dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit Nederland100%-Controle op SLM vlucht uit Paramaribo afgebroken

100%-Controle op SLM vlucht uit Paramaribo afgebroken

-

Does Travel - naar Suriname

De Koninklijke Marechaussee heeft een 100%-controle op een vlucht uit Paramaribo afgebroken, omdat de openbare orde verstoord dreigde te raken. Dat meldt de NOS. Volgens diverse Surinaamse media werd het vliegtuig bij binnenkomst op Schiphol door maar liefst 30 gewapende marechaussees bestormd en doorzocht.

Volgens dagblad De Ware Tijd hadden de autoriteiten op Schiphol een telefonische tip binnenkregen, dat een passagier op die vlucht een wapen bij zich had. Later bleek dat het loos alarm was en werd het vliegtuig na uren weer vrijgegeven. Dit veroorzaakte echter een enorme vertraging voor de 280 passagiers aan boord, die ook al te maken hadden met een vertraging toen ze uit Suriname vetrokken.

Nadat ze uit het vliegtuig konden werden de passagiers en hun bagage ook nog aan een 100%-controle onderworpen. Ze moesten daardoor in de aankomsthal nog eens drie uur op hun bagage wachten en reageerden hun frustratie verbaal af op het marechaussee-personeel. De passagiers raakten zo geïrriteerd, dat de marechaussee het niet verantwoord vond om de controle af te maken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

106 REACTIES
 1. Ja Surinamers, dit hebben jullie allemaal aan juliie zelf te danken. En aan jullie president. Jullie worden niet serieus genomen. En het zal met de tijd veel erger worden.


  Maak melding
 2. Maandag 25 februari 2013 om 21:36 uur, door kolibrie PRESIDENT yu law kuljobrei…yu law yu e ziki…wreedheid di inni yu ede…yu na soso tik wraak daarom sani e mit yu.


  Maak melding
 3. Later bleek dat het loos alarm was en werd het vliegtuig na uren weer vrijgegeven. en stel dat het echt zo was, wat dan?? Voorzorgsmaatregel noem ik dat!!

  Hopelijk gebeurt het niet meer maar stel dat het wederom gebeurt??

  @@ kolibire mooi en inderdaad! wat je zaait, dat zul je ook oogsten!! alleen is de verzorging ook nodig, anders gaat de plant dead!!


  Maak melding
 4. @Koos: Heb je er ervaring mee? Wel zie ik regelmatig op het Nederlandse nieuws of mensen die deze vlucht nemen altijd mensen zijn die verdovende middelen meenemen. Dus, ja wat is er mis mee? Alleen de goedwillende passagiers hebben meest last van vertragingen.


  Maak melding
 5. Koos…..Het is NL inderdaad haar goed recht om 100% controles uit te voeren. Maar dit moet dan op een humane manier gebeuren. Wat ze nu doen is onmenselijk, als jij dat niet goed begrijpt dan ben jij niet goed snik. Het is typisch dat stereotiepe denken van de Nederlandse regering. De Surinaamse regering moet op Zanderij ook 100% controles uitvoeren, want onze blanke medemens staat bekend om het smokkelen van xtc pillen. Dit fenomeen zie je steeds vaker in Suriname.


  Maak melding
 6. @Aniel: Juist als de Surinaamse opsporingsambtenaren ook 100% of veel strenger controles uitvoert dan kan men bij aankomst op Schiphol veel sneller doorlopen. Dan zijn de controles daar al uitgevoerd en kan hooguit steekproef gewijs op Schiphol gecontroleerd worden.


  Maak melding
 7. Maar Aniel, het gebeurd op een onmenselijke manier door nederland. Maar wat voor respect dwingt suriname af. Om menselijk behandelt te worden dien je ook enigszins respect af te dwingen. De praktijk is anders.

  Ik praat nederland niet goed.


  Maak melding
 8. @Live uit het koude noorden…..ik ben het met je eens, maar helaas speelt corruptie nog een grote rol in Suriname, dus dat haal je er helaas niet uit.

  @Kolibrie…als er in een groep van 100 er 2 rotte appels zijn, moet je dan die andere 98 ook straffen en aan een onmenselijke procedure dwingen deel te nemen. Eerst met die hond die iedereen zit te besnuffelen, dan die onbeschofte marechaussee. Mensen raken gefrustreerd….dit gaat op een dag ontzettend escaleren.


  Maak melding
 9. =Jammer voor al die mensen, maar Nederland heeft gelijk, omdat 25 februari niet meer herhaald moet worden.

  =Je weet maar nooit of er inderdaad iemand was die een wapen bij zich had en het wilde meenemen, omdat vanuit Suriname alles kan gebeuren.

  =Zie maar hoe ze drugs vervoeren.


  Maak melding
 10. Met de criminele organistie aan de leiding in Surimaribo met drugsdealer DDB aan het hoofd, kan er geen enkel risico genomen worden.
  Wat mij betreft kan de 100% contrele opgevoerd worden tot 200%. Wie niets te verbergen heeft hoeft niets te vrezen. Dat de onschuldigen er onder moeten lijden jammer dan.


  Maak melding
 11. Controles ok. Maar wel een beetje normaal. Toen ik na een geweldige vakantie op Schiphol terugkwam werd mij openlijk gevraagd wat ik in Suriname te zoeken had gehad. Daar was toch niets te beleven bij die apen zei de douanier. Sorry maar ik stond met de mond vol tanden en schaamde me Nederlander te zijn!


  Maak melding
 12. @Frans: ja Frans wat deed je in Suriname. Had paar jaar geleden ook gehoord van een Marokkaan of een Turk. Weet het niet meer doet er niet toe. Kwam terug in Nederland en werd flink ondervraagd door de Nederlands douaniers of Marechaussees. Wat deed je daar en wat heb je meegenomen.


  Maak melding
 13. Hoor nu op het nieuws. De passagiers moet in totaal 4 + 3 uur = 7 uren wachten. Dus ene kant kan ik de frustraties wel voorstellen. Alleen is het gedrag van de passagiers niet goed te keuren.


  Maak melding
 14. Misschien moet de marechaussee alvast beginnen met de controle tijdens de vlucht.Op een uren durende vlucht is dat ook beetje onderbreking van de sleur van zo een lange reis.De niet smokkelende passagier gaat blij zijn dat hij even wat anders mag doen.


  Maak melding
 15. FRANS: Misschien is die vraag door de douanier gesteld om zijn moverende redenen.
  En een Mocro en Turk op de route Parbo-Adam tja, dat roept vragen op……


  Maak melding
 16. @Jacobus: Als je reeel bent doen de opsporingsambtenaren goed werk. Ze voeren de wetten uit. Het zijn risico vluchten en het is ook geen Schengengebied of ook wel vluchten buiten de Europese Unie die binnenkomt. Ook vluchten uit Venezuela en Colombia, Nigeria en Maleisie e.d. worden streng gecontroleerd.


  Maak melding
 17. Het gaat mij ook niet om de controle. Er zijn nu eenmaal veel problemen van naar AMS-Paramaribo.
  Maar behandel de mensen met respect.

  In Chicago heb ik eens 4 uur in de rij gestaan om het land in te komen voor paspoort controle. 1 hokje voor non US 13 US hokjes. Vliegtuig gemist. Honderden mensen boos en je kon niets zeggen wat ze dreigden je zo af te voeren. Zo ga je niet met mensen om.


  Maak melding
 18. De risico vluchten uit Surimaribo moeten aan grondige controles worden onderworpen.
  DDB en zijn 40 struikrovers maken regelmatig gebruik van de toestellen als hun prive-jet. Je weet nooit wat er in de wanden of vleugels van de toestellen verstopt wordt.
  We weten allen waar DDB voor staat, en het toestel is net in Obiangland geweest dat op zich is al een reden tot extra controle.


  Maak melding
 19. @Frans: als je het weet, houdt er dan voortaan rekening mee. Of gaat er niet naar toe of verzint wat anders. Het belangrijkste is als men netjes gedraagd en geen agressie tegen de ambtenaren en mee werkt dan ben je eerder door de douane.


  Maak melding
 20. Vertraging bij vertrek en weer vertraging bij aankomst!
  Lijkt mij verschrikkelijk voor alle passagiers maar vooral zij met kinderen, de ouderen en de mensen met een beperking.
  De vlucht AMS-PBM en vice versa, is sowieso al beladen en geeft daardoor extra spanning.
  Er kan van alles misgaan. Iemand die ongemerkt een pakje in je tas stopt of uit de rij gehaald worden voor een extra controle, je doet het in je broek want je weet nooit wat er aan de hand is.
  Je familie die uren buiten staat te wachten en van niets weet. Allemaal factoren die voor onrust zorgen.
  Ik begrijp de irritatie en de verbale uitbarsting van de passagiers heel goed en ik ben blij dat ze nu een keertje hebben gedurfd om van zich te laten horen!
  Van mij krijgen ze een dikke pluim!


  Maak melding
 21. Jammer voor de passagiers en hun wachtende familie, maar is het vliegtuig zelf ook onderzocht? Er schijnen tegenwoordig nogal wat losse wandplanten in dat ding te zitten……


  Maak melding
 22. Als de controle in SU meteen goed gedaan zou worden, en we er zeker van konden zijn dat er geen troep in de koffers gedaan zou worden dan was de 100% controle in AMS niet nodig.

  Maar aangezien we hier in SU nu eenmaal te maken hebben met DDB en zijn bende wil NL 100% zeker zijn dat er niets verdachts wordt binnen gebracht.
  Daar heb ik alle begrip voor, ik heb het zelf al meerdere keren meegemaakt en blijf gewoon rustig wachten tot ik aan de beurt ben.

  Maar fijn, nu hadden de mensen al uren vertraging op Zanderij, dus ze waren hoe dan ook al over hun kookpunt voordat ze uberhaubt vertrokken.
  Daar komt dan nog eens bovenop dat ze eerst heet vliegtuig niet uit mogen vanwege een telefoontje!
  Rara wie zou dat op zijn geweten hebben om toch de coke in NL binnen te smokkelen?
  Zou mij niets verbazen als mijn relaas hierboven op waarheid berust, zou namelijk niet de eerste keer zijn.

  Kortom, allemaal heel vervelend, maar zeker begrijpelijk naar mijn mening die 100% controle.


  Maak melding
 23. Paranam zegt dat hij op iedere SLM vlucht naar Amsterdam leden van de MP zal meesturen om hun Nederlandse collega’s een lesje te leren. Dis alles is een verlengstuk van het beleid van DDB.


  Maak melding
 24. Dit willen ze toch. Het moet eerst escaleren voor er veranderingen komen!

  Knap dat er weer mensen zijn die het op de President van Su schuiven *applaus*


  Maak melding
 25. Koos,

  Je hebt hebt gelijk dat alle risicovluchten mbt drugs gecontroleerd dienen te worden. Ik ben het daar absoluut met je eens.
  Maar waarom worden niet alle vluchten vanuit Nederland als risicovluchten beschouwd??
  Nederland staat aan de top wanneer het gaat om de productie en export van de drug XTC.
  XTC wordt wereldwijd geëxporteerd door Nederland.
  Dus je zou logischerwijs denken dat alle vluchten uit Nederland risicovluchten zijn.
  Waarom worden de vluchten vanuit Suriname gezien als risicovluchten terwijl Nederland voor miljarden aan drugs exporteert(XTC) en die vluchten worden dan niet als risicovluchten gezien??
  Denk je dat Nederland en de Nederlanders het zouden accepteren wanneer wereldwijd zou worden besloten om alle vluchten vanuit Nederland als 100% risicovluchten te beschouwen?

  Koos, zie je het al voor je.
  Je komt als tourist vanuit Nederland aan in Turkye, Spanje, Egypte, Portugal etc..
  om vervolgens een urenlange 100% controle te ondergaan??
  Nogmaals, ik ben niet tegen een controle maar dan moet je daar geen onderscheid in maken. Want dat gebeurd in Nederland dus wel!

  Volgens recente berichten uit de media blijft Nederland spil in drugshandel.

  Zie onderstaand bericht uit een dagblad.

  Gepubliceerd: 1 februari 2013 07:43
  Laatste update: 1 februari 2013 12:52

  Nederland blijft spil in drugshandel

  RIJSWIJK – Of het nu gaat om de internationale handel in cocaïne, cannabis of XTC, Nederland blijft een sleutelrol vervullen.
  Foto: ANP Dat blijkt uit een donderdag gepresenteerd rapport van Europol.

  België en Nederland zijn een belangrijke doorvoerhaven voor cocaïne, zo staat in het rapport. Beide landen vervullen ook een belangrijke rol in de internationale handel in hasj. Nederland heeft ook een belangrijke rol in de handel van methamfetamine naar Scandinavië.

  Nederland wordt ook door veel andere Europese landen aangeduid als het land bij uitstek waar xtc vandaan komt. Nederland is Europa’s ‘hoofdproducent’ van de harddrug, zo stelt Europol.


  Maak melding
 26. @ Dirk, De controles in Nederland zijn super!!! Vandaar dat iemand met een BOM in ze onderbroek van Schiphol kwam richting VS!

  De VS zou dus ook onmenselijke controles op vluchten vanuit NL moeten voeren, volgens jouw beredenering!

  #Het is overal zo lek als een mandje


  Maak melding
 27. De controles in Nederland zijn super en beschaafd.
  Alles gaat volgens de regels.
  Ze zijn zelfs zo goed dat je in het alnd van aankomst helemaal niet meer wordt gecontroleerd.

  Maar kom je uit een bananenrepubliek dan is de controle altijd streng.
  Schengen hé 🙂


  Maak melding
 28. Volledig eens met GMAP, de controles moeten doorgaan. Niemand wil toch naast een coke junk zitten in het vliegtuig. Als een bolletje op 12 km hoog breekt zijn de rapen gaar. Er is niets in humaan aan deze controles. Tenminste als je niets te verbergen hebt.

  Net als in Australie doen, lekker duidelijk!! Anders kom je toch niet op bezoek of op vakantie. Suriname is een narco staat met een president die bij verstek is veroordeeld voor narcotica bezit, dus deze controles zijn gerechtvaardigd.

  Met dit Tokkie gedrag haalt de Surinaamse gemeenschap weer de voorpagina van de landelijke dagbladen. Je schaamt je toch kapot..


  Maak melding
 29. Zo zo en natuurlijk zal het aantal zieligen stijgen die de SLM in de steek zal gaan laten voor de KLM. Door geintjes van anderen moesten deze mensen die ellende mee maken,denken ze nou echt de ze op Zanderij iemand met een wapen door zouden laten??

  Op Zanderij onderscheppen ze meer dan op Schiphol maar het is wel Schiphol die met de eer ervandoor gaat en Suriname een zwarte stempel rijker.

  Het komt de KLM nu wel goed uit, nu ze zoveel verlies maken.

  Ik ben benieuwd hoe de Nederlanders zouden reageren als ze waar ze komen 100% gecontroleerd worden op xtc en pedofilie en uren moeten wachten.

  Schiphol kan niet meer zeggen die landen en die landen controleren in deze tijd van de crisis komt die shit van overal.

  Schiphol vind het niet erg dat het zolang duurt want de afhalers betalen een paar euro per uur voor het parkeren, kassa!


  Maak melding
 30. GFC nieuws kopt met deze regel;

  Marechaussee Schiphol *tergt* SLM-passagiers na tip

  ai boi je zou maar Marechaussee zijn!

  zeker weten dat die arme gasten lijden aan een 🙂 tunnelsyndroom 🙂 door al dat gegluur in die donkere derrieres


  Maak melding
 31. Koos,

  Tokkie gedrag?? Die term komt wel van een soort genoot van jou. Dat soort die met tatoo’s, geschoren koppen normaliter een grote bek hebben maar in tv programma’s janken omdat hun vakantie verpest is in het buitenland en hulp zoeken. Neppe zigeuners zeg maar, ja want een echte zigeuner is buitenlands. Sjonnie’s en Anita’s, je kent ze wel.

  Het is gewoon belachelijk na zo een lange vlucht die al vertraagd was om nog zoveel uren vastgehouden te worden op Schiphol zonder dat er iets verteld wordt.

  De SLM zou moeten kijken of ze in de toekomst niet naar een luchthaven in Belgie kunnen uitwijken net over de grens met NL, dan krijgt je de route Suriname -Belgie ipv Suriname – Nederland. En met de auto is het makkelijk te doen hoor, de dure parkeergeld op Schiphol gebruik je voor benzine en wat tijd betreft scheelt het ook niet want door die 100% controle is er ook heel veel tijd verlies.

  En bij de grens Belgie-Nederland is er geen controle.

  Sowieso zijn de Belgen veel vriendelijker.
  Dan kunnen ze het op Schiphol maar uitzoeken met hun controle’s, kunnen ze besparen op die controleurs met zoveel vluchten van Su per week. Zal ze misschien een beetje uit de crisis helpen.


  Maak melding
 32. !, als jij dat hypocriet vindt, prima toch. Ik ben een suri ned maar wel één met trots en fatsoen. Een nederlands paspoort zegt niets. In de ogen van de Hollander blijf je een Surinamer. Anders gezegd wij zijn hier te gast. En een gast hoort zich te gedragen. Mensen zijn goed in generaliseren. Dat is de aard van de mens. Kan ze dat niet kwalijk nemen.

  Die Surinamers die jij bedoelt zijn die NDP groupies. Mensen zonder moraal en fatsoen. Ik noem ze beesten (varkens). Als een blinde volgen ze Bouterse en praten ze zijn misdaden goed. Schaamteloze volk. Helaas maakt de Hollander geen onderscheid tussen Surineds en die beesten. En ik weet bijna zeker dat de aanhangers van Bouta stampij hebben gemaakt op schiphol.


  Maak melding
 33. volgens DADA gaat er straks uit Su meer pakketten naar P’tata dan andersom??

  ai boi… veel vacature bij Marechaussee, maar niet voor Su & Swa’s 🙂


  Maak melding
 34. oo hemel.. ik bid GoD dat ik nooit zo een 100% gedonder hoef mee te maken.. wat een beelden haal ik dan voor mijn ogen als ik hieraan denk. maar waarom op die manier.. er zijn toch van die scan apparaten. zijn di eniet goed genoeg om in je mars te kijken. moeten ze echt ook voelen. a dei dat o spang na schiphol want ze gaan me opsluiten.. mijn arme roosje.. no wan swietie ne kon bij da ga je me daar forceren.. sorry echt ze gaan me opsluiten voor het niet willen meewerken. echt waar..


  Maak melding
 35. vreemd dat er niet geschoten is, door die telefoon tip die zij onvangen hebben.
  ook door een telefoon tip heeft de politie een onschuldige surinaamse burger in den haag dood geschoten.
  er heerst nu paniek,dus moet er een leugen gesproken worden om su en surinamers in een zwart daglicht te zetten,,hahahahahahaha paniek,paniek,zij weten het niet meer


  Maak melding
 36. marie mi gudu,

  met dank aan onze vele op het verkeerde pad vertoefende landgenoten kan het zomaar gebeuren dat jij met je duur ticket een inclusieve traktatie krijgt, nl de baka- djari-genot 🙂

  met dank aan onze sommige waardeloze landgenoten 🙂


  Maak melding
 37. De eventuele bolletjesslikkers en andere lugubere “beoefenaars” van drugssmokkel zijn even bij deze maatregel door het oog van de naald geglipt (gekropen)!
  Gefeliciteerd …. eh ….. sorry STERKTE! 😳


  Maak melding
 38. Deze controles moeten de zwarten aan het denken gaan zetten hoe het in de wereld toe gaat.Maar jammer genoeg dringt het niet door tot ze.Zie hoe de grenzen van de rijke wereld gesloten is voor de armen.Men gebruikt elke middel om de zwarten te frustreren.Het is niet nu zo het is altijd zo geweest.Zie hoe onterend ze niet onze moeders hebben behandeld op Schiphol.Ze hebben altijd een sluitend alibi waarom het noodzakelijk is.
  V.b. Indianen vroegen hun land terug in America[New York]
  bleek er was een verkoop contract getekend en wel in bezit van de Hollanders.Hoe krijg je dit voor elkaar.
  Dit kan alleen jullie meester bewerkstelligen.


  Maak melding
 39. @pasew
  volgens DADA gaat er straks uit Su meer pakketten naar P’tata dan andersom??

  Hij beweerde ook tijdens een van zijn “massa meetings” met de domme meute,dat zelfs de EU werk in Suriname kwam zoeken:”EU SREFIE Ê KONG SOEKOE WROKO DJA!”
  Maar we weten inmiddels welk werk de EU tijdens het dialoog-8 gesprek is komen zoeken,toch! 😳


  Maak melding
 40. MEDUSA 😉

  eigenlijk moest er een alcohol controle zijn telkens als DADA,Somo & lonnie het podium bestijgen!

  of zijn zij ook in een nuchtere toestand 🙂 de pias van paramaribo 🙂


  Maak melding
 41. Nederland heeft gelijk om elke telefoon dreiging serieus te nemen.Het is hun recht en plicht te zorgen dat de passagiers veilig zijn . Ook hebben zij alle recht om de passagiers stuk voor stuk aan een onderzoek te onderwerpen!
  Hoax of geen hoax ,controle moet uitgevoerd worden.


  Maak melding
 42. Telefoon tip
  telefoon tip me XXXXXXX. Omdathet om een sme kist gaat houden ze zogenaamd een 100% controlle. wat als het een kist was van de KLM die van suriname kwam , zouden ze dat ook doen of wordt er met 2 staven gemeten.
  een tip kan niet de aanleiding zijn van deze actie. De tip is van een persoon gekomen die tegen het bewind is va bouta en een invloedrijke man in sme is . Het was 25 feb 2013 toen de tip binnen kwam dussss surinamers die zich op deze manier hebben laten behandelen op schiphol willen dat zelfs, ken je recht en dan weet je waar je staat.


  Maak melding
 43. @agoetie

  je hebt gelijk.De Suri’s zijn deze behandeling al beu.Van nu af gaan ze voor vakantie naar het land van Obiang.Daar lijken de mensen tenslotte op de Suri’s en aanbidden hun moordende en stelende leider ook.


  Maak melding
 44. @Agoetie
  De ‘gedupeerde’ surinamers moeten maar blij zij dat ze in Nederland die controle moesten ondergaan. Was het bv in Amerika geweest zou er vandaag nog controles uitgevoerd worden. En een telefoon tip binnenkrijgen op de dag van de revolutie..ho maaar, des te meer reden om 100% controle uit te voeren!!
  Ga Nederland dus de schuld niet geven okay,het ging tenslotte om een telefoon tip ,als er niet gereageerd zou worden door Nederland zou jij het zijn die luidskeel zou schreeuwen dat Nederland de veiligheid van de surinaamse passagiers niet serieus neemt!
  Ps
  Als het een KLM kist zou zijn geweest dan zou de controle niet 100 maar 1000% zijn geweest!
  Degenen die dan zouden reizen met de KLM zou dan alle begrip tonen voor deze actie want het gaat dan om hun veiligheid nu en in de toekomst. Surinamers die staan berucht als een volk die voor niets en niemand begrip kunnen tonen.Ook niet als het om hun eigen veiligheid gaat!


  Maak melding
 45. “Meisje, ik ben boos!”

  Boos kan je soms zijn omdat je voelt dat je onrecht wordt aangedaan. In dit geval kan en mag je niet boos worden/zijn omdat het om je eigen veiligheid gaat.

  Wat, als er wel een gewapende aan boord was en er werd over en weer geschoten terwijl je in een stoelriem vast zit. Dan had je de poppen zeker laten dansen richting veiligheidsdienst Schiphol en ja, een vette schadeclaim ingediend.
  Veiligheid gaat voor alles!


  Maak melding
 46. zo zijn de Nederlanders,
  ze mogen doen en laten wat ze willen met onze Surinaamse landgenoten.

  Als Suriname de Nederlandse landgoten ook op deze manier zou behandelen om 100% controle uit te voeren op blanke die pillen kunnen smokkelen naar suriname.*

  dan zou Nederland wel protest aanteken bij de Surinaamse regering dat het niet kan.


  Maak melding
 47. het is vriendjes politiek van .NL om su op zwarte lijst te houden zodat zij hun politeik spelletjes kunnen blijven spelen en om te zeggen.”zie jij,het zijn weer die surinamers.
  er worde van alle kanten door.NL geprobeert om ons te verdelen om ons te controlen en dat gaat altijd zo blijven omdat dat hun mentaliteit is.


  Maak melding
 48. In dezelfde tijd dat de 100% controle plaatsvindt op Schiphol bij de SLM-KLM vluchten vanuit Su:
  ~ loopt een uit Thailand afkomstige Hollander met 5 minderjarige Thaise meisjes (om die te gaan exploiteren in zijn sextenten), de douane voorbij.

  ~ komt er uit Columbia een container binnen in de haven van Rotterdam met duizenden kilo’s cocaine en

  ~ vaart er weer net zo lief een vrachtschip uit R’dam met duizenden kilo’s aan XTC pillen naar ……..?? waar ze het nodig hebben……

  Op Schiphol dragen ze water naar zee. Het blijkt weer dat het een kleine moeite is om de boel te verzieken en paniekreacties te doen ontstaan.
  Uiteindelijk heeft de marechaussee met hun geladen pistolen en karabijnen de groep toch door laten gaan.
  En dit alles te danken aan onze lesspres die weer eens de SLM kist nodig had voor een plezierreisje.


  Maak melding
 49. 100% controle hoort te gebeuren in het land dat je verlaat…in dit geval Suriname!! dussss….niet zeuren….als het daar niet goed gedaan wordt, dan moet het maar in Ned…100%!


  Maak melding
 50. Het is waar dat er bolletjes komen uit Suriname, deze komen uit alle landen van zuid en midden amerika.
  Deze bolletjes zijn bestemd voor de ontelbare drugsverslaafden uit Nederland.
  Het is ook waar de Nederland het centrum is van de wereld drugshandel.
  Nederland is ook de grootste producent van chemische drugs.
  De 100% controle is dan ook bedoeld om de vinger te wijzen naar de voormalige kolonie. De kolonie die volzit met delfstoffen (naar later bleek). De 30 man zwaar bewapende agentjes waren bedoeld om een verdachte topmilitair te arresteren (een van de kliek rond Bouterse). Dat er zwaar gewonden en doden zouden kunnen vallen (onder vrouwen en kinderen) in het vliegtuig maakt de agenten van het land met de grootste drugsproductie niks uit.

  De 100% controle is bedoeld om de Surinamer te kleineren en te intimideren. Maar de hele wereld kent de waarheid.
  Niet Surinamers maar Nederlanders worden goed in de gaten gehouden in andere landen.
  OOk als het gaat om andere nog ergere vergrijpen zoals Kinderporno, misbruik van kleine kinderen en moord. Joran van der sloot en Janvan Anraath zijn geen Surinamer, net zo min als Sander V.

  Peace brother. De oplossing: SLM moet niet langer vliegen op Amsterdam


  Maak melding
 51. Sorry hoor!!!!

  100% controle slaat helemaal nergens op.
  Hier wordt meerdere malen geroepen dat het voor de veiligheid va nde passagiers is/was!!!!!

  Hoezo passagiers, ze zijn geland en uit het vliegtuig. Ergo geen passagiers meer.
  Na 9 uur in vliegtuig en alle mogelijkheid om je kwade bedoelingen uit te voeren, ga je na aankomst op het vliegveld je meegenomen pistool gebruiken!!!!
  Mensen gebruik toch uw verstand… wat een onzin.
  We worden voor de gek gehouden….

  De 100% controle slaat nergens op, maar om de zoveel tijd moeten ze een excuus creeeren om dit in stand te houden.

  De rotterdamse haven is een orgasme poel van verdovende middellen en daar staat de deur wijd open.


  Maak melding
 52. Inderdaad 100% contrile slaat nergengs op. Controle moet opgeschroefd worden tot 1000% zolang DDB en zijn maffiamaatjes daar de leiding hebben……..


  Maak melding
 53. zucht.. steun.. kreun…

  Weer zo’n onnozele reactie “who Cares”
  Je naam zegt het al.. totaal niet geintresseerd in de medemens en of ander zaken.
  zinloos geklest in de ruimte…

  Zeker ook nooit een vlucht naar Ned gemaakt.
  Als jij in Ned aankomt een je kontgat wordt binnenste buiten gekeerd voor zo’n 1000% controle dan piep je wel anders.

  Hopelijk vertrek je zeer gauw naar Ned.


  Maak melding
 54. Nou ja, weer zulk nieuws,en dit zal niet ophouden, want zulke zaken gaan gewoon door, irritant, absoluut
  en wat doen we eraan, geen ene flikker.


  Maak melding
 55. ZEKERS: Ik zit in Ned. en maak zeer regelmatig vluchten naar Ned., alleen niet vanuit Surimaribo, but WHO CARES.
  1000% controle NU zolang er een veroordeelde Drugsdealer de leiding heeft in Surimaribo.desnoods de ME inschakelen.Het toestel waar DDB en zijn 40 rovers regelmatig mee vliegt binnenste buiten keren, want ze zijn voor geen meter te vertrouwen.!!!!!!


  Maak melding
 56. Who cares is vast een drugsverslaafde, zijn weinig genuanceerde opmerking is typisch. Waarschijnlijk een speed-junkie (made in Holland). wakker worden ! De 100% controle is pure intimidatie en neokoloniale politiek. Er is niemand aan de macht die is veroordeeld door een onafhankelijke internationale rechter.


  Maak melding
 57. @@@ Huhhhh!! 1975 is back in the City!! Hij zat in de bajes!! Via België wordt het nog duurder, meer risico en tijdverlies!! denk eens even goed na!! zat je ook daarginds???


  Maak melding
 58. LUCXKY LUKE: Ik ben klaar wakker, Alive and kicking inderdaad made in Holland,solida kwaliteit garantie gegarandeert en ik zeg nogmaals: 1000% controle nu, zolang er een drugsdealer en massamoordverdachte de leiding heeft in Surimaribo.Dat is mijn mening en daar moet je het mee doen……en eeh stop die neokoloniale en slavernijkaart terug in je broekzak, kruip uit je slachtofferrol en get a life…..


  Maak melding
 59. Who cares.
  De slavernij is afgeschaft. He koloniale tijdperk is voorbij. Ik vind het grappig dat je een echte bakra bent.
  Maar dat verklaart ook dat je zo in de ontkenningsfase zit. Nederland is het centrum van de internationaldrugshandel en geen ander land ter wereld heft zo een hoog percentage verslaafden (aan chemische drugs). Je ontkent keihard dat Nederland het land is met de hoogste produktie van chemische drugs. Ik denk dat je bijzonder onderontwikkeld bent. Lees eerst het boek ” 300 jaar wettig Opium”. Nederland heeft drugshandel uitgevonden.
  Wakker worden en neem nog een biertje (of ghb ?)


  Maak melding
 60. 26 febr. 2013

  @ LUKE,

  Srika adviseert het boek van Conny Braam te lezen: ‘De handelsreiziger van de Nederlandse cocaine fabriek.’

  En deze fabriek,toen de grootste ter wereld, lag (ligt?) in Amsterdam. En vanuit deze fabriek kreeg het Duitse leger haar drugs om moediger tegen de geallieerden te vechten. En wie waren de eigenaren?? Lees dit boek van Conny Braam !!!!
  Srika


  Maak melding
 61. Die reizigers moesten zich massaal op die marechaussee
  hebben gestort,dan zou ik het willen zien, en allemaal al die 280 man,wat een gedoe 100 procent dit en 100 procent sus, ze moeten overzee net zo omgaan met die witte man als ie daar aankomt, tot op zijn onderbroek uitkleden, deze strontzooi op schiphol zijn wij toch zat of niet.


  Maak melding
 62. Acht de Koninklijke Marechaussee denkt dat ze met dit koloniaalgedrag Surinamers in de 21 ste eeuw nog bang maakt of intimideert. Jullie zullen met andere acties moeten komen om de Suri’s en Surineds bang te maken. Gaan jullie toch een eind weg uit onze oog lichtstralen met dit aso-gedrag.


  Maak melding
 63. Su moet hetzelfde doen, vooral als er ambassadepersoneel in het KLM-vliegtuig zit en op JAP landt. Ook dezelfde reden opgeven als de Koninklijke Marechaussee opgeeft.Zo haalt SU na tijden weer eens het nieuws in Nederland en in de EU. Nederland zit vol xtc.

  Het zijn voor Suri(ned)(s)die de verliezers zijn.


  Maak melding
 64. Wat maakt het nu uit of je nu nederlander of surinamer bent veiligheid boven alles . Ik kom regelmatig in suriname en de controles zijn soms vervelend .Heb je daar problemen mee stay home .


  Maak melding
 65. Er is geen enkel verschil met nederlanders en surinamers, sterker nog ik ben volbloednederlander, geboren en opgegroeid in Nederland. En ik kreeg te horen, voor deze keer mag je nederland weer in. Ik reageerde ben jij gek ik wil Nederland niet eens meer in. En ik heb geen 100% controle gehad maar 6 keer gecontroleerd. Omdat ik Suriname geweldig vind? Ik mocht mijn eigen land niet in dus stop met al dat geklaag voor een Nederlander is het veel erger….


  Maak melding
 66. Leon,Surinamers vinden je aardig. Al ben je bakra, je bent ook Surinamer.
  Ik vermoed dat de haat en hetze tegen de staat Suriname niet gedragen wordt door de aardige bakra”s. De hetze tegen Surinamers komt uit de koker van een paar gefrustreerde ambtenaren en een paar lieden die denken dat je Surinaamse grondstoffen zomaar kan plunderen. De nieuwe regering moet de ambtenaren die het Suriname beleid uitstippelen de laan uitsturen. Pas dan komt het goed met Nederland. De winti”s zijn nu boos, daarom gaat het elke dag econmisch slechter met de bakra”s in Nederland. Pas als ze vrede sluiten met de winti van Suriname zullen we voorspoed hebben. Het ging pas economisch beter met Nederland vanaf 1975 met de komst van de Surinamers.


  Maak melding
 67. LUCKY LUKE:Welke slavernij heb jij het over? En wanneer is die afgeschaft?
  En volgens mij is de koloniale tijd nog in full swing! Neem b.v Suriname, die hebben de Nederlandse kolonialen verruild voor Chinezen.
  En ik ontken helemaal niets, behalve dat je vooringenomen bent over van alles en nog wat!
  En als je het niet erg vind sla ik de door jou geadviseerde boeken over,en ga mij inplaats daarvan verdiepen in het boek van Jullian With n.l. “Het komt nooit meer goed”, om daarna het boek Neerlands bloed onder de loep te nemen, en bij voldoende vrije tijd het boek van Maureen Silos: Armoede is een keuze. Moet je ook maar eens proberen! En ik klik nooit op een link waarvan ik de oorsprong niet ken.
  Maar ik begrijp dus dat je van literatuur houd dus kan ik je het boek Bewust zijn van M. Sickesz warm aanbevelen Veel leesplezier!!!En volgens jou is er niemand aan de macht in Surimaribo die veroordeeld is door een internationale rechter.
  Je conclusie is correct, want die lui die hebben niet de ballen om zich voor de Nationale rechtbanken te verantwoorden voor hun criminele activiteiten, laat staan door de Internationale.En als de grond te heet onder hun voeten wordt, verlenen ze zichzelf amnestie! Een bekentenis dus.
  Maar het Internationale Strafhof in de Hofstad Den Haag, zal nog heel lang blijven bestaan, en die houden zich aanbevolen voor massamoordenaars en mensenrechtenschenders. Velen hebben zich al daar moeten verantwoorden!!!1000% controle NU!!!


  Maak melding
 68. LEON: hmmmmmm! 6x gecontroleerd! If it looks like a duck, talks like a duck, walks like a duck, then most problably it is a duck!!!
  En ik kende ook iemand die Ned. niet meer in wilde, die had nog een paar jaar logies tegoed in een van de extra beveiligde strafinrichtingen.Ja zo’n kop zou ik dan ook hebben…….


  Maak melding
 69. Wanneer gaan de paarse ezels nou eenmaal bnegrijpen dat met de veiligheid van de passagiers geen grapjes gemaakt worden!!
  Zelfs voor het maken van een grapje in de lucht of vertonen van abnormaal gedrag door passagiers worden vluchten voor uren vertraagd!
  Pas als na onderzoek of controle blijkt dat het om een loos alarm gaat ,mogen de vluchten hervat worden!
  En dan is er nog een paarse ezel hier ergens die beweerd dat men om vergoeding moet vragen!
  Waarom moet je om een vergoeding vragen?
  Ben je boos dat Nederland het zo serieus neemt met de veiligheid van de passagiers, of het nou nederlanders of surinamers zijn ?
  En wanneer bouta de slm hijackt voor zijn plezierreisjes durft geen kip hem om schade vergoeding te vragen. Maar de paarse ezels hebben nog hoop dat ze van Nederland wat euro’s eruit kunnen halen,maar baasje hier die trakteert je op kogels!Of het nu een loos alarm was of niet elk ander land zou hetzelfde gedaan hebben,.die controle zou uitgevoerd worden!
  Die paarse ezels lopen echt eeuwen achter!


  Maak melding
 70. Wat het probleem eigenlijk is. Het gaat hier over heel veel geld ofwel het grote geld kan er mee verdiend worden. Als de 100% controles zal ontbreken of sporadisch wordt gecontroleerd en er komen alleen maar meer troep binnen en het wordt meer en meer aanlokkelijk voor de grote jongens ofwel grote criminelen. Dan wordt Nederland een aanlokkelijk land om het troep Nederland binnen te smokkelen en wordt Nederland een narcostaat ofwel een Maffia staat. De normale Nederlandse burgers zit er niet op te wachten en daarom blijft de Nederlandse autoriteiten optreden tot dat het niet meer nodig is.


  Maak melding
 71. De afgelopen 20 jaar tenminste 1x per jaar naar Suriname geweest eerst met de KLM later vrnl. SLM. (betere service en catering, wel vaker vertraging), nog nooit in
  Nederland ook maar enigszins last van controle gehad. Door verschillende passagiers worden opmerkingen naar de controllerende beambten gemaakt die ik ook niet zou pikken en dat de marechausee je er dan uithaald, moet je niet raar van opkijken.
  Aan het gedrag van een hele boel passagiers valt zowiezo wel wat op te merken, alcoholmisbruik is al een keer genoemd, niet voor niets vlogen een paar jaar geleden MP,s vanuit Suriname mee op de vluchten, en dat was echt niet omdat de passagiers zich zo voorbeeldig gedroegen, hand in eigen boezem steken en wat meer je grote mond houden, scheelt vaak een heleboel.


  Maak melding
 72. Jullie moeten toch blij zijn dat jullie in Nederland kunnen binnenkomen, kijk maar naar die arme vader van jullie toekomstige koningin der nederlanden, hij komt niet eens in, nu vraag ik mij af wie heeft meer vermoord koneginne’s pappie of bouta?

  Jullie kunnen aan deze aso nederlandse 100% controle snel en passief een eind maken. Gewoon na de aankomst alle kleren uitrekken en naakt door schiphol te lopen. Kijken wat dan gebeurt.

  Het is mij ook klinkklare onzin voor een pistool honderden mensen ongerief te bezorgen, alsof dat de enigste illegale vuurwapen in Nederland zou zijn, en dat nog met 100% controle door de douane zou komen. Of ze hebben geen vertrouwen in hun eigen 100% controle.

  Zodra de lease van de airbus over is moet de SLM maar 2 boeings 787 leasen en naar Brussel/NY/Curacao vliegen en Ka-LM de ka geven.


  Maak melding
 73. Wel, alweer een bakra stunt tegen de Suri’s. haha. Woon al jaren in USA, maar dit heb ik nooit gehoord. Controle van 20-30 man na 4 uren nog niets gevonden?? Kennen jullie Suri’s/Tata’s je rechten wel? Ja, dat gaan ze wel zeggen om jullie veiligheid en zgn, doet Sur zijn veiligheid niet voldoende op Zanderij. FAA regels dat je een passagier niet langer dan 2 uren mag houden in een vliegtuig “no matter what”. Ja gelijk hebben jullie dat die nooit in USA zou verkomen, want dan ziet je met lawsuit(grote vergoeding). Jullie tata’s vinden altijd dat US keihard is op JFK, maar je wordt echt niet in een warme kist opgehouden voor 4 uren en dan nog 3 uren op je baggage te wachten. Blijven jullie het maar opnemen voor Holland met “hun recht en wijsheid”, stommelingen……ze gaan het blijven doen wanneer jullie je rechten niet kennen.


  Maak melding
 74. Jenny: “ze gaan het blijven doen wanneer jullie je rechten niet kennen.”

  De dag dat er minder dan 10 bolletjeslikkers per vlucht vanuit Suriname naar Nederland komen…………stoppen de 100 procent controles….

  Je moet je ook eens afvragen waarom de SLM kist zo vaak ‘gerepareerd’ moet worden……

  De wanden zitten batstensvol coke..elke vlucht


  Maak melding
 75. JENNY: Blijf jij maar lekker in de U.S.A. tot in lengte van dagen en bemoei je niet met Nederlandse zaken.
  Ken jij je rechten wel in de U.S.A.? Kan en mag je overal in de states wonen en leven zonder door de KKK in de fik gestoken te worden, en dan heb ik het niet eens over de geinstutitionaliseerde racisme en diskriminatie. please put your money where your big mouth is and get a life ,or forever hold your peace……little miss lady!!!!


  Maak melding
 76. Het zal wel moeten 100% controle maar een Suri met een wapen in de vliegtuig waar slaat dat op ergens anders was een Nederlander aan het profiteren heef hij de Marechaussee afgeleid

  Wat mij op valt is dat wij Suri’s gasvrij zijn voor de Nederlanders en andersom worden wij als slaven behandeld

  In god wi trust


  Maak melding
 77. @Jenny
  Ja Jenny blijf jij maar lekker in Amerika!
  Je bent zeker vergeten te vertellen dat in Amerika alleen bij het vermoeden van je achternaam al, je van top tot teen onderzocht wordt,gevangen genomen wordt en dan ondervraagd wordt.Ook al heb je niks gedaan ,maar dat is de protocol die de amerikanen hanteren ,VEILIGHEID HEEFT VOORRANG.In Amerika worden er dagelijks loos alarmen gelanceerd en ze worden allemaal serieus genomen ,en er zijn geen enkele passagiers die klagen ,ze verklaren juist dat ze hun vlucht kunnen voortzetten met het geweten dat het veilig is!


  Maak melding
 78. who cares, je zit op deze website alleen maar als een
  despressiveling commentaar je leveren. Je bent overal tegen. weet niet welke drugs je gebruikt maar je neokoloniale gezeur wordt door niemand serieus genomen.
  Welkom in de nieuwe wereld.
  Waarschijnlijk woon je zelf in een achterstandswijk en zit je te leven van de voedselbank en uit de prullebak peukjes te bietsen. Je hebt gebrek aan liefde, je familie heeft je verlaten en vrienden heb je ook al niet. Zielig dat je Surinamers wil pesten, anoniem achter je computer.
  Zo heb je tal van die zielige nerds, die het “debat” voeren op Fora.
  Man get a life. Zoek een vrouw en vrienden.


  Maak melding
 79. LUCKY LUKE SKYWATER: Hoe weet je dat allemaal?
  Kan het zijn dat ik je ken van een van de afkickcentras of van de TBS kliniek?
  Of woonde je bij mij op zolder in die achterstandswijk?
  Of kwam ik je elke dDonderdag tegen bij de Voedselbank?
  Laat me even weten je komt mij idd heel bekend voor.
  En ja mn p.c. heb ik van de Kringloopwinkel en nu ben ik lekker annoniem.
  Tot morgen ofzo bij de voedselbank of bij de methadonbus.Have a nice day old friendship never dies….


  Maak melding
 80. @who cares

  Dat denk ik ook.

  Boi de surinamers moesten proberen om dezelfde grap bij de amerikanen thuis uit te halen. Ze zouden allemaal eerst na een strenge controle ,Retour gezonden worden!

  Maar deze grap kunnen de surinamers alleen met Nederland uithalen,vanwege eh ja..vanwege hun slavenconnectie/trauma met Nederland denken bepaalde surinamers dat ze ten alle tijde een voorkeurs behandeling genieten!


  Maak melding
 81. Mannen in jullie natte dromen wensten jullie allemaal dat je Surinamer was. Verstoten door je familie, geen vriendin. Zielig, ik heb met jullie te doen.
  Welkom in de nieuwe wereld. Het juk is afgegooid.


  Maak melding
 82. Het NOS-journaal heeft niks gemeld van een gewapende passagier. Vanwaar komt dit verhaal dan?

  100% controle afgebroken omdat de passagiers woedend en ongeduldig werden. Zelfs de douane moest hier toegeven dat ze echt te ver zijn gegaan met het belasten van de onschuldige passagiers. Indien mensen massaal boos worden en protesteren, maakt dat blijkbaar wel indruk.


  Maak melding
 83. ik vindt goed dat ze 100procent controle houden want een paar van ons mensen maken onze namen heel slecht ,dan hoor je Surinamers zijn drugs runners suriname dit surinamers dat surinamers slikt bolletjes laat ze maar die controle uitvoeren want als je niks hebt dan heb je ook niks te vrezen toch en dat is goed voor ons ,toch beste surinamers of heb ik verkeerdt begrepen …. aub graag meer reactie


  Maak melding
 84. Ik ben niet tegen controles. Maar dan wel alle vluchten uit zuid-amerika en midden-amerika. Domicaanse republiek, venuzwela, Brazilie, Peru, vooral de Nederlandse antillen (internationaal drugshol)etc.
  Nee, alleen de Surinaamse vluchten worden 100% gecontroleerd. Er is ook niks tegen controle, maar er is sprake van intimidatie.
  De uitwerking is averecht, vooral politiek.


  Maak melding
 85. LUKE DE ONNOZELE :Alle vluchten uit risicolanden worden gecontroleerd.
  De Surinaamse vluchten misschien een tandje meer, maar dat is het logische gevolg van het feit dat in dat land een veroordeelde drugsdealer de leiding heeft!


  Maak melding
 86. Men onthult dat Nederland (de antillen zijn Nederland) de belangrijkste handelscentra is.
  Who Cares ? Welke drusdealer bedoel je ? Heeft ie dope aan je verkocht ?


  Maak melding
 87. Luke,

  who cares is vast en zeker een (drugs)gebruiker.
  ik kan mij namelijk niet voorstellen dat iemand
  met een helder verstand in staat kan zijn zoveel bullshit kan uitkramen.
  ..en Luke hij zal nu uiteraard met zijn hart en ziel
  ontkennen en ons uitmaken voor alles en nog wat.
  Let maar op. Maar dat zijn typische trekken van mensen
  die leven in ontkenning.
  Whitney Houston, Marion Jones, Lance Amstrong, Boogerd, Who Cares…

  De uitingen van Who Cares hebben veel woorden maar weinig wol. Amusant om te lezen maar daar houdt het mee op..

  whoehaa, haaa..


  Maak melding
 88. Whoehaa: Gaaaaapppp! geeeeeeuw! snurk snurk!!!!
  Maar wacht even ik krijg een helder moment Whoehaaa, ik ken je van de methadonbus en de TBS kliniek, je was altijd vergezeld van een zekere LUKE ,SRA en ROBG.
  Tot maandag bij de methadonbus!


  Maak melding
 89. who cares

  ik heb nooit geweten dat jij een junky was”bedankt voor de tip,”dan weet ik dat ik op jou posting niet meer hoef te reageren.


  Maak melding
 90. SRA dan weet je het nu.
  En zet die schijnheiligheid maar opzij, want we kwamen elkaar altijd tegen in de TBS kliniek en de methadonbus.


  Maak melding
 91. @Who Cares…
  If it looks like a duck, talks like a duck, walks like a duck, then most problably it is a duck!!!

  Ik zal me voor 1 keer verlagen tot jou niveau.
  je bent gewoon een “egoistische klootzak”. Je hebt totaal niks toe te voegen aan onze maatschappij en of wereldburgerij.

  Als er ook maar een greintje intelligentie zat in jou betogen dan zou ik deze reactie niet schrijven.
  maar zoals je zelf al treffend refereerde naar de spreek woordelijke eend….


  Maak melding
 92. Alle jezus… wat een doffe ellende en zak met frustraties! Van de voor- en tegenstanders van 100% controle.

  Het technologie kan veel meer bereukt worden, met minder menskracht en sneller….dat is de “blanke mantra”.

  Waarom toch 100 % controle? Gewoon pesterij….ff laten zien wie de baas is.

  Dus opzouten allemaal.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES