woensdag, mei 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname ziet gemeenschappelijk visum Caricom zitten

Suriname ziet gemeenschappelijk visum Caricom zitten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 feb – Suriname ziet een gemeenschappelijk visum voor de Caribische Gemeenschap, Caricom, wel zitten. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Volgens de Caribische Toerisme Organisatie zou een gemeenschappelijk visum het reizen naar en door de regio vergemakkelijken. Paramaribo heeft zelf al maatregelen getroffen.

Het afschaffen van de visumverplichting voor bepaalde landen is precies gericht op het aantrekken van toeristen. Reizigers uit die landen vallen dus niet meer onder de visumverplichting. “Omdat we ervan overtuigd zijn dat in een aantal gevallen deze een obstakel vormt voor toeristen, investeerders en andere bezoekers”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd. Het invoeren van een gemeenschappelijk visum zou dan helemaal passen in het Surinaamse beleid.

Het wiel hoeft overigens niet weer uitgevonden te worden. Het grote voorbeeld bestaat al, de zogenaamde overeenkomst van Schengen. Het reizen naar de Europese Unie wordt er door vereenvoudigd. Lackin ziet soepeler bewegingsruimte tussen Caricom-landen helemaal zitten. Met Guyana en Barbados wordt daar al over gepraat. “Het beleid is om Suriname zoveel mogelijk open te gooien, terwijl de veiligheid gewaarborgd blijft.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

36 REACTIES
 1. Gelukkig hoef je dan geen aparte visum aan te vragen als je dus naar een andere caricom gebied bijv. zoals Guyana, wil gaan reizen met een Europees paspoort. Zo’n toeristenkaart of 1 visum is al voldoende neem ik aan.


  Maak melding
 2. Er staat geschreven:::
  “Het beleid is om Suriname zoveel mogelijk open te gooien, terwijl de veiligheid gewaarborgd blijft.”

  =Winston Lackin, ga niet doen alsof jij de wiel gaat uitvinden.
  =Ik zou eerst zaken op orde brengen in het land Suriname als het gaat om goed beleid.
  In Suriname zal men eerst moeten werken aan hun mentaliteit voordat men bereid is de grenzen zodanig te gaan openen.

  =Nu al klaagt men over de Surinaamse Nederlanders, Nederlanders, Chinezen, Brazilianen en Guyanezen die in het land wonen.
  =Men heeft onderling geen eenheid en zeurt maar welk taal gesproken moet worden, maar niet welke taal geschreven moet worden.
  =Jou baas heeft een tweedelig Suriname gemaakt om te schreeuwen op het podium wie tegen mij is zijn landverraders en volks vijand. Als de nieuwe buitenlanders straks tegen Bouterse zijn, wat zal er dan men hen gebeuren??

  =Ik zou zeggen zorg eerst ervoor dat sommige Surinamers een baan vinden en niet meer bij de rest gaat aankloppen om hen te gaan vragen of zij aan het werk moeten.
  =Zorg voor goed onderwijs en huisvesting

  =Het aller belangrijkste is dat jij je baas moet vertellen dat die hele horde regering naar huis moet en plaatst moet maken voor de jongeren, anders gaat Suriname nooit voorruit komen.

  =Mensen uit de Caricom landen die van verandering houden en van democratie houden zullen niet gauw naar Suriname, Venezuela of Cuba gaan. Men wil geen dictator meer als leider.

  =Het is jou baas maar niet de mijne en zal het nooit worden ook.


  Maak melding
 3. Alsof de jamaicanen graag naar Suriname zouden willen reizen!
  Zij zijn de enige van de ACP landen die bouta de moordenaar zien voor wat hij in werkelijkheid is!
  Respekt voor Jamaica!


  Maak melding
 4. Dromen mag,utopieen koesteren mag ook. De werkelijkheid is dat er animositeit en wantrouwen bestaat tussen onderdanen van voormalige Britse kolonieen in het Caraibisch Gebied.Tussen Jamaicanen en Barbadianen is het geen koek en ei. Men leze hoe Jamaicanen,voornamelijk vrouwen behandeld worden in Barbados (Jamaica Observer).En de Haitianen zijn op weinig eilanden echt welkom.Wat hun nog bindt is het West Indies Cricket Team.


  Maak melding
 5. Lackin sodemieter op met je Caricom. Hier in “Olland wonen 300.000 Surineds en die hebben allemaal één of andere manier binding met Suriname. Jaarlijks gaan 30.000 Surineds op vakantie naar Suriname. En sommige van Surineds hebben ook zakelijke belangen in Suriname.

  Malloot Lackin is overtuigd dat in een aantal gevallen een visum obstakel vormt voor toeristen, investeerders en andere bezoekers. Allemaal gelul ! Als of deze toeristen luxe vakanties gaan houden in Suriname. Deze lui hebben niet eens een nagel om hun reet mee te krabben. Infra structuur in Surinamer is bagger, openbaar vervoer is bagger, hotels zijn duur en smerig. Suriname heeft niet eens een fatsoenlijke cruise terminal.

  Toeristen potentieel voor SU liggen in de VS en Nederland. Wellicht hebben de VS toeristen het meest te besteden. Laat Suriname maar eerst fatsoenlijke voorzieningen treffen voor deze toeristen. Paramaribo bestaat uit slechte bestrating, lege pet flessen, druggebruikers en stinkende pl chauffeurs. Slechtere uithangbord kun je niet krijgen.


  Maak melding
 6. Ira en Koos bedankt.
  Wat heeft lackintje de afgelopen 2,5 gerealiseerd voor Suriname op buitenlandse gebied??
  Lackin leeft nog in de tijd van de koude oorlog, heel veel geschreeuw en voor de rest niets.


  Maak melding
 7. Dinsdag 19 februari 2013 om 14:08 uur, door koos
  Lackin sodemieter op met je Caricom. Hier in “Olland wonen 300.000 Surineds en die hebben allemaal één of andere manier binding met Suriname. Jaarlijks gaan 30.000 Surineds op vakantie naar Suriname. En sommige van Surineds hebben ook zakelijke belangen in Suriname.

  Malloot Lackin is overtuigd dat in een aantal gevallen een visum obstakel vormt voor toeristen, investeerders en andere bezoekers. Allemaal gelul ! Als of deze toeristen luxe vakanties gaan houden in Suriname. Deze lui hebben niet eens een nagel om hun reet mee te krabben. Infra structuur in Surinamer is bagger, openbaar vervoer is bagger, hotels zijn duur en smerig. Suriname heeft niet eens een fatsoenlijke cruise terminal.

  Toeristen potentieel voor SU liggen in de VS en Nederland. Wellicht hebben de VS toeristen het meest te besteden. Laat Suriname maar eerst fatsoenlijke voorzieningen treffen voor deze toeristen. Paramaribo bestaat uit slechte bestrating, lege pet flessen, druggebruikers en stinkende pl chauffeurs. Slechtere uithangbord kun je niet krijgen.

  Beste Koos,

  Enigste land die Suriname kan vooruit helpen is het masssa immigratie van meer dan 5 miljoen Chineze families naar Suriname. Ze nemen veel expertise mee.


  Maak melding
 8. @Live uit het Koude Nederland, je bedoelt 5 miljoen afgedankte chinezen. De regering in Peking is niet gek. De echte toppers gaan aan de slag in Peking, Shanghai of Hongkong. Ik ben niet tegen meer chinezen in Suriname, maar deze mensen moeten wel een significante boost geven aan de economie. Dus meer producten ontwikkelen en exporteren. Van het runnen van restaurantjes en supermarkten wordt je niets wijzer van.


  Maak melding
 9. @Koos

  Die Live uit zo en zo….die denkt dat de 5 miljoen chinezen die suriname zullen binnenstromen zullen bestaan uit ,profs,wetenschappers,doctoren,enz…
  Die LIve heeft geen idee dat het de arme chinezen zullen zijn die graag hun eigen land China zouden willen ontvluchten.
  Baja hoe zou het bevolkings indeling te zien zijn na een jaar?
  Suriname bestaat uit;
  Chinezen uit China, 90 %
  Chinezen van surinaamse afkomst 1%
  Hindostanen,javanen en creolen en de inheemsen gecombineerd 9%

  Hai mie Gado,hai baja,


  Maak melding
 10. Lackin heeft zijn eigen huis niet op orde, maar wil gemeenschappelijke visumbeleid gaan voeren.
  Lackin moet eerst beginnen met een vreemdelingen en Immigratiedient op te zetten nar internationale standaarden, en die lui op Zanderij een spoedcursus paspoort en bagagafhandeling geven en klantvriendelijkheid en dienstverlening.
  Ons Caribisch Nederland kan als voorbeeld dienen.


  Maak melding
 11. ‘Niets mis met nieuwe gouddeals’, aldus Bouterse

  Alle juridische en economische specialisten zetten grote vraagtekens bij de gouddeals…Sportinstructeur Bouterse weet het weer beter….

  PARAMARIBO – De twee gouddeals die de Staat is aangegaan met Iamgold en Surgold ondervinden veel kritiek van zowel de politiek als andere maatschappelijke instituten, waaronder juristen. De goudovereenkomsten zouden niet waterdicht de belangen van Suriname beschermen, maar daar is president Desi Bouterse niet van overtuigd. Hij blijft erbij dat de gouddeals, zoals …

  A

  die zijn overeengekomen met de multinationals, zijn zegen hebben. De commentaren op de gouddeals worden volgens Bouterse gevoed door een zekere mate van ondeskundigheid. ‘Wanneer iemand uit ondeskundigheid vragen stelt, denk ik niet dat je het hem kwalijk kunt nemen.


  Maak melding
 12. de ze idioten verkopen het hele land als of het van hun is.
  Doe maar , straks hebben jullie allen een ziekte dat je met dat geld en macht niet eens meer kunnen genezen. En beste surineds laten jullie je niet afdwalen deoor domme zieke malloten.\

  A tang so


  Maak melding
 13. Eindelijk is het zover, de huidige regering denkt verder en groot. Ik hou van mensen die vooruitstrevend zijn!

  Alweer een goede stap in de beste richting!


  Maak melding
 14. KOLIBRI: Sorry ik moet je teleurstellen, als ik moet kiezen tussen juridische en economische specialisten, en sportintructeurtje, drugsdealer, massamoordverdachte, en presje wannabee, dan is de keuze snel gemaakt. Ik ga dus voor de specialisten.


  Maak melding
 15. “Shengen Paspoort voor Caricom”, betekent ook Shengenproblemen voor Suriname.
  Ze kunnen nu al een “Shengen Paspoort” voor de chinezen en de gevolgen zijn in alle caricom en niet caricom landen zichtbaar. Steeds meer chineze arbeiders ten koste van de lokale bevolking.
  In Nederland gebeurd precies hetzelfde en wel met Polen en andere goedkopere arbeiders met dank aan het Shengen Paspoort en vrij personen verkeer. Het verdiende geld wordt niet in Ned. besteed maar aan familie in Polen en bouwen van mooie woningen in Polen.
  Om maar te zwijgen van bedrijven die hun onderneming in Polen vestigen en arbeidscontracten met Nederlanders afsluiten die ver onder de cao afspraken liggen.

  Is dat wat de regering wil? Of zijn ze opzoek naar goedkope arbeiders die zonder bezwaar dag in dag uit 12 uur per dag willen werken?

  Suriname heeft nu al een probleem met haar grensbewaking en de strijd tegen drugs. Gelukkig is overmatig geweld nog afwezig als we de problemen van Su vergelijken met de Landen Panama, Guatemala,el Salvador, Costa Rica en noem maar.

  Wil de Presidenten toerisme bevorderen of de drugsbende een groter werkveld bieden en het land nog onveiliger maken dan het nu als is?
  Ik hoop het niet.

  Als hij het eerste wil zal hij voor infra, hygiënische situaties, een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit van dienstverlening veiligheid etc.


  Maak melding
 16. wel ja mang..a tori boeng!!

  er is nl veel gemeenschappelijke overeenkomsten!

  zie…topografie, bevolkingssamenstelling, armoe-logie, luie-logie en misdaad-logie 🙂


  Maak melding
 17. Natuurlijk wil Bouta een soort Schengen overeenkomst met Caricom landen. Alleen zo kan hij veilig zijn witte poeierie vervoeren. Geen controles, niets nada njet… Forumlid Barnie heeft gelijk, zijn werkveld wordt groter.


  Maak melding
 18. “Het Schengen-visum maakt het mogelijk om na aankomst in een Schengen-land naar andere landen in de Europese Unie te reizen zonder aparte visa te hoeven aanvragen.”
  bron dwt.

  Nou, nou Lackin, dacht het niet!
  ‘Toeristen’ afkomstig uit Zuid-Amerika, worden extra gescreend.
  Het zal een eenrichtingsverkeer worden, wat de EU al dit niet toelaten, zolang jullie kilo’s drugs Europa binnen brengen.
  Klaar!


  Maak melding
 19. @Pasew

  En dan nog denk ik niet dat die landen zullen participeren.
  Wat dat zou betekenen dat ze een extra gevaar vormen voor de EU.
  Het onderlinge drugsverkeer wordt vergroot.
  Stempeltje suri en dan richting Eu betekend warning signs.

  Voorbeeld, wie een stempel van Israel in zijn paspoort heeft wordt in sommige landen niet toegelaten.

  Anyhow, ze doen maar…..


  Maak melding
 20. @pasew

  Off topic.

  Zoals je wss gemerkt hebt heb ik een vieze stalker hierop het net.
  Jij had me eerder gewaarschuwd.
  Ik kom niet meer zo vaak, vind het een beetje eng.
  Advies?


  Maak melding
 21. Esmerald dear,

  die so-call metre van je???

  ach wat, mijn mening geef ik met ,naar ik hoop’ een lading humor mee, jou mening echter wordt door VELEN super ge+++ , en dus krijgt deze stalker een minderwaardigheidscomplex!!

  ben jij je Hartelijke Welkom hier ,na lange vakantie’ alweer vergeten?????

  valt niet iedereen ten deel hoor!

  als jij alleen om deze idioot gaat wegblijven, maak jij een heleboel FAN van jou verdrietig 😉


  Maak melding
 22. ESMERALD: Wie eeen stempel van Israel in zijn paspoort heeft word in sommige landen niet toegelaten.
  En wie een SURI stempel zijn zijn/haar paspoort heeft wordt in alle landen extra gescreend!


  Maak melding
 23. @Who cares

  Klopt als een bus.
  Daar weet ik alles van, geboorteland suri ook, dan ben je een potentiële koerier.
  Het blijft je achtervolgen….anywhere.


  Maak melding
 24. Het beste van Caricom is helemaal visumvrij voor Chinezen en hun families te maken en voor 1 miljoen Chinezen patriotische militairen. Chineze Trots zal over heel Zuid-Amerika gaan. Niet alleen in Suriname. De Chineze Vlaggen Parade: Voorwaarts, Mars, Verdedigen zonodig aanvallen.


  Maak melding
 25. Esje mang laten ze het proberen op welke manier dan ook maar je blijft niet weg van het net.Ik moet je eerlijk zeggen ik ben lange tijd ziek geweest kon geen M..r doen,maar alleen het denken aan jou,pasew,Who cares,Henk Molenaar,Jacobus,GMAP,Musk,Pawiro,
  (voelde zoooo goed toen ik na lange tijd iets van Neus las/zag),Ray,Roy en velen van jullie echt ben ik bijna weer de oude.Af en toe vertelde een van mijn dochters aan mij wat er geposed was,dan traande mijn ogen van blijdschap en heel veel pret.Blij dat jullie er nog waren.Dus mogen ze van alles proberen ze halen ons niet uit ons doen.So Esmerald wie e tja go doro gie DiDiBrie en domme aanbidders hier op het net.
  Odi krachtie en het aller beste.
  Glenny.


  Maak melding
 26. @live………ik had niet aan je gedacht,want eer ik ziek werd kende ik je niet of je post zei mij niets,maaaar no spang als ik naar mijn graf ga neem ik je zeeeeeeeker mee.Odi.
  Glenny.


  Maak melding
 27. @Glenny

  Dank je voor je support.
  Veel fruit en groenten eten
  dan wordt je niet meer ziek 🙂

  Volgens mij moet Live etc. een beetje gaan ‘luchten’.
  Hallo L.u.h.k.n af toe in het zonnetje wandelen doet wonderen, want die zware promotie aanval van je, ten behoeve van die chinois, gaat niet lukken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES