Extra maatregelen Surinaamse juweliers tegen overvallen

9

De Haagse juwelier Sunil Praladsingh, voorzitter van de winkeliersvereniging Paul Krugerlaan, had afgelopen week een primeur in zijn zaak. De voltallige landelijke Nederlandse pers was uitgerukt om getuige te zijn van de ingebruikname van speciaal veiligheidsfolie op zijn vitrines. Door deze folie is het voor potentiële overvallers moeilijker en tijdrovender om het glas stuk te slaan en sieraden snel uit de vitrine te halen.

Het succes van de gespecialiseerde bruidsmode- en juweliers zaken die gevestigd zijn in ‘Little India’ aan de Paul Krugerlaan kent jammergenoeg ook een keerzijde . De Haagse laan trekt nu ook veel overvallers aan, aldus PvdA gemeenteraadslid Rajesh Ramnewash. Daar moet volgens hem een stevig halt aan worden toegeroepen en de gemeente neemt daarvoor samen met de ondernemers verschillende preventievemaatregelen. Zo zijn er door de gemeente in samenwerking met de juweliers en andere ondernemers afroomkluisjes, camera’s en DNAsprays aangebracht. De ondernemers krijgen ook speciale trainingen hoe om te gaan met dit soort vervelende situaties.

Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie en burgemeester Jozias van Aartsen waren daarom begin deze week in de wijk om gezamenlijk de aftrap gegeven van het proefproject. De folie werd getest door met een vuisthamer op een glasplaat met én zonder veiligheidsfolie te slaan. Pas na zeven keer lukte het minister Opstelten het glas te doorbreken. Juwelier Praladsingh vroeg de minister en burgemeester om meer maatregelen, zoals permanente cameratoezicht met meer reikwijdte dan 1,5 meter. Nu is dat nog wegens privacy redenen verboden.

Extra maatregelen Surinaamse juweliers tegen overvallen
[Juwelier Sunil Praladsingh samen met burgemeester Jozias van Aartsen(Den Haag)]

9 REACTIES

 1. Het beste is om overal zwaarbewapende stadscommando’s in te zetten om de ondernemers te beschermen tegen de overvallers.


  Maak melding

 2. wat men ook doet aan beveiliging als de ned regering op deze manier door gaat dan is het niet meer te bewaken want dan wordt het alleen maar harder en gevaarlijker in ned dat is zeker mark rutten en zijn debielen gooien het land op slot met die bezuinegingen de man die voor ned opkwam voor ned pim fortuin werdt zo dood geschoten ned is helemaal verot tot op het bot


  Maak melding

 3. Niet alleen Surinaamse juweliers moet beschermd worden tegen overvallen. Hier in Nederland moeten alle ondernemers beschermd worden tegen overvallers. Wat ik in eerste bericht aangaf. Zet een zwaarbewapende stadscommando’s in tegen de overvallers. Ik weet het zeker dat de overvallen zullen stoppen.
  Je moet de overvallers ook niet laten verplaatsen naar woningen of wat dan ook. Lekker op de hielen zitten. Dan weet ik meteen zeker dat het snel gedaan is. Dan is overvallen niet meer aantrekkelijk en het loont ook niet meer.


  Maak melding

 4. Leuk hoor wat hierboven staat maar die gasten die de zaak overvallen worden brutaler, dus moet de juwelier ook wat doen, ik zou het weten, zij of ik, ik zou me goed bewapenen, dat eist de maatschappij nou, komt die idioot binnen, eist ie wat, trekken die zooi en vul die gasten met lood, klinkt hard, maar als ze mij binnen komen in mijn huis, no chance, ik schiet gelijk, en gericht, geen pardon, dan ga ik die wouten bellen, en zie verder wel.


  Maak melding

 5. De meeste overvallers gebruiken (gestolen)opgevoerde scooters. Daar moet de politie zich op richten. Vaker controle op (opgevoerde) scooters en direct in beslag nemen en vernietigen!


  Maak melding

 6. Zo ben ik ook, als een overvaller of een inbreker mijn huis binnenkomt, dan onderneem ik meteen actie om die gast uit te schakelen. Je moet zulke gasten voor zijn.


  Maak melding

 7. Pas na zeven keer lukte het minister Opstelten het glas te doorbreken. Nou dan doen de criminelen 8 maal over! weg is de buit!!

  Naar mijn idee moeten ze de crimnelen aan flarden schieten!!! Grote alarm systeem plaatsen en na indrukken van een knop, een grote lamp met loeiende sirene met 200 decibel plaatsen welke onbereikbaar is voor de Rovers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.