Stichting voor misbruikte kinderen van de beademing

24

PARAMARIBO, 21 feb – Stichting Voor het Kind hoeft geen werknemers te ontslaan. Dit is besloten na een gesprek tussen het bestuur en vicepresident Robert Ameerali. De lang uitgebleven subsidie komt vrij en er zijn afspraken gemaakt voor sneller contact. Mochten zich weer ‘storingen’ voordoen in de relatie met de overheid, dan mag tijdig aan de bel worden getrokken. Het bestuur is opgelucht.

De ruim twintig werknemers hing ontslag boven het hoofd. De subsidie van het ministerie van Justitie & Politie was verlaat, waardoor lonen niet betaald konden worden. In het gesprek met Ameerali is overeengekomen dat de subsidie voor het hele jaar is veilig gesteld. De stichting Voor het Kind moet het vooral hebben van subsidies om de opvang en begeleiding van seksueel misbruikte kinderen te betalen. Volgens Justitie & Politie is de subsidie ook na dit jaar gegarandeerd.

Tussen stichting en ministerie bestaat een nauwe samenwerking. Slachtoffertjes die bij de politie terecht komen, worden er ondergebracht. Een andere opvangmogelijkheid is er niet. Het bestuur en ook de vakbond bij de stichting klagen al jaren over de late betaling van de subsidie. Het geld is net genoeg om de dagelijkse kosten te betalen. Er zijn particulieren die de kinderen bedenken met onder meer schoolmateriaal.

24 REACTIES

 1. Ik heb maar 1 woord hiervoor: SCHANDALIG !!
  Kennelijk moet eerst de media ingeschakeld worden wil men over gaan tot actie. De NDP is bezweken aan de publieke opinie. De druk werd te groot en de electoraat begon te klagen. Dit gaat ze zetels kosten hoe je het wend of keert. Verstrekking van subsidie gaat waarschijnlijk te koste van een andere project. Wordt tijd dat deze regering openheid van zaken gaat geven. Ik ben blij dat Stichting Voor het Kind overeind blijft.


  Maak melding

 2. Het trieste van deze mensen zijn dat de eigenaar van het land de zwarte gekozen man is geworden.
  Alles wat met geld te maken heeft hoe onbenullig ook gaat hij er over.Hij beslist hij is god en de zwarten kruipen voor hem.Dringt het jullie niet door dat dit zo niet door kan gaan.Als zo een stichting subsidie moet krijgen of niet kan toch niet afhangen van de president van het land.Onze geliefde Venetiaan zijn werk was het ondertekenen van stukken die geld moest opbrengen.Dit land kan alleen op de goede weg komen als de NPS haar misleiding van het volk met spijt betuigingen aangeeft.Zoals het stelen van overheids gelden,propageren van racisme enz.


  Maak melding

 3. Savioen, misschien kun je dan ons vertellen wie de werkzaamheden dan wil overnemen ? Ik wil je erop wijzen dat de regering primair verantwoordelijk is om deze kinderen van de straat te houden.

  Het Verdrag inzake de rechten van het kind is gebaseerd op de Universele verklaring van de rechten van de mens. Het werd aangenomen door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties op 20 november 1989 en werd van kracht op 2 september 1990, na ratificatie door 20 lidstaten. Het wordt meestal het Kinderrechtenverdrag genoemd. De meeste landen ondertekenden het verdrag, zij het veelal onder voorbehoud of met een interpreterende verklaring. België, Suriname en Nederland ondertekenden het op 26 januari 1990 en ratificeerden respectievelijk op 16 december 1991, 1 maart 1993 en 6 februari 1995.

  LEES GOED !! SURINAME HEEFT DIT VERDRAG ONDERTEKENT !

  http://www.defenceforchildren.nl/images/20/895.pdf

  Nou en of de President verantwoordelijk is !


  Maak melding

 4. @Koos;
  Dat de regering verantwoordelijk is voor haar onderdanen kinderen,ouderen en zwakkeren in de samenleving is haar primaire taak.Waar boven genoemde aangeeft is dat de overheid niet bestaat uit alleen maar een man de president.De verantwoordelijke ministeries of instanties moeten beslissen of de stichting nog recht heeft op subsidie en niet de president.Toen ik een rechtslichaam wou oprichten kreeg bik te horen dat Venetiaan de stukken moest ondertekenen.Dit kan en mag gewoon niet.Het aanbidden van een leider zoals het gebeurt in zwarte landen moet ophouden.Toen Venetiaan in Nederland was dansten zijn volgelingen voor hem.Een schandelijke vertoning was het in mijn ogen.Wees eerlijk wat heeft deze man voor het volk betekent hier en in Suriname.


  Maak melding

 5. @Savioen

  Maar pseudo’presidentje’bouta de crimineel mag wel alleen in zijn eentje bepalen of hij amnestie verdiend!!?
  Moet hij dan niet luisteren naar wat het volk wilt?!Hij zit daar toch daar om het volk te dienen?!
  Zijn vriendjes en familie’s die worden wel beloond en de rest mag stikken?!!
  Je denkt dat het geld komt uit de zak van Ameerali?Nee het komt uit de STAATSKAS!. Er blijft letterlijk heel weinig of niets over in de STAATSKAS aangezien de vaste toeristen van Suriname[ndp corrupte] ministers] op en neer aan het vliegen zijn gewoon voor de LOL,zomaar dus!
  Als dit bericht niet in de media verschenen zou zijn zou je morgen gelezen hebben dat Lackin verklaart dat deze stichting inmiddels gesloten is en dat de kinderen aan hun lot zijjn achtergelaten en hij zou eindigen met zijn beruchte regeltje;O,maar alles gaat goed in Suriname!”


  Maak melding

 6. SRA: Savioen jij lult uit jou nek, aldus Sra de Clini Clown!

  SRA als er iemand is die uit zijn nek lult dan ben jij het wel, je verdient een Grammy award voor het lullen uit je nek.
  Dus SRA alias Gargy de Gargamel: De pot verwijt de ketel dat die zwart ziet.


  Maak melding

 7. Hoe is het mogelijk,geld wat al gereserveerd was word met vertraging geleverd, in de toekomst mag men bij problemen met gemaakte afspraken aan de bel trekken.
  Conclusie is dus dat het gebeurde niet eenmalig was.
  En maar roepen wij gaan alles beter maken.
  mañana, mañana, mañana


  Maak melding

 8. Gelukkig!

  De kinderen zijn geholpen, toch? Is er een commissie die de werkzaamheden van deze stichting na gaat? Is de opvang OK en wordt er goed werk gedaan?
  Naar mijn bescheiden mening is men meer met eigen salaris bezig dan met het lot van de kinderen. Kan het verkeerd hebben hoor.


  Maak melding

 9. De Kinderen!! het zijn de toekomst van SU!!! Zij mogen niets, maar dan ook niets tekort komen!! Zij moeten op nr 1 staan!! Bouta en zijn zijnen hebben heel veel hectaren! dan maar eentje verkopen voor de Kids!!! Welke parlementarier durft??? Kom op als jullie ballen hebben!!!


  Maak melding

 10. over kinderen gesproken. Het zijn nog altijd de ouders en nogmaals de ouders die verantwoordelijk zijn voor zijn/haar kinderen.

  En niet de overheid.

  Ouders moeten hun verantwoordelijkheid kennen. Niet alleen de lusten, maar ook de lasten. De meeste ouders willen kinderen maar kennen hun verantwoording niet. Niet rijp voor het oudersschap. Dus niet je problemen schuiven op een ander.


  Maak melding

 11. KOOS: Je kan van een NDP-kuddedier niet verwachten dat dat ze iets begrijpen van rechten, ook niet de rechten van het kind. Het enige waar ze zich mee bezig houden is ONRECHT.


  Maak melding

 12. Hahaha,..wij hier op WK,..Henk Molenaar, Pasew, GMAP, Who Cares, Koos, Ray , Glenn Pengel , Kamper, etc ..mogen trots zijn,..we hebben degelijk invloed op de regering,…goed zo,..we blijven ze kritisch volgen.


  Maak melding

 13. @ Kolibrie:

  Zolang er nog “oompjes”, “neefjes”, en andere viespeuken rondlopen, zo lang zullen er hulpeloze kinderen seksueel misbruikt worden. En natuurlijk ligt de primaire verantwoordelijkheid bij de ouders. Maar echt verantwoordelijke ouders zijn in Suriname op de vingers van één hand te tellen. En zo lang er incestueuze handelingen plaatsvinden binnen de families, zo lang zullen dergelijke stichtingen noodzakelijk zijn. Misbruikte kinderen worden daar geplaatst door Politie en Justitie. En daar begint de verantwoordelijkheid van de overheid.
  Het is gewoon de natuurwet van oorzaak en gevolg.


  Maak melding

 14. Misbruik van kinderen heb je overal,ik ben er kort en bondig in, als je ze pakt die eishols, ter plekke afschieten, geen pardon, maar goed in Ned bijvoorbeeld genieten deze patjakkers nog enige bescherming, te gek voor woorden, hopelijk overkomt dit mij nooit als eentje van mijn dierbaren wordt misbruikt, mi boi, ik lever dan alles in en ga zelf de lik in, nadat ik eea heb opgeruimdddddd.


  Maak melding

 15. Correctie, voor ergens hierboven, skotoe bowtoe njang
  verkowtoe dat is het,,,,
  NDP eet en drink partij, lekker toch
  maak je niet druk, ze hebben schijt aan de rest.


  Maak melding

 16. Ja mang, blij blij blij voor de kinderen daar, ennuh particulieren, chapeau voor jullie bijdrage!!!

  maar hoe nu met deze medewerkers???

  zij hebben zolang in de rats gezeten dat zij dringend nodig hebben psychische hulp, en dan is het te hopen dat *deze* instelling-LPI wel optijd (be)loond wordt, anders wordt het een GEKKENWERK 🙂


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.