zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenGeschiedenisJetty Mathurin verbindt zich aan Afrika Museum

Jetty Mathurin verbindt zich aan Afrika Museum

-

Does Travel - naar Suriname

Cabaretière Jetty Mathurin wordt het boegbeeld van het Afrika Museum in Berg en Dal. De geboren Surinaamse zal jeugdige bezoekers in videoboodschappen uitleg geven over onder meer het slavernijverleden. Ze doet dat in haar rol van Taante meldt Omroep Gelderland.

Taante is het alter-ego van Mathurin. Zij is een “vrijwilligster in de bemoeizorg”, een liefdevolle, goedbedoelende, maar ook bemoeizuchtige oude dame die, met onmiskenbare wortels in Suriname, op eigenzinnige wijze midden in de Nederlandse samenleving staat.

In de eerste helft van 2013 wordt een deel van de semi-permanente opstelling in het museum opnieuw ingericht. Deze herinrichting wordt aangegrepen om het aanbod voor kinderen in het Binnenmuseum uit te breiden en Taante speelt daarin de hoofdrol. Op verschillende plaatsen duikt ze op kinderooghoogte op in videoschermen, spelletjes en op tekstborden en nodigt kinderen uit om te voelen, kijken, luisteren en spelen. Met haar humoristische verhalen en uitleg brengt ze de collectie op een vrolijke manier tot leven en laat ze jonge bezoekers actief kennis maken met de collectie en de thema’s van het museum.

opening
Fernandes Express
BODO Party

3 REACTIES
  1. My forefathers came here from the days of slaves and to every time I speak for my justice,yes someone to name me disagreeable still.
    I pray the day will come when we all have peace and unity,no more chasing one another without humanity.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES