zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse over Ramdin: 'Wat we niet doen, is niet goed voor Suriname'...

Bouterse over Ramdin: ‘Wat we niet doen, is niet goed voor Suriname’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 feb – “Als we iets niet doen, betekent het dat het niet goed is voor Suriname. De persoon om wie het gaat weet het.” Dit zegt president Desiré Bouterse over het besluit om Albert Ramdin niet voor te dragen voor de post van secretaris-generaal bij de OAS. Ramdin beweert wel anders en meent dat hij draagvlak heeft bij Caribische landen. Volgens de regering is dit niet het geval.

Guyana heeft dit bevestigd. Roger Luncheon, een naaste medewerker van de Guyanese president Donald Ramotar, zegt dat Ramdin ‘niet kan rekenen op de steun’ van Guyana. Bayney Karran, Guyana’s ambassadeur in Washington, zal worden voorgedragen voor de OAS-post. In en buiten Suriname wordt flink wat kritiek geleverd op het Surinaamse besluit. Bouterse vindt dat mensen die geen weet hebben van zaken, hun mond moeten houden.

Onder meer het oppositionele Nieuw Front spreekt van een verkeerd besluit: “Door niet te streven naar deze positie heeft de regering de belangen van Suriname in nationaal en regionaal opzicht te grabbel gegooid.” Bouterse spreekt van een weloverwogen besluit. “Als we een keus hebben gemaakt, dan is het met ons volle verstand. Dan is het goed voor dit land, dat weten we. We willen het beste voor dit land, we doen wat het beste is voor dit land.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

133 REACTIES
 1. Wat een leugenaar is deze man toch.De hele Caricom is verontwaardigd over de behandeling die Ramdin van zijn eigen land krijgt en komt bout met draagvlak gedoe.In het verleden had McDonald geen draagvlak in de Caricom maar werd toch voorgedragen door deze regering voor de hoogste post in de Caricom.Het resultaat weten we.A mang nyang grassie.Waarom zegt hij niet dat Ramdin de amnestie wet niet verdedigd heeft in de OAS en kwam Panka in zijn hemd te staan met zijn waarheids commissie.


  Maak melding
 2. Bouterse liegt dat hij barst.

  1) Bouterse wordt niet gedoogd binnen Caricom.
  2) Guyana heeft ervoor gezorgd dat de EU-ACP kon doorgaan in Paramaribo. Dus Bouterse moet nu iets terug doen.
  3) De stille nederlandse diplomatie doet haar werk.

  Ramdin functioneert prima alleen Bouterse is een opstakel.


  Maak melding
 3. Aldus die megalomane dictator die totaal de weg kwijt is.
  ik kan geen touw meer vastknopen aan die coke en blacky gelul van deze gek.
  Degene die hadden gedacht dat Bouterse was veranderd moeten goed luisteren wat er gisteren uit zijn bek kwam.
  De uitspraken van GMAP en wat met Ramdin gebeurd hebben naar mijn mening raakvlakken,daarom ging die megalomane beest zo tekeer,denk aan die protesterende jongeren, zie daar de reactie van een megalomaan die zijn zin niet krijgt


  Maak melding
 4. Bouterse lult uit zijn dikke nek. Als minister van Buitenlandse zaken had het in de rede gelegen de mogelijke problemen rondom Ramdin in DNA te bespreken en waar mogelijk de belemmeringen opheffen. Suriname zou dan met een betere strategie moeten komen om haar kandidaat voor te dragen en te verdedigen. Wat dat betreft heeft Suriname onvoldoende gedaan om haar keuze voor Ramdin te motiveren aan de OAS en andere twijfelaars. Het lobbywerk van Suriname was nagenoeg nihil tenzij Lakhin in DNA tekst en uitleg geeft over de inspanningen die hij in diplomatieke zin heeft verricht.

  Plato


  Maak melding
 5. Bouterse geeft met deze uitspraken aan hoe geestelijk gestoord en incompetent hij is. Hij moet in het parlement zijn standpunt verdedigen en niet voor een stelletje dronken domme achterlijke massa.


  Maak melding
 6. Ok, Ramdin was geen voorstaander van amnestie dus a mang faya??

  Santhoki, een regelrechte anti-DADA krijgt wel zijn Cicad benoeming, jaja met goedkeuring van deze zelfde DADA!!!!!

  wat is dan de werkelijke tori ?????


  Maak melding
 7. =Ik heb persoonlijk naar interviews geluisterd en kan zeggen dat er meer achter zit dan wat Bouterse en Lackin beweren.

  =Ramdien heeft wel steun van andere landen gekregen en voldoet wel aan de eisen. Hij zelfs begrijp helemaal niet wat er gebeurt achter hem om.

  =Mensen worden jullie wakker, het heeft allemaal te maken met het feit dat de SLM straks niet meer kan vliegen op de route Guyana richting andere landen.
  =Dit heb ik zelfs gehoord.

  =Bouterse ik zou zeggen met je hele garde de pot op. Shame on you hoe jullie Suriname achteruit brengen.


  Maak melding
 8. @ pasew

  DADA had geen keus.Alles was al door El Vene in orde gemaakt voor Santoki.Het bezoek aan DADA was maar een formaliteit.En bout wilde niet al in het begin van zijn loopbaan als pres.een blakka slaan in de Amerika’s door de kandidatuur van Santo in te trekken.

  Nu weet bout dat niemand hem lust,dus doet hij maar waarin hij zin heeft.


  Maak melding
 9. Al de andere dagen dat Ramdin Suriname vertegenwoordigde bij de OAS was het wel goed!
  Nu dat Ramdin kansen maakt om de hoogste possitie over te nemen wordt hem dat ontnomen door wie anders..door de dictator van Suriname!!
  Point Blank komt hij,bouta, ons vertellen dat dit niet goed is voor Suriname.Hij bedoeld het is niet goed voor hem,bouta dus!!
  Ramotar had hem eerder een dienst bewezen tijdens de EU vergadering in Suriname dus is het tijd om een tegendienst te bewijzen,aldus bouta!
  Mijn God,hoelang nog zullen we opgescheept zitten met deze moordenaar bouta!!??
  In 2015 is onze kans,Wij zullen hem wegstemmen en zijn amnestie nietig verklaren!
  Mensen beginnen jullie je te bundelen ,die eenheid hebben wij nodig!2015 moet het jaar zijn dat deze bruut bouta in de gevangenis zal belanden voor altijd!!


  Maak melding
 10. Ps.

  bout wilde graag met Obama op de foto.Tenslotte had hij gewezen op een das in Ocer dat Obama hem als cadeau gestuurd zou hebben voor zijn verkiezing tot president hahaha.So so lee.Een foto met Obama zou hem status verschaffen onder zijn aanhang.Zelfs Calderon heeft niet met hem[bout] op de foto gewild.


  Maak melding
 11. DDB en zijn 40 struikrovers die liegen al VOORDAT ze hun mond open doen, en als zij hun mond open doen, komt de stinkgeur van een open riool je tegemoet.
  En natuurlijk steunt Guyana de voordracht voor Ramdin niet, ze zijn niet gestoord, ze steunen hun eigen kandidaat.


  Maak melding
 12. inzet Tigri,

  Cobi tjek deze,

  guyana reist vaak mee met DADA,DADA steunt kandidatuur guyana!!!!

  is er op vreedzame manier Tigri de inzet?????

  indien zo, dan is Ramdin vandaag de verliezer maar morgen de held!!

  of heb ik ook last v/d winti als op die mulo-school 🙂


  Maak melding
 13. Goed beschouwd heeft is Ramdin ‘ gestraft’ omdat hij geen voorstander van de omstreden Amnestywet zou zijn. Alle tegenstanders van deze wet worden ‘ geelimineerd’. Ramdin is daar het slachtoffer van maar Suriname heeft verloren!


  Maak melding
 14. Bouterse zijn verkiezings leuze was ‘neks no fout’ (m.a.w. alles is fout) je kon er toen nog van uitgaan dat hij een grapje maakte, maar nu blijkt dat hij struktureel zo denkt: wat we niet doen voor Suriname, is niet goed voor Suriname.


  Maak melding
 15. Vervolg.
  Wat we niet doen, is niet goed voor Suriname, daar heeft Bouterse gelijk in.
  1.We bouwen de 18000 woningen niet, dat is niet goed voor Suriname.
  2. We laten het 8 december strafproces geen voortgang vinden, dat is niet goed voor Suriname.
  3. We bouwen de dijken in Commewijne niet af, dat is niet goed voor Suriname.
  4. We dragen Ramdin niet voor voor de hoogste post van de OAS, dat is niet goed voor Suriname.
  5. We treden niet af en schrijven geen nieuwe verkiezingen uit, terwijl we er als regering niets van terechtbrengen, dat is niet goed voor Suriname.


  Maak melding
 16. De kaarten zijn sedert vijfentwintigmei twintigtien geschud and the winner is? SURINAME!!!
  Wat baat de komaf van een toevallige S.G. van welke wereld orga dan ook? Betrokkene moet voorzover gekozen gewoon doen wat hij/zij moet doen. Zijn/haar land van herkomst doet niet ter zake. We wonen toch niet met 1 been in Trinidad en Tobago?


  Maak melding
 17. Ramdin zou volgens Lackin niet voldoende draagkracht hebben binnen de Caricom??
  Hoe komt het dat Ramdin dan 2 termijnen is gekozen tot assistent general??
  Ik denk dat de Surinaamse overheid het gewoon op of ander deal met Guyana heeft gegooid.
  Het is zeer dubieus dat Guyana nu plotseling met een eigen kandidaat komt.
  De Surinaamse oveheid dient openheid van zaken te geven in deze ter verkoming van allerlei speculaties!


  Maak melding
 18. Wat we niet doen, is niet goed voor Suriname….

  Citaat van de eeuw, bouta wat een verpletterende uitspraak zeg, whahahahahahahahahaha.

  Wat bouta niet doet is zich aanmelden bij het gerechtshof, dat is niet goed voor suri.
  Wat bouta niet doet, is het transparant maken van de goudopbrengsten, das niet goed voor suri.
  Wat bouta niet doet, is het gronduitgiftebeleid transparant maken, niet goed voor suri.
  Wat bouta niet doet is het stoppen met drugstransporten, niet goed voor suri.
  Wat bouta niet doet, is het onderwijs naar een hoger niveau tillen, niet goed voor suri.
  Wat bouta niet doet, is werkgelegenheid creëren, niet goed voor suri.

  Bovenstaande is een verkorte versie van het highlight rapport betreffende de periode mei 2010 – heden.

  mvg

  Janneke de Boer.
  Controleur/auditeur/adviseur overkoepelend orgaan.
  Mini-ster van kritische zaken.


  Maak melding
 19. Het is heel simpel maar duidelijk.Ramdin heeft Bouterse nooit gesteund .En nu is het PAY-BACK TIME.Niemand durf het hardop te zeggen in Suriname.

  Als Bouterse de macht had om Ramdin te ontslaat als secretaris-generaal bij het OAS had hij deze man allang ge(re)shuffleld.

  Lezen jullie alle artikel van de afgelopen jaren over de decembermoorden. Hieronder heb één van de tig artikelels.

  Lees Google en Huiver .

  Decembermoorden leven sterk onder Surinamers
  28/01/08, 07:24

  (Novum) – De moorden van 8 december 1982 leven heel sterk onder de Surinaamse bevolking. Dat blijkt uit een rapport van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), zegt de van oorsprong Surinaamse assistent-secretaris-generaal van de OAS Albert Ramdin. Het proces tegen oud-legerleider Desi Bouterse en 21 andere verdachten wordt maandag vervolgd.

  Tijdens een werkbezoek aan Suriname concludeerde de tweede man van de organisatie, dat ‘niet alleen de rechtszaak zelf, maar dat ook het effect van de rechtszaak op de samenleving de mensen bezighoudt’. “Men vreest politieke instabiliteit. Mensen zijn bang voor de veiligheid in de samenleving en hoe het proces de aandacht zou kunnen afleiden van andere, belangrijke zaken,” aldus Ramdin. Wel heeft het grootste deel van de ondervraagden vertrouwen in de rechterlijke macht, blijkt uit rapport.

  Tijdens een OAS-missie in augustus vorig jaar werd de president, de vicepresident, diverse ministers, politieke partijen, non-gouvernementele organisaties, religieuze groeperingen, de vakbeweging, het bedrijfsleven, mensenrechtenorganisaties en de media hun mening gevraagd over de decembermoorden en het strafproces dat 30 november vorig jaar begon.

  Wat betreft de beleving van het proces zijn drie groepen te onderscheiden. Als eerste de groep mensen die tijdens de militaire periode zijn opgepakt of de gebeurtenissen van 8 december op een andere manier van dichtbij hebben beleefd. “Zij zijn op zoek naar recht. Ze willen weten wie de schuldigen zijn en dat die personen worden gestraft”, zegt Ramdin.

  De tweede en grootste groep bestaat uit mensen die niet direct betrokken waren, maar in die periode wel in Suriname woonden. “Zij zijn niet zozeer op zoek naar recht, maar willen de waarheid. Willen weten wat in de nacht van 7 op 8 december is gebeurd”, aldus Ramdin. Een derde groep, de jongeren, ziet de gebeurtenissen als een ‘zwarte bladzij in de geschiedenis van Suriname’. “Zij willen weten wat er is gebeurd, maar vinden zaken als ontwikkeling van het land, beter onderwijs en dergelijke, belangrijker.”

  Verder blijkt dat een meerderheid vindt dat amnestie pas aan de orde moet komen na het vonnis. Slechts een kleine groep direct betrokkenen wil absoluut geen amnestie. Coalitiepartij Pertjajah Luhur en oppositiepartijen als de NDP van hoofdverdachte Bouterse, nemen amnestie wel in overweging. “Pertjahah Luhur is bereid om na het vonnis het proces van amnestie op te starten”, zegt Ramdin. De grootste groep ondervraagden zegt geen uitspraak over het al dan niet verlenen van amnestie te kunnen doen. Daarnaast geldt voor de meesten dat een waarheidscommissie nu niet aan de orde is.

  Het OAS-rapport werd vrijdag officieel aan president Ronald Venetiaan overhandigd. Dinsdag wordt het rapport officieel openbaar gemaakt. Maandag is de derde zittingsdag van het 8 decemberproces, waar de preliminaire verweren van de advocaten van een aantal verdachten worden behandeld.

  Officiële OAS-waarnemers zijn maandag niet aanwezig, omdat de OAS-lidstaten nog over de brug moeten komen met de benodigde financiën. Pas dan kan de waarnemersmissie worden gestart. Volgens Ramdin ‘vormt dit geen probleem omdat de OAS pas tijdens de kritieke momenten van het proces, dus tijdens de inhoudelijke verhoren, haar waarnemers zal sturen’. Tot die tijd volgt de vertegenwoordiger van de OAS in Suriname het proces namens de organisatie. Ramdin zelf is maandag ook niet aanwezig op de zitting. Hij legt een werkbezoek af aan buurland Guyana.


  Maak melding
 20. Op elke reis met de Guyanezen vraagt bout vergiffenis voor wat hij gezegd heeft toen hij nog geen pres was.In het vliegtuig ligt hij op zijn knieen en vraagt,bedelt hij de Guyanees hem niet af te vallen en ook niet aan te vallen.
  Anders heeft hij geen vrienden meer en niemand gaat hem helpen bij een aanval.Bij de eerste aanval van Lonnie hebben de Suri.soldaten bewezen hoe hard ze kunnen wegrennen.Kan je dat nog herinneren Pinasie?


  Maak melding
 21. Ramdin is eigenlijk altijd loyaal aan de president geweest en er was min of meer al stilwijzigd toegezegd dat Suriname Ramdin zou steunen.
  Vanwaar deze plotselinge ommezwaai??
  Ik heb een donkerbruin vermoeden dat die 2 maties,
  president Ramautar en president Bouterse, samen een onderling akkoordje hebben beklonken.

  Het feit dat Ramdin altijd loyaal was aan de president van Suriname baseer ik op recente nieuwsfeiten .

  Zie hieronder een bericht uit de media in oktober 2012.

  “Waarom heeft het parlement, de regering en de OAS haast om de waarheids- en verzoeningscommissie in te stellen? Bij het grote publiek is het niet bekend, dat de Assistent Secretaris-Generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten, Albert Ramdin, een voortrekkersrol vervult in deze hele waarheids- en verzoeningscommissie. Sedert de aanname van de amnestiewet beijvert hij zich voor de instelling van een waarheidscommissie.

  De heer Albert Ramdin wil in 2015 een gooi doen naar de functie van Secretaris Generaal van de OAS. Dus probeert hij witte voetjes te maken bij president Bouterse, want hij moet voorgedragen worden door Suriname. Na de aanname van de amnestiewet heeft hij in opdracht van de regering, de kwestie waarheids- en verzoeningscommissie aangezwengeld bij de OAS.

  Als assistent Secretaris Generaal van de OAS, was het voor hem een fluitje van een cent om zijn baas te overhalen om mee te werken aan de instelling van een waarheidscommissie.”

  unquote.


  Maak melding
 22. Zodra Bouterse zijn mond open doet: liegt hij:

  “Guyana heeft zijn ambassadeur in Washington genomineerd. De post is vacant. Suriname heeft geen eigen staatsburger ondersteund. Guyana heeft een Guyanese staatsburger naar voren geschoven voor deze post”, zei Luncheon. Hij voegde er aan toe dat Albert Ramdin “geen steun heeft gekregen” van de Guyanese regering.

  Ramdin die niet voor een derde termijn kan gaan voor de post van assistent-secretaris-generaal, beweert dat president Donald Ramotar hem tijdens een ontmoeting in november 2012 steun had toegezegd indien hij kandidaat gesteld zou worden voor de post van secretaris-generaal. Nu Guyana belangstelling heeft getoond voor de op een na hoogste post bij de OAS, zullen de Caricom-ministers van Buitenlandse Zaken deze zaak in mei bespreken wanneer ze in mei in Trinidad en Tobago bijeen komen.

  Intussen wordt druk gespeculeerd, dat minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken een deal heeft gesloten met zijn Guyanese college Carolyn Rodrigues-Birkett, waardoor Ramdin is opgeofferd en de kans voor Suriname en Caricom om voor de eerste keer de OAS te leiden mogelijk de grond is ingeboord.


  Maak melding
 23. Jamaica en andere Caricom landen staan niet achter de uitspraak van DDB. Draagvlak, hij DDB heeft geen draagvlak in de regering, want zodra Somo en Brunswijk lastig beginnen te doen, is zijn draagvlak weg. Idioot!


  Maak melding
 24. Bouterse spreekt/ dus liegt:
  “ij greep de herdenking aan om vooral aan de jongeren uit te leggen waarom hij en vijftien andere militairen de staatsgreep hebben gepleegd. ”De democratie werd met voeten getreden. De gemeenschap zag geen toekomst. Het was ondraaglijk. Er moest iets gebeuren”, aldus Bouterse die toegaf dat hij in die tijd ook fouten heeft gemaakt en dat zaken niet goed zijn gegaan.


  Maak melding
 25. Dit bericht staat in de jamaicaanse krant,Jamaica Observer!

  The foreign minister of Suriname is reported in the press as stating that his Government will neither nominate nor support Mr Albert Ramdin, a distinguished Surinamese, for the post of secretary-general of the Organisation of American States (OAS).

  The minister is also reported to have said Suriname will support the Guyanese nominee for assistant secretary-general, the post which Mr Ramdin now holds.

  This is a very strange position to state publicly since at this time there is no vacancy nor any formally announced candidates in either post. In fact, neither post becomes available until June 2015, more than two years from now.

  It is widely rumoured that the current secretary-general is being pressured to leave office by the four most powerful member states who, it is said, are unhappy with his stewardship. The SG has not resigned nor indicated that he intends to resign before his elected term is completed.

  It is well known that Mr Ramdin would be interested in offering himself as a candidate for SG, but he has not announced that he is in fact a candidate, hence a pronouncement seems premature.

  A further mystery is that there is no formally announced candidate from Guyana for a post which, in any case, is not vacant. There is speculation that the current, and a former permanent representative of Guyana to the OAS, are both interested in Mr Ramdin’s post and it is not clear whether the foreign minister is committed to one of these gentlemen.

  It is an enigma that the minister, by his own admission, made his position clear at the recent Caricom Heads of Government meeting in Haiti on an item that was not on the agenda and therefore not aired in the official discussions of that caucus.

  There is now a furore in Suriname over the issue of why the Government is not supporting one of its nationals.

  Ramdin, a career diplomat, is admirably qualified, having served as Suriname’s permanent representative to the OAS, assistant secretary-general of Caricom, and, for the past eight years, as OAS assistant secretary-general.

  In addition to his pertinent experience and knowledge of the OAS, Ramdin is from a country which is both a Caricom and South American nation. He also is fluent in all four languages required by the OAS. He is believed to have support within Caricom and Latin America.

  Apart from the almost unprecedented refusal to support a national, there is the perennial question of when will the Caribbean ever occupy the post of OAS secretary-general. The practice is to reserve the assistant secretary-general post at the OAS for the Caribbean.

  This was a palliative to the Black, English-speaking Caribbean which has evolved into a post for Caricom. The importance of Ramdin as a candidate for SG is not only for Suriname, but because it gives Caricom the best chance to date to elect one of its citizens to the top OAS post for the first time in the history of the organisation.

  The issue of possible candidature of Caricom for either secretary-general or assistant secretary-general of the OAS has been poorly handled. Indeed, there has been a lack of diplomacy, causing embarrassment to Caricom and possibly undermining the chances of the region getting either post

  Read more: http://www.jamaicaobserver.com/editorial/Will-the-Caribbean-ever-hold-the-OAS-top-post-_13708727#ixzz2LukeXkBn


  Maak melding
 26. Staatsgreep 1980 goed voor Suriname
  maandag, 25 februari 2013 09:34

  PARAMARIBO – De staatsgreep van 1980 heeft Suriname veel goeds gebracht. Zo is de groeiende welvaart voor een groot deel te danken aan de coup. Dat heeft president Desi Bouterse gezegd in de nacht van zondag op maandag

  Mag ik een teiltje


  Maak melding
 27. Henk Molenaar bedankt, ik ga het op usb stick zetten want morgen gaan ze ontkennen dat hij dat niet heeft gezecht.
  Wat een figuur zeg , wat mij opvalt is dat de aanhang steeds minder wordt.
  Bouterse is clown met bolle kop niet precies weet hoe hij zijn dronke volgelingen moet bespelen.
  Als je president van een land mag spelen en je vindt dat er bedrijven in het land zijn met boeven dan bespreek dat in het parlement, maar als zelf een grote boef bent dan verschuil je achter retoriek en dom gelul.


  Maak melding
 28. Alleen gelul. Ramdin heeft zijn werk voor ons land daar al gedaan. Waarom moet hij perse pensioen daar gaan krijgen. De president DD.Bouterse zal hem op een andere plek laten fungeren. So simple as simple can be.
  –ALLEEN JALOERSE MENSEN HIER BOVEN–

  Surinaamse….. I LOVE SU


  Maak melding
 29. “We hebben een maatschappij hier met grote boeven, dieven en bandieten en u zou ze allemaal een standbeeld willen geven”, zei Bouterse tijdens de herdenking van zijn duivels revolutie op 25 februari.

  Hoe is het toch mogelijk. De duivel wordt seniel. Hij ziet zichzelf niet als een dief, boef of bandiet, anders ging hij niet zo tekeer, denk ik. Over moordenaar, schender van mensenrechten, couppleger en drugshandelaar heeft hij het nog niet gehad. Maar dat komt nog wel van deze seniele aap.


  Maak melding
 30. Henk Molenaar bedankt.
  Ik ga het op usb stick zetten want morgen gaan ze ontkennen dat hij dit niet heeft gezegd.
  Wat een figuur zeg, wat mij opvalt is dat de aanhang steeds minder wordt.
  Bouterse is een clown met een ziekelijke bolle kop die precies weet hoe hij zijn dronken volgelingen moet bespelen.
  Die klootzak blijft onbeschoft en incompeten, altijd het zelfde.


  Maak melding
 31. Boutere bedrijft bruine bonen politiek. Grote populistische projecten worden beloofd die niet eens uitvoerbaar zijn, echter alleen om kiezers te winnen worden ze toch beloofd. Bouterse is ook een van de leiders die zich met populisme bezig houdt. Zijn aanhangers zijn daar gevoelig voor. Het zijn dezelfde mensen die keer op keer de misdaden van Bouterse goed praten op WK. Een recht geaarde Surinamer zou zich nooit inlaten met zo’n crimineel. En daarom zijn ze in mijn ogen landverraders. Overigens het NDP en de PVV van Geert Wilders verschillen nauwelijks van elkaar. Ze beloven bergen maar verzetten weinig. Wilders heeft in tegenstelling tot Bouterse geen bloed aan z’n handen.


  Maak melding
 32. @Saskia

  Echt,als jij echt niet verder dan Ocer en je baasje kan kijken/zien,
  dan doe ik een beroep op jou om niet deel te nemen aan discussies die een internationaal karakter hebben.
  De kwestie Ramdin wordt vandaag over de gehele internationale gemeenschap besproken en betreurt ,maar dit zal je natuurlijk niet weten want verder dan Ocer ,het hoofdkwartier van het oerstomme paarse volk ,kom jij eenmaal niet!!


  Maak melding
 33. “Wat wij niet doen is niet goed voor Suriname”, zegt Bouterse. Wat een arrogantie. Hij doet alsof hij een door God gestuurde gezant is die Suriname moet redden. Maar… hij is van de duivel. Hoe blind kan een bevolking zijn. Dit gaat tot moord, doodslag en vernietiging leiden. Let op mijn woorden. Kopieer ze, sla ze op, want er komt een dag dat je ze zal herinneren. Ik heb gewaarschuwd: deze man is een megalomane psychopaat in de traditie van Stalin de Sovjet Unie en Mugabe van Zimbabwe. Dit gaat niet goed.


  Maak melding
 34. @Bigie kill

  Het is juist andersom!
  Jij bent degene die niet weet wat er gaande is met Suriname met je lijder als hoofd!

  Ps

  Vieren ze bij het dino website de revo dan niet?!


  Maak melding
 35. Wat een clowneske vertoning , DDB die drugsdealer en massamoordenaar spoort echt niet.
  Als U niet weet wat U moet zeggen moet U Uw mond houden!!!! Look whos talking .Hilarisch!!!!!!!


  Maak melding
 36. Wat we niet doen, is niet goed voor Suriname’.. citaat DADA!!

  en toen op Diwali zei hij;

  een overwinning van het kwaad… 🙂 tja, het hart is vol tog 😉


  Maak melding
 37. Ray, jij gaymap en henk rommelaar zijn de grootste redimusus hier op waterkant.
  Jullie proberen sranang te ontwrichten. die ding van 30 jari is allang al voorbij. wij willen vooruit kijken. het gaat goed met sranang. deze president is letterlijk goudwaard. Hij is democratisch gekozen en hij verricht goed werk. gewoon accepteren reetje


  Maak melding
 38. Bigie Kill,

  Bigie kil staat voor een grote man 🙂

  Bigie kill met 2 LL ,… is dat een massa-moordenaar 😉 🙂

  ga gauw veranderen jou nick, of mss juist niet 🙂


  Maak melding
 39. De beste stuurlui staan aan wal.
  LANG LEVE DE REVOLUTIE
  De beste stuurlui staan aan wal.
  LANG LEVE DD.BOUTERSE
  De beste stuurlui staan aan wal.
  SRANING NA INI JOE MI WANI TANG.
  De beste stuurlui staan aan wal.
  I LOVE SU
  De beste stuurlui staan aan wal.
  LAAT HATERS HATEN-LAAT PRATERS PRATEN–
  STRE DE FOE STRE WI NO SA FREDE
  SRANANG MI LOBI JOE
  De beste stuurlui staan aan wal.


  Maak melding
 40. Ramdin heeft dooe te resgeren zijn hand verspeelt. We mogen het oneens zijn met onze regering, maar dat onze diplomaat de regering tegenspreekt, is een foute boel. Ik had beter van Ramdin verwacht in deze.


  Maak melding
 41. ‘Wat wij niet doen’ (beloftes nakomen), ‘is niet goed voor Suriname.’
  Een terechte uitspraak uit de sssmond van een pre-pre president.
  En dat voor een indiaantje wiens verstand niet eens het equivalent haalt van de koebie’s in z’n piaka.


  Maak melding
 42. @OengSaWinie

  Maar je vindt het helemaal niet erg dat je ‘presidentje’ dankzij de illegale amnestie aan de macht kan blijven?!
  Je vindt het normaal dat hij de surinaamse ongewapende
  burgers overhoop kan schieten in hun slaappyama’s?!!
  Je vindt het normaal dat iedereen die hem durft tegen te spreken gestraft moet worden door hem?!
  Je noemt zijn dictatuur, democratie!!??
  HELL NOoooo!!
  HET IS SCHIJN DEMOCRATIE HEDEN IN SURINAME!!!
  ALLES WAT JE BAASJE DOET IS VOOR DE SCHIJN!!


  Maak melding
 43. Die Bouterse verkondigt alleen maar leugens naar het volk toe. Hij heeft Suriname gewoon voor schut gezet. In plaats die bouterse leugenaar achter Ramdin staat, dan sta je achter een land Guyana dat een heel grond gebied van ons(Tigrie) in beslag heeft genomen en gestolen. Ik kan deze Bouterse nooit vergeven en deze geschiedenis moeten we doorgeven en vertellen aan onze kinderen en klein kinderen, hoeveel schade deze man en zijn paarsse jongens aan ons gelief Suriname heeft verricht. Er is een spreekwoord: een vos verlies zijn haren, maar zijn streken niet. Is die zelfde Bouterse van 1980, 1982. Die man is niet verandert. Hij is een fromme dissten fromoe!!!!!!


  Maak melding
 44. @Bigie kill
  Natuurlijk is hij ‘goud’ waard. Al de goudmijnen staan op zijn naam in Suriname. Je moet daar maar durven om te gaan graven!!

  Ps
  Hij is gekozen bij verraad door somo en brunsie. Samen vormen zij,bouta ,brunsie en somo ,de drie musketiers van Suriname!!
  En hij heeft Amnestie!!Een bewijs dat hij SCHULDIG is!!!!


  Maak melding
 45. SASKIA:Neem nog maar een pilletje, en haal je neus nog eens lang en diep over het zilverpapier, zodat als je straks weer bij zinnen bent, je toch nog kan nagenieten van je hallucinaties….


  Maak melding
 46. De slechste besluit van de Regering om Ramdin niet voor te dragen. Verder wil ik meer weten over de Deal tussen Lackin en Rodrigues-Birkett in Guyana. Er is een deal in Guyana gesloten volgens de nieuwsberichten waarbij Ramdin opgeofferd is. Wat is de tegenprestatie van de Guyanezen tegenover Suriname voor deze dure deal om Ramdin opofferen voor een Guyanees??????????????????????????????????


  Maak melding
 47. @Gin

  Straks gaat de schoothondje van bouta,Lackin, met dezelfde eentoonige verklaring komen,en het zal luiden’

  ‘wij hebben Ramdin opgeofferd,maaaarrrrr alles is goed!’


  Maak melding
 48. @ ESMERALD,

  JOUW OPMERKING VAN 12.56 IS PERFECT.

  TOF TOF TOF laat ze( DIE PAARSE TROEP)
  dat maar meenemen en gaan uitpluizen als alles klopt.
  Dan hebben ze toch wat om over te praten. OF NIET.

  WIE GELOOFD WIE NU?????


  Maak melding
 49. ‘Wat we niet doen, is niet goed voor Suriname’

  Duidelijke taal, wij doen wat Goed is voor Suriname en de Surinamers. Dat sommige Nederlanders daar niet mee kunnen leven, zal ons een worst wezen, jullie zijn tenslotte gewoon buitenlanders, irrelevant dus.

  Next topic.


  Maak melding
 50. BOUTERSE HEEFT ZICH VERGIST IN ZIJN UITSPRAAK
  HIJ ZEI” ALLES DAT WIJ GOED VINDEN VOOR SURINAME,
  DOEN WIJ BUITEN.

  MAAR NIET IN SURINAME.

  ZIE ESMERALD VAN 12.56.

  THANK YOU SO MUCH.


  Maak melding
 51. Wanneer zal dit volk gaan inzien dat deze moordenaar Suriname naar de verdommenis aan het helpen is door met zijn zogenaamde volle verstand keuzes te maken die nadelig zijn voor het land Suriname.
  In dit land zijn de rollen omgedraaid. de criminelen zonder scholing geven sturing aan academicie die een titel voor hun naam hebben staan, terwijl het andersom zou moeten zijn, deze moordenaar is rijp voor het gesticht of een psychiatrische inrichting.


  Maak melding
 52. SABIDRIE,……. NEDERLANDS SABIDRIE NEDERLANDS.

  JE ZEGD HET ZELF.

  HIJ DOET DUS NIETS GOEDS VOOR ONS LAND SURINAME, DAN VOOR ZICH ZELF EN ZIJN KORNUITEN.

  DANK U WEL


  Maak melding
 53. Sabi,
  en nu vertellen wat voor goeds je pres.gedaan heeft tot dus ver.Zelf is hij niet verder gekomen dan het verhogen van de AOV en de AKB.Vul jij de rest maar aan.Wij wachten vol ongeduld….


  Maak melding
 54. jack russel dit volk heeft het al gezien met al die A KA Demici. 10 jaar stilstaand was meer dan genoeg met die front A Ka Disie. Het volk ziet nu eindelijk licht aan het eind van de tunnel. Ik begrijp je zwaarmoedigheid niet hoor.


  Maak melding
 55. Jacobus, al zou ik het allemaal door je strot duwen, toch zou je het niet begrijpen. Wasting time dus. Door die front stink hol waarin je je bevind zal je veel niet begrijpen.


  Maak melding
 56. @Sabidieri

  dus kunnen de mensen aannemen dat er verder geen verworven heden of “mijlpalen” zo als je pres. steeds zegt, zijn gehaald sinds mei 2010.


  Maak melding
 57. SABIDIRIE,

  WAT IS JOUW BOUWJAAR????

  HOE DURF JIJ TE PRATEN OVER STILSTAND??????

  WAT WEET JIJ VAN HET VERLEDEN?????

  COME ON TALK TO ME. AND YOU WILL KNOW MUCH.

  LOOK IN THE MIROR AND TELL ME WHAT YOU SEE.

  I AM WAITIN.


  Maak melding
 58. Ah,de bouwjaar van Sabidirie is geweest 25 feb 1980!
  Wat zich eerder heeft afgespeeld daarvan heeft Sabidirie geen verstand van!

  Sabidirie,
  aan het einde van de tunnel heerst een diepe dal van DUISTERNIS met de complimenten van je baasje!
  Sinds 25 feb 1980 maakt Suriname zijn duistere tijden mee tot heden.
  Ach, ja dan in 2012 zag je baasje het Amnestie lichtje aan het einde van de tunnel voor hem alleen schijnen!

  Whahahaaaaa……


  Maak melding
 59. Men zegt je kan de man uit de goot halen, maar je kan de goot niet uit de man halen.
  Bouterse heeft zich gisteren president onwaardige gedragen, je mag zeggen wat je wil van Vene maar die heeft zich nooit zo ongemanierd en varkens achtig gedragen.
  De ambt van president heeft gisteren weer hele grote schade opgelopen door de solo opteden van crimineel bouta.


  Maak melding
 60. ramdin heeft de president niet ondersteunt bij de amnestiewet en nu wordt rancune toegepast. Misschien is er een afspraak met de kandidaat secretaris general van OAS om de verzoeningscommissie te ondersteunen, zodat de moordenaar niet berecht kan worden.


  Maak melding
 61. @ GMAP,
  Gim ing.. wat heb ik gemist mang. laat me weten no. want ze zeggen zoveel over hun “president” maar die dingens hoor je niet.

  MAAK HET WERELD KUNDIG LAAT DE WERELD ZIEN WAT VOOR ROTSOOI DIE PAARSE TROEP MET ZICH MEEBRENGT.

  AI MIE GADO. MIE E BEGI JU. KIBRIE POTIE SWITIE SRANANG GI DING POTIE WANG.


  Maak melding
 62. Zo kunnen jullie weer zien. Bouterse denkt absoluut niet in het belang van Republiek Suriname.

  Hij heeft altijd een dubbel agenda gehad! En dat heeft hij nu nog steeds! Ieder keer laat hij beetje bij beetje zien, wat zijn werkelijke bedoelingen zijn. Blijf wakker!!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding
 63. Maandag 25 februari 2013 om 03:24 uur, door Soso Lafu

  Wat de wenkbrauwen ook doet fronsen is dat geen van de twee hoge posten binnen de OAS vacant zijn. Het ambtstermijn van Ramdin en de assistent-secretaris-generaal loopt tot juni 2015. Ook de uitspraak dat Ramdin niet genoeg draagvlak zou hebben, is voor de regio een mysterie. Ramdin is immers al twee termijnen gekozen als assistent-secretaris-generaal.

  Beoordeel +


  Maak melding
 64. http://nospang.com/index.php?option=com_content&view=article&id=31218:hoe-kon-het-zover-komen&catid=83:ingezonden&Itemid=74

  goed om te lezen

  bron: website nospang/schrijver/Mw. dr. Natascha Adama

  Jeugd van Suriname lees dit stuk

  Het ook goed zijn als de voorbereiding van de onafhankelijkheid van Suriname op 25 november 1975 over geschreven werd. De hoofdrolspelers. de politieke, sociale economische situatie in het land.

  Waarom moest Suriname onafhankelijk worden en zo snel? Was het volk hier blij mee, zo ja waarom? Waren er ook tegenstanders, wie waren dat en waarom?

  Waarom heeft Nederland ook aan meegewerkt om Suriname onafhankelijkheid te verlenen. enz, enz.


  Maak melding
 65. n een poging om politieke verhoudingen te depolariseren.
  Ik had gehoopt dat het staatshoofd deze lijn zou voortzetten door een verzoenende toon te gebruiken bij de viering van de Revolutiedag. Helaas werd het weer een toespraak in de oude stijl, waarbij mensen geïntimideerd werden of negatief bejegend zonder ze bij naam te noemen. De president toonde weinig gevoel voor de moderne politieke cultuur van transparantie, maar sprak op een toon van “wij weten alles beter”.
  Zo zei de president: “Wij geven leiding aan het land. De regering weet wat het beste is voor het land. Als wij iets niet doen, dan is het niet goed voor het land… ” Ook vroeg hij mensen om liever hun mond te houden als ze niet weten waar ze over praten. Met andere woorden: wij bepalen wel wat er gebeurt en we eisen volgzaamheid, we zijn niemand enige uitleg verschuldigd. De bekende retoriek van de revo periode. Erg jammer, een gemiste kans!
  Jan Gajentaan


  Maak melding
 66. Henk Molenaar precies als, h. molenaar zelf, respectloos, wraak willen nemen…jij komt over als een zeer gevaarlijk mens…ja jij h.m…….men zal nooit een kans met je nemen, i luku faja, a ede waran tu.


  Maak melding
 67. Waarheid : een gevaarlijk mens is iemand die weerloze ongewapende burger gevangene zonder proces kapotmartelt en ze op d vlucht neerknalt

  Waarom is jou nickname eigenlijk Waarheid?


  Maak melding
 68. Maandag 25 februari 2013 om 18:19 uur, door Henk Molenaar …………………..ik zeg je… zij hadden wapens…wapens waren geregeld…ik zeg niks meer..anders moet ik teveel uitleggen. Maar hoofdzaak wroko sani ben di ..ma a torie misluk.


  Maak melding
 69. ahh…dat hele geflirt met Guyana en het resoluut afwijzen en afserveren van Ramdin begint nog verdachter te worden.
  Wat opvalt is dat een grote Cocaine vangst afkomstig uit Guyana in Europa is onderschept. 300KG…
  Nieuw lijntje in coproductie met Su?


  Maak melding
 70. Ik had gehoop dat het staashoofd deze lijn zou voortzetten door een verzoende toon te gebruiken bij de viering van de revolutiedag.HELAAS WERD HET WEER EEN TOESPRAAK IN DE OUDE STIJL,waarbij mensen geintimideerd werden of negatief bejegend zonder ze bij naam te noemen.De president toonde weinig gevoel voor de moderne politiek cultuur van transparantie, maar sprak op een toon van wij weten alles beter.
  Zo zei de president: wij geven leiding aan het land. De regering weet wat beste is voor het land. Ook vraag hij mensen om liever hun mond te houden als ze niet weten waar ze over praten met andere woorden:wij bepalen wel wat er gebeurt en we eisen volgzaamheid we zijn niemand enige uitleg verschuldig. De bekende retoriek van de revo periode erg jamer een gemiste kans.


  Maak melding
 71. Ik zeg Je……..”zij hadden wapens…wapens waren geregeld…ik zeg niks meer..anders moet ik teveel uitleggen”

  Tuurlijk: vakbondsleiders, journalisten en advocaten zijn goed getraind om een staatsgreep te plegen…..


  Maak melding
 72. wahahahaiiiii…”Maak je niet dik!Wat doen jullie als je het een keer niet eens bent met elkaar. Dikke vette ruzie? ” Tel eerst tot tien Rustig tot tien En vergeet ’t dan weer Ja, ja, ja Ja papapapapa, ja pauwpauw!! sranang switie warang kondre 28 graden en mi dring mi djogo now da mo fringie mi oekoe tikie soke,pataka a lailai djaa?? da pe je dee? in a kowroe 2 vierkante kippenhok da vroeg manting moes krab wagie poer ijs hahahaiiiii SRANANG VRIJHEID


  Maak melding
 73. VERS VAN DE PERS ! 4 uur vertraging ?? Met aan aan didibrie. Controles zullen nu opgevoerd worden.

  AMSTERDAM/SCHIPHOL – De Koninklijke Marechaussee heeft een 100%-controle op een vlucht uit Paramaribo afgebroken, omdat de openbare orde verstoord dreigde te raken. De passagiers raakten zo geïrriteerd, dat de marechaussee het niet verantwoord vond om de controle af te maken.

  Het SLM-toestel dat werd gecontroleerd had zo’n 280 passagiers aan boord. Bij binnenkomst op Schiphol had het toestel al vier uur vertraging, zegt marechausseewoordvoerder Muller.

  Frustratie

  Na aankomst werden de passagiers en hun bagage aan een 100%-controle onderworpen. De passagiers moesten daardoor in de aankomsthal nog eens drie uur op hun bagage wachten en de reizigers reageerden hun frustratie verbaal af op het marechaussee-personeel.

  Woordvoerder Muller kan zich niet herinneren dat eerder een 100%-controle op Schiphol werd afgebroken.


  Maak melding
 74. Bouterse vindt dat mensen die geen weet hebben van zaken, hun mond moeten houden.

  Neen Bouterse!!! Je wilt wederom deze mensen voor de domme houden!! Zij moeten juist hun mond open doen om vragen te kunnen stellen waarop zij geen antwoord weten! en niet de ontwetende hun mond smoren!! wat een klootzak ben jij zeg!! oefff! er komt gal uit mijn maag! Kijk uit anders spuug ik op jou!!


  Maak melding
 75. Wiep-Ding, bouterse is oud en verrot. Hij moet de weg vrij maken voor een frisse generatie. Dat kan echt niet meer hoor. Zo een zieke oude man, op zo een positie. Hij is seniel aan het worden. Hij houdt heel suriname achterlijk. Hij blokkeert de surinamers in hun ontwikkeling. En dat is het ergste wat een mens kan gebeuren.


  Maak melding
 76. Maandag 25 februari 2013 om 19:46 uur, door Henk Molenaar

  Ik zeg Je……..”zij hadden wapens…wapens waren geregeld…ik zeg niks meer..anders moet ik teveel uitleggen”

  Tuurlijk: vakbondsleiders, journalisten en advocaten zijn goed getraind om een staatsgreep te plegen…..

  …………….======================………=======

  In Su gaan +/- 90 mensen in het verkeer dood…din sma e didi, begrijp dit……dus met dit jaar erbij 33×90=2970 didi sma, dan no yu mus fu biging bar kree!en jammer en tik wraak.


  Maak melding
 77. 22 kolibrie, weet je waarom zijn buik zo dik is geworden? HIj pakt al die eten van de armen. Kijk eens naar een foto van hem uit de jaren 80 en die van nu!!
  Een duidelijke verschil! Het gaat nu heel goed met hem zel ik al eerder!! Het is ikke, ikke!! en de anderen voor de domme houden!! Hij zei, wie geen weet van hebben, moeten hun mond dicht houden! ik zeg neen, juist open doen om vragen te stellen, waar ontwetenden geen antwoord op hebben!!


  Maak melding
 78. Gmap, Romeo Hoost en de geflopte schrijver Theo Para zijn inhoudsloze schreeuwers. Het zijn mannen met een beperkte reikwijdte. Hun geweeklaag verdwijnt via het internet naar de steppen van Kazachstan, vervolgens over de toendra’s en de lage vlakten van Siberië naar de savannes van Suriname tot diep in de pampa’s van Argentinië.

  Op de puinhopen van hun mislukte belachelijke acties gooien ze uit wanhoop racistische tendensen in hun verloren strijd. Theo Para beweerde met volmondige toestemming van Romeo Hoost dat de heer Ramdin niet werd voorgedragen voor de OAS functie omdat hij een Hindoestaan is.

  Zo laag bij de grond heb ik deze twee wanhopige en gefrustreerde pathologische dweilen nog nooit zien gaan. Ze maken hier gebruik van de pseudologica. Ze liegen dat ze daadwerkelijk in hun eigen leugens geloven. We hebben dus te maken met een zwaar probleem. Ze hebben de stellige overtuiging dat hun leugens waarheid zijn.


  Maak melding
 79. ROBG: De uitwerpselen van personen waar je het over hebt, en het vuil ,onder hun schoenzolen hebben meer waarde dan je DDB en zijn 40 srtuikrovers bij elkaar.
  En je leert het al pathologisch i.p.v. pathalogisch, alleen is het laag aan de grond en niet laag bij de grond.
  En hoewwel ik niet het alleenrecht heb op bepaalde woorden, hoef je mij niet te copieren met woorden zoals dweilen en en pseudologica.En hoe duf je woorden als liegen te gebruiken. Als er lui zijn die liegen bedriegen voordat zij hun mond opendoen dan zijn het die crimicolors van jou wel.de pseudologicas fantastica…..


  Maak melding
 80. Jammer, maar wel te verwachten! Een president van SU die een besluit dicteert op basis van rancune. Maar wat moet je verwachten van een persoon met een reputatie van onze president. Ben je een integere president als je een landgenoot zo’n belangrijke regionale functie met een internationale uitstraling niet gunt. Een internationale functie welke hij dan liever weggeeft aan een ander land. Dit is een kans om SU positief op de wereldkaart zetten. En dat is precies wat SU mist sinds het aantreden van deze president. Jammer!
  Ik hoop dat jongeren en jonge kaders van SU beseffen wie hun land op dit moment bestiert als zij straks vergelijkbare kans in hun carrière krijgen.
  Lees zijn autoritaire argument:“Als we iets niet doen, betekent het dat het niet goed is voor Suriname. De persoon om wie het gaat weet het.”
  Wat hij zegt is: ik pak hem terug! Zielige president!!


  Maak melding
 81. Who cares. jij geeft een andere interpretatie van de zinsnede ” zo laag bij de grond heb ik deze twee wanhopige en gefrustreerde pathologische dweilen nog nooit zien gaan “. Hiermee wordt aangegeven dat beide heren de bodem waar ze naartoe manouveren bijna genaderd zijn.


  Maak melding
 82. @ Henk Molenaar.
  Men moet mensen met respect behandelen maar de meneer uit jouw link verliest elk recht op respect.

  Ik heb nog nooooooooit iemand zo uit zijn nek zien staan zwetsen.
  Ik heb geen idee van wat voor partij deze meneer is maar zo een zul je als partij toch heel snel moeten op hoepelen.
  Hij kan zo een theatertour beginnen als side kick van Rayman.


  Maak melding
 83. Beste JoJo,

  je snapt hem. Ik heb het interview 2 keer beluisterd geen idee wat hij zegt, en hij zelf waarschijnlijk ook niet.

  De ‘journalist’ is trouwens net zo erg, hij stelt geen enkele zinnige vraag en laat de man maar doorratelen.


  Maak melding
 84. Dat wordt lachten…….

  Dat miljoen komt er natuurlijk nooit. De nazaten van slaven hebben grote bek maar zullen nooit hun portemonnee trekken voor ‘hun’ monument.

  Regering heeft geen geld voor slavenmonument

  Bouterse vraagt bijdrage aan nazaten slaven

  President Desi Bouterse heeft bij de herdenking van ‘25 februari 1980′ zijn gehoor gevraagd een bijdrage te leveren aan de totstandkoming van een nationaal slavenmonument. De overheid heeft bijkans een miljoen Surinaamse dollar nodig om het Nationaal Slavenmonument op te zetten. De slaven, helden zijn dat, verdienen het om geëerd te worden, vindt ook het staatshoof


  Maak melding
 85. Weer eens blijkt dat de Fronters geen benul en verstand hebben van internationale politieke regels. Zij blijven zich maar gedragen als prasi-oso politici. Als blijkt dat het draagvlak er niet is en een ander land reeds toezeggingen heeft van de meerderheid, dan moet je jou kandidaad niet naar voren duwen, dat is in de internationale politiekvoering “niet elegant” naar je collegae. Er wordt verder van tevoren afgesproken wie en/of welk land de volgende keer aan de beurt is en dan begint dat land de lobby voor zijn kandidaad, so bun, lang tevoren dus! Zo,mevrouw Ruth, nu weten u en het Front hoe het werkt. Het is geen mister modo verkiezing!!


  Maak melding
 86. @Lucien

  Hoeveel landen hebben dan gezegd dat ze Ramdin niet zullen steunen als kandidaat?!
  Het is alleen Ramotar van Guyana en bouta en lackin van Suriname geweest die Nee gezegd hebben!
  De rest van de wereld is even verontwaardigd als de rest van de surinamers minus de coalitie troep van jullie baasje!!


  Maak melding
 87. Beste Lucien: Lees de regionale kranten zoals de Jamaican Observer.

  Verbazing alom bij alle landen van Caricom over de handelswijze van Suriname. Nog nooit voorgekomen dat een land zijn eigen landgenoot niet steunt. Er was brede steun voor Ramdien.

  Behalve van Gyuana en die schoof met de steun van Bouterse zijn eigen kandidaat naar voren.

  Ongekend in de internationale diplomatie om eigen mensen te schofferen . Maar dan zijn gewend van Bouta,


  Maak melding
 88. Beste heer Molenaar,
  Bent u inmiddels wat opgeschoten terzake de context van het interview met de heer Panka?
  Indien ja, dan houd ik me aanbevolen voor nadere toelichting door u. Want ik snap er nog steeds geen ene moer van.
  Man heeft de uitstraling van een nijlpaard dat z’n buik heeft volgevreten en de inhoud van z’n hersens publiekelijk verraadt; kortom, een grote Pan Ka.


  Maak melding
 89. Die Panka was toch bezig met het voorbereiden van die waarheidscommissie. Hoeveel waarheid zit er in een commissie waar we nooit meer iets over horen? De paarse ezels zijn maar wat blij met hun amnestie voor DiDiBri Bouta, maar de wet uitvoeren die ze zelf gemaakt hebben: ho maar.


  Maak melding
 90. HENK MOLENAAR: Onze LUCIEN kan geen Engels lezen, net zo min als Nederlands.Lucien heeft gestudeerd aan de Prassi-osso Uni op het terrein van OCER.
  En om Panka te kunnen begrijpen moet je Abracadabra en Koeterwaals gestudeerd hebben.


  Maak melding
 91. Dat een staatshoofd op deze manier over een ervaren diplomaat in functie praat, dit laagvloerse gedrag zou je niet mogen verwachten van de president van Suriname. Duidelijk merk je hier dat SME niet toekomst gericht denkt, maar adhoc beslissingen neemt. Hier bespeur je duidelijk anti-patriottisme. Dit zal vroeg of laat de staat SME opbreken. Het samenraapsel dat zich regering noemt, weet niet beter, want dit college bestaat hoofdzakelijk uit “ja knikkers”. Het genomen besluit zegt heel veel over Suriname, wij steunen geen oprechte en gekwalificeerde mensen, maar onze eigen(partij) kneusjes. Deze gemiste kans zullen we waarschijnlijk nooit meer meemaken, zolang we tedoen hebben met (zogenaamde) regeerders, die enkel en alleen voor eigen belang gaan, moet je dit soort excessen altijd verwachten.


  Maak melding
 92. KONDRE MANG!in kouwroe makamba kondre na soso stress drape anga acceptgiro’s hihi,…..mi ow dringi mi djogo now wahahaiii anga mi oekoe tikie richting oost west verbinding suku krobia’s.pasie ggrrat mooi k bah


  Maak melding
 93. DJOGO: Lokoe boeng dat inplaats van krobias joe no vanga je soortgenoten de paarse ndp kuddedieren die liebie inie de stinkriolen en sloten.en mi drigie liever HEINEKEN of WIECKSE WITTE.


  Maak melding
 94. Wahahaiiii?! sa je bada spang joe ede zomaar W.C ,je lob acceptgiro ete nuh? na stress joe stress now en moro stress ow tek joe dalijk anga blauw envelop,…mi ow dringi mi djogo now,…..RESPECT SRANANG MANG,KONDRE MANG


  Maak melding
 95. Let maar goed op er komt binnen kort een link waar alleen verstandige mensen kunnen reageren

  Mensen die oplossend denken en een goede visie geven over alles wat met de opbouw van het Land SU gaat

  Een forum die geen haat zaaiers heeft waar echt niet gescholden word of discriminerende uitingen geplaatst word

  Echt alleen Zakelijke figuren en geen pessimisten en haat zaaiers die blijven hangen als een gekraste plaat op de platen speler

  Ja eerlijk gezegd mogen zij wel bestaan maar zij brengen storing in het systeem waardoor er achterstand ontstaat en dat moeten wij niet hebben

  Laten wij ongestoord SU CITY en BLESSEN!! SNABEL!!


  Maak melding
 96. PAUL: Die link bestemd voor verstandige mensen, daar zal je dus nooit van zn levensdagen gebruik van kunnen maken, want je voldoet aan geen van de door jou genoemde voorwaarden.
  Je wordt alla minuut geblockt!!!!!!


  Maak melding
 97. Rechtdoorzee: “Beste heer Molenaar,
  Bent u inmiddels wat opgeschoten terzake de context van het interview met de heer Panka?”

  Als Panka geen idee heeft wat hij zegt en wat hij op de conferentie heeft gedaan ( waarschijnlijk de hele dag aan de var gehangen) hoe moet ik dat in godsnaam begrijpen?

  Doe nog maar een Parbo


  Maak melding
 98. Deze rover maakt een domme op- en aanmerking en heeft geen verstand,
  Heeft altijd Suriname tot een Ghetto land gemaakt. Hij moet zijn mond dicht houden. Laat zeggen wat hij in jaren 80, 82 heeft gedaan, mensen in de rij laten staan voor voedselpakken, toen had je hetzelfde geval in 2015 – 2020.
  Bouta nu ben je hoog en droog en je ben een misleider.
  Vergeet wat je had toen zei:
  ,, IK WENST U EEN SLAPELOZE NACHTEN ”
  Dit is wat je daarmee bedoeld, TRANGA LIBIE, BIZARRE OMSTANDIGHEDEN.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES