Suriname verwacht meer netto uit goudindustrie

70

PARAMARIBO, 2 mrt – Suriname verwacht meer netto opbrengsten over te houden uit de goudwinning. Met de eerste steenlegging voor het eerste nationale mint house moet die verwachting ook echt uit komen. Dit zei president Desiré Bouterse bij de ceremonie in het district Para. Bewust is gekozen voor een plek dichtbij de Johan Adolf Pengel luchthaven. Na de controle kan het goud meteen op het vliegtuig.

Maar dan moet de staat al precies weten hoeveel het land uitgaat en hoeveel precies aan belastingen binnen zal vloeien. Dat is nu allerminst het geval. “Goud was, is en zal belangrijk blijven”, zei Bouterse. Suriname zal er het zijne mee moeten doen. Met de eigenaar en aanlegger, de Kaloti Jewellery Group uit het Midden-Oosten, zijn afspraken gemaakt. De bedoeling is onder meer dat ruim negentig procent van het personeel lokaal wordt aangetrokken. Dit moet vooral Paranen ten goede komen.

De banen liggen niet bepaald voor het oprapen in het district dat ooit bekend stond om een bloeiende bauxietindustrie. Het merendeel van de aandelen in het mint house zijn in handen van Kaloti. De rest is bij de staat en een kleine groep lokale ondernemers. Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen noemde het moment belangrijk. Het beleid van het kabinet is gericht op ‘versneld’ ontwikkelen van mineralen. De opbrengsten moeten deels naar duurzame productie, zoals landbouw.

70 REACTIES

 1. Ai bouta je geeft het al aan; het moet vlakbij de luchthaven komen zodat het gelijk de vliegtuig in kan gaan..Deze man is ziek en de domme suriinammers gaan natuurlijk weer juichen en zeggeen dat het land vooruit gaat.
  NEe mensen dit is de zoveelste leugen en weer een stuk su wat naar de klote gaat.
  PAranen maken jullie goed je ogen open nu het nog kan want er zijn al zoveel multinationals al voor geweest en waar zijn de inkomsten!

  A tang so


  Maak melding

 2. Het beleid van het kabinet is gericht op ‘versneld’ ontwikkelen van mineralen. De opbrengsten moeten deels naar duurzame productie, zoals landbouw !!!!!!!

  Dit is duidelijke taal en het resultaat van een president met visie !!!

  De Nederlandse economie zit vast in haar polder(model) en weet Den Haag nog steeds niet hoe hieruit te moeten geraken. Alleen maar bezuinigen zet geen zoden aan de dijk wat al de bezuinigingen houden één keer op te bestaan !!

  In Suriname daarentegen gaat het ‘jolly good’ want je hoort niets anders dan voorspoedige economische berichten. Daar kan Nederland een puntje aanzuigen !

  I love Su !


  Maak melding

 3. Milton: 18.000 woningen beloven getuigt ook van visie…

  Hoeveel bij laatste telling? 120?

  “n Suriname daarentegen gaat het ‘jolly good’ want je hoort niets anders dan voorspoedige economische berichten. Daar kan Nederland een puntje aanzuigen !

  Je zegt het juist: je HOORT niets anders….

  Waar zijn de concrete uitvoeringen?

  Ik zit volgende maand weer in SU

  wil graag onze weddenschap afrekenen,


  Maak melding

 4. De vestiging van het bedrijf bij de luchthaven laat zien dat er goed is nagedacht over de vestigingsplek.Er is hier sprake van goed strategisch inzicht bij het besluitvormingsproces. Het werkgelegenheidsvraagstuk,de logistiek en de beveliging hebben in deze een belangrijke rol gespeeld. Men noemt dit goed beleid van de regering.Het bedrijf ligt in de nabijheid van de luchthaven omdat men ook goud uit o.a. Venezuela, Guyana,Frans Guyana en het noorden van Brazilie wil verwerken.Dus de aanvoer van de grondstoffen moet vlot kunnen verlopen.Voor de beveiliging kunnen manschappen van de nabij gelegen kazerne zorgen.


  Maak melding

 5. ,,Bewust is gekozen voor een plek dichtbij zanderij, en dit moet vooral Paranen ten goede komen”

  Eey DADA tjek noh

  maandag komt men op het werk met maar één , aan het eind v/d week draagt elk vinger een goudenring!

  de week erop begint men met gebitversiering en navelpiercing, daarna een gouden enkelband tot aan de heup!

  En nu DADA heb je met goud beslagen Paranen,…hup het vliegtuig in and fly away…

  🙂


  Maak melding

 6. De kaloti jewellery Group uit het Midden-Oosten, ik dacht dat het een Surinaamse bedrijf zou zijn?
  Milton, met dank aan de Nederlanse bekasting betalers en Telting en Vene is Suriname niet failliet. enige wat je nu leest is lenen en nog eens lenen, straks zijn wij aan handen en voeten gebonden aan China.


  Maak melding

 7. En zo af en toe vertrekt er ook een vliegtuig met goud richting equatorial guinea. Immers ddb moet zijn pensioen veiligstellen. Overigens benieuwd wanneer de nw radar op zanderij in gebruik wordt genomen. Dat is pas een echte goudmijn. Sommige betalen nu niets voor het gebruik van de sur.luchtruim.


  Maak melding

 8. Waarom allemaal beschuldigingen en verdenkingen.

  Het wordt tijd dat de overheid grip krijgt op alle goud dat in het land geproduceerd wordt. Niet allen dat van IAM Gold en zo meteen dat van Newmont.

  Indien Suriname haar deel krijgt van het informele goud dan pas kan het echt zaken gaan doen. De vraag is loopt de staat haar aandeel in het informele goud mis omdat zij het bewust laat glippen (ook de vorige regering) of omdat zij niet beter kan en niet goed genoeg kan of wil handhaven.

  De jaarrekening van IAM Gold geeft aan dat er in 2011 $ 195.124.650 af gedragen is aan Suriname of haar vertegenwoordiger (in 2009 was dat nog $ 86.467.407 het is dus makkelijk de laatste verdragsmiddelen te negeren).

  Er is een aanhoudend gerucht dat de informele goudwinning (ondanks haar ondoelmatigheid) groter is dan de productie van IAM Gold.
  Ofwel Suriname laat ongeveer $ 200.000.000 verdwijnen/ ontglippen.

  Neem dan nog eens in overweging dat waar een formele goudmijn 90% van het goud uit de grond haalt en een informele mijner naast kwik ook nog eens 60% van het goud weg spoelt.
  Beter gezegd met wat meer kennis en kunde en beter toezicht kan de goudwinning met de zelfde menselijke inspanning verveelvoudigen en minder milieuschade aanrichten.

  Het ordenen van de informele mijnbouw kan Suriname maar zo $ 500.000.000/ jaar extra opleveren (goudprijs niveau 2011).

  Ook al is mijn tekst maar voor 50% waar dan nog zijn het bedragen waar men wel enige moeite voor mag doen.

  De oude regering kreeg het niet voor elkaar en de nieuwe heeft geen resultaat. Waarom niet.
  Het antwoord is heel simpel men is bang voor elkaar en durft niet te handhaven omdat men altijd aan belangen van belangrijke lieden denkt en overal een reden ziet om iets niet te doen en een complot te vermoeden.

  GA WERKEN en minder op elkaar schelden. Minder complot en meer Zweet en Suriname wordt een echt paradijs.

  Zoals een wijze bigi sma tegen mij zij. “VOOR GELUK MOET JE IETS DOEN, ELLENDE KOMT VAN ZELF”


  Maak melding

 9. Investeringen zoals deze zijn niet alleen welkom maar heel belangrijk . De controle zal goed wel deugdelijk en transparant moeten zijn om de geloofwaardigheid te verzekeren .

  Een rechtgeaarde Surinamer zal positief reageren op deze ontwikkeling en de zaken kritisch ondersteunen

  Ik ben heel trots dat ik mag meewerken aan dit project en dat de engineering & uitvoering geheel en al door Surinamers wordt uitgevoerd.

  Suriname Voorwaarts


  Maak melding

 10. @GMAP, HARDE FEITEN en zo zie je maar hoe die Lackin als zijn Baas Bouterse de grootste leugenaar zijn?????

  Dank je voor je info.

  @Milton, zie maar dat je weinig of helemaal niets weet over de economie nationaal en internationaal.

  =Die grap die je over Nederland schrijft moet je oppassen, want die van Suriname volgt nog.
  -In Nederland heeft men een voordeel en dat is het feit dat een ieder kan eten vanwege een uitkering, maar in Suriname wordt het een groot probleem.

  =Zeg maar dat het nu niet zo is als ik vertelt dat mensen in Suriname moeten vechten voor 2 a 3 banen anders komen ze niet meer uit en het wordt steeds erger.


  Maak melding

 11. Suriname verwacht meer netto opbrengsten over te houden uit de goudwinning.

  De rol verdeling meester/uitbuiter/multinationals en knecht/slaaf,onderontwikkelt, komt duidelijk naar voren uit dit bericht.

  Wanneer gaan Surinamers het zelf doen.

  Triest!

  @Koos dat is een goede!

  Niet alleen naar Obiang gaat er goud, ook naar Cuba en Venezuela.


  Maak melding

 12. Door een betere controle van de goudopbrengsten zal de overheid ook meer inkomsten voor het land genereren.Resultaat:meer woningbouwactiviteiten, meer en beter onderwijs, een beter uitgerust leger en politie.


  Maak melding

 13. Na 3 weken zitten we nog steeds te wachten op het bewijs dat de goudinkomsten wel degelijk zijn verwerkt in de Suriname begroting…


  Maak melding

 14. @ Henk Molenaar
  Al staat het bewijs voor je neus je ziet het niet omdat je het niet wil zien . Dat is het probleem niet niet de feiten .


  Maak melding

 15. surinaamers aan dat hele goud gebeuren wordt maar eenpartij beter van ndp bouta en zijn vriendjes en verder niemand bouterse kan zo in goede en slechter tijden spelen want hij is een hele goede acteur een natuur talent hij speelt dat hij president is voor alle surinaamers maar hij rooft surinaame leeg hij zegt we doen dit en we hebben dit voor surinaame binnen gehaalt maar zijn zaakjes daar zal je nooit wat over horen zo lang deze man speelt dat hij president is hoe langer hij het land lijd hoe slechter het is weg met deze acteur boef op lichter van moordt verdachte gek en die hele paarse rotzooi


  Maak melding

 16. @Henk Molenaar, jij hebt deze weddenschap reeds verloren maar wil dit vooralsnog niet toegeven. Ik kom terug met harde cijfers over het totaal aantal woningen die zijn gebouwd in de periode Bouterse als president !

  @ GMAP, heb jij nimmer over een partnership gehoord ? Het feit dat er één minthouse aan de Zuid-Amerikaanse rim wordt gebouwd (en wel in Suriname) zegt veel en moeten wij absoluut koesteren.
  Deze partner zal ons land Suriname zeker meer ‘exposure’ geven ‘daar buiten’ omdat ze gepokt en gemazeld zijn in deze goud-industrie !!

  Snappen jullie nog steeds niet dat Suriname (onder welke regering dan ook) het niet zal redden als een nieuweling in deze goud-industrie ??

  Zijn jullie nou zo dom, of zie ik het verkeert (by L van Gaal) !

  @Lra, de vraag is hoe lang men vooralsnog kan eten in Nederland want het gaat niet goed in het kikkerlandje !
  Soms moet ik toegeven dat Geert Wilders gelijk geven, want hij zei laatst dat Rutte geen visie heeft ! En dit klopt zeer zeker want niemand in de politiek heeft een idee hoe een ommezwaai aan deze economische situatie te geven.

  Misschien moet de politiek in Nederland(onze president D D Bouterse)als adviseur inhuren c.q. aanstellen om het tij in Nederland te keren, wat het systeem zit helemaal vast !!!

  Ik denk zelf dat het tijd is voor een revolutie in Nederland want met deze leiders (en het gehijg in hun nek vanuit Brussel) komt men geen stap verder !
  De Nederlanders moeten op straat om hun ongenoegen te uiten anders wordt dit land het volgende Griekenland van Europa.

  Uprising in the Netherlands !


  Maak melding

 17. Milton schreef: Het beleid van het kabinet is gericht op ‘versneld’ ontwikkelen van mineralen. De opbrengsten moeten deels naar duurzame productie, zoals landbouw !!!!!!!
  Dit is duidelijke taal en het resultaat van een president met visie !!!

  Beste Milton, dis inderdaad duidelijke taal, alleen kwam het niet uit de mond van de president maar uit de mond van de minister, Hok en niet Bouterse zegt dat de opbrengsten van het goud deels naar duurzame productie moeten en jou president met ‘visie’ zegt direct daarop “Goud was, is en zal belangrijk blijven”, hij heeft niet eens door dat goudwinning eindig is d.w.z. het is niet duurzaam, het zal niet altijd belangrijk blijven. Straks is het goud op en zijn we nog verder van huis met de geweldige visie van je president.


  Maak melding

 18. HENKES:”Dit is duidelijke taal en het resultaat van een president met visie”

  Wat voor visie Henkes? Is het dezelfde visie als dat van Brunswijk?
  Of is het Kwie Kwie, of hollandse Wijting of Haring?
  Of een Caribische Red Snapper?
  Ik wacht!


  Maak melding

 19. Milton: : Henk Molenaar, jij hebt deze weddenschap reeds verloren maar wil dit vooralsnog niet toegeven. Ik kom terug met harde cijfers over het totaal aantal woningen die zijn gebouwd in de periode Bouterse als president !

  Er zijn dus 18.000 ( onzichtbare) woningen gebouwd?


  Maak melding

 20. En daar is het woord versneld weer.Ik zou niet weten hoe alles versneld uitgevoerd moet worden.Er is geen grond,geen planners,geen werkers,geen echte straten,niets.Maar toch willen ze alles versneld doen.Niet eens administratieve besluiten kunnen ze versneld uitvoeren.Alweer een te grote broek.


  Maak melding

 21. Je kan beter 8 wolkenkrabbers met ieder 50 hoog rondom Paramaribo neerzetten en het oude stadscentrum met de grond gelijkmaken en zet er een nieuwe winkelcentrum neer annex eensgezinswoningen en flats van ieder 5 hoog.

  Ook is het mogelijk in een buitenwijk van Paramaribo een mooie multifunctioneel onoverdekte voetbalstadion neer te zetten met als capaciteit maximaal 40000 zitplaatsen.


  Maak melding

 22. @JoJo

  de meesten die de goud sector moeten ordenen,hebben zelf belang bij dat de sector troebel blijft.Want zij hebben ook grote belangen in het goud.En wees niet bang dat er wat verloren gaat.Wel voor de staat maar dat gaat in de zakken van de mensen die orde moeten brengen.


  Maak melding

 23. Het hele goud voorraad in Suriname zal in het diepste geheim naar China verscheept moeten worden. Het zal een mooie deal zijn van de Surinaamse regering.


  Maak melding

 24. Who cares: vervolgens wordt het goud overgedragen aan de Chinezen altaar om verder in spoed tempo naar het Chinezen vasteland te verschepen onder Chineze militaire escorte.


  Maak melding

 25. @ henkes

  Goud word niet opgegeten toen niet nu niet en in de toekomst ook niet .

  Het zal altijd een waarde middel blijven
  zoals het voor deze beschaving was en vele andere beschavingen in het Vere verleden .


  Maak melding

 26. @Live uit het Koude Nederland:

  Het wordt met de dag steeds gekker met jou!

  Het wordt nu echt tijd om je aan te melden voor een GRATIS CONSULT bij de bekende BaasWaterval.
  Deze wordt ook nog geassisteerd door een nakomeling van Deng Xiaoping.


  Maak melding

 27. Beste Who Cares,

  Soms denk ik dat types als Milton in het echt anti Bouta zijn.

  Ze posten zo veel onzin op deze site dat ze de voordelen ten NDP stemmers ( slaafs, volgzaam, dom, ongeletterd,geen opleiding, geen moraal, agressief etc) bevestigen.


  Maak melding

 28. Beste r Milton:

  Als die 18.000 woningen volgens jou zijn gebouwd, waar staan ze dan?

  Ik ben serieus.

  “Ik kom terug met harde cijfers over het totaal aantal woningen die zijn gebouwd”

  Ik wacht op je.


  Maak melding

 29. Voor Milton: Uit dagblad Suriname van mei 2012 geleden. Nog steeds actueel.

  Wat is er terechtgekomen van de beloften van Bouterse

  Jaarrede 2010

  3. 18.000 woningen
  Deze jaarrede van president Bouterse is ongetwijfeld één van de meest indrukwekkende. Na 5 jaren Venetiaan die uitsluitend een aftreksel van de begroting presenteerde, pakte Bouterse het totaal anders aan. Maar in die jaarrede staat dat er verspreid over het land 18.000 woningen door de regering zullen worden gebouwd. Een snelle berekening leerde dat de regering 3.600 woningen per jaar zou bouwen. Of 300 per maand of 10 per dag. Twee jaren verder is er niets van terecht gekomen. Met nog twee jaren te gaan (2015 niet tellen) betekent het dat de overheid maandelijks 750 huizen moet neerzetten.
  4. 8 flats van 250 wooneenheden (elk 2.000 wooneenheden)
  In dezelfde jaarrede wordt gezegd dat er 2.000 wooneenheden moeten verrijzen. Oftewel 8 flats van 250 wooneenheden. Er is hiervan nog niets terecht gekomen. Er is niet 1 flat gebouwd.

  President Desi Bouterse heeft vaak gezegd dat hij Suriname wil maken tot de voedselschuur van het Caribisch gebeid. Maar intussen blijkt dat uit Europa er wordt gewaarschuwd voor onze groente. Die bevatten een te hoog gehalte aan pesticiden. Na de brand van het enige landbouwlab lukt het LVV niet om een andere te bouwen. In inzaai van padie is inmiddels afgenomen en niet spectaculair toegenomen.

  Diepzeehaven
  John Defares, directeur van NV Havenbeheer, zei dat deze wens van de regering grenst aan science fiction. Er is volgens hem teveel concurrentie in de regio om aan een diepzeehaven te denken. Deze haven is er nog steeds niet.
  Highway naar Brazilie
  In verband met de regionale integratie zou een snelweg naar het noorden van Brazilië heel ideaal zijn. De eerste asfaltlagen zijn nog niet gezet.
  Ook de vicepresident Robert Ameerali beloofde zaken. Zo zou hij, om een voorbeeld te zijn, de jaarrekeningen van zijn kabinet presenteren. De bevolking wacht. Ook GPS in bussen was een geliefd onderwerp van Ameerali. Het laatste dat gezegd werd was dat er een pilot-project loopt.


  Maak melding

 30. Alfabet van Bouterse en co:

  we gaan
  We willen
  We zullen
  We denken
  We wensen

  En de bevolking ,..”mij god ze zijn goed bezig mang”..

  Intussen …….nul,niks,nada..

  Ik blijf het zeggen: “takkiemang ,..a no doemang “


  Maak melding

 31. Henk Molenaar, die Milton gelooft nog steeds in wonderen van didibrie.

  -Invoer Alg. Ziektekostenverzekering
  -Grondenrechtenvraagstuk oplossen
  -18.000 woningen te bouwen
  -8 flats van 250 wooneenheden te bouwen
  -Verkeersveiligheid krijgt grote aandacht
  -Brug naar Guyana en één naar Frans-Guyana
  -Bouw diepzeehaven
  -Een weg naar Brazilië
  -Zanderij wordt een hub voor Zuid Amerika
  -Investeerders voor Suriname
  -Suriname wordt een voedselschuur voor Caricom
  -Aanpak corruptie
  -Aanpak problemen openbaar vervoer
  -Bouw dijken Saramaca
  -Ouderen beloven met een hogere AOV
  -Bouw 6 baansweg naar Zanderij

  Waarschijnlijk mis ik nog voorbeelden. 3 jaar Bouterse aan de macht…ALLEMAAL GEBAKKEN LUCHT…

  Staatsschuld is immens toegenomen en kansloze Chinese immigranten verkassen naar Suriname.

  Moet overigens nog maar blijken of de gouddeal daadwerkelijk winstgevend is. (Volgens de Experts !!!) Bouterse zal toch eerst 480 miljoen US dollar moeten storten om mee te mogen doen. Niemand weet waar het geld vandaag moet komen. De nat. bank oppert staats obligaties uit te geven. In haar bestaan hebben ze dit nooit eerder gedaan. Ze spelen gewoon roulette met belastinggeld. Als morgen de grondstoffenmarkt klapt zit suriname met de gebakken peren.

  Wordt toch echt tijd dat sommige mensen de paarse oogkleppen open gaan doen.


  Maak melding

 32. Beste Koos:

  Ik denk dat ik dan maar Gebakken Lucht ( Fried Air) ga verkopen in Suriname.

  Heel veel ( Paarse) afzetmogelijkheden.


  Maak melding

 33. Koos no spang!

  het verkiezingsjaar gaat kennen veel activiteiten en dus een hiep hiep hoera onder de morjon-aanhangers!

  de strategie van DADA!


  Maak melding

 34. Beste surinam patriot en Koos.

  Nog iets van Somo gehoord de laatste tijd.

  Hij reist met een volmacht van Bouterse op kosten van de Surinaamse belasting betaler de gele wereld rond om investeerders binnen te halen. Volgens mij staat zijn teller na 3 jaar nog op 0

  Waterkant maart 2012

  Somohardjo ziet al investeerders voor Suriname

  Politicus Paul Somohardjo heeft al enkele ‘grote investeerders’ op het oog. Die zouden al interesse hebben getoond voor Suriname. Er zijn wel nog wat horden te nemen.

  Zoals zekerheden. “We moeten goed in kaart brengen hoe de mensen hun geld terug zullen verdienen. Ook moeten de mensen zeker zijn van hun afzetmogelijkheden. Je kan niet alleen maar produceren zonder behoorlijke afzet”, zegt Somohardjo tegenover de Ware Tijd.

  Somohardjo mag van president Desiré Bouterse investeerders warm maken voor Suriname.

  Deze stumper met 2 jaar lagere school die amper Nederland en Engels spreekt moet investeerders lokken.

  Wat een joke


  Maak melding

 35. Somo is in china voor de eerste steenlegging v/h te bouwen Prefab fabriek!

  persoonlijk had ik graag gezien dat hijzelf ging dienen als eerste steen 🙂


  Maak melding

 36. surinam patriot
  Ach,..Somo is gewoon een ordinaire uien en aardappelen verkoper,.. meer niet …

  En wat doe jij voor de kost?
  Wat is er mis aan wat Somo doet?


  Maak melding

 37. Paraman: “Wat is er mis aan wat Somo doet?”

  Dat is nu precies jou probleem……….

  Jij vindt alles wat Bouta, Brunswijk en Somi doen goed…..


  Maak melding

 38. het volk de movinas heeft gekozen en hebben hun zin..

  de rest kijk eraan en staat er-bij met lege handen..

  de oudjes pinaren verder en verder

  moesje mai mae pae oom en tante bert weten van de

  ellende geen raad meer..

  het wachten is op de laatste snik..

  sme wordt leeg geroofd

  gelukkig zijn de bakras niet bij betrokken dus geen scheld kanonades..

  het gaat u goed


  Maak melding

 39. Ik sprak vandaag met drie personen die net terug zijn uit Suriname.Je krijgt alleen maar positieve nieuws te horen.Het economisch beleid van Bouterse is subliem.Suriname geldt als voorbeeld voor heel veel landen.Ook de modernisering/verfraaiing van Paramaribo wordt ter hand genomen.Het kamp met de tegenstanders van Bouterse is altijd klein geweest en is thans aan het wegeroderen.Ze brokkelen af net als kalksteen.


  Maak melding

 40. @ Rob G.:

  Ze hebben nog mazzel dat ze niet in het gips zijn thuisgekomen vanwege gaten in het trottoir of losse tegels. Waarschijnlijk hebben ze hun hele vakantie op het balkon van hun familie vertoefd. ZIJ hebben niet verder gekeken dan hun neus lang is en hun FAMILIE heeft niet verder gekeken dan de inhoud van hun ijskast. Ik weet inmiddels hoe het werkt. Laat me niet lachen, hoor!


  Maak melding

 41. Het hele goud industrie wordt Chinees en zal ook in Chineze handen blijven. Zo hoort het ook. De superieure Chinezen kunnen beste met goud omgaan. Ook zal China dit verdedigen.


  Maak melding

 42. Henk Molenaar, rond Somo hangt een geur van bedorven aardappels en uien. Natuurlijk ziet Somohardjo investeerders voor Suriname. Uiteraard zal er eerst geïnvesteerd moeten worden. Het geld verdwijnt via een stroman zo in de achterzakken van Somo. Die investeerders komen nooit naar Suriname. Waarom zou een Indonesiër investeren in SU ? Investerings klimaat in opkomende economieën als Vietman, Thailand en Cambodja / Laos is vele malen beter. Corruptie wordt in die land bestraft met een kogel. Waarschijnlijk runt een Somohardjo een SOS kinderdorp ergens in Indonesië. Alleen enkel om aan zijn trekken te komen. Het blijft een smerige kinderlokker.


  Maak melding

 43. Minister Hok denkt dat de overeenkomsten niet principieel aangepast behoeven te worden. Minister HOK meld ook dat de het investeringklimaat goed is omdat de multinationals Newmont en IAMGold $ 1.000.0000.000 gaan investeren in Suriname. Het laatste is prettig maar krijgt een heel andere kleur indien men beseft dat Suriname zelf $ 400.000.000 moet inbrengen om 25% van de aandelen te krijgen. Dan wordt nog even vergeten dat men moet investeren in de elektriciteitsopwekking voor deze partijen en de elektriciteit moet leveren voor een tarief waarvan men in Suriname stelt dat dit $ 0,02/ KWh lager ligt dan de productie kosten (of wel een verlies van ongeveer $ 7.000.000/jaar).

  Men hoeft geen raket geleerde te zijn om dan te kunnen uitrekenen dat bij een bijdrage van 40% in de investeringen tegen een aandeel van 25% betekend dat Suriname 60% te veel betaalt voor haar aandeel.

  Vreemde jongens daar het lijken wel allemaal Sinter klazen die de mijnbouwers sponsoren.
  Het kan natuurlijk ook zijn dat er middels fee’s, honoraria $ 150.000.000 terug geploegd wordt naar ???????

  Het ziet er naar uit dat de rekenmethode boeken nog niet uit gepakt zijn. Elke 5de klasser kan beter rekenen dan deze heren.


  Maak melding

 44. Suriname verwacht meer netto uit goudindustrie
  Om de kloof tussen de opbrengst van die netto verwachting en netto werkelijkheid van de goudindustrie te overbruggen behoren eerst de:
  1. hoofdstappen,
  2. organisatorische invullingen,
  3. beheersfactoren en de
  4. basisdocumenten
  in orde te zijn.
  Van de hoofdstappen benoem ik:
  • de projectbeslissing en Besluitvorming.
  • Projectvoorbereiding.
  • projectuitvoering,
  • projectafsluiting en
  • projectborging.
  Wat de uiteindelijke uitkomst ook mag zijn, de risicofactoren mogen niet onderbelicht blijven. Het is van belang dat dit ook duidelijk wordt toegelicht, zodat ook daarmee rekening wordt gehouden. Uitgangspunt is de situatie zoals die nu is, maar over 1 of 2 jaar kan die drastisch zijn veranderd. In het schema hoort ook begin en eindtijd van het gehele project als een belangrijk gegeven, waarover niet lichtelijk mag worden gedacht. Dat Suriname meer netto verwacht uit de Goudindustrie klinkt om van te genieten, maar een ieder moet bedacht zijn dat die goudindustrie ook afhankelijk is van de grillige wereld markteconomie, dus waaraan de goudprijs van dat moment zal zijn gekoppeld.


  Maak melding

 45. Nu is Suriname belangrijk goud goud goud niet voor de plaatselijke bewoner maar voor midden oosten waar blijf SURINAAMSE norme en waarde

  Kunnen wij SUR,S niet zelf ons land stabiel maken met onze eigen goud

  In mijn ogen worden wij flink in de maling genomen en vet uit gelachen

  Lees maar zelf wat sommige lossers schrijven

  SSSANG ik schaam me diep

  IN GOD WI TRUST


  Maak melding

 46. PAUL: Wat zijn lossers?
  IN GOD WE TRUST?
  Sinds wanneer heeft Gos het op met veroordeelde drugsdealers massamoordenaars, fraudeurs en steeldieven?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.