Suriname helpt Equatoriaal Guinee met malariabestrijding

34

PARAMARIBO, 24 feb – Suriname gaat Equatoriaal Guinee hulp bieden in de strijd tegen malaria. President Desiré Bouterse is dit overeengekomen met zijn ambtgenoot Teodoro Obiang. De twee staatshoofden spraken elkaar tijdens de top van Zuid-Amerika en Afrika in Malabo, de hoofdstad van het West-Afrikaanse land. Suriname is bereid zijn expertise beschikbaar te stellen.

De afgelopen jaren is aardig wat vooruitgang geboekt in de strijd tegen malaria in Suriname. Volgens de gezondheidsautoriteiten is de ziekte zo goed als uitgeroeid. Vooral het achterland werd de afgelopen decennia geplaagd door malariavoorkomens. De twee landen willen op meerdere gebieden samenwerken. “Bij vorige bezoeken hebben wij als land ook gebieden geïdentificeerd waarop we zeker kunnen samenwerken”, zegt Lackin tegenover de Times of Suriname.

Obiang bezocht Suriname voor het eerst vorig jaar. Afgesproken is toen dat de twee landen elkaar zullen bijstaan waar mogelijk. Er zijn meerdere gebieden voorgesteld. “De aardolie-industrie is één van ze. We kijken naar een intensievere samenwerking uit tussen onze eigen Staatsolie en de aardolie-industrie in Equatoriaal Guinee”, aldus Lackin. De malariabestrijding maakte de afgelopen jaren sprongen vooruit via onder meer preventie en inzet van milieuvriendelijk bestrijdingsmateriaal.

34 REACTIES

 1. Dit noem ik pronken met andermans veren.
  Nederland heeft heel veel geld mankracht en kennis gestoken in Suriname om malaria en lepra te bestreiden in Suriname.
  Nu loopt Bokassa geweldig te doen in Afrika hahaha.
  Bouta lager kan je niet zakken, yu lagi dagu.


  Maak melding

 2. GMAP, je raakt de spijker op z’n kop ! Bouterse pronkt met de veren van de oud kolonisator. Denk dat de bevolking van Equatoriaal Guinee meer hebben aan vruchtbare landbouw grond. Misschien kan Bouta de regendans voor hun doen.


  Maak melding

 3. SLM-vlucht vertraagd: “De SLM-vlucht PY 993 is ruim drie uren later vertrokken dan gepland was. Het vliegtuig landt vanavond elf uur in Suriname.

  De vertraging wekte irritatie bij de passagiers. Velen waren op de juiste inchecktijd op Schiphol. Pas nadat ze hadden ingecheckt, vernamen ze dat het vliegtuig niet om drie uur, maar rond zes uur zou vertrekken.

  Wat voorspelde ik vorige week: Als Bouterse het SLM toestel nodig heeft voor zijn zinloze reizen, loopt de complete dienstregeling in gevaar.

  Door dit soort ongein verliest de reiziger het vertrouwen in de SLM en dat kost de Surinaamse belastingbetaling veel geld.


  Maak melding

 4. Somo mocht op kosten van de Surinaamse belastingbetaler zijn vrouw in Indonesie bezoeken.

  “n Indonesië heeft Somohardjo de mogelijkheden tot samenwerking in de landbouw tussen de beide landen bekeken. Hij zal die met minister Hendrik Setrowidjojo van Landbouw Veeteelt en Visserij doornemen. Somohardjo was ook voor familiebezoek in Indonesië. Zijn vrouw is er ambassadeur van Suriname”

  Wat een bullshit..Somo heeft de mogelijkheden ‘bekeken’.

  Hij heeft niemand gesproken en komt niet terug met concrete plannen.


  Maak melding

 5. wel nee beste mensen, dit is gewoon een muppet-show!

  wil die Obiamang echt wat doen aan die malaria-bestrijding, en zijn genoeg organistaties bezig in afrika!!

  maar ja,..als de aanhang bestaat uit @Sranang sa wini-achtigen, dan kan je hun ook 🙂 Todo-Bere’s verkopen voor Krobia’s 🙂


  Maak melding

 6. Bouterse is geestelijk een wrak daarom gaat hij naar Afrika voor een kruidenbad.
  Laat hij duizenden PTSS patienten helpen in zijn eigen land.
  Je eigen landgenoten kan je niet helpen dan ga je groot lopen doen bij die Afrikaantjes hahahahaaa.
  Henk Molenaar, klopt wat jij zegt iedere keer als didibri op reis is heeft SLM een probleem, ik vlieg nooit met SLM.


  Maak melding

 7. De Thuis- en daklozen, de zwervers zijn wederom overal in Paramaribo zichtbaar.

  Laat Bouta eerst voor zijn eigen volk zorgen in plaats van Sinterklaas te spelen in een door en door corrupt Afrikaanse land waar de president zich al 30 verrijkt.

  Vooral in de avonduren zijn ze zeer actief. Zij vormen een last voor de stadsbezoekers. Behalve dat ze een last zijn, vormen zij ook een gevaar voor de gemeenschap. In de groep van de zwervers die rondlopen zijn er enkelen die een zeer agressieve houding vertonen.
  Deze thuis- en daklozen werden tijdens de ACP- EU vergadering dat in november van het vorig jaar plaats vond van de straten verwijderd. De regering wenste tijdens de top een schoon Suriname. Enkele kritische burgers vragen zich af waarom toen alleen de indruk gewekt moest worden dat Suriname geen zwervers heeft. Waarom kan nu deze trend niet aangehouden worden en worden zij dagelijks van de straten gehaald.
  De directeur van het Bureau voor Dak- en Thuislozen, Atie Balimoi om een reactie gevraagd zegt dat hij niets over deze kwestie te zeggen heeft.


  Maak melding

 8. Forummers, Odi odi.

  @pasew fawaka mang?

  Dus wij kunnen thans een beroep doen op dhr. Resida van het BOG om tot productie van Malaria tabletten over te gaan voor Equatoriaal Guinea
  Denk ook aan wijlen Dr. Baltus Oostburg.

  maar ja,..als de aanhang bestaat uit @Sranang sa wini-achtigen, dan kan je hun ook 🙂 Todo-Bere’s verkopen voor Krobia’s 🙂

  Vaccinaties en inentingen voor Equatoriaal Guinea
  die verplicht zijn:

  Vaccinatie tegen gele koorts is voor Equatoriaal Guinea alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Equatoriaal Guinea binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.

  Een cholerastempel is verplicht als je over land Equatoriaal Guinea binnenkomt.

  Equatoriaal Guinea: inentingen die worden aanbevolen
  Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Equatoriaal Guinea aanbevolen: vaccinatie tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Ook wordt voor Equatoriaal Guinea vaccinatie tegen gele koorts aanbevolen. Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Equatoriaal Guinea.

  Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Equatoriaal Guinea inentingen aangeraden tegen buiktyfus, hepatitis B, rabiës (=hondsdolheid) en tuberculose. Soms worden voor Equatoriaal Guinea vaccinaties tegen deze ziekten aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.

  Voor Equatoriaal Guinea wordt vaccinatie tegen meningitis aangeraden bij een verblijf van zes maanden of langer, in combinatie met nauw contact met de plaatselijke bevolking.

  MALARIA PREVENTIE:

  Er komt in Equatoriaal Guinea malaria voor. We raden je aan om malariatabletten te gebruiken. Ook anti-muggenmaatregelen zijn belangrijk in de Equatoriaal Guinea.
  Malariamuggen steken voornamelijk ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. De kans op malaria wordt verminderd door kleding te dragen met lange mouwen en broekspijpen. Ook een insectenwerend middel met DEET is aan te raden, evenals het gebruik van een klamboe. Bij koorts tijdens of na verblijf in een malariagebied is het belangrijk om binnen 24 uur een arts te bezoeken.

  Andere gezondheidsrisico’s in Equatoriaal Guinea

  In Equatoriaal Guinea kun je reizigersdiarree krijgen. Ook schistosomiasis (=bilharzia) en filariasis komen voor. Andere relevante onderwerpen voor Equatoriaal Guinea: ongevallen en reizen met het vliegtuig.

  Praktische informatie over inentingen voor Equatoriaal Guinea
  DTP-inenting
  De DTP inenting geeft een bescherming die tien jaar duurt. DTP inentingen kunnen last-minute gegeven worden, maar beter is om één tot twee weken voor je reis je vaccinaties te halen.


  Maak melding

 9. Wat een grootdoenerij!!!!
  Degue, de vieze kapotte verstopte buizen,
  de kapotte trottoirs in in Paramaribo e.o.spelen je in eigen land al de baas,dan ga je anderen duizenden km verder op malaria helpen bestrijden!
  Wie houdt wie voor de gek???


  Maak melding

 10. Bouterse maakt zich op voor de vrije dag van maandag:

  “Dag van Bevrijding en Vernieuwing’

  De dag dat kankergezwel Bouterse zijn land voor 30 jaar in de ellende stortte is een feestdag voor het Paarse Gepeupel.

  Mag ik even kotsen.?


  Maak melding

 11. waar ik heel erg naar benieuwd bent is wie van de DADA-CLAN deze site bezoekt, en hoe zij ermee omgaan?

  wat als ingrid,somo,limbo,lonny,lachin dino etc al die felle reactie’s hier leest???

  graag zou ik dan die kop van hun willen aanschouwen 🙂


  Maak melding

 12. @Pasew,..doen ze niet,..ze hebben het te druk gemeenschapsgeld te verbrassen met hun onnodige reisjes,.en intussen maken de zwervers Paramaribo onveilig ,…gaan de prijzen voor levensmiddelen keihard omhoog,..en wat zegt Bouterse achter zijn bacardi: ” we gaan het diep (in het glaasje) onderzoeken”


  Maak melding

 13. Ik zie dat enkele mensen in de war raken met wat namen.De couppleger[die zijn bloedeigen oom vermoordde] van Equatoriaal Guinee heet Theodoro en niet TODO-BERE Obiang
  hahaha


  Maak melding

 14. @pasew

  ze komen allen op deze site kijken hoe er over hun gedacht wordt in het buitenland.Ook van de oppositie.En hoe er oplossingen aangedragen worden.Een gratis denktank.


  Maak melding

 15. Joh, je meent het niet!

  Eerst water en nu malaria.
  Of bedoelen ze dat ze een paar anti-mug spuitbussen, die obia-mang overal ken krijgen van plan zijn te exporteren?

  Weer een achterlijk verhaal om die domme massa koest te houden!


  Maak melding

 16. De lamme lijdt de blinde:

  SU helpt Kwakoe uit de geldzorgen
  SU helpt Guyana oude WIC documenten te restaureren
  SU helpt Equatoriaal Guinee met water en Malariabestrijding

  SU is vrienden aan het kopen! Echt zielig.

  Momenteel:
  -zware regenbuien teisteren het land, de stad en Parbo Noord staan blank
  -zwervers lopen weer los en vormen een ware plaag
  -vuilnis ligt te rotten in de plassen
  -verstoppingen van de gehele afvoer in Parbo

  Er is weinig zo mensonwaardig als:
  een zwerver, voorover gebukt, met zijn blote rug, dof van het vuil, te zien graaien en eten uit een vuilniszak, langs de weg.
  Daar wordt elk mens onpasselijk van. De meest beschamende vertoning voor een land dat zich beschaafd noemt.
  Een fractie van het dagelijkse beeld in een land dat hard roept dat het economisch goed gaat!


  Maak melding

 17. =Bouterse kan inderdaad zaken met de president van Equatoriaal Guinee doen, reden:

  =Beiden hebben vuile handen en hebben moorden gepleegd.
  =In 1979 heeft Obiang een coup gepleegd en heeft Macias laten vermoorden.
  =Obiang, vrienden en familie regeren al 32 jaar het land.
  =Het volk profiteert niet van de inkomsten van het land, maar dat geld is in handen van de presidentiële clan.
  =Obiang zelfs bepaalt ook welk radio station en tv kanalen er mogen zijn.

  =Lackin wees duidelijk en geef aan wat voor zaken gedaan zullen worden.

  =Mij mening:::Bouterse gaat leren hoe hij Suriname in zijn macht kan houden.

  -Heb geen respect voor beide heren.


  Maak melding

 18. Hij had ook aan Obiang belooft rijst te planten in Eq. Guinee, hopen dat hij daar blijft en een einde brengt aan de ellende dat begon op 25 feb 1980.


  Maak melding

 19. Ik heb natuurlijk weer gelijk gekregen:

  Somohardjo: President Bouterse niet schuldig aan duperen passagiers
  Sunday 24 February

  PL- leider Paul Somohardjo.
  PARAMARIBO- De leider van coalitiepartij Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo, is van oordeel dat president Desi Bouterse geen enkele blaam treft voor het duperen van SLM passagiers dit weekend. Dat zegt de Surinaamse toppoliticus zondag aan GFC.
  Hij weet dat de president de airbus van de SLM heeft gehuurd om naar het buitenland te gaan en niet verantwoordelijk kan worden gesteld voor vertragingen van vluchten. Dit weekend hadden zowel passagiers van de SLM die vanuit Suriname naar Nederland en andersom vlogen, enkele uren oponthoud door de late terugkomst van het toestel. Sommigen op de luchthaven Pengel evenals Schiphol hadden de durf om Bouterse de schuld te geven voor het ontstane ongerief.
  Somohardjo, die overigens met de vertraagde vlucht van gisteren in ons land is aangekomen, laat weten dat hij op korte termijn vragen zal stellen in het parlement over de volgens hem slechte dienstverlening van de Surinaamse carrier.

  President Desi Bouterse.
  “De leiding van het bedrijf weet toch heel goed dat het toestel pas op een later tijdstip inzetbaar is. Was het teveel moeite om de passagiers te bellen en ze uit te leggen dat er een vertraging is opgetreden? Maar de passagier worden in het ongewisse gelaten en staan uren op de airport te wachten. Sommigen van hen zijn seniorburgers en slecht ter been.”
  “Bovendien kost deze foute actie de staat nodeloos veel geld want bij lang oponthoud moet er een hoge vergoeding aan de passagiers worden uitbetaald. Aan de personen die mij gisteren erop wilden wijzen dat het de schuld is van de president, heb ik direct duidelijk gemaakt dat het niet zo is. De leiding van de SLM dient correcter om te gaan met haar klanten! Het staatshoofd treft geen enkele blaam”, stelt de PL- topman.


  Maak melding

 20. …malaria bestrijden in de mom van……vul maar zelf in…juissssst….wit sani. route is al uitgestippeld toen hij naar Obiamang ging elke keer en nu gaan ze dat spul ‘vervoeren’


  Maak melding

 21. =Gister kon de SLM vliegtuig plotseling niet vertrekken vanuit Schiphol, omdat Bouterse plotseling met de SLM vliegtuig naar zijn vriend Obiang moet gaan.

  =Denkt deze man aan het Surinaamse volk???

  =Niet omdat de Surinamers in Nederland wonen zijn zij geen Surinamers.
  =Om stemmen te krijgen zullen zij alle Surinamers weer komen opzoeken.

  =Bouterse heeft geen enkel gevoel naar mensen toe.


  Maak melding

 22. Doe goed en zie niet om.

  Voor jullie ondankbare en achterlijke schepsels klinkt dit natuurlijk als scheldwoorden.

  Alle rechtgeaarde en waarachtige Surinamers zijn met trots vervuld met deze geste, dat wij ook anderen mogen kunnen helpen.

  We bewijzen dat we niet alleen kunnen krijgen maar ook kunnen geven.


  Maak melding

 23. Het is erg triest waar Suriname nu mee bezig is. Je zou in deze kunnen zeggen, soort zoekt soort. Equatoriaal Guinee is één van de armste landen van Afrika, wat kunnen zij Suriname bieden? Wie het weet mag het zeggen. Van deze president moet je niet veel verwachten, die zit daar om zijn eigen straatje schoon te houden. En dat is de stellige bedoeling van deze (nonvaleur) en geslepe man. Een land in ontwikkeling als Suriname zou juist moeten kiezen voor een partner die wat te bieden heeft, kennis en expertise, en dat kan je niet van dit land verwachten, want hier valt helemaal niets te halen, o ja, Mala Aria, en hygiëne daar hebben ze nog nooit van gehoord!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.