Brunswijk tegen herverdeling parlementszetels

61

PARAMARIBO, 1 mrt – A Combinatieleider Ronnie Brunswijk is faliekant tegen het hervedelen van parlementszetels. Een ‘rechtvaardiger’ aantal zetels per district is niet nodig. Toch pleit onder meer ex-president en parlementariër Ronald Venetiaan (Nieuw Front/NPS) voor herverdeling. Vooral districten in het achterland zou overgewaardeerd zijn. Brunswijk denkt er het zijne van.

De achterban van A Combinatie, voornamelijk bewoners van het achterland, varen wel bij de situatie nu. Herverdeling staat dus ook niet bepaald bovenaan hun verlanglijstje. “We wonen in een democratisch land en de mensen die erover willen praten, mogen het doen. Maar wij zijn daarvoor niet te vinden. Toen zij er profijt uit haalden, had niemand moeite. Maar nu ze veld verliezen, is het plotseling niet meer goed”, zegt Brunswijk tegenover de Ware Tijd.

Het achterland is goed voor tien zetels. Voor de opkomst van partijen als A Combinatie was het vooral de NPS van Venetiaan die het gros van deze zetels besloeg. Brunswijk vindt overigens dat nu pas echt de bedoeling van de grondwetgever tot zijn recht komt. Het relatief grote aantal zetels voor het achterland, is bedoeld als compensatie voor decennialange achterstelling. “De mensen mogen zeggen wat ze willen, maar het kiesstelsel moet precies zo blijven.”

61 REACTIES

 1. brunswijk jij hebt in deze gelijk maar wat ben jij alles snel vergeten zeg als je geld ziet weet je niets meer van je vijand die je nu steunt met zijn president schap waterberg weet hoe je bent en ik hoop dat hij en de anderen nooit weer terug komen bij jou en je partij want het gaat bij jou om het zelfde als bouterse macht en geld maar ja dat hebben jou mensen nu ook wel door toen je heb gestemt voor die wet van bouterse om hem uit de gevangenis te houden hoe groot was de zak met geld die je gekregen hebt vroeger was je een held nu ben je een paarse gek net als de rest je moet nu samen terecht staan voor de daden die jij en bouterse hebben gedaan in surinaame eens lang geleden was je de robin hood van surinaame nu ben je een gewone stront vlieg net als de rest van de paarse rotzooi


  Maak melding

 2. Whahaha,
  Lonnie ziet zijn 50 jarige politieke loopbaan in rook opgaan bij verandering van het kiesstelsel.Niet zo lang geleden zei hij nog dat na de bout tijdperk,hij met Dino zou door gaan…En Somo wilde toen doodgaan voor de pres. hahaha


  Maak melding

 3. Brunswijk heeft gelijk.

  Wat een achter baks partij die NPS.

  de hele geschiedenis was de verdeling wel goed.
  toen ze stemmen gratis konden innen in het binnenland en die binnenland bewoners jaren lang in de maling nemen zoals de stad bewoners.

  Nog eens 15 jaren in front combinatie het land naar e klote gebracht en niet eens gedacht om een zetel herverdeling.

  NU verlies jij en weet je dat je nooit meer aan de macht komt kom je dan met shit om tocht elders wat meer zetels te halen.

  ze zijn gek, Suriname moet nog niet eens 500.00o mensen. En dan willen ze er nog 10zetels bij doen.

  zo zie je hoe de NPS at geld van Suriname wil opmaken en nutteloos wil gaan besteden aan DNA leden.

  Het land dat de grootste ambtenaren had in de geschiedenis van Suriname. werk motto was toen 7 even.

  zo heeft de NPS jaren te veel ambtenaren in dienst aangenomen bij alle overheden ministeries.

  deze parij moet weg geveegd worden uit de geschiedis.


  Maak melding

 4. Brunsie denkt’laat alles zoals het is,dan ben ik overtuigd voor het halen van een tweede termijn en nog meer goudvelden op mijn naam.Hij is doodsbang dat er wijzigingen zullen komen.


  Maak melding

 5. de nps is en blijft toch de betere partij voor surinaame waarom er heeft nooit bloed aan hun handen gekleeft en beste surinaamers aan bouterse en zijn vriendjes wel daarom en als de waarheid boven komt valt het hele sprookje bouterse brunswijk uit elkaar gado bless surinaame en leve nieuwfront


  Maak melding

 6. Dat hij het woord rechtvaardig in zijn bek durft te nemen. Hoe rechtvaardig was hij met het instemmen van de amnestieregeling.

  @WOORD VAN GOD, neem aub een andere nickname. Gebruik de naam van onze lieve heer niet voor andere doeleinden.


  Maak melding

 7. =Brunswijk, die mensen die op jou stemmen weten niet beter als zij met geld en spullen zoet worden gehouden.

  =Ik hoop dat dezelfde mensen gaan beseffen wat je in het verleden hebt gedaan en dat jij het niet verdiend om in het parlement te zitten.

  =Tijdens de verkiezingen heeft Brunswijk de mensen beloofd dat de weg naar Albina geasfalteerd zou worden. Jammer dat die mensen toen alles geloofden.

  =De periode van Venetiaan stond alles al op papier voor de bouw van de bruggen en het asfalteren van de wegen. Vandaag loopt Brunswijk met de eer.

  =Rukwinden blazen daken weg en de belastingbetaler mag het betalen terwijl Brunswijk ook beschikt over een stukje mijn. Laat zien wat je waard bent.

  =Ik hoop ooit dat de Fransen hem oppakken en in de cel smijten en de Amerikanen Bouterse.


  Maak melding

 8. De zetelbezetting is inderdaad NIET navenant de bevolkinngssamenstelling van Suriname. In het belang van een evenwichtige machtsverdeling moet(en) absoluut meer koek komen, lees parlementszetels komen! Er zijn relatief teveel van bepaalde groepen in D.N.A.. Dat is de Surinaamse realiteit! Het aantal benodigde stemmen voor 1 zetel in bijvoorbeeld het distrikt Coronie is een grote grap!


  Maak melding

 9. laats heb ik hier in een bericht gelezen dat het toen allemaal de schuld was van aaron en de nps het zou goed kunnen dat aaron graag de president wou zijn die surinaame zelfstandig wou maken los van nederland zou goed kunnen maar de toen twee grootste partijen van surinaame waren het er over eens nps vhp en wie kwam in 1982 met de wapens desi bouterse en 30 jaar naar dato is het nog bouterse die met het land doet wat ie wil hij is dader van af 1982 tot nu en zijn ndp brunswijk probeert op zijn manier aan het geld te komen en wat voor ze mensen binnen te halen maar sorry dat hij en bouterse samen zijn kan ik niet begrijpen dat er vrede is tussen die twee vind ik heel goed voor het land maar dat hij voor die wet heeft gestemt hoort hij voor mij bij de daders van toen en nu brunswijk vergeet alles voor geldt dat kan gewoon niet


  Maak melding

 10. Natuurlijk is Brunswijk tegen.
  Nu heeft hij met minder dan 3.000 stemmen een gegarandeerde zetel voor het leven. Breedveld heeft 10.000 stemmen nodig om 1 zetel te veroveren.

  Alle DNA Zetels moeten even veel waard zijn. Het is ondenkbaar met slechts 20.000 stemmen de machtiger te zijn dan een partij met 3 maal zoveel stemmen.

  Baas en Shantoki zullen snel met elkaar tot een vergelijk komen en dan kunnen Brunswijk en Somohardjo met Pensioen.


  Maak melding

 11. Deze kiesstelsel is ontsproten uit de brein van onze de NPS.Alles was gericht naar het eigen gewin.
  Deze man Venetiaan heeft geen schande gevoel.Zijn opvoeding en DNA laten het niet toe dat hij een eerlijke mens kan zijn.Biecht op wat je uit gevreten hebt al die jaren.Vertel waar al het geld naar toe is gegaan.Telesur heeft honderden miljoenen uit gegeven aan projecten waar is het geld naar toe gegaan.Vertel je armzalige achterban waar het geld is.Brunswijk komt uit jou koker vandaan wat verwacht je dan.Hij is opperhoofd van Oost Suriname.


  Maak melding

 12. De uitvinders en bedenkers van dit systeem hadden nooit voorzien, dat mensen in het binnenland ooit zouden leren lezen en schrijven en dat hun kinderen ook universiteiten zouden bezoeken.
  Zij die het bedacht en altijd er van geprofiteerd hebben moeten maar ermee leren leven.


  Maak melding

 13. SAVIOEN: Dan is er tenminste IETS uit het brein van de NPS ontsproten.
  Uit het brein van de NDP onspruit helemaal niets, want ze hebben geen brein.

  SCHOT DOOR DE ROOS: Ik zou het anders willen stellen, de binnenlandbewoners hebben onderwijs genoten, maar of ze inderdaad kunnen lezen en schrijven, dat waag ik te betwijfelen gezien sommige reacties hier.Schoolvoorbeeld is onze SRA de Clini Clown.
  En wat de diplomas van de Uni in Sur waard zijn, dat weten we ondertussen allemaal. Have a nice day


  Maak melding

 14. als de vhp echt met bouterse zou samen werken dan mag men van mij alle partijen in de riool dumpen want dan kan men nooit meer gaan stemmen als het alleen om macht en geld gaat schop ze er allemaal in of beter knuppel ze er in weg met die hele zooi ik wil dat niet geloven echt niet


  Maak melding

 15. ja soer mensen met visie die het echt met surinaame goed voor hebben en geen moordenaar rovers oplichters graaiers machts gekken wil surinaame echt vrij zijn dan pas als bouterse en zijn vriendjes in het gevang zitten


  Maak melding

 16. Dit kiesstelsel is niet ontworpen door de NFregering .Het is een revoprodukt. Ga maar natrekken. Natuurlijk krijgen de NPS en Venetiaan er de schuld van toegewezen door racistische zwarte mensen.Hoewel het NF bestaat uit een combinatie van patijen krijgt alleen de NPS de zwarte Piet toegeschoven.


  Maak melding

 17. Krien taki na krien libi, “er zitten relatief te veel javanen en marrons- en relatief te weinig hindoestanen in het parlement”!!!!


  Maak melding

 18. ja ze geven altijd venetiaan juist hij wist surinaame te leiden en de rust te bewaren hij deet wat hij kon en voor de mensen lijkt het zo dat hij niets deet maar deze man werd bedrijgt onder druk gezet hij deet vooral zijn best en heeft het beste voor gehad met surinaame en hij deet dat zonder onderdruking of dwang en zonder geweren hij hoefde niet te schieten of te moorden hij was de president voor heel het land en volk van surinaame lang leve het nieuwfront


  Maak melding

 19. Echte democratie is dat elke stem evenveel waard is. Dat sommige stemmen meer waard zijn dan andere is pure discriminatie….en heeft volgens mij ook niets meer met democratie te maken.


  Maak melding

 20. Hahahahaahaaaaa………..Brunswijk; you no a bie Visie! Jij hebt de hersenen van een garnaal! Leer één keer ook toekomst gericht denken vriend!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 21. Eey Lonnie Fawaka??

  pasew no klets want ik duw zo die loop in jou strot!

  rustig mang….ik wil alleen maar informeren of jij ook hebt een Vision als Santhoki??

  rot op met die ka koeli ding, ik moet geen *visioenen*, want wij binnenland hebben hout/goud/water en veel vis!!

  maar Lonnie, ben je niet bang voor Somo??

  hoezo bang, sortu ka bang, zijn volk haalt pinda uit de grond en wij goud….neks no fout!

  Lonnie, als jij de pijp uitgaat, gaan zij dan ook 7 maanden wachten eer zij begraven wordt??

  mi gadooo…my stupid people

  🙂


  Maak melding

 22. Klunswijk moet zsm opdonderen. Het is mij een raadsel waarom die man daar zit. Met een IQ van een visstick kun je toch geen geloofwaardige parlementarier zijn. De man spreekt alleen de taal van tuig en misdaad. Maar dat geldt voor meerdere parlementariers, sterker nog de volledige ndp top mag naar santo boma verhuizen.


  Maak melding

 23. Het is niet relevantie, waarom dit kiesstelsel vorm gegeven heeft. Het klopt nu niet. Een goede wijze van herstel is nu nodig om tot eerlijke verkiezingen te kunnen komen.

  Niet meer en niet minder. Veel wijsheid toe gewenst.


  Maak melding

 24. Forummers, Odi odi.

  @pasew, fawaka mang?

  maar Lonnie, ben je niet bang voor Somo??

  hoezo bang, sortu ka bang, zijn volk haalt pinda uit de grond en wij goud….neks no fout!

  @pasew: Yu dja ding! Soso lafu.

  Ja hoor! Onze Opperhoofd der Blauwkoppen Lonnie is niet gek.
  Samen met die andere Paus uit Papatam genaamd Ronnie Asabina, wensen geen medewerking te verlenen voor verandering van het kiesstelsel.
  En daardoor blijven hun volgelingen steeds geloven in het OCCUPEREN van anderen hun eigendommen.

  Vandaag las ik toevallig 2 artikelen op (dwtonline.com)

  Asabina eist wettelijke erkenning Marronhuwewijk
  (28/02/2013-Bron dwt.)

  Want er komen geen Gouden of Diamanten huwelijken voor
  bij de Marrons.
  Vooral als ze 20 vrouwen of meer op na houden!

  Woning voor moeder van 3 kinderen met beperking in aanwezigheid van minister Amafo. (01/03/2013)

  En niet zolang geleden kreeg ook een jonge moeder van een drieling een woning met een maandelijkse toelage.

  Maar de vaders (verwekkers) zijn nimmer in de Marron gemeenschap te traceren.

  Want ALLES moet GRATIS.

  Dus Lonnie de (super) Blauwkop met Asabina gaan steeds dwarsliggen en niet instemmen met verandering van het Kiesstelsel.


  Maak melding

 25. Laat Brunswijk niet over achterband praten, tenzij hij met achterban zijn familie en vrienden bedoeld, want zij zijn de enigen die op dit moment genieten.
  Wat doet Brunswijk met de zetels ? Rick Ross naar Suriname halen voor een tonnen srd, dat geld kon hij gebruiken om een kavel project te realiseren voor de binnenland bewoners die te Goedeverwachting op straat zijn gegooid …


  Maak melding

 26. Uiteraard wil deze drugsdealer en bankrover geen herverdeling parlementszetels, want dan is het einde tijdperk brunswijk, en mocht er in dat opzicht nog niets veranderen, dan kan het nog wel in 2015 het einde voor brunswijk betekenen wanneer zijn partij niet meer benodigd is, daar Ndp met Vhp eventueel gaan samen werken.


  Maak melding

 27. Brunswijk heeft macht gesnoven,en wil dus aan de macht blijven.Hij wil zich natuurlijk blijven verrijken,en gebruikt zijn eigen achterban.Hij liegt hun voor,omdat hij er zelf ook helemaal niets van snapt.


  Maak melding

 28. Meneer Brunswijk laat je de kaas niet van het brood eten. Toen jij in het Front zat was het geen probleem, dus was niets aan de orde. Maar opeens wel.

  Behoud jou zetels en doe geen enkel concessie. Het binnenland is achter gesteld geraakt door deze zelfde lui die nu dit voorstellen, waaronder de heer Venetiaan. De NPS heeft jullie altijd als stiefkinderen behandeld.

  Het binnenland heeft nog een lange weg te gaan. De zetelverdeling hoe het nu in mekaar steekt is daarom verantwoord.

  Laat je niet gek maken Robin Hood, sorry ik bedoel Moengo Tapoe.


  Maak melding

 29. Zetels verdeling moet zijn in verhouding naar aantal koppen!!!
  Per 10.000 inwoner per disctrict 1 ztel!! probleem opgelost!!!
  Wie minder dan 10.000 heeft maar meer dan iemand anders waar dan ook, krijgt 1 zetel bij!!

  Disricten alwaar minder dan 10.000 inwoners zijn, optelle en brengen richting 10.000 en als je de meeste stemmen daarginds hebt, heb je een Zetel!!


  Maak melding

 30. wat heeft venebaviaan nog te zeggen,toen hij het roer in de hand had kon hij de boot niet naar rustige wateren lijden,”nu dat een ander kapitein heeft over genomen,komt hij het goede herder spelen.
  vene gwa oso jere


  Maak melding

 31. Fer Odi,

  toegevoegde waarde per district!!??

  Coronie,…hier is men nu begonnen met leguana-teelt!

  Para,…wij gaan telen cassave 150 jaar na keti-koti!

  broko—-pondo…….marron–wijne…..sipali-lasi enz

  een pauze van 150 jaar?????? 🙂 🙂


  Maak melding

 32. Riool!

  Schop ze in het riool; ze deugen geen van allen. Of, knuppel ze eruit! Zinnen die hierboven getypt staan.

  In Italie heeft een cabaretier/komediant 25% van de stemmen gewonnen tijdens de vorige week gehouden verkiezingen. Eigenlijk de grootste partij dus. Hij wil alle huidige politici in het land naar huis sturen of in het riool schoppen. Dat was en is het grootste voornemen in zijn verkiezingscampagne. Daar heeft hij goed mee gescoord gezien het aantal stemmen.

  Als er ook zo’n komediant in SU wil opstaan dan krijgt hij/zij mijn stem ook. Want wat en wie er in SU ook aan de macht komt, het is allemaal “het vat der Kanaiden vullen” oftewel “water naar zee dragen.”

  We kunnen Ronnie niet kwalijk nemen als hij dit vindt.
  Of we naar hem moeten luisteren is een ander verhaal.
  Hij weet namelijk niets van politiek af.


  Maak melding

 33. Goed ja Brunsie. Alle indiers zijn hier tegen je, maar ze mogen allemaal de kk krijgen. De mensen in de stad denken nog steeds dat ze beter zijn dan wij hier in het binnenland. laat ze dat maar blijven denken. Wij als binnenlanders moeten samen komen dan sta je sterker, want er komt een tijd dat we naar de wapens moeten grijpen tegen deze indiers. Voor onze rechten. ROMEO BRAVO het is jou taak om alle binnenland bewoners bij elkaar te brengen.


  Maak melding

 34. @soer
  Je zegt:”het is tijd dat Su zich laat leiden door mensen die een beetje schoolopleiding hebben gehad”.

  Ook zij met een beetje schoolopleiding zijn grote boeven en bandieten.Ik heb liever met sociaal en maatschappelijk bewogen politici te doen die met hun poten van de staatsgoederen afblijven!


  Maak melding

 35. venetiaan kon niet meer doen hij wilde wil maar werd bedrijgt hij was de man die surinaame jaren heeft geleid met het nieuwfront op een rustige normaale manier zonder bloed vergieten en dat is met deze mensen die nu aan de macht zijn wel anders zij hebben bewezen dat niets of niemand hun in de weg moet staan of het word opgeruimdt en dan bedoel ik vermoordt en als de waarheid boven komt gaat de wereld zien wat voor mensen er nu aan de macht zijn in surinaame geef vene niet steeds de schuld als hij er niet was geweest om surinaame te behoeden voor dit soort mensen was surinaame nu veel slechter af dat weet ik zeker hij deet zijn best voor surinaame en niet voor zijn eigen gewin gado bless surinaame en het nieuwfront


  Maak melding

 36. Alleen maar gekissebis,gelul, gezeik, en meer, alles is al rond voor 2015, deng mang e lul. En deze Ronnie B
  boi, ie sabie ik zou hem als Pres willen zien, dang oeng ka dape, alles naar de klote, als zulk een dumbo
  gaat regeren.


  Maak melding

 37. De zetelverdeling mag zo blijven Daar is niets mis mee.
  Wat er zeker MOET veranderen is de opstelling van de politieke partijen.

  Voor een bevolking van nog geen 600000 zielen is het te gek voor woorden dat er zoveel politieke partijen zijn.

  We hebben het reeds enkele keren meegemaakt dat er principeloze koehandel wordt gedreven na elke verkiezing.

  We hebben gezien hoeveel de zgnREVOLUTIONAIREN voorover hebben om aan de macht te komen en te blijven.

  De schaamteloze coalitievormingen liggen nog vers in het geheugen,

  LAAT ONS IN GODSNAAM EEN POLITIEKE OPSTELLING HEBBEN op basis van ideologie.

  DEMOCRATEN(ANTI REVOLUTIONAIREN) en REVOLUTIONAIREN.
  Dan houdt het etnisch gedoe op.Wie tegen de REVO is stemt op de ware DEMOCRATISCHE patij Een passende naam zou kunnen zijn DOMOCRATISCHE PARTIJ SURINAME en die bende van Bouterse heet REVOLUTIONAIRE PARTIJ SURINAME.Dan is het afgelopen met het ETNISCH GEDOE.

  DE VERKIEZINGS UITSLAG WORDT OP BASIS VAN:THE WINNER TAKES ALL BEPAALD.

  Het zij zo en zolang we niet klaar zijn voor deze opstelling kunnen wij ophouden met die klucht die we verkiezingen plegen te noemen.

  GOD ZIJ MET ONS SURINAME.


  Maak melding

 38. Hervorming is absoluut vereist. Het is ondenkbaar dat een partij combinatie met 11.176 stemmen 7 zetels in de DNA bezet houd terwijl een partij met 12.000 stemmen er 3.000 te kort komt voor een 2de zetel. Nog erger een partij met 11.984 geen enkele zetel weet te veroveren.
  De kies deler in Coronie is zo laag dat deze zetels gewoon te koop zijn voor de meest betalende. Wie 1.600 stemmen weet te kopen heeft 2 zetels.

  Het kiessysteem is ontstaan en heeft nu niets meer met democratie te maken.

  Het is wel jammer voor Brunswijk omdat AC/ABOP zal terug vallen naar een marginale partij en geen machtsfactor meer zullen zijn. Door alle onderlinge gedoe had Brunswijk en Bouta daar al voor gezorgd. Best slim van Bouta er voor te zorgen dat AC zich zelf versnipperd.

  BVP heeft haar stemmen al verkocht aan NDP die daarmee 2 zetels extra kan rekenen. Maar wie weet worden de stemmen van de BVP nog een keer verkocht voor een beter evenwicht.

  Met democratie heeft het allemaal weinig te maken zolang parlementsleden niet onafhankelijk zijn en zonder last of ruggespraak hun standpunt kunnen bepalen.
  Helaas zijn er nu veel parlementariërs die geen enkel benul hebben wat zij doen. Hier moet verandering in komen anders heeft geen enkele maatregel effect en blijft het landsbestuur een zaak van willekeur en korte termijn denken.


  Maak melding

 39. Zaterdag 2 maart 2013 om 23:48 uur, door Ferdinand Hossenbux …meneer hosselbox u begint vabn ellende gek te worden….wat een taal man……

  MAAK JE NIET DRUK DAT HEEFT JAREN ZO GEWERKT iedere verandering brengt meer DNA leden teweeg……dus ga dingen goed begrijpen….omdat DNA een plek is ook in het verleden…….. een plek voor niksnutters….zakkenullers….wordt jij ook graag DNA lid ?…werk daaraan dan hoef jij je nu niet druk te maken….want dan zit jij hoog en droog in de frommelbox DNA….dat na wan sani mi boi.MI DI FU A TORIE DAT TU…mi boi….na soso hap…en flink reizen….gun de ander ook wat noh..! alleen het land Su. komt geen meter vooruit dan import Chinezen


  Maak melding

 40. Even een reactie op mij van ja weet ik veel, geeft niet
  meneer of mevrouw, wat daar overzee gebeurt en gaat gebeuren, ik vind alles prima, maar, maar het zou toch strak zijn als die Ronnie B Pres wordt, la we hopen, en meer niet en ja gek ben ik nog net niet, ik zie wel
  wel elke dag die figuren ja, een fatoe hoor.


  Maak melding

 41. De herverdeling van de zetels is een goede zaak. We moeten niet vergeten dat het binnenland door urbanisatie is verdund. Na de binnenlandse oorlog trokken de marrons naar de stad met als gevolg dat er een overbevolking in en rondom het stedelijke gebied ontstond. Dat vraagt om een correctie. Wat dat betreft heeft Venetiaan gelijk. Brunswijk vreest wel dat hierdoor een einde kan komen aan zijn hegomonie en zijn invloed in het parlement. Indien de NDP zich wil ontdoen van deze parasiet, lijkt het mij verstandig om het voorstel van Venetiaan te omarmen.


  Maak melding

 42. na de binnenlandse oorlog zijn velen vertrokken naar franseee!!

  kan je op mijn baby passen ,want ik ga naar *tapsee* mijn uitkering halen!!!

  in het binnenland hebben zij een *Stukje*, aan fransee zijde een *Stukje* en *Onverwacht* ook daar een geoccupeerd *Stukje*!!!

  3 keer een *Stukje* = het stemrecht,…ook 3 keer!!!


  Maak melding

 43. In een echte democratische rechtsstaat zou bij de verkiezingen iedere stem evenveel waard moeten zijn. In Suriname is dat helaas niet zo want de stemmen van stadsbewoners zijn voor het behalen van een parlementszetel minder waard dan de stemmen van districtsbewoners en de stemmen van bewoners van districten waar javanen of hindoestanen de grootste groep vormen zijn voor het behalen van een parlementszetel minder waard dan de stemmen van bewoners van districten waar negers de grootste groep vormen. Dat is helaas de Surinaamse realiteit en het is niet alleen onrechtvaardig maar ook nog eens discriminerend. In de grondwet staat dat de overheid iedereen gelijk moet behandelen en niet mag discrimineren maar het kiestelsel is weldegelijk discriminerend dus de Surinaamse overheid schendt al vele jaren haar eigen fundamentele regels. Het kiesstelsel moet zodanig hervormd worden dat iedere uitgebrachte stem evenveel waard wordt anders blijven de surinaamse verkiezingen een gotspe en een vertoning van schijndemocratie.


  Maak melding

 44. Alle parlementszetels kan je beter aan de Chinezen geven. Ze moeten alle parlementszetels in nemen. De superieure Chinezen kan Suriname zakelijk goed besturen. Meeste Surinamers willen dit ook, alleen durven ze niet hard op te zeggen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.