dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname steunt Surinamer niet voor toppost OAS

Suriname steunt Surinamer niet voor toppost OAS

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 feb – Suriname steunt Henk Ramdin niet bij diens gooi naar de hoogste post bij de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS. Ramdin, momenteel assistent Secretaris-generaal van de OAS, wordt ook niet voorgedragen. Volgens minister Winston Lackin krijgt Guyana de Surinaamse stem voor de post van assistent Secretaris-Generaal. Ramdin zou bij voorbaat geen kans hebben als kandidaat Secretaris-generaal.

Dat bleek al bij voorgesprekken met vertegenwoordigers van de Caricom. De Caribische lobby zou niet eenduidig zijn wat de eventuele kandidatuur van Ramdin betrof. “Wij hadden het gevoel dat hij niet het volledige draagvlak had, ook omdat we niet echt een lobbycampagne hebben gevoerd. Als je kansen niet goed zijn, ga je geen kandidaat voordragen”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd. Bovendien had Guyana al aangegeven de tweede post te ambiëren.

Dit dan als Suriname afzag van de hoogste positie. De traditie bij de OAS wil dat de twee hoogste posten niet tegelijkertijd dezelfde regio toekomen. Ramdin heeft de afgelopen jaren flink ingezet op de top. Onder meer voerde hij een lobby onder Caribische leiders. Hoe die uiteindelijk dachten is niet direct duidelijk. Lackin zegt niets te weten van steun die zou zijn toegezegd. Paramaribo heeft daar niets van gemerkt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

48 REACTIES
 1. Dat Ramdin daar nodeloos geplaatst was ,was jaren terug al duidelijk geworden!
  Hij was daar geplaatst om de belangen van bouta en zijn kliekje te behartigen.
  Lackin en co roepen Ramdin terug omdat ze bang zijn dat strakjes Ramdin verantwoording moet afleggen bij de OAS bij de tweede ronde van de illegale bouta amnestie strijd .
  Die strijd zal dan zou uitzien:

  De 28 amnestie ja-knikkers ,de amnestie indieners,bouta en co ,waaronder ook de amnesialijders van Boxel, VS de rest van de bevolking waaronder de bange rechters!


  Maak melding
 2. Lees wat Lackin heeft weggelaten in hierboven genoemd bericht. Volledige berichtgeving ziet er zo uit!

  De regering gaat Albert Ramdin niet voordragen en ook niet ondersteunen voor de positie van secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) wanneer in 2015 een nieuwe leiding wordt gekozen. In plaats daarvan steunt de regering de kandidaat die Guyana wil voordragen voor de post van assistent-secretaris-generaal. In diplomatieke kringen in het buitenland is met verbijstering gereageerd op deze ontwikkeling, zo schrijft de Ware Tijd-journalist Ivan Cairo vandaag, 20 februari 2013.

  Ramdin kan functie van secretaris-generaal van de OAS vergeten: zijn eigen regering zal hem niet voordragen.

  Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken bevestigt dat de regering Ramdin niet gaat voordragen. Dat heeft hij Ramdin al persoonlijk meegedeeld. Tijdens de 24ste tussentijdse CARICOM-top de afgelopen twee dagen op Haïti zijn de regionale leiders ook formeel op de hoogte gesteld dat voor deze belangrijke post Paramaribo geen kandidaat zal leveren.

  Ramdin, die nu assistent-secetaris-generaal bij de OAS, heeft de afgelopen drie jaar intensief gelobbyd om vooral de steun van CARICOM-landen te krijgen mocht hij een gooi doen naar de toppositie.

  Een niet met naam genoemde buitenlandse diplomate in Amerika zou, aldus Cairo, gezegd hebben dat een aantal premiers van ‘enkele grote Caricom-landen’ Ramdin had benaderd voor de hoogste OAS-post en ondersteuning toegezegd. De Surinaamse diplomaat wordt gezien als de beste kans voor CARICOM om de OAS ooit te mogen leiden. Ook de oud-president van Guyana, Bharrat Jagdeo, had steun beloofd en naar verluidt, aldus de Ware Tijd, heeft zijn opvolger Donald Ramotar dat herbevestigd.

  Dat Suriname een eigen landgenoot niet gaat ondersteunen wordt in het buitenland gezien als ‘verraad’.

  ‘This is unbelievable and unacceptable that a country will betray its own national. It is unbelievable that Suriname is sacrificing one of its own to support a Guyanese national’, zegt de bron in Amerika, die vanwege de gevoeligheid van deze zaak niet bekend wil worden. ‘This thing is making CARICOM a laughing stock.’

  Volgens Lackin zit de vork echter anders in de steel en is er helemaal geen sprake van verraad. Nadat Ramdin zijn ambities voor de toppositie had kenbaar gemaakt, is de regering binnen CARICOM nagegaan wat de mogelijkheden waren om hem voor te dragen.

  ‘Wij hadden het gevoel dat hij niet het volledige draagvlak had, ook omdat we niet echt een lobbycampagne hebben gevoerd’, zegt de bewindsman. Maar ook de realiteit in de Amerika’s is in beschouwing genomen. Het is steeds zo, dat de secretaris-generaal en assistent-secretaris-generaal niet uit dezelfde regio komen. Al in een vroeg stadium heeft Guyana, aldus Lackin, aangegeven dat als Suriname niet voor de toppositie gaat, Georgetown een kandidaat wil leveren voor de tweede positie in de OAS.

  Na overleg met president Desi Bouterse is het besluit genomen Ramdin dus niet te kandideren toen Guyana aangaf de positie van assistent secretaris-generaal te ambiëren. ‘Als je kansen niet goed zijn ga je geen kandidaat voordragen’, stelt Lackin.

  Er zou geen consensus binnen de CARICOM zijn en volgens de bewindsman zijn er ook sterke landen als Mexico die een gooi willen doen naar het leiderschap van de OAS. Van een eerdere toezegging van Guyana voor steun aan Ramdin, zegt Lackin niets te weten. Georgetown heeft Paramaribo daar nooit van op de hoogte gesteld. Wat regeringsleiders van andere landen Ramdin hadden toegezegd is hem ook niet bekend.
  February 20, 2013


  Maak melding
 3. Santokhi AUB!!!!!

  Lachin spuugt uit, voeg maar wat meer dynamiek toe aan de partij!!!

  Waterberg spuugt Goodluck Lonnie uit…. 🙂 🙂

  wat een sardien soap in Su


  Maak melding
 4. Beste brada Ray,
  Surinamers moeten GROOT denken WAS 1 van de motto van leugenaar Bouterse.
  En nu laat je iemand vallen die hoger op wil komen,hoe rijm je dit?


  Maak melding
 5. In de amnestie kwestie nam Ramdin een niet uitgesproken standpunt.Had hij gezegd dat de amnestie volgens de regel is dan was hij tegen alles in toch kandidaat gesteld door Sur.Nu blijkt dat al de reizen van de super pres.niets heeft opgeleverd.Voor so so gaat hij naar het buitenland.


  Maak melding
 6. GMAP en RAY, zoals eerder aangegeven het ontbreekt Suriname aan competente bestuurders. Een land met een besmet verleden die een kandidaat mag leveren voor de hoogste post bij de Organisatie van Amerikaanse Staten is gotspe. De VN vraagt Iran toch ook niet om een secretaris Generaal te leveren ? De huidige Surinaamse regering is wanhopig op zoek naar erkenning. Feit dat Ramdin niet voor wordt gedragen is alleen louter om gezichtsverlies te behoeden. Organisatie van Amerikaanse Staten hebben vast aangegeven dat Surinaamse kandidaten bij voorbaat zijn uitgesloten ivm de amnestie kwestie OF de nederlandse diplomatie doet haar werk. En gelijk hebben ze.


  Maak melding
 7. @KOOS,GMAP,Pasew en Jacobus,who cares en NO FREDE

  Alles,alles in Suriname sinds 25 mei 2010 is gebasseerd op VRIENDJESPOLITIEK!!Dankzij deze incompetente ndp regering!!


  Maak melding
 8. Nu krijg je echt de poppen aan het dansen.
  MAAK HET DIE PAARSE KLIEK MAAR WIJS.

  Het zijn en blijven EZELS geen wonder dat ze DOM worden gehouden.

  KOM OP MC TROEP WHATS NEXT.

  WANNEER VERTREK EN VERHUIST DE BAAS NAAR AFRICA??????


  Maak melding
 9. @ RAY,
  dat wisten wij al maar het was slechts een kwestie van tijd.
  Ik ben NU wel benieuwd op de reacties van die PAARSE EZELS (BURIKIES….DONG KAWS ..NIETS NUTTERS..GAT LIKKERS en ga zo maar door.

  Jammer voor het ARME SURINAAMSE VOLK.


  Maak melding
 10. Wie Albert Ramdin, uit Wikipedia:

  Albert Ramchand Ramdin (27 februari 1958) is een Surinaams diplomaat. Hij is assistent secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS).

  Ramdin werd geboren in Suriname en volgde de middelbare school in Paramaribo. Hij studeerde sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit te Amsterdam, en specialiseerde zich in de sociaal-ecoonomische problemen van kleine landen in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Na te zijn afgestudeerd werkte hij vanaf 1987 voor de remigratieorganisatie Terug Naar Suriname. In 1991 werd Ramdin directeur van HIMOS, een hindoestaanse stichting voor ontwikkelingssamenwerking.

  Hij keerde in 1993 terug naar Suriname en was aanvankelijk adviseur van Richard Kalloe, minister van Handel en Industrie. Ramdin stapte in 1995 over naar het bedrijfsleven, waar hij marketingmanager werd bij sigarettenfabrikant British American Tobacco. Begin 1997 was hij kandidaat van de Basispartij voor Vernieuwing en Democratie (BVD). Vervolgens keerde hij weer naar de Surinaamse overheid terug. Per 1 april 1997 werd Ramdin beleidsmedewerker op het ministerie van Buitenlandse Zaken.

  Ramdin werd in 1997 Surinames permanente vertegenwoordiger bij de OAS. In 1999 werd hij assistent secretaris-generaal voor buitenlandse betrekkingen en gemeenschapsrelaties bij Caricom; ambassadeur van Suriname bij de OAS; en niet-residerend ambassadeur van Suriname voor Costa Rica. Hij coördineerde de voorbereidingen voor de Derde Top van de Amerika’s die in april 2001 te Quebec werd gehouden. Per 1 september 2001 werd hij adviseur van de secretaris-generaal van de OAS, Cesar Gaviria. In zijn nieuwe functie hield hij zich met name bezig met het Caribisch gebied en met de herstructurering van de OAS. Na zijn ontslag in 2004 werd hij per 1 september van dat jaar ambassadeur in algemene dienst en bijzonder adviseur van de Surinaamse regering inzake vraagstukken betreffende het Westelijk Halfrond.

  Op 7 juni 2005 werd Ramdin gekozen tot assistent secretaris-generaal van de OAS, als opvolger van de Amerikaan Luigi Einaudi. Hij werd op 19 juli van dat jaar geïnstalleeerd.

  Ramdin is getrouwd met Charmaine Baksh uit Trinidad en Tobago. Het paar heeft twee kinderen


  Maak melding
 11. Deze goede man moest precident van SU worden,voor alles wat hij gedaan heeft.
  Vraag± Wat zijn de titels van onze Pres.
  Of heeft hij wel een titel op papier staan,Oh oh oh wat word het van mij geliefde SU,word steeds gekker hier,hoe crimineler je bent hoe hoger je komt.
  raraararararararararararararara


  Maak melding
 12. nu is er de CELAC, waardoor de OAS een papieren tijger is geworden. De OAS was er om de belangen van de US te dienen en niet van de overige leden van de OAS. lang leve de CELAC, waarvan de US en Canada geen lid mogen worden!! terwijl verder ALLE LANDEN van noord, midden en zuid amerika en alle landen van de caricom lid zijn, inclusief CUBA!!


  Maak melding
 13. Is het niet deze zelfde “”president” die zei dat
  Suriname geen zaken doet met JOS JOSI KONDRE?????

  Wel NU, wie is die JOS JOSI. SURINAME,…OF DE “president” en zijn aanhang (DENG DURIKIE)

  HA HA HA HA HA HA. go for it.

  PAARSE TROEP.


  Maak melding
 14. @Jackson

  En hoe gaan de arme lidlanden van de Caricom elkaar helpen dan?!
  Tot nu toe komen ze op de vergaderingen alleen maar bijeen om op me mekaars schouders uit te huilen van ellende!En om mekaar blij te maken vertellen ze mekaar Sprookjes en FANTASIE VERHAALTJES!Zoals het bouwen van luchtkastelen ,wolkenkrabbers ,zes ,4 banen wegen,weg naar Brazilie enz..enz…


  Maak melding
 15. =NDP, jullie zijn gewaarschuwd, omdat deze zelfde Henk Ramdin die zo hard heeft gewerkt voor de Caricom jullie terug zal pakken.

  =lackin, jij bent vies bezig, omdat ik mij niet kan voorstellen dat je van buitenlandse zaken bent en helemaal NIETS weet terwijl dit al langer speelt.


  Maak melding
 16. What’s new!

  Alleen de titel al:”Suriname steunt Surinamer niet…….”
  Zijn we gewend, eigen volk als laatst.

  Volgens mij was dit een uitgelezen kans om jezelf als land te profileren, want dat is toch de visie van deze regering.
  ‘We hebben niemand nodig we kunnen alles zelf!’

  Wat heeft dat geflirt met Guyana te betekenen?
  Welk ‘ondergronds’ contract heeft die ‘super pres’ weer getekend!

  Het is nu wachten op de ‘zoete wraak van Ramdin’
  Dit lot staat alle foetoeboi’s te wachten.
  Als je niet meer geschikt wordt geacht, vanwege gewijzigde beleidsinzichten, wordt je gewoon als oud vuil weggesmeten…


  Maak melding
 17. @ Jackson.

  Over papieren tijgers gesproken: CELAC onder voorzitterschap van Raul Castro. Moet ik nog meer zeggen?
  CELAC zal nóóit het imago krijgen als dat van de OAS. En de VS en Canada wíllen helemaal geen lid worden van deze club.


  Maak melding
 18. Met de staat van dienst van Ramdin zou ieder land binnen de OAS er trots op zijn zo’n landgenoot voor te dragen. Alleen onze regering waardeert zo een grote zoon van het land niet, alleen maar om het feit dat hij niet paars is, als zijn naam Dino B. was geweest, dan had Lackin persoonlijk, met een Uzi in de aanslag, de hele OAS top gedwongen om op de Surinaamse kandidaat te stemmen.


  Maak melding
 19. dit is puur een motie van wantrouwen jegens een goede Surinamer als ramdin. Dit is ook een hele slechte beurt en PR van de NDP. Hij was zeker niet paars en volgzaam genoeg….toch.


  Maak melding
 20. Bevestiging van de regel.

  Eigen belang,dat telt, alle andere belangen hebben geen enkele waarde.

  Als ik Ramdin zou zijn zou ik de eer aan mezelf houden en nog voor dat de markt afgelopen is opstappen.

  Eerst Tigri/zuidwesten van Suriname, dan het zeegebied in het noordwesten van Suriname. Gratis eerste klas reizen in de SLM en de duurste wisky ter wereld drinken aan board ten ten kostte van Suriname/Surinamers, Informatie over hun geschiedenis uit de archieven verschaffen, hoogste post OAS voor Ramdin niet ondersteunen.

  De prijzen in de chinese winkels stijgen. Eerste week van de maand is 70 % van het proletatiraat skeer. Chinezen/Guyanezen welkom in Suriname/Home. DDB en kliek dik betaalde salaris. Njan Drigie Partij.

  Het arme skeer Surinaamse volk stond erbij en keek ernaar hoe DDB en kliek eten en drinken en zingen op het plein. Liebie boeng, liebie boeng in sweet sranan.

  Wie houdt, wie voor de gek?

  25 mei 2015, zullen we zien hoe de vlag erbij hangt.


  Maak melding
 21. Beste Julia-Marie

  Dank voor je info.

  Hieruit blijkt dat Henk Ramdin ééb van de meest gerespecteerde diplomaten, politici en beleidsmakers is met een schat aan ervaring en een opleiding om u tegen te zeggen.

  En deze man wordt een topfunctie door de neus geboord door die Paarse Leiders zonder niveau, zonder opleiding maar wel met een strafblad van hier tot de 4de Rijweg?????

  Wat een vreselijke politieke leiders heeft Suriname nu. Om kotsmisselijk van te worden.


  Maak melding
 22. Trouwens WKN,

  Het is geen Henk maar Albert Ramdin.

  Citaat Albert Ramdin:
  “Ramdin is dus te spreken over Bouterse als president van Suriname. Hij heeft het imago van het land niet geschaad en op het internationale vlak ziet de OAS-topman zelfs vooruitgang. Dat de relatie tussen Nederland en Suriname nog steeds wat stroef verloopt sinds het aantreden van Bouterse, vindt hij vervelend.”
  bron rnw.

  nog een stukkie:

  “Suriname-beleid van Nederland ongeloofwaardig”
  De Nederlandse regering is bezig haar internationale geloofwaardigheid te verspelen door haar strikte houding ten aanzien van de Surinaamse president Bouterse.
  Dat zegt Albert Ramdin, de plaatsvervangend secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) in een interview met NRC Handelsblad.”

  Dus een ndp’er in ‘hart en nieren”.
  of is het nu ex-ndp’er.

  Tsja, boontje komt om zijn loontje of zoiets…


  Maak melding
 23. Lackin zegt in een verklaring dat er geen voldoende draagvlak is om Albert Ramdin voor te dragen voor de hoogste post van de OAS. Dit draagvlak is al weggeslagen op het moment dat deze regering aan de macht kwam. Ik denk dus dat het andersom is. De lidstaten van de OAS onderkennen de politieke situatie in Suriname en hun leiders, en zien daarom zelf geen draagvlak om een Surinamer de hoogste post toe te kennen. Ramdin is het slachtoffer van zijn tijd. Jammer.


  Maak melding
 24. @ BLAKA BRADA,

  Wij zijn ook in SURINAME geboren.

  Maar van OORSPRONG zijn wij AFRICANEN of niet.

  corr:gewenst als ik het fout heb.

  LACKING IS VAN OORSPRONG GUYANEES..


  Maak melding
 25. Weer zoiets, weer zulk nieuws, waar je moet denken, ik dan, bekijken jullie het maar daar overzee, wie wel naar voren geschoven wordt, en wie niet, lekker boeiend.


  Maak melding
 26. Dit is een grof schandaal. De Surinaamse regering laat 1 van haar eigen landgenoten vallen om een kandidaat van een ander land (Guyana) te steunen, dat notabene een deel v.h. Surinaams grondgebeid (Tigri) bezet houdt. NDPers pretenderen altijd nationalistsich te zijn, maar hoe is dit nou nationalistisch??? Laat de NDP aanhang maar eens komen uitleggen hoe dit strookt met hun zogenaamd nationalisme??? Het lijkt er namelijk sterk op dat er bij de NDP eerder sprake is van pseudo-nationalisme.


  Maak melding
 27. Aan onze HOOLIGANS en elkeen zeg ik een goede middag/avond.

  HOOLIGANS een ieder weet dat dit artikel een prachtig artikel voor jullie is. Het doet me zeer goed om jullie zo bezig te zien, ik gun jullie je tijdverdrijf. Dat onze HOOLIGANS gesteld zijn op sensatie weten we met z’n allen zo zoetjes aan.

  Even tot de orde.
  Als de heer Henk Ramdin niet door Minister (lees: Suriname) wordt voorgedragen, zullen daar grondige redenen voor zijn.

  Geen enkele regering zal welke kandidaat dan ook voordragen, als men met desbetreffende kandidaat niet op een lijn staat.

  Info die Suriname heeft m.b.t. Ramdin’s functioneren bij de OAS als assistent Secretaris-generaal van de OAS, spreekt kennelijk niet in het voordeel van Ramdin.

  Iedere President van een land, zou niemand voordragen die z’n land buiten staat te verkopen. Wie weet is Bouterse/Ameerali achter dergelijke feiten gekomen. Dat is ook leiden van een land en/of regering.

  Dat zijn de geheime zaken van ieder land. Dus als Ramdin kandidaat niet zou worden ondersteunt is er zeker iets concreets aan de hand.

  Men zal van de kant van de regering, duidelijke feiten en bewijsmateriaal hebben.

  Dus als u denkt dan Ramdin wat zou kunnen flikken jegens zijn eigen land Suriname, dan betwijfel ik dat. Er zijn zeer waarschijnlijk grondige bewijsstukken, waardoor Ramdin nimmer z’n mond zou kunnen opendoen.

  Op zo’n post plaatst niemand een landverrader. Dat de VHP en aanverwante of gelieerde partijen, dergelijke lui herbergt, die Suriname achter je rug om verkopen weten wij allemaal.

  De Surinaamse regering behoort alert te blijven en kwakzalvers (iemand die geen arts is maar wel beweert mensen te kunnen genezen) voor te zijn.

  Dat zijn de geheime zaken vaak, waar regeringen in alle landen mee te maken krijgen op z’n tijd.

  Een HOOLIGAN die z’n dagelijkse portie opstoken/ophitsen nodig heeft om z’n/haar dagje door te komen, van deze raddraaiers moeten wij zoals gebruikelijk niet iets zinnigs verwachten, vanuit hun reacties.

  Komedie is om ervan te genieten en werkt zeker ontspannend. Niet voor niets hebben wij als mens ook lachspieren. Wist u dat HOOLIGANS bulderend gelach kunnen veroorzaken.

  Een land vooruit helpen, gaat nimmer gepaard met kwakzalvers en helemaal niet met landverraders op dergelijke prominente posities.

  Vertel het maar aan HOOLIGANS die bij voorbaat uit zijn op stampij en herrie.

  Trouwens, met bulderend gelach zien we uit naar de volgende HOOLIGAN.

  We Benne benieuwd!


  Maak melding
 28. Whahahaaaaaa….DE NDP HOOLIGAN HE HE HEEFT GESPROKEN!

  Ga je baasje helpen om van zijn FOBIA verlost te worden!
  Die man leeft in angst , dag en nacht heeft hij het gevoel alsof iemand hem omver gaat werpen!

  NU noemen de ndp hooligans Ramdin een landverrader. Arme Ramdin ,hopenlijk gaan die oogkleppen van je open NU! De ndp heeft misbruik van je gemaakt en nu ze je niet meer nodig hebben gooien ze je eruit net als een vlieg in een glaasje melk!
  Zogenaamd zegt ndp baasje hij dat hij slaapt als een roos ,in werkelijkheid slaapt hij met beide ogen wagen wijd OPEN,Hij houdt zich wakker door coca injecties en door het Snuiven!
  Zo had hij het gevoel alsof 15 burgers van Suriname een coup wilden plegen tegen hem gekleed in hun PYAMA’S ,dus droeg hij zijn handlangers op om deze burgers uit hun bed te sleuren met de bedoeling zodat hij ze kon afmaken.
  Hahahaaaaaa…nu komt baasje en he he met de Ramdin conspiracy.
  Baasje weet dat straks de tweede ronde zal volgen over zijn illegale amnestie en dus Ramdin moet maar verdwijnen kan de OAS lekker geen vragen stellen aan Ramdin en hoeft Ramdin niks te beantwoorden!

  Whahahaaaaa en baasje gaat Guyana voordragen,kan hij strakjes PADVINDERTJE gaan spelen backtrack met Ramotar in het TIGRIGEBIED,Om maar van de coca deal tussen deze twee te zwijgen….hahahaaaaaa..
  Ramotar en bouta,de ene de roger khan van Suriname en de andere de roger khan van Guyana! .
  Whahahaaaaaa….


  Maak melding
 29. Elke avond kun je tot vervelens toe onze president horen roepen op de t.v. dat hij van alle Surinamers houdt. Ramdin, jij als Surinamer mag gerust zijn, je hoeft niet van de president te houden, hij houdt wel van jou. Deze persoon heeft altijd al een vreemde manier gehad om zijn liefde naar zijn landgenoten toe te uiten, eens liet hij b.v.15 landgenoten op de vlucht doodschieten, nu steekt hij Ramdin een mes in de rug, hij gaat wel vooruit in zijn liefdesuitingen, want Ramdin kan het nu wel navertellen.


  Maak melding
 30. Het beste is om het hele Surinaamse Parlement te ontbinden en te vervangen door het Chineze marjonetten regering die door China wordt aangestuurd. Ook belangrijk is om het hele Surinaamse topsport te vervangen door Chineze atleten.


  Maak melding
 31. Deze Ramdin moeten we goed behandelen
  2015 mag de regering hem voordragen als president

  foute stap van dhr Lackin.Heb zijn reden gelezen,en mi ede bigin draai.Slaat op NIETS.

  Hoe kunnen we een groot land worden met een eenheidsgedachte?EEn land in ontwikkeling als we deze man niet steunen?
  SChande!


  Maak melding
 32. KLORKY: Om een groot land te kunnen worden ,daar is een groot leider voor nodig.
  En die zal niet gevonden worden in een drugsdealer, massamoordverdachte, bedrieger, leugenaar en fraudeur, met een zoon die een strafblad heeft van Surimaribo tot Tokyo.


  Maak melding
 33. Het inkt van mijn vulpen is nauwelijks droog en ja hoor, mijn vermoedens worden bevestigd!

  Zie boven, gisteren vroeg ik mij af wat dat stiekeme geflirt met Guyana eigenlijk betekend.

  Hier het antwoordt: 1+1=3

  “360 kilo coke in Nederlandse container Guyana GEORGETOWN

  In een zeecontainer met bestemming Nederland is in Guyana dinsdag 360 kilo cocaïne gevonden. Drie mensen zijn aangehouden, onder wie één Nederlander. Het is een van de grootste cocaïnevondsten ooit in het land, meldden autoriteiten woensdag.”

  De drugs zaten verstopt in een vracht hout. Het hout is van een bedrijf uit Ootmarsum. De douane hield de container al een maand tegen op het terrein van het door een Nederlander geleide bedrijf Guyana Timber Products om ter plekke onderzoek te doen.”
  bron tele-grap

  Helaas is dit geen geintje.


  Maak melding
 34. dit is de ware aard van de surinamer in het algemeen en de jaloezie,afgunst in het byzonder..

  we geven liever alles weg aan een buitenlnder,dan aan ons volk zelf..

  daarom pinaren wij met z’n allen no kaa..


  Maak melding
 35. Basja bobo en Lackin lusten geen koelies kijk maar naar de ministers. Maar Ramdien zal nu eindelijk vrij zijn om alle mensenrechten schendingen van Feb 1980 tot heden op de kaart brengen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES