‘Kennelijk meer’ achter onthouden steun voor Ramdin

85

PARAMARIBO, 23 feb – Er zit kennelijk meer achter het regeringsbesluit om Albert Ramdin niet te ondersteunen. Dit stelt universiteitsdocent bestuurssociologie August Boldewijn. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken beweert weliswaar dat er niet voldoende steun is onder Caribische landen. Het is dan ook niet de moeite waarde Ramdin voor te dragen als kandidaat voor de hoogste post bij de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS. Boldewijn gelooft er het zijne van.

De officiële lezing komt alles behalve geloofwaardig over. “Er moet kennelijk wat anders zijn dan alleen maar het ontbreken van draagvlak waarom de regering de man niet wil voordragen”, zegt Boldewijn tegenover de Ware Tijd. De regering zou er goed aan doen ‘de precieze reden’ aan te geven. Het officiële standpunt is op zich al moeilijk genoeg te aanvaarden. Ramdin is nu assistent Secretaris-generaal en dat voor een tweede termijn.

Suriname heeft beide keren voldoende steun weten te vergaren onder zowel Caribische als Zuid-Amerikaanse staten. Het lijkt nu minstens onwaarschijnlijk dat die steun ineens weg is. Ramdin heeft al geruime tijd terug zijn ambities aangegeven. Boldewijn vindt het een verkeerde zet om zonder meer steun te ontzeggen. “Ook al zou je weten dat er geen meerderheid is, zou je toch uit nationalistische overwegingen en respect voor het volk, de man kandidaat moeten stellen.”

85 REACTIES

 1. Ah ,we weten intussen wel hoe de vork in de steel zit!
  Dit heeft alles te maken met de ACP-EU conferentie in Suriname onlangs gehouden. De kleine dwergen zoals bv Guyana en afrika hebben bouta hun woord gegeven dat de conferentie in Suriname zou plaatsvinden zodat de ‘wereld’ merken kan dat bouta ‘geliefd ‘ is. En natuurlijk moest in ruil hiervan ook een gebaar van ‘liefdadigheid ‘ gemaakt worden aan de kleine arme landen bv Guyana door bouta.
  Dus als dank zou bouta voor GUYANA stemmen zodat de eer GYyana ten beurt zou vallen om kandidaat no 1 op de lijst te prijken voor de hoogste positie binnen de OAS.
  Ach voor bouta geldt ;GEVEN EN NEMEN!


  Maak melding

 2. Laat jij die man daar zitten, zal hij vroeg of laat deze regering de nek omdraaien door handelingen van zijn politieke partij te consolideren.
  Dus altijd bij deze, verkomen is beter dan genezen.


  Maak melding

 3. Albert Ramdin/Suriname, exlclusief DDB & Lackin heeft/hebben heel goede troefs in handen om kandidaat te zijn voor president van de OAS.

  DDB zal wel persoonlijke zaken hebben, waar ieder weldenkend mens/Surinamer niet naar hoeft te raden, waarom Albert Ramdin waarom hij vindt dat hij de functie niet moet krijgen.

  De reputatie van DDB doet Albert Ramdin en Suriname/Surinamers de das om. Niet alleen Albert Ramdin staat voor paal, maar iedere Surinamer en het land Suriname staat te kijk.

  Surinamers let op de eigenschappen/kwaliteiten van uw leiders als jullie je land en jezelf geen schade willen bezorgen, maar internationaal ook succes willen hebben. Somo, Brunswijk, NDP aanhang jullie waren hiervoor gewaarschuwd door verstandige mensen.

  Herinnert u zich deze nog of kent u de betekenis van dit spreekwoord:
  – Een ezel stoot zich niet twee keer aan hetzelfde steen.

  Wie nog niet wijs geworden is, wordt dat nooit meer; alleen maar zwakzinnigen hoef ik het niet kwalijk te nemen.

  Triest, maar waar en wat Surinamers hieruit moeten leren, een leider moet een onbesproken gedrag hebben en goede kwaliteiten/eigenschappen, doelen kunnen realiseren en internationaal overal in de wereld welkom zijn. Als je alleen al in één land niet welkom ben, trek dan uw conclussie als je zo’n president kunt hebben.


  Maak melding

 4. nou als ik heer Ramdin was, zou ik dit grondig uitzoeken, en werk van maken.Die macht heeft hij. En een ieder in twijfel trekken. Hij moet het hoger op spelen en de functie zien te bemachtigen.

  Heer Ramdin, moet -zich de kaas niet van het brood laten eten-


  Maak melding

 5. @Amanlukuzwak

  Een nationalist pleegt geen coup,doet niet aan dec 1982 moorden ,geen telefoon coup,geen moiwana slachting en vooral geen Amnestie!
  Welke enige ‘Nationalist’ heeft al deze titels?!

  Ja, je baasje de lijder van Suriname!


  Maak melding

 6. In Suriname heb je een speciaal soort paarse ras ezels die zich meerde keren aan de zelfde steen stoten, ze hebben ook namen, Paraman,RobG, sra ga zo maar door.
  Nu is bouta aan het steur,brokkenpiloot met tientallen adviseurs.
  Crimineel bouterse zit gevangen in zijn eigen droomwereld.


  Maak melding

 7. @Amanlukuzwak

  Dit is een afgesproken zaak geweest tussen bouta en ramotar
  .
  Een telefoontje van Ramotar aan bouta en weg is de kandidaat van Suriname!
  Ramotar zal slechts enkele woorden gesproken hebben via de phone!
  En dat is;’DO YOU REMEMBER OUR DEAL?!”SO DEAL OR NO DEAL??
  En boutaatje maar zeggen;YES IK REMEMBER.DEAL!!


  Maak melding

 8. Bouta heeft zijn reden om Ramdin niet voor te dragen, maar wel iemand van Guyana. Dhr. Ramdin heeft niet meegewerkt met de verzoeningscomissie van de amnestiewet en wordt dus niet ondersteunt.
  Vandaar dat er wraak wordt genomen door de president.


  Maak melding

 9. @Amanlukuzwak, nospang nanga deng mang leki Ray, gmap,pasew(die is gewoon een gatlikker en hft geen eigen mening) etc,
  we zitten goed hier in Su…mek deng tang pina drape…mek kowroe nak deng.
  wij hebben iets om voor te vechten, EEN MOEDERLAND.
  zij hebben dat niet, helaas…t zijn verbitterde mensen, koud en verbitterd. ze hebben wat hun toekomt! kies deng mooi! wij zijn ze liever kwijt dan rijk, nederland ook..ik begrijp ze wel hoor dat ze zo reageren…tjepoti 🙂 🙂


  Maak melding

 10. WIJ surinamers hebben Bouterse achter het stuur gezet.
  wat lullen jullie nog?
  hou je bezig met NL, immers daar wonen jullie toch?
  ga die blauw oogige rutte zn gat likken, dat is t enige wat jullie kunnen.


  Maak melding

 11. @henk..ben je nog in thailand? opzoek naar kindertjes om te gebruiken als vrouw? fucking pedofiel..liever wit in mn neus ja dan die vieze witte kleur van jou..:)


  Maak melding

 12. “Er zit kennelijk meer achter het regeringsbesluit om Albert Ramdin niet te ondersteunen. Dit stelt universiteitsdocent bestuurssociologie August Boldewijn.”

  Dat lijkt me ook vrij duidelijk. De Surinaamse mentaliteit kennende zal het vast te maken hebben met het feit dat Albert Ramdin niet dezelfde etniciteit heeft als de minster van Buitenlandse Zaken (Lackin) en dat hij geen Bouta kontlikkende NDPer is, anders zou de Surinaamse regering hem wel 100% gesteund hebben.


  Maak melding

 13. SRANANG SA WINI: Maar niet met de paupers loosers en rioolratten zoals jij, want daar is meer voor nodig.Zoals managers hoogopgeleiden en geen veroordeelde drugsdealers, massamoordverdachten fraudeurs en steeldieven.


  Maak melding

 14. Boldewijn heeft gelijk maar de regering zal hoegenaamd geen verklaring geven voor haar besluit. Deze regering heeft een broertje dood aan de politieke verantwoordelijkheid. Het wordt dus gissen totdat je een ons weegt.


  Maak melding

 15. Ramdien steunde geen bakapassie amnestiewet in de OAS als hij was opgedragen door laken en basja bobo, punt uit. Omdat hij voorzichzelf en landsbelang op de lange termijn onafhankelijk kan denken moet hij weg.


  Maak melding

 16. Zaterdag 23 februari 2013 om 16:52 uur, door Ray

  @Amanlukuzwak

  Een nationalist pleegt geen coup.

  ————–………………….—————Dan wil ik weten waar jou verstand is.


  Maak melding

 17. Een nationalist gaat altijd voor verzoening…..daarnaast ga nooit iemand met een wapen, welke dan ook uitdagen….want dan krijg jij…… ba zuku, ba vini, ba tjarin….Dan meestal a vracht hebi.


  Maak melding

 18. Forummers:

  Kan dit ook de reden zijn, dat RAMDIN niet door DADA & LACKIN werd voorgedragen?

  ‘Suriname moet Moiwana-vonnis sneller uitvoeren’
  Datum : 16/02/2013 Bron : Versgeperst, Novum Nieuws

  ‘Suriname moet Moiwana-vonnis sneller uitvoeren’
  Suriname moet harder zijn best doen om de schuldigen van het bloedbad van Moiwana voor het gerecht te brengen. Dat stelt de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), het landenblok van de Amerika’s, na een werkbezoek aan het land. Meer dan 26 jaar na de feiten is dat nog steeds niet gebeurd.

  Een inspectiemissie van de OAS bezocht de Zuid-Amerikaanse republiek eind vorige maand om informatie in te winnen over de rechten van vrouwen en tribale volkeren in het land. Zij besteedden daarbij ook aandacht aan een vonnis uit 2005 van het Inter-Amerikaans Hof voor de Rechten van de Mens, een werkarm van de OAS.

  Met dat vonnis veroordeelde het hof de staat Suriname tot het betalen van een schadevergoeding aan de nabestaanden van de slachtoffers van Moiwana, een dorp in het oosten van Suriname. Op 29 november 1986, toen de burgeroorlog volop woedde, vielen manschappen van het leger er binnen. Ze verdachten de dorpelingen van rebellie tegen het militaire gezag. Minstens 39 dorpelingen, voornamelijk vrouwen en kinderen, werden koelbloedig doodgeschoten.

  Het mensenrechtenhof gebood de Surinaamse autoriteiten in 2005 eveneens de schuldigen ‘ten minste binnen één jaar’ voor het gerecht te brengen.

  Dat is nooit gebeurd, ondanks beloftes van de procureur-generaal.

  Ten tijde van de slachting van Moiwana was Desi Bouterse bevelhebber van het leger. Tegenwoordig is hij president. Bouterse is verder ook omstreden vanwege van zijn rol bij de Decembermoorden, de standrechtelijke executie van vijftien tegenstanders van het toenmalige regime in 1982.

  Vorig jaar keurde het parlement van Suriname een omstreden amnestiewet goed die Bouterse buiten vervolging stelt voor zijn rol bij onder meer de Decembermoorden. In de amnestiewet werd wel uitdrukkelijk opgenomen dat die niet geldt voor Moiwana. De OAS veroordeelde de amnestiewet al eerder.


  Maak melding

 19. Sranang sa Wini: “@henk..ben je nog in thailand? opzoek naar kindertjes om te gebruiken als vrouw? fucking pedofiel..liever wit in mn neus ja dan die vieze witte kleur van jou..:)”

  Beste Waterkant: Kan deze vuilspuiterij zomaar?


  Maak melding

 20. @@ Henk Molenaar, a zatraneti meki kba!! soso sosu!!!!

  @@@Sranang sa Wini
  Volgens jou: WIJ surinamers hebben Bouterse achter het stuur gezet.

  Ik moet zeggen, ik in ieder geval niet!!! Je kent het verhaal niet he?/ ben je wel naar school gegaan?? ik ken je leeftijd niet, anders wilde ik zeggen Ronald aan het stuur!! ken je die wel?? Neen? nou zo gaat het: Ronald aan het stuur! Ronald zei dat hij kan sturen net zo goed als een Chauffeur, Crack en crack!! Plons!! waar zijn wij?? in de Trens jij muilezel!!! Hockey, hockey!!

  Of ben je zo slim Bouta achter het stuur te zetten zonder rijbewijs??? Vandaar dat het niet goed gaat met SU!! denk eens door mister Sranang sa Wini.


  Maak melding

 21. deZe hel kliek is één groote criminele bende bij elkaar..

  zeer rasistiesch..afgunst jaloezie is hét voorwoordt..

  ik ben benieuwd wat de reactie is van minis-klaba en de zijne..met name mevrouw de voorzitter jenny simon..


  Maak melding

 22. HENK MOLENAAR:SRANANG SA WINI kan het niet helpen.
  Het is NDP TRASH, ongeschoold en zwakzinnig.
  En daar komt nog bij dat door de wateroverlast in Surimaribo, deze rioolratten en kakkerlakken uit hun holen komen om droger gelegen plekken op te zoeken en daar hoort SRANANG SA WINI ook bij.Maar Srang zal pas de overwinning vieren als dit schuim van de natie het veld heeft geruimt.


  Maak melding

 23. Elke keer wanneer ik zulk gedrag zie van lacking (welke niet uniek is van lacking alleen maar typisch surinaams) val ik op mijn knieen en prijs ik de Heer dat hij mij in staat heeft gesteld elders in de wereld te wonen en mijn leven op te bouwen.


  Maak melding

 24. Fer. E., je hebt je verhaal niet afgemaakt: de OAS heeft de staat Suriname veroordeeld voor al de genoemde feiten/misdaden, je vergeet aan te stippen dat Ramdin werkt voor de OAS, daardoor zien Bouterse en Lackien, met hun primitieve geest, Ramdin als hun persoonlijke vijand, hij heeft volgens hen er niet voor gezorgd dat Suriname en Bouterse niet veroordeeld werden door de OAS, ze hebben niet door dat Ramdin als vertegenwoordiger van de OAS niet anders kan dan de voorvallen/misdaden in Suriname objectief te beoordelen. Op precies dezelfde manier kon Bouterse niet inzien dat de advocaten die op 8 december vermoord werden, slechts hun werk deden door de verdachten, van het willen plegen van een tegencoup, te verdedigen, in zijn ogen waren ze ook vijanden, die op de vlucht doodgeschoten mochten worden. De advocaat Kanhaai, die Bouterse nu verdedigt, wordt door Bouterse beschouwd als een persoonlijke goede vriend, de waarschijnlijk incompetente, onervaren dochter van Kanhaai wordt daarom geregeld om ergens (ik dacht in India) ambassadeur te zijn, als deze zelfde Kanhaai toevallig de nabestaanden verdedigde dan had Bouterse zijn dochter nooit voorgedragen laat staan benoemd tot ambassadeur. Dit overkomt de zeer competente Ramdin op dit moment, hij is de ogen van Lackin en Bouterse onbetrouwbaar omdat hij er niet voor gezorgd heeft dat Bouterse niet veroordeeld werd door de OAS.


  Maak melding

 25. Owww,…Ba Anansi en Fer.E hebben het goed gezien.Dat is het, dat is de waarheid.
  En die Lackin ,..wat een vieze, vuile leugenaar!!
  Ze sturen de bevolking steeds de andere kant op met hun smerige leugens!!


  Maak melding

 26. Het onderhouden van internationale betrekking is absoluut niet de sterkste kant van deze regering. Men kijkt niet naar de kwaliteiten van de kandidaat maar of ze voldoende politiek gelieeerd zijn. Ramdin is geen paarse garnaal net als Gillaard. Dus moeten ze maar het veld ruimen!


  Maak melding

 27. No spang Henk,

  Dat is nu eenmaal de reactie van Su’s die niet nuchter kunnen denken en niet tegen kritiek kunnen. Daarom gaan wij ook niet vooruit, omdat er niet valt te debatteren met zulk volk die niet verder dan hun neus willen denken. Excuus bij deze namens Su.


  Maak melding

 28. Boskopoemang: Het NDP Trash is niet representatief voor Suriname.

  Ze maken wel het meeste lawaai omdat ze ongeletterd, dom, onbeschoft racistisch zijn en geen moraal hebben. Voor een broodje Pom verkopen ze hun eigen moeder.

  Ze nemen genoegen met de kruimels die Bouterse ze toewerpt.


  Maak melding

 29. Sranang sa wini ruikt naar die npd’r die probeerde de surinaamse journalisten de les voor te lezen. De zelfde vieze idioot die een Nederlands stel valselijk had beschuldigt van pedofilie. Ik ken die geur van een awarie met zijn vieze stink klier.


  Maak melding

 30. Het is schandalig wat er daar in dat land gebeurt!

  Hoe kun je 25febr uitroepen tot de dag van……, nee ik schrijf het liever niet op.

  Het is een dag van bezinning!
  Al die mensen die nog niet zijn uitbetaald, sorry hoor maar als jullie morgen de straat op gaan, dan heb ik geen medelijden met jullie.
  You’ve got what you deserve.

  Slim om dit een paar dagen van tevoren bekend te maken.
  Niet betaalde buschauffeurs ik zou de mensen gratuz naar de herdenkingssteen van de slachtoffers vervoeren.
  Er is geen geld om ambtenaren uit te betalen, maar er is wel geld om dat verschrikkelijke revo-monument op te kalefateren en het bloederige feest te vieren.

  Surinamers jullie zoeken het zelf dat deze regering jullie in het ooitje neemt.
  Geen ruggengraat, alles gemoedelijk ondergaan.
  Tamara oeng sa go feeste baka, en overmorgen heb je niets te makken!


  Maak melding

 31. Esmerald:

  Ik word ook moet van al die mensen in Suriname die met een T-shirt “I love Su” rondlopen…..

  Iedereen doet een plas en alles blijft zoals het was.

  Ik heb nog nooit een zo apathisch volk gezien als dat van Suriname.

  Ondanks alle corruptie, wetteloosheid, vriendjespolitiek, het leegroven van de staatskas doet niemand ook maar iets.


  Maak melding

 32. De zoveelste blamage van deze paarse bende om dit land verder de afgrond in te helpen, en dan praten ze over visie, de OAS past namelijk niet in het straatje van deze paarse ezels,doordat De OAS Suriname veroordeeld heeft betreffende die omstreden amnestiewet, en dat heeft Ramdien zijn kop gekost.


  Maak melding

 33. Er staat een goed stuk hierover in dagblad suri online.

  De Guyanezen staan versteld van deze beslissing.
  Het is een deal tussen de beide staatshoofden.

  Zo zie je maar weer, eenmaal een dictator altijd een dictator!


  Maak melding

 34. =Nou ik heb naar een interview van Ramdien geluisterd en kan zeggen dat de hoogste leiders van Suriname de pot op kunnen die hem niet hebben gesteund.

  =Ramdien zijn CV is 10x beter dan die van Bouterse en Lackin.
  -Ramdien is vanaf 1996 naar Suriname verhuisd om het land te helpen opbouwen en op kaart te brengen.

  =Dankzij Nederland kan Suriname op hoger niveau in het buitenland werken als het gaat om het werk van Ramdien.

  =Ramdien heeft persoonlijk steun van andere Caricom landen gekregen, terwijl van Suriname hij gewoon aan een kant wordt gezet.

  Lackin, Bouterse shame on you/////////


  Maak melding

 35. Beste Ira:

  Het ontbreekt Ramdien aan de belangrijkste papieren die nodig zijn voor een hoge benoeming onder Bouterse: een strafblad van 12 pagina’s


  Maak melding

 36. =Even nog dit voor de aanhang van NDP:::

  =Bouterse heeft op het podium geschreeuw dat hij een nationalist is en hij van land en volk houd.

  =Guyana bezet het gebied van Tigri die aan Suriname toebehoort.
  =Vandaag steunt lackin Guyana en NIET Suriname voor die hoge post in de Caricom, terwijl zij ons gebied bezet houden.

  =Het is deze Ramdien die de goede Surinaamse kaart heeft aangebracht, terwijl Guyana een had laten zien met Tigri erop tijdens de Caricom vergadering.


  Maak melding

 37. Ik vermoed dat de NDP de verkiezingsbuit al binnen heeft en dat is de reden van hun arrogantie. Ze nemen omstreden besluiten en hoeven geen verantwoording af te leggen. Niemand kan ze wat maken.


  Maak melding

 38. Henk Molenaar
  Beste Ira:

  Het ontbreekt Ramdien aan de belangrijkste papieren die nodig zijn voor een hoge benoeming onder Bouterse: een strafblad van 12 pagina’s

  BEKverlegen ben je, meer niet!


  Maak melding

 39. Tienduizenden Bulgaren zijn zondag de straat opgegaan om te protesteren. De betogers zijn boos over de hoge energierekeningen, de armoede en de corruptie in het land en eisen radicale politieke hervormingen.

  http://www.nu.nl/buitenland/3315938/tienduizenden-bulgaren-opnieuw-straat.html

  En wat doen de Surinamers ? Ze knuffelen een criminele president de hemel en ze noemen zichzelf nationalisten. Schaamteloze volk ! Geloof me als ze de president van Bulgarije in handen krijgen, maken ze gehakt van hem.


  Maak melding

 40. Hee Paraman, en daarom steunt Suriname nu een kandidaat uit Guyana. Klinkt logisch he ? NOT ! Suriname kan de komende 10 jaar hoge int. functies op haar buik schrijven. Suriname rent weer achter de feiten aan.

  “Een dezer dagen gaan wiuj Guayna aanvallen, kom je mee lafbek”

  Zo kennen wij jullie paarse ongeschoolde beesten weer. Jullie spreken alleen de taal geweld en wapens. Niet wetende dat de macht van een pen velen malen groter is.


  Maak melding

 41. @Paranam, daarom schrijf ik altijd hoe dom de aanhang is. Kom maar met de waarheid dan.

  ==Bouterse gaat zijn vriend in Guyana ophalen om verder te reizen nar Afrika en dergelijke landen.

  =In de SLM vliegtuig wordt de Surinaamse kaart met Tigri aangegeven en de Guyanese president heeft aan boord van de SLM geëist dat deze kaart gelijk verwijderd moet worden anders mag de SLM NIET meer reizen op die route van Guyana.
  Daarbij komt kijken dat de SLM ook niet meer via Guyana naar New York kan reizen.

  =NIET NEDERLAND, maar GUYANA zet Suriname nu gewoon onder druk.

  =Wijdenbosch was/is een nationalist en wilde toen de Guyanezen verwijderen met hun platform, maar vandaag moeten zij onder doen voor de Guyanezen.

  =Aanhang kom maar met een ander bericht als je zegt dat het niet waar is.


  Maak melding

 42. PARAMAN: Die zit!!! De waarheid hakt stevig bij je in!!!Kom met tegenargumenten als je die hebt! NOT!
  Met BEKverlegen als tegenargument val je alleen maar door de mand!Looooooooser!!!!!


  Maak melding

 43. In tijd zullen wij wel merken welke agenda sommige lulkoeken eropna houden. Zolang het nog te volgen is, is er nog geen vuiltje aan de lucht. Stelletje radeloze dieRASporanen.


  Maak melding

 44. Who cares
  PARAMAN: Die zit!!! De waarheid hakt stevig bij je in!!!Kom met tegenargumenten als je die hebt! NOT!
  Met BEKverlegen als tegenargument val je alleen maar door de mand!Looooooooser!!!!!

  Wie of wat zit er idioot?
  Mij zal het werkelijk een spijker aan m’n reet roesten wie er nou wel komt of niet gaat.


  Maak melding

 45. =Vers van de pers ::::Jamaica Observer:
  Gebrek aan diplomatie in kwestie-Ramdin

  24 Feb, 18:00

  =De Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken heeft in de pers aangegeven dat zijn regering Albert Ramdin, een vooraanstaande Surinamer, niet zal kandideren voor de functie van secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS).

  =De bewindsman heeft ook gezegd dat Suriname de Guyanese kandidaat voor assistent-secretaris-generaal, de post die Ramdin nu bekleedt, zal ondersteunen.
  =Het is een zeer vreemd moment om dit publiekelijk te verklaren, schrijft de Jamaica Observer vandaag in haar redactioneel. Op dit moment is er geen vacature noch is er formeel iets bekendgemaakt over beide posten. In feite komen geen van beide posten vrij tot juni 2015, dat is meer dan twee jaar van nu af aan.

  =Voorbarig
  Het is algemeen bekend dat de huidige secretaris-generaal door de vier machtigste lidstaten onder druk wordt gezet om zijn functie neer te leggen, omdat ze ontevreden zijn met zijn leiderschap. De secretaris-generaal heeft laten weten niet van plan te zijn ontslag te nemen voordat zijn ambtstermijn is voltooid.
  Het is ook publiekelijk bekend dat Ramdin geïnteresseerd zou zijn om zich kandidaat te stellen voor de functie van secretaris-generaal, maar hij heeft zelf niet aangegeven of hij kandidaat wil zijn, dus lijkt een uitspraak op dit moment voorbarig.

  =Een ander mysterie is dat er nog geen formele geen kandidaat van Guyana is bekendgemaakt, voor een functie die in ieder geval niet beschikbaar is. Er wordt gespeculeerd dat de huidige, en een voormalige permanente vertegenwoordiger van Guyana bij de OAS, beiden zijn geïnteresseerd in de post van Ramdin en het is onduidelijk of de minister van Buitenlandse Zaken van Suriname zich inzet voor één van deze mannen.
  =Het is een raadsel dat de minister, door zijn eigen bekentenis, zijn standpunt heeft duidelijk gemaakt bij de recente vergadering van Caricom-regeringsleiders in Haïti over een onderwerp dat niet op de agenda stond en dus niet is meegenomen in de officiële discussies van die afgevaardigden.

  =Verontwaardiging
  Er is nu zware verontwaardiging in Suriname over de vraag waarom de regering niet één van zijn eigen onderdanen steunt, gaat de Jamaica Observer verder in haar redactioneel.

  Ramdin, een carrière diplomaat, is volledig gekwalificeerd. Hij heeft gediend als als vaste vertegenwoordiger van Suriname bij de OAS en assistent-secretaris-generaal van de Caricom. De afgelopen jaren is hij OAS assistent-secretaris-generaal.

  =Naast zijn relevante ervaring en kennis van de OAS, komt Ramdin uit een land dat zowel een Caricom- en Zuid-Amerikaanse land. Hij spreekt ook alle vier talen vloeiend zoals vereist door de OAS. Verondersteld wordt dat hij de ondersteuning heeft binnen de Caricom en Latijns-Amerika.

  =Ongekende weigering en ondermijning
  Naast de bijna ongekende weigering om een eigen onderdaan te ondersteunen, blijft de eeuwige vraag wanneer het Caribisch gebied ooit de functie zal bekleden van OAS secretaris-generaal. In de praktijk wordt de functie van adjunct-secretaris-generaal van de OAS gereserveerd voor het Caribisch gebied.

  Dit was een lapmiddel voor het zwart, Engels sprekende Caribisch gebied, dat is uitgegroeid tot een post voor Caricom. Het belang van Ramdin als kandidaat voor secretaris-generaal is niet alleen voor Suriname, maar omdat het de Caricom de beste kans biedt om één van zijn burgers gekozen te krijgen voor de top OAS-functie, en dat voor het eerst in de geschiedenis van de organisatie.

  =De kwestie van de mogelijke kandidatuur van Caricom voor zowel secretaris-generaal of adjunct-secretaris-generaal van de OAS is slecht behandeld. Inderdaad, is er een gebrek aan diplomatie, waardoor de Caricom in verlegenheid wordt gebracht en ondermijnt eventueel de kansen van de regio om een van deze posten in te vullen, aldus de Jamaica Observer in haar redactioneel.


  Maak melding

 46. Conclusie: Onze Paraman uit Para Oost en Ornamibo heeft geen tgenargumenten. Hij is BEKverlegen!!! Of laat ik het netjes zeggen, hij zit met een mond vol tanden.


  Maak melding

 47. IRA/Blaka bakra Thanks: Mijn vermoedens zijn door dit stuk bevestigd. Lackin/DDb zijn dus de zgn waarachtige Suris, nationalisten met als opdruk I love Su, maar niet heus. Rancuneuze rioolhonden zijn het zonder ruggegraat en geen pixeltje moreel besef.


  Maak melding

 48. @ Who Cares, Molenaar en anderen
  Waarom verliezen jullie zoveel tijd aan Paranam? De man is geen MC/NDP’er maar een Boutaist. Ik kom niet uit het MC/NDP-Kamp, maar ik heb mij altijd loyaal opgesteld wanner deze regering progres maakt. Maar nu, sorry, met de uitspraak van Lackin en de schande die ons land lijdt over de gehele wereld heeft deze regering mijn respect en support volledig verloren. Het is onvoorstelbaar dat Guyanese authoriteiten meereizen met onze national carrier terwijl een deel van ons grondgebied bezet houden. Jullie hebben gelijk op dit forum. Ze hebben Nederland weggejaagd, nu bepalen China en Guyana wat we kunnen en niet kunnen. Nationale blunder en schande!


  Maak melding

 49. Het is gewoon een kwestie van onderhandelen. Didibri Bouta zegt tegen Guyana: “wij geven geen steun aan onze kandidaat als wij er iets voor terug krijgen”. Wat Suriname terugkrijgt heeft vooral te maken met het eigenbelang van DiDibri Bouta, iets dat de paarse sekte verwardt met het Surinaams belang, maar dit even terzijde. Dus binnenkort zien we ergens een Guyanese kandidaat voor een toppositie en Suriname ondersteunt hem of haar.


  Maak melding

 50. Wat de wenkbrauwen ook doet fronsen is dat geen van de twee hoge posten binnen de OAS vacant zijn. Het ambtstermijn van Ramdin en de assistent-secretaris-generaal loopt tot juni 2015. Ook de uitspraak dat Ramdin niet genoeg draagvlak zou hebben, is voor de regio een mysterie. Ramdin is immers al twee termijnen gekozen als assistent-secretaris-generaal.


  Maak melding

 51. Ramdin moest hebben geweten dat als hij van de politiek afhankelijk is voor zijn carriere , hij zich had moeten houden aan de spelregels van de politiek. Geen enkel land draagt een kandidaat voor een hoge wereld functie als de leiders van dat land niet de garantie hebben dat deze persoon loyaal is aan de regering. Het is nu eenmaal zo dat voor bepaalde functies er consequenties zij als het beleid van de regering openlijk bekritiseerd wordt. Dit is ook het geval geweest op Trinidad, waar de regering een topdiplomaat moest teruggeroepen omdat zij op een internationaal forum Trinidadiaanse regeringsleiders had bekritiseerd. Soortgelijke praktijken worden niet getolereerd in bepaalde functies.


  Maak melding

 52. @ Sally
  Bunch of balony. De Republikeinen in Amerika bekritiseren de Democraten constant en hun policies staan, vooral nu met Obama als President, lijnrecht tegenover elkaar. Toch heeft Obama het klaargespeeld om Bill Gates te laten als Minister van Defensie tijdens zijn eerste aantreden. Nu heeft Obama wederom een groep Republikeinen voorgedragen voor hoge posities in zijn kabinet. Bouterse “Should name the victim,” which is dat hij boos is dat Ramdin het vorig jaar geprotesteerd heeft tegen het bezoek van president Sopiang. That’s is all. Toch heb ik iets in petto voor Baas. Het laatste woord in de kwestie Ramdien is nog niet gezegd.


  Maak melding

 53. @Eduard Lupson
  De Rep. in de VS hebben als partij kritiek op het beleid van Obama, maar hebben de personen die je noemt persoonlijk en openlijk het beleid van Obama bekritiseert?Heb jij je niet afgevraagd waarom Obama niemand van de “Tea Party” een functie heeft toebedeeld.Zodra een republikein lid wordt van het team van Obama, spreekt hij de taal van Obama.


  Maak melding

 54. Een deel van een tekst:::::

  -Ruim een maand geleden maakt minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin, bekend dat regering-Bouterse Ramdin niet zou kandideren, maar in plaats daarvan haar steun zou geven aan Guyana’s genomineerde voor de tweede hoogste functie. Dit is aan Ramdin meegedeeld, waarna Suriname officieel in Haïti de vorige week het besluit tijdens een Caricom-staatshoofden bijeenkomst heeft meegedeeld.

  -Deal Lackin en Rodrigues-Birkett
  In het westerbuurland wordt druk gespeculeerd dat Lackin en zijn Guyanese collega, Carolyn Rodrigues-Birkett een deal hebben gesloten, Ramdin opofferen en de kans voor Suriname/Caricom om voor de eerste keer in de geschiedenis de OAS te leiden, meldt Demerara Waves.


  Maak melding

 55. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken beweert weliswaar dat er niet voldoende steun is onder Caribische landen. Dat is niet waar Winston!
  Jij bent ‘his masters voice’, de president had nog een appeltje te schillen met Ramdin. Dit is geen democratie in het belang van het volk van SU, maar rancune gedrag van een demo-cratuur.


  Maak melding

 56. Alleen in Suriname ( lees Bouterse) wordt één van de meest ervaren diplomaten diplomaten (Ramdin) opgeofferd door rancune.

  Bouterse dient alleen zijn eigen belang en niet dat van het Surinaamse volk.

  “But, what’s new”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.