga ook juichen als die moordenaar, drugshandelaar en couppleger Dada Bouta er niet meer is, ga je dan ook zeuren dat dat niet mag. Schrijf dat aan de nabestaanden van zijn slachtoffers?


  Maak melding

 62. De beste maatjes van de DDB (De DiBrie) zijn naar de hel gegaan( door een vuurzee heen en daar stonden de duivels op de shits op af te wachten en te verwelkomen. MOEDER DER NATUUR EN HEELAL ACCEPTEERDE de onbenuliggen WEDEROM NIET!!

  MIJN WENS IS, DAT DEZE rAT/kAKKERLAKKEN ERGENS GAAT CREPEREN IN HET ONDERGRONDSE BEKABELING, DAT NIEMAND UCCCH ZIET!
  Wij hebben verlichting! zIE JE HET WEL??

  IN HET LEVEN MOET JIJ JE oGEN HEBBEN!! MAAR VAAK HEEFT MEN DE OGEN EN ZIJN BLIND!! EEN mOL??

  I LOVE In My TRUE AND BELIVE IN MY GOD!!!
  GOD BLASS YOU ALL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 63. Ik zal niet juichen als DDB het loodje legt.
  Integendeel. Ik wil en hoop dat hij zijn straf hier op aarde krijgt, en wel in de Scheveningese gevangenis in een cel met uitzicht op de Noordzee, of in de extra beveiligde inrichting voor zware criminelen in Vught.
  Voor hem moet de hel hier op aarde zijn.


  Maak melding

 64. Het ondergronds leggen van kabels in Suriname bewijst eens te meer dat hard wordt gewerkt aan de modernisering van Suriname.Deze methode brengt veel voordeel je kan telefoonkabels en glasvezels voor telefonie en internet,
  in de zelfde sleuven samen verpakt in kunststof pijpen leggen.De kabels worden bij graafwerkzaamheden beschermt.
  Door de buizen een kleur te geven weet men precies wat water en elctriciteit is.


  Maak melding

 65. Medusa,

  Blijf jij daarom zo lang liggen? Ga toch heen man, ik weet niet waar je je zo druk over maakt. Een DiDibri minder op aarde die met zijn socialistische rotzooi vele mensen het leven vergalde.


  Maak melding

 66. Ray,

  Je mag hoog en laag springen, je mag schelden wat je wilt, je mag zelfs allerlei onzin verkopen. Dat mag.

  Maar overduidelijk is dat die trauma aangaande Bouterse zo diep verankerd is in jou dat jij enorme oogkleppen hebt wat betreft ontwikkelingen in de wereld en in Suriname.

  Hoe kan het anders dat jij beweert dat Nederland blijft groeien en Suriname achter uit gaat??
  Daar waar Nederlandse economen hebben vastgesteld
  dat er in Nederland geen economisch groei is en er
  juist sprake is van een economisch recessie.
  In Nederland waar alles wat de klok slaat in het teken staat van bezuinigingen.
  Aan de andere kant stellen economen vast dat er in Suriname wel degelijk sprake is van economische groei.

  En wie is degene die beweert dat Nederland blijft groeien en Suriname achter uit gaat?

  juist ja. Onze Ray.
  En moeten we Ray nou geloven of niet??
  Tja, degenen die in flut- en onzinverhalen geloven zullen Ray vast wel beschouwen als een waarheidsgetrouwe kameraad. Dat mag.

  Echter mensen die wel kijk hebben op de realiteit en
  weten wat er zich in de wereld afspeelt weet dat
  Ray de grootste fantast is die op dit forum ‘rondhuppelt’.

  En heeft Ray dat dan niet door??
  Natuurlijk heeft Ray dat niet door want deze man leeft buiten de realiteit en weet absoluut niet wat er in de wereld afspeelt. De wereld van Ray bestaat uit Bouterse en het afkraken van Suriname. Verder niet.

  En hebben de uitlatingen van Ray dan nog enige toegevoegde waarde??

  tja.. als je een hond wil slaan zal je geheid ergens een stok vinden…

  groetjes uit Enschede


  Maak melding

 67. Een hele fijne dag gewenst allemaal inclusief onze HOOLIGANS. Hoewel de dag nog zo jong is, hebben we aan fantasieën hier op de site wederom geen gebrek. Ik voel me hiermede een echt gelukkig mens.

  Fantastisch initiatief van de EBS door een mooier en milieuvriendelijker elektriciteitsnetwerk te realiseren. Binnenkort zullen alle kabels en palen verwijderd zijn. EBS-topfunctionaris Marcel Eindhoven zegt tevens dat het totale netwerk ondergronds zal worden aangelegd, vind ik een modern en dus bij de tijd passend streven.

  Vervolgens de wensen van een totaal gedesoriënteerd
  koloniaal-schandknaapje, carry-tje (Who cares) die grote wensen en fantasieën heeft, zoals vaak niet ongebruikelijk is bij HOOLIGANS:

  “Ik zal niet juichen als DDB het loodje legt.
  Integendeel. Ik wil en hoop dat hij zijn straf hier op aarde krijgt, en wel in de Scheveningese gevangenis in een cel met uitzicht op de Noordzee, of in de extra beveiligde inrichting voor zware criminelen in Vught.
  Voor hem moet de hel hier op aarde zijn.” aldus carry-tje (Who cares).

  carry-tje je hoeft je helemaal niet voor te schamen, want het is “normaal” HOOLIGAN-gedrag. Zie maar: Ajax is de kampioen, maar de HOOLIGAN levend in z’n fantasie-wereldje vindt dat FC Utrecht dat is or what ever.

  carry-tje ken je deze? “If ie go beng dé wang onfoe, dang ie bo los’ pong.” Jij bent gelukkig niet de enige fantast.

  Een dapper ‘snuitertje’ carry-tje, ben je zeker.

  Een dringend verzoek: zeg nooit en te nimmer aan HOOLIGANS dat ze achterlijk, gestoord, debiel of dom zijn. Laat ze in hun waarde en wij zijn dagelijks verzekerd van bulderend gelach. Wist u dat lachen uw dagelijkse humeur kan helpen bepalen?

  We wachten op nog meer lachwekkende activiteiten, zoals herrie etc. van onze belhamels. Niemand’s dag kan meer stuk en we zijn met z’n allen verzekerd van ‘heuse slappe lach’.

  We benne benieuwd!


  Maak melding

 68. eagle 1

  ik denk niet dat sra jou een antwoord op jou vraag gaat geven.
  volgens zijn vermeldin is die kennis voor suriname bestemd en niet voor een europese land waar het niet van toepassing zal zijn.
  tijdens mijn gesprek met hem,heeft hij ook aangegeven dat het om kennis gaat die de natuur van suriname niet vernietigd zoals in de meeste europese landen het geval is,hij zij dat de wereld leiders zo verblind zijn door macht en hebzucht dat zij die kennis als een afbraak van hun welvaart zal zijn en gevaar voor hun onderdrukkende systeem.
  ik ken de heer sra persoonlijk vandaar dat ik mijn mening over zijn gesprek met mij weergeven hebt.
  ik hoop dat jij het begrijpt.


  Maak melding

 69. Ze hebben gelijk dat de meeste psychiatrische stoornissen bij Surinamers in Nederland voorkomen.
  Zie hier een bericht omtrent ondergrondse stroombakels in de stad en ze halen Bouterse en Chavez erbij.
  Anderen wensen de dood voor de ander, alsof zij van het concert des levens een progamma hebben gehad van onze lieve heer of eeuwig leven.


  Maak melding

 70. Ik sta er verbouwereerd van dat een progressieve Surinamer als Ray, Ludwig van Mulier, zich heeft aangesloten bij het clubje haatdragende fossielen/ aartsconservatievelingen als GMAP,Wiep Ding,enz.Het meerkoppig verbond/gedrog,het monsterverbond is gedoemd te mislukken.Deze coalitie is geen lang leven beschoren.


  Maak melding

 71. Ik ben blij dat er meer mensen hun mond open doen m.b.t de uitspraken en acties van bepaalde personen hier op dit forum.

  Er zijn hier mensen actief die alles wat er in Suriname,… correctie,.. alles wat er in de wereld gebeurd terugbrengen tot… hun obsessie.

  Dat hun obsessie hun eigen groei, ontwikkeling in de weg staat is tot daar aan toe. Ze willen echter koste wat het kost anderen en vooral het land Suriname meesleuren in hun negatieve spiraal.

  Niet gehinderd door enige up to date kennis van de gang van zaken in Suriname spuien ze gesteund door een aantal pure racisten hun gal.

  Deze ontwikkeling van EBS weten ze ook weer af te kraken en terug te voeren naar hun eigen frustraties..
  Het is daarom belangrijk dat er neutrale mensen blijven reageren om zodoende toch een enigszins genuanceerd beeld van Suriname te kunnen geven aan incidentele bezoekers van dit forum.

  Ik hoop, om even on topic te blijven, dat deze activiteiten niet beperkt blijven tot de binnenstad maar dat vanaf nu bij elk nieuwbouw en verkavelingsproject, deze werkwijze wordt gehanteerd.

  Goede zaak derhalve.


  Maak melding

 72. Er is zeker wat geld die opgemaakt moet worden.Het creeren van projecten is een manier waar jaren lang al geld wordt opgemaakt.Dit is bedacht en uit gewerkt door de NPSers.Benieuwd wie de aannemers zullen worden om deze project te mogen uitvoeren.Bij het aanschaffen van materialen wordt ook gestolen is er een onafhankelijk accountants kantoor die deze controleert.
  Dat jullie de staats bedrijven als prive bedrijven zien is dat jullie zelf niet in staat zijn een eigen bedrijf op te zetten en hier directeur kunnen spelen.
  De nutsbedrijven moeten geprivatiseerd worden zo als het nu gaat is het geen vooruitgang voor het land.
  Kennis zit in handen van de witten want die krijgen het project de eigen ondernemers hebben niets.Volk van Suriname kunnen jullie dit blijven accepteren.
  Honderden miljoenen wordt opgemaakt op deze manier al het geld vloeit weer weg.Wat zeiden ze bij Staats olie de eigen ondernemers mogen taxi rijden voor eten zorgen en entertainment.Komt neer ze mogen als pooier functioneren want voor iets ander zijn ze niet geschikt.Daarom al het werk waar je kennis moet hebben naar hun witte meesters.Dit is een vloek.


  Maak melding

 73. Pasensie,

  De constatering van jou is helaas waar en je vraagt
  je inderdaad af hoe het komt dat sommigen niet in staat zijn toch enige nuance in hun commentaar/visie in te brengen met betrekking tot Suriname.
  Kijk, ik kan mij zeker voorstellen dat sommigen in meer of mindere mate een bepaalde anti-pathie hebben jegens Bouterse maar moet dit telkens weer in negatief verband worden gebracht met het proces van de ontwikkeling in Suriname??

  Als sommigen op dit forum beweren dat het ondergronds plaatsen van de kabels in Paramaribo niks voorstelt alleen omdat in Nederland dat traject reeds lang een gepasseerd station is dan vraag ik mij werkelijk af of sommige mensen Suriname wel ontwikkeling gunnen.
  Als ik sommige negatieve reactie op dit forum zie dan
  wordt Suriname die ontwikkeling eigenlijk misgund.

  In sommige landen is het plaatsen van de kabels ondergronds inmiddels inderdaad regel geworden.
  Maar voor Suriname is het plaatsen van die kabels ondergronds wel degelijk het begin van een stukje nieuwe ontwikkeling.


  Maak melding

 74. Woensdag 6 maart 2013 om 00:14 uur, door MEDUSA
  @Live vanuit het Koude Nederland
  Dat jij die mening over hem op na houdt tot daar aan toe!
  Daar ben je vrij in,maar juichen over de dood van iemand die op dergelijke manier door een gezamenlijke vijand is geveld,vind ik abject en infaam!Vooral daar je weet dat deze vijand voorlopig nog niet te overwinnen is en een ieder het volgende slachtoffer kan zijn.

  Beste MEDUSA: Je moet dit eens beter lezen wat ik schrijf of luisteren. Je hoort mij niet juichen en ik schreef ook niet dat ik zat te juichen. Ik heb over dat ik er niet wakker van ligt of boeit me niet in deze man.

  Het is heel anders dan juichen!!!!!!


  Maak melding

 75. Dit is een typisch voorbeeld van politeke blindheid
  zie hieronder een reactie van Ray.

  @DUUH!

  Van een positieve ontwikkeling praat je wanneer;
  1 je baasje wordt opgepakt en zijn gevangenisstraf uitzit, wegens de moord op 15 ongewapende burgers van Suriname!
  2 Zijn Amnestie nietig wordt verklaard!
  3 zijn handlangers,de amnesialijders , van Suriname ook berecht worden.
  Wat heb je aan een mooi opgepoetste Surinamer als de lijder een internationaal gezochte crimineel is?
  Van buiten zal alles mooi,mooi,lijken maar van binnen….pffffff…. we zitten dan nog steeds opgescheept met de moordenaar!!

  Ik wil de mensen hier erop wijzen dat Suriname in mijn ogen niet gelijk staat an ene meneer Bouterse, wie er ook aan de macht is positief is en blijft positief en andersom natuurlijk ook negatief blijft negetief. wie het ook bewerksteligt maakt verder weinig uit.


  Maak melding

 76. @Bosje Bribieman

  Ben jij dan zo trots bent om op het onafhankelijkheids plein te staan schreeuwen..LANG LEVE DE MOORDENAAR Bouta ,LANG LEVE BOUTA MET AMNESTIE…LANG LEVE HET ONDERDRUKKEN VAN HET VOLK door BOUTA….,wel dan mag jij je gang gaan!!Als jij denkt dat er iets poisitief te bespeuren valt in de moordenaar Bouta dan mag jij je gang gaan!!
  Niemand houdt jou tegen!
  Hoe kan je van positief praten als de lijder bouta alles NEGATIEF UITSTRAALT!??
  Jij moet je maar scharen achter de kudde die dit het beste doen…HOREN ,ZIEN EN ZWIJGEN ALS DE GRAF!!
  En doe een stuk plakband om je snavel!!Zodra jij je bek opendoet komt er alleen maar NONSENS eruit!!


  Maak melding

 77. Bosje Bribiman,

  Een ieder heeft recht op zijn/haar mening.
  Dus zo ook Ray.

  Echter van Ray is inmiddels wel komen vast te staan dat
  hij een enorme bord voor zijn kop heeft en zijn wens en zijn hoop verwart hij met de realiteit. Zulke mensen worden pathalogische fantasten genoemd en staan totaal niet open voor welk argument dan ook. Deze mensen beleven enorm plezier in het beledigen en uitschelden van anderen en opperen loze stellingen zonder daar enige reëele argumenten tegenover te kunnen stellen.
  Ray voldoet aan alle criteria van een pathalogische fantast.

  Eigenlijk bevestigt Ray met zijn ondoordachte reacties
  dat sommigen werkelijk in obsessie kunnen leven van
  een bepaald persoon. Voor Ray is die persoon dus Bouterse. Obsessie in optima forma!

  Maar wel leuk om die Ray af en toe op de kast te jagen en hem uit te lokken om van die ondoordachte en volstrekt onzinnige uitlatingen te doen.
  Zijn uitlatingen zijn vaak zo belachelijk dat het
  soms zelfs komisch wordt.
  Zelf denkt hij, in al zijn simpelheid, dat zijn reacties van de bovenste plank zijn. NOT!!!


  Maak melding

 78. Goh! Ook toevallig, ik vind ook dat onze DUUH! een enorme bord voor zn kop heeft, een bord zo groot waar menig gevechtstank jaloers op zou zijn.


  Maak melding

 79. Beste Meneer Sra

  Ik weiger mee te gaan in jouw manier van reageren,
  ik zit niet vast aan een bepaalde politieke kleur en/of persoon, en niet omdat iemand jou mening niet deelt spreekt hij of zij nonsens, vraag jij jezelf weleens af hoe een ander jou hoort?


  Maak melding

 80. Medusa,

  thanx voor de ondersteuning van mijn stelling!
  ..en inderdaad ook ik heb een bord voor mijn kop, ja.
  alleen dat bord voor mijn kop is tegen die onzinnigheden en lariekoek van Ray.


  Maak melding

 81. Had een voorstel ingediend en dient binnen 2 jaar worden uitgevoerd. Koopt de mensen in het Centrum ofwel binnenstad van Paramaribo mensen uit. Dus de Surinaamse overheid koopt een heel stuk grond van de huizenbezitters en of projectontwikkelaars en vervolgens heel het de binnenstad afbreken en bouwt er een moderne nieuwe binnenstad. Met warenhuizen, wolkenkrabbers, overdekte winkelcentrum, zakenwijk en zorgt dat het openbaar vervoer wordt gemoderniseerd.
  Aanleggen en asfalteren van wegen, nieuwe spoorlijnen, nieuwe metroverbindingen, en nieuwe tramvervindingen. Dus de hele infrastuctuur moet op de schop en vervangen door hypermoderne wegen, gebouwen en vervoer.


  Maak melding

 82. ligt t nou aan mij of kunnen bepaalde mensen geen dag leven zonder bouterse zijn naam te noemen.
  het maakt niet uit waarover een onderwerp gaat ze komen altijd uit op bouterse ?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.