zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurHoward Komproe bespreekt zijn boek bij Pauw & Witteman

Howard Komproe bespreekt zijn boek bij Pauw & Witteman

-

De Nationale Carrierebeurs

Cabaretier Howard Komproe zoekt in zijn theatervoorstellingen altijd de grens op. Als reactie op Moederdag, Vaderdag en Internationale Vrouwendag bedacht hij een jaar gelden de term ‘Negerdag‘. Op zijn Twitteraccount maakte hij via ‘#Negerdag’ zijn idee openbaar, maar zijn grap viel niet bij iedereen in goede aarde. Deze ervaringen inspireerde hem tot het schrijven van het boek ‘De grens van de grap – alle dyugudyugu rond Negerdag’.

In zijn boek De grens van de grap, dat afgelopen weekend uitkwam, reconstrueert Komproe de hele heisa die ontstond na het uitroepen van 12 maart als internationale ‘Negerdag’. Hij gebruikt hiervoor voorbeelden van de boze reacties en doodsbedreigingen die hij ontving op Twitter. In zijn zoektocht naar de vraag hoe het zo uit de hand heeft kunnen lopen, voorziet hij de gebeurtenissen van commentaar en geeft hij zelfhulpopdrachten voor ‘negers’ en ‘niet-negers’.

Ook anderen laten in het boek als ‘grensbewakers’ verschillende voorbeelden zien van grenzen stellen. Zo vertelt journalist Robert Vuijsje over het ‘Joden’-geschreeuw bij voetbalwedstrijden, schrijft advocaat Gerard Spong dat ‘het aanzetten tot belediging niet strafbaar is’ en rept filosofe Stine Jensen over ‘negeremancipatie’.

Waarom kan ‘Negerdag’ niet als grap worden gezien? Bestaat zoiets als de grens van de grap? Wat is de conclusie van het boek? Hierover en meer vertelt Howard Komproe vanavond bij Pauw & Witteman om 23.00u op Nederland 1.

Howard eerder bij Pauw & Witteman:

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

2 REACTIES
  1. Komproe, succes vanavond bij die twee heren, ik lig dan al op 1 oor, want tamara moet ik vroeg weer pleite, maar pas op met die jokes van je, want ik snap die reactie´s, ik ben ook een donkere, loek boeng boi,
    laat 12 maart wat het is een gewone dag en meer niet.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES