‘Regering gooit belangen Suriname te grabbel’

42

PARAMARIBO, 22 feb – De klaarblijkelijke weigering van de regering om te dingen naar de hoogste positie in de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS, is een ware misslag. Dit stelt het oppositionele Nieuw Front in een verklaring. “Door niet te streven naar deze positie heeft de regering de belangen van Suriname in nationaal en regionaal opzicht te grabbel gegooid.” Maar ook de eigen principes worden met groot gemak vertrapt.

“De regering heeft vaker gesteld dat zij binnen haar beleid Surinamers zal positioneren in hoge internationale en regionale posities. Nu de gelegenheid zich voordoet voor een Surinamer om voor de hoogste positie binnen de OAS te gaan, wijkt zij af van haar beleidsstandpunt”, stelt het Nieuw Front. Op de koopt toe blijkt dat de regering een besluit te nemen zonder nog een lobbyproces op gang te hebben gebracht in de regio.

Op voorhand concluderen dat Ramdin onvoldoende steun zou hebben, is “onvoorstelbaar en een teken van zwakte, maar ook een slechte en zwakke buitenlandse strategie.” Er is geen gebruik gemaakt van Suriname’s recente voorzitterschap van de Caricom. Binnenkort wordt de leiding overgenomen bij Unasur, de Unie van Zuid-Amerikaanse staten. “Kortom, binnen de Caricom en Unasur zou Suriname met een goede lobbycampagne, de verkiezing van een kandidaat nagenoeg veilig kunnen stellen.”

Door te gaan voor deze hoge positie binnen de OAS zou Suriname een belangrijke brugfunctie kunnen vervullen tussen Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Volgens het Nieuw Front is weer eens gebleken dat de regering geen serieus buitenlands beleid voert. Landgenoten wordt de kans ontnomen zich te profileren. Afkeuring wordt uitgesproken over “deze schandelijke handelwijze van de regering.” Die wordt opgeroepen om “niet te sollen met belangen van Suriname en Surinamers.”

42 REACTIES

 1. Dit is toch niet stom toevallig een variant van het dirasspora denken? Als de man afkomstig zou zijn uit Botopasi was er klaarblijkelijk geen vuiltje aan de lucht.

  Transvaal vliegt naar Milaan om het tegen Cagliari op te nemen. Wat voor colder is dat?


  Maak melding

 2. Ach, moet je oppositie horen.Het zijn komt dezelfde oppositiepartijen binnen die Suriname heben laten verliezen in het conflict met Guyana. Binnen de Caricom landen heeft men besloten om een bepaalde strategie te handhaven omdat andere partijen binnen de OAS ook een eigens strategie uitstippelen.De Caricom landen moeten als een eenheid naar voren komen en men heeft al een geschikte kandidaat voor ogen. Suriname mag geen roet in het eten gooien.Men noemt dit eenheid van beleid.


  Maak melding

 3. font

  jullie hebben niks te zeggen.

  ik weet dat jullie gaan blijven proberen om deze huidige regering de kop in te drukken zodat jullie het volk als een slaafje kunnen aanbieden bij jullie baasje(rutte)jullie hadden toch tien schone vinger,’maar tijdens jullie regeer periode hebben jullie waargemaakt dat het tien besmette vingers zijn die het su bevolking tot ergere slavernij moest leiden,’nu doen jullie spygologische aanvallen naar de huidige regering die het volk zogenaamd moet wakker schudden om tegen de huidige regering in opstand moet komen.
  het volk is al wakker en weet heel goed wat voor honden streken jullie hebben,en zij trappen daar niet meer in.
  het zou beter zijn als jullie oprotten met jullie viesti hagu maniri.


  Maak melding

 4. Sinds 25 feb 1980 is het dezelfde misdadiger bouterse die Suriname op alle fronten blijft beledigen en heden is het nog steeds hetzelfde geval!
  De kans voor Suriname om met de grote reuzen in de wereld gelijk te staan is weg/voorbij!
  Dit alles heeft te maken met zijn illegale amnestie -kwestie en natuurlijk moet bouta zijn belang voorkeur hebben,niks en niemand wordt gevraagd om zijn meningen ,geen stemmmingen worden overweegt ,geen debat,De dna is voor spek en bonen letterlijk.

  als bouta zegt neen dan is het neen.


  Maak melding

 5. Paraman,
  Jij bent een Scatophaga stercoraria.
  NDP heet dat ding van jullie, Nationaal heeft geen kleur, democratie ook niet.
  Die racistische onzin wat je hier hier dagelijk zit te loeien.
  Als een echte vent bent dan zeg je open en eerlijk wat je bedoeld laffe hond dat je bent.
  Bouterse en zijn sekte leden zijn anti Surinamers en A-nationalisten,als gaat over phalat,parmessar of Sitaldin dan piep je anders yu lagi dagu.


  Maak melding

 6. Kijk eens die ndp honden tekeer gaan. Zoals verwacht is het allemaal de schuld van de vorige regering en natuurlijk wordt de slavernij troefkaart weer gespeeld. Zoooooo voorspelbaar allemaal. Natuurlijk heeft de oppositie een punt. Het was DE PODIUM om Suriname internationaal een gezicht te geven.


  Maak melding

 7. @de ndp volgelingen

  Whahahaaaaa…
  maaar je baasje vraagt wel om steun voor palestina tijdens de Vn conferentie zodat die lid kan worden in de VN organisatie!Voor de terroristen en zijn Hamas broeders heeft hij wel alle tijd en respekt .SOORT ZOEKT SOORT!
  Was hij niet naar Peru of Chilie om te pleiten dat ook zij opgenomen zullen worden in de Caricom organisatie?!
  En Surina,me die schoffeerst hij OPENLIJK.
  WE vragen ons af of het ooit goed zal komen met ons land met de SCHOFT bouta als lijder,en lijden doet hij ons ook!!


  Maak melding

 8. Het is overduidelijk dat die ‘super pres’ onlangs voor jan met de korte achternaam het voorzitterschap van de Caricom heeft bekleed.
  Hij was voor de zoveelste keer, van geen betekenis, voor het Surinaams volk!

  Deze man heeft geen kaas gegeten van diplomatieke betrekkingen.
  Hij vernietigd eigenhandig zijn eigen paarse troepen.
  Alles waarmee bouterse in aanraking komt raakt besmet en is binnen de kortste keren aan bederf onderhevig(verrot).

  Er klopt iets niet!
  Ik vermoed dat er ‘onder de tafel’ afspreken zijn gemaakt met Guyana voor andere troebele zaakjes.

  Geduld is een schone zaak, straks zien we dit berichtje wel weer terug bij:”gerelateerde berichten” met daarboven de waarheid.

  Niets blijft geheim, zeker niet in suri.


  Maak melding

 9. =Voorstanders van Bouterse, het gaat niet om de oppositie, maar hoe de samenleving er ook naar kijk.

  =Jullie moeten zaken in zijn geheel bekijken en niet steeds andere de schuld geven. Zodra men iets negatief aan geeft of kritisch is willen jullie bijna een ieder vermoorden. Hou nou eens op en ga nu na of je je eigen mensen niet de hoogste post gunt in het buitenland.

  =Zijn jullie nou echte Surinamers????? Het verwondert mij ook niet dat Suriname zoals hoe jullie denken ook niet voorruit komt.

  =Waar blijft Lackin???


  Maak melding

 10. het is duidelijk dat jij volgens een europees getinte idee jou uitspraken doet.
  su als onafhankelijk land heeft eigenlijk aan landen bijten su geen verantwoording af te leggen,’als wij volgen jou stand punt uit zouden gaan en ons aan het euro systeem zouden aanpassen,zouden wij in de korste tijd weer volgens hun voorwaarden moeten handelen en dat is in het verleden geen goede zaken voor su geweest en heeft geen goede economische toestand in su gebracht.
  om te weten hoe de samenleving daarover denkt zou jij een onderzoek moeten instellen en niet proberen voor de samenleving te praten of denken,omdat jij er geen deel van uit maakt.
  is het niet juist degenen die tegen de principes van bouterse zijn die het niet kunnen hebben als er iemand opbouwende uitspraken uit,en dat er onmiddelijk persoonlijk aanvallen naar die persoon gericht worden,”volgens mij zijn het juist jullie die een ander de dood toewensen omdat zij niet met jullie willen mee denken in jullie vernederende manier van denken.
  en dan heb jij het over echte surinamers?ben jij dat wel dan’ik denk het niet.


  Maak melding

 11. ray

  dat jij een junky ben is duidelijk,jij praat als een junky die zijn eigen belangen niet kan behartigen maar over een ander praat die jou stappen voor is.
  jij bent niet zielig maar doorgedraaid.
  gaat naar de huis arts om jou drugs te kruigen.
  en jij gaat jou hele leven in NL blijven omdat jij niet in su welkom gaat zijn.,daag ree joe lee beest.


  Maak melding

 12. De kop van dit onderwerp doet denken dat de regering nu de belangen van Suriname te grabbel gooit.
  Helaas is dit al sinds de laatste de verkiezing aan de gang.
  De boeven Somohardjo en Brunswijk hebben toen in ruil voor persoonlijke belangen een president gekozen die het aanzien van het land neerhaalt en dus de belangen van Suriname te grabbel gooit.


  Maak melding

 13. NPS ga op zelf onderzoek uit van hoe jullie de partij tot een partij voor alle Surinamers kunt maken.Neem de VHP hierin mee zodat jullie schoon schip kunnen maken met het verleden en als eerlijke partij naar buiten kunnen treden.Hoe dit moet weet ik niet daar hebben jullie deskundigen er voor.Er moet nieuw wind gaan waaien dus de ouderen moeten plaats gaan maken voor de jongeren.Betrek de Surined erbij het is in het belang van het volk en land.Stop met witte adviseurs niet dat ze niet goed zijn.Venetiaan biecht alles op het zal het land goed uitkomen.
  Zoals het nu gaat is het schandelijk voor de natie in de wereld.


  Maak melding

 14. Als President dient men zich in delicate gevallen zich autoritair op te stellen. Niet Albert Ramdin heeft het volk gekozen tot President van Suriname maar de heer Desiré Delano Bouterse.

  Als men bijvoorbeeld er achter komt dat een dergelijk persoon de belangen van een land, zoals in dit geval Suriname, schaadt, dan heeft degene op zo’n belangrijke plek totaal niets te zoeken. Geef me dan maar liever een of andere schlemiel bijvoorbeeld uit de verre achterbuurten van Bangladesh, als degene persé op Ramdin moet lijken, volgens sommigen (lees:VHP).

  Laat staan als hij één of andere collaborateur blijkt te zijn, dan moet het helemaal exit zijn.

  Bouterse dient in geval met een dergelijke gast afkomstig uit de subversieve VHP gelieerde kring, meteen korte metten te maken.

  Regeren is vooruit zien, vooruit denken en dat doet Bouterse meer dan uitstekend.

  Op een zware post als de OAS, moet het in eerste instantie niet zijn dat men moet lobbyen voor Ramdin, maar Ramdin dient te lobbyen voor Suriname.

  Parmessar op zo’n post voorstellen, lijkt eerder een optie. Schone schijn en het window-dressing gedoe, hebben wij met z’n allen niets aan.

  Een echte diplomaat en kerel (ECHTE MANG) hoort een dergelijke post te bekleden. Maar, nooit en te nimmer een wellis nietes geval of landverrader.

  Als Ramdin al die tijd een wanvertoning is geweest, dient Bouterse dergelijke info als President voor zichzelf te houden om eventuele verdere schade te beperken.

  Onze handjevol doorzichtig clubje HOOLIGANS moeten wij met een korreltje zout nemen. Ik vind ze amusante belhamels. Zeg nooit tegen een HOOLIGAN dat ie dom, achterlijk of gestoord is. Want dan zijn ze des te meer geneigd, naast hun schoenen te gaan lopen.

  Vergeet u een ding niet, dat deze schandknaapjes ons dagelijks met z’n allen entertainen. Wat komedie betreft dienen wij deze belhamels wel een pluim te geven. Wie weet zien we deze gasten ooit op de planken. Dan heeft hun oefenstage op de site zeker z’n nut gehad.

  By the way: uitgerekend is het de VHP – Verlegen en Hypocriete Partij die zegt: ‘Regering gooit belangen Suriname te grabbel’ of moest het niet zijn: ‘Regering gooit belangen Ramdin oftewel VHP te grabbel’?

  Een ding moeten wij rekening mee houden: verwacht naast herrie en komedie niet iets anders van HOOLIGANS.

  We benne benieuwd.


  Maak melding

 15. jabaya, wat verwacht je van mensen die geen principes hebben…
  men kiest een moordenaar, crimineel, veroordeelde drugshandelaar als press. Vervolgens kiest de press zijn eigen mensen om hem heen die zijn vulile werk opknappen.
  Wat verwacht je dan van deze mensen om de crimineel/press heen ???


  Maak melding

 16. @GMAP
  Mi matie, waarom maak je jou zo druk over mensen als Paranam? Hij valt in dezelfde categorie als Bram Behr,meaning altijd in de oppositie. Vraag die man waar Botopasi ligt. Mensen die geen kritiek kunnen of durven te leveren op hun eigen regering zijn niets minder dan payong waaiers. Zijn analogie over Transvaal laten uitkomen tegen AC Milaan is gewoon weg stom. Robinhood en Transvaal hebben in het verleden behoorlijk tegenstand geboden tegen Profploegen als Ajax, Sparta, en Feyenoord. De beslissing om Ramdien niet voor te dragen voor deze hoge positie is politiek onrein en dom.


  Maak melding

 17. Bouta heeft een opvallend patroon gecreëerd.

  Elk diplomatiek bijeenkomst dat boven zijn pet gaat ontwijkt hij. Hij zoekt leiders van landen waarmee hij op zijn lage niveau kan communiceren. Strooit zand in de ogen van zijn kiezers en fans door te laten zien alsof hij werelds werk verricht.Reizigers van de SLM die dan moeten leiden omdat hij de first plane kaapt daarvoor.


  Maak melding

 18. Vrijdag 22 februari 2013 om 11:16 uur, door paraman
  Dit is toch niet stom toevallig een variant van het –
  Transvaal vliegt naar Milaan om het tegen Cagliari op te nemen. Wat voor colder is dat?

  En Paraman gaat mee als toeschouwer!!!!

  1, 2, uhhh 3, hmmm 4, WAT? Cagliari 11, TRANSVAAL 0
  Paraman wilde vluchten naar Para maar had geen geld! Moest wachten op zijn Soc.dienst uitkering!!


  Maak melding

 19. Het Front vertelt oud nieuws; op de dag dat Bouterse president werd, werden de belangen van Suriname te grabbel gegooid. Op de dag dat zijn zoon hoofd werd van de CTU werd daar een schepje bovenop gedaan en zo kunnen we doorgaan met de benoemingen van Steve, Limbo, Bosje, Brampie en een hele reeks andere ongure heerschappen op belangrijke posten. Als klap op de vuurpijl worden we nu geconfronteerd met het niet voordragen van Ramdin ten gunste van uitgerekend Guyana, die ons Tigri gebied bezet houdt. Het is nog nooit eerder voorgekomen dat een Surinaamse regering de belangen van Suriname zo systematisch te grabbel heeft gegooid als deze regering. Het zal me niet verbazen als straks blijkt dat de gouddeals ons een heleboel ‘goud’ dat op water kan drijven zal opleveren.


  Maak melding

 20. Henk Molenaar is een blanke Nederlander. Beetje rossig type, vadsig en kalend van middelbare leeftijd die in de provincie in Nederland woont. Hij heeft een gekleurde vrouw niet uit liefde maar uit pure ellende omdat de blanke Nederlandse vrouw hem niet lust. Geef ze eens ongelijk. Dit soort types gaan meestal naar landen als Thailand om een partner te zoeken.


  Maak melding

 21. Ik ben er overtuigd van dat politieke maatjes het voor een ander poltieke maatje opnemen.
  Plus dat heel ding brengt geen SRD op tafel ook geen brood/rijst/ bana of casaba op tafel…dan suma law……dus druk maken om niks.


  Maak melding

 22. Als die lafaard geen argumenten meer hebben worden ze persoonlijk en ze misbruiken anderen hun nickname.
  GMAP 23 feb om 00 32 uur je bent vals, speel hel spel eerlijk mi boi.


  Maak melding

 23. Zaterdag 23 februari 2013 om 11:07 uur, door GMAP
  Als die lafaard geen argumenten meer hebben worden ze persoonlijk en ze misbruiken anderen hun nickname.
  GMAP 23 feb om 00 32 uur je bent vals, speel hel spel eerlijk mi boi.

  ADMIN; WAAR ZIT HET LEK?


  Maak melding

 24. @ira Su komt niet vooruit zeg je? hmm, volgens alle statistieken wel, lees je wel nieuws? of hou je alleen maar bezig met stomme commentaren? blijkbaar wel..:) enne…nederland is iig niet vooruit gekomen door jullie gasten uit de bijlmer en omstreken…:) 🙂 immers, jullie staan daar bekend als luie mensen 🙂 en in surinamers staan jullie bekend als schuldemakers, bluffers, bolletjesslikkers( 70 % van de slikkers zijn euro suris) etc…je weet t dus shut up!


  Maak melding

 25. @henk molenaar…ik zou graag willen dat je de dingen die je over Su en ons volk zegt in mn gezicht durfde te zeggen.
  van n afstand IS T makkelijk lullen.
  meld me aub wanneer je eens in Su bent.
  laat me al je tanden uit je bek slaan, klote wannebe surinamers..fuck YOU


  Maak melding

 26. Sranang sa Wini: “meld me aub wanneer je eens in Su bent.
  laat me al je tanden uit je bek slaan, klote wannebe surinamers..fuck YOU”

  Ach gaan we schelden en dreigen??? Zielepoot


  Maak melding

 27. SRANANG SA WINIE: Gaat het goed met je daar op de Goede verwachting?
  Zit je weer met je neus diep in zilverpapier,met links van je een fles Borgoe? En recht de rioolratten die langs je benen voorbijschieten naar voedselrestanten!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.