Topdiplomaat Ramdin: tijd voor Caribische overname OAS

62

PARAMARIBO, 21 feb – De tijd is rijp voor het Caribisch gebied om het roer over te nemen bij de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS. Dit zegt Suriname’s topdiplomaat en de tweede man bij de de OAS, Albert Ramdin. Weliswaar heeft het er niet veel van dat Suriname zijn kandidatuur schraagt. Of dit van inzicht getuigt? “Het is voor het eerst in veertig jaar dat het Caribisch gebied een realistische kans maakt”, aldus Ramdin.

De traditie binnen de OAS om de leiding te laten aan iemand van het vaste land, kan doorbroken worden. “Omdat de gelegenheid er is en een goede kandidaat beschikbaar is. Als we nu niet een poging wagen, dan zal het pas weer in 2025 kunnen, omdat een secretaris-generaal normaal twee termijnen uitzit”, zegt Ramdin tegenover de Ware Tijd. Hijzelf is twee keer gekozen tot tweede man en beide keren stond Suriname er pal achter. Paramaribo schat Ramdins kansen laag in.

Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken is er te weinig steun onder de Caribische landen. Ramdin geeft de hoop niet op. Suriname heeft nog even tijd om zijn strategie te bepalen. “We moeten ons realiseren dat ik nog twee en een half jaar functioneer. Veel kan nog egbeuren, veel kan nog veranderen.” Lackins standpunt is opmerkelijk. De regering Bouterse neemt elke gelegenheid te baat om een ‘krachtigere rol’ te prediken voor Suriname in de regio.

62 REACTIES

 1. Het is de plicht van Suriname haar eigen man of vrouw te ondersteunen.
  Dat de minister dit niet doet laat zien wat voor eigenwaarde deze mensen hebben.Het gaat in het leven niet om te winnen alleen maar je eigenwaarde is bepalend welke beslissingen je neemt.Maar ja een vriend van Abraham wat kan je anders verwachten.Abraham de oven staat boven op je te wachten vraag het aan je voor vaderen.


  Maak melding

 2. Bouterse is incompetent.
  Bouterse voert kameleon politiek, hij weet zelf niet ik welke kamp hij behoord.
  Hij is zo blij als een kind als in de beurt van Obama mag staan en aan de andere kant ziet hij Chavez en Castro als zijn voorbeeld.


  Maak melding

 3. =Er staat geschreven:::Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken is er te weinig steun onder de Caribische landen.

  =Vele Caraïbische landen hebben ook groot gelijk om nu geen steun te geven, omdat zij nu al weten dat het een grote puinhoop zal worden in het Caraïbisch gebied. Reden…

  -Venezuela, dictator
  -Suriname, dictator gedrag, moordenaar
  -Cuba, dictator
  -Haïti, dictator gedrag
  -Columbia, het gevecht
  -Jamaica en nog vele landen zijn tegen de amnestie van verschillende landen en nog veel meer

  =Vele van deze landen hun presidenten hebben ook banden met Iran etc en andere landen waar hetzelfde gedrag heerst.


  Maak melding

 4. Het laten vallen van Ramdin bewijst hoe de regering omgaat met haar eigen burgers.De gewone Suri moet voor alles knokken terwijl er voor een chinees de rode loper uitgerold wordt.De binnen gekomen chinees heeft geen enkele binding en kennis van onze samenleving en vernedert ons waar ze maar kunnen.Zo bezet Guyana ons grondgebied maar toch gaan we een Guyanees steunen en neemt bout telkens een guyanese topper mee op zijn reis.Dit keer is het Hines die mee mag naar Obiang.


  Maak melding

 5. Je kan ophouden te bepalen wie van de Caricom het kan overnemen bij de OAS. Suriname is absoluut niet in positie om het over te nemen en dat heeft de mondstuk van je baasje in niet veel woorden duidelijk gemaakt!
  De overige leiders van de Caicom voelen zich niet op hun gemak met de enige criminele lijder bouta van de caraibishe landen, met amnestie in hun midden.
  Als een caraibische land deze kandidatuur verdiend dan is het JAMAICA!
  Jamaica is geen slijmbal en geen vriend van bouta de moordenaar. Ze zien hem voor wat hij in werkelijkheid is!
  Go Jamaica,Go!


  Maak melding

 6. In 2010 hebben ik en mijn familie tot onze spijt op het NDP gestemd. 2 dingen waren voor ons belangrijk. 1 het aantrekken van investeerders (landbouw) en 2 het sociale contract dat met de bevolking zou worden gesloten. Van deze 2 zaken hebben wij tot op heden niets gemerkt. Hier in Nickerie zitten wij te wachten op subsidie van de regering. Wij willen meer padi gaan verbouwen en daarvoor willen wij betere materiaal aanschaffen. Waarom geeft deze regering niet thuis. Wij begrijpen het niet. Zonder Nickerie eet Suriname alleen brood.


  Maak melding

 7. De Ware Tijd heeft diverse reacties van woede, teleurstelling en onbegrip opgetekend in haar editie van donderdag 21 februari 2013, nadat deze week bekend werd dat de regering Albert Ramdin in 2015 niet gaat voordragen voor de positie van secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS).

  Vakbondsleider Dayanad Dwarka: ‘Dit is een ongekend verraad in de historie van Suriname. Dit is verschrikkelijk. Ik verwacht dat de samenleving krachtig protesteert, want het standpunt van de minister snijdt geen hout. Mijn trots als Surinamer is verschrikkelijk geraakt.’

  ‘Dit kunnen we niet accepteren. Minister Lackin erkent dat hij eigenlijk geen poging heeft gedaan om steun te vinden. Ik ga de vakbeweging proberen te mobiliseren om te protesteren. De verkiezing van Ramdin had ons zeker weer het trotse gevoel gegeven als toen Anthony Nesty in 1988 goud won tijdens de Olympische Spelen in Seoel. Die kans wordt ons als Surinamer nu ontnomen door de regering.’

  ‘Deze kans krijgen we nooit meer.’

  C-47-voorzitter Robby Berenstein: ‘Weet je of die Guyanees het wel haalt. Wat ons betreft heeft hij zijn job als assistent-secretaris-generaal perfect gedaan en we zien geen enkele reden om hem niet voor te dragen. Ook al haalt hij het niet. Solidariteit met je eigen mensen moet boven alles gaan.’

  ‘Het is af te keuren dat een werker zo behandeld wordt en zijn carrièrepad wordt afgesneden. Het biedt enorm veel mogelijkheden voor je land.’

  VHP-Assembleelid Shailendra Girjasing : ‘Ik wil het bijna niet geloven dat een land zijn zoon in de steek laat. We wisten van te voren bij ambassadeur MacDonald dat hij het niet zou halen en toch zijn we ervoor gegaan met alle schaamte van dien en nu is er meer zekerheid. Ik hoop niet dat er iets meer schuilt hier achter. Ik schaam me diep als Surinamer.’

  ‘We hebben een grensconflict met Guyana, maar we zijn veel te laf dat aan te kaarten. De openingen zijn gemaakt om on speaking terms te komen en nu durven wij niet. Wat we zien is, dat wij onze eigen topfiguren opofferen. Wat is het belang dat Suriname nastreeft. Guyana wist dat een Surinamer wilde gaan voor de eerste plaats en dus geen kandidaat had moeten voordragen. Dat is goed nabuurschap”

  DOE-fractieleider Carl Breeveld: ‘Het bewuste bericht zorgde onder ons voor verontrusting. Deze ontwikkeling is niet wat wij voorstaan. Ons grondgebied Tigri wordt reeds lange tijd bezet gehouden door Guyana. De president laat op zijn buitenlandse reizen Guyanese autoriteiten mee vliegen met het toestel van onze nationale carrier. Nu volgt een dieptepunt dat onze eigen ambassadeur opzij geschoven wordt ten voordele van een Guyanese kandidaat. Is dit wat bedoeld wordt met grenslandenpolitiek? Het kan toch niet zo zijn dat Suriname de grote benadeelde wordt in relaties die wij met andere landen onderhouden? Het betreft de soevereiniteit van ons land.’

  ‘Het betreft een ambassadeur die – naar onze mening – zijn sporen heeft verdiend. En indien het tegendeel waar is, dan vernemen we dat zo spoedig en zo duidelijk mogelijk van de regering. Er moeten toch zwaarwichtige redenen hieraan ten grondslag liggen om zo een vergaand besluit te nemen? Steeds is door de regering benadrukt de eigen koers die wij als land voorstaan. Daarnaast heeft de president steeds benadrukt dat iedereen nodig is om bij te dragen aan de ontwikkeling. Met dit besluit ontkracht de regering beide – op zich – positieve uitspraken.’

  ‘Een regering die zichzelf respecteert, geeft tekst en uitleg over een delicate zaak als deze.’

  NDP-Assembleelid Melvin Bouva: ‘Met z’n allen hadden we verwacht dat hij alle ondersteuning van Suriname zou krijgen. Ik dacht dat de eerste signalen al waren gegeven. En als er nu een ander besluit is genomen, is het belangrijk dat we de overwegingen weten. We willen dus meer informatie over de gedachtengang achter het besluit. We moeten het maximale eruit halen als we de kandidaat van een ander gaan steunen.’
  February 21, 201


  Maak melding

 8. =Lees een ander tekst en de leugens van Lackin::::

  Ambassadeur Albert Ramdin, assistent secretaris-generaal Caricom.
  Het niet ondersteunen van de kandidatuur van ambassadeur Albert Ramdin voor de functie van secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) is zwak buitenlands beleid. Dit vindt VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi. Hij stelt dat de argumenten van minister Winston Lackin in de media totaal niet steekhoudend. Het Nieuw Front zal duidelijkheid van de regering vragen.

  Lackin heeft in Starnieuws en andere media te kennen gegeven dat assistent secretaris-generaal Ramdin geen draagvlak zou hebben. Mexico en Costa Rica zouden ook belangstelling hebben voor deze functie. Santokhi merkt op dat Ramdin gedragen wordt door diverse Caricom-landen en ook binnen Latijns-Amerika. Hij is al langer dan acht jaar in een toppositie bij de OAS en heeft diverse missies geleid.

  Een leider binnen Caricom
  Santokhi wijst er op dat Ramdin een ‘Caricom national’ is. De OAS wordt gedomineerd door de Latijns-Amerikaanse landen en de Caricom heeft nog nooit de functie van secretaris-generaal bekleed. “Nu hebben wij iemand die alle skills heeft en gedragen wordt door diverse landen uit de Caricom, dan wordt hij niet ondersteund”. Dit kan bij de VHP-voorzitter er echt niet in. Er moet meer achter deze zaak schuilen.

  “Als er onvoldoende draagvlak zou zijn, dan moet de regering een beter buitenlands beleid voeren”, merkt Santokhi op. Hij zegt dat op basis van een gesprek met Guyana, die een kandidaat voor assistent secretaris-generaal wil voordragen, besloten wordt om Ramdin niet te kandideren. “En dan stelt de regering dat Surinamers in hoge posities moeten komen, dan ondersteun je Ramdin niet. De regering gaat voorbij aan de belangen van Caricom die nu in 45 jaar de kans heeft om eindelijk de hoogste positie te bekleden in de OAS”, stelt de politicus. Hij merkt op dat zelfs al zou Ramdin het niet halen, dan nog moest hij in de gelegenheid gesteld worden om zich kandidaat te stellen, “want hij is een leider binnen Caricom die de capaciteiten heeft voor die functie”. Door het slechte buitenlandse beleid en door de aanname van de amnestiewet, heeft de regering volgens Santokhi de kansen van Suriname en Caricom verspeeld. “Wij willen de argumenten horen. Er moet transparantie hierover zijn”, benadrukt Santokhi.


  Maak melding

 9. Heeft Suriname gelobbyd bij de andere landen om te weten of Ramdin gedragen wordt of is het zo dat hindostanen alweer geen hoge functies mogen bekleden. Je ziet duidellijk dat deze regering niet meent met het Hindostaansvolk.


  Maak melding

 10. Ik ga steeds minder snappen van Lackin. Maar misschien is dat nu juist wel een goede zaak: dat ik hem niet snap. Alles wat deze man doet is onbegrijpelijk.


  Maak melding

 11. die lackin is een grote rasist..

  afgunst zit in zijn genen,,

  ookal heeft hij een hindoestaanse vrouw als huis slaaf dan nog verstaat hij zijn functie als minister buitenlandse zaken niet hoe om te gaan met deze job..

  je kunt zien dat hij afriaanse bloed heeft en niet heeft kunnen overheersen om over heen te komen..

  dus is het jammer voor het sme-se landgenoot om elders in de wereld top posities te bekleden..

  hé wat jammer toch..


  Maak melding

 12. Laat die poging dan maar varen.
  Wij hebben een Regering welke incompetent is om de zaken in eigen land naar behoren uit te voeren.
  Wat moeten we dan met een Surinamer op een dergelijke top positie? nog een flater slaan.

  Nope laat maar zitten.


  Maak melding

 13. Wel raar dat Lackin met deze mededeling komt.
  Ramdin is altijd loyaal geweest t.o.v Bouterse en altijd het beleid van deze regering verdedigd.
  De huidige regering zou Ramdin eigenlijk voor de volle
  100% moeten steunen. De regering heeft het recentelijk min of meer ook zo laten doorschemeren.
  Ik begrijp deze stap dan ook niet!
  Ik denk dat Lackin in deze een zeer verkeerde inschattingsfout maakt.
  Ramdin is zeer ervaren en heeft kennis van zaken en hij verdient dus alle steun van de huidige regering.


  Maak melding

 14. @Kamper

  Gelijk heb je!

  Ramdin is de enige geweest die Suriname zou kunnen helpen bevrijden van bouta en ook de enige geweest die een grote rol gespeeld zou kunnen hebben voor het helpen berechten van deze moordenaar. Integendeel,hij heeft deze crimineel juist helpen verdedigen en zij amnestie proberen te rechtvaarsdigen!
  Alle middelen stonden ter zijn beschikking maar Ramdin heeft het voor ONS, de surinamers verpest!
  Hij verdiend de kans niet om Suriname op zo een internationale platform te vertegenwoordigen.
  .
  Ook niet Haitie,Venezuela,Guyana,Cuba of Africa!!
  De beste kandidaat is JAMAICA!


  Maak melding

 15. Zie daar de WAREAARD VAN DE SURINAAMSE GUYANEES;LACKIN.

  Hier in SURINAME,hebben ze hun MOND vol dat de SUR-NEDS komen om hun baantjes weg te pikken.

  WEL NU HET WORD NIETEENS DOOR ONS REGERING AAN ONS EIGEN MENSEN GEGUND.

  WIE HOUDT ECHT WIE VOOR DE GEK????????????????

  SURI,wanneer worden jullie ECHT wakker????

  TJE MI GADO MANG, MI E SARI
  MAAK JULLIE OGEN OPEN. UNU NO SRIBI NANGA OPO AI.

  Waar zijn die gasten??????? In het buiten land bij hun VRIENDJES.
  Mi no sabi moro,tje sari tori

  HI SRANANG FA YU FADONG SO???


  Maak melding

 16. Ik ga ervan uit dat men in Caribisch verband een strategie heeft uitgestippeld.De informatie die Ramdin geeft is ook bij de regeringsleiders in Suriname bekend.We moeten niet alles geloven wat bevooroordeelde journalisten ons willen doen geloven.


  Maak melding

 17. ROBG: Ik geloof liever een journalist dan de gediplomeerde leugenaars DDB, LACKIN en hun maffiamaatjes, want ze liegen waar het gedrukt staat, en ze geloven in hun eigen leugens.


  Maak melding

 18. door GMAP

  Bouterse is incompetent.
  Bouterse voert kameleon politiek, hij weet zelf niet ik welke kamp hij behoord.
  Hij is zo blij als een kind als in de beurt van Obama mag staan en aan de andere kant ziet hij Chavez en Castro als zijn voorbeeld.

  En GMAP is impotent!
  Sedert hun bestaan heeft deze blrs-club alleen maar leugens, laster en bedrog geproduceerd. En terwijl deze honden blaffen trekt de caravaan onverdroten voort.

  _


  Maak melding

 19. PARAMAN staflid van de NDP-zwerhonden, die neemt de woorden leugens, laster en bedrog in de mond, woorden die allen behoren tot het keurmerk van de NDP-kuddedieren, en zwerfhonden. Look who’s talking………


  Maak melding

 20. Lackin weet al langere tijd dat OAS leden het oneens zijn met de besluiten rond de amnestie van Bouterse c.s. en ook de veroordeling voor drugshandel van DDB is velen een doorn in het oog.
  Ramdin kandidaat stellen met de wetenschap dat hij (o.a. om die redenen) geen kans heeft, zou de nadelen van Bouterse als president voor hem te veel in het daglicht brengen.
  Dat is, naar mijn mening, de reden van deze regering.


  Maak melding

 21. @ RobG,
  Een duik in de leugenachtige geschiedenis van crimineel en massamoordenaar bouterse.
  Er kom verkiezing,de militairen gaan daarna terug de kazerne in.
  Op de vlucht doogeschoten op 8dec 1982.
  R.Horb die zich zelf van het leven beroofd aan een koortje van zijn onderbroek.
  Militairen die zonaamd werden getroffen door zonnesteek.
  18000 woningen, gratisc latop,Fly over, 4 baanswegen,4miljard uit China, miljoenen uit India,Investeerders die in de rij staan,Dinner met Obama ovegeslagen om met GROTE investeerders te praten.
  RobG als jij deze leugenaar geloofd dan ben jij rijp voor een gesticht.


  Maak melding

 22. Ik vind het vreemd dat twee en een half jaar voor de verliezingen van de OAS-President Suriname nu al haar strategie prijs geeft. Het is ook heel vreemd dat Suriname dit doet ter wille van Guyana. Guyana heeft onze nationale trots geschonden, maar wij nemen hun topdiplomaten telkens weer mee naar top wereldconferenties. Nu gaat minister Hinds met de SLM mee naar Afrika; uitgerekend de man die het vorig jaar de veerboot vanuit Guyana geen toestemming gaf om te wachten op ADEK-studenten die moesten oversteken naar Suriname. Foei!


  Maak melding

 23. Raar.
  Reacties hier hebbend te hebben gelezend.
  -1; antie bouta groep; moord en brand
  -2; pro bouta ; niks aan de hand, tenzij…
  vraag aan de journalisten, door te vragen, gedachten, redenen; politieke overwegingen. enz.
  leg dat bloot!!!


  Maak melding

 24. @@ kolibrie wie zoekt die vindt!! tide, tamara, wi sa go moro fara!! Bouta, sa go vanging anjumara ini Para!!! Lackin ken ik persoonlijk! Mijn Black-label heeft hij in zijn eentje leeggezopen( was voor meerdere personen neer gezet). Zat niemand naast hem!! een ego is hij en afgunst nr 1 en als cijfer geef je hem een 10plus!!


  Maak melding

 25. @@Roy ik durf wel!!! wees voorzichtig!! ik ga jou tegen spreken!! Het zijn jou broeders niet!! ten eerste, jij bent eerlijk en als het jou broeders waren, dan waren zij ook eerlijk denk ik aan het blinken!! en ze zouden ook niet aan vriendjes politiek doen.
  Ten tweede moet ik je tegen spreken en dat is, dat jij niet in de coke zit, hunnie wel! Dus jou broeders ook niet denk ik!

  No spang tang boeng!! A tori spang!!


  Maak melding

 26. Het hele Carabisch gebied inclusief Suriname moet hoe dan ook onder Chinees bestuur komen. Reden: weten rust, orde te bewaren. Ook het economisch wonder voor heel het gebied zal zege vieren.


  Maak melding

 27. @Wiep-Ding: het komt in veilige handen, want de trotse Chinezen bewaken hun eigendommen. Chineze mariniers zal ook aanwezig zijn.


  Maak melding

 28. Donderdag 21 februari 2013 om 23:22 uur, door Live uit het Koude Nederland
  Het hele Carabisch gebied inclusief Suriname moet hoe dan ook onder Chinees bestuur komen. Reden: weten rust, orde te bewaren. Ook het economisch wonder voor heel het gebied zal zege vieren.

  @L.u.h.K.N.: Ben je weer bezig met het PROMOTEN van CHINEZEN naar Suriname?

  Het lijkt wel of jij een (zoon) bent van de overleden Deng Xiaoping en tevens lid van het CPP (POLITBUREAU) in Peking (Beijing).


  Maak melding

 29. @@ Live uit het Koude Nederland, ik heb liever dat mijn Sranang mensen profiteren van de goeden dan die Slimme Chinezen!! Mijn streven is dat mijn mensen nog slimmer zijn of worden dan wie dan ook!!!

  Uiteindelijk weet een ieder waarom de Chinezen masaal in Su komen!! waarom kiezen zij Senegal niet of Oeganda??


  Maak melding

 30. Lackin en Bouterse zijn twee handen op een buik. Is lackin een ras echtte surinamer? de heer Ramdin heeft ze bij gestaan bij die amnestie wet, krijg die goede man dit als dank. De heer Ramdin God staat u bij stree de stree joe no sa frede Gado de you fesie mang Ramdin.


  Maak melding

 31. Wat een ontactisch gedoe.Weer blijkt voor de 10 000ste keer hoe dom dit duo is nml DiDiBrie en Lafin(g).We weten dat ze niet zelf kunnen denken en als ze dat al zouden doen dan is het iets dat nul x nul is/wordt/zal zijn.Soema leg ding uit om dit te doen?Is het misschien weer dat wij het HIET GOED begrepen hebben?Hebben wij dat DDDDOMOOR van buitenlandsezaken misschien weer niet goed begrepen zoals; dat van de goudenkerst,wat de oudjes niet goed hadden begrepen.De 13de maand die a zaka-zaka Abraak-vreet-beest van OW de mensen had beloofd,toen bleek ook weer dat de mensen het niet goed hadden begrepen.Het volk van Su had berepen dat de multinational GEEN ander deal kon sluiten met deze regering dan fifty-fifty,anders 95% voor DiDiBrie en 5% voor de multinational of deze multinational mocht vertrekken tenzij die iets anders wilde,welnu zie de nwe gouddeal niks hiervan,maar die multinatinal is er nog dus weer niet goed begrepen.Het aannemen van de amnestiewet was ook hiervoor door de oppositie gewaarschuwd niet te doen de regering zei weer dat de oppositie en andere maatscappelijke groepen het weer niet hadden begrepen.Now loekoe sang e psa.Wanglo K.K.maar dit duo blijft maar liegen en bedriegen en de 4 a 5 landen waar ze heen kunnen overvliegen. Wi hen nog begrijpt zal het mij vertellen.Odi
  Glenny.


  Maak melding

 32. Deze regering wilt niks te maken hebben met OAS.
  Voor hun is Guyana belangrijker, ondanks ze ons Tigri gebied hebben afgepakt. De nieuwe ambassadeur van Guyana, mevr. Kurban heeft bij haar installatie gezegt dat we moeten kijken naar zaken die beide landen gaan binden en niet naar zaken die deze landen gaan scheiden. Dus Guyana mag het Tigri gebied behouden en nu gaat Suriname zover om de Guyanese kandidaat voor secretaris van de OAS te ondersteunen. Deze dingen gebeuren alleen in Suriname.


  Maak melding

 33. @ Wiep-Ding
  Broeder, als mens heb ik mijn broeders waar dan ook lief.
  Op basis van (ethiek) moraal en fatsoen verafschuw ik ze wel…die paarse strontzakken..


  Maak melding

 34. ik kijk verder dan mijn neus lang is,’de vhp/nps front leden proberen het op elke manier om hun kop in belangrijke zaken van su te stoppen om het huidige regering te dwars bomen,maar de ndp trein blijft voort gaan.
  goedzo minister lacking,houd hen op afstand en geef hen geen kans om roet in het eten te goien,het zijn van die moslim hindus die denken dat zij suriname kunnen bezitten.dit was natuurlijk al te verwachten.


  Maak melding

 35. LIVE ….Je punt over de chineze massamigratie is nu wel duidelijk. Dat grammafoonplaatje is grijsgedraaid, probeer nu eens een c.d.-tje ofzo op te zetten.


  Maak melding

 36. Ach ja ik hoef eigenlijk niet te wedden, want publiek geheim is dat het NDP klootjesvolk en intelligentie twee dingen zijn die mijlenver uit elkaar liggen, ze bijten elkaar. Dag WEDDEN have a nice day…….


  Maak melding

 37. who cares
  wat zijn dat voor argumenten die persoonlijk gericht zijn,volgens mij moet jij weer naar school.

  dames en heren,who cares is uitgeschakeld en zoekt weer een vlugt route.


  Maak melding

 38. @ Roy 22 feb 2013 om 10-18 uur.
  Zo denk er ook over, je hebt een djoge tegoed hahahaa.
  @Who cares, die paarse klootjesvolk hebben hun ziel verkocht aan die massamoordenaar,geen helpen meer aan, moeder natuur is de enige die Suriname een helpende hand kan bieden om van deze aasgieren af te komen.


  Maak melding

 39. Hallo,R.H waarom ga jij geen carnaval organiseren daar ben jij goed in.
  Je schrijft maar wat met die verschillende schuil namen van jou.
  Een keer ben je jan en dan piet je houd je zelf voor de gek,carnaval komt eraan mi boi.


  Maak melding

 40. Het Chineze Leger zal over het Caribisch gebied waken ofwel over heel Zuid-Amerika. Het Chineze Leger zijn keiharde jongens. Het zijn niet alleen vak uitvoerders in het fysieke zin. Ook het Chineze Leger is analytisch ingesteld.


  Maak melding

 41. LIVE UIT: Inderdaad het Cineze leger is keihard,het bewijs daarvan is hetgeen ze uitspoken in o.a.Tibet en tegen de oeigoeren, n.l. onderdrukken, moorden en martelingen .. dag Live uit…..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.