Nederlands bedrijf gaat vaargeul Surinamerivier uitdiepen

48

Het Nederlandse bedrijf Baggerbedrijf De Boer – Dutch Dredging gaat hoogstwaarschijnlijk de vaargeul van de Surinamerivier uitdiepen. Het bedrijf uit Sliedrecht is de belangrijkste kandidaat om in Suriname deze grote baggerklus te gaan doen. Dat zegt een woordvoerder van de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS).

Ook het Nederlandse Boskalis en het Belgische bedrijf Jan De Nul hebben hun diensten aangeboden, maar voorlopig is Baggerbedrijf De Boer de eerste keus. Als de onderhandeling met De Boer mislopen, is Boskalis de tweede kandidaat, aldus de woordvoerder.

Het plan om de 66 kilometer lange vaargeul uit te diepen staat al tientallen jaren op de Surinaamse agenda, maar om verschillende redenen kwam het er nooit van. De bedoeling is om 1 juni met baggeren te beginnen.


48 REACTIES

 1. Men moet niet zeggen om verschillende redenen is dit niet gebeurd. Men moet gewoon zeggen dat die fronters het belang ervan niet inzagen, geen visie hadden en vooral het geld er niet aan wilden uitgeven. Die fronters konden niet verder zien dan de volgende week, volgende maand was al te ver gepland voor die nietsnutten.


  Maak melding

 2. Wat een gelul Caricom. Het geld ligt al jaren klaar, en is volgens mij door Havenbeheer zelf opgebracht. Defares heeft dit project toen voorbereid.
  Dit project komt echt niet tot stand omdat het beleid van DiDiBri zo geweldig is.


  Maak melding

 3. Dit is weer het zoveelste bewijs dat Suriname en Nederland op zakelijk niveau uitstekend met elkaar kunnen smenwerken.
  Op politiek niveau wordt er over en weer met ‘modder’
  naar elkaar gegooid maar zakelijk gezien gaat het eigenlijk prima tussen beide landen.
  Suriname heeft de expertise en ervaring van Nederland nodig en op dit moment kan Nederland al het geld dat ze binnen kunnen krijgen(via de belasting) mooi meegenomen. Dus is er sprake van en win-win situatie.
  Ik zou zeggen. Prima zo!


  Maak melding

 4. De Boer is goed,..maar Boskalis is de beste ter wereld op dit gebied van baggeren.Het zal waarschijnlijk om geld gaan dat de keuze op de Boer gevallen is.
  Anyway het is een goede zaak dat de rivier gebaggerd wordt.


  Maak melding

 5. Surinam patriot,

  Je slaat de spijker op zijn kop.
  Het heeft ermee te maken war ze het meeste zwarte geld kunnen krijgen. Ik ga de strategie hier niet vertellen. Dat weten de meesten wel.

  Ik rust
  Djamoe.


  Maak melding

 6. Deze mensen doen hun eigen mensen te kort door alle projecten aan hun meester te geven.Er is geen project waar je een klein beetje verstand voor nodig zou hebben niet aan de meesters wordt vergeven.Eigen ontwikkelingen worden op deze manier gestopt en dat kunnen deze mensen niet inzien.Zelfs een accountant wordt moet een meester zijn van hun want vertrouwen in eigen kunnen is niet aanwezig.Het niet gunnen aan elkaar is een levens motto van deze mensen.


  Maak melding

 7. @surinam patriot, De Boer is slechts een kleine speler in de baggerwereld en zou ik als Surinaamse overheid eerder voor Jan de Nul hebben gekozen. Deze firma behoort samen met van Oord Dredging in Rotterdam tot de 2 top baggeraars van de hele wereld.

  Boskalis is ook goed bezig, maar heeft niet de expertise en know how van de twee grote spelers in deze industrie.

  De Boer heeft zich vooralsnog bezig gehouden met het uitdiepen van enkele lokaties (langs de wal) in Suriname, maar ik vraag me af of ze deze grote klus wel aan kunnen.

  Over welk equipment beschikken ze en welke capaciteit hebben deze ? Wat is hun internationale track record ?
  Wat is hun liquide positie, want het mag niet zo zijn dat dit bedrijf tijdens deze klus omvalt en dat de beschikbare kandidaten het dubbele gaan vragen om deze klus af te maken.

  Let op wat je doet Surinaamse overheid en probeer met minder Nederlandse bedrijven in zee te gaan.

  De Nederlandse politiek en het gros van de Hollanders moet niets hebben van president Bouterse, maar als het om geld gaat willen ze wel zaken met Suriname en Bouterse doen !!!


  Maak melding

 8. @Milton,..ik heb de website van De Boer bekeken,..nou,..niet slecht hoor.De kennis hebben ze sowieso,..materieel kunnen ze leasen of bruiklenen ,.to do the job.Maar,…dit heeft niks met de Nederlandse politiek te maken ,..trouwens ze bemoeien zich er niet mee,.ze hebben hun handen vol om het financieel plaatje van Nederland rond te krijgen. Het is puur zakelijk tussen de regering van Suriname en de firma de Boer.


  Maak melding

 9. De Nederlandse politiek en het gros van de Hollanders moet niets hebben van president Bouterse, maar als het om geld gaat willen ze wel zaken met Suriname en Bouterse doen !!!

  Milton mi gudu,

  was het niet DADA die een stoel tekort kwam bij zijn ocer-feestje, ennuh geld stinkt niet, dat spul van DADA des-te-meer 🙂


  Maak melding

 10. Eey DADA,

  met een beetje meerprijs kunnen zij tog ook helpen ontwateren Paramaribo en omgeving???

  of laat je dat liever over aan de *lange vingers* van Abra-ham 🙂


  Maak melding

 11. Ik moet wel lachen om de draai die sommigen aan dit bericht geven.
  Ze zijn die loze kreet van leugenaar bouterse vergeten, we hebben die Hollanders niet nodig,we gaan ons concentreren in eigen regio.
  Waarom niet laten doen door China,Cuba of Chavez?


  Maak melding

 12. =Ik ben in ieder geval trots op dat de Surinaamse rivier gebaggerd zal worden. Jammer dat er weer mensen zijn die zo negatief zijn.

  @GMAP, je hebt gelijk en velen zijn het vergeten. Zie maar weer.

  @!, bij deze geef ik jou helemaal gelijk.

  @Savioen, jij heb vanaf begin van de inschrijvingen om deze klus te klaren niet gevolgd anders zou je anders reageren.
  -Een Surinaamse bedrijf had zich ook ingeschreven voor deze klus, maar heeft zich teruggetrokken, dus het is niet zo dat men zijn eigen mensen NIETS gun, Informeer maar waarom het bedrijf zich heeft teruggetrokken.

  @Caricom, voor de zoveelste keer, Venetiaan kon niets doen vanwege de hoge staatsschulden die Bouterse en Wijdenbosch hadden achter gelaten. Denk nou een keer anders.

  =Alles wat er in een land gebeurd om de economie vooruit te brengen moet in voordeel komen van land en volk en NIET van een groep personen anders is het vragen om grote problemen. Leer maar van andere landen.
  =Irak,Iran Syrië etc etc…


  Maak melding

 13. Savioen, we gaan het volgende afspreken; jij begint als eerste Surinamer te studeren om baggeraar te worden, dat zal ongeveer 6 tot 7 jaar duren (je zult geen tijd meer hebben om hier op het forum te komen schrijven, je blijft dan eindelijk weg). Na die zeven jaar ga je het kapitaal bij elkaar zien te krijgen om al die baggermachines aan te schaffen, met jouw overredingskracht zal dat ongeveer 90 jaar in beslag nemen, dan krijg je, om te bewijzen dat je echt kunt baggeren, de opdracht om de Sommelsdijk kreek uit te baggeren, dat zal ongeveer 3 jaar in beslag nemen. Intussen zijn we ongeveer 100 jaar verder en dan krijg je, als alles vlot verlopen is, eindelijk, als Surinamer, de opdracht om de Suriname rivier voor ons uit te baggeren. Heb jij je zin dat we de opdracht aan eigen mensen gegund hebben.


  Maak melding

 14. ik heb geen salaris ontvangen mang??

  Mahinder no klets, ik van schoolvervoer betaal mij een blauwkop aan diesel, maar geen monie!

  Eey mensen..ga niet zeiken hoorrr, wij verplegers weten niet meer hoe onze loonstrook er-uit-ziet!

  mense mense..ga niet klage hoor wij zijn na-schoolse paria’s, ook voor ons geen paisa!!!

  Hr Vene, waarom kon jij wel optijd (uit)betalen en DADA niet????

  🙂


  Maak melding

 15. @suriname patriot,ik weet niet of je hiervan op de hoogte bent maar op een website kun je je op elke manier presenteren ook al ben je een no no !
  Ergo, een website alleen zegt niet alles. Vanaf een stoffige zolderkamer kun je je als een topbedrijf presenteren totdat je door de mand valt !

  Ik ben op de hoogte van eea in de baggerwereld (zelf zit ik er niet in) en moet toegeven dat in Nederland Van Oord Dredging en in Belgie Jan de Nul de beste zijn op dit gebied.
  De laatstgenoemde heeft zeker meer dan 500 ingenieurs in vaste dienst en is wereldwijd bezig met diverse operaties.

  Heb van de fa Van Oord Dredging een uitnodiging om op 13 april a.s. hun 2e nieuwe zelfvarende cutterzuiger ‘Artemis’ te bezichtigen. Heb de tewaterlating van dit schip en haar zusterschip ‘Athena’ ook meegemaakt vanaf de werf van IHC in Kinderdijk. Ik weet heus wel waarover ik praat zogenaamde suriname patriot.

  Bedrijfsleven en politiek gaan altijd en zeker samen, ‘als je dat niet weet’ want het is de politiek die de buitenlandse orders binnen helpt roeien voor de Ned bedrijven. Waarom gaan politici vaak met een hele delegatie van ondernemers op bezoek in het buitenland ?


  Maak melding

 16. @Milton,..is de koningin van Nederland op bezoek gegaan in Suriname om de opdracht voor De Boer binnen te halen dan?…Waar heb je het over? ….Of De Boer de job aan kan zal de tijd leren,….ik denk van wel.Waarom? Omdat Nederlanders overal ter wereld samen werken op elk gebied.Surinamers??? integendeel,…ze werken elkaar tegen en dat is jammer,..we zijn verdeeld door politieke voorkeur, ras of godsdienst.


  Maak melding

 17. ,,,,,Waarom gaan politici vaak met een hele delegatie van ondernemers op bezoek in het buitenland ***schrijft @Milton***????

  I N H E T B E L A N G van Su, waarom gaat DADA/SOMO/LONNIE niet samen orders binnenhalen???

  mss interpol??


  Maak melding

 18. Dat het werk gegund wordt aan een Nederlandse bedrijf staat toch geheel los van de politieke relatie tussen Den Haag en Paramaribo?
  Bouterse heeft KPMG toch ook ingeschakeld om zich te laten adviseren over het belastingstelsel??

  Ik zie het probleem niet dat sommigen op dit forum schetsen!


  Maak melding

 19. Alweer KASSA (na de miljoenen aankoop van de schoolboeken,die nu al op de schappen liggen te rotten) en voor wie anders dan ons aller “OLLAND”!

  Waarom men afgod China dit karwei niet laat klaren,zal eerstdaags wel naar boven komen drijven!
  Zelf bij ruzie kan je van je tegenstanders geld verdienen.

  Voor de geïnteresseerden onder ons even off-topic:
  Titus,zoon van keizer Vespasianus,een van de meest bekende Romeinse keizers vroeg aan zijn vader of die zich niet schaamde,omdat hij zelfs belasting op openbare toiletten hief;dat vond hij een keizer onwaardig!!
  De vader,keizer Vespasianus, stak zijn hand in zijn zak pakte er een paar munten uit en hield die onder de neus van zijn zoon Titus en vroeg:”Ruik,stinkt het”?
  Nee,antwoordde Titus,de zoon!
  Waarop keizer Vespasianus antwoordde:”Pecunia non olet = GELD STINKT NIET,al komt het wel uit de w.c.’s vandaan”!!!
  En de keizer vervolgde zijn weg!


  Maak melding

 20. INFO SECURITY: Natuurlijk bestaan er andere landen But : WE ARE SIMPLY THE BEST.
  Er is toch iets wat de topregeringsjunta goed doet keizen voor de beste.
  Nu alleen de Suri bevolking nog. Kiezen voor de beste regering, en DDB en zijn criminele bende dumpen in het riool waar die thuishoort!


  Maak melding

 21. @suriname patriot, heb je ook de websites van Jan de Nul en Van Oord ook bekeken ? Wat is dan jou conclussie ? Heb je gezien wie de palm eilanden voor Dubai heeft gebouwd ? Heb je gezien wie het Maasvlakte 2 project (check de fotos van futureland op http://www.maasvlakte2.com) mede heeft gebouwd ?

  Ik gun de firma de Boer haar projecten (welke zij aankunnen) maar nu willen ze duidelijk een te grote broek gaan aantrekken, die hen zeker niet past.

  De Surinaamse overheid moet ook realistisch zijn wie men welke klus gunt, want het gaat niet alleen om de prijs maar ook de performance en kwaliteit !

  Ik vraag me af wat er met het slib zal gebeuren welke wordt uitgebaggerd want een simpel rekensommetje leert dat 66km x 1,20m x 100m (lengte x diepte x breedte) ca 8 miljoen cuub aan zand en slib zal opleveren.

  Wordt dit materiaal wederom gebruikt voor landaanwinst (dmv opspuiten) of wordt deze domweg in ons territoriaal zeegebied gedumpt ?

  Let wel, deze slib is vruchtbare Surinaamse zand/modder bodem welke door de vele tropische regens wordt weggespoeld en in de rivier terecht komt.

  Ik denk dat er misschien zelf ook goud(klompjes) in dit slib zitten dus …….. !!!

  Any way, Ik hoop op het beste and rest my case !


  Maak melding

 22. Plato,
  Weet je wat het probleem is?
  Het probleem is dat Bouterse ongenuaceerde uitspraken doet.
  En jullie zijn zo dom om die kromme uitspraken van bouterse recht proberen te praten.


  Maak melding

 23. @ GMAP
  Yes, mi mati. Waarom vragen ze niet aan Cuba, Nicaragua, Noord-Vietnam, Rusland, Venezuela of Equatoriaal Guinee van President Sopiang om dit project uit te voeren? Eerst vinden de revolutionairen dat Nederland ons 300 jaar heeft uitgebuit, maar tegelijkertijd wordt Frankrijk de poort naar Europa. De Fransen? Denk eens na wat ze hebben uitgehaald in Suriname met Du Casse en Cassard. Vandaag worden ze aangezien als helden. Nederland heeft een eeuwenoude reputatie op het gebied van waterhuishouding, maar als China nu hun plaats heeft overgenomen, geef het project aan China.


  Maak melding

 24. Eduard Lupson: ” Nederland heeft een eeuwenoude reputatie op het gebied van waterhuishouding, maar als China nu hun plaats heeft overgenomen, geef het project aan China”

  je maakt zeker een grapje.. In China storten elke week bruggen en flatgebouwen in elkaar vanwege ondeugdelijke constructies….


  Maak melding

 25. 1. Dit was een open inschrijving voor de klus.

  3. Waarom hebben de Chinezen niet ingeschreven? Er waren maar 2 Nederlandse en 1 Belgisch bedrijf.

  3. Wie waren het die na de Katrina-catastrofe werden gevraagd de water-infrastructuur in New Orleans te herstellen?

  4. Chinezen werken hard, maar hun arbeid is van inferieure kwaliteit. (Zie Surinaamse wegen).

  5. Sliedrecht in Nederland staat wereldwijd bekend om zijn baggerbedrijven en -werken. (Zie reactie van Milton).

  6. Het kan zelfs nog veel goedkoper. Ik roep bij deze de president op zijn onnavolgbare domme en meelopende volgers te gebieden een emmertje en een schepje te geven en het zelf te laten doen. Een bordje linzensoep kost niet zo veel.


  Maak melding

 26. GMDAK: Gelijk heb je roep ook je landgenoten op om de Ambassade van Ned te mijden,en andere vakantiebestemmingen te zoeken. China Cuba Venezuela, en Equatiriaal Guinee zijn goede alternatieven.
  Voor familie contacten in skype en ping een goed alternatief.


  Maak melding

 27. @ GMDAK (alias Mr. Zuidoost):

  Je lijkt net een grammofoonplaat waarvan de naald in de groef blijft steken. Verzin eens wat anders.


  Maak melding

 28. Who cares
  Sranang is the place to be.Midden in het ongerepte oerwoud van Zuid-Amerika, aan de oever van de Suriname Rivier ligt Overbridge River Resort. Biedt aan woudreuzen, lianen, palmen en de karakteristieke majestueuze kankantries. Overbridge biedt een pure, ongerepte wildernis waar de rust en stilte slechts onderbroken wordt gezang van vogels,….mi geniet now anga mi swetie sranang birie,parbo bier als merk heeft een goed Surinaamse identiteit en het blijft goed hangen en ook gelief bij de toerist.Ondertussen mi fringie mi oekoe tikie fanga anjoemara.


  Maak melding

 29. Men kan deze vaargeul beter aan de vakbekwame superieure Chinezen over laten. Vanaf volgend jaar komen tientallen Chineze passagiersschepen onder zwaarbewapende escorte naar Suriname.


  Maak melding

 30. DJOGO: Smaken verschillen.
  Geef mij maar London, Madrid, Berlijn,Eilat,Tel Avivb Cyprus,Corsica,Frankrijk,New York,LA,Buenos Aires, Costa Rica Puerto Rico, ons eigen Caribisch Nederland en de rest van de witte stranden van het Caribisch gebied en het gebied rond de Mediteraanse Zee,New Zealand.
  Dat gezegd hebbende heeft elk land en volk zijn charmes, daar valt niets op af te dingen.


  Maak melding

 31. @ Molenaar
  Of course, sinds deze regering aanzit is alles China, China, China. Zo, als Suriname de goede reputatie van Nederland wil overslaan ten koste van China, waar inderdaad alles instort, krijgen zij de rekening straks gepresenteerd. Kijk maar naar de wegen en de woningen van Dalian Wakibasu en Pokigron). En ons nageslacht zal schijten van de hoge schulden die zij aan China zal moeten overmaken.


  Maak melding

 32. Wat een hoop meningen die negerens op gebaseerd zijn. Hahaha

  Mensen met zogenaamde know-how

  Waarom zou een bedrijf de politiek erbij betrekken om een contract te sluiten. Een bedrijf heeft maar 1 doel, en dat is geld verdienen.

  Dut h dredging is veel goedkoper dan boskalis omdat die alleen de “grote” projecten wil, net zoals JdN en van Oord.

  Maargoed. Jullie zijn de wijzen!;)


  Maak melding

 33. Goed zo jongens daar overzee, die witte man is heer en meester in wegen en waterbouwkunde, heel goed van jullie, dan dit aan die spleetogen te geven, die zouden op die rivier van die drijvende vreethuizen neerzetten, of van die hoerenkasten.


  Maak melding

 34. ik vind het wel jammer dat op alle dingen die er hier gepost worden altijd dat gezeur komt over bouterse dit venitiaan dat worden jullie niet moe van jezelf zeok elkaar gewoon op en vecht het op de vuist uit want dat gezeur hier gaat nergens over wees nou blij dat er wat gebeurd voor een keer .


  Maak melding

 35. Alleen maar intellektuelen hier.

  jullie zouden het beter doen.

  Wat zeker goed zal gaan is: ga je eigen 1 bij 2 uitbaggeren. Dan kan je nu alvast dat gat een gezicht geven. dan zie je tenminste hoe het eruit zal zien als jij erin gaat.

  Wees blij.. en complimenteer ze met dit bericht.
  Dus van mijn kant: ga zo door guys!! jullie zijn goed bezig. Laat de rest maar met modder gooien. ciao…lolos.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.