Microsoft bespreekt illegale software in Suriname

62

PARAMARIBO, 3 mrt – Een team van softwareproducent Microsoft is in Paramaribo voor het aankaarten van illegaal softwaregebruik. Het aanschaffen of downloaden van illegale software wordt door het team aangemerkt als het financieren van criminele organisaties. Minister Edward Belfort van Justitie & Politie is het er volledig mee eens.

Justitie & Politie ondersteunt de aanpak van illegaal software gebruik. Volgens een bericht van het ministerie wordt de daad bij het woord gevoegd. Op Justitie & Politie wordt alleen maar legale software geïnstalleerd. Ook komt er een werkrelatie met Microsoft. En nu maar hopen dat andere ministeries en overheidsinstanties het voorbeeld volgen. Het is publiek geheim dat het gebruik van illegale software er schering en inslag is. Belfort geeft toe dat er niet voldoende wet.

Het ministerie is bezig wetgeving voor te bereiden om zo invulling te geven aan internationale verdragen. Zijn ministerie is in elk geval bereid op te treden. Belfort kreeg op zijn kabinet een presentatie van de bezoekers. Gewezen is op de gevaren van gekraakte softwareversies. Die zijn aangemerkt als riskant. Geïnfecteerde computers zouden hackers makkelijker toegang verschaffen tot vertrouwelijke informatie.

62 REACTIES

 1. Duidelijk dat het anti Suriname gajes ook hier weer een aanleiding in ziet om hun vulles en hun racistische bagger te spuien.

  De enige illegaal op dit forum is de molenaar.

  Wereldwijd is er een discussie over illegale software maar de racist weet uit zijn duim te vertellen dat alle bedrijven in Suriname en alle ministeries illegale software gebruiken.

  Dat is een boude uitspraak waar hij door de bruinwerkers op dit forum altijd mee wegkomt.

  In feite wil ik hier stellen dat als de eigenaar van dit forum zich niet distantieert van dit racistische gajes hij/zij mede verantwoordelijk is voor de vuilnis die dit persoon stort en dus de zaken die deze figuur spuit onderschrijft.

  Als er geen reactie volgt op al deze zaken weten de lezers naar mijn mening ook waar de eigenaren van dit forum voor en achter staan.

  Ongenuanceerde uitspraken zijn we gewend maar de frequentie en de racistische grondslag van molenaartje zijn evident. Het is ook en vooral gericht tegen een bepaalde subgroep in de Surinaamse gemeenschap.

  Ik volg welke opmerkingen, maatregelen en of sancties de eigenaren van dit forum gaan treffen op deze structurele flagrante schendingen van hun eigen protocollen.


  Maak melding

 2. HENK MOLENAAR & GMAP: Ik ben het volledig met jullie eens.
  En gelukkig is dit een Nederlandse site die gaat over Surinaamse zaken en dus onder het Nederlands recht valt met vrijheid van meningsuiting en vrijheid van expressie.
  Censuur zelfcensuur en dictatoriale neigingen alla Zimbabwe Cuba China en Noord Korea laten we over aan de hufterbrutalios en soortgenoten in Surimaribo….
  Guys keep up the good work!!!
  Weg met censuuurdictators.


  Maak melding

 3. LAten we het over het onderwerp blijven hebben. Rasist of geen rasist we moeten legaal software gaan gebruiken en de hackers geen kans geven om misbruik te maken van de behouden vrede. besef dat hackers zelfs een burger of een landen oorlog kunnen starten met gestolen data. Het is goed dat A-Partijen Suriname aandoen, ik volg het al een tijdje, het gaat langzaam maar de goede kant op. Partijen als Microsoft, Cisco, Juniper, Barracuda, Checkpoint, Netscreen worden al goed vertegenwoordigd in ons Land. Keep on the goed work


  Maak melding

 4. Alleen de Chinezen kunnen deze problemen oplossen. Enigste wat Microsoft moet doen is Chinezen halen en betaalt ze een flinke salaris plus een riante bonus voor het goed geleverde werk. De Chinezen zijn escellente werknemers.


  Maak melding

 5. Veel (Alles) in Suriname is illegaal!Stap maar naar een CD of DVD zaak en je zal het aanstonds merken.
  Waarom de geïnstalleerde software dan niet?
  Wie het weet mag het zeggen.
  Ik denk dat het bezoek door de delegatie van de softwareproducent Microsoft,impliciet ook de minister en regering bedoelt en ze dringend daarop attent wil maken.
  MET GROTE JONGENS IS HET KWAAD KERSEN ETEN,MINISTER!!


  Maak melding

 6. Hoofdzaken van bijzaken scheiden.

  Dat illegale software moet worden aangepakt staat niet ter discussie. Punt. Veel bedrijven gaan gelukkig over tot open source ( minimaal even goed)

  Het gaat er ook niet op dat men geen mening mag verkondigen. Het gaat erom dat er stelselmatig racistische opmerkingen worden gemaakt.

  Er wordt met name een bepaalde groep gestigmatiseerd. Dit is dan een algemeen onderwerp en iemand stelt dat ALLE Surinaamse bedrijven en ALLE Surinaamse ministeries werken met illegale software.

  Dat is een boude uitspraak die NIEMAND kan hardmaken. Als een dergelijke opmerking in isolatie wordt gemaakt kan je nog van een incident spreken.

  Maar als iemand iedere keer weer afgeeft en ongefundeerde en racistische uitspraken doet dan kan je dat niet negeren.

  Iedereen die dat wel doet en,.. sterker nog, dit soort figuren verdedigt is naar mijn mening geen knip voor de neus waard.

  Kom dan niet met je zogenaamde morele meetlat, die is dan niet geijkt en waardeloos.

  Aan de andere kant weet je ook met wie en wat je te maken hebt.


  Maak melding

 7. @ Pasensie:

  Als iemand het illegaal kopiëren van wat dan ook ter sprake brengt, is dat dan racistisch? Jij weet ook dat er in Suriname op grote schaal gekopieerd wordt, en niet alleen cd’s en dvd’s. Ga maar eens wandelen op bepaalde markten (o.a. zondagsmarkt Tourtonnelaan), en je zult er alleen maar inferieure kopieën aantreffen. Dat dit ook met software gebeurt, kan alleen maar schade aan de economie aanbrengen. Het is daarom goed dat de (grote) softwarefabrikanten dit aan de orde stellen. Ook Suriname moet een keer in de pas gaan lopen en zich niet gedragen als een piratenrepubliek, waar alles maar kan en mag.


  Maak melding

 8. pasensie: Tuurlijk joh, gooi het maar weer op racist.

  In Suriname wordt er legale cd of dcd verkocht. Er wordt zelfs meer geadverteerd….

  Ben ik nu weer een racist>

  Of ik wat ik beweer niet waar?


  Maak melding

 9. pasensie:

  “Ik volg welke opmerkingen, maatregelen en of sancties de eigenaren van dit forum gaan treffen op deze structurele flagrante schendingen van hun eigen protocollen”

  Ik maakte alleen maar een opmerking over illegale software……..

  Pfffffffffffffffff


  Maak melding

 10. pasensie: “Er wordt met name een bepaalde groep gestigmatiseerd”

  Klopt: de groep die illegale software, cd en dvd verkoopt om zo rijk te worden van andermans creaties…

  Get a life Pasensie< of behoor jij ook tot die bepaalde groep die door mijn wordt gestigmatiseerd…..


  Maak melding

 11. Pasensie, ik geef je volkomen gelijk.’t Anti Suriname gajes of het anti Suriname onbeschofte tuig zit overal de sfeer te verzieken met hun anti Suriname propaganda. Dat een team van Microsoft op bezoek gaat in Suriname spreekt boekdelen.Er valt in Suriname goed zaken te doen door het schitterende economisch beleid van president Bouterse en zijn regeerteam.Ik denk dat Microsoft de Surinaamse regering en het bedrijfsleven ook gaat adviseren om met software van Microsoft, het rendement van de positieve effecten van het economisch beleid te vermeerderen.Lekkages in de Surinaamse economie die met boosopzet worden veroorzaakt door het anti Suriname tuig en hun sabotage acties zullen snel opgespoord worden.


  Maak melding

 12. Onze moraalridder RobG en passensie huilen krokodilentranen.
  Als je iets zegt over hun broodheer dan moet er ingegrepen worden, wat zijn jullie zielig,huilie huilie. wie de bal kaats kan hem terug verwachten.
  Zijn jullie je eigen tijd vergeten? onder andere nickname .


  Maak melding

 13. Wat een zielige paupers zijn RobG, Henkes en Pasensie toch. Zelfs bij een discussie over illegale software spelen ze de racisten troefkaart uit..

  How low can you go……..?


  Maak melding

 14. Rob G: “r valt in Suriname goed zaken te doen door het schitterende economisch beleid van president Bouterse en zijn regeerteam”

  Mag ik een teiltje…..

  Bouterse kan het woord software niet eens spellen…

  Ik


  Maak melding

 15. HENK MOLENAAR: Als ROBG HENKES EN PASENSIE zonder resultaat al hun kaarten getrokken en verspeeld hebben, rest hen als laatste strohalm alleen nog maar de racisten en koloniale tropefkaart. Maar helaas, we zijn niet onder de indruk,ze geven allen maar bloot hoe laag aan de grond dat ze zijn,en zichzelf volledig hebben gediskwalificeerd.


  Maak melding

 16. Belfor moet geen beloftes doen die hij kan waarschijnlijk niet kan waarmaken. Kijken we naar de kwestie van muziekrechten in Suriname dan zien we dat er weinig wordt gedaan aan de bescherming van Auteursrechten in Suriname. Sasur voert een eenzamen strijd en de Overheid steekt haar kop in het zand.


  Maak melding

 17. Beste Who Cares: De volgende troefkaart is het slavernij syndroom waar ik als nazaat van slavenhandelaren verantwoordelijk voor ben…

  Waar hadden we het ook al weer over: illegale software!


  Maak melding

 18. Dit is een mop!

  Microsoft is zelf een grote criminele organisatie die de hele wereld probeert te dwingen om gebruik te maken van hun waardeloze en veels te dure software.
  Bill Gates is multi miljardair met zijn tjoekoe praktijken en nu probeert hij geld uit Suriname te kloppen.
  Hij zal bot vangen.
  Opdonderen met die klootzak en zijn schurkachtige software.
  Jammer dat ze hem niet in zijn gezicht uitgelachen hebben.


  Maak melding

 19. Die GMAP doet een “De Grote Blonde Leider” imitatie.

  On-Topic: Je merkt aan de nieuwe ontwikkelingen dat het stap voor stap met Suriname vooruit gaat. Laat de haters maar haten………….. Microsoft weet ook dat Suriname op allerlei fronten progressie boekt. Het is daarom tijd om die onzin met illegale softwarelicenties en dergelijke op te lossen. Dat weten ze wel en dat is men gaan regelen met de overheid. Met alle nieuwe ontwikkelingen en projecten heb je zeker meer behoefte aan legale softwarelicenties ter bevordering van de veiligheid bescherming en opslag van data. Dus een logisch gevolg is samenwerking tussen Su en MS.


  Maak melding

 20. D.J. Oeka: “Bill Gates is multi miljardair met zijn tjoekoe praktijken en nu probeert hij geld uit Suriname te kloppen.
  Hij zal bot vangen.
  Opdonderen met die klootzak en zijn schurkachtige software.
  Jammer dat ze hem niet in zijn gezicht uitgelachen hebben.

  Wil je het zeker weer gratis hebben>??

  Wie moet in Suriname in godsnaam Bill Gates uitlachten?


  Maak melding

 21. Plato,
  Wat is het verschil tussen bouterse en belfort wat beloftes aan gaat..
  Wanneer wij het hebben over die beloftes van bouterse dan yu wan kerie unu.


  Maak melding

 22. Who cares, ik heb nog niets over het onderwerp gezegd en je sleept me er al met de haren bij en je weet ook al hoe ik erover denk, misschien moet je je naam veranderen in Mandrake de Tovenaar of in Who cares de helderziende?

  Op mijn computer zit er legale software en dat komt omdat ik mijn computer in de V.S. heb gekocht, in Suriname heb ik nergens legale software kunnen kopen (misschien heb ik niet goed gezocht?), het is dus inderdaad een probleem in Suriname, iemand steelt en de regering laat dat oogluikend toe, de regering is daardoor medeschuldig aan deze vorm van diefstal. Who cares, zo denk ik erover, nu kun je gaan kijken of mijn mening overeenkomt met die van de andere forumleden, ik heb daar geen behoefte aan want ik heb mijn eigen mening en heb niets te maken met hoe anderen erover willen denken.


  Maak melding

 23. Het hele illegale software in Suriname kan men beter zo laten. De superieure Chinezen kunnen dit oplossen. Er staat wel een vette salaris plus bonussen tegen over.


  Maak melding

 24. Who cares en Henk Molenaar, ik heb pas laat iets over het onderwerp geschreven maar jullie leverden al eerder commentaar op wat HENKES ervan vindt, ik zie nu pas dat jullie het niet over mij hebben want mijn nickname is henkes (met kleine letters), het is echter nog erger met jullie gesteld dan ik al dacht, want toen ik ging onderzoeken bleek HENKES (met hoofdletters) helemaal niet voor te komen op het forum. Het heeft er juist veel van dat Who cares en Henk Molenaar dezelfde persoon(en) is/zijn, die ervan houdt(en) om henkes erbij te betrekken en mij van alles in de schoenen probeert(en) te schuiven. Zijn jullie soms een beetje gek of volgen jullie elkaar blindelings?


  Maak melding

 25. henkes: “Het heeft er juist veel van dat Who cares en Henk Molenaar dezelfde persoon(en) is/zijn, die ervan houdt(en) om henkes erbij te betrekken en mij van alles in de schoenen probeert(en) te schuiven. Zijn jullie soms een beetje gek of volgen jullie elkaar blindelings?”

  Get a life Henkes/HENKES


  Maak melding

 26. HENKES: Who cares de helderziende zou best wel bij me passen.Veel dingen die ik bij jou constateer n.a.v. je postings, zijn door jou achteraf bevestigd.
  Maar dat gezegd hebbende doet het mij goed voor de verandering een posting van je langs zien komen waar iets zinnigs uitkomt, dus je kan het wel.
  De Surinaamse overheid bestaat voor 99,99% uit steeltuig dus verbaasd het me niet dat het volk daarin meegaat.Maar elk volk krijgt de leiders die het verdient. Goed opgeleide burgers, politiek geschoold zullen altijd goed opgeleide leiders kiezen!
  Muziek licenties worden ook al niet afgedragen.


  Maak melding

 27. Iedereen die kritiek hebben op die criminele paarse bende in Suriname wordt bestempel als anti Surinnaams of vijanden van het volk.
  Moordenaars en oplichters zijn vijanden van suriname en niet degenen die vinger op de zere plek leggen. jullie mogen doen wat jullie willen, geen enkele moordenaars ,drugs criminele aanbidders gaat mij de mond snoren.


  Maak melding

 28. Dat Micro Softteam zal de Suries uitlachen,wanneer zij erachter komen dat de Suries nieteens kunnen(vele kopies doen het ook niet) kopieeren,anders waren ze weer met ’t Front gekozen en niet met een gekopieerde Indiaan als leider van Su. Hahaaaai want dit is gedwongen een indiaan willen zijn. Odiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 29. Suriname heeft wel grotere problemen dan het probleem van illegale software. Microsoft kan dus rustig achter in de lijn aansluiten. Laat de politie zich maar eerst concentreren op het inrekenen van gewelddadige criminelen, dat is namelijk vele malen belangrijker dan het bestrijden van illegale software.
  pasensie en RobG hoeven trouwens alleen maar een blik in de spiegel te werpen als ze echte racisten willen zien. Bij gebrek aan kwalitatieve argumenten is het enigste wat ze kunnen de hele dag de racisme kaart trekken, zielig hoor.


  Maak melding

 30. Het is waar dat in ieder geval de meeste ministeries met illegale software werken. Bij bedrijven is het percentage lager. Veel van de ministeries zijn niet op de hoogte van het overtreden van de wet omdat ze de software krijgen van ICT bedrijven die de illegale kopieën maken. Ze zijn dus vaak illegaal bezig zonder het te weten. Dit is ook het geval bij bedrijven, alleen niet in zo grote getale.


  Maak melding

 31. Henk Molenaar
  Beste midete: Dank voor je bevestiging van mijn stelling.

  Een ezel heeft nauwelijks verstand van een vrije zaterdagmiddag, laatsaan van een stelling. Het moet niet gekker worden op dit forum.


  Maak melding

 32. Molenaar,

  In ieder geval lach ik.

  En wat ik helemaal erg vind is dat de meute de grote leugen van Microsoft gelooft.
  De leugen dat legale software je computer beter beschermt dan illegale software.
  De leugen! Dat verteld men alleen maar om de mensen bang te maken. Wie garandeert mij dat Microsoft zelf geen inbreuk maakt met hun software?

  En ja, ik gebruik alang geen microsoft shit meer. Linux, is inderdaad gratis en beter dan Windows. Duur hoeft bij lange na nog niet beter te betekenen, dat blijkt.


  Maak melding

 33. D.J. Oeka,

  Microsoft kan mij gestolen worden.

  Waar het om gaat is dat in Suriname het als de normaalste xaak van de wereld wordt gevonden om nergens voor te betalen zoals dvd, en cd’s.

  Er wordt verdiend aan andermans werk zonder dat daarv een vergoeding tegenover staat voor degene het werk heeft verricht ( artiest).

  Het is gewoon stelen.


  Maak melding

 34. Henk Molenaar, met het aantreden van DDB heeft het moreel verval haar intrede gemaakt. Bovenstaande berichtgeving is het gevolg. Sur. radiostations betalen ook geen auteursrechten voor muziek. Zou mij niets verbazen als tv stations ook niets betalen voor series en films. Te zot voor woorden. 1 Grote boevenbende in Su


  Maak melding

 35. Henk Molenaar,

  Als het om het princiepe gaat moet ik je gelijk geven.
  Maar voor mij is Microsoft zelf een dief die zich nu als een gebeten hond gedraagt.
  Door over de hoofden heen van het publiek heen deals te sluiten met computerfabriekanten om vooral hun software op nieuwe computers te installeren, is een eerlijke concurrentie met andere software ontwikkelaars niet mogelijk, en wordt de gebruiker bijna gedwongen software te gebruiken waar ze niet voor gekozen hadden. Microsoft maakt zo gebruik van een oneerlijke monopoliepositie en jaagt te prijzen zodoende ook op.

  Wat het princiepe betreft heb jij gelijk, maar in geval van microsoft zeg ik: Hai, kies ing mooi!


  Maak melding

 36. Hier in Holland werkt men met het nieuwste van de nieuwste en legaal aangeschafte software, toch wordt er om de haverklap gehackt en toegang verkregen tot gevoelige info.


  Maak melding

 37. @GMAP

  Ik durf te zeggen dat als het om beloftes gaat er geen verschil is waar te nemen tussen Bouterse en Belfor. Laatstgenoemde weet dat zijn baas vaker te fout in gaat en derhalve in lastig vaarwater terecht komt. Maar wiens brood men eet….

  Groet

  Plato


  Maak melding

 38. D.J. Oeka lijkt op anna_z!
  Zij(?) werkte o.a. ook met Linux!
  anna_z,indien ik gelijk heb HOEF je niet te reageren,maar als ik ongelijk heb MAG je dat wel! 😀


  Maak melding

 39. Anna_z is voor langdurige behandeling opgenomen op de gesloten afdeling van het Caprilles kliniek op Curacao, voor haar neurotische en dubbele Borderline stoornissen.


  Maak melding

 40. @D.J. Oeka
  Wie zegt dat je anna_z BENT?
  Je mag toch op iemand “LIJKEN” zonder dat je die persoon in werkelijkheid BENT? 😳
  Zelfs meerlingen kunnen op elkaar LIJKEN zonder elkaar daarbij te ZIJN!Foei,D.J. Oeka!


  Maak melding

 41. Als het zo door gaat word er ook nog digitaal geld gestolen van de overheid

  onder schat internet niet

  hoop dat er per direct verandering komt want het is te rommelig


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.