‘Suriname kan onvoorstelbaar rijk worden van bos’

62

PARAMARIBO, 1 mrt – “Suriname kan onvoorstelbaar rijki worden van zijn bos. “ Dit stelt John Adaam van de in Amerika gevestigde United Bank of Switzerland. Als vermogensbeheerder voor de Suriname Conservation Foundation, heeft hij de potentie leren kennen van de Surinaamse natuur. Daar zit zoveel in dat Surinamers straks over rozen kunnen lopen. Uiteraard zijn er voorwaarden.

Het vrij strenge beheer over de bossen en waterrijke gebieden moet worden voortgezet. “Grote bos- en watervoorraden worden in de toekomst een grote inkomstenbron. Suriname doet er goed aan te richten op plannen voor de lange termijn. Het enige dat Suriname moet doen is de groene situatie in stand houden”, zegt Adams tegenover de Ware Tijd. De kunst is ook om geld los te krijgen van de natuurliefhebbers in het rijke westen.

Dat kan nog heel wat voeten in de aarde hebben. De voorkeur gaat tot nog toe naar de landen die geen bos meer hebben en dat willen herstellen. Adams ziet de waarde van het Surinaamse natuurschoon vooral in het vermogen om zichzelf te stand te houden. “Er is dus veel geld te verdienen en dat zonder het bos te vernietigen, als er een manier wordt gevonden om het aan de wereld te verkopen.” Hij ziet het wel niet op korte termijn gebeuren. Dus blijft het bij de potentie.

62 REACTIES

 1. Mr.John Adaam jij loop achter het is al achterhaald over ons water en bossen…jij wil zeker een graatje pieken ..
  Su is al rijk van natura..rijker kunnen wij niet zijn ..
  het is goed zo .laat ons water en bossen met rust..we eten en drinken…de goden van su.zeggen 有 没有 大号?
  Je mei je da hao? wij zijn tevreden zo…
  I LOVE SU WOON EN WERK….


  Maak melding

 2. President Bouterse en zijn regeerteam kunnen rekenen op de steun van grote internationale organisaties.Het is eindelijk prettig werken met een regering van Suriname na de vernietigende nederlaag van de NieuwFront regering.


  Maak melding

 3. Dan wordt het tijd om nog wat Chinese bedrijven in het binnenland toe te laten.Die er al zijn werken niet hard genoeg om het land binnen afzienbare tijd kaal te krijgen.


  Maak melding

 4. Hahahaaaa, daarom mag hij zijn poten niet in alle landen zetten.
  Wanneer grote internationale organisatie als Amnestie international hun mening geven over die onmenselijke amnestie dan piepen jullie anders.


  Maak melding

 5. @RobG
  Ben je vandaag weer opgedoken na die ongelooflijke blunder van gisteren?
  Je komt niet meer geloofwaardig over!
  Je bent een “naprater”!!!
  Dat zullen we je ook altijd onder jouw neus smeren!


  Maak melding

 6. mister john adaam,wat gaat dat jou aan,”bemoei niet met su bossen,dat zullen wij zelf doen.
  nu dat het wereld crisis in afdalende tempo aan het toenemen is kom jij met jou plannen van”suriname kan onvoorstelbaar rijk worden.
  jou talk bullshit,old story,nonsens.als jij er maar van afblijft.wij weten dat wij kwa natuur producten rijk zijn.


  Maak melding

 7. @sra
  Niet WIJ zijn rijk,maar jouw machthebbers en de Chinezen!
  Ben je dit reeds vergeten?

  90.000 ha = 900.000.000 m^2, Mahinder Gopi
  400.000 ha = 4.000.000.000 m^2, Green Heart
  600,000 ha = 6.000.000.000.m^2 bos! Sew Atjon.
  (Let op:6 miljard vierkante m)


  Maak melding

 8. medusa

  ik ben niet vergeten,en om eerlijk te zijn had ik al een reactie van jou verwacht.
  die aantal HA dat jij vermeld,de grootse gedeelte worden nu voor bouw projecten gebruikt en niet voor eigen gewin.
  gaat in su dan zal jij het zelf merken.
  (het gaat over rijkdom van su en niet van een een of drie personen).


  Maak melding

 9. =Ik snap de aanhang van Bouterse niet. Lezen jullie wel goed en begrijpen jullie wel wat er staat geschreven?

  =In plaatst van dat jullie nou eens gaan aangeven dat de mensen in het binnenland zuinig met de bossen omgaan om verder problemen te voorkomen, is het gelijk dat een ander bemoeid.

  =Niet de Marrons eisen lappen hectare grond om te bezitten en het hun eigen willen maken?

  =De indianen op hun beurt klagen dat er grond van hen worden gepikt door de marrons.

  =Ik zou zeggen geeft de mensen in het binnenland scholing om het bos NIET verder te vernietigen, omdat de hele gemeenschap anders zal piepen als het bos vernietigd wordt.

  =Laten de eerste en oudste bewoners maar vertellen wat zij zo graag willen met het bos.Antwoord: de natuur moet blijven bestaan.

  =Aanhang schaam je


  Maak melding

 10. Gmap,

  Je wordt al milder zie ik.
  Eerst was het; “geen moordenaar als president’
  daarna; ‘hij zal geen poot buiten suriname kunnen plaatsen zonder gearresteerd te worden’
  en nu;’ Hahahaaaa, daarom mag hij zijn poten niet in alle landen zetten’.
  Niet in alle landen????

  Gmap, dan wil ik echt niet cynisch doen of zo hoor.
  Maar zou je mij de mond kunnen snoeren en mij met feitelijkheden kunnen overtuigen dat Bouterse niet welkom is in welk land dan ook.
  Want zover ik het weet heeft is Nederland het enige land dat van alle daken heeft geschreeuwd dat Bouterse niet welkom is in Nederland. En dat Nederland dit standpunt heeft ingenomen is ook bewijsbaar.
  Nederland heeft daarin totaal geen ondersteuning gekregen van welk land dan ook omdat andere landen weten dat ze zich dienen te houden aan de ‘verdragen van Wenen’.

  Jij beweert al sinds jaar en dag dat Bouterse niet welkom is in sommige landen dan zou ik graag willen weten welke landen dit zijn en wanneer dat ooit is bekend gemaakt. Of heb jij je informatie ook weer
  uit jouw zogenaamde ‘betrouwbare bronnen’??
  En niet komen met allerlei onzin verhalen maar gewoon
  die bewijzen ‘op tafel leggen’. Dat is het enige wat ik vraag. Dan ben je pas plausibel.
  Ik heb mij namelijk suf gezocht op het internet naar bewijzen dat Bouterse als ‘persona non grata’ is neergezet door sommige landen.
  Maar het resultaat was 0,001.
  Dat 1 duizendste percentage was dus Nederland.

  Trouwens voor de goede orde. Bouterse is als president van Suriname diplomatiek onschendbaar.
  Die misdaden die Bouterse heeft begaan zijn gepleegd ten tijde dat hij een ‘gewone militair’ was en niet als staatshoofd zoals mensen als Khadafi, Hitler, Baby Doc, Charles Taylor, etc..

  Het enige moment dat landen gerechtigd zouden zijn om Bouterse te arresteren is wanneer hij geen president meer zou zijn en voet op buitenlandse bodem zet.

  Gmap, diplomatieke onschendbaarheid is een bij internationaal recht geregelde bescherming tegen rechtsvervolging voor diplomaten, buitenlandse staatshoofden, regeringsleiders, ministers van Buitenlandse Zaken -tijdens de periode waarin zij die functie uitoefenen – en bij uitbreiding bepaalde ambtenaren van internationale organisaties. Deze bescherming heeft alles te maken met de bijzondere aard van hun functie. De belangrijkste bedoeling is om functionarissen ervan te verzekeren dat zij taken zonder belemmeringen kunnen uitvoeren.

  Natuurlijk moet Bouterse gestaft worden voor zijn daden. Allicht!
  Maar helaas zal hij tijdens zijn presidentschap nimmer
  gearresteerd worden omdat hij door internationale verdragen bescherm wordt.

  Gmap, jouw volgende vraag zou dan zijn;
  Waarom is die amnestiewet aangenomen dan??

  Wel Gmap, die amnestiewet is aangenomen ter bescherming van Bouterse nadat hij geen president meer is van Suriname en weer een ‘gewone burger’ is.

  Dus Gmap,
  Ik weet dat de wens de vader der gedachte is.
  Maar jouw wens dat Bouterse tijdens zijn presidentschap zal worden gearresteerd tijdens een van zijn buitenlandse reizen is vrijwijl nihil. Of jij moet natuurlijk met echte bewijzen komen
  waaruit anders blijkt.
  Ik ben benieuwd!


  Maak melding

 11. Suriname/ers zal/zullen alleen rijk worden als Surinamers het ZELF doen/zelf gaan ondernemen en exporteren en handel drijven. Hiervoor is wel kennis, enz nodig.

  Als men contracten met multinationals sluit zal net als in zoveel arme landen met natuurlijke rijkdommen, dit geen rijkdom voor het volk van dat land/Suriname komen met zijn natuurlijke rijkdommen. Voorbeelden zat in Afrika, diamant, koper, enz.

  Als Suriname/rs hun les nog niet geleerd hebben met de deals van Alcoa/Suralco, elektriciteit opwekken uit het Stuwmeer van Suriname, BHP Billinton, IAMGOLD, NEWMONT, enz dan leren ze het nooit meer.

  Staatsolie Suriname laat Suriname zien hoe het zulke zaken moet aanpakken. Vertrouwen op eigen kunnen.


  Maak melding

 12. @Mudusa,wat voor blunder?Ik handel, denk en filosofeer op de grenzen van het menselijk weten. De blunder zal zich vast voltrokken hebben in jouw door haat bekrompen, vervuilde en gelimiteerde geest.Ook de politieke avonturiers, meelopers en doelloze slenteraars van het Nieuwfront vallen onder de categorie bekrompenen,gelimiteerde en vervuilde geesten.


  Maak melding

 13. @!

  Mars ,ga eerst opzoeken in de woordenboeken wat AMNESTIE betekent. Je mag het ook online opzoeken!
  Waarom reist je baasje naar de armste landen van de wereld alleen,en niet naar een europeese land bv NEDERLAND!?
  Komt het misschien door het feit dat hij in Nederland op the most wanted lijst prijkt vanwege drugs-coca aktiviteiten?!Hij moet daar nog een gevangenis straf uitzitten van 11 jaren!!
  Je zou denken…hmmmmm..kijk zo een ‘machtige’ lijder als bouta met Amnestie en nog steeds bang voor Nederland…rarara hoe kan dT?!


  Maak melding

 14. @RobG

  Hallo ,het is niet het nieuw front maar je baasje die regeert met Amnestie!
  Het is je baasje die terecht moet staan voor de moord op 15 weerloze burgers van Suriname!
  Amnestie betekend SCHULDBEKENNEN!!!


  Maak melding

 15. @GMAP, op sommige reacties moet je helemaal niet reageren en weet je waarom?

  =Mensen die Bouterse en sommige van de leiders zo hemelen zegt iets over die mensen zelfs. Deze mensen als ze kinderen hebben en een van hen zou gaan stelen of iemand hebben vermoord zullen zij die kinderen beschermen en amnestie en asiel aanvragen in een ander land.

  =Zo ouders, zo kinderen en familie. Deze mensen zijn in hun privé ook niet te vertrouwen, omdat zij alles wat fout is ook goed zullen praten.

  =Zie maar de reacties van velen.


  Maak melding

 16. ira
  waar jij op zinspeelt is niet van belang.”waar het omgaat is dat wij de surinamers ons zelf met wat wij hebben opbouwen en liever geen bemoeienissen van buiten toe laten.
  suriname is aardig onderweg om dat ook te doen en te worden.”het enige opstakel is dat vooral europese landen die zelf opbouw op alle fronten wil boycotten om zelf inspraak te kunnen hebben,en dat noem ik een politiek oorlog dat niet nodig is”als zij zelf zeggen om een ieder in zijn waarde te laten,”waarom doen zij dat dan niet,en laat suriname zijn zelfstandige veranwoordelijkheid zelf dragen,of zijn zij bang dat su welvarend aan het worden is zonder dat zij er inspraak zullen hebben,”en dat zal ook zo zijn,zij zullen geen inspraak hebben.


  Maak melding

 17. Ik snap er geen moer van. Men is alleen bezig mogelijkheden te onderzoeken zodat zij zichzelf kunnen verrijken.

  Of zijn het de natuurlijke rijkdommen waar men zich bezig houdt, of is het slechts een sigaret.

  Wauw, wat een score he?. Ze menen in ieder geval een sigaret in het openbaar te hebben verboden, ha h aha ha ha


  Maak melding

 18. ‘Suriname kan onvoorstelbaar rijk worden van bos’ Of ONVOORSTELBAAR ARM!
  Het is hoe wij ermee omgaan.
  Tot nu toe toont de regering geen greintje respect voor ons schitterend tropisch regenwoud dat zijn weerga in de wereld niet kent.
  De met KWIK bevuilde rivieren zullen onze dromen over de ” onvoorstelbare rijkdom” in rook
  doen opgaan. Daar is landje pik niets bij.
  Het is GOUD of HOUT. Het kan niet allebei!


  Maak melding

 19. @sra

  Tsjonge,sjonge.
  Als een lijder met amnestie en een strafblad die reikt van Paramaribo tot Nederland tot Farc columbia ,welvaart kan betekenen is het de vraag waarom de europeese landen niet allemaal zo een lijder als bouta kunnen kiezen of hebben gekozen!!


  Maak melding

 20. SRA onze Clini clown is weer onder voorwaarden onslagen uit de TBS kliniek en is weer bezig de WKN site te vervuilen met zijn onzinpostings, samen mat zijn maatjes ! ROBG en andere boefjesknuffelaars.


  Maak melding

 21. “Het vrij strenge beheer over de bossen en waterrijke gebieden moet worden voortgezet.”

  VRIJ STRENGE BEHEER???? Waar dan? Zelfs ons Brownsberg, beschermd natuurgebied, is niet onder controle te houden! Eén grote ramp voltrekt zich daar ter plaatse.

  “Grote bos- en watervoorraden worden in de toekomst een grote inkomstenbron.”

  Niet als ze met KWIK bevuild zijn. Water stroomt!!! De gehele Flora en Fauna zal vernietigd worden. Als je dat vooruitgang en ontwikkeling noemt….
  De duivel regeert…….


  Maak melding

 22. Wat ziet Suriname als meer waarde; het laten staan van haar bossen of creëren van productie en voedsel voor haar bevolking?
  Moet Suriname haar bossen laten blijven bestaan om te compenseren voor schadelijke gassen uit het geïndustrialiseerde Westen? Of moet Suriname haar eigen bossen kunnen kappen om eigen ontwikkeling te realiseren? Immers hebben de Westerse landen ook hun bossen gekapt voor industrie en welvaartsdoeleinden. Indien bossen belangrijker zijn dan (voedsel)productie, waarom worden er dan geen bossen aangeplant in geïndustrialiseerde landen? En wat is de compensatie van het laten staan van bossen, en dus niet kunnen voldoen aan de eigen doelen ? Zou Suriname goedkoper voedsel kunnen importeren uit de Westerse landen, Of krijgt Suriname een vergoeding voor het behouden de bossen?
  Een vraag die vooral de geïndustrialiseerde landen zich niet graag gesteld zien: moeten de grootste vervuilers betalen voor hun vervuiling?
  De natuurlijke hulpbronnen worden steeds meer uitgeput. In hoeverre zijn de bossen het exclusief recht van Suriname? Heeft de hele wereld inspraak in het behoud van deze bossen? of is dit een beslissing van Suriname alleen? In hoeverre zal de wereldgemeenschap beslissingen van Surianme accepteren? Hoe kan er een prijskaartje gekoppeld worden aan bijvoorbeeld schone lucht, die de hele wereld nodig heeft maar steeds schaarser wordt?

  Tijdens de laatste conferentie over natuurbehoud heeft Suriname samen met andere landen met tropisch oerwoud wederom een voorstel ingediend om extra fondsen vrij te maken om de bossen te beschermen.

  Maar met name de rijke geïndustrialiseerde landen trappen op de rem.

  Ondertussen moeten de beleidsmakers, onderhandelaars en wetenschappers in Suriname hard aan de slag. Er is een grote inhaalslag te maken doordat er jarenlang over het milieu onderwerp is heen gekeken. Waar milieu voorheen stiefmoederlijk behandeld werd, lijkt het nu, als onderdeel van duurzame ontwikkeling, centraal te komen te staan in de richting van Suriname. Suriname dient haar doelen en beleid op papier te zetten en dient concrete projecten aan te slingeren, dan pas zou er geld vrij kunnen komen voor de duurzame ontwikkeling.

  Immers duurzame ontwikkeling kost veel geld. Geld dat beschikbaar gemaakt dient worden, omdat o.a. Suriname ‘de longen van de wereld’ is. Geld dat Suriname zou moeten investeren ten behoeve van ontwikkeling, sociale, economische en milieu voortgang.
  Maar alles valt en staat met de bereidwilligheid van de rijke landen om geld te willen geven voor de
  ‘longen van de wereld’.


  Maak melding

 23. who cares

  als jij het beter weet dan zou jij een beter voorbeeld moeten geven.
  maar aangezien jij dat niet kan,vind ik dat jij jou zelf belachelijk maakt.


  Maak melding

 24. SRA:Geef nou maar gewoon toe dat ik gelijk heb,nederigheid siert de mens, en waarheid maakt vrij.
  Vooral als je dat doet tegenover de nazaten van je voormalige kolonisator.


  Maak melding

 25. Ira,

  Wanneer men iets beweert dan moet men dat ook kunnen staven met feiten. Tenminste dat is mijn opvatting.
  Ik heb met beweringen kunnen staven dat Bouterse op dit moment niet gearresteerd kan worden op basis van
  zijn diplomatieke onschendbaarheid.
  Gmap, beweert dat Bouterse niet naar sommige landen kan reizen omdat hij onmiddellijk gearresteerd zou worden. Hartstikke goed dat hij dat beweert hoor.
  Maar waar baseert hij zijn stelling dan op???

  Kijk Ira, het is geen moeite om beweringen te doen
  hoor. Maar het zou wel prettig zijn om die beweringen ook met feiten te onderbouwen.

  Het is echt niet dat ik Gmap niet geloof hoor.
  Maar moet ik zijn beweringen gewoon voor lief aannemen dan??
  Sorry maar daar doe ik dus niet aan mee.
  Als jij doe beweringen van Gmap als waar wil aannemen dan moet je dat natuurlijk zelf weten.
  Gmap zou mij mooi de mond kunnen snoeren om met bewijzen te komen en niet van veronderstellingen uit te gaan.

  Ira, jij adviseert Gmap om niet te reageren omdat jij kennelijk ook weet dat GMap gewoon uit zijn nek zit
  te lullen zonder enige bewijzen te hebben voor zijn
  lulverhalen.


  Maak melding

 26. ‘Suriname kan onvoorstelbaar rijk worden van bos’

  Bedoeld wordt: Bouterse, Somo en Brunswijk……
  kunnen onvoorstelbaar rijk worden..


  Maak melding

 27. @ Ira,
  Die gasten zijn zo onbetrouwbaar als de neten,ze verkwanselen iedere dag dat kleine beetje principe wat ze nog over hebben.
  Zie die foto hier naast, daar staat pricipeloos bouterse met de sherif die hem wou vermoorden, hij had ook zo een hekel aan brunswijk.
  Die paarse criminele organisatie hebben geen yeye.
  Zie hun reactie over dit bericht, nu zijn die blanken organisatie goed,geen woord over de slavernij.


  Maak melding

 28. GMAP: Natuurlijk geen woord over Slavernij, nu word de dubbele moraal,hypocrisie en awarie domrie kaart tevoorschijn gehaald.
  Geen greinje ruggegraat hebben die rioolratten.


  Maak melding

 29. Gmap,

  op het moment dat je met bewijzen moet komen voor jouw
  lulverhalen die je uit je duim zuigt, dan ben je niet meer in velden of wegen te bekennen he!?
  Per heden weten we dus met z’n allen dat jij sommige dingen gewoon uit je duim zuigt zonder enige onderbouwing!
  Natuurlijk mag je nu zwijgen als het graf.
  Maar wie zwijgt stemt toe.

  GMAP, JIJ HEBT ABSOLUUT GEEN BEWIJS DAT BOUTERSE IN SOMMIGE LANDEN NIET WELKOM IS!

  Jij bent gewoon een gore liegbeest! en een hele grote ook nog!

  De Ballen!


  Maak melding

 30. !: Ik heb wel het bewijs, en GMAP ook, alleen hoeft hij of wie dan ook jou iets te bewijzen.
  Ik daag je presje wannabee en zijn bende van 40 uit om voet aan de grond te zetten in West- Zuid of Oost Europa, Noord Amerika en dan heb ik het niet over VN vergaderingen, of ons Caribisch Nederland.
  Ik daag ze uit NU!!! Hij en hij alleen kan het tegendeel bewijzen van wat GMAP en ik en vele anderen zeggen.


  Maak melding

 31. Amerika, Japan, Canada, China, Brazilie en nog vele landen kunnen inderdaad, nog veel rijker worden van Suriname.

  Inclusief de elite, rijke, groep Surinamers die honderden duizenden hectares grond hebben gestolen en nog rijker zullen worden…….

  Heel veel beloven en niets geven doet een idioot in vreugde leven. Denk je nou echt dat de doorsnee Surinamer straks een rijk en welvarend leven zal hebben….Niet zolang de corruptie, zoals nu, zo hoog is en hoogtij viert en men alleen denk om de eigen zakken, zo snel mogelijk te vullen.

  Eerst de corruptie uitroeien, de rest komt dan vanzelf.


  Maak melding

 32. Who cares,

  Net als jouw ‘brother in lies’ Gmap,
  ben jij ook ongelooflijk uit je vette nek aan het lullen. Jij kunt ABSOLUUT NIKS hard maken.
  Bouterse is overal in wereld welkom , behalve in Nederland, bewijs jij het tegendeel maar.

  Jij beweert met jouw leugenachtige en stomme kop dat
  Bouterse alleen welkom is in de landen wanneer hij
  voor een vergadering gaat???
  Dus als we jouw tegenstrijdige koeterwaals moeten geloven is hij dus wel een beetje welkom.

  Hoe kan iemand nou in godsnaam een beetje welkom zijn.
  Je bent welkom of je bent niet welkom.
  Die duidelijkheid heeft alleen Nederland in elk al kenbaar gemaakt aan Bouterse en geen enkel ander land.

  DUS WHO CARES, BOUTERSE IS WEL DEGELIJK OVERAL IN ANDERE LANDEN WELKOM. ALS JIJ HET NOU LEUK VINDT OF NIET.

  En als jij denkt dat het anders is dan moet jij maar met bewijzen komen welk land via de pers bekend heeft gemaakt dat Bouterse niet welkom zou zijn.
  waarschijnlijk heb jij je al krom gezocht op het internet naar bewijzen maar jij hebt totaal niks kunnen vinden.

  Denk jij nou werkelijk dat wij net zo achterlijk zijn als jij.

  Als jij die bewijzen zou hebben dan had je deze onmiddellijk op dit forum geplaatst. Geloof mij nou maar.We kennen onze pappenheimers inmiddels wel.
  Maar als je niks hebt kan je ook niks plaatsen, stupid!

  Gmap en dergelijke kun je misschien in de maling nemen
  maar wij, die gewoon helder kunnen denken, trappen daar absoluut niet in.

  iemand is onschuldig totdat het tegendeel bewezen is.

  Dat kun je dus ook zeggen over de reizen van Bouterse. Bouterse is overal in de wereld welkom totdat het tegendeel bewezen is.

  Who Cares mie matie, het tegendeel ben ik nog niet tegengekomen. En daar kan jij geen verandering in brengen. Bewijs jij maar dat ik ongelijk heb.
  Met mijn stelling over de diplomatieke onschendbaarheid heb ik beargumenteerd waarom Bouterse
  wel degelijk in elk ander land welkom is.
  Dus andermaal; BOUTERSE IS , MUV NEDERLAND, GEWOON WELKOM IN ELK ANDER LAND!


  Maak melding

 33. @!,Hou je aan de inhoud van de tekst. Op papier is een ieder sterk.

  =Brunswijk kan en wil ook niet naar Frankrijk, omdat hij weet wat hen te wachten staat.
  =Gaddafi en Samdam Hoessein waren ook heel goed beschermd.


  Maak melding

 34. Ray,

  Nederland kan het arrestatiebevel van Bouterse gebruiken om hun bleke billen mee af te vegen.
  Hoelang zit Nederland eigenlijk met dit arrestatiebevel te zwaaien?? Bijna 14 jaar inmiddels??
  Het is dus een arrestatiebevel van niks.
  Nederland is met dit arrestatiebevel in die 14 jaar totaal niks mee opgeschoten.
  Sterker nog, Bouterse reist als nooit te voren.
  Amerika, Brazilië, Chili, Cuba, Venezuala etc..
  straks China.

  Amerika arm? Brazilië arm, Chili arm? China arm?
  Ray, we weten dat jij niet helemaal spoort, dit is
  daar weer een mooi bewijsje van.

  Ray mie booi,

  Vroeger toen Nederland nog de dienst uitmaakte in Suriname en Suriname chanteerde met het ontwikkelingsgeld dan was Suriname bang voor Nederland.
  Toen was alles ja en amen.
  Maar die tijden zijn niet meer. A KABA.
  Zelfs met het stoppen van het laatste deel van de ontwikkelingshulp maakt Nederland geen indruk meer in Suriname.
  Nederland is voor Suriname een doodnormaal land verworden waarmee zakelijke betrekkingen worden onderhouden. Mensen die op vrijwillige basis pakketten of geld naar Suriname sturen moeten het zelf weten.
  Maar eigenlijk heeft Suriname zelf dat niet meer nodig. Maar goed als mensen het willen blijven doen kan niemand ze tegenhouden.

  Ray, geloof me nou maar. Nederland heeft het niet meer.
  Wil je als land mee gaan met de grote jongens dan moet je tegenwoordig zijn in Brazilië, het Afrikaans continent, India en China,
  Deze landen worden ongetwijfeld de nieuwe wereld economieën.

  En Nederland, tja..Nederland is in diepe crisis.
  Dus voor Bouterse is op overheidsniveau niks te zoeken in Nederland.
  Laat Nederland hun economie maar weer op orde krijgen en misschien kunnen ze die 20 miljoen euro die bestemd was voor Suriname gebruiken om hun begrotingstekort aan te vullen of besteden aan de groeiende voedselbanken.

  Ray, vertel mij nou maar wat Bouterse op dit moment in Nederland zou moeten zoeken. Als Nederland Bouterse zo graag in de boeien wil slaan dan moeten ze wat meer moeite voor doen.
  Als je een picolet wil vangen dan doe je dat ook niet door alleen maar te kijken.
  Je zou denken…hmmmmm..kijk zo een economisch machtig land als Nederland en veertien jaar lang zitten ze met hun lege handen ondanks hun arrestatiebevel..rara hoe kan dat ?


  Maak melding

 35. @!

  Waarom vergezel je je baasje niet naar Nederland!
  Hij durft he niet alleen !
  Hij reist de armste landen van de wereld op en neer rond en juist de ene waar er een arrestatie bevel voor hem klaar ligt vermijdt hij als de pest.
  En al de andere landen waarvan de bevolking en de staatshoofden niet veel beter weten bezoekt hij 3,4x per maand!
  Whahahaaaaa…Afrika heeft niet eens water voor zijn bevolking hoe gaan ze de surinamers helpen en waarmee,
  In China gaat men babyvoeding kopen in Hong Kong omdat de chinese babyvoeding niet goed zelfs dodelijk is voor consumptie , hoe gaan zij ons helpen , de arme bevolking van China is bereidt voor GRATIS te komen werken in Suriname en ook wel dag en nacht,alleen maar om hun land te ontvluchten ..hoe gaat zo een land Suriname kunnen helpen.
  In Brazilie wonen de mensen in sloppenwijke en ze dragen geen kleren hoe gaan ze Suriname helpen,Haitie daar leven de meeste mensen in tentjes zonder drinkwater,of een goede hygiene,hoe gaan ze ons helpen,
  In Guyana heb je een corrupte bende, en de bevolking vlucht naar Suriname voor een betere toekomst ,guyana heeft Tigri al gepikt,nu waarmee gaat Guyana ons helpen?
  Venezuela daar heb je chavez op zij n sterfbed ,waarmee gaat hij Suriname kunnen helpen, Columbia en Cuba ,die doen persoonlijke zaken met je baasje te weten huisdokter en coca distributeur,hoe gaan zij Suriname kunnen helpen?


  Maak melding

 36. Ira,

  =op papier is een ieder sterk
  =nederland had op papier een arrestatiebevel
  =nederland stond heel sterk
  =nederland heeft dat arrestatiebevel niet in daden kunnen omzetten
  =op papier stond nederland heel erg sterk
  =ira jouw stelling is bewezen
  =op papier is een ieder sterk
  =amerika is geen nederland
  =amerika toont wel daadkracht
  =amerika haalt je uit je eigen huis en slaat je in de boeien
  =nederland is een brullende leeuw
  =die brullende leeuw blijkt een schattig poesje te zijn


  Maak melding

 37. @Ray;
  “Als een lijder met amnestie en een strafblad die reikt van Paramaribo tot Nederland tot Farc columbia…..”


  Hey ! Heilige dong caw !
  je wilt ’t maar niet afleren, maar ’t blijft toch Col-O-mbia met een ‘O’.


  Maak melding

 38. Ray,

  =met jou discussiëren heeft geen zin
  =van economie heb jij geen kaas gegeten
  =lees literatuur over de wereld-economie
  =jouw wereld bestaat uit nederland, suriname en Bouterse
  =hieronder een bewijs uit dagbladen dat landen als brazilië en China wel degelijk een groeiende economie hebben
  =lees het goed en laat het tot je doordringen
  =het zal jouw verstandelijk vermogen upgraden

  Economie China

  China heeft Japan ingehaald als de op een na grootste economie van de wereld, na de Verenigde Staten. Japan moet de tweede positie, die het land 42 veertig jaar bekleedde, afstaan na een zwak vierde kwartaal.

  BRASILIA – De economie van Brazilië groeit dit jaar naar verwachting met 3,5 procent. Dat liet de Braziliaanse centrale bank donderdag weten. In 2011 groeide de economie met 2,7 procent.
  Brazilië is de op vijf na grootste economie ter wereld en de grootste van Zuid-Amerika.


  Maak melding

 39. @!
  O,ja Amerika is niet arm. Ze zijn aan handen en voeten gebonden en alhoewel ze bijna flauwvallen als ze bouta in hun midden op vrije voeten zien galloperen ,zijn ze genoodzaakt te doen alsof….
  Zonder Amnestie en zonder de titel van’pseudo ‘presidentje’ zou je baasje als normale burger zeg maar landverrader, de route paramaribo-amerika niet aandoen !Ook al zit hij in Amerika het lijkt alsof die arme man huisarrest heeft!Whahahaaaa..
  Boi moet je bouta zijn gezicht zien stralen ,net een floricent lamp van 100 watt begint hij te gloeien als hij Obama ziet!Whahahaaaaa…….
  En o,ja Amerika doet zaken met Nederland!
  En bouta en jij dromen hoe jullie zaken kunnen doen met de ‘machtigste’ arme landen in de wereld!!Whahahaaaaaa…….


  Maak melding

 40. @!
  Jongen,hou toch op,zo horen we elke dag van Lackin dat alles goed is met Suriname!

  Ook china gaat zeggen dat zij de sterkste zijn en brazilie beweert de sterkste te zijn onder de arme landen!
  Misschien kan je literatuur boekjes voor ons sturen waaruit zou blijken dat meerdere landen in de wereld een lijder hebben als bouta,een moordenaaar,landverrader ,drugsdealer en amnestie koning!

  Sjonge ,met al de brazilianen in Suriname die goud zoeken en de chinezen die bereidt zijn voor Gratis te werken ,merk je niet op dat Brazilie en china rijk zijn !
  Whahahaaaaaaa


  Maak melding

 41. Ray,

  ik kan begrijpen dat jij niks opmerkt van de
  veranderde wereldeconomie want jij hebt
  enorme oogkleppen op.
  Ray, trouens weet joij wat ‘googlen’ is?
  nee, ik bedoel niet goochelen.

  maar laat me je even uitleggen. Want als ik jou
  zo lees wat je schrijft dan loop je een aantal
  jaren achter op de tecnologische ontwikkeling.


  Maak melding

 42. @Ray;
  ” Punt is dat je begrepen hebt dat het om COLUMBIA gaat,of het nu met een o of u is geschreven , we hebben in de wereld 1 COLUMBIA!!”


  Wat een onzin plaats jij toch telkens weer.
  Colombia ligt in zuid Amerika, en Columbia ligt in de USA.
  Als steden, in de Staten Missouri en South Carolina en als onafhankelijk district in Maryland met de Hoofdstad Washington.
  Het maakt dus wel degelijk uit of je het hebt over Colombia of Columbia.


  Maak melding

 43. @ !

  ‘bout is welkom in Nederland om zijn gevangenisstraf uit te zitten’.Een grotere vernedering voor Sur.bestaat niet.
  Dat je pres.alleen welkom is een land om zijn straf uit te zitten hihihi


  Maak melding

 44. !Je onnozele je Presje , herstel, presje met kleine letter wannabee is behalve in de Maffiastaten Equatoriaal Guinee, Venezuela, Cuba,en Guyana nergens anders ter wereld welkom.
  In Noord-Amerika is hij alleen welkom om de V.N. toe te spreken omdat hij onschenbaarheid geniet. Zo is het en niet andres live with it.
  En doe geen moeite om lange onzinpostings te plaatsen waar alleen jij en de overige NDP labielen in geloven en de rioolratten en Surinaamse zwerfhonden. ! Ik wens je een fijn weekend and get over it je DDB is HARAM in de beschaafde wereld.En o ja, Correctie: in Ned. is je DDB wel welkom, en wel om zijn gevangenisstraf wegens drugshandel uit te zitten in de Scheveningse gevangenis in een cel met uitzicht op de Noordzee, om na het uitzitten van die straf afgeleverd te worden bij het Internationale Strafhof in Den haag wegens massamoorden en mensenrechtenschendingen.!!!!


  Maak melding

 45. Deze bossen worden binnenkort gekapt om plaats te maken voor grootschalige woning -en wegenbouw. Er ontstaat een hele nieuwe stad.


  Maak melding

 46. @Wiep-Ding: ja ja de superieure Chinezen kan van dat stuk bos omvormen tot een hypermoderne stad. Waar veel mensen plezier aan beleven.


  Maak melding

 47. Het is beter om deze stuk bos aan de Chineze gemeenschap te schenken, samen met China kunnen ze deze bosrijke gebied om toveren tot een mooie actratiepark. Beter gezegd dan wordt het mooiste en grootste van Zuid-Amerika. Vele lezers van deze site is er trots op dat er op korte termijn wordt uitgevoerd. Er komen ook een shutle, trein, metro, bus en boot verbinding, vanuit Paramaribo naar deze mooie actractiepark toe. Onder actractiepark kan je verstaan als de Nederlands Efteling en Beekse Bergen.


  Maak melding

 48. Waarom lees ik steeds berichten over Chinezen dit Chinezen dat, maar waarom gunt men geen projecten aan Ghanezen, Ghanezen staan bekend als harde werkers en hele slimme mensen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.